Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 729 730 731 732 733 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47,451 do 47,515 z 85,594 ]

47,451

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Dziewczyny,a jakiej wysokości najlepiej kupić tuje?Mąż chciał kupić takie malutkie po 3 zł. Nie zgodziłam się, bo przy remizie w sąsiedniej wsi takie posadzili i wygląda to mało atrakcyjnie.Jakie Wy sadzicie?

Zobacz podobne tematy :

47,452 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-04-30 22:25:12)

Oj witam sie tak późno,ale wróciłam z pracy po 15 i migiem na działeczkę,trawa skoszona,fajny płotek mój mąż ze synusiem zrobili?sami dzisiaj to zrobili na razie taki kawałek,deski leżały nie wykorzystane i pomysł się znalazł,
http://images78.fotosik.pl/555/74682c063b374c6dmed.jpg
Bulinko a weź Ty Go KOPNIJ w cztery litery!Mojemu ostatnio odwala ,nie wiem czy juz stary się robi?Maruda straszny,dzisiaj kiełbasę usmażyłam im na grillu i ta menda jedna ze środka wydłubywała wszystko!A jak szynke na chleb kroi to te brzegi normalnie ucina noż normalnie rozpier,,a mnie
Dobra mykam juz chyba dzisiaj,dało mi dzisiaj w kość w sklepie,ludzi bardzo dużo jakby wojna miała być tyle ich było
Dobranoc kobietki pa do jutra

Edit- Bulinko zależy jak stoją u Ciebie finanse ,ja kupowałam takie malusie ,mam juz je 4 rok, i szybko rosną  jeżeli Cie stać na większe kup takowe jak najbardziej,ja chciałam sie cieszyć od małego i nie wiem kiedy one juz takie urosły

http://images77.fotosik.pl/557/3c79cc845b9bdb14med.jpg

47,453

smile
Beata...to zależy ..na poprzedniej działce,( tej, którą z byłym mężem sprzedaliśmy po rozwodzie) sadziłam tujki odmiany szmaragd całkiem malutkie..kupione w szkółce leśnej po 2 zł.
Wszystkie pięknie się przyjęły...co do jednej smile...ale na piękny zasłaniający szpaler czekałam kilka ładnych lat...coś za coś niestety, teraz mam brabanty i troche większe..ale też doopy nie urywa..
Im większe tym bardziej w pierwszym roku trzeba dbać, zlewać wodą, a i tak może coś wypaść ...

47,454

Hej kobitki ,,,
smacznej niedzielnej kawusi ....
No i miłego Swieta Pracy .....
Słonko wzeszło  , rano lekko siwiutenko

47,455 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-01 08:47:20)

http://www.bysio.com/i/www.zsoiz.home.pl/pliki/1maj.jpg

Witam tym historycznym akcentem!
Pamiętacie te pochody?Kurcze jak byłam w średniej szkole,to nie lubiłam,bo nas zmuszali,a teraz chętnie bym poszła na taki kolorowy pochód.

http://pracowniczademokracja.home.pl/autoinstalator/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/1maja.2013.pochod.opzz_.sld_.jpg

Co do tych tui to może macie rację,ale pod tą remizą połowa jest brązowych.Ja potrzebuję tylko z 20-ścia,więc to nie taki duży wydatek.Gdzieś widziałam na ogłoszeniach,że takie 120cm po 8 zł.Tylko zgubiłam to.
Pogodę mamy dziś piękną.W internecie też zapowiadają już ciepełko.Jadę z Majką na te urodziny na działkę,a więc fajnie może będzie.Tylko towarzystwo sztywne.Takie co wie co dla wszystkich najlepsze.Przeżyję heh.
Życzę Wam pięknego i miłego dnia.Nareszcie ciepło hurraaaa....

http://absurdcodzienny.pl/wp-content/uploads/2016/04/wreszcie-slonce-711x1000.jpg

47,456

Bulinko miłej i udanej imprezki

47,457

witam smile słonko świeci  więc otwieram oficjalnie sezon grilla już z rana , nie ma co czekać smile
                              http://www.kliknijwzdrowie.pl/wp-content/uploads/2015/05/kark%C3%B3wka-z-grilla.jpg

