Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 724 725 726 727 728 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47,126 do 47,190 z 85,594 ]

47,126 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-10 16:57:05)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Mnie się wydaje,ze z tym słodkim to jest tak,ze jak się spróbuje,to nie można skończyć ze słodkim.Ja tak mam,a jak przez jakiś czas nie jem,to sobie radzę.Dziś np.Majka dostała czekoladę.Zrobiłam sobie jogurt naturalny z jabłkiem tartym ze słodzikiem.Właśnie....Basiu,a czy nie byłoby alternatywą dla Ciebie przygotować sobie jakieś dozwolone słodkości.Wpisz w wyszukiwarkę słodkości dukanowe.
Ja lubię też ptasie mleczko dukanowe.Gotujesz mleko,dodajesz słodzik,aromat i żelatynę.Galaretkę dukanową też możesz zrobić z dobrej i mocnej herbaty owocowej.

Zobacz podobne tematy :

47,127

Basiu> jeśli nie Tobie to nie wiem komu ale komuś podawałam ten tytuł. Zgodnie z prośba proszę: "Nie daj się zjeść grzybom candida" dr. Andrzej Janus.
Przeglądałam/czytałam fragmenty różnych ale ta dopiero do mnie przemówiła . Czytałam jej fragment w necie i jako jedyna mnie przekonała wiec zamówiłam sobie aby przeczytać całość. Tak naprawdę przeczytałam ją trzykrotnie wink . Dodawała mi pewności, że sobie z  kandydoza poradzę. Potem szukałam kontaktu do tego lekarza ale niestety.... za daleko jest ode mnie sad . Musiała mi wystarczyć jego książka ze wskazówkami.
A poza tym Basienko> Ty walczysz a masz w domu ptasie mleczko wink. Heloł dziewczyno wink .

Wpadło mi w ucho to nagranie , a co... niedziela jest to można się rozleniwić big_smile .
Pozdrowienia dla wszystkich bez wyjątku netek. Niech niedziela Was rozwesela big_smile .

47,128

Bulinko. Z tego co zrozumiałam basie, to ona się  nie odchudza tylko walczy z grzybicą, a to zupełnie inne temat. W diecie przeciwgrzybiczej nie wolno kategorycznie cukru i słodzików pod żadną postacią bo to dokarmia grzyby. Chyba, że Basie źle zrozumiałam hmm .

47,129

Basia pisała też o uzależnieniu od słodkiego i stąd mój wpis.Rzeczywiście też nie wiedziałam,że w diecie przeciwgrzybicznej nie można słodkiego.

47,130

Bulinko> bo drożdżaki maja zdolności do wytwarzania substancji podobnej do insuliny czyli apetytu na słodkie, gdyż żywią się cukrami prostymi. One walczą o przetrwanie więc im bardziej walczą tym większy mamy napad na słodkie. Odcięcie grzybów candida od słodkiego, to pozbawienie ich pożywienia i tlenu.
Mało kto o tym wie, bo lekarze nie raczą o tym informować. Najprościej przepisać lek i "następny proszę". Lekarze mogą też sami nie wiedzieć bo tego nie uczą na polskich uczelniach medycznych. Ten kto studiował lub praktykował za granicą o tym wie.

47,131

no i mamy dzionek ku koncowi .
zimno na dworze .

47,132

...a ja w szlafroku tongue uwierzycie ?

47,133

i tez relaksujaco Wind spedziłas dzien

47,134 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-04-10 18:51:55)

tajko  mój man jest łuszczycowcem , dziadostwo cholerne  ! obecnie na dzień dzisiejszy czysty parę  ognisk , aż do ...............
dostała dziś od jednego gościa starą niemiecką Kochrezepte z 34' roku  są tam przepisy jakich my już rzadko albo wcale lub bardzo  zmodyfikowane przyrządzamy ,
np; makaron z cynamonowym cukrem , czerwona kapusta duszona z ziemniakami , ryż cebulowy , ciecierzyca na kwaśno , gulasz kartoflany  itd..... wszystko naturalne ,  co  rosło  to szło do gara , zero konserwantów i dodatków EEEEEEE , wszystko jest OK tyle tylko że kiedyś  warzywa , owoce , miały inny smak bardziej intensywny i nie trzeba było dodatków a teraz  .... ech same wiecie co mam na myśli
           http://wyrobynaturalne.eu/wp-content/uploads/2015/07/natura.png

