Beata to jak ja się kładłam po przywiezieniu córci z balu to Ty wstawałaś, żeby przywieźć swojego synuś ![]()
Cieszę się z końca roku szkolnego...oj bardzo... ![]()
Ann
heheh , ale powiedz...mieszanka z nas niezła co?
Bachaś ![]()
Mykam ocieplać
48,361 2016-06-23 09:40:35
48,362 2016-06-23 09:56:05
Ann
heheh , ale powiedz...mieszanka z nas niezła co?
I od każdego można się czegoś dowiedzieć. Bo to coś w rodzaju: mieć przeciwnika przed sobą (patrz: osobę, której postępowanie tobie nie odpowiada) i uzurpować sobie pełne prawo do oceny nie znając jego punktu widzenia.
Czytałam wczoraj co przydarzyło się Kamoe
Cokolwiek uczynisz, miej na względzie jedno: czy w tym wytrwasz...

Przykro mi...
48,363 2016-06-23 10:46:20 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-06-23 10:46:56)
Cześć ![]()
czytam , dzięki za wsparcie , oczy jak pięć złoty zrobił , ach .... napiszę za parę dni , jak ochłonę
Urszula .... ...... pasuje do mnie , i jak którejś też to dedykuję
48,364 2016-06-23 14:02:21
Rzeczywiście jesteśmy tu mieszanką.Myślę jednak,że to dobrze.Wspieramy się wzajemnie,mamy różne doświadczenia i w ten sposób dodajemy sobie siły.
Kamoa dużo siły Ci życzę cokolwiek postanowisz.Przemyśl wszystkie za i przeciw.
48,365 2016-06-23 14:27:48 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-06-23 17:20:41)
Hej witam,Kamoa współczuję bardzo kochana,
Ja od rana niestety nie wychodzę ,bardzo silne zawroty głowy ,nie pamietam kiedy tak mi sie robiło,masakra jakaś byłam w przychodni pod kroplówką leżałam,elektrolity dostałam,a pije przeież bardzo dużo wody.
Miłego popołudnia-buźka dla wszystkich mmmłłłaaa
48,366 2016-06-23 14:45:45
Mamuska> ja tez nie przepadam (i za fryzjerem także
) dlatego właśnie tak mi sprawiły radość zakupy. Weszłam niby przypadkiem, zerknęłam od niechcenia i mam(!), jest (!)
. Tak mogę robić zakupy zawsze. Chodzenie, szukanie, grzebanie, przymierzanie... mnie strasznie męczy.
Anna> zaszczyt mnie kopnął.... a myliłaś nas kiedyś
?
Bulinko> o 3-ciej w nocy wstawać.... toż to tortury!!!
Wszystkie pozdrawiam gorąco
.
48,367 2016-06-23 21:41:36 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-06-23 21:43:36)
tajem -> Owszem. Na początku w ogóle nie rozróżniałam która jest która. Pierwszą zapamiętałam Bulinkę, potem Sponi, Ty i Mamuśka zlewałyście mi się w jedną postać zupełnie jak Bacha i Kamoa
Teraz już zaczynam Was odróżniać, ale nadal wiem średnio co u której słychać...
Jak ogarnę dzieci to będzie oznaczało, że się już orientuję trochę... No dobra: Bulinkę ogarniam, Sponi mniej więcej, Baśki odróżniam - najważniejsze, że trafiam do kawy, Ty wolisz psy od ludzi a Mamuśka ma ich troje. Ha! Pozostałe kobiety proszę o wybaczenie i wyrozumiałość - UCZĘ SIĘ.
Ach... No i Kamoa teraz wbiła mi się w pamięć. Szkoda, że w takich okolicznościach. No i Meg jeszcze! Co tam u Meg? Ktoś wie?
48,368 2016-06-23 22:15:49
Jak ogarnę dzieci to będzie oznaczało, że się już orientuję trochę...
To moje skojarz z Glizdami
Tak o nich piszę. Lubię takie pełzające stworzonka i mam doświadczenie z dżdżownicami z ogrodu z tamtego domu - prowadziłam w ich obecności monolog niejeden. Gdyby potrafiły mówić pewnie wiele by powiedziały o mnie. Przestawiam czasem szyk w zdaniu, ale trudno to wyczuć. Ma to swoje przełożenie na mój stan umysłu, więc nic nie zdradzę.
Wróciłam z kina. W Łodzi rozpoczął się Międzynarodowy Festiwal Filmu, Muzyki i Idei tzw TRANSATLANTYK FESTIWAL. Oglądnęłam "Nieznajomą dziewczynę". Dla moich towarzyszek nudny, ale mnie odpowiadał. Na stronie internetowej (którą się znajdzie po wpisaniu w google hasła tytułowego z festiwalem) można drukować sobie bilety. Są darmowe. Miasto sponsoruje festiwal. To na wypadek, gdyby ktoś miał ochotę na oglądnięcie filmu.