47,458

no tak .....
mamy swieto grila ...
teraz juz nie swieto pracy 1 maj .
tak zmieniaja sie czasy

47,459

tak Elu smile

47,460

Witajcie w majowy poranek smile
Jakie by nie było święto, trzeba korzystać z wolnego dnia i ładnej pogody smile

47,461

no .... pogoda zapowiada sie przepiekna

47,462

Kawa i miłe towarzystwo smile
Słoneczko z okna plecy grzeje...mmmm lubię
Dobrego dzionka smile
Co do wścibskiego sąsiada z działki obok...miałam takowego kiedyś...lornetką ludzi podglądał..potem o tym gadał i się nabijał z ludzkich ułomności...szuja i szczeżuja
Całe szczęście teraz mam obok fajnych..normalnych sąsiadów..gromadki dzieci bawiące się gdzie popadnie...tak jak ja to pamiętam z dzieciństwa... smile

47,463

Witam i ja w majówkę ,u mnie pogoda dziwna,słońce coś za chmurami i chłodniej niż wczoraj,ale i tak się cieszę że nie pada,kawusia wypita,za niedługo pojadę na działeczkę moją.
Pozdrawiam wszystkie buziaki

47,464

pogoda tak zmienna jest ładnie ale od czasu do czasu zajdzie słonko za chmury .

47,465

U mnie pogoda raczej typowo kocykowa pochmurno i co i rusz pada deszcz.
Od 10 godzin jestem o rok starsza i wcale to nie jest powod do radosci ale z drugiej strony ponoc zycie zaczyna sie po czterdziestce.
Dostalam sliczne kwiatki od swoich panow i chociaz to jest mile.Teraz bede swietowac wiec papatki do jutra.

47,466

Iwonko
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
STO LAT >>> STO LAT......
http://agra24.com/blog/wp-content/uploads/2013/09/toast.jpg
A to kwiatki dla ciebie
http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/122759_czerwone_roze_swieczki_urodzinowe.jpg

47,467

No to wszystkiego najlepszego Iwonko smile
http://www.ekartki.pl/cards_files/32/32042_po_40.jpg

47,468

hej dziewczyny smile koniec niedzieli , jutro też jest dzień big_smile
Iwonko 100 lat http://www.florapolska.com/moduly/sklep/UserFiles/256/zdjecie_big.jpg

47,469

Rany, koniec niedzieli..za 1,5 godziny jadę na nockę...nie chce mi sieeeee sad

47,470

tak niedziela dobiegła konca .
pogoda dopisala u nas
bociek dreptał po stawiku , długo go nie widziałam
chociaz sie momentami chmurzyło , ale nie popadało

47,471

Elu  wiesz ze bociany przynoszą dzieci big_smile big_smile

47,472

smile:) mi juz nie przyniosa . tu co roku na stawiku stołuja sie bociany
wiec dzieci powinnam miec ho ho .
ale nic stracone 500+ by gało ha ha smile:)

47,473

Dziekuje moje dziewczyneczki za zyczenia zeby nie odleglosc chetnie zaprosilabym wszystkie na szampana

47,474 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-05-01 21:23:24)

Iwona mówisz i masz , tylko rozlej big_smile  http://www.bdsklep.pl/gfx/300x400/3292050101081_1-g-h-martel-co-szampan-2-kieliszki.jpg

47,475 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-05-01 22:56:35)

elzbieta47 napisał/a:

smile:) mi juz nie przyniosa . tu co roku na stawiku stołuja sie bociany
wiec dzieci powinnam miec ho ho .
ale nic stracone 500+ by gało ha ha smile:)

Eluś proszę ode mnie te pięć-set hi hi masz pewne jak w banku

http://images77.fotosik.pl/560/609095bb7edb4cddmed.jpg

Iwonko Najlepszego -dużo miłości aż do samych kości

47,476

witam w tym roku skonczylam 47 ....ale zle to znosze jestem w zwiazku z mlodszym ,strasznie mnie doluje

47,477 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-02 05:48:40)

Jeden post poszedł do skasowania,bo się zdublował.poniżej to co mam Wam do powiedzenia.

