Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 702 703 704 705 706 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 45,696 do 45,760 z 85,594 ]

45,696

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

hey Dziewuszki  

dodatkowa kawencja czeka  http://imgup.pl/di/W51Q/shuttersto.jpg

http://imgup.pl/di/7ANC/11205.jpg

ja tam w sobotę nie lubię sprzątać
                                                                 http://imgup.pl/di/LJBA/11098.jpg
                                                                                                                    >>>> lol

Bulinka zakupiłam chrupkie pieczywo ...
ale bardziej na przegryzkę - na te dodatkowe  posiłki ... ma być ich 5 nie ???? smile

Basia tyle wyrzeczeń .... i tak słabe wyniki smile smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ....

http://imgup.pl/di/GEOT/11072.jpg

Zobacz podobne tematy :

45,697

witajcie dziewczyny smile ale przepych od rana , tyle kawy do wyboru i koloru , każdej spróbuję  smile
  za oknem biało ! śniegu po kolana , pokrzyżował  mi plany , wezmę się za łopatę smile

45,698 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-01-16 11:11:19)

Witam Kochane!Za oknem taki widok mam:

http://b3.pinger.pl/723407abb25f9f9fd4f53021b6ef94c1/piknazima.jpg

Obrazek z internetu,ale jak wyjeżdżam z domku,to identycznie z jednej strony.

Basiu mnie też udało się wczoraj posprzątać,bo wiedziałam,że będę musiała bardzo rano ruszyć do pracy i wrócę zmęczona.Właśnie wróciłam,zjadłam chlebek chrupki z serkiem naturalnym,a teraz piję pyszna kawkę i odpoczywam.

Co do mojego małżeństwa,to wiecie w sumie można jeszcze wytrzymam.Broń Boże,żebym miała do któreś z Was pretensje o Wasze porady.Wiem,ze to tylko z miłości do mnie hi...hi...Ja jestem bardzo wytrzymała,więc jeszcze trochę wytrzymam ze wzgledu na Majkę,ale mężowi nie omieszkam dziś przekazać co Go czeka jeżeli nie przestanie definitywnie.

Ja dziś odpoczywam.Majka idzie do koleżanki na południe.Kurcze,a może się gdzieś wybrać,tylko,że ja taka zmęczona ...

45,699

Cześć dziewuszki  wink To ja ze swoją kawą dosiądę :)Wy wcześnie zaparzyłyście i ostygła smile
U nas -1 ,nie jest zle  smile
Ba-Cha,  13 lat ?Ja też dokładnie tyle .Lekko nie było to zrobić,ale było warto smile

45,700

Ja pierwszego lutego będę miała 19 lat po ślubie.

45,701

bulinka_1969 napisał/a:

I co?poczekasz rok i odejdziesz?W 20 rocznicę ślubu big_smile

45,702

dziewczyny nigdy nie jest lekko
i nikt nigdy nie mowil , ze bedzie lekko
a zawsze jest  ALE i zawsze sobie powtarzamy , ze sie zmieni , ze bedzie lepiej

45,703

Dzień dobry...
Byłam wczoraj w tej filharmonii. Czasem zastanawiam się czego zażywali ci kompozytorzy kiedy próbowali złożyć w jakąś sensowną całość porozrzucane w głowie nuty. no nic... Nie było źle a ja nie muszę przecież podzielać entuzjazmu innych. Nie muszę smile Wow smile Jak to cudownie brzmi http://emotikona.pl/emotikony/pic/2bujawka.gif

Wiecie co mnie wkurzało u byłego, gdy będąc jeszcze w ciąży dowiedziałam się, że to przyjaciółka ze szkoły? Fakt, że uważał mnie za idiotkę. Że nie jestem zdolna w jego oczach do analizowania jego zachowań i wyciągania wniosków z okoliczności i zdarzeń. Jak chciał mieć kurcze dwie kobiety to mógł se religię zmienić.

Każdy przypadek jest według mnie trudny, skomplikowany i uważam, że to prawo do oceny związków należy się jedynie tym, którzy go tworzą.