W drodze do domu dowiedziałam się, że egzaminy mam w sobotę bo ponoć 25 czerwca nie jest w niedzielę. Kolejny raz pomyliłam daty. Jestem zmęczona. Nie byłoby w tym nic straszliwie niepokojącego, gdyby nie to, że tego dnia do dwóch trudnych egzaminów dochodzi statystyka, której najzwyczajniej w świecie nie pojmuję. Nie mam żadnych szans na zaliczenie jej teraz. Spodziewam się sesji poprawkowej a ta rozciągnie się do września.
Trudno. To nie koniec świata. W porównaniu do kłopotów i problemów, z którymi się swego czasu mierzyłam to "pikuś" jak to mówił były.
Jestem zmęczona. Wciąż chce mi sie spać. Pluszaki nie działają - tzn te rozpuszczające się wigorowato dopalacze.
Jak wbić sobie do głowy by ta mi pomogła...
Alberciku, czy tys widział moje biurko?????? Ba... mój pokój w czasie sesji? Coś się tobie chyba pomerdało w głowie...

Chcę spać....
48,369 2016-06-23 23:17:35
Przyszłam powiedzieć dobranoc,bo mój Men dopiero pod prysznic poszedł.Majka śpi.Jutro pierwsze Jej świadectwo idziemy odebrać,ale dopiero o 10-ej.Tak więc trochę mogę przedłużyć spanie.Młody sam się obsłuży.Młody też pierwszą klasę żegna,ale technikum.
Co do sklepów,to ja osobiście nie cierpię chodzenia bez celu.Idę jak wiem po co.Dziś chciałam kupić sobie bluzkę,ale wpadły mi w oko spodnie,takie sindbadki /19 zł/,ale bez ściągaczy na dole.Kupiłam i do tego kapcie do domu za małe,bo nie przymierzyłam.Będą wiec leżeć dla gości.
Dobra...muszę kończyć.Miłych snów.
48,370 2016-06-24 05:45:10
hey DZIEWUSZKI
coffi zapodaje 
dżises

chiiiiiba się roztopię hii
Sponi życzę Ci zaliczenia tej statystyki
pozdrawiam WSZYSTKICH ....

aż za baaaaardzo ![]()
48,371 2016-06-24 06:33:41
Dosiadam do każdej ilości kawy, dobrego dnia ![]()
Chciałam życzyć słoneczka, ale bez jaj...już jest ciepło...
48,372 2016-06-24 07:26:39
Cześć Dziewczyny ![]()
Ja też kawkę, ja też poproszę. ![]()
Czy dzisiaj jest już wreszcie piątek?
Zbieram się z moją córą na zakończenie roku, więc się nie rozpisuję. Dobrego dnia Wam życzę...
48,373 2016-06-24 19:27:56
Hej Dziewuszki moje bo chłopaków coś wymiotło.
Ja dopiero ogarnięta wracam na łono kafejki. Codzienne rehabilitację dają już efekty. Nie skrzeczę tylko zaczynam wyraźnie mówić, ruchowo też już jestem w miarę. Ćwiczę najlepiej jak potrafię i masaże dają bardzo wiele bo czucie w ręce wraca i przeczulica się zmniejsza więc podczas kąpieli nie wyję już jak wilk do księżyca.
Kamoa pamiętaj że nie ma tak źle by gorzej już być nie mogło a kłopoty miną i zaświeci słoneczko. Ja jestem tego przykładem. Dwa razy pod rząd mnie nie wykończyło znaczy się mam żyć przynajmniej na razie.
Bulinko jak Twoja dieta? jakie efekty? Ja żeby jakoś ogarnąć cukrzycę i siebie zaczęłam stosować dietkę warzywno - owocową i efekty są. Czuję się po niej bardzo dobrze.
Muszę nadrobić zaległości i poczytać co u Was Słoneczka.
Pozdrawiam cieplutko wszyściutkie bez wyjątku.
48,374 2016-06-24 21:11:46
Dobry wieczór.
Ty wolisz psy od ludzi
Nie chcem ale muszem Cię Aniu rozczarować ... ale to nie ja
.
Mnie skojarz raczej z kotami bo je bardzo lubię, mam kilka kocich cech więc pewnie dlatego, a psy... hmmm... fajne- owszem- ale gdy nie szczekają, ładne na obrazku, a innym współczuję wstawania na spacer w nocy, o 5-tej rano czy wychodzenia w piżamie o północy. Tak więc ja-Taja i koty-mrrrauuu
. A w domu prócz męża mam 1 gimnazjalistkę
.

Udanego wieczoru i dobrej nocy wszystkim babeczkom (i facetom jeśli nas podczytują
).
Do poklikania jutro pod wieczór.