47,478

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKSjTh079oyjRz0Wa6wdZaimlsIZ8uTMyG3GEIzimnUzrsRh38zw

Częstujcie się dziewczyny,bo ja dzis wcześniej trochę.Nie mogę spać już.Panów obudziłam o 4-tej do pracy i koniec spania.

Dla wczorajszej Solenizantki:

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWUJuNxkUqxdU00MK196is19Y06IaVNphdZjxVu0GGMFzoY0LCzw

Wybacz za spóźnienie,ale jakoś wczoraj nie miałam weny na internet.
Co do imprezy wczorajszej,to powiedzmy,że......Majka bawiła się doskonale,a ja sobie pojadłam niedozwolonych na diecie frykasów.Dziś jednak pełna mobilizacja i wracam na dobre tory.Na jutro planuję grilla,ale wszystko dozwolone na dukanie,a na popitkę woda mineralna.Teraz do pracy czas.Pojade szybciej,to szybciej wrócę i będę miała wolne popołudnie.
Hanka Kochana proszę nie mów,ze przechodzisz kryzys wieku średniego,bo my tu Cię zaraz nawrócimy.Przecież jak już tu koleżanka zauważyła,to:

http://www.filigranki.pl/1059-home_default/tekturka-zycie-zaczyna-sie-po-40-tce.jpg

Tym optymistycznym akcentem życzę wszystkim:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRIBlwNKWD22Au1WzCm_fk_IT9bOeRy7W-Ydfyy4EZzMt3XlQ7-Yw

47,479

Witaj Haniu w naszym gronie ....
zapraszamy do rozmowy i dyskusji , pisz zal sie my wysłuchamy

fajna z nas babki smile

Basiudziekije  za taw chojnosc

witajcie poniedziałkowo ....
smacznej porannej kawusi....

47,480

Cześć Dziewczyny smile Witaj Hanka smile
Kawy nie piję, idę spać .Wpadnę jak się wyśpię

47,481

hey Dziewuszki  ... lol

http://imgup.pl/di/V6TT/6abdfc7dbfc9a0e70d7fd1f791bc41857859.jpg
                                                                                                                                             hii

dla Iwony   http://imgup.pl/di/D283/vader.gif  lol lol

http://imgup.pl/di/X2TL/d12a3e2a250b395f56a1de2f036e416a8237.jpg

pozdrawiam WSZYSTKIE  bez wyliczanki ....

lol

47,482

Wind
spokojnego odpoczynku

47,483

Dzień dobry...dosiadam z kawą.
Jwona życzenia urodzinowe spełniania marzeń i radości z tym związanej... smile
Hania..cześć..a skrobnij coś więcej na temat...mój były mąż był młodszy...może problemy podobne ?
Dziewczyny cmokam porannie kogo gdzie złapie. smile
No i co tam dzisiaj...

47,484

no dzisiaj trzeba w domku ogarynac .
ja juz z rana kurki nakarmiłam ,
podlałam truskaweczki gnojowica , rozcieczona .
mam zamiar za folie sie zabrac i wsadzic pomidorki
mam nadzieje , ze juz przymrozkow nie bedzie

47,485 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-05-02 09:19:21)

Cześc wszystkim i Hance
Bulinko kup sobie w Biedronce są takie woreczki do grilla super sprawa możesz udka ,piersi warzywa osobno dusić ,ja jestem bardzo zadowolona z nich,co prawda 5 zł kosztuje za dwa woreczki ale na sezon warto poświęcić.
Milutkiego dnia życzę kochane,i nie marudzić mi tu że kryzys jest wystarczy że w Polsce mamy hi hi

http://images76.fotosik.pl/560/3ef9ea7e5cbd6d04med.jpg

47,486

Haniu ja tez wlasnie wczoraj skonczylam 47 lat i prosze Cie nie mowmy o depresji,przeciez jestesmy pieknymi,madrymi,inteligentnymi dojrzalymi kobietami.Glowa do gory swiat nalezy do nas przeciez mamy nadal po 18 lat tylko z +.
Bulinka widzie ze jestes na diecie dukana powiedz mi jaka ona jest tak naprawde bo rozne opinie czytalam,a jakie efekty bo ja stosuje diete 1200kalorii.

