Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 730 731 732 733 734 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47,516 do 47,580 z 85,594 ]

47,516

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Cześć wszystkim,na temat aury się nie wypowiadam,dzisiaj u mnie pochmurno,chłodno i mokro ale po południu się przejaśniło na 2h a teraz luga deszcz strasznie,moje pieski tylko na siku wyjdą i myk tył zwrot.
Idę zaraz pod prysznic i położę się muszę oglądnąć Tylko z Tobą serial turecki bo nie miałam czasu nawet kiedy oglądać,także kochane =tymczasem pa

Zobacz podobne tematy :

47,517

cześć dziewczyny smile własnie wróciłam z majówki , tak pobudzona ze nie ma mowy o spaniu , śpijcie smacznie , karaluchy pod poduchy , do rannej kawki , baju baj baj smile

47,518 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-04 06:38:29)

Kochane moje witam!
Wczoraj z mężem wydrinkowalismy połówkę. Na końcu dowiedziałam się, że mój PAN czyta mnie na netkach.Wyczytal,że Go nienawidzę i że sobie kogoś znajdę. Oczywiście ani tego,ani tego nie napisałam, bo ostatnio napisałam, że mam Go dosyć i że sobie kogoś znajdę, ale do pomocy do pracy i wtedy Mu pokarze. Oczywiście udowodniłam swoje.Chciałam dodać, że powiedział, iż sobie na to zasłużył.
Tak więc Kochane moje,ponieważ mam szpiega,to teraz będę sobie Was czytać i wypisywać jak ja to kocham mojego M .
Zresztą... już mi wsio rawno.

47,519 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-05-04 06:42:18)

Kawuś smile
Co prawda deszczowy...ale co tam...dobrego dzionka dziewczyny...myk do potem
A to jednak mąż się zainteresował co żona porabia w necie wink
Hehe
smile
Nie no panowie wspaniali są bez dwóch zdań big_smile

47,520

Mamuś niech popada.Roślinki tego potrzebują. My do pracy-przezyjemy.Weekend znów ma być ładny.

47,521

Witam
Jak widze ranne ptaszki juz powedrowaly do pracy i nie zostawily dzis kawki.
U mnie dzis bardzo pochmurno i smutno za oknem jeszcze tylko 11 dni i bede w Polsce moze tam pogoda dopisze.Juz nie moge sie doczekac bo bardzo stesknilam sie za swoja kochana wnusia i za wypadem z kolezankami na kawke tego mi tu najbardziej brakuje.Niby mam tu kilka znajomych ale to nie to samo tylko plotkowanie i zazdrosc ze inny ma lepiej.

47,522

Cześć witam deszczowo,leje od wczoraj bbrrr ,
Bulinko fajnie że podczytał sobie co nie co,przecież Ty prawdę piszesz,
Idę zaraz z moim jednym synusiem malusim do psiego fryzjera,będę później pa
Kawy nie ma dzisiaj?

47,523

Cześć Dziewczyny! big_smile Wróciłam już do pracy i nadrabiam zaległości. U mnie 17'C, słońce, delikatny wiaterek. Wczoraj, pierwszy raz od wielu miesięcy, odważyłam się wejść na wagę i absolutnie się zdesperowałam. Od dzisiaj Dukan. Koniec kropka. Nawet w ciąży nie ważyłam tyle ile teraz bez ciąży. Mówię Wam - D_R_A_M_A_T. Mam do zrzucenia bite 20 kg! Już uprzedziłam wszystkich w pracy, że mogę być nieco drażliwa.

Ale kawę mogę to stawiam - oczywiście bez cukru...

http://radoscodkrywania.tchibo.pl/upload/KAWA_DO_EKSPRESU_CINIENIOWEGO_KILKA_ZASAD_POMOCNYCH_W_JEJ_WYBORZE/Kawa_ziarnista_do_ekspresu_ci%C5%9Bnieniowego.jpg

Która z Was jest na Dukanie? Próbuję się w tym ogarnąć jakoś. HELP?

47,524 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-04 13:05:39)

Anna ją jestem na Dukanie.Jak co to pytaj.Ją mam też jeszcze ok.20kg.

47,525

Mam pytanko czy moze ktoras juz wyprobowala te granulki lenora co reklamuja bo sa teraz w promocji u mnie i sie zastanawiam czy kupic

47,526

bulinka_1969 napisał/a:

Anna ją jestem na Dukanie.Jak co to pytaj.Ją mam też jeszcze ok.20kg.

Oj, Kochana Ty moja! To pisz jak sobie radzisz. Ile posiłków dziennie jadasz? W poradnikach piszą, że można jeść tak często jak się chce i nie trzeba chodzić głodnym - oby jeść tylko produkty z listy. Jak długo jesteś na diecie i ile kilogramów straciłaś w pierwsze 7 dni?

Iwonko -> Niestety nie pomogę, bo pranie traktuję jako czynność wyłącznie obowiązkową - po macoszemu. Płyn, odplamiacz, bielinka - innych wynalazków nie używam (Dobrze, że nie krochmal i ług big_smile).