48,375 2016-06-24 21:32:20
annakomnena7 napisał/a:Ty wolisz psy od ludzi
Nie chcem ale muszem Cię Aniu rozczarować ... ale to nie ja
.
Cholercia! Sorry
Kwintesencja mnie.
Wyobraźcie sobie, że z ludźmi w realu mam dokładnie tak samo. Dramat normalnie... ![]()
No tak... Oczywiście: Basia psy, Taja koty, Ja zaawansowana skleroza.
48,376 2016-06-24 22:50:36 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-06-24 22:55:03)
Kociary i psiary same na forum.U mnie trzy psy,jeden szczeniak,jeden kot i dwa kocięta,królik,dwie papugi.
Jutro jadę na koncert Chopinowski do Pałacyku Radziwiłłów.Także jadę się odchamić.

48,377 2016-06-24 23:09:42 Ostatnio edytowany przez taki-taki (2016-06-24 23:55:32)
Czesc wszystkim dookoła :-).
Dawno nie pisałem bo czytałem męskiego harlekina-Eichelbergera
.
Często podczytuje Was, choc malo co pisze. Moim zdaniem nie potrafię pisać (nie na tyle żeby mnie to satysfakcjonowało). U Mine wiele sie dzieje, choć nie potrafie sie dzielic Tymże z innymi. Introwertyk to przy mnie chyba gaduła, nie raz chcialbym się przełamać. Jak na razie bez skutku.
Probowalem juź pisać, ale to by wyszło ze pomylił bym działy
. czasami brak mi wyczucia, kiedy co mogę zrobić i to hyba mnie zabija. Bylem na terapii w psycho-przychodni, ekipa jednak rozlozyla ręce, ja kwicze a 1,5 roku w .... mysle ze zamiast sie poleprzac zaczyna sie Pie...... Holender nie jestem ostatnim..... Ale dobija mnie to, ze muszę się tłumaczyć z swojego postępowania. Trzeba konczyc kiedy wypowiedzi wchodza w alfabet morse'a milego wieczorka weekendowego. Trzymajcie się chłodno nie dajcie się rozpuścić ;)na koniec dodam
ze to miejsce mi od samego początku podpasowało bo towarzystwo zawsze tutaj wyjątkowe. To właśnie Alice zawdzięczam to ze moge się cieszyć życiem. Bardzo Ci dziękuję Aliko
mega fajnego urlopu.
48,378 2016-06-24 23:36:18
Ale dobija mnie to, ze muszę się tłumaczyć z swojego postępowania...
Nie musisz. Jeśli chodzisz na terapię następnym razem powiedz terapeutce to co tu napisałeś: co czujesz. My prawdziwi jesteśmy lekarstwem dla siebie.
Okaż wtedy swoje prawdziwe emocje z tym związane. Zobaczysz, że poczujesz się lepiej. W chwili kiedy zrozumiesz, że nie musisz zakładać w jakim czasie winieneś dojść do siebie, wtedy napięcie spadnie. Nic nie musisz. Możesz...
Idę spać. Sesja przeciągnie się do września. Nawet mnie to tak nie smutkuje zbytnio.
Znalazłam to...
48,379 2016-06-24 23:40:20
Aha...
I lubię piesy...
I koty...
I szczurzątka...
I pająki też...
I słonie...
I zajączki...
I nie chce mi się wymieniać bo katalog chyba byłby nieskończony jak Wszechświat...
I chciałabym wiedzieć co myślą stworzenia. Może kiedyś...
48,380 2016-06-24 23:54:23 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-06-24 23:58:26)
Taki
chyba nie znajdziesz ani jednego mojego posta, który byłby poprawny językowo...a jednak jestem tutaj, poza tym nawet jeśli walniesz zonka i kogoś to dotknie, zawsze można przeprosić...sam z sobą nie przepracujesz relacji międzyludzkich przecież...tutaj się wspieramy...i jak pewnie zauważyłeś...niekoniecznie mamy takie same zdania na każdy poruszany temat, a jednak Po trzymamy się Basinych kaw i siebie wzajemnie...
Dopiero ogarnęłam kuchnię. Mogę pracować przy styropianie tylko do południa i wieczorem :\ doopa, jest w południe taki upał, że tylko się chować...a czas tak mi ucieka...myślałam, że szybciej pójdzie...
Spo
może kiedyś wymyśli ktoś taki aparacik do czytania myśli zwierząt..roślin......i tak sporo można przyobserwować ![]()
Dobrej nocy kochani.
48,381 2016-06-25 00:16:14
Hej roztrzepaniec wrócił hallo jest tu kto??
Jak upały znosicie?Ja w miarę dosyć jak nie wychodzę,na działeczkę pojechałam dopiero o 21 jeju jak fajnie ale komary mnie chciały zeźreć bbrrrr
Coś latało nie wiem ale chyba chrabąszcze kurcze dosłownie na mnie leciały...