47,487

tak iwonko masz racje jestesmy doroslymi doswiadczonymi kobietam .
a nie po to aby wpadac w depresje .
głowa do gory

47,488

Ela jak widze to ty ciagle pracujesz ciagle masz cos do zrobienia.Az mi wstyd ze ja tak leniuchuje

47,489

hej dziewczyny smile ale się rozpisałyście , Haniu  witam  smile dziewczyny dobrze piszą życie zaczyna się po 40 , "prawie "każdemu w jakimś stopniu czy wieku odbija ,
Elu powiem tak jak Iwona zawstydzasz mnie
dziewczyny , powiem wam że facetom  po 50 ,ok 60 i dalej odbija sexualnie , nie dość że do mojego sąsiada podglądacza przyzwyczaiłam się  i wiem jak mu oczopląsu doprawić , to dziś z rańca musiałam wezwać elektryka a ten to następny oszołom ! kr..wa  poj..ało  ich ! maj im w jajach naplątał !  jeszcze mi polsat wczoraj zniknął i przyjedzie następny oszołom do tv ! kurde ja jestem tuż przed 50 ! może wydzielam jakiś hormon menopałzalny !! big_smile

47,490

Ha ha ha kamoa uśmiałam się aparatka z Ciebie.
Iwonka ja też jestem na 1200 kalorii drugi tydzień i schudłam 4 kg jestem zadowolona,mam dobrze bo catering sobie wykupiłam pięć posiłków dziennie,odbieram popołudniu na następny dzień i nie muszę siedzieć w kuchni i wymyślać co zjeść.Nic nie podjadam,bo mi starcza tyle ile dadzą.
A jak pogoda u Was?u mnie nawet nawet,ale słonko od czasu schowa się za chmurki
Jadę popołudniu do Leroy Merlin kurde nie umiem tego wymówić język mi sie plącze he he ,są tanie pelargonie i surfinie,zobaczymy czy one takie pięknę jak na gazetce ,no to do potem pa

47,491

Basiu tez oglądałam te gazetkę,  jedż i sprawdż czy faktycznie takie jak na zdjęciu smile
od tych posiłków które wykupujesz , faktycznie nie chce Ci się jeść ? co z popędem na mięso ?

47,492

Kamoa napisał/a:

Basiu tez oglądałam te gazetkę,  jedż i sprawdż czy faktycznie takie jak na zdjęciu smile
od tych posiłków które wykupujesz , faktycznie nie chce Ci się jeść ? co z popędem na mięso ?

Co dzień mam mięsko,albo rybka no wszystko jest nawet słodkie np.budyń,raz miałam beauty z posypką kakaową no alce lizać,w ogóle mało co cukru uzywają ,soli,wiadomo są to małe porcje,ale starcza mi jakoś,juz mi żołądek nie przyjmuje wiecej bo sie chyba skurczył,wiadomo że są momenty żebym rzuciła sie na wszystko ale daje radę,muszę schudnąć ze względów zdrowotnych,zalecenie od kardiologa,także Iwonko ja do 18 maja mam żarło wykupione,nie wiem czy dalej wykupić,ale chyba sama już sobie bedę robiła posiłki i zawsze wieczorem przyszykuje na następny dzień,można wszystko jeść ale muszą to być małe porcje,łatwo sie mówi,a zrobić trudniej żeby nie jeść za dużo.

47,493

wiecie chopom własnie w tym wieku odbija tak jak pisze Kamoa .

wiecie jakie jest przysłowie ..
w marcu koty marcuja
w kwietniu psy lataja za suczkami
a w maju my ludzie .

wiec cos w tym jest .

u nas goraco , na dzialce bede robic wieczorkiem  costam pogrzebie .
  powsadzam pomidorki i papryke wieczorkem .
bo w tych doniczkach to tak prosza  o wsadzenie ,

47,494 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-02 14:08:43)

iwona47 napisał/a:

Bulinka widzie ze jestes na diecie dukana powiedz mi jaka ona jest tak naprawde bo rozne opinie czytalam,a jakie efekty bo ja stosuje diete 1200kalorii.