Wiem z jaką determinacją choćby tutaj BaCha zamęczała mnie cierpliwie sloganami o tym by zostawić przeszłość. Jestem za tym, ale dajcie wiarę, że analizowanie jej okruch po okruchu, daje efekty. Dowiadujemy się o sobie wiele przy okazji. Bo nie jest tak, że tylko jedna strona przyczyniła się do zachwiań w relacjach z partnerem. Czasem drobne "przewinienia" zbierają się w szeregi i uderzają wtedy gdy najmniej sie tego spodziewamy.

Córka już pełnoletnia. A ja wraz z nią jakaś inna...

Ile wyrzeczeń, ile bólu po drodze. Ileż niespełnionych pragnień i marzeń... Wątpliwości, spolegliwości. Nieumiejętnej miłości do dzieci. A żadnej do siebie.
Warto jednak było.  Bo jestem tu  i teraz. I patrząc na siebie mówię:

Wiesz Sponi, chyba zaczynasz mi się podobać. Może nawet Ciebie pokocham bez względu na Twoje Ciemności... 

45,704

Sponi,piszesz,że nie jest tak,że tylko jedna strona przyczyniła się do zachwiań w relacjach z partnerem...itd.
Wierz mi,wiele razy analizowałam swoje życie,swoje zachowania(nawet ze specjalistami)i nie znalazłam niczego,co mogłabym sobie zarzucić.
Jedynym moim przewinieniem było to,że nie odeszłam po pierwszych obelgach i kopniakach.
Jeśli człowiek,którego kochasz,po alkoholu zamienia się w potwora -zaczynasz sobie tłumaczyć,że za dużo wypił i on nie jest taki i rzeczywiście szukasz winy w swoim zachowaniu.
BO ZUPA BYŁA ZA SŁONA

45,705

malgorzata.onet.pl napisał/a:

Sponi,piszesz,że nie jest tak,że tylko jedna strona przyczyniła się do zachwiań w relacjach z partnerem...itd.
Wierz mi,wiele razy analizowałam swoje życie,swoje zachowania(nawet ze specjalistami)i nie znalazłam niczego,co mogłabym sobie zarzucić.
Jedynym moim przewinieniem było to,że nie odeszłam po pierwszych obelgach i kopniakach.
Jeśli człowiek,którego kochasz,po alkoholu zamienia się w potwora -zaczynasz sobie tłumaczyć,że za dużo wypił i on nie jest taki i rzeczywiście szukasz winy w swoim zachowaniu.
BO ZUPA BYŁA ZA SŁONA

Małgoś, to jest bardzo trudne. Współczuję. Ja nie zaznałam przemocy fizycznej. Uwierz mi, że myślałam nad tym czy nie lepiej byłoby mi, łatwiej, gdybym wylądowała na scianie. Były nigdy mnie nie uderzył. Nie miałam siniaków, tudzież zwichrowanej ręki.
W moim przypadku śmiało mogę przyznać się do tego, że ja go najnormalniej w świecie oszukałam. Już do tego nawiązałam. Bo uciekłam tak naprawdę przed tatą pijakiem wprost w ramiona pierwszego mężczyzny.
Teraz wiem, że symptomy iz nie jest takim za jakiego go na początku uważałam zauważałam od początku, ale tak naprawdę kierowałam się własnym interesem. Własnym finansowym niestety bezpieczeństwem.
Czy sie tego wstydzę? Nie. Czuję przez to obrzydzenie do siebie.

I jeszcze zasłanianie się dobrem dzieci?  Jakim dobrem? Okłamywaniem ich, że jest wszystko w porządku?
I czego ja te dzieci nauczyłam? Że niby na czym ma polegać Miłość? Na krzywdzie? W nosie mam taką miłość.

Wy mówicie o związkach z miłości. Ja o układzie tak naprawdę. O związku z rozsądku. Mogę się mylić z interpretacją zachowań i żyć innych ludzi. I wiem, że nic nie jest takie oczywiste i takie proste jak sie wydaje.

