Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 725 726 727 728 729 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47,191 do 47,255 z 85,594 ]

47,191

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
elzbieta47 napisał/a:

ale  nie warto byc samemu bo kazdy potrzebuje bliskiej osoby

Ja tez potrzebuję. Nie będę mówić inaczej. Przerabiałam to w myślach po stokroć.

elzbieta47 napisał/a:

tylko niewarto zakrywac u kogos to co nam nie pasuje
i tłumaczyc sobie ze to jakos sie ulozy ,

Takie tłumaczenie jest statystycznie najczęstszym tłumaczeniem w przypadku związków, które nie maja racji bytu i oznaki tego sa widoczne od samego początku.

tajemnicza75 napisał/a:

Wszystko było ok... do momentu tej zaborczości i zazdrości.

...Zazdrość bywa niebezpieczna bo wynika z niskiego poczucia wartości i niskiej samooceny

Jak najbardziej podzielam Twoją opinię.

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi ja nie dałabym rady zacząć od nowa.

Więc ja wierzę w utopię. Bo mam w sobie mnóstwo wiary w tej dziedzinie. Wiary w siebie, nie innych.

Dziewczęta Kochane...
Spójrzcie na moje wpisy i na mnie... Ja pisałam o sobie.

Wszystko co napisałam dotyczy mojej osoby. Tylko i wyłącznie mnie...

Nie jestem idealna. Zresztą nigdy tak nie twierdziłam.

Kiedy tu przyszłam czułam, że świat ze mnie zadrwił. Że się na mnie uparł. Że niczego złego byłemu nie zrobiłam a on mnie zniszczył. Przez ten czas odkąd nie mieszkam z nim wiele myślałam. Dużo... Godzinami. Chwytałam każdą myśl o innych. Analizowałam ich zachowania.
Próbowałam zrozumieć sposób myślenia tych który krzywdzą. Całą swoja uwagę skupiłam na tym co dookoła. To był błąd. Bo co ze mną? Skoro byłam elementem tych wszystkich zdarzeń? Uczestnikiem?

Nie zapomniałam o sobie. To nie tak. Chyba gdzieś w podświadomości uparcie odmawiałam sobie spojrzenia w lustro ze strachu co tam ujrzę...

Potrzebowałam tego czasu by zacząć dostrzegać siebie. Kręciłam przecząco głową, gdy okazywało się, że mam na sobie rysy. Były mi zawadą. Niszczyły obraz Sponi, który sobie w podświadomości namalowałam. Bo wtedy musiałabym przyznać odrobinę racji byłemu np gdy twierdził, że go oszukałam. Ze zabrałam mu czas, który mógł wykorzystać dla siebie. Bo prawdopodobnie zmarnował szansę by kogoś poznać.

Wiecie co jest najtrudniejsze? Stanąć przed lustrem, spojrzeć na siebie i powiedzieć tej istocie w odbiciu:
- jesteś zlepkiem wszystkiego, trochę dobra, trochę zła... masz mnóstwo zalet, które idą w parze z wadami...

Mniej jednak wymaga wysiłku zaakceptowanie siebie. Aczkolwiek potrzeba na to Czasu. A w związku z tym i Cierpliwości. A dalej Pokory...

Kiedy czytałam wpisy Dziewcząt tu na forum o tym, że najpierw należy pokochać siebie, nie za bardzo wiedziałam jak to ugryźć. Bo co? Spotykać się ze znajomymi? Kupić sobie nową kieckę? Pójść do fryzjera? Robić to co kiedyś sprawiało nam przyjemność?

Może i tak, ale w późniejszych etapach tego Zakochania... W pierwszej kolejności poznajmy samych siebie. Od podszewki. Od tego co na zewnątrz nie widać.
Skoro nie widzimy u siebie to dlaczego uzurpujemy sobie prawo do twierdzenia, że wiemy jakim człowiekiem jest ktoś inny...

Znacie mnie z wpisów. W nich nie ma krzty kłamu. Każda litera to moje emocje. Nawet wtedy, gdy pisałam o tym, że bardzo brakuje mi zwyczajnie seksu - byłam nad wyraz uczciwa i szczera.