Iwona nie potrafię schudnąć na żadnej innej diecie.Ograniczenie kalorii nie dla mnie.Dziewczyny już to wiedzą,ale Ci powiem,ze w 2012r.schudłam na tej diecie od stycznia do sierpnia 34 kg.Robiłam badania.Miałam książkowe wyniki.Czułam się wspaniale,ale odpuściłam III fazę.Nie umiałam wrócić,ale zmobilizowały mnie nogi i wesele córki.Tak wiec jestem znów na dukanie.Mam rok.Dam radę.Tylko po drodze mam wyjazdy na zbiorowym wikcie.Mam do zrzucena jeszcze co najmniej 19 kg i mam na to 10 miesięcy,bo potem muszę pomyśleć o ubiorze na wesele.

47,495

Ach znowu dietki sie przewijaja ..
apropo jedzonka ja na obiadek dzisiaj robie ziemiaczki ze szczypiorkiem i smietana a do tego jajka sadzone ulubione danie chłopakow bardzo uwielbiaja .
ja do tego jeszcze lubie maslanke , lub tak jak kiedys mama robiła sałate do picia na słodko lub rabarbar

47,496 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-05-02 14:40:23)

Elu u mnie w domu jadło się ziemniaki ubite z zasmażaną cebulką i do tego kwaśne mleko.Matko....na samą myśl mi ślinka leci,ale ja nie mogę teraz jeść pyrek.
Dobra...idę coś zrobić na dwór.

47,497

He he ja aż głodna sie zrobiłam,właśnie szamam obiadek,mam ryż i mięsko z kurczaka ze sosikiem białym i do tego surówka z marchwi -mmm pychota....jak zjem idę pomóc koleżance w sklepie posprzątać i jade do Lerłam memłam hi hi

47,498

tak tez jedlismy w domu do tego był jeszcze boczek usmaszony a na wierzch jajecznica
to sa smaki mojego dziecinstwa .
a moim chłopako mrobie ze smietanka i szczypiorkiem  bez cebulki i skwareczek z boczku

47,499

Moj smak dziecinstwa to chleb ze smietana i cukrem u babci lub zacierki na mleku na gesto i do tego ziemniaczki okraszone skwarkami i cebulka jejku jakie to bylo pyszne.Albo jajka z maka smazone na slonince u nas mowilo sie na to psiocha.A  teraz juz nie moge jesc takich rzeczy niestety

47,500

tez jedlismy chleb z cukrem i smietana , ale tez jak niebylo smietany to z woda .
zacierki to nasza babcia nam gotowała  och co to były za czasy
jak chleb piekła to zawsze upiekla nam makielki .
albo smak mleka prosto od krowy
co to byly za czasy .

47,501

Dziewczyny,a znacie coś takiego jak wodzionka?Mój tata zazwyczaj robił tego taką całą miskę.Każdy dostawał łyżkę i z tej jednej miski to jedliśmy,a było nas pięcioro rodzeństwa.Wodzionka zaś,to chleb krojony w kostkę.Do tego czosnek,pieprz,sól i trochę masła.To wszystko zalane wrzątkiem.Czasem to jedliśmy z ziemniakami ubitymi z podsmażaną cebulką.

47,502

Ale na wspomnienia Wam sie wzięło,ja znowu po Poznańsku pyrki w łupinach z maślanką kefirem jak kto woli i do tego śledzie z Bismaka mmm pycha ,zawsze na wigilie u Nas to było ale i nie tylko ,i pamietam jeszcze kapuste czerowną zawsze mieszałam z ziemniakami i  sosem mięsko zawsze zostawiałam na końcu uwielbiałam to
Uciekam spać,jutro ciąg dalszy majówki aaa zapomniała bym zdjecia mojej działeczki,dzisiaj sezon otwarty na jebnęł,am sie w łeb zliczony he he ,sama te pelargonie chciałam aby tam wisiały i co chwila w łeb się walę hi hi
To są pelargonie kupione dzisiaj w Lerłam memłam

http://images76.fotosik.pl/562/048f1d6facc65c55med.jpg

http://images75.fotosik.pl/561/f73c060d5c16b17fmed.jpg

http://images76.fotosik.pl/563/f8ae90e81aecbe4amed.jpg

http://images78.fotosik.pl/561/4bc67201c947a0ecmed.jpg

47,503

witajcie ... smacznej porannej kawusi ....
piekna działke masz Basiu .
ja czesto tez robie fałszywego sledzia ,i do tego własnie ziemiaczki w mundurkach lub pieczone w łupince w piekarniku .
tez wtedy najesc sie nie moge , chłopaki wtedy jedza z masłem

