Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 737 738 739 740 741 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47,971 do 48,035 z 85,594 ]

47,971 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-06-01 20:07:57)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Drogi Dż... Poprosimy foto, żebyśmy się mogły w spokoju pozabijać. big_smile

Nowe Dziewczyny serdecznie witam.

P.S. Dżdżownic -> Zostaniesz "Dż", bo jak mam pisać resztę to mi zęby cierpną wink

Zobacz podobne tematy :

47,972 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-06-01 20:13:39)

magicyl napisał/a:
dżdżownick napisał/a:

Fascynują mnie kobiety, kobiecość. Może nie w sposób absolutny, że przed każdą kobietą padam po schulzowsku na kolana, ale odpowiada mi delikatność, którą większość z Was ma. Największą wartością dla mnie jest spokój.

Gatunek na wymarciu..     http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif 

.

Delikatne kobiety? Chyba nie smile Zwłaszcza, że nie chodzi mi o omdlewanie i wątłości. Mądre kobiety są inaczej mądre od mądrych facetów. Mądrość waty vs precyzja lancetu.

annakomnena7 napisał/a:

Nowe Dziewczyny serdecznie witam.

P.S. Dżdżownic -> Zostaniesz "Dż", bo jak mam pisać resztę to mi zęby cierpną wink

Proszę bardzo. Otom Dż. Nie dam fotki, wolę Was żywe smile

47,973

Dż... -> No nie wstydź się. Nikomu nie pokażemy... big_smile

47,974

hej wam wszystkim wink

47,975

Dżdżo..miałam na myśli panów zafascynowanych kobietami w najlepszym tego słowa znaczeniu     http://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif
Zapodaj fotkę! nie daj się prosić:-)

Słuchajcie mam zgryza...
orzekałam dzisiaj młodego chłopaka, który urodził się z jedną nerką, ma lekkie skrzywienie kręgosłupa i podobno zespół Gilberta. Pisze podobno, bo chłopak nie dostarczył na to dokumentacji, a informacja pochodzi tylko z wywiadu. Cztery lata temu, jako szesnastolatek dostał umiarkowany stopień niepełnosprawności, w tej chwili pracuje jako ON, a pracodawca ma z tego tytułu odpowiednie profity. Jeżeli nie będzie miał przedłużenia orzeczenia o stopniu o niepełnosprawności, to wyleją go z pracy, a w domu niezbyt bogato. Z drugiej strony jego schorzenia nie bardzo kwalifikują go do stopnia umiarkowanego, a lekki stopień to dla pracodawcy żaden cymes.
Przegryzam problem na wszystkie strony i ciągle nie wiem co z tym fantem zrobić...
A wy jak myślicie?

47,976

Jesteś orzecznikiem zus? A nie można wezwać do uzupełnienia dokumentacji i aby przedstawić dokumenty na ten zespół? Skoro kiedyś dostał umiarkowany to się kwalifikował, znaczy polepszył mu się stan zdrowia? Jeśli się nie polepszył to jednak są podstawy do umiarkowanego, bo były wtenczas (choć na marginesie, moja mama tez ma jedną nerkę, depresję i kupę innych dolegliwości, a nawet lekkiego nie dostała).
To tak z laickiego punktu widzenia... .

47,977

Coraz więcej Panów mamy,więc będzie ciekawie. Dodam,że ją też lubię piwo,szczególnie Redsa jabłkowego. O ile oczywiście Redsa można nazwać piwem hi...hi...

47,978

Jeszcze może być jak w Starym Kinie - "Dżodżo" big_smile
Magicyl -> Czy to nie Bartoszewski powiedział: "Jesli nie wiesz jak się zachować zachowaj się przyzwoicie."? W mojej ocenie uwaga o dostarczeniu dokumentacji jest trafna.

47,979

tajemnicza75 napisał/a:

Jesteś orzecznikiem zus?

A broń Boże!

Orzekam w PZON, (Powiatowy Zespół ds. Orzekania o Niepełnosprawności) jako doradca zawodowy. Z dokumentacją jest podobno kłopot, bo gdzieś mu wcięło, ale dostał "prikaz" wygrzebania jej nawet spod ziemi. A umiarkowany dostał jako 16-latek, w międzyczasie zmieniły się przepisy i czort wie, co teraz robić.  Ja bym mu dała ten umiarkowany, chociaż według wytycznych "niemanie" nerki kwalifikuje go tylko do lekkiego, a orzecznicy muszą trzymać się przepisów. Tylko, że nać urwana za tymi przepisami stoją konkretni ludzie! Lekarka z którą orzekam ma lekkiego cykora, bo kontrola goni kontrolę i wszystko jest pod lupą.
Jedyna nadzieja, że chłopak dostarczy dokumenty na Gilberta, a jak nie, to zgłoszę zdanie odrębne i szlus!
Najwyżej pojadę tłumaczyć się do wojewódzkiego.. A bo to pierwszy raz?

A twoja mama skorzystała z prawa do odwołania?
Dziwne, bo z tymi schorzeniami nie powinno być problemu z uzyskaniem orzeczenia...
Poza tym wniosek  zawsze można złożyć ponownie

47,980

magicyl napisał/a:

...Jeżeli nie będzie miał przedłużenia orzeczenia o stopniu o niepełnosprawności, to wyleją go z pracy, a w domu niezbyt bogato. Z drugiej strony jego schorzenia nie bardzo kwalifikują go do stopnia umiarkowanego, a lekki stopień to dla pracodawcy żaden cymes.
Przegryzam problem na wszystkie strony i ciągle nie wiem co z tym fantem zrobić...

Nie będę współczuć temu chłopcu. Gdybym była na Twoim miejscu postąpiłabym tak:
nałożyła szatę i koniecznie opaskę.

Bo to ona właśnie pozwoli Tobie być ślepą na Twoje wątpliwości, z którymi walczysz.
Jestem zdania, że prawda zawsze się obroni a owa opaska nie jest wbrew temu co sądzą inni - symbolem ślepego prawa. Stoję na stanowisku, że pozwala  odciąć się od dochodzących zewsząd tzw zagłuszaczy.
Chłopcu należy dać szansę by potwierdził swoje ułomności. Bo to on winien jest udowodnić fakt bycia  niepełnosprawnym. W ostateczności jemu zależy na tym, by z okoliczności wywieść skutki dla niego - jakby nie było - prawne.

annakomnena7 napisał/a:

O jedną mniej big_smile Bo w stu procentach w przedbiegach odpadam big_smile

1. Nie jeżdżę na rowerze smile
2. potrafię wymienić koło w samochodzie, dolać olej, płyn hamulcowy i znaleźć bezpieczniki do wycieraczek smile
3. nie czytam literatury skandynawskiej smile
4. na poezji się nie znam smile

I jeszcze jedno. Nie zgadzam się z tym poniżej...

dżdżownick napisał/a:

Do miłości mam stosunek nieufny...