I te wady, o których pisałam też są częścią mnie. Ta zazdrość. Nie potrafię jej okiełznać. Może dlatego, że pamiętam, iż w pewnym sensie musiałam się byłym z kimś dzielić. Bo miał kogoś na początku naszego związku. Tylko czy to było uczciwe z mojej strony? - nie pozwalać się dotykać? Czego się w swojej naiwności spodziewałam? Że wyrzeknie się swoich pragnień nawet tych fizycznych bo ja powiedziałam: wara ode mnie? Może nie potrafiłam dać mu (skłaniałabym się ku opcji, że nie chciałam) uczuć, bo nic od początku nie było dla niego przeznaczone? A może gorsza wersja: nie miałam żadnych poza opcjowaniem... Czyli dokonywaniem w pełnej świadomości wyborów...

Teraz ta zazdrość mi służy. Jestem zazdrosna i zaborcza. Zawsze tak naprawdę o siebie. Bo nie godzę się z tym, że ktoś mnie krzywdzi albo rani. Bądź drwi ze mnie. Tudzież moim kosztem robi sobie dobrze. Nie godzę się na to.
Jestem dla siebie ważna. Tak jak matki bronią swoje maleństwa, tak ja uczę się bronić siebie przed samą sobą czasem... I przed innymi.

Bulinko napisałaś dość istotne zdanie:

bulinka_1969 napisał/a:

ja przede wszystkim jestem matką.Wolę zapomnieć o sobie niż patrzeć jak moje dziecko cierpi.

Bycie mamą to nie jest wyczyn wyższych lotów. Jest nas miliony. Nie dodawajmy sobie animuszu tylko dlatego, że rodzimy i wychowujemy oseski.

Zmartwiło mnie to co napisałaś potem Kochanie:

bulinka_1969 napisał/a:

Wolę zapomnieć o sobie niż patrzeć jak moje dziecko cierpi.

Wiem, że  sposób myślenia tłumaczony miłością praktykowany jest przez wielu z nas. Nawet ojców.

Czy to jest miłość? Zatracanie siebie po to by ktoś na tym zbudował własne zadowolenie? Kto dał nam prawo by decydować, że dzieci są ważniejsze od nas? To nie jest miłość. To budowanie ich iluzji na naszych niepowodzeniach.
Okłamujemy tych, których kochamy...

bulinka_1969 napisał/a:

Ja wiem,że uważasz,iż nie walczę o siebie.

Myślę, że zwyczajnie nie kochasz siebie. I nie masz w związku z tym w nikim oparcia. A mieć je w sobie to mieć moc. Ja tez taka byłam i niestety czasem bywam.

Chciałabym wiele Wam napisać. Chciałabym mieć taki dyktafon, który będzie nagrywał wszystkie moje myśli w ciągu dnia smile

Przepraszam za prowokację. Moim zamiarem było pokazanie Wam, że można źle oceniać siebie. I innych... Że pozory są jak zasłona dymna. Że...

słoń nie może wiedzieć jakie potrzeby ma mrówka

Jestem nieidealna. Ba... Pełna wad, ale je widzę. Są takim moim nabałaganieniem. Porządkuje je. I rozmawiam z nimi...

Dobranoc...

Zobacz podobne tematy :

47,192

hej hej ....
dziewczyny ....
miłego dnia ,,,,,
smacznej kawusi ,,,,
ja juz mam swoja wypita bo zaraz jade na plantacje pielic truskawki udało mi sie u drugiego zachaczyc .
bede dopiero wieczorkiem .
zobaczymy jak da mi moj kregosłup dzis popalic . bo ostatnio to mi rece wysiadły .

takSpo....
kazdy powiniem miec na uwadze swoje dobro to aby byc szczesliwym .
czuc sie kochanym .
bo kazdy zasługuje na uczucie .
tylko doswiadczenia zyciowe  daja nam co innego .
walcz o siebie . trzymam kciuki

47,193

Sponi ja czuje się szczęśliwa kiedy moje dzieci są szczęśliwe.Nie byłabym szczęśliwa,gdybym rozbiła rodzinę Majce.Gdybym widziała,że ojciec robi Jej krzywdę,to co innego.Chciałam mieć dzieci,to muszę o nie dbać.One nie prosiły się na świat.Nie mogłabym budować swojego szczęścia kosztem dzieci,bo to nie byłoby moje szczęście.Cierpiałabym jeszcze bardziej.Takie jest moje zdanie,a każdy może mieć inne.Mąż mną nie poniewiera,a to co mi jest potrzebne mogę wywalczyć tutaj.Tutaj muszę dbać o siebie.Mąż i chłopcy muszą zrozumieć /biora przyklad z ojca/,że kobieta,to nie służąca.