47,527

Cześć wróciłam,synuś opitolony,oczywiście stylizacja po swojemu musiała być,
Dalej leje i wietrznie, zimno 9 stopni u mnie jest,siedzimy w domu bo gdzie tu wyjść.
Ja na Dukanie Aniu jadłam o której byłam głodna,ale starałam sie chociaż dwie godzinki mieć przerwę w jedzeniu,dać odpocząć żołądkowi,potrafiłam o północy zjeść łososia i chudłam,niestety przestraszyłam sie bo mi nerki zaczęły źle pracować i zaprzestałam tej diety,teraz jestem na 1200 kcal,jem co 3 h pięć posiłków schudłam w dwa tygodnie 4 kg,na razie się nie ważę,uczynię to za następne dwa tygodnie.
Będę 3 mać za was kciuki żebyście dały radę,a na pewno dacie,

47,528

hej dziewczyny , jak miło zacząć poniedziałek od środy big_smile big_smile

47,529

Dzień doberek w ten słoneczny dzień.
Dołączam z herbatą.

Bulinko> a czemu masz nagle słodzić fałszywie na męża? Ja osobiście tego nie rozumiem. Prawda jest prawdą... a że boli to sprawa tego, którego boli wink . Impuls utraty jest potrzebny każdemu, bo często doceniamy coś dopiero gdy stracimy... a to już jest za późno. Tak więc prawdę mi tu pisać a nie ściemniać pod publikę i niech się szanowny małżonek zastanowi nad sobą.
Ja kiedyś prowadziłam pamiętniki i trzymałam w komputerze i niby męża nic nie obchodzi co klikam ale chyba kiedyś się do nich dorwał. Skąd wiem? Po jego zachowaniu wink . Napisałam pewną rzecz i nagle on zaczął tę rzecz zmieniać, ni z tego ni z owego. Szkoda, ze wcześniej gdy po dobroci prosiłam to nie było reakcji. Widocznie tak z facetami jest... działa na nich dopiero impuls utraty big_smile .

Dziewczyny> ostro się wzięłyście za odchudzanie, pewnie to jest trudna walka, stale chodzić głodnym...  ja chyba Wam współczuję. Dla mnie najgorsze co może być, to kara głodowa, kulinarna i chłodnicza wink . Tak czy siak- wspieram myślami bo inaczej nie umiem. Dzięki Bogu nie muszę się odchudzać, a raczej przytyć by się przydało wink .

Iwona> ja też tradycyjnie proszek używam. Sceptyczna jestem do nowości. Czekam aż inni przetestują i mi powiedzą co warto a czego nie wink. Na łatwiznę idę heh.

47,530

Taja ją żartowałam z tym slodzeniem, ale muszę powiedzieć, że mój PAN zareagował w ten sam sposób. Dziś miałam pomoc nawet do pracy i jeszcze w domku godzinke spałam.
Aniu ja jem kiedy mam ochotę. Czasem zdarza mi się przed spaniem nawet,ale staram się nad tym panować. Ważne żebyś dużo piła. Mnie właśnie woda przed spaniem gwarantowała rano spadek.Za pierwszym razem w pierwszym miesiącu schudłam 9 kg,a potem tak ok.4kg miesięcznie. Teraz w pierwszy miesiąc schudłam nie całe 6 kg.

47,531

Ale tu cisza dzisiaj?Ja oglądam fajny film Diaboliczny prześladowca ,horror mam nadzieję że nie będę się bała ,tymczasem znikam-dobranoc

47,532 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-05-04 22:01:54)

Faktycznie nikogo nie ma.
Ja ostatnio usuwałam kamień nazębny i po 2 tyg zaczął się pojawiać ponownie. Tak szybko jeszcze nigdy nie miałam nawrotu. Myślicie, ze to normalne, czy dentysta coś spartolił? Nie wiem w ogóle skąd u mnie taki duży kamień na dwóch zębach. Czarne są po całości, a nie piję kawy, ciemnych herbat, soków, nie palę... . Może mam już zjechaną płytkę nazębną od tego szlifowania (jeśli to w ogóle możliwe). Nie rozumiem tego hmm .

47,533

Helołłłłł smile
No tak...po nockach jestem, więc jeszcze nie przeszłam z trybu nocnego... Zaczęłam właśnie dluuugi weekend big_smile big_smile big_smile

Iwonko, mam te granulki lenora (ja bym się chyba zes...a jakbym jakiejś nowości nie kupiła)  i powiam tak: szału nie ma d.py ni urywa, nie widzę specjalnej różnicy w praniu. Więcej nie kupię, szkoda kasy...

47,534

Witam!
Taja mój mąż miał ten sam problem,ale On pił kawę i palił papierosy.Niestety zęby poszły sobie do kosza.

Wind życzę miłego odpoczynku.