47,135

Kamoa> łuszczyca podobno ma podłoże drożdżakowe niestety. Od kiedy jestem na diecie przeciwgrzybiczej nie borykam się już tak z tym cholerstwem. W wielu miejscach zginęło bezpowrotnie, w innych mam tylko czerwone plamy. Jedynie 3 miejsca uparte gdzie się trzyma ale umiarkowanie, bez nasileń. Czyli sie sprawdza, że dieta i leczenie drożdżycy w łuszczycy jest ważną sprawą. Pamiętam gdy przyszłam raz do mojej dermatolog i nie mogła uwierzyć, ze nic nie mam. Była onieśmielona gdy mówiłam, że ja leczę się od środka czyli zioła, suplementy i dieta, a nie maskuję objawów maściami wink  .

Wind> a po co się przebierać i ścielić łózko, przecież za kilka godzin idziesz spać big_smile . Dzień lenistwa , tez tak czasem mam heh.

Elka> ale przez okno wygląda pięknie, chociaż jakoś nikt nie spaceruje, a termometr wskazuje tylko 6 stopni C.

47,136

u nas jest 10 stopni alezimny wiatr .
a dzisiaj w ogrodzie spodkalam jeza

47,137

Echhhh...niestety lenistwo pomału się kończy, łóżko pościelone i nie będę go dzisiaj używać-zaczynam nocki tongue  Dzisiaj korzystam, bo ostatni dzień jestem sama w domu.

47,138

Cześć Dziewczyny! Buziaki wysyłam i pozdrawiam z mojego leniwego zakątka. Wczoraj zasuwałam jak mały parowóz a dzisiaj odpoczywam, a że od jutra znowu przyrosnę do komputera na cały tydzień to dzisiaj robię pstryk (!) i znikam jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki... Miłego wieczoru wszystkim! Muuuach! :*

47,139 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-10 20:38:49)

Od jutra powoli poprawa pogody,więc głowa do góry. Będę miała pracujący tydzień, ale muszę zrobić, bo 18-stego przejmuję dodatkowy obiekt i zacznie się sprawdzian,czy dam sama radę. Jak dam,to ok.jak nie,to zaczną się kolejne schody z zatrudnieniem.Taja udziela mi korepetycji,więc będę przygotowana teoretycznie.Tylko już się boję jak mi Taja rachunek wystawisz.
To może trochę poczytam.

47,140

Ja niestety walczę z grzybem,czyli muszę poprzestać jeść słodkie,co wiążę sie z odchudzaniem również,bo jakbym nie jadła słodkiego to doopa by nie rosła,i tak sie kółko zamyka.Ja codziennie bardzo dużo jem tego słodkiego w postaci ciasta,ptasiego mleczka,a co najdziwniejsze ,przez 5 dni nie miałam nic w domu słodkiego i nie jadłam,aby weekend nastał to grzyby wyrosły jak po deszczu he he ,czyli polazłam kupić i nażarłam się i nakarmiłam do syta te drożdżaki cholerne.Dziękuję za info książki taje smile widzę ze jesteś bardzo obstukana w tym temacie ,ja dopiero rozpoczynam przygodę z grzybem,myślę ze też nabędę tej wiedzy dostatecznie,i wygram z nimi walkę-

47,141

..... dobry ranek  DZIEWUSZKI lol

http://imgup.pl/di/I0DU/438289a624db.jpg
                                                                            która jest ZA smile łapkę w góre smile
         caffe zapodaje

http://imgup.pl/di/3FDP/e375f0aa2e3b.jpg

Basia zaciekawił mnie ten Twój GRZYB ....
lekarz go stwierdził ??? ale po jakim badaniu konkretnie ??? he ???

najlepsze odstawienie słodyczy - to nie kupować ...
nie raz mi ślinka leci na widok ...  ale dzielnie się trzyma i nie kupuje ...
na święta upiekłam i zeżarłam ... no bo po to upiekłam lol

gorzej bo u mnie nic nie leci w dół wagowo .... zleciało 2 kg .... i utrzymuje się tak cały czas ...  załamka normalnie smile
raz na tydzień lub dwa - robię słodki obiad ...  i tyle mam tego cukru ...

jestem na euthyroxie 125 - gówno prawda ... ,że chudniesz czy coś podobnego smile
jak jesteś na sterydach .... to przecież nie schudniesz .... przynajmniej tak myślę ....

.... pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE w nowym tygodniu ...   

47,142

Hej porannie, poniedziałkowo
Dobrego na nowy tydzień dziewczyny.

47,143

Hej Dziewczyny witajcie w nowym tygodniu!Niech będzie to fajny,słoneczny i bezproblemowy tydzień.

47,144

witajcie dziewczyny wink jestem za odwołaniem poniedziałku  smile
jak wiadomo  grzyby rosną w kwaśnym środowisku , zasada i obojetność jest dla nich zabójstwem , polecam Wam książkę Haralda Hoscha "odkwaszanie"   nie pożałujecie że przeczytałyście .życzę słonka na resztę dnia smile

47,145

hej dziewczyny .. miłego dzionka i smacznej kawki

47,146

Hej ja już po pracy.Padnieta jestem,a tu dopiero pół dnia.Co tam u Was?

47,147

polecam film do  oglądnięcia     

dobry lol

47,148

Cześć Dziewczyny! Ja dopiero oczy otworzyłam, a już jest 16:10... Spotkanie za spotkaniem, mail za mailem, normalnie nie wiem kiedy ten czas leci. Życzę Wam cudownego popołudnia. Z przyjemnością, w biegu, podczytuję co tam w świecie grzybów i odchudzania. Ja przyzwyczajam się stopniowo do mniejszych porcji i ćwiczeń. Robię co mogę, ale na wagę nie wchodzę. A co się będę dołowac?! wink

47,149

Dzień dobry ... naprawdę jest dobry... ciepły i słoneczny.

bulinka_1969 napisał/a:

Taja udziela mi korepetycji,więc będę przygotowana teoretycznie.Tylko już się boję jak mi Taja rachunek wystawisz.
To może trochę poczytam.

Jaja sobie robisz kochana wink ? Mi kilka razy też ktoś pomógł bezinteresownie i było mi bardzo miło. Dodało mi wiary, że świat jednak jest dobry, tylko trzeba to umieć zauważyć  big_smile . Poza tym, jestem przekonana, że dobro powraca. Tak więc spoko loko trampki (jak to mówią młodzi).

Basia1973 napisał/a:

ja dopiero rozpoczynam przygodę z grzybem,myślę ze też nabędę tej wiedzy dostatecznie,i wygram z nimi walkę-

Tego Ci życzę z całego serca big_smile. Choć musisz sobie dać czas.... conajmniej rok walki Cię czeka. Masz moje wsparcie, będzie Ci potrzebne.

Kamoa napisał/a:

jak wiadomo  grzyby rosną w kwaśnym środowisku , zasada i obojetność jest dla nich zabójstwem ,

Kama> czy dokładnie tak to było? z tego co pamiętam, ja musiałam dużo soku z cytryny pić. A gin. mi kiedyś mówił, że prawidłowy odczyn pochwy to kwaśny, tylko wtedy się nie rozwiną drożdżaki. Wniosek, ze chyba w zasadowym się rozwijają, a kwaśnym nie... ale tylko gdybam. Nie chce mi się szukać potwierdzenia moich słów w książce.

Resztę kobitek pozdrawiam słonecznie i pięknie.

http://www.ataksja.home.pl/forum/download.php?id=1248

47,150

Taja chylę więc czoła i życzę,zeby Twoje dobro powróciło stokrotnie.
Tymczasem  u mnie znowu kłótnia z mężem,ale mnie to już coraz mniej boli.Męż poszedł do pracy.Jutro też idzie na nockę,a w dzień będzie spał.Odpoczniemy od siebie.