Miałam wczoraj rozmowę z młodą dziewczyną. Dzieci małe. Poszła do pracy. Mąż chce by z pracy zrezygnowała. Wcześniej sądziłam, że to zwykłe kłótnie. Niesnaski. Ale to czego dowiedziałam sie wczoraj... Matko... Nie podam szczegółow, ale dla mnie sa czerwona lampką dla tego związku. Ona tego tak nie widzi. Swego rodzaju zaślepienie. Gdzie tu mowa o miłości.

Ja swoje życie zaczęłam analizować zanim odeszłam. Kiepsko mi to szło. Dopiero gdy się oswobodziłam (nie mówię o emocjonalnej swobodzie) mogłam powolutku przerobić siebie od poczatku.

Ja sie zwyczajnie czuję współwinna, że tak sie potoczyło moje zycie. Ale nie zamierzam nad tym sie roztkliwiać. I biczować.

45,706

Cześć dziewczyny smile Już dziś wypoczęta, w lepszym humorze zasiadam do komputera. Byłam już dzisiaj na nartach w Świeradowie smile
W czwartek ryczałam, bo rano w pracy byłam na dywaniku u szefowej - za mało robię czyli nie wyrabiałam normy. Tego dnia narobiłam jak szalona niestety moja teamleaderka  oznajmiła mi, że zrobiłam ok 35%. Następnego dnia zrobiłam tyle samo ale wcześniej poskarżyłąm się trochę jakiejś starej niemce, która mnie od czasu do czasu uczy, przy okazji dowiedziałąm się jak wyglądają normy...tego dnia okazało się że pracowałam doskonale i sama szefowa poklepała mnie po ramieniu tongue no nie lubią nas te niemki pie....ne. Dziś sama się śmieję ze swojego zachowania wróciłąm i beczę do męża, że pewnie nie dam rady w pracy, że nie wytrzymam...i takie tam...a on do mnie- to się zwolnij-nie musisz tam pracować za taką a ja na to: cooo???? sama nigdy się nie zwolnię. Niedoczekanie, będą musieli mnie sami zwolnić albo znosić tongue Tyle o mnie big_smile

45,707

Basia1973 napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

I co?poczekasz rok i odejdziesz?W 20 rocznicę ślubu big_smile

Jeżeli będzie tak postępował w dalszym ciągu,to w 20-stą rocznicę ślubu dam Mu w prezencie pozew o rozwód.

Tymczasem jak z Nim rozmawiam i coś Mu się nie podoba,to mówię,zeby zadzwonił do Asi.On mi na to,żebym nie psuła Mu humoru.
Co takiego?.....Ja Mu humor psuję?No kurcze....
Wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim,że On uważa,że w ten sposób /telefony,sms-y,gadu-gadu/mnie nie zdradza,że to tylko żarty.Najgorsze zaś to,ze łapie się czasem na tym,że też zaczynam tak myśleć.

Przeszłyście dużo więcej niż ja.Także podziwiam Was dziś bardzo.Mój mąż tylko zwichrował mi psychikę.Nie mam żadnych znajomych do których mogę zrobić sobie wypad,bo mój mąż od początku twierdził,że wszyscy wokół są be.Jak ktoś do mnie przychodził na początku,to słuchał o czym rozmawiamy,a potem było :"...a po co to mówiłaś?"
Wszystkie decyzje musiałam sama podejmować.Nigdy nie powiedział jak On myśli,żeby podjąć decyzje,a potem jak coś było nie tak,to było ja byłam winna,a On myślał inaczej.
Od jakiegoś czasu,to się zaczęło zmieniać.Ja nie siedziałam cicho i nie jeden raz Mu to wykrzyczałam,więc mam nadzieję,że to do Niego w końcu dotarło,że źle robił.Zaczęło być dużo lepiej,a więc musiało się zepsuć.Jak ja mam Mu ufać teraz...Jak?