Ja w nią wierzę. Mało tego, zaczynam czuć jej zapach smile Unosi się gdzieś, ale zakładam, że nie znajduje jeszcze u mnie odpowiednich warunków...
Nie będę nalegać. Ona niczego na siłę nie robi. Ona nic nie musi. Może...

Generalnie jestem jakaś taka... Hm.... Nabałaganiona big_smile Sprzątam siebie i układam smile

W ramach Dnia Dziecka (rodzica alkoholika ) byłam na meetingu. Wróciłam chwilę temu. Wyszłam stamtąd z wibrującą w mojej głowie myślą...
czy mój tato był z mamą szczęśliwy...

I to nie jest próba usprawiedliwienia taty...

"Gdy grzechy ojca
Ciążą na mojej duszy
I ból mojej matki
Nie pozwala mi odejść

Dobrze wiem, że z nieba może przyjść ogień
Aż znajdziemy najczystszego z królów
I mimo że
Wiem, że ten ogień przyniesie mi ból
Mimo to
Jestem taki sam

Spraw, by padało
Panie, spraw, by spadł deszcz
Spraw, by padało
Spraw, by padało

Nasiona wymagają wody
Zanim wyrosną z ziemi
Ale robi się coraz trudniej
A głód bardziej dotkliwy

Dobrze wiem, że te łzy są z ich oczu
Ale równie dobrze mogą być wylane na próżno
I mimo że Wiem, że te łzy przychodzą z bólem
Mimo to Jestem taki sam

I morza są pełne wody
Która zatrzymuje się u brzegu
Podobnie jak bogactwa i wspaniałości
Które nigdy nie dotrą do portu

Więc pozwól chmurom wypełnić się gromkimi brawami
I niech piorun będzie żyłami
Przeplatającymi niebo
Wszystkim, co oni mogą porzucić
Kiedy nadejdzie czas aby dokonać zmian"

Źródło: Tekstowo.pl

47,981

Dzięki Sponi.
przemyślałam sprawę jeszcze raz od podszewki, i o ile chłopak dostarczy brakujące dokumenty będę obstawać przy umiarkowanym.
Lepiej żeby pracował niż udał się w bezrobotność, albo co gorsza w szemrane towarzystwo. A przy okazji może namówię go na podniesienie kwalifikacji, potencjał chłopak ma....

Dobranoc.

47,982

magicyl co jeśli nie zdecyduje?-nic nauczyłam sie z tym żyć już 16 lat,ale bardzo właśnie mi przeszkadza w życiu ,idąc np.do koscioła niestety muszę jak wszyscy stoja ja siedzę,masakra patrzą jak na wariatke i co?Musze się tłumaczyć że słabo mi -przykro mi...wtedy
Dobra może skończmy sie uzalać się nad sobą
Kochani mykam spać,Meg jak Ty dajesz radę ja na pewno też smile buziaki dla wszystkich ide spać

47,983

Meg73 napisał/a:

Ba-cha mój Skarb jet przy mnie dzień i noc. Był i jest w najtrudniejszych chwilach. Gdyby nie on nie wyszłabym z tego tak obronną ręką. Trzymał mnie w ramionach kiedy nie czułam swojego ciała. Patrzy na mnie jak cieknie mi ślina i mówi jak bardzo kocha. Jest dla mnie wszystkim co mam.
Dzisiaj mam kryzys. Zamiast do przodu to idę do tyłu. Samopoczucie do bani. Śpię cały czas ale poziom motywacji wzrósł. Dostałam na salę współlokatorkę chorą na zaawansowanego raka trzustki. Matko jak ona cierpi ... jak walczy a ja użalam się nad sobą. Ja marudzę że ślina mi cieknie ...

Witaj Mystique71. To ja tak wszystkim jęczę.

Megi piękniutko to ujełaś >>>> lol     http://imgup.pl/di/Q6MH/z-optymizmem-patrz-w-przyszlosc-2015-05-04-18-29-02.jpg
dżises czemu tak ludzie cierpią ??? hmm hmm

zapraszam na caffke   http://imgup.pl/di/5Q5W/563805-379093245457573-1746811666-n.jpg

witaj Mysti lol

Dżdż ... z jakiego rejonu nadajesz ???? lol

http://imgup.pl/di/J900/zycie-jest-jak-gotowanie-2015-04-24-00-00-11.jpg

pozdrówa czwartkowa ....

lol

47,984

Magicyl przeoczylam wczoraj Twoje wpisy o tym orzecznictwie.Dołączam się do dziewczyn z wypowiedzią. Mam do Ciebie jednak w związku z pracą pytanie.Mam III gr z ZUS-u.Chcę z orzecznictwa starać się o II.Mam licha kartotekę, bo nie mam czasu stać w kolejce do lekarza i radzę sobie sama.Mój stan zdrowia powypadkowy się pogorszył/zwyrodnienie,kłopoty z nogami,większe ograniczenia lewej strony/.Mój lekarz rodzinny wypisze mi skierowanie i opiszę to wszystko.Czy mam szansę na II gr?

Życzę Wam miłego czwartku.

47,985

dzień dobry:-)
Niebo błękitne, ale za lasem jakieś ciemne chmury zaczynają  kłębić się złowieszczo, a w mojej głowie czarci uparcie grają w kręgle młyńskimi kamieniami...
Nic, to! trzeba zewrzeć poślady i ruszyć czwartkowi na przeciw..
Dzisiaj rozmowy kwalifikacyjne i może być ciekawie:-)
Bachasiu taką "poezję" każdy stworzyć może bez specjalnego wysiłku, hi,hi
Meg dobrego dnia w uśmiechy obfitego!http://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif
Basiu oby zdrowie dopadło cię jak najszybciej! i trzymam kciuki za całokształt!
Bulinko po południu jestem do twojej dyspozycji i chętnie pomogę:-)

Pięknego czwartku wszystkim życzę!http://emotikona.pl/emotikony/pic/53kwiatek.gif

47,986

Dzień dobry słonecznie smile

U mnie pogodowa przeplatanka- jeden dzień słońce, następny ulewa. Przy tym temperatura powyżej 20 stopni.