Majka coraz częściej wybywa na wieś,co mnie cieszy,bo staje się samodzielna i poznaje koleżanki.Daje jej komórkę,bo raz nam zaginęła.Oczywiście wylądowała u koleżanki.Już nie trzyma mi się spódnicy.Rośnie mi dziecko.

47,151

witam dziewczyny smile
Ba-Cha czemu pod filmem dałaś wesołą buzkę ? jak dla mnie dobry dramatyczny film , lubię gdy  do końca jest niewiadoma
  taju - zdziwiła byś sie jak bardzo cytryna jest zasadotwórcza  chodzi o to, że sok z cytryny ma pH ok. 2-2,5 ale w środowisku zewnętrznym ! natomiast w organizmie alkalizuje, a nie zakwasza. Chodzi o alkalizację krwi i płynów ustrojowych.
co do pochwy prawidłowe pH  ma odczyn kwaśny i nieznacznie zmienia się w trakcie miesiączki ,  odpowiednie  kwaśne ph pochwy, jest nieprzyjazne dla wielu  patogenów,  zapewniają głównie bakterie kwasu mlekowego , bytujących w tym srodowisku
Paracelsus jako pierwszy wskazał na szkodliwość przekwaszenia " Kwas to smierć - zasada to życie "
bulinko najprościej było by go zastrzelić big_smile

47,152

Kamoa nie wiem ... ja te emotki wstawiam z przyzwyczajenia lol automatycznie jak robot ..
ale też uśmiecham się rzeczywiście do kompika ...   jak pisze ....

47,153

Kamoa dzięki za podpowiedź hi...hi...
Basiu ja też się śmieję do kompa.

47,154

też często uśmiecham się gdy Was czytam smile big_smile smile

47,155

wieczorek juz tak szybko ten dzien minoł

47,156

Żyję dzisiaj w takim biegu, że nawet szefowi wmówiłam, że dzisiaj wtorek... big_smile i tak latam według własnego kalendarza. Jaka jestem szczęśliwa, że dostałam od losu jeszcze jeden dzień do zamknięcia projektu! big_smile Jak to niewiele człowiekowi do szczęścia potrzeba...

47,157

Ostatni raz dnia dzisiejszego do Was zaglądam.

Kamoa> pewnie masz rację, ja nigdy nie umiałam pojąć tych odczynów kwasowo-zasadowych. Cytryna mi się z kwasem skojarzyła po prostu big_smile .

Anna> mogłaś mu lepiej wmówić, że podwyżkę dostałaś wink .

Wszystkim życzę pięknych snów i udanego wtorku.

47,158

Też przyszłam powiedzieć dobranoc.

47,159

Cmokam smile
Wiadomości z frontu...meble są....
Zaczęłam skręcać... smile
Założyłam pokrzywę w beczce na kiszonkę...będzie dobra akurat na wysadzanie pomidorków do szklarki..
Mykam...bom w pracy.

47,160

taka miłej roboty smile skręcanie to nie łatwa sprawa, kisisz pokrzywy dla pomidorów  a ja robię nalewkę i herbatę 
anno co robisz za projekt ?
  na razie dobranoc , coś czuję że dzisiejszą noc spędzę przed tv

47,161

hej dziewczyny POBUTKA
smacznej porannej kawusi .
a ja tez przesadzam moje kwiatki w ogrodzie .
mam tez domowe do przesadzenia ale doniczki musze kupic .
ale najpierw pozadeczek w ogrodku ,
duzo mi nornice pozjadaly wogole te cebulowe .

47,162

hey Ela hey DZIEWUSZKI

caffa   http://imgup.pl/di/SDDA/1376650-543567919054402-1844941271-n.jpg

Kamoa oglądałaś ten film co wstawiłam kilka stronek wcześniej ???
podaje tytuł : Handel    pisze,że polski a tam gra tylko Alicja Bachleda- Curuś .... dobry film do końca smile

47,163

witam smile
Ba-Cha kochana to  – włoski film fabularno -dramatyczny  z 2006 roku  "Nieznajoma" Bachleda tam nie gra , główna aktorka to Ksenija Rappoport , chyba pomyliłaś się smile
ale film dobry w wart go obejrzeć .
kawy się napiję  i babeczkę zerzrem ze smakiem , a potem lecę na Wrocław smile miłego dnia Wszystkim dziewczynom

47,164

Hej dziouszki...
Kama..robisz nalewkę z pokrzywy?...a jak?..jeśli to nie tajemnica kucharska oczywiście smile
Dzisiaj ciąg dalszy skręcania mebli...dzban kawy i jazda smile
Dobrego dzionka.