47,194

Nie chcę dołączać do dyskusji na temat ważności uczuć jednego, czy drugiego człowieka...dlatego dosiadam do kawki...witam się ze wszystkimi i dobrego na dziś życząc ...mykam skręcać ostatni mebel.

47,195

Cześć dziewczyny smile przyszłam na kawę , nie ma !?  Ba-Cha  gdzie jesteś kawki mi się chce big_smile 
stawiam ja http://weblog.infopraca.pl/wp-content/uploads/2008/08/kawa_w_pracy1.jpg

u mnie dziś lejeee !

47,196

....bry Dziewuszki ... 
                                          http://imgup.pl/di/UB34/1391571-225592220942370-1844976450-n.png

Sponi - bądź szczęśliwa hii gdzie GO wyrwałaś ???? smile

pozdrówa dla WSZYSTKICH .....

47,197

Mamuśka to już pewnie będziesz dziś miała efekty.os jeszcze dodać.

Sponi chciałam coś dodać.Bardzo Cię lubię jak i wszystkie inne dziewczyny w tej kafejce.W żaden sposób moimi wpisami nie chciałam nikomu dokopać.Każdy ma prawo do swoich wyborów i każdy ma prawo być szczęśliwy,a ja nie mam prawa dyktować nikomu jak to ma zrobić.Rozmawiamy tutaj i wymieniamy się poglądami i to jest fajne.Życzę Ci Sponi tak jak Basia szczęścia.Każda z nas zasługuje na nie.

Ja już w domku od godziny.Pogoda pokrzyżowała mi plany,ale z drugiej strony deszcz też był mi potrzebny.Posprzątam trochę i zrobię naleśniki.Dla siebie dukanowe.

47,198

Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień.

Spo> życzę Ci jak najlepiej, tylko uważaj proszę by nie wpaść z deszczu pod rynnę i kontrolować się aby nie posuwać się ze skrajności w skrajność.  Łatwo bowiem zatracić granicę.

mamuśka> moim zdaniem to nie jest dyskusja na temat ważności uczuć jednego, czy drugiego człowieka, tylko wymiana naszych doświadczeń. Spo poprosiła o nasze osobiste zdanie. Nikt jej nie neguje, bo to jej życie i jej szczęście i jesteśmy w takim gronie, ze żadna źle drugiej nie życzy. Myślę, że spokojnie możesz wyrazić swoją opinię smile .

Wszystkim netkom życzę udanego popołudnia i samych radości w życiu.
Jutro nareszcie piątek, huuurrra.  .

47,199

Sponi napisał/a:

[To nie jest miłość. To budowanie ich iluzji na naszych niepowodzeniach.
Okłamujemy tych, których kochamy...

Spo> zaintrygował mnie ten fragment więc postanowiłam się wypowiedzieć, mimo, że to nie było do mnie. Przepraszam dziewczyny za wtrącenie się. Zgadzam się z Tobą ale do tego uważam, że to oszukiwanie samego siebie, by odwrócić uwagę od własnej osoby... ale co z tego, że takie mamy zdanie.  Bulinka po prostu nie umie inaczej, nie wyobraża sobie innego życia bo takie jej wpojono. Takie jest bezpieczniejsze, pewniejsze, daje złudzenie szczęścia. Ja się obawiam, że bulinka  to zrozumie dopiero gdy ostatnie dziecko opuści dom.

bulinko> to dla Ciebie :

https://akphoto3.ask.fm/388/000/761/1650003002-1rp3q9e-grk52d4fnqaj9pp/original/k.jpg

47,200 Ostatnio edytowany przez Meg73 (2016-04-14 18:31:43)