Kupiłam wczoraj tuje szmaragdowe po 3,5 w doniczkach ukorzenione.Dziś jak tylko wrócę do domu,to będziemy z synem sadzić.Mam dziś pokićkany dzień.Muszę jechać do pracy,z ciotką do lekarza jeszcze nie wiem na którą i wiem jak odbiorę Majkę ze szkoły.Na szczęście jest świetlica,na którą Majka nie lubi chodzić.Jednak lepsze to niż nic w ostateczności.Nie wiem więc kiedy i jak dotrę do domu,ale wieczorkiem może się uda je wsadzić.
Tak wiec do miłego Dziewczyny?
Bacha co Ty Kochana z tą kawą hę...?Muszę specjalnie laptop włączać rano,a tak by mi komórka wystarczyła.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVLoxyz9X1MSsOvGCaI6_KojVuwmFAml3k3EE-tRPJF4UK04xqpQ

47,535

witam dziewczyny smile
kawka bulinki , z pragnieniem rzucam się smile  bulinko tajem dobrze pisze , co przeczytał to go zabolało niech wie że jak słownie nie da rady to pisemnie coś zrozumie , nas tutaj jest siła , jak coś to my go tez możemy zrugać big_smile każda ma jakieś doświadczenie z facetami...
wind   sprawdzone kule , nie kupujemy smile  odsypiaj nockę i wracaj  wink
tajem  dentystka kiedyś mi powiedziała kamień jest zależny od składu śliny , ja np. w życiu go nie miałam a mój meenn non stop ..
  reszta dziewczyn gdzie jesteście , co słychać w wielkim świecie smile miłego dzionka

47,536

O ja tez dziekuje za kawke Bulinko.A w wielkim swiecie dzis pochmurno,ponuro.

47,537 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-05-05 12:57:09)

Cześć Dziewczyny,

Dużo słońca Wam wysyłam na dobry humor smile

http://tapety.joe.pl/tapeta/ziemia/niebo/blask-slonca-na-niebieskim-niebie.jpg

bulinka_1969 napisał/a:

Ważne żebyś dużo piła. Mnie właśnie woda przed spaniem gwarantowała rano spadek.Za pierwszym razem w pierwszym miesiącu schudłam 9 kg,a potem tak ok.4kg miesięcznie. Teraz w pierwszy miesiąc schudłam nie całe 6 kg.

Ja się trochę zdumiałam dzisiaj rano, gdyż przez 24 godziny ubyło mi prawie dwa kilo (dokładnie 1,7 kg). W takim tempie to leci?! Może to tylko tak na początku, że woda schodzi z człowieka, nie? Piję... piję ile wlezie. W życiu tyle nie wypiłam jednego dnia.

A co do Twojego Męża to witamy chlebem i solą smile Szkoda, że na początek zarobił tą solą po oczach, ale tak to jest jak się śledzi żonę i Internecie wink

tajemnicza -> O dziwo Dukan to pierwsza dieta, na której głodna nie chodzę. Pewnie to efekt ciągłego picia. Muszę pilnować posiłków, ale nie jak na innych dietach - odliczać minuty do jedzenia - tylko, żeby nie zapomnieć zjeść. W sumie fajnie. Jeśli mi tylko nerki nie wysiądą to naprawdę będę zadowolona.

wind -> Podziwiam Cię. Praca na noce to nie dla mnie. Mnie się wtyczka wyłącza w okolicach 22.30 i pozamiatane. big_smile

Basiu -> To po co horror oglądasz jak nie chcesz się bać? Co to za horror jak się człowiek nie boi? Szmira nie horror! Choć fakt, że każdy się boi czego innego. Z moim zamiłowaniem do horroru to jest tak, że w czwartej klasie podstawówki, jako znana miłośniczka gatunku, w ramach nagrody dostałam "Miasteczko Salem" Kinga. Do dzisiaj nie mogę zrozumieć co za tłumok dziesięcioletniemu dzieciakowi taką książkę do czytania kupił?!

iwona47 napisał/a:

O ja tez dziekuje za kawke Bulinko.A w wielkim swiecie dzis pochmurno,ponuro.

Przyjedźcie do mnie... 19'C i słońce praży big_smile

47,538

Cmokam i uciekam

47,539

Witam Was kobity, ciepło i słonecznie smile .

Na razie z doskoku bo jestem w trakcie gotowania obiadu. Dziś serwuję eskalopki z warzywami, a to wymaga trochę więcej czasu więc doglądam mięcho co chwila.
Przeczytałam wczoraj o domowym sposobie na kamień nazębny i zastosowałam wczoraj wieczorem. Nawet usunęłam 90% smile . Szkoda tylko, że można go stosować zaledwie raz w m-cu... ale cóż... jeśli mam co m-c wydawać sporą kasę u dentysty a i tak działa na niespełna 2 tyg, to co mi zależy.

47,540

Cześć
Taja ja mam taką ślinę że mam ściągnięty kamień i na nowo zachodzi po 2 tygodniach,a czyszczę co 3 miesiące,nic już nie zrobię,taki urok,
Ciepełko u mnie sie zrobiło,więc mykam na działeczkę pa

47,541

Anno na początku to schodzi zgromadzona woda.Dlatego są takie spadki.potem się unormuje.Jak będziesz miała dni PW,to waga wzrośnie,ale tylko po to,żeby na dniach P spaść z nawiązka.Większość osób z którymi miałam kontakt,to na dukanie chudli ok. kg na tydzień.Mnie też waga wzrasta na owulację i przed okresem.