47,504

cześć wszystkim dziś leniuchujący ,  ustawa nam na to pozwala smile
kawką częstujcie sięhttp://kawazmleczkiem.pl/wp-content/uploads/2015/02/kawa-z-ka.jpg
Basiu fajna działka , pelargonie posadzone czyli opłaca się jechać do lerłaa merlaa big_smile
dziewczyny prawie wszystkie próbujemy zejść z wagi , a za każdym razem wracamy do jedzenia big_smile głodnemu chleb na myśli big_smile
co to dziś w planach ?
u mnie będzie wesoło , synowa ma urodziny , więc darmowa wyżerka big_smile
ma odwiedzić mnie stara znajoma , chce się wyżalić , więc do rana się nie skończy a wina napewno nam zabraknie big_smile
dostałam od sąsiada ale z drugiej strony CD disco polo te z naszych młodych lat , bardzo fajnie mi sie słuchało więc dziś zaprezentuję sasiadowi podglądaczowi , dędę siedziała na tarasie (może leżała ) z fajką i lampką a disco będzie się sączyć  big_smile big_smile rozpiera mnie energia , muszę komuś jaja zrobić  big_smile smile

47,505

Hej z tańca smile
Kto ma wolne ten ma ...ja w pracy..i to na wyjeździe...
Z dzieciństwa najfajniej wspominam letnie wyprawy nad okoliczne stawili...całe gromady dzieci...eh to były wakacje smile

47,506

Witam.
Kamoa dzieki za kawke chetnie skorzystam.Plany na dzis w zwiazku z tym ze w mojej tymczasowej ojczyznie dzis juz normalny dzien pracy(dzieki Ci Boze) i moi panowie juz poszli do pracy to ja biore sie za odgruzowanie mieszkania(ile balaganu maga zrobic dwaj siedziacy w domu panowie).A pozniej codzienny spacer na szoping ha ha ha.
Basiu dzialeczka sliczna wypracowana az zazdroszcze,ja u siebie dopiero w przyszlym roku bede planowala jakies sadzenia teraz ciagle jeszcze cos jest do zrobienia a to obrodzenie a to ocieplenie wiec szkoda roslin i mojej pracy,ale za rok zaszaleje ha ha ha.
a teraz to sobie hoduje hortensje w doniczkach.

47,507

Witam!
Elu fajna działeczka.Ja jestem w trakcie tworzenia.Wczoraj zamówiłam tuje takie 40-50cm za 3,5zł.Prosiłam,żeby wyszukał mi większe.Jutro odbiór.Szukam kompletu drewnianego i huśtawki.Mam pusty trawnik,wiec może jeszcze jakieś krzewy kwiatowe.Znalazłam komplet drewniany 8-śmio osobowy za 350zł,ale powiedział mi na 21 czerwca.Jutro pojadę jeszcze w jedno miejsce,bo wolałabym szybciej.
Przesadziłam wczoraj bukszpan z doniczki pod dom.W zeszłym roku mi się zmarnował,ale nie dbałam o niego.Próbowałyście kiedyś?
Dziś grillujemy jeszcze na plastikach.Zapowiadali burze,ale na razie jest ok.