Co do piesków,a więc moje ostatni spacer jak jest zimno wychodzą o 20.30 a rano wychodzą znaczy się wychodzimy o 10...i to jeszcze są opory ,żaden jak są z nami 5 lat nie narobiły nic,jedynie jak zachorowały wiadomo nie zdążyły ale wybaczam im bo kocham bardzo je.
Meg cieszę się że jest coraz lepiej ściskam tak mocno jak umiem.
Kamoa jesteś?żyjesz....
Pozdrawiam takasobiemamuśka,Sponi,bulinka_1969,tajemnicza75,Ba-Cha,annakomnena7,
taki-taki czy jaki?he he ,malgorzata.onet.pl.dżdżownick,santapietruszka,Sonia2012 magicyl która uciekła Nam hi hi pozdrawiam pozdrawiam,kogo pominęłam?
DOBRANOC
Jutro 3 mamy za Polskę od 15 mecz PoLSKA -Szwajcaria
48,382 2016-06-25 00:23:22
Oooo...będę oglądać...i proszę jakiś plusik z upału też się znajdzie.
Mykam, bo muszę raniutko się brać za ocieplanie ![]()
48,383 2016-06-25 00:35:49
Położysz się wreszcie do łóżka Roztrzepańcu ?
48,384 2016-06-25 05:52:30
Hey tylko caffke stawiam 
u mnie burza wielgachna się zaczęła
48,385 2016-06-25 07:28:42
Dzień dobry
48,386 2016-06-25 07:36:44
Hej pozdrawiam z ranca!
U mnie też jakby się zbierało na burzę. Kurcze,a my za godzinke wyjeżdżamy.
Sponi nie wiem,czy na terapii nie trzeba o sobie opowiadać. Na tym chyba to polega,żeby coś otrzymać, to trzeba o sobie mówić. Dlatego właśnie nigdy nie pójdę na terapię, bo ja nie umiem o sobie mówić. Musiałbym pisać, żeby coś o sobie opowiedzieć. Pisać mogę, ale nikt tego nie zaakceptuje.
48,387 2016-06-25 07:45:18
Jeszcze dzień nie rozbudził się na dobre, a już upał oblepia wszystko...
Srebrno-złocista tafla jeziora kusi rozkoszą kąpieli, a soczysta zieleń zagajnika daje nadzieję na odrobinę ochłody...
PIĘKNEGO DNIA WAM ŻYCZĘ!!
Niezapomnianych emocji w barwach biało-czerwonych!
I chłodnych napojów w dowolnej ilości...
48,388 2016-06-25 08:26:27
Cześć. Burza mnie obudziła z ranca. Widze zaproszenie na kawke wiec korzystam
. Niestety u mnie po terapi tak jak grupowej i indywidualnej. Nota bene w jej trakcie przyszedl czas na pogorszenie dobrostanu. W tej chwili pozostala mi praca indywidualna. Jest to znacznie ciężejsza ścieżka, trudno nie siądę na środku drogi i nie rozpłacze sie, tylko przynajmniej probuje brnac na przód.
Mam dokładnie to o czym pisze Bulinka, brak mozliwości wypowiedzi. Wiedzac nawet że to jedyna droga, nie jestem w stanie przeskoczyć swojej granicy. Beatko mylisz sie, ja zakceptowalbym, ciebie bezproblemowo i bezwarunkowo
.
A pro pos` zwierząt: ja mam psa i kiedy przestało leciec, wyszedlem z moją psiną. Cudowne powietrze az chce sie pracować. Wszystkim pogody na zyczenie
Ps
ale bez przesady, idzie chyba sie jakos dogadać, maly kompromisik? hehehe
48,389 2016-06-25 08:31:33
U mnie pogoda pod psem ![]()
Leje od nocy, ciemno jak w .... listopadzie...
Chciałam wybrać się na flohmarkt, ale coś szczęścia do pogody nie mam...Zeszła sobota deszczowa, dziś też ![]()
48,390 2016-06-25 12:04:02
U mnie upalnie.
Dosiadam na szybką kawę ![]()
48,391 2016-06-25 14:23:45
Dzień dobry wszystkim ! ![]()
U mnie skwar,ale wieje i idą chmury-jest nadzieja na lepsze powietrze ![]()
Miasto się wyludniło chyba się wszyscy do kibicowania szykują.
Pozdrawiam i uśmiech zostawiam
Pa!
48,392 2016-06-25 14:58:49
Kochani - wstyd przyznać. 40+ a ja pierwszy raz piszę na forum, choć przed komputerem spędzam większość życia. Sama nie wiem czego oczekuję po takim forum- mam nadzieję że wkrótce to odkryję
. Witam Was serdecznie i mam nadzieję, że mnie przygarniecie.