45,708

Teraz całkiem osobno (mam nadzieję,że moderator żaden mnie nie przyłapie na pisaniu postu pod postem)
Moja starsza siostra wyszła za mąż gdy miała 21 lat. Trzy lata później miała już 2ch ślicznych synków i pierwszy raz powiedziała mi, że jak tylko chłopcy podrosną, ona odejdzie od męża...Pił...jak pił to był okropny, bywało że ją uderzył...po drodze urodzła jeszcze córkę. Pan mąż coraz częściej pił, nie miał czasu ani ochoty na pracę. Jak nie miał pieniędzy to coś z domu sprzedał, albo pożyczył - siostra oddawała ludziom, bo się wstydziła. Gdy brakowało znowu kasy zaczęła brać kredyty, żeby spłacać jego długi i żeby jakoś przeżyć. Czas mijał ona nie odchodziła...bo dzieci...bo teściowa taka dobra- pomaga jak może i prosi żeby ona jeszcze jakoś wytrzymała...i ona jakoś wytrzymywała...na moich oczach z pięknej dziewczyny, zamieniała się w zgorzkniałą, zaniedbaną starą babę...żeby jakoś spłacać długi i móc utrzymać córkę w szkole z internatem zaczęła wyjeżdżać do niemiec do pracy.
Aż któregoś dnia popatrzyłam na nią i widzę, że jakaś jaśniejsza - taka no...no aż blask bije smile
Znaleźli się przez fb -jej pierwsza miłość z liceum...W wieku 53 lat postawiła swoje życie na głowie. Spakowała 2 walizki i dosłownie uciekła z domu. Jej ukochana córka początkowo była oburzona, synowie również. W końcu jednak pogodzili się z faktem, że matka też może czegoś oczekiwać od życia. Czeka ją jeszcze rozwód - teraz może nawet z jej winy. Może nawet będzie musiała płacić temu trutniowi alimenty. Masakra. Cieszę się jednak, bo moja ukochana siostra jest w końcu szczęśliwa...w końcu żyje smile

45,709

Nie wiem jak mam sie zwracać do Ciebie ale chyba Beata?
Więc Beatko jak tak dalej pójdzie a zapowiada się na http://images76.fotosik.pl/239/a4a9465293875f92med.jpg

będzie 20 lat małżeństwa i 20 kilogramów mniej!!W co wierzę w Ciebie cholernie ze dasz radę i to jeszcze mąż bedzie ubiegał sie  o Ciebie  -czego Tobie życzę kochana z całego serca

45,710

Aj, aj...wszystkie tu chudną na potęgę to i ja się pochwalę :prawie 3 kg w dół. Niestety nie udało mi się utrzymać diety dukana - po prostu mało jem, dużo pracuję.

45,711

hey

Wind - fajnie,że Twoja siostra  odnalazła swoją miłość i jest szczęśliwa  lol
ale za te lata mordęgi z alkoholikiem ....
niech się nie godzi na rozwód z jej winy ...bo faktycznie będzie mu płacić te alimenty smile  no co TY ... smile

w pracy z każdym dniem nabędziesz więcej wprawy

Sponi jak ja lubię czytać te Twoje przemyślenia  .... smile

Bulinka zaufania nie da się od nowa zbudować ...   

pozdrawiam resztę MYCH smile

45,712

Witajcie.... czytam ale gorzej z pisaniem. Wczoraj mialam operacje i chwilowo posiadam tylko lewa reke. Wkurza mnie niemoc, niemoznosc zawiazania butow i zapiecia guzikow. Jednak czytam i jestem z Wami caly czas smile

45,713

Merten -   z tydzień  i będzie lepiej ....  smile

Bulinka przeczytaj sobie wątek ( 1 stronka smile )
pt. " jest mi ciężko, pomóżcie  w dziale : rozstania - flirt- zdrada ...

jak sobie chłopy szukają przystani na boku smile

45,714

Ba-Cha napisał/a:

Merten -   z tydzień  i będzie lepiej ....  smile

Bulinka przeczytaj sobie wątek ( 1 stronka smile )
pt. " jest mi ciężko, pomóżcie  w dziale : rozstania - flirt- zdrada ...

jak sobie chłopy szukają przystani na boku smile

Basiu ta osoba została zbanowana!Czegoż to??

45