Kochane u mnie też słoneczko od rana i cieplutko.Tuje sadziłam na krótki rękaw.Nawet Majka na letniaka latała.Tuje posadziłam z synem i Majką,ale mam radochę.Chcę jeszcze coś dokupić,ale sama nie wiem na razie co.Jak połażę,to może coś wyczaję.Miałam na allegro,ale ja wiem.....

Taja jaki ten domowy sposób na kamień,bo ciekawość mnie zjada.

Co z tą naszą Basia od kawki?Obraziła się cy co?

47,542

No jak, co z Basia od kawki wink ? Obraziła się, bo ile można kawę stawiać (?) a co my kawy swojej nie mamy(?), na krzywy ryj zawsze sie wpraszamy (?), że niby Basieńka jest w tej kafejce barmakną/baristką(?) wink .

Przeczytałam, ze 3/4 łyżeczki sody nakładamy na mokra szczoteczkę i szczotkujemy 2 minuty okrężnymi ruchami, takimi wymiatającymi. Ja dodatkowo mocniej dociskałam szczoteczkę do zębów aż mi dziąsła  pokrwawiły ale zawzięta byłam. Potem widelczykiem lub małym nożykiem zeskrobuję kamień, kawałek po kawałku, delikatnie z wyczuciem. Trochę czasochłonne ale zeszło. Soda zbyt często używana podobno ściera szkliwo, dlatego można ten sposób stosować tylko raz w m-cu. Jeśli kamień jest wieloletni wsiąknięty w ząb, ten sposób moze nie działać.

47,543

Hey Dziewuszki lol
nie obraziłam się bo nie ma na co  lol
tak po prostu .... urlopik smile   

Taja z sodą to uważaj .... dawaj troszkę na pastę ...
do płukania  do kubka nalej parę kropel wody utlenionej .... tj. najtańszy płyn do płukania zębów ... i zdrowy ... lol

Bulinka takie picie wody na wieczór ?? to co ile budzicie się siku lol

Sponi hallo .... odezwij się lol

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki ...

http://imgup.pl/di/MD3K/daj-lubie-to-2016-03-29-22-51-44.jpg

47,544

Basiu coś za coś.Wiadomo,że jak za dużo wypiję,to nie prześpię nocy.Jednak ta woda dużo daje.W ogóle muszę zacząć liczyć ile wypijam,żeby nerki miały co filtrować.Wydaje mi się,że ostatnio normy nie wyrabiam.
Basieńko my wiemy,że Ty się na nas nie obrażasz,ale to taka nasza troska,żeby Ci przypadkiem nie przyszło do głowy,że chcesz nas opuścić.

47,545 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-05-06 07:21:20)

Hey Dziewuszki

stawiam naoczną caffe    http://imgup.pl/di/TCLE/dzien-dobry-2016-03-20-00-07-37.jpg

Bulinko to jaka jest norma picia wody wg. Ciebie ????
szczerze ????? to czasami mam wrażenie ,że do WAS nie pasuje ....  wiekiem smile
ale nadal czuje się po czterdziestce ... zapewniam smile 

Iwona masz już taką dużą wnusie lol
to ile lat miałaś jak zostałaś Babcinką ??? lol
ja czekam dopiero ... na jakieś beybe ....  nie śpieszą się lol  wcale smile

mam pytanko do WAS wszystkich : jakiej pasty do zębów najczęściej używacie ???
najczęściej ostatnio używałam Lacallut activ jest też wybielająca
teraz kończę Clinomyn ... wybielająca dla palaczy smile  ( tych obu są promocje w Rossmanie smile )

i teraz podczas pisania przypomniałam sobie o paście a raczej koncentracie  AJONA dostępnym tylko w aptece
maleńka tubeczka ( bo chiiiba 5 lub 10  ml ) ale starcza na długo bo jej się daje  kapkę ...

pozdrawiam wszyściutkie  bez wyliczanki ....

47,546 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-06 06:37:44)

Cio to wszyscy pouciekali?Chyba przez moje marudzenie....Niestety jesteście na nie skazane,bo nie mam komu marudzić.
Nowy dzień nastał.Muszę dziś narobić w pracy to czego wczoraj nie zrobiłam.Wczoraj nie pojechałam wcale,a powinnam.Tak więc bumela na całego.Na szczęście telefonów nie było,więc git.Dziś mam sporo do załatwienia też,a Majkę mąż odbierze,więc nie wiem o której zjadę.
Zostawię Wam kawkę,żeby się Wam dobrze wstawało.

http://kawowy.guru/wp-content/uploads/2015/06/kawa_po_turecku_zestaw.jpg

Ładne kubeczki na tym zdjęciu prawda?
Mój jednak ładniejszy.Od kilku lat piję kawę z takiego kubeczka jak niżej.Dostałam Go od moich dzieci i w innym mi kawa nie smakuje.

http://www.smieszneprezenty.com.pl/media/products/6b9aadef65c73e6bca79e37f19e9de1d/images/thumbnail/big_Kubek_Super_Mama_dek_2.jpg?lm=1452074876