Jeden dorosły syn w Warszawie, drugi dorosły syn właśnie zaczął pracę ratownika, mąż nad jeziorem prowadzi kurs nurkowy, pies leży i zipie z gorąca i o wyjściu z kijkami na razie nie ma mowy. Ja właśnie dowiedziałam się, że zamkną firmę w której pracuję od 10-ciu lat. Szukając jakiegoś wyjazdu aby się zmęczyć, odreagować i postanowić co dalej odkryłam to forum. Ulżyło mi, że nie tylko nastolatki funkcjonują na forach. Nie znalazłam jeszcze pobytu dla pojedynczych czterdziestek ( szukam w górach), ale może znalezienie tego forum było mi pisane na dzisiaj
.
Odpalam mecz- pozdrowienia.
A.
48,393 2016-06-25 16:12:46
Dzień dobry wszystkim ![]()
W ramach wyjątku wpadam skuszony postem Sponi i zanim sam się przegonię miotłą, skorzystam z okazji, by uśmiechnąć się do wszystkich razem i każdego z osobna ![]()
Aha...
I lubię piesy...
I koty...
I szczurzątka...
I pająki też...
I słonie...
I zajączki...
I nie chce mi się wymieniać bo katalog chyba byłby nieskończony jak Wszechświat...
I chciałabym wiedzieć co myślą stworzenia. Może kiedyś...
Spokane... (mogę tak nazywać?) wydaje mi się, ze te filmy mogą Ci się przydać. W związku z tym co napisałaś o swoim stosunku do zwierząt. Obejrzyj, gdy będziesz miała spokojny, dłuższy czas...
Zresztą spodobać się może nie tylko Tobie. Basi od piesków, Tajemniczej od kotów też być może się spodoba. Ba-Cha od uśmiechów i caff też może znajdzie tu coś ciekawego... ![]()
https://vimeo.com/65260995
Można też obejrzeć wersję z wykładem ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=u6fqDsLV7ak
Już czuję, że smagam się miotłą więc umykając zakrzyknę jeszcze: Ba-Cha!! Pyszne były caffy ![]()
I zdążę szepnąć Mystique, że ja zauważyłem i mam nadzieję, że to, co miało rozwijać się w dobrym kierunku, w dobrym się rozwija ![]()
Spadaaaaam ![]()
48,394 2016-06-25 16:50:28
Wróciliśmy z koncertu Chopinowskiego w Antoninie /Pałac Myśliwski Radziwiłłów/.Fajnie było. Tylko ten upał wykańcza. Do +25 mój organizm toleruje.Jutro kierunek giełda po kosę spalinową i proszony grill nad jeziorem.
48,395 2016-06-25 16:53:12
A ja wczoraj skończyłam 40 lat, więc dziś mam 40 i jeden dzień, więc 40+, liczy się?
48,396 2016-06-25 18:15:07
Witajcie w ten upalny, burzowy dzień.
nowych: Anule i warcraf. Przyjmujemy Was do grona- a jakże i zachęcamy do pisania.
Anula> słowo "góry" działa na mnie jak płachta na byka
bo ja - miłośniczka gór na takie słowo się ożywiam
.
Bulinko> masz rację, na terapii się opowiada, mówi, wywleka. Akurat mi to nie przeszkadzało bo ja nie miałam z kim gadać, nie mogłam się nikomu wyżalić, byłam ze swoją deprechą sama jak maleńki palec. Jednak wiem, że nie każdy jest taki wylewny i tu może być problem.
Polska w ćwierćfinale- co? Osobiście mnie to nie interesuje, nawet nie oglądam ale nie muszę
. Generalnie wszyscy o tym mówią więc się atmosfera udziela. A mam pod blikiem pub i mimo wyłączonego tv i radia doskonale słyszałam kiedy nasi gola strzelili
. Teraz na ulicy panuje ogólnokrajowa paranoja więc zakładam słuchawki i posłucham sobie czegoś.
Pozdrówki kochani.
48,397 2016-06-25 20:20:49
Dwie godziny przesiedziałam w basenie i wyleźć nie mogłam... Co za pogoda?! U mnie ani kropli deszczu.
Cześć Anula i Warcraft
Zapraszamy na plotki ![]()
Warcraft -> Dziewczyny przyjęły mnie jako 39-letnią siusiumajtkę, więc i Ty czuj się jak u siebie. ![]()
Ze zwierzątek ostatnio miałam szczura. Strasznie mi go brakuje. Patrzyłam ostatnio na innego, ale jakoś tak czułam jakbym zdradzała Gustawa.
No dobra. Czas na loda. ![]()
48,398 2016-06-25 20:32:37
Witam młode kulizanki.Piszcie będzie weselej.
Siedzę sobie na huśtawce i zgrzyt...zgrzyt...Ciekawe,czy to przez moją wagę?
...a ktoś się pytał o moją wagę ....no...ne da sie w wakacje. Poprostu w upały piwo jest za wielką pokusą.