Hejka dziewczęta smile
Ja uważam że każdy człowiek zasługuje na szczęście. Dzieci są ważne dla każdej z nas ale nie można dla nich zatracać swojego szczęścia bo one odchodzą, zakładają rodziny i myślą wtedy tylko o sobie a my ... same.
Ja wiem coś o tym. Całe dotychczasowe życie stłamszona, zastraszona , sprowadzona do roli matki i służącej. Całe życie podporządkowałam służeniu innym bo ja ... męczennica  ... byleby dziecko miało szczęśliwą na pozór rodzinę. Tatę , mamę i psa. Nic bardziej mylnego.
Dziecko patrząc na cierpiącą matkę samo czasami myśli skoro matka da się tak traktować i sobą pomiatać to widocznie nic nie jest warta bo to jak mnie postrzega z zewnątrz taką opinię ma o mnie. Powiedziałam dość ... teraz ja. Koniec poświęceń ... koniec cierpień ja mam być szczęśliwa.
Sponi ma rację trzeba pokochać najpierw siebie a później  czekać na miłość. Teraz dopiero zaczynam dostrzegać że świat jest piękny bo jest ktoś kogo kocham, kto pomalował mój świat. Wbrew utartym stereotypom syn patrzy na nas i widzi szczęście. Sam lubi z nami przebywać bo to przedkłada się również na niego. Myślałam że swoim wyborem skrzywdzę swoje dziecko. Okazało się ze jednak tak się nie stało.
Tak bez składu ale pisałam w biegu co czuję

47,201

Szukałam afirmacji i natrafiłam na to powyżej.... to nie przypadek, że akurat dziś na to natrafiłam. Dlatego musiałam się tym  z Wami podzielić.
Do poklikania jutro, dobranoc.

47,202

Witam!

47,203

witajcie Dziewuszki

to z caffą zasiadam    http://imgup.pl/di/RGTA/25.jpg

Taja natrafiłam na to poniżej lol

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

47,204

hejka dziewczyny smile dosiadam do kawki  , film motywacyjny  pierwsza klasa big_smile:D tak mnie zmotywował że robota nie zając i poczeka do wtorku big_smile

47,205

Cześć Dziewczyny!
Właśnie złożyłam projekt, nad którym tyrałam dniami i nocami przez ostatnie trzy tygodnie. Dwie godziny przed wyznaczonym czasem. Teraz pozwolę emocjom opadać, a później pójdę po flaszkę i na dobry początek wybełtam duszkiem połowę. big_smile

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33353/zmeczenie2_07553037_m.jpeg

A co u Was Kochane? Muszę nadrobić zaległości...

47,206

Witam smile

pozdrawiam i życzę Wam miłego weekendu smile

47,207

http://znadrudy.pl/wp-content/uploads/2015/10/dzie%C5%84-dobry.jpg

Dosiadam z herbatą zieloną.

Bacha> wspaniały film, jakby mnie tak codziennie ktoś motywował, to bym nawet do pracy nie chodziła ... bo po co wink . A tak poważnie ... to sporo racji w tym jest smile .

Pozdrowionka i miłego dzionka dla wszystkich kobitek.

http://img.zszywka.pl/1/0156/w_9003/pozostale.jpg

47,208

Witam po raz drugi!
Dziś zapieprz cały dzień.Najpierw w pracy,a potem w domu.Zatkała nam się rura do szamba.Chłopy kopały,a ja nadzorowałam hi...hi...Na szczęście już po krzyku,bo bieda bez kibelka i wody w zlewie.
Weekendzik się zaczyna.Jakie plany?Ja zaraz się biorę za sprzątanie,to jutro będzie wolne.

47,209

hejka , dosiadam do zielonej herbatki Anny i tajemi   smile  Anno co to za projekt , chwal się   !!   dziś mi znajoma wagi ciężkiej zwróciła uwagę że "coś mi się przytyło " mein Gott !! wzięłam się to do serca i  z innymi dwiema serdecznymi zalałam robaka ! big_smile  w końcu dziś piątek i trza się wyluzować  , nie dość tego to mój  ' meen'   ma humor grobowy sad   i co mam z nim zrobić ? 
Sponi  ah jak ja bym chciała  się zakochać czuć te motyle , nigdy już formalnie tylko nielegalnie wink ale chcę
bulinko  choć idziemy rozładować się na disco ?pieprzyć sprzątanie , ja nie jestem niewolnikiem domu   ,
  a tak po za tym , to nie wiem jak zacząć big_smile big_smile ten weekend  big_smile

47,210

Ja nie potrafię odpoczywać jak mam bałagan,więc idę myć podłogi.