Kilka dni temu widziałam piękne buty. Myślę o nich, czy zakupić.
Hamulcem jest cena. Buty to sandały, więc sezonowo tylko pochodzę...muszę jeszcze chyba pomyśleć....

47,987

Witam się...do kawy dosiadam..

47,988

Widzę że pod moją nieobecność dziewczynek przybyło i na produkowały postow

47,989

Dzień dobry smile
Wpadam na chwilę by wstawić do lodówki Redsa jabłkowego. Po pracy można będzie wypić za zdrowie, zwłaszcza Meg i Bulinki smile

47,990

Sponi napisał/a:
annakomnena7 napisał/a:

To oczywiste Moja Droga, że odpadasz, bo już zaklepałaś Wielbiciela Razem z Jachtem po Lewej. Nnnno! big_smile

Cześć Wszystkim big_smile Dosiadam do kawy z kubkiem czystka.

Meg-> Napisz co u Ciebie, bo umieram z ciekawości.

47,991

Witaski Wszysciutkim smile

Nowych witam serdecznie i pozdrawiam slicznie smile
A ,,starych '' witam i tez pozdrawiam smile

Mystique71 w Twoim wątku doczytałam ,że pracujesz w Niemczech, w jakich okolicach mozesz zdradzić ??/
Pytam nie z ciekawosci wink  pytam bo ja tez obecnie jestem w Niemczech moze jestesmy niedaleko od siebie ???

Pozdrawiam i życzę miłego dnia i słoneczka smile

Meg zdrowka ,bo Kto jak nie Ty ????? i odezwij sie do mnie na gg smile

47,992

alika40+ napisał/a:

Mystique71 w Twoim wątku doczytałam ,że pracujesz w Niemczech, w jakich okolicach mozesz zdradzić ??/
Pytam nie z ciekawosci wink  pytam bo ja tez obecnie jestem w Niemczech moze jestesmy niedaleko od siebie ???

W tej chwili jestem w NRW. smile

47,993

Witam pięknie panie i panów smile .

magicyl napisał/a:

Orzekam w PZON, (Powiatowy Zespół ds. Orzekania o Niepełnosprawności) jako doradca zawodowy.
A twoja mama skorzystała z prawa do odwołania?
Dziwne, bo z tymi schorzeniami nie powinno być problemu z uzyskaniem orzeczenia...
Poza tym wniosek  zawsze można złożyć ponownie

Mama miała lekki stopień na 2 lata bodajże, potem złożyła ponownie ale jej nie przyznali bo nie miała aktualnych kilku badań (do psychiatry też przestała chodzić z tą depresją), a podobno nie liczą się te stare sprzed 2 lat i jeśli nie chodziła w miedzy czasie do kilku specjalistów (m.in do neurologa z padaczką), to znaczy, że jej stan zdrowia się poprawił (chociaż nerka nie odrosła wink ).
Mama nie chciała robić odwołania i nie chce składać ponownie. Twierdzi, że ten lekki stopień i tak do niczego jej nie jest potrzebny. Nie ma prawie żadnych przywilejów, a jej by zależało na darmowych/tańszych lekach, badaniach, przejazdach, szybszych rehabilitacjach, ulżeniu w cierpieniu- krótko mówiąc itp. Jednak na umiarkowany podobno się nie kwalifikuje. Inna inszość, że mama uważa to bieganie na komisje poniżeniem, takie błaganie o litość. Podobno na każdym takim spotkaniu z orzecznikiem wychodziła maluczka, zeszmacona bo jej robili przytyki, bezduszne uwagi. Dlatego nie chce już o nic walczyć... straciła nadzieję i motywację.
Trochę to dla mnie dziwne. Tak na głupi chłopski rozum- mama ma zakaz pracy, ledwie chodzi, cierpi bóle codziennie, nie nadaje się do żadnej pracy, nie wolno jej dźwigać/schylać się/nosić ciężarów itp. A sąsiadka lata jak torpeda, żwawo jak młódka jakaś, do pracy chodzi, a ma umiarkowany... . Dla mnie laika, to są  po prostu bezduszne przepisy albo jakaś niesprawiedliwość.

47,994

Mystique71 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

Hymmmm niestety ja nie w tej cześci teraz jestem sad 
Byłam w kwietniu w tamtym roku niedaleko Dusseldorfu  wink
A teraz jestem rzut beretem od Hamburga wink

47,995

alika40+ napisał/a:
Mystique71 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

No to szkoda....ale skoro się przemieszczasz, to może uda sie jakoś zgrać. Ja ostatnio "poruszam" się tu po okolicy- Recklinghausen, Gelsenkirchen (obecnie).

47,996 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-06-02 17:02:51)

dżdżownick napisał/a:

Dzień dobry smile
Wpadam na chwilę by wstawić do lodówki Redsa jabłkowego. Po pracy można będzie wypić za zdrowie, zwłaszcza Meg i Bulinki smile

Kurcze no....narobiłeś mi ochoty,a ja w lodówce mam tylko zwykłe gorzkie Tyskie.Jednak mam też sok malinowy hi....Wieczorkiem można zrobić koktail.

Kupiłam Majce królika miniaturowego na Dzień Dziecka.Już mogę małe ZOO otworzyć,bo jeszcze mamy dwie papugi,kota,trzy psy i pięć szczeniaków na wydanie.Nie zapominajcie,że mieszkam na wsi.

47,997

bulinka_1969 napisał/a:

...Mam III gr z ZUS-u.Chcę z orzecznictwa starać się o II.Mam licha kartotekę, bo nie mam czasu stać w kolejce do lekarza i radzę sobie sama.Mój stan zdrowia powypadkowy się pogorszył/zwyrodnienie,kłopoty z nogami,większe ograniczenia lewej strony/.Mój lekarz rodzinny wypisze mi skierowanie i opiszę to wszystko.Czy mam szansę na II gr?