48,399 2016-06-25 22:35:48
Również witam nowe dziewczyny,Anula
najfajniej wspominam wypad w góry, kiedy nic nie było zaklepane, noclegi załatwiałyśmy chodząc od domu, do domu, ale to były Góry Stolowe..jeśli planujesz coś bardziej obleganego to ni dydy.
Małgorzata, Mystique...u mnie dopiero wieczorem przechodził ten front burzowy.
Dobrej nocy wszystkim ![]()
48,400 2016-06-26 00:14:04 Ostatnio edytowany przez malgorzata.onet.pl (2016-06-26 00:20:22)
Śpicie ?
No tak,Bulinkę pewnie pifffko uśpiło ![]()
takasobie-U mnie już przeszedł
szału nie było
ciut chłodniej.Niby na zewnątrz 20 ,w mieszkaniu 25.
Anna-też miałam Gustawa tzn.moje dzieci miały.
Biały był,z czerwonymi ślepiami
Prawdę mówiąc bałam się go,ale dzieci chciały-to miały...
"I tak wszystko to czego się tknę,w proch i pył obraca się"
Chciałam dobrze-Pościeliłam Gustawowi w klatce MÓJ stary sweterek(taki mięciutki)
a ON go zeżarł!!
Weterynarz orzekł,że to mój błąd.
Możliwe,ale chciałam dobrze.
Anula-też jezdzimy w góry.Tylko tam można naprawdę odpocząć(podumać).
I wcale nie dziwne że widzi się kogoś samego na szlaku ![]()
48,401 2016-06-26 00:19:14
No ja pierdziuu wygraliśmy hurraaa jesteśmy lepsi
Bulinko Antonin to bliziutko Ostrowa Wlkp skąd pochodzę ja w Antoninie non stop siedziałam fajnie tam mam fajne wspomnienia
U mnie ani jednej kropli,tylko zagrzmiało i poszło se w pisstuu boczkiem,\
Witam nowo przybyłych
Ucieka roztrzepaniec -Sponi buziaczki za tego roztrzepańca -pozdrawiam i życzę miłej niedzieli pa
48,402 2016-06-26 00:26:15
Dobrej nocki Wszystkim ![]()
Basiu -jesteśmy lepsi (Fuks)?
Pozdrawiam ![]()
Już niedziela
Pa!
48,403 2016-06-26 00:35:46 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-06-26 00:36:45)
Bulinko Antonin to bliziutko Ostrowa Wlkp skąd pochodzę ja w Antoninie non stop siedziałam fajnie tam mam fajne wspomnienia
Antonin to takie coś, co jak się jedzie nad morze, to po prawej jest jakieś jeziorko? Dobrze kojarzę? ![]()
Widziałam to kiedyś raz. Właśnie po drodze, ale że 40+, to pamięć nie ta już
Ale pamiętam, że spodobało mi się ![]()
Ja jestem z Beskidu Śląskiego. Jakby ktoś coś potrzebował, to mogę pomóc, jeśli się będzie dało ![]()
Dobranoc ![]()
48,404 2016-06-26 06:11:15
heyy doberek
caffka niedzielna czeka na WSZYSTKICH
dżdżo nie pitol farmazonów ... tylko pisz chOOOpie
Taki skąd nadajesz ???? tak samo pytanko do Santy ... ?????
witajcie NOWE Mychy
Bulinka .... odpuszczasz dietkę??? ... no co TY
powody i wytłumaczenie trudnego zbicia kg .. hiiiiiii
pozdrawiam ... WSZYSTKICH ....
48,405 2016-06-26 06:11:36 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-06-26 06:14:38)
Kawa, nienaoczna niestety ![]()
Piękny rześki poranek
ptaszyska tak się rozćwierkały, że z kawką idę na bujawkę i będę chłonąć.
Beata, moja też skrzypi hehe
Oooo...Bachaś już jest z kawką
hej porannie ![]()
48,406 2016-06-26 06:14:39
witaj Mamuśka
Ann zazdraszczam tego dostępu do basenu ![]()
48,407 2016-06-26 06:40:06
Myślałam , że w niedzielę o 6 to tylko ja i moje ptaki w ogrodzie nie śpią:)
Jest cudnie - też piję kawkę wśród ptaków zanim będzie upał. Mnie świergoty budzą już po trzeciej rano
Oczywiście reszta domu przekłada się jeszcze zboku na bok
48,408 2016-06-26 08:22:52
Witajcie kochaniutkie ......
milej niedzieli wam zycze .
48,409 2016-06-26 08:45:08
Ja jestem z Beskidu Śląskiego. Jakby ktoś coś potrzebował, to mogę pomóc, jeśli się będzie dało
Mogę spytać- skąd dokładnie?