47,165

Dużo roboty,ale jaka będzie radość po skręceniu.Ją ostatnio słupek do łazienki pół dnia skrecalam z synem.Miałam frajdę jak już stał.
Ją dziś na polu geodetę przyjmuję. Właśnie sąsiadowi zachciało się pół km dalej słupek graniczny znaleźć, a ja tu ciota czekam.

47,166

O matko... Aleście natrzaskały wpisów http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

Ja dziś mam kolejny dzień menopauzowy big_smile Nie mój, o nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bully.gif

Słuchałam sobie teraz tego...

bo ja powolutku własnie tak mam smile

Aha.... nie powiedziałam Wam najważniejszego. Zakochałam się chyba....

47,167

Sponi - jak jesteś zakochana ... gratki lol   fajowo

Kamoa - dzisiaj rano dobrze napisałam
i podałam tytuł :  Handel  ....  smile

47,168

cześc smile
Ba-Cha przecież oglądałam ten film , i tytuł to nieznajoma  ???? chyba że na moim lapto co innego wyświetla ??
Sponi zazdroszczę  , uuuuuu....

47,169

Kamoa napisał/a:

Sponi zazdroszczę  , uuuuuu....

Powiem tak: jest czego http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Opowiem Wam wieczorem dobrze http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif

Tymczasem jedna z moich lubionych - u opowieści o mężczyznach smile

Pyszczek mi się uśmiecha, kiedy widzę jak zmysły tego pana ingerują w jego głos...

47,170

Sponi czekam na opowieść i cieszę się z Twojego szczęścia.

Idę odrabiać lekcje....z Majką.

47,171

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/bc7766d09cf711524de3e819fd58b784_th2.gif

Miłego popłudnia wszystkim i samych pozytywnych myśli.

47,172

Cześć kobitki,nie mam czasu kurka wodna,pogoda się robi u mnie piękna,uciekam na filma papatki

47,173

u nas nie padalo , a miało popadac deszcz jest potrzebny .
nawet bociek pojawił sie na stawiku ,

47,174

Kamoa rankiem wspominałam o tym filmie  lol

Sponi czekam na opowieść lol lol

pozdrawiam resztę Dziewuszek

47,175

U nas też było dziś bardzo pochmurnie,szczególnie popołudniu.Byłam pewna,że zacznie padać,ale nie padało.Jutro u nas ma być burza.Też czekam na deszcz,bo posiałam trawę.

47,176

....hellou Dziewuszki  lol

witam  caffą      http://imgup.pl/di/WQS5/1012692-507517752698932-1423689875-n.jpg

wczoraj oglądałam  film polski

moja recenzja lol http://imgup.pl/di/4ZEH/0-0-0-1665472412-middle.jpg
                                                               krótka i rzeczowa lol lol

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ....

47,177 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-13 06:16:12)

Mówię sobie:mam chwilę,to wyręczę Basię.Basia nie dała się wyręczyć.Witaj Basiu!Dziękuję za kafę.
Recenzja extra.
Dziś dalszy ciąg aeracji trawnika.Będzie trudno,ciężko i długo.

47,178

Dosiadam smile
Beata...też siałam trochę wstecz....zaczyna trawka gdzieniegdzie wyłazić...a czeka mnie jeszcze dosiewka na miejscu, gdzie obecnie są korzenie po bzach.
Pewnie na jesieni...albo dopiero zostawię to na przyszły rok
Dzisiaj ciąg dalszy skręcania.
Myk...budzić dzieci...
Dobrego dnia.

47,179

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi czekam na opowieść i cieszę się z Twojego szczęścia.