47,508

Bulinko to nie moja działeczka tylko Basi .

ma piekne miejsce do odpozynku .
moje dziecinstwo tez polegalo na zgrupowaniu dzieci ze wsi
gdzie razem spedzalismy czas latem nad jeziorem , zima na sankach .
a i na zespołowych grach dwa ognie , palant , czy bawilismy sie w podchody .
budowalismy domki na oddlonej zwirowni gdzie potrafilismy sie bawic

a dzisiaj dzieci nie uswiadczysz na dworze na wspolnych grach
a tylko slyszysz jak sie wyzywaja  ublizaja na wzajem a ten taki a ten owaki a tenn to a ten tamto .
i co to słysze to rodzice sie wtracaja do dzieci bo ten sasiadow to złe dziecko ale moj to jest ideal
mimo , ze w sieci ublza .
powiem wam ze masakra .
dobrze , ze moi sa juz duzi i nie mialam takich problemow z nimi .
tylko szkoda bo te dzisiaj dzieci nie maja dziecinstwa

47,509

Elu masz swieta racje dzisiaj dzieci nie wiedza co to jest gra w dwa ognie,ja swoje dziecinstwo spedzilam na wsi u babci i pamietam jak wieczorem mlodziez sie schodzila i siadala na rowach rozmawiala.A my dzieci ich podsluchuwalismy i podgladalismy.A nasze zabawy w bazy w zbozu czasem dziadek pozniej dal w dupsko ale co tam.

47,510

tak Iwonko bo zboze było pokulane .
naprawde fajne były czasy .
dzisiaj co oni maja tylko szklany ekran bo nie umieja sie razem bawic .

chociaz zobaczcie kiedys wychowanie fizyczne z radosci sie cwiczyło gralo , a dzisiaj rodzice zalatwiaja lewe zwolnienia aby dzieci nie cwiczyły bo to ich meczy .

47,511

Wrocilam z szopingu zgrzalam sie jak cholera,ale wyczailam dla wnusi kilka fajnych ciuszkow.A co do wychowania fizycznego w szkolach to roznie to jest u mojej wnuczki w szkole w pierwszej klasie maja dwa razy w tygodniu ale ze swoja pania a pani nie zawsze jest ubrana odpowiednio do tych zajec wiec te lekcje roznie wygladaja

47,512

Elu myślałam dobrze,a źle napisałam. Tak więc chodziło mi o zdjęcia Basi.Basiu gratuluję działaczki.
Co do dzieciaków to macie rację. Dzieci,szczególnie te ok 10 w wzwyż, to mało się ruszają. Te mniejsze,to jeszcze lgną do siebie.Co zaś się tyczy w-fu w szkołach, to wszystko zależy od nauczycieli,bo jak nauczyciel jest nawiedzony,to też źle. Jak moja starsza była w gimnazjum,to miała taką lekcję gimnastyki,że co rusz pogotowie przyjeżdżalo.

47,513

Witajcie kochane.
Wróciłam z majówki. Pierwszy grill w tym roku zaliczony wink . 3 dni mnie nie było i widzę żeście sporo postów nastukały. Pije więc herbatę i czytam.

Witam też nową forumkę w naszej kafejce smile .
Widzę, że ominęła mnie impreza urodzinowa. Spóźnione życzenia solenizantce składam.
Chciałam wyjść dziś na spacer bo zapowiadała się piękna pogoda... a tu nic, deszcz zaczął padać sad . A tak lubię spacery ... .
Tak więc nie pozostaje mi nic innego, jak posłuchać muzyki przez słuchawki, poczytać coś wesołego i odprężyć się przed jutrzejsza praca.

47,514

Ja uwielbiam ksiazki Moniki Szwai super sie je czyta.

47,515

Ja też zaliczyłam grilla.Najpierw na dworze,a potem pod wiatą,bo zaczęło grzmieć i padać.Drugą część imprezki,/bo to też urodziny męża dziś/skończyliśmy w domu.Tak myślę,ze wieczorkiem jeszcze drineczka zaliczę,a jutro będziemy zrzucać ten nadbagaż.Na tego grilla dziś poszłam ze swoją kiełbaską,colę zero nawet miałam,a w trakcie mi się przypomniało,że chleb jem.Taka to już moja skleroza.
Iwonko,a ja czytam teraz książki Karen Kingsbury światowej sławy autorki bestsellerów.Czytam 9 tom.To taka jakby saga.

Posty [ 47,451 do 47,515 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 729 730 731 732 733 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024