Planuję z córką weekend pod koniec sierpnia gdzieś, gdzie mogę dojechać komunikacją ze Śląska. Ustroń, Wisła to już znam na pamięć. Często bywałam w Koniakowie- mam tam zaprzyjaźnioną "metę", ale bez samochodu tam ciężko.
Szukam czegoś po necie, ale wiadomo- ogłaszają się ci, co drożsi.

48,410 2016-06-26 08:47:38
I zdążę szepnąć Mystique, że ja zauważyłem i mam nadzieję, że to, co miało rozwijać się w dobrym kierunku, w dobrym się rozwija
Dziękuję za zauważenie ![]()
Powiem cichutko,żeby nie zapeszyć.... rozwija...rozwija....jest ok ![]()
48,411 2016-06-26 08:50:02 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-06-26 08:50:26)
48,412 2016-06-26 09:43:39 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-06-26 09:44:04)
Cześć Dziewczynki i Chłopaki
U Was też tak gorąco? O rany... Chcieliśmy z mężem wypić zwyczajowo kawę na balkonie, ale nie idzie, bo okna mamy na południe i od rana skwar niemiłosierny. Dobrze, że druga strona mieszkania jest na północ to jest gdzie uciekać.
Dosiadam zatem do kawki.
Zgadzam się ze Sponi, że per "kochaniutkie" niczego nie załatwia.
A nasz Dżodżo jak panienka: Chciałbym, a boję się... ![]()
48,413 2016-06-26 11:17:15 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-06-26 11:18:07)
santapietruszka napisał/a:Ja jestem z Beskidu Śląskiego. Jakby ktoś coś potrzebował, to mogę pomóc, jeśli się będzie dało
Mogę spytać- skąd dokładnie?
Planuję z córką weekend pod koniec sierpnia gdzieś, gdzie mogę dojechać komunikacją ze Śląska. Ustroń, Wisła to już znam na pamięć. Często bywałam w Koniakowie- mam tam zaprzyjaźnioną "metę", ale bez samochodu tam ciężko.
Szukam czegoś po necie, ale wiadomo- ogłaszają się ci, co drożsi.
Koniaków, Istebna, Jaworzynka
pięknie tam, prawda? ![]()
Ja niestety bliżej Bielska-Białej. A myślałaś o zmianie kierunku, skoro tu już znasz na pamięć? Masz bezpośredni pociąg Katowice-Zwardoń, chyba nawet co godzinę, a po drodze Milówka, Rajcza, Sól... tylko że to Beskid Żywiecki. Ale to zależy, czego konkretnie oczekujesz? Spokoju i połażenia po górkach czy czegoś takiego jak Ustroń, kupa ludzi, ale za to co kawałek można zjeść frytki ![]()
A u mnie burza i kawy na tarasie wypić nie mogę ![]()
48,414 2016-06-26 11:34:02
Koniaków, Istebna, Jaworzynka
pięknie tam, prawda?
Bardzo ![]()
myślałaś o zmianie kierunku, skoro tu już znasz na pamięć? Masz bezpośredni pociąg Katowice-Zwardoń, chyba nawet co godzinę, a po drodze Milówka, Rajcza, Sól... tylko że to Beskid Żywiecki. Ale to zależy, czego konkretnie oczekujesz? Spokoju i połażenia po górkach czy czegoś takiego jak Ustroń, kupa ludzi, ale za to co kawałek można zjeść frytki
Milówka, Rajcza ... mało znam...Byłam tam tylko przejazdem, w odwiedzinach.
Dobry pomysł, by poznac bliżej.
Myślę raczej o czymś spokojnym, właśnie do połażenia, ale też nie całkiem na uboczu. Z 16-latką wiesz, jak jest ![]()
48,415 2016-06-26 11:38:36
Basiu odpuściłam dietkę niestety.Stwierdziłam,że dieta nie zając i nie ucieknie.Zdążę po wakacjach do kwietnia.
Mamuśka,a mężu ruszył dupkę i czymś posmarował i przestała zadziera głos ta moja huśtawka.
Santapietruszka,a znasz dobrze Wisłę?Coś ciekawego tam jest oprócz pętli ze skocznią Małysza?Wybieramy się tam koniec lipca,początek sierpnia,bo to nie daleko od moich sióstr.Mamy jakieś 30 km.
Anno,a u nas upał odpuścił.Jest bardzo przyjemnie,a z burz wczorajszych to tylko trochę zabłysło parę razy i tyle.
Byłam na giełdzie.Kosy spalinowej nie kupiliśmy.Wkurzyłam się tylko,bo ten mój men taki niezdecydowany.Pójdę po niedzieli i kupie chyba bez Niego w Castoramie.Przynajmniej z gwarancją.Majka ma tylko radochę,bo oryginalnego Kena za 10 zł kupiliśmy Jej.Wygląda jak nowy z pudełka.