47,547

hej hej .....
wpadam i zaraz wypadam .
zycze smacznej kawki kobitki .

a ja na pole do pielenia truskawek .
no wracam wieczorkiem i padam na pysk .
a rano złozka nie idzie sie zwlec .
juz plecy daja znac o sobie .
ale mam nadzieje ze dam rade .
milego dnia

47,548

WITAM.
O kawka juz czeka jak ja to lubie.
BA-CHA no masz racje babcia zostalam w wieku 40 lat powiem ci ze w pierwszej chwili byl to dla mnie szok ale szybciutko sie ogarnelam.Corka mi sie pospieszyla bo w wieku 19 lat zostala mama.Troszke sie balam jak sobie poradzi ale oboje z zieciem staneli na wysokosci zadania i maja super corcie.A z corki jestem dumna bo skonczyla szkola studia.A synusi po raz drugi zrobil mnie babcia w wieku 42 lat,mam super wnusia jak naucze sie wrzucac zdjecia to wam pokaze.

47,549

Iwona 40-stka  na Babcię to teraz norma lol
moja zmarła psiapsióła ....została Babcią w wieku 39 lat ...
ciężko było - bo córcia kończyła technikum ...  ( "zięć" się nie udał  ) 
więc jestem przyszywaną ciocio - Babcią 18 letniej pannicy lol

Ela ojjj Ela ale TY ciężko zasuwasz .... zdróweczka w tym pieleniu życzę ....  lol

Bulinka marudź ..... marudź .... ile wlezie smile na posta smile

47,550

Hej big_smile
Wstałam, kawka zrobiona, pięknie podana smile Super smile
Pogoda piękna, pójdę coś porobić w ogrodzie. Zaczynam kolejny dzień dłuugaśnego weekendu.
Iwonko, bycie babcią jest super, prawda? Ja moich obu wnuczków kocham niesamowicie, a tego od córki, który mieszka z nami w jednym domu i byłam przy jego narodzinach to już wprost szaleję za nim smile

47,551

Wind- zgadzam sie z toba w 100 procentach bycie babcia jest super i tez mam tak jak ty ze wnusia co mieszka ze mna i od pierwszego dnia jestem z nia jest moim oczkiem w glowie,ale za to wnusio co mieszka z dziadkiem od urodzenia to znow jego oczko w glowie.Tak ze kazde z nas jest zadowolone.

47,552

smile
Dobrego dzionka... smile
Eeee..troche puściej, bo każdy bardziej na dwór ucieka...a i robota jakby się kurczę rozdwajała smile
Majowe słońce podobno opala najmocniej...spodenki na cztery literki i mykam z kawą w dłoni....dzisiaj ciąg dalszy zakładania siatki ogrodzeniowej.
Cmokam w locie każdą netuchnę...

47,553

Cześć Dziewczynki big_smile

Dosiadam do pięknej kawy. Ech... Przypomina mi się natychmiast wypad na Cypr i atmosfera tureckich knajpek.

Ba-Cha napisał/a:

Bulinka takie picie wody na wieczór ?? to co ile budzicie się siku lol

Wczoraj przespałam całą noc. Dzisiaj zasuwałam raz. No ale trzy litry wlałam w siebie na stówę. Jestem w stanie znieść podobne niedogodności skoro przez dwa dni ubyło mi 2,4 kg.

Zazdroszczę Wam babciowania. Ja miałam nadzieję na dzidziusia mojej pasierbicy już ze dwa lata temu, ale się zwinęła do Anglii i póki co wcale się nie zanosi. Fajnie zostać babcią w wieku 38 lat, nie? big_smile Moja córa to dopiero czternastka. Przed nią jeszcze z dziesięć lat - mam nadzieję.

Jeszcze ogródków Wam zazdroszczę. My mieszkamy w bloku. Dom jest wystawiony na sprzedaż, bo za daleko do pracy. Szkoda, że nie jest bliżej. 9 000 m2 pięknej działki... Szkoda go, ale co poradzić?  sad

Udanego dnia Wam życzę.

47,554

O moj boze 9000m2 to kawal dzialki ile to roboty ja mam 900m2 i ciagle cos do zrobienia jest,ale lubie swoj maly domek 120m2 moge rano wyjsc na taras i wypic kawe w szlafroku.Tez mieszkam na wsi 10 km od Plocka ale na szczescie komunikacja miejska nas jeszcze obsluguje no i mam prywatnego kierowce (corka) maz samochod zostawil to szalejemy jak jestem w Polsce.Ale wiecie 27 lat mieszkalam w miescie teraz 20 na wsi i za zadne skarby nie chcialabym juz do miasta.

47,555

CZeść 40-tki.

Ja bym babcią jeszcze nie chciała zostać- mimo, ze moja znajoma została w wieku 37 lat. Czuję się i wyglądam sporo młodziej i jeszcze nie tęsknię za pieluchami, piaskownicą itp wink .... cieszę się wreszcie wolnością.