Z tego co piszesz wynika, że lekarz orzecznik ZUS uznał cię za osobę częściowo niezdolną do pracy, co odpowiada dawnej III grupie, a w orzecznictwie ON jest równoważne ze stopniem lekkim.
Składając wniosek do PZON powinnaś do niego dołączyć wszelką posiadaną dokumentację medyczną ze szczególnym uwzględnieniem ostatnich 2 lat. Oprócz szpitalnych kart informacyjnych taką dokumentacją są wszelkie wyniki badań (USG, RTG,MR,TK, krwi, moczu) oraz kartoteka lekarza rodzinnego, jak również innych przychodni specjalistycznych. Każda przychodnia ma obowiązek na żądanie pacjenta zrobić mu kserokopię kartoteki, niestety większość pobiera za to opłatę, co prawda niezbyt dużą, ale zawsze.
W "zaświadczeniu lekarskim", które jest integralną częścią wniosku lekarz (może być rodzinny, może też specjalista) powinien wpisać chorobę zasadniczą i wszystkie choroby oraz dolegliwości współistniejące. Jeśli dobrze zrozumiałam jesteś po poważnym wypadku z wielonarządowymi urazami i skutki tego odczuwasz do dziś, czyli nie wróciłaś do pełnej sprawności, a wręcz przeciwnie doszły kolejne dolegliwości.
Lekarz orzecznik Zespołu ds. orzekania o niepełnosprawności oraz drugi specjalista np. pracownik socjalny, doradca zawodowy albo psycholog, na podstawie dostarczonej dokumentacji, wywiadu i oceny na posiedzeniu niejawnym orzekają czy dana osoba jest niepełnosprawna czy nie, a jeżeli tak, to w jakim stopniu. Są trzy stopnie niepełnosprawności:
- lekki (odpowiednik zusowskiej "częściowej niezdolności do pracy", dawna III grupa)
- umiarkowany ( wg. ZUS "całkowicie nie zdolny do pracy", dawniej II grupa)
- znaczny ( wg ZUS "całkowicie niezdolny do pracy i samodzielnej egzystencji", dawniej I grupa)

Tak po prawdzie, to wszystko zależy od lekarza orzecznika ON, jeżeli jest bucem zakamieniałym, to zrobi jak zechce i nic go nie przekona, a drugiemu specjaliście pozostaje tylko zdanie odrębne wpisane do protokołu. Ale jeżeli podchodzi do sprawy rzetelnie, to z uzyskaniem  stopnia np. umiarkowanego nie powinno być kłopotów, o ile dokumentacja medyczna będzie wystarczająca.
To podstawa!
Po zmianie przepisów zespoły orzekające  mocno są kontrolowane, a gminna wieść niesie, że PFRON naciska na zmniejszenie ilości wydawanych orzeczeń, a jeżeli już to ze wskazaniem na stopień lekki, który de facto nic nie daje. No, może oprócz dofinansowania na przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, ewentualnie sprzęt rehabilitacyjny...

tajemnicza75 napisał/a:

Trochę to dla mnie dziwne. Tak na głupi chłopski rozum- mama ma zakaz pracy, ledwie chodzi, cierpi bóle codziennie, nie nadaje się do żadnej pracy, nie wolno jej dźwigać/schylać się/nosić ciężarów itp. A sąsiadka lata jak torpeda, żwawo jak młódka jakaś, do pracy chodzi, a ma umiarkowany... . Dla mnie laika, to są  po prostu bezduszne przepisy albo jakaś niesprawiedliwość.

Nie tylko dla ciebie jest to dziwne.
Tak jak pisałam wyżej, wszystko zależy od lekarza orzecznika i dostarczonej dokumentacji medycznej. U nas też mieliśmy takiego konowała, co faceta po dwóch zawałach uznał za zdrowego i zdolnego do pracy przy młocie pneumatycznym. Była też taka dziewoja, co uparła się mieć orzeczenie o stopniu niepełnosprawności, bo ma kamyczek w nerce. I nic poza tym. U nas orzeczenia nie dostała, ale odwołała się do wyższej instancji i tam, wyobraź sobie dali jej!!! Bo w komisji był znajomy lekarz...
A ja stoczyłam ciężkie boje żeby nie wtrynili mi stopnia znacznego, co się naużerałam to moje.
Jestem na rencie od 20 lat, ale w ZUS-ie za każdym razem muszę udowadniać, że nie jestem wielbłądem i szlag mnie trafia, jak słyszę: nooo pani to na chorą nie wygląda!
Zawsze odpowiadam, że na twarz nie choruję, a wygląd o niczym nie świadczy!
Ech...długo mogłabym pisać...

Rozumiem rozgoryczenie twojej mamy, ale mimo wszystko nie rezygnowałabym. Zbierzcie dokumentacje, zróbcie ksero z wszystkich możliwych przychodni i spróbujcie jeszcze raz. Jeżeli mama ma padaczkę, to bez łaski powinna dostać umiarkowany, bo to tak zwane schorzenie specjalne, mające nawet odrębny symbol 06-E!!! Już chociażby dlatego nie odpuściłabym, nie mówiąc o innych chorobach!

Mystique, i ja duchem czuję się znacznie młodszy smile
Magicyl, miło mi smile
Dżdżownick, w Polsce takiego piwa nie można kupić. Bardzo spodobała mi się przedstawiona przez Ciebie piosenka. Także lubię mało popularne melodie. Zawsze wracam z urlopu z odpowiednią ilością płyt CD.

47,999

Mystique71 napisał/a:
alika40+ napisał/a:
Mystique71 napisał/a:

Na razie zakotwiczyłam tutaj na dłuzej wink chyba,żeby cos sie stało.
Ale i tak za 21 dni wracam do domu,urlop wink
ok 9 sierpnia wracam z powrotem smile

No to szkoda....ale skoro się przemieszczasz, to może uda sie jakoś zgrać. Ja ostatnio "poruszam" się tu po okolicy- Recklinghausen, Gelsenkirchen (obecnie).

48,000

cos pokićkałam z tym cytowaniem  tongue

48,001

magicyl> ja bym tez walczyła ale nie zmuszę mamy. Powiedziała, ze chce mieć tylko święty spokój. Poza tym, mama u neurologa nie była wiele lat. Dostała leki, które ma brać do końca życia i po receptę chodzi do rodzinnego. Stan nie pogarsza się wiec nie widzi potrzeby chodzić do neurologa. Podobnie ma się sprawa z innymi specjalistami. Nigdy nie miała umiarkowanego, nawet gdy przyszła z rakiem nerki i ostrą padaczką. Poza tym.... miedzy nami mówiąc... nawet umiarkowany stopień jej wiele nie da. Nie ma schorzeń takich, które wymagają sprzętów rehabilitacyjnych/ortopedycznych czy leczenia sanatoryjnego. Leki stałe nie kosztują powyżej 100 zł/m-c, choć często ma recepty nawet na 300 zł ale to są suplementy i leki łuszczycowe (nie kwalifikują się do odliczeń a są najdroższe). Tak szczerze... nawet ten umiarkowany stopień mamie niewiele da (oczywiście jej tego nie mówię, tak miedzy nami tylko).