47,211 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-04-15 20:13:01)

Kamoa-> Co chlejesz? U mnie swojsko: wódka z sokiem pomarańczowym i lodem big_smile Nie... póki co bez loda, ale nie mówię "nie"

Oooo! Taki post wysmażyłam do bulinki i Sponi,  jeszcze o wódce, disko i miłości i mi cały zeżarło!

47,212

hey  - dosiadam się ze szklanką wody lol

http://imgup.pl/di/9HRK/no-dobra-weekend-wyladowal-2014-01-24-20-11-28-middle.jpg

hiii

47,213

Dołączam z kielichem...to za co pijemy?

47,214

U mnie woda niemoralna.

47,215

Dołączam ale też z wodą  z cytryną big_smile.

Bulinko> Ty perfekcyjna pani domu smile. Nie mogłybyśmy razem mieszkać, stale byś mnie do roboty goniła ;> . Podłoga nie zając, nie ucieknie. Ja po takim myciu podłóg już bym na nic nie miała ochoty i siły heh... zwłaszcza na żadne disco.

47,216 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-04-15 21:42:43)

Za to, że jesteśmy piękne i młode! Bo potem nam tylko "i" zostanie big_smile
A na poważnie... Za miłość!

47,217

Hej
O kuwa jak to ??Dzisiaj chlejemy??No dobra to se naleję swieconej a co tam....
Pijemy za-- Pijemy za lepszy czas
Za każdy dzień, który w życiu trwa
Za każde wspomnienie, co żyje w nas
Niech żyje jeszcze przez chwilę.....hurraaa

Cmokam Was wszysciutkie te tłuściutkie i te chudziutkie,ja do tłuścioszków sie liczę he he -pa

47,218

Witajcie smile
Widzę, że w porę zajrzałam na forum smile Imprezka się jakaś kroi - biorę szklaneczkę i się przyłączam big_smile
Sponi kochana...cokolwiek Ci się przytrafiło, cokolwiek to jest...chwilo trwaj smile

no to weekend !!!!!

https://youtu.be/YykjpeuMNEk?t=176

47,219

grrrr....tak rzadko tu ostatnio bywam, że zapomniałam jak wstawić muzę z youtube http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif

47,220 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-04-15 23:41:35)

He he wind nie wal sie po łbie bo jutro bedzie bolało hi hi
Ja spadam jutro do pracy oj jak mi sie nie chce ,no ale koleżanke trza zastąpić ,jutro wstawie Wam jaką wikline mam na tej mojej działeczce-dobranoc robasie pa pa

47,221

To ja jeszcze z jogurcikiem wpadłam,ale już śpiąca jestem,więc chyba też dobranoc powiem.

http://img.zszywka.pl/1/0236/w_7426/cytaty/dobranoc.jpg

47,222

hej dziewczyny  smile wróciłam  ! ale się zabawiłam  i od samobójstwa jedną uratowałam big_smile widzę że tu też było wesoło , to jeszcze ja ze szklanicą  H2O dojdę bo co innego nie dam rady , kopytka mnie bolą  ale co przetańczyłam to moje smile
czasem potrzeba mi takiego czegoś w ten sposób ładuję akumulatory do następnego wypalenia , życzę  wam babeczki  miłego odpoczynku  , miłych snów smile

47,223

Słonecznej soboty smile
Kawuś i do roboty wink
Dzisiaj trochę zakupów....pokrzątam się w domu i w ogrodzie..
Hary non stop robi dziury w siatce...niestety muszę go wziąć na łańcuch, a tak bardzo chciałam tego uniknąć sad

47,224

Hej ja w locie do potem

47,225 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-16 07:51:39)

wind napisał/a:

Witajcie smile

Wind tylko nie wpisałaś tego :  [youtube]tutaj ten link i zamykasz[/youtube]

między te [you... ] zaznacza sie i kopiuje adres www..

Witajcie sobotnio DZiewuszki

to co kawka naoczna lol

http://imgup.pl/di/IK3O/eb2b031af4e6.jpg

milutkiej soboty   WSZYŚCIUTKIM ....