Bacha> ja nie używam stałej jednej pasty. Moja dentystka powiedziała, ze prawdę mówiąc nie ma idealnej pasty. Jeśli myję wybielająca to mniej chroni przed próchnica, jeśli myję na próchnice to mniej wybiela itp. Jeśli chcemy mieć wszystko, powinnyśmy myć zęby kilkoma pastami jednocześnie lub jedną po drugą. Ja stawiam na pastę przeciw próchnicy, najczęściej colgate lub blend a med.

47,556

Moja bratowa została babcią w wieku 36 lat,a podwójną dwa lata później. Moja córka ślubuje w przyszłym roku,ale znając Jej stanowisko,to babcią nie tak szybko zostanę. Mnie się oczywiście nie śpieszy, bo niancze Majkę.

47,557

Bulinko> ja nikogo już nie niańczę a tez mi nie spieszno wink.

Moja młoda była bardzo absorbującym dzieckiem i strasznie ryczącym. Nikt nigdy nie chciał z nią zostać bo stale płakała. Zamiast powiedzieć co chce lub czego nie chce, to wyła wniebogłosy godzinami. Dlatego mąż się nie chciał zgodzić na drugie dziecko. Powiedział, że jak nam wyjdzie drugi taki płaczek to się pakuje i wraca do mamusi wink . Tak więc teraz, gdy już nie muszę dziewczyny niańczyć, gdy jest samodzielna a ja mam więcej czasu dla siebie, to się cieszę tymi chwilami, nasycam się spokojem, ciszą i wolnością. Bardzo mi tego brakowało big_smile .

47,558

Cześć dupusie kochane,ja w locie,nie ma czasu na nic,zaraz do pomocy do sklepu,później na działeczkę posadzić por i seler ,i chce juz posiać fasolkę żółtą ale chyba dopiero po niedzieli,także czas mnie goni uciekam pa

47,559 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-06 18:37:10)

Warzywka u mnie oczywiście posiała teściowa,a nie mój mąż,tak jak się zaprzysięgał 19-sty rok.Ja nie widziałam tego i pytam się teściowej kto te warzywka siał,bo mój mąż mówil,że mam kupić nasiona,a On będzie siał.Na to teściowa dosłownie:"....a....to już wiem czemu ciągle za mną chodził i mówił,czemu nic nie sieję jak poletko skopane."Takim to sposobem co roku Pan mój i władca sieje warzywka.
Majuni kupiłam trochę nasionek kwiatków i parę sadzonek i pomogłam Jej założyć mały ogródeczek.Dziś wszystko podlałam wężem,oczywiście razem z moimi tujami.Zaraz zabieram się za sprzątanie mieszkanka,a jutro będę naprawiać trawnik w pracy.Mówię wam co za oporny trawnik mam pod jednym blokiem.Normalnie masakra.U mnie pod domem kosić trzeba co tydzień,bo tak rośnie i ciągle gęsty,a tam place gołe i już żółknie,bo nie ma deszczu.Od jutra zaczynam go podlewać codziennie.Jutro leję środek na chwasty,a potem będę dosiewać,bo nie ma innego wyjścia.
Pogoda nam się Kochane poprawiła.Dupki można wygrzewać na słońcu.Jutro planuję szaszłyki zrobić na grilla.Karkóweczkę na noc pokroję i w zalewę włożę.Jeszcze trochę kiełbaski mam w zamrażalniku z zeszłego tygodnia,to dla głodniejszych będzie dodatek.

Taja ja to nigdy się nie nacieszę ciszą i spokojem i lenistwem heh...Majka odrośnie,to wnuki będę bawić kurcze.Cóż sama sie w to wpakowałam,ale za to mam taką przylepe fajną teraz w domku.

47,560

No... usiadłam wykapana pachnąca i tak zjechana że ledwo paczałki moje patrzą,jutra do roboty na 7  na zastępstwo dalej,nie wiem chyba aż do Bożego Narodzenia ,no ale parę groszy wpadnie,dobra uciekam bo na prawdę padam na ryjek he he do miłego,jutro chyba dopiero zajrzę wieczorkiem tak jak teraz,baj baj Dobranoc

47,561

Mówię:

http://www.pozytywniej.pl/demot/0_0_0_1169884980.jpg

Stawiam:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSRa1tXz0zXN3g_kaf6hOmr2lZGiEVNX4U5ERy2pGOx-dekTGqKSQ

i znikam do pracy.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8AB8BX56I8dTqaWJ6khdcuu9jNvTrYJOemQR1b-uXLoxn4nPt

47,562

witaj Bulinka i Dziewuszki .... lol

caffe zapodaje :   http://imgup.pl/di/8JCP/578951-578135695554772-984103700-n.jpg

http://imgup.pl/di/2OQQ/ladne-wlosy-2016-03-30-13-30-39.jpg
                                                                                                                           hii

http://imgup.pl/di/RUDY/3cfc63487a369aed7e5373bd04fdf4853462.jpg
                                                                                               lol jak to w sobotę   

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki ...

47,563

Hej...dobrego dzionka

47,564

Witajcie w ten piękny dzień.
Wreszcie jest słonecznie i ciepło.