Ja tez się cieszę... Długo na to pracowałam by rozsmakowywać się w tej radości smile

Zaczynamy zatem smile
Jest dziwny, bo jakiś taki skomplikowany. Z jednej strony czegoś chce i jest zdecydowany a z drugiej oponuje wobec tego na co ma ochotę. Cokolwiek zdecyduje, potrzebuje dodatkowego czasu by zrobić to do czego się zdeklarował sam przed sobą
Tym samym sprawia wrażenie, że jest poukładany. A to raczej wyrywkowy pozór, ponieważ stać go na spontaniczne zachowania...

W domu potrafi wyłączyć się z rzeczywistości.  Słucha muzyki i dziwacznie coś pod nosem podśpiewuje kalecząc przy tym tekst utworu. A gdy przygotowuje jakiś posiłek wchodzi w dyskusje z ogórkiem np smile Próbuje go przekonać, że jego śmierć (tego ogórka smile ) nie jest porażką smile

Kiedy podcinał drzwi ( te w kuchni), o których swego czasu wspominałam, wychodził z siebie, bo nożyk do przycinarki co chwila odmawiał współpracy. Rety, czego moje uszy wtedy musiały się nasłuchać big_smile Że ma już dość. Że tak się nie będzie bawił. Potem nachodziły go chwile rezygnacji. Poddawał się: rzucał wszystko i obrażał się na nie. Mówił wręcz: mam cie w nosie, nie będę z tobą gadać...

Ma fajną cechę. Cechę, która zaczynam doceniać: nie robi nic wbrew sobie i nikomu innemu. Gdy ktoś zachowuje się jak oponent, ten nie naciska nawet jeśli mu zależy. Uważa bowiem, że niczego na siłę nie należy robić.

Często robi pięć rzeczy jednocześnie i dlatego potem okazuje się, że coś nie jest skończone. Nie ukrywa po czasie, że jest tym podirytowany. I sam na siebie trochę zły smile W związku z tym wychodzi jego bałaganiarstwo. Takie chwytanie pięciu srok za ogon.

Jest zaborczy. Straszliwie. I do tego zazdrosny. Zawsze o siebie. I jeśli nie chce rozmawiać na jakiś temat, zmienia kierunek dyskusji. To mnie czasem wkurza niemiłosiernie...

No... to byłoby z grubsza na tyle smile

47,180

Hej Hej ,,,,, dziewczyny ....
Pora na kawusie .
Pora na sniadanko ......
U nas dzisi pogoda mzawkowa  , Moze popada troszke wiecej .
Ale zaraz po tej odrobinie deszcu zazielenilo sie .
Przechakowałam zaraz zagonki ale jest sucho .
Moze uda mi sie jeszcze dzisiaj na dzałke wyskoczyc  miedzy kroplami deszczu .

47,181

Elu,a u mnie znowu nie pada.Jest słońce, takie niepewne.
Sponi przeczytałam Twój opis.Najpierw odebrałam Go negatywnie i myślę w co Ty się pchasz.Potem jeszcze raz przeczytałam i stwierdziłam, że będziesz miała wesoło.
Ją już po praćy,bo aerator mi sie zepsuł.

47,182

Spo......
T masz przyjaciela??????
a ja nic o tym nie wiem smile

47,183

heyy kukam lol

Sponi ... Sponi  hiii nie każdy facet to złota rączka lol lol

a jak reagują na NIEGO w mieszkaniu Twoje GLISTY ???? he

Bulinka ja ostatnio budzę się wczas ....  lol

47,184

ja wstaje juz o wpółdoszostej tak codziennie
i myslicie , ze jest to wczas rano czy tak normalnie .
pomzyło z rana a teraz to tylko zachmurzone niebo jest .
no narazie niech nie pada bo syn młodszy wraca rowerkiem ze szkoły .
takich pogod  deszczowych to mi go zal bo dojezdza rowerem
i aby do szkoły to nie zmokł bo wtedy zle sie siedzi w mokrym ubraniu .
juz do domu jak wraca to nie poroblem

47,185

Bywa, że z perspektywy tej przysłowiowej Mrówki, której się tak uczepiłam nie przychodzi nam do głowy, że....

A Glizdy....  http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif Czasem zniecierpliwione. Czasem sie buntują. Ja jednak uznałam, że nie będą mi mówiły jak mam żyć.