47,226

Moja ostatnia wolna sobota chyba.Nie wiem dokładnie jak jeszcze ułoży się ta moja praca,ale już wiem,że od 20-stego przejmuję nowy blok.W poniedziałek podpisanie umowy.Jakaś firma ze specjalnymi maszynami ma ten blok wyglancować,bo syf totalny poprzednia firma zostawiła.Byłam,widziałam,przeraziłam się,ale niepotrzebnie,bo nie wiedziałam jeszcze,że tam wysprzątają.Wciąż mam nadzieję,że dam rady sama.Szukam jednak wciąż nowych obiektów,więc kiedyś mój czas i siły zmuszą mnie do zatrudnienia kogoś.
Wczoraj wysprzątałam.Dziś tylko kurze i obiad i może jakieś pranie wstawię.Obiad mam szybki,bo robię rodzince spaghetti.Sama chyba zrobię sobie udźce z warzywami.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYsIqeAbNiXB_PyvXAxOgoXZ0O0BiJo9oZxIc_HopTOGpIHxcB

47,227

Witajcie smile

plissss,pomózcie jak się dodaje fotkę ?
pozdrawiam gorąco smile

47,228

Czesć Lasie! Czesc Betsi smile
Dosiadam do kawki.
Wlasnie się robie na bostwo i ide uprawiac wolontariat smile Znowu nie mam polskich znaków, albo mam, ale wybiorczo, wiec koncze pisac.
Betsi- tu sa specjalistki od tlmaczenia, więc zaraz powiedza. Przepraszam, ale pisze z telfonu i mi ciezko sie wywnetrzyc.

47,229

Dzień doberek w ten deszczowy dzień.

Miałam dziś dość pracowity dzień, choć nie planowałam tego, jakoś samo wyszło. Powinnam jeszcze wyprasować ale mam już dość. Do wieczora odpoczywam; będę tylko pić herbatę, słuchać muzyki i śmiać się do siebie. Prasowanie nie ucieknie ... a szkoda wink .

http://9.s.dziennik.pl/pliki/3200000/3200838-weekendowy-relaks-w-domu-900-600.jpg

Betsi> łatwizna, piszesz [img]....[/img] a pomiędzy nawiasami- w miejscu kropek wklejasz skopiowany wcześniej adres obrazka. Powodzenia.

Miłego popołudnia laseczki smile .

47,230

hej hej ...
witam sobotniowi i deszczowo ....
dla poprawienia chumorku
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/13006703_1606681206323547_3636264444825508001_n.jpg?oh=d07527c65189c0fe4b8bb4f896ccb97d&oe=57B455B3

47,231

Witam kochanienkie tak jak obiecałam zdjecia
http://images78.fotosik.pl/513/2950ce25b202dcd7med.jpg

http://images77.fotosik.pl/514/a364bb91a7a13be1med.jpg

jeszcze nie skonczone opaski trza uciac i jest jak ta lala

47,232

Extra wygląda ta wiklina.Basiu mam pytanie:ile odstępu masz pomiędzy tujami?

47,233

bulinka_1969 napisał/a:

Extra wygląda ta wiklina.Basiu mam pytanie:ile odstępu masz pomiędzy tujami?

tak pół metra ,

Takie były w 2012
http://images75.fotosik.pl/514/4e0282d27f5c8329med.jpg

47,234

Kawuś smile
Witam porannie smile
Przepiękne mgły mamy dziś w kujawsko-pomorskim...

47,235

witam ,,,, witam ,,,
moje drogie kolezanki .
samacznej niedzielnej kawusi .....
ja dzisiaj odpoczywam po pieleniu bo rece niestety dostały w kosc .
bola mnie , ziemia na plantacji twarda , ze ciezko chaczke wbic .
a cały dzien tak chakac .
pogoda u nas tez mgielka ale tez deszczowo , jednym słowem ochłodzilo sie

47,236

Witam porannie przy kawie.U mnie lało w nocy.Za chłodno trochę na dworze,bo trzeba będzie chyba odkręcić kaloryfery.
Wczoraj cały dzień przeleniuchowalam i poszłam wcześniej spać. Dziś też w sumie tylko obiad,kościół i tyle moich planów.
Basiu pytałam o te tuje,bo będę sadzić pod płotem na odcinku 10 m i zastanawiam się ile kupić.
Życzę wszystkim miłej niedzieli.

47,237

bulinka_1969 napisał/a:

Witam porannie przy kawie.U mnie lało w nocy.Za chłodno trochę na dworze,bo trzeba będzie chyba odkręcić kaloryfery.
Wczoraj cały dzień przeleniuchowalam i poszłam wcześniej spać. Dziś też w sumie tylko obiad,kościół i tyle moich planów.
Basiu pytałam o te tuje,bo będę sadzić pod płotem na odcinku 10 m i zastanawiam się ile kupić.
Życzę wszystkim miłej niedzieli.