48,002

Trzeci raz podchodzę do pisania, może w końcu się uda...

Annakomnena7 - O.K. Magicyl pokazała piersi bez stanika, to i ja pokażę fotkę, tylko się nie zabijajcie smile
PunBB bbcode test
Zresztą ja jestem zajęty. Również wyobrażaniem sobie biustu Tajemniczej75. Pozwoliłaby dotknąć, palec przyłożyć, zobaczyć, byłoby po sprawie, a tak... męcz się człowieku smile

Bulinko zatem zdrowie! Za Ciebie, za Meg i za zdrowe dziewczyny [Reds jabłkowy schłodzony]

Takasobiemamuśka - nie bądź dzisiaj smutna smile

Ba-Chiu (?) smile Nadaję z Dolnego Śląska

Sponi napisał/a:

1. Nie jeżdżę na rowerze smile
2. potrafię wymienić koło w samochodzie, dolać olej, płyn hamulcowy i znaleźć bezpieczniki do wycieraczek smile
3. nie czytam literatury skandynawskiej smile
4. na poezji się nie znam smile

I jeszcze jedno. Nie zgadzam się z tym poniżej...

dżdżownick napisał/a:

Do miłości mam stosunek nieufny...

Ja w nią wierzę. Mało tego, zaczynam czuć jej zapach smile

Sponi, nie odpadasz smile
1. Mogę pomóc, to łatwe i przyjemne
http://www.dailymotion.com/video/x2uniy7
2. sama esencja nowoczesnego romantyzmu smile
3. istnieje opcja "poczytaj mi, mamo". Poproszę Takąsobiemamuśkę, to nam może by poczytała smile
4. za to jesteś muzą, natychasz poetów...

A miłość? Ja też w nią wierzę. Moja nieufność nie dotyczy niewiary w miłość, a tylko tego, że miłość prócz wprawienia w euforię, potrafi też sponiewierać. sad
Ożeniłem się z miłości, więc mam doświadczenie. Chociaż to fakt - miłość potrafi pokonywać kryzysy.

Wielbiciel tak sobie też myślałem, że tego chorwackiego piwa nie posmakuję...

48,003

Dżodżo! fotka super!
te okulary.....miam....
i ta książka!:-)

Meg jak czwartek minął?
Bulinko jeszcze jedna sprawa! We wniosku jest taki punkt: "zdolność do samodzielnego funkcjonowania", raczej nie zakreślaj wszystkiego jako "samodzielnie". Dlaczego? ano dlatego, że większość lekarzy zwraca na to baczną uwagę i od razu pada tekst:
- jeżeli pani wszystko robi samodzielnie, to jaka z pani niepełnosprawna?
Jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to jestem do dyspozycji:-)

Fajnego wieczoru!
Lecę pogrzebać w książkowych wyprzedażach:-)

48,004

Magicyl, dziękuję smile Udanego książkowego łowu. Lubię takie wyprzedaże.

A gdyby ktoś chciał posłuchać "babskiej" muzyki, to... mam coś takiego:

https://www.youtube.com/watch?v=aHLwo8BrNLs

48,005

dżdżownick napisał/a:

Również wyobrażaniem sobie biustu Tajemniczej75. Pozwoliłaby dotknąć, palec przyłożyć, zobaczyć, byłoby po sprawie, a tak... męcz się człowieku smile

Dżdżo> mój nick do czegoś zobowiązuje, no sorki wink . A weź człowieku sobie wybierz dowolny model wink .

http://1.bp.blogspot.com/-akoiVm9iOCQ/U6BGz_Fj_nI/AAAAAAAACPk/sWHRp0rqzn8/s1600/Jak+shudnac+nie+tracac+piersi.png

Wszystkim życzę stosunkowo* udanej nocy (* niech każdy rozumie dowolnie ).

http://iqkartka.pl/cards/3318.png

48,006

Magicyl dzięki. Problem w tym,że ja nie mam żadnego specjalisty.Jak prosiłam o skierowanie,to mi lekarz powiedział, że dla mnie jest już za późno, więc byłam ze trzy razy u rodzinnego.Potem sobie kupowałam sama leki.Lekarz wypisze mi skierowanie,ale nie mam kartoteki.

48,007

Magi skoro się udzielasz  z poradami

to co tak naprawdę daje ten stopień umiarkowany ??? oprócz tego,że pracodawcy  mile to widzą  ...

z tymi Orzecznikami - Bogami ....  święta prawda - zależy wszystko od humoru ....
ale zawsze warto się odwołać - wiadomo ,że na tej odwoławczej nie przywrócą renty ( ręka ręke myje hmm)
ale są jeszcze Sądy  a tam wcześniej orzecznik nie powiązany z ZUS-em ....

ChoRRera Bulinka co to za konował ????? .... co to naczy : dla Ciebie za późno .... ????
interweniuj u kierownika przychodni  wrrrrr

48,008

Ech dżodżo -> Skoro jesteś zajęty to zmienia postać rzeczy. Jestem zmuszona zrezygnować z marzeń o ślubie, domku z ogródkiem i wianuszku roześmianych dziatek. A było tak blisko... sad

48,009

hiii Anako rozbawiłaś mnie tym postem  ....    hiiii a było tak blisko

Dżdżo fajna ta babska muzyczka lol

http://imgup.pl/di/4X49/nocne-rozmowy-2016-03-29-12-50-37.jpg

48,010

wpadam sie z wami przywitac .....
milego wieczorku zycze .
witam tych nowiutkich .
a ja mykam juz do spania
i zycze wszystkim dobrej nocki

48,011

Bacha kierownik powiedział, że musiałam źle zrozumieć, a sam stwierdził, że On sam może wystawić skierowanie na rehabilitację i nie muszę iść do specjalisty.
Idę spać. Wkurzylam się na wszystkich w domu.