U nas dziś na majówce strong meni ale nie idę. Co roku jest to samo i to raczej atrakcja dla facetów. Gdyby było top model, to bym poszła wink .  Poza tym katar mnie dopadł, a smarkata iść nie mam ochoty. Dlatego posiedzę sobie z Wami z zapasem chusteczek i herbatą lipową.

Chałupę oporządziłam to się teraz polenię troszkę jak ten kot big_smile .

http://3.bp.blogspot.com/-mpycwxTHfJE/UzbmqcBOnZI/AAAAAAAAGUU/M2kEj322d60/s1600/DSC05411.jpg

47,565

dobra wklejka lol

http://imgup.pl/di/PIBK/zamiast-wysylac-rozne-bzdety-2016-04-11-16-55-47.jpg

47,566

Cicho tu i pusto.Mało kto zagląda.Dziewczyny co Wy?Dupki grzejecie?Co porabiacie?
U mnie znów grill był.Tym razem szaszłyki.Dziś zamówiłam wreszcie komplet dziesięcioosobowy ogrodowy drewniany.Dostanę go dopiero na koniec czerwca,ale opłaci się czekać.Wszędzie patrzyłam ceny powyżej 800zł,a ja będę płaciła 500zł.Z tym,że muszę sobie sama pomalować.

47,567

Witam :-) jestem tu nowa, wręcz świeżynka bo zarejestrowałam się kilka godzin temu. Pierwszy mój krok był w kierunku tematyki "Samotność "bo ile można żyć pracą i obowiązkami domowymi, przez to koleżanki się wykruszyły. Niestety widzę że nie wielka frekwencja w tamtym dziale :-) więc trafiłam tu, miło mi was poznać. Pozdrawiam

47,568

hey  heyyy niedzielnie Dziewuszki lol

caffe zapodaje   
                                            http://imgup.pl/di/BZH6/17986-582070878494587-1405169082-n.jpg

Bulinka masz racje ... cicho i pusto na cafejce
Pindeczki smile poczuły wiosnę i wywiało je .... lol   ale wrócą .... przynajmniej tak myślę smile

za 300 zeta zaoszczędzonych - pomalujecie bez problemu ... i jeszcze zostanie co najmniej połowa lol

Inka http://imgup.pl/di/YMTH/23-129-5.gif do dobrej cafejki trafiłaś smile
na początek napisz z jakiego rejonu jesteś ???

http://imgup.pl/di/ZY4C/pamietaj-o-tym-ze-wiele-najlepszych-2016-04-07-10-00-02.jpg
                                                                                                                                              >>> lol

http://imgup.pl/di/9876/maz-do-zony-2016-04-06-10-38-21.jpg
                                                                             hii ... echhh te pierwsze skojarzenia  smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ..... HALLO  logujemy się i piszemy ... co tam ????? 

47,569 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-05-08 07:07:24)

Cześć laseczki,jestem,dopiero teraz  a nie jak pisałam że wczoraj o tej samej porze co przed wczoraj,jestem po prostu wczorajsza hi hi dzisiaj,fajnie było na grillu,do 2 w nocy balowaliśmy,wstałam bo rosołek gotuje żeby synuś zjadł zanim do pracy pojedzie,a tak poza ty?co u Was?macie też taką fajna pogodę jak ja?Pozdrawiam wszystkie i nową przybyłą kobitkę inkaxx
Idę chyba jeszcze pizgnąć sie w pierze ,do potem pa

Aaa Basiu pyszna ta ruska kawusia dziękuję

47,570

inkaxx napisał/a:

Witam :-) jestem tu nowa, wręcz świeżynka bo zarejestrowałam się kilka godzin temu. Pierwszy mój krok był w kierunku tematyki "Samotność "bo ile można żyć pracą i obowiązkami domowymi, przez to koleżanki się wykruszyły. Niestety widzę że nie wielka frekwencja w tamtym dziale :-) więc trafiłam tu, miło mi was poznać. Pozdrawiam

witamy cie w naszym gronie , zapraszamy do pisania a nawet na meila tez mozesz napisac .....

witajcie w ten piekny niedzielny poranek ...
pije kawke i zagladam tu do was bo mi juz teskno za wami było .
a wieczorami padnieta przyjezdzalam .
a w domu tez jeszcze do przygotowania .
wiec nadganiam mimo , ze chłopaki zrobili .
pogoda sloneczna .
ja na polu spaliłam sobie raczki i szyje . a na głowie kapelusz z rondem od sloneczka ale szyje i tak złapało .
dzisiaj ledwo zwlekłam sie z łozka niemogłam na plecy , cos mi juz dawno w nie wlazlo ..
jak rozchodze jst ok .

47,571

Eluś współczuję Ci tych pleców.Wiem jaki to ból.Kiedyś tak miałam,że jak wstawałam,to tak zaczynało boleć,że musiałam siadać i po prostu rozluźniać mięśnie wszystkie.Tak kilka razy,aż w końcu przechodziło.Tak jak mówisz,trzeba było rozchodzić.

Basiu pośpij,żebyś tu do nas wskoczyła w dzisiejszy dzień hi...hi...