Bulinko tyż odpowiedziałam big_smile odstęp pół metra między jedną a drugą

Witam,milutkiej niedzieli,u mnie pochmurno ale jeszcze nie pada,ciepło

47,238

http://replikatorzy.pl/site_media/cache/52/76/watermarked/09b5f9e7e9518576c8d272cf2ec7a45df4703301.jpg

wyręczyłam Ba-Chę smile  witam
u mnie dziś 'na razie słonko grzeje' ,  dziewczyny obsadzajcie , pięknie zielono , ale potem zacznie się przycinanie ! zmora smile  mój płot z tuji ma już 13 lat , i co roku trzeba ciąć  mam 120 m długości i 2 m wysokości , zresztą wszystko przycinam nie ma zieleńca którego bym nie ruszyła ,

47,239 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-04-17 13:26:08)

Witam wszyściutkie pięknie smile.

Ela> Mężowi pokazałam obrazek dzwonu Zygmunta, to stwierdził, że mu przypomniałam, bo ma robocze spodnie do zszycia, w tymże właśnie miejscu wink.

Basia> podziwiam za tę ciężką pracę i zamiłowanie.

mamuśka> fotkę strzel tym mgłom, ja lubię takie widoki. Mam zdjęcia mgły w Zębie k/Zakopanego.... przepiękny krajobraz.

Bulinka> nic straconego z powodu lenistwa, bo i tak ma padać cały dzień. Nie będzie nawet spacerku niedzielnego sad . Pozostaje tylko na netakch siedzieć wink.

Kamoa> południowa kawa jak poranna, bo w niedzielę dłużej się śpi smile .

47,240

Basiu zauważyłam odpowiedź.Tylko tak sobie napisałam po co mi Ona była.

Kaoma to się dziewczyno narobisz co roku. 120m no no ...kupę roboty.

Ja nie mam ochoty robić takiego gęstego.Chciałabym,żeby te tuje miały każda swoje miejsce.Nie lubię tłoku hi...hi...

Taja spacerek niedzielny w taką pogodę?Ja mam kalafiory odkręcone dzisiaj w pokojach.

47,241

Ja specjalnie tak posadziłam,bo mam sąsiadów co papugują wszystko po mnie hi hi nic swojej wyobraźni,więc teraz następny będą mieli wydatek,kupienie wykliny,na pewno na bank tak samo zrobią
Sadzą drzewka,skalniaka ma też ale nie ma komu robić bo myśli że juz nic sie przy tym nie robi,tylko posadzi i rośnie ale tak niestety nie ma,trzeba non stop pracować żeby były efekty.

47,242

Puk puk... jest tu ktoś? Widać lenistwo kobietami zawładnęło całkowicie. To wypada mi tylko życzyć miłych snów i dobrego wejścia w nowy tydzień.

http://zdjecia.nurka.pl/images/www.iv.pl-images-64720060091021173870.gif

Dobranoc drogie panie smile .

47,243

Dzień doberek przy kawce.
Córa dzisiaj zaczyna egzaminy gimnazjalne...stresa mam ...ja...taki życiowy luzak...eh

47,244

Nie stresujące się Mamuśka. Trzymam kciuki,będzie dobrze.
Jadę dziś podpisać umowę na nowy obiekt i zacznie się maraton,ale będzie więcej kasiory.Kropla w morzu potrzeb,ale zawsze coś. Mam nadzieję, że dam rady.
Miłego dnia Wam życzę i żeby słoneczko świeciło.

47,245

Witam wszysciutkie cieplutko i pozdrawiam

47,246

Witam smile

Chciałam dla Was wstawić obrazek,ale ....:(
życzę Wam milutkiego poniedziałku smile
pozdrawiam smile

47,247

wind napisał/a:
annakomnena7 napisał/a:
Kamoa napisał/a:

no próbuj smile

Ta daaam! big_smile

A Gucio - nie udało mi się hmm Zamiast obrazka pokazuje link hmm

Ehhh...chyba ten sam błąd, który ja robiłam na początku smile Chyba adres obrazka kopiowałaś z paska...
Najedź kursorem na obrazek
kliknij w niego prawym klawiszem i znajdź polecenie - kopiuj adres obrazka-
wejdż na forum i wpisz : [img]teraz znowu prawy klawisz i polecenie wklej[/img]

może teraz się uda smile powodzenia smile

Betsi -> Kopiuję Ci zasadniczy fragment mojej edukacji obrazkowej smile Trzymam kciuki!