48,012 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-06-02 22:10:49)

Ann... Jak Ciebie pocieszyć?
Ba-Chiu Po Twoim obrazku dobranoc kojarzyć mi się będzie z odwróceniem się plecami... smile

"Odwróciłaś się w łóżku plecami
kosmiczny ruch
Wypadłem z mojej orbity wpatrując się w ciemność
i czując
drugiej planety
wsysającą siłę tej gwiazdy czarnej
której nie chcę
nadać imienia"
Pentti Saaritsa

to może jeszcze na noc kołysankę o miłości?
https://www.youtube.com/watch?v=3j_CXJ_Ji6k

48,013

Hej witam sie
dżdżownick ja też nadaje z dolnego śląska ,mozna wiedzieć z której strony?
Meg73 jak dzisiaj minął dzionek,nie było Cię dzisiaj ,myślę ze jest dobrze -pozdrawiam Cie serdecznie
U mnie teraz równiutko sobie deszczyk pada aż przyjemnie jest....
Moja surfinia tak mi urosła

http://images77.fotosik.pl/648/c9fa9c0ee686d778med.jpg

http://images77.fotosik.pl/648/7bb77334658c13e1med.jpg

Spokojnej nocki dla wszystkich

48,014

Ba-Cha napisał/a:

Magi

to co tak naprawdę daje ten stopień umiarkowany ??? oprócz tego,że pracodawcy  mile to widzą  ..

Mając stopień umiarkowany ustawowo masz zagwarantowany 7 godzinny dzień pracy, a płacone masz jak za 8. Przysługuje ci tez dodatkowa 15 minutowa przerwa w pracy, a po przepracowanym roku jako osoba niepełnosprawna masz dodatkowe 10 dni urlopu, oczywiście płatnego. To zapisy ustawowe.
Pracodawca zatrudniając osobę niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym lub znacznym może ubiegać się o refundację jej wynagrodzenia nawet do 70%.
Poza tym masz prawo do dofinansowania w zakresie:
- przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych
- sprzętu rehabilitacyjnego
- turnusu rehabilitacyjnego
- likwidacji barier architektonicznych, technicznych i w komunikowaniu się
- korzystania z programu Aktywny Samorząd (program własny PFRON)
Jeżeli w orzeczeniu o stopniu niepełnosprawności w punkcie 9 jest zapis spełnia to masz prawo do korzystania z Karty Parkingowej, ale to dotyczy osób z symbolem niepełnosprawności ruchowej czyli 05-R i 10-N, również 04-O do tego uprawnia.
Natomiast jeżeli chodzi o ulgi w przejazdach środkami komunikacji publicznej, to st. umiarkowany z ustawy daje taka możliwość tylko osobom z niepełnosprawnością wzroku (04-O), w niektórych miastach są ulgi dla umiarkowanego na przejazdy komunikacja miejską, ale to jest regulowane stosowną uchwałą Rady.
Jako osobie niepełnosprawnej przysługują ci tez odliczenia podatkowe w ramach ulgi rehabilitacyjnej.
To tak z grubsza tyle:-)

Ale kartotekę u rodzinnego masz????
A do specjalisty przecież możesz jeszcze pójść, nie chodzi o to żebyś miała kartotekę grubą jak dzieła Lenina, ale żeby jakiś ślad był!

Annako też niestety muszę zrezygnować z marzeń, co prawda nie o cudnym życiu z Dżdżo, ale z nabycia kilku jeszcze książek..:-)
Poszalałam z zakupami i Smarkul  Ukochany ani chybi mnie utłucze...http://emotikona.pl/emotikony/pic/0winked.gif ale póki, co gra zawzięcie w szachy, więc nic do niego nie dociera:-)

Dobrej nocy wszystkim!
kołysankę zabieram ze sobą...http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

48,015

Co do pracy mój syn jest w stopniu umiarkowanym,pracuje dziennie 7 godzin,ma przerwę 45 minut,15 płatną a 30 nie,ma dodatkowo urlop 10 dni wiecej,i pracodawca dostaje za Niego 2500 złotych,a i jeszcze przejazdy ma 78% znizki,myślę że nie jest źle
magicyl moge to potwierdzić że tak jest smile wszystko sie zgadza

48,016

Słoneczne dzień dobry:-)
Piątek, weekendu początek!
Jeszcze tylko parę służbowych schodów do pokonania, spotkanko z dzielnicowym, zakup unijnej flagi, randka z ortopedą i luzik!http://emotikona.pl/emotikony/pic/0elvis.gif

Radosnego dnia!http://emotikona.pl/emotikony/pic/53kwiatek.gif

Meg dla ciebie nieustające kciuki!

48,017

Hey Wszystkim  .... lol

http://imgup.pl/di/W8WK/po-co-ciagle-sie-stresowac-2015-05-06-03-01-40.jpg

dla wyluzowania caffa zapodana
                         http://imgup.pl/di/UIBN/31602-604414259571365-1707455159-n.jpg

Magi - senks za odp. lol

MEgi wszyscy TU czekamy na pościka od Ciebie .... pisz migusiem  jak tam ????

Basia ładniutko wygladają te Twoje surfinie .... jeszcze opuszczą się bardziej smile

Ela bidoku ... smile siły Ci życzę w tej harówie ...

Dżodżo i jak Ci się spało na plecach hiiiiiii

pozdrawiam resztę BANDY ...

lol

48,018

Dzień dobry się z Wami.

Jakoś niewyspana dziś jestem.
Mglisto u mnie, szaro, buro.

Jak dobrze, że jest kawa .

Czekam teraz na miły telefon- mój M wraca z nocki i zawsze się melduje przed snem smile

Miłego dnia wszystkim.

48,019 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-06-03 10:21:30)

tajemnicza75 napisał/a:

http://1.bp.blogspot.com/-akoiVm9iOCQ/U6BGz_Fj_nI/AAAAAAAACPk/sWHRp0rqzn8/s1600/Jak+shudnac+nie+tracac+piersi.png

Kiedy to zobaczyłam, piersiątka moje opadły z wrażenia http://emotikona.pl/emotikony/pic/0swoon.gif

dżdżownick napisał/a:

Zresztą ja jestem zajęty.