Bacha wreszcie kawka od Ciebie.Oj jak smakuje!

Ja dzisiaj mam totalne lenistwo.Mąż ze starszym w pracy i wieczorkiem mają tam imieninową imprezkę,więc odpadają mi z obiadku.Z młodszym uzgodniliśmy,że dziś na obiad pizza.Oczywiście zamówiona.Dla matki wstyd,żeby w niedzielę zapodawać pizze.Trudno jednak.Wczoraj byłam tak padnięta po tym tygodniu,że mogę sobie taki wstyd zaserwować.Mała jeszcze nie wie,ale jak się dowie,to będzie skakać z radości.

Życzę Wam pięknej niedzieli.Dziś u nas już słoneczko,więc będzie chyba fajnie.Ogarnę tylko mieszkanko i total leń.

47,572

Wiadomości netkowe kafejkowe uzupełniłam i mogę się witać smile
Kawuś smile
Hej Inka..dosiadaj do nas...w kupie raźniej smile
Beata.też choruję na taki drewniany zestaw ogrodowy smile ale jeszcze muszę poczekać, 5 stówek to faktycznie okazyjnie... A puścisz fotkę po malowaniu ?
Jeszcze dziś nocka i tydzień w domku...nadgonię trochę, bo nawet trawy nie mam skoszonej przez ten montaż siatki...w ogóle muszę dokupić jeszcze dwie rolki siatki, bo zbrakło...
Majster miał montować bramę...ni widu, ni słychu...chyba się do niego przed nocką pofatyguję...
U nas też piękne dni smile
Do później..

47,573

Dzień dobry smile

Życzę milutkiej Wam niedzieli:)
pozdrawiam gorąco smile

47,574

cześc dziewczyny smile  piję kawkę i uciekam , chętnie bym z Wami  popisała ale od czwartku mam sajgon i muszę się ogarniać smile
witam Iwonę smile
miłego dnia zyczę smile

47,575

Witam w tą piękną słoneczną niedziele,mieszkam w Gdańsku 2km od morza.Zazdroszczę Wam dziś dziewczyny,bo pewnie dzień spędzicie na powietrzu,mnie w piątek dopadła paskudna grypa i pomimo brania leków nie widzę poprawy(masakra),a jutro do pracy (nie wiem jak,chyba że popełzam  ;-) )

Co na początek jeszcze o mnie?..hmmm w tym roku stuknęła mi okrągła 40stka i w prezencie syn uczynił mnie babcią ,jestem w szoku bo nie wiem czy się nadaję hihi (moja babcia z tego co pamiętam była stara i z wyglądu i podejścia do życia,a mi ludzie dają 34-36 lat góra ;-) ) Udało mi się dopiero przyzwyczaić że moi synowie są pełnoletni (jeden 22lata drugi 18,córa 12lat ) a tu takie zaskoczenie.
Cóż mam nadzieję że podołam i w tej roli życzę pięknej pogody dziewczyny
(mam pytanko czemu nie mogę dodać obrazka do wiadomości?)

47,576 Ostatnio edytowany przez wind (2016-05-08 13:47:47)

Witajcie Netki smile
Witaj Inkaxx smile
Wolne mija mi bardzo szybko. Duuużo robiłam, fajnie było. Przede wszystkim rozpoczęliśmy sezon w Klubie Żeglarskim. Wszystko wyszło na medal, nawet pogoda sprzyjała. Cieszę się, że wracają ludzie i jakieś życie do naszego klubu, bo od czasu powodzi ,kiedy pękla tama i woda sobie odpłynęła, zniknęli też ludzie i klub przeżywał bardzo trudne chwile. Mój mąż i kilku innych zapaleńców włożyli w to mnóstwo pracy i czasu aby przetrwać ten najtrudniejszy okres i żeby ponowne klub zaczął tętnić życiem.  smile

47,577

Witam Inka tez niedawno tu trafilam ale jest fajnie.Nie martw sie ja tez zostalam babcia w wieku 40 lat i jest super.
Ela wspolczuje bolu plecow moze jakis masaz hehe.
Umnie wczoraj i dzis deszczowo wiec nic sie nie chce.

47,578

Inkax fajnie,ze dołączyłaś do nas.Ostatnia jak się wypogodziło,to mniej nas tu,ale jakoś się trzymamy.

Odpoczywam sobie.Pizzernia dopiero od 15-stej w niedzielę,więc wcinam resztki po wczorajszym grillu i piję kawkę.Zaraz pogadam z córcią na skype.

47,579

inkaxx napisał/a:

(mam pytanko czemu nie mogę dodać obrazka do wiadomości?)

Klikasz prawym klawiszem w wybrany obrazek
wyskakuje taka tabelka z różnymi poleceniami
kliknij w polecenie : kopiuj adres obrazka
teraz wracasz do forum i :
[img]tu wklejasz adres obrazka[/img]

taaadaaam !!!!! smile

47,580

plecki troszke sie rozchodzily , wiec jest ok .
pogoda sie psuje . moze wkoncu popada

witaj Inka

Posty [ 47,516 do 47,580 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 730 731 732 733 734 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024