Mamuśka -> U mnie ten stres za dwa lata big_smile Trzymam kciuki za córę.

A dla wszystkich Lasi herbata z czystka rrrraz!

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fs.siteor.com/nomak/files/herbata_z_czystka___zaparzona.jpg

47,248 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-18 16:19:19)

Umowa podpisana.Jutro dostane ją do ręki,bo do podpisu z ich strony kogoś tam zabrakło.Byłam po zakupy do pracy i jutro zaczynam ten mój maraton.Heh będzie dobrze.Takim to sposobem sama się pocieszam.
Dziś na obiad mam hot-dogi.To się napracowałam hi...hi...Nie chciało mi się gotować,to kupiłam bułki,parówki,surówkę i sos czosnkowy /ketchup w domku/.

Betsi ni poddawaj się.Wszystkie się tu uczyłyśmy.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12987013_999668500108442_6753184504872838719_n.jpg?oh=c6ea0ea7fb96932a44a77b52f4b6bf08&oe=5775A9D7

...a tu tak na wesoło:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/13043511_591185227714878_1848249489917317495_n.jpg?oh=887933e4b0941a143a8fc1ab54ce9c96&oe=57B2EECF

47,249 Ostatnio edytowany przez Meg73 (2016-04-18 17:10:00)

Hejka dziewczyny.
Bulinko gratulacje. Teraz rozwijasz firmę oby tak dalej. Każda dzisiaj zapracowana ale fajne obrazki wstawiłaś. Hehe ja też nauczyłam się już przez tyle lat geografii a matematyka idzie mi najlepiej ... kiedy nadchodzi ten dzień tongue

Dzisiaj za mną chodzi ta pioseneczka i w jej rytm robię obiadek.

... ale bym sobie potańczyła

Pozdrawiam cieplutko smile

47,250

Witajcie
U nas wiatry niespokojne bardzo, u Was też?
Wreszcie znalazłam chwilkę na herbatę  więc dosiadam.

Betsi> wcześniej Ci podawałam jak wklejać obrazki, niezrozumiale to było? To miałaś pytać czego nie pojęłaś, ja czasem mam skróty myślowe, ze mogłaś mnie nie zrozumieć. Anna na szczęście już rozjaśniła sprawę smile .

Mamuska> moja też ma za 2 lata, opowiadaj jak było.

Bulinka> obrazki świetne, zwłaszcza ten pierwszy wink . Gratulacje i wierzę, ze sobie poradzisz.

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku, miłego wieczoru big_smile.

47,251

Dziękuję ...dziękuję. Będę relacjonować, czy daje rady na bieżąco, bo komu jak nie Wam hi...hi...

47,252

bulinka_1969 napisał/a:

Umowa podpisana.Jutro dostane ją do ręki,bo do podpisu z ich strony kogoś tam zabrakło.

Gratulacje! To kiedy opijamy - dzisiaj czy jutro? A może dzisiaj i jutro? big_smile

47,253

witam dziewczyny smile brawo bulinko bizneswoman teraz  ,  anno dołączam do propozycji smile
oglądam wiadomości   i przecieram oczy  ,  Bono - Pawłowicz  , bosze  widzisz i nie grzmisz ,,,,,,,

47,254

Ja nie jestem w stanie dziś pić.Cały dzień podpieram oczy zapałkami,bo zawaliłam kawał nocy.Idę wiec spać.Przyszłam tylko powiedzieć:

http://i1.memy.pl/obrazki/ae411072932_dobranoc.jpg

47,255

Moja młodsza córa też za dwa lata będzie zdawać smile
Andżela po egzaminie (dzisiaj część humanistyczna) była w dobrym nastroju...mina jej zrzedła jak sprawdziła odpowiedzi..
Taka jakaś rozbita jestem...niby ok, ale nie mogę się wdrapać na moje tory i obroty.
Jutro dniówka...więc dobrego już na jutro... smile

Posty [ 47,191 do 47,255 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 725 726 727 728 729 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024