A Wy? Co o tym myślicie? Tak szczerze? Bez sztucznej adoracji?

47,186

Spo......
gratulacje
http://kartkolandia.pl/kartki/7/2/d/kartki-kwiaty-gratulacje-2144.jpg

wiesz mi np . samej ciezko byłoby zaakceptowac  kogos .
tymbardziej po przezytych chwilach ciezko mi by było zaufac .

ale  niewarto byc samemu bo kazdy potrzebuje bliskiej osoby
wsparcia na meskim ramieniu .
tylko niewarto zakrywac u kogos to co nam nie pasuje
i tłumaczyc sobie ze to jakos sie ulozy ,
oby pozniej nie stało sie ciezarem

47,187

Witam wszystkich.

Pogoda pochmurna i niby deszczowa ale taki kapuśniaczek roślinom i tak nie pomoże.
Z forum dziś są jakieś problemy, najpierw długo nie mogłam wejść, a potem wysłać tego jednego postu hmm . Dobrze, ze zawsze robię "kopiuj" przed wysyłką, to nie muszę się produkować wciąż od nowa heh.

Spo> ma być bez sztucznej adoracji mówisz... jesteś pewna wink ?
Wszystko było ok... do momentu tej zaborczości i zazdrości. Ja osobiście nienawidzę takich cech i u mnie miałby gość przesrane. Zazdrość bywa niebezpieczna bo wynika z niskiego poczucia wartości i niskiej samooceny i często przeradza się w chorobliwą- wiem coś o tym. Zaborczość potrafi zniewolić i unieszczęśliwić i jest już konsekwencją długoletniego, pogłębiającego się uczucia zazdrości i tez coś o tym wiem.
Ja bym już chyba nie mogła z nikim być... każdy czuje czego potrzebuje i czego mu brak. Ja czułabym się dobrze sama.
A dochodzący zawsze się jakiś znajdzie wink .
I to by było na tyle... co i na przedzie wink .

Pozdrówki dla każdej z osobna i wszystkich razem.

47,188 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-13 19:29:17)

Sponi ja nie dałabym rady zacząć od nowa.Wolałabym zostać sama.Zresztą bałabym się,że obcy facet będzie poniewierał Majką.Wybacz takie moje zdanie.Chciałaś,żebyśmy nie kolorowali.Ja wiem,że uważasz,iż nie walczę o siebie.Masz może racje,ale ja przede wszystkim jestem matką.Wolę zapomnieć o sobie niż patrzeć jak moje dziecko cierpi.Przede wszystkim jednak wolałabym zostać sama,bo nie miałabym już ochoty przyzwyczajać się do wad drugiego człowieka i je znosić.Zastanow się nad tym Sponi zanim podejmiesz ostateczną decyzję.

47,189 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-04-13 21:27:18)

Ona, wielka energia miłości, wysłana na ziemię  przez Boga dla swoich dzieci, pewnego dnia przychodzi do każdego .
Bywa, że i nie jeden raz stara się ogrzać sobą człowieka i zostać z nim na zawsze. Jednak większość
ludzi nie pozwala zostać energii Boskiej ze sobą.
– Miłość z nikogo nie żartuje i nie gra. Stara się z każdym żyć wiecznie, jednak człowiek sam wybiera swój
  obraz życia, a ten obraz często energię miłości odstrasza.
                                  Władimir Megre "Anastazja"
Sponi pielęgnuj tylko nic nie podpisuj  wink

47,190

Cześć kochane dziewuszki,u mnie dzisiaj pogoda super w przelocie pokropiło,piękna pogoda,pojeździłam rowerkiem sobie,
A teraz najważniejsza rzecz!a mianowicie od poniedziałku zaczynam dietę utworzoną przez dietetyka plus catering 5 posiłków dziennie z dowozem do domciu,innego sposobu nie mam na nie jedzenie słodkości,a tak wydam kasę to bedzie mi szkoda to spartaczyć smile
Cmokaw wszystkie Was- pozdrówka

Posty [ 47,126 do 47,190 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 724 725 726 727 728 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024