Spoko smile ja nie ruszam nie swojego. Kiedyś to zrobiłam i żałuję, bo mnie to też sporo kosztowało. Ja tu jedyna w kafejce puszczalska jestem, ale  też potrafię dochodzić do pewnych wniosków smile W końcu znamy się na tyle, na ile zostaliśmy sprawdzeni

dżdżownick napisał/a:

A miłość? Ja też w nią wierzę. Moja nieufność nie dotyczy niewiary w miłość, a tylko tego, że miłość prócz wprawienia w euforię, potrafi też sponiewierać. sad

Zapewniam Ciebie, że sponiewieranie nie ma nic wspólnego z miłością.

dżdżownick napisał/a:

Ożeniłem się z miłości, więc mam doświadczenie.

Wobec tego zazdroszczę - tak pozytywnie, tak ciepło, tak tęskno... Ja niestety zawsze kierowałam się rozsądkiem. Jestem bez kozery wyrachowaną i zimną suczą smile Prawdopodobnie jeszcze nie trafiłam na odpowiednią osobę. I na pewno sama takową jeszcze nie jestem. Będąc zgniła od środka nie mogę spodziewać się, że jeśli cokolwiek posadzę - wyrośnie...

Basia1973 napisał/a:

http://images77.fotosik.pl/648/7bb77334658c13e1med.jpg

Jejuś... Kcem taki mostek http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif

Dzień dobry Wszystkim Dziewczętom i Chłopcom smile
Przywitał mnie dziś Poranek po ciężkim dniu i nocy i rzekł: zaprośmy Dzień i spędźmy razem tyle czasu ile ze sobą wytrzymamy...
Pokazał mi uradowane drzewo za oknem mówiąc: spójrz jak się cieszy na ciebie smile Potem, gdy biegliśmy do pracy rzekł: uważaj na tę kałuże, ona wprawdzie zaraz zniknie, ale czekała  by złożyć spojrzenie na tobie, gdy jak zwykle w pospiechu będziesz przemierzać codzienna trasę do pracy smile Cóz miałam zrobic jak uśmiechnąć się do niej smile

48,020

Sponi -> Przez te Twoje rozkminki na temat miłości wylazła ze mnie zepchnięta w przepaść podświadomości i gnieciona ustawicznie kolanem CHOLERA... big_smile Znowu będę chodziła przez kilka dni na haju, póki małpy nie dobiję lol

http://www.eioba.org/files/user6982/a186685/2012-05-26_oliwskie_zoo40.JPG

Będę grzeczna... będę grzeczna... będę grzeczna...

48,021

Sponi napisał/a:

.. Potem, gdy biegliśmy do pracy rzekł: uważaj na tę kałuże..

bo kałuże są po to żeby móc spoglądać w niebo bez podnoszenia głowy..http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

Hej, hej! Jak tam piątek wam mija???
Zaraz fajrant i WEEKEND!!http://emotikona.pl/emotikony/pic/zabawa.gif

48,022

Dzień doberek w piątek smile .

Spo> z kałuża skojarzyło mi się stare powiedzenie, coś w tym stylu (bo dokładnie nie pamiętam):
Młode małżeństwo idzie chodnikiem i kałuża przed nimi, to małżonek czule do żony "uważaj złotko by nie wpaść w błotko". Po kilku latach w tej samej sytuacji mówi " uważaj jak chodzisz, kobieto", a po kolejnych latach mówi" jak łazisz łamago" wink .   
Najgorsze, że jestem na drugim etapie i cholercia... potwierdza się niestety hmm .

Bacha> zapachniało kawą... nie pijam kawy ale aromat sypanej jest nie do zastąpienia. Mogłabym parzyć kawę i ja wąchać wink .

Basiu> piękny ogródek, podziwiam i gratuluję. Ja ostatnio zrobiłam się bezwzględna dla kwiatów... doniczkowych domowych bo ogródka na szczęście nie mam. Jeśli któryś nie chce rosnąć, to nie ratuje go za wszelka cenę-jak robiłam kiedyś. Uprzedzam go lojalnie, że jak się nie weźmie za rośnięcie to wypierniczam na śmietnik bez skrupułów. Czasem groźby działają wink ... ale czasem niestety nie.

Wszystkich bez wyjątków pozdrawiam weekendowo i słonecznie.

48,023 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-06-03 19:12:44)

tajemnicza75 napisał/a:

Dżdżo> mój nick do czegoś zobowiązuje, no sorki wink . A weź człowieku sobie wybierz dowolny model wink .

Tajemnicza siedempiątko bardzo dziękuję za niezwykle cenną pomoc naukową smile Już zdecydowałem, już wybrałem w kwestii Twoich piersi wink I uwzględniam podpowiedź... miseczki 75, tylko nie wiem czy A? B? może C? Zresztą na literkach w tych sprawach się nie wyznaję smile

Ba-Cha napisał/a:

Dżdżo fajna ta babska muzyczka lol

Jeśli się podoba, to jeszcze zapodam ładną piosenkę, ale gdy zacznę przesadzać z linkami, proszę tylko tupnąć nogą, a przestanę natychmiast smile
Tymczasem "Buramdziesmina" (Imants Kalnins skomponował, śpiewa Agnese Barone)
https://www.youtube.com/watch?v=ta_mnFIm2fg

Basia1973 napisał/a:

Hej witam sie
dżdżownick ja też nadaje z dolnego śląska ,mozna wiedzieć z której strony?

Hej, Basiu. Nadaję z Wrocławia, z zachodu Wrocławia smile A Ty?

Magicyl... a jakie książki lubisz? / Na stronie: życie z Dż jest dość trudne, niestety sad Nie ma tak różowo, jak by się mogło wydawać sad

magicyl napisał/a:

bo kałuże są po to żeby móc spoglądać w niebo bez podnoszenia głowy..

...więc Ty też tak ich używasz? smile

Ba-Cha napisał/a:

Dżodżo i jak Ci się spało na plecach hiiiiii

Jak zwykle bardzo dobrze... do tego stopnia, że wybitnie nie chciało mi się wstawać. Dobrze, że to już piątek. Jutro moje plecy zagrożone będą odleżynami...
no chyba że aromat kawy mnie wyciągnie z łózka smile

Mystique71 napisał/a:

mój M wraca z nocki i zawsze się melduje przed snem smile

Miłego dnia wszystkim.

Dziękuję, Mysti... Ja też pracuję na 3 zmiany... jak Twój M. Twój... czyli jest dobrze? smile Trzymam kciuki.