48,416 2016-06-26 11:43:37 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-06-26 11:46:14)
Myślę raczej o czymś spokojnym, właśnie do połażenia, ale też nie całkiem na uboczu. Z 16-latką wiesz, jak jest
To polecałabym Milówkę, tak mi się wydaje, że byłoby ok. Z noclegiem nie powinno być problemu, ale akurat nie znam nic, co mogłabym polecić, korzystałam tam kiedyś "znienacka", jak nam się zachciało zostać na noc, z jednego pensjonatu, było miło i niedrogo, ale to było parę lat temu, nawet nie pamiętam, co to było za miejsce... Milówka przynajmniej nie jest tak zatłoczona jak Wisła i Ustroń, a atrakcji sporo ![]()
Pamiętam, że bardzo miłych ludzi tam spotkałam
np. pana wulkanizatora, który taniej mi policzył nowe opony do auta, jak okazało się, że zajechałam swoje na tyle, że nie da się nic połatać
zrobił mi naprawdę dużą niespodziankę, bo zostałabym bez możliwości powrotu do domu, nie byłam przygotowana na wielkie wydatki wtedy ![]()
48,417 2016-06-26 14:01:33
no dobra ![]()
myslalam , ze zalatwi miłe slowko .
no coz wiecie jezdze na plantacje truskawek i wracałam bardzo pozno wiec padnieta bylam .
i jak najszybciej do lulania bo rano wstac trza . ach na dodatek jeszcze troszke klopotow i przykrosci spodkalomnie od osoby od ktorej sie takiego czegos nie spodziewalam .
jeszcze do dzis nie moge z myslami sie ogarnac .
wczoraj była u nas burza , a dzisiaj jest pochmurno ale parno
48,418 2016-06-26 16:42:20
Witajcie
u nas wczoraj od 15-tej ciągła burza do 21. Dziwna jakaś bo czasem grzmiało długo przeciągle ale bez błysków, czasem błyskało ze wszystkich stron a grzmotów brak. Dobrze, że nie było gradu jak w niektórych rejonach... tylko deszcz padał.
Elu> ściskam mocno
, komu dać w zęby?
Dziś niedziela, a skoro niedziela nas podobno rozwesela to spróbuję poprawić nastrój tym co tego potrzebują, a innym dobry nastrój podtrzymać
.

48,419 2016-06-26 19:14:26
Czesc niedzielnie. Przy takiej pogodzie jak dziś czuje sie bardzo dobrze brak upału i jest cieplo. Z ranca zawitalem tu, ale niestety juz braklo czasu by sie nadrukować
. Witam nowe twarze meskie i zenskie te "stare" tez.
. Ba-cha-ś gdzie mam "drukarnie"? Na slasku,
konkretnie nie daleko Katowic.
Mama mija herb mija Santapietruszka, ty z Beskidu? Kiedys jeździlem do Porąbki na zapore, a w jaworzu bylem na obozie, fajne okolice az mi sie sentymental "zaszaltrował" hehehe. Milego wieczorka "wszychom" jak mi dobrze pojdzie to jeszcze zajrze do Was
tym czasem.
48,420 2016-06-26 19:22:55
48,421 2016-06-26 19:31:13
Sponi -> Zapytaj Matkę Google. Ja bym chętnie pomogła, ale leczo robiłam z 10 lat temu ostatnio... ![]()
48,422 2016-06-26 19:34:27
Pokroiłam kabaczki dwa, papryki czerwone. Cebulę też do towarzystwa. Chciałabym by wyszła z tego wariacja o smakowitym tytule leczo
Co dalej zrobić mamRatunku...
wkroiłbym jeszcze pomidory i dodał trochę czosnku, a gdyby jeszcze pod ręką były boczniaki lub chociażby pieczarki to już bardzo dobrze
Kapnąłbym oliwy, trochę wody, dusiłbym z ziołami. Pomocna może być kostka warzywnego bulionu, masło, jesli używasz. Ale najbardziej rozmarzyłem sie na myśl o tych boczniakach ![]()
Ps. Ratowała ona [pokazuje palcem w nieokreślonym kierunku] a nie ja ![]()
Dobrze, że jest cebula
48,423 2016-06-26 19:40:14
ja do tego pokroilabym ogorka kiszonego i fasolke szparagowa i dodala pomidorka lub przecier .
48,424 2016-06-26 19:41:03
wkroiłbym jeszcze pomidory i dodał trochę czosnku, a gdyby jeszcze pod ręką były boczniaki lub chociażby pieczarki to już bardzo dobrze
Kapnąłbym oliwy, trochę wody, dusiłbym z ziołami. Pomocna może być kostka warzywnego bulionu, masło, jesli używasz. Ale najbardziej rozmarzyłem sie na myśl o tych boczniakach
Yyyyyy.... dużo tego. Nie zapamiętam 
Ale... mam pomysł
zabiorę kompa do kuchni