Wielbicielu Lidiji Bacic, lubisz wszystko, co chorwackie, czy zdarza się coś, co mniej Ci pasuje? Znam pewną panią zafascynowaną muzyką chorwacką, a konkretnie chodzi o Klapa Intrade. Czy może o Tomislawa... już nie pamiętam. A brzmi tak:
https://www.youtube.com/watch?v=UV7PQKwhR3w

48,024

dżdżownick napisał/a:

Dziękuję, Mysti... Ja też pracuję na 3 zmiany... jak Twój M. Twój... czyli jest dobrze? smile Trzymam kciuki.

Dziękuję, zaczęło się klarować .
Podobnie, jak pogoda u mnie smile

Fajną muzyczkę tu zapodajecie.

48,025

Meg się coś nie odzywa...

Dżdżownick, aby posmakować tego piwa, zawsze możesz się wybrać do Chorwacji smile Wiesz, Chorwaci lubią owoce morza. Małże, ośmiornice itd. Natomiast ja takowych nie konsumuję smile
Oj tak, Tomislav Bralić dysponuje pięknym wokalem. Zapewne Twoja znajoma kojarzy i zna utwory Tomislava Ivcicia. Piosenkarza, lecz także i polityka. Był wielką osobowością. Ze smutkiem piszę w czasie przeszłym, gdyż w 1993 roku, zginął w wypadku samochodowym.

annakomnena7 napisał/a:

Miejmy nadzieję, że wszystko idzie ku dobremu.

48,028 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-06-03 21:30:28)

Sponi napisał/a:

Spoko smile ja nie ruszam nie swojego. Kiedyś to zrobiłam i żałuję, bo mnie to też sporo kosztowało. Ja tu jedyna w kafejce puszczalska jestem, ale  też potrafię dochodzić do pewnych wniosków smile W końcu znamy się na tyle, na ile zostaliśmy sprawdzeni

"Nie mój", "czyjś", "cudzołóstwo" smile . Dla mnie Ty jesteś Twoja. I ja wziąłem już sobie Ciebie. I wziąłem Anakondkę. Powoli staram się też uszczknąć coś dla siebie ze słodkiej, choć twardej figurki Ba... Chi smile {Ech, Ba-chiu, ja mam trudny nick, ale zdrobnienie Twojego powoduje supły na języku. Czy nikt dotąd nie próbował nazywać Cię Sebastianem? https://www.youtube.com/watch?v=MOqhyZ3QUYs }

Sponi napisał/a:

Zapewniam Ciebie, że sponiewieranie nie ma nic wspólnego z miłością.

Jestem skłonny na to przystać. I w moim przypadku zastąpić "miłość" ogólnie "uczuciami". Ale czym jest miłość, trudno ustalić. smile

annakomnena7 napisał/a:

wylazła ze mnie zepchnięta w przepaść podświadomości i gnieciona ustawicznie kolanem CHOLERA... big_smile Znowu będę chodziła przez kilka dni na haju, póki małpy nie dobiję lol

Będę grzeczna... będę grzeczna... będę grzeczna...

Oj... to aż tak? Jesteś fajna... jesteś fajna... jesteś fajna... smile

48,029

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
annakomnena7 napisał/a:

Miejmy nadzieję, że wszystko idzie ku dobremu.

No, też mam nadzieję. Muszę cofnąć się  chyba kilka stron wstecz i poczytać, bo prawdę mówiąc wiem mało.
Niech idzie wszystko ku dobremu.

48,030

Meg odezwij się do mnie prywatnie,jeżeli nie chcesz na forum.

Dżdżownick, niektórzy rozpatrują miłość jako wypadkową procesów chemiczno-fizjologicznych. Hormony, feromony etc smile Ja natomiast spoglądam na nią przez pryzmat emocjonalno-umysłowy.

48,032

dżdżownick napisał/a:

Jesteś fajna... jesteś fajna... jesteś fajna... smile

Oczywiście, że jestem fajna big_smile

A "wziąć" to Ty możesz torbę na zakupy tongue

48,033

dżdżownick napisał/a:

Tajemnicza siedempiątko bardzo dziękuję za niezwykle cenną pomoc naukową smile Już zdecydowałem, już wybrałem w kwestii Twoich piersi wink I uwzględniam podpowiedź... miseczki 75, tylko nie wiem czy A? B? może C? Zresztą na literkach w tych sprawach się nie wyznaję smile

Oooo, widzę, że orientujesz jak mój małżowinek wink . Teraz UWAGA - ekspresowe szkolenie; otóż to nie miseczka ma nr 75, to jest obwód pod biustem, miseczka ma literki A, B, C.... wink . Naj, najmniejszy biust to AA, a największy to bodajże G.

48,034

annakomnena7 napisał/a:

Oczywiście, że jestem fajna big_smile

A "wziąć" to Ty możesz torbę na zakupy tongue

no przecież wiem... sad

tajemnicza75 napisał/a:
dżdżownick napisał/a:

Oooo, widzę, że orientujesz jak mój małżowinek wink . Teraz UWAGA - ekspresowe szkolenie; otóż to nie miseczka ma nr 75, to jest obwód pod biustem, miseczka ma literki A, B, C.... wink . Naj, najmniejszy biust to AA, a największy to bodajże G.

Dziękuję smile Ty lubisz muzykę poważniejszą, może uda mi się trafić z muzycznym upominkiem...
https://www.youtube.com/watch?v=s7NhD8_z7vU

48,035

dżdżownick napisał/a:

Ba... Chi smile {Ech, Ba-chiu, ja mam trudny nick, ale zdrobnienie Twojego powoduje supły na języku. Czy nikt dotąd nie próbował nazywać Cię Sebastianem? https://www.youtube.com/watch?v=MOqhyZ3QUYs }

hiii Dżdżo wyobrażam sobie te supły    Ba-chiu lol lol jeszcze tak nicku nie miałam odmienionego 
                                                                              http://imgup.pl/di/MU0N/7db54de3bc3e.jpg

zaniż głos i powiedz do siebie : Ba-Cha .... lepiej smile   .... lepiej hiii

Sponi czasami do mnie pisze BACHAsiu smile

na cafejce jest Basia 1973 , żeby NAS odróżniać może być Baśka   ???? pasuje ??

musi   http://imgup.pl/di/X8T4/foto-20c570d3b30afe8a835ae9fc8e4dfa91.jpg

MEgi    odezwij się plisss lol

Posty [ 47,971 do 48,035 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 737 738 739 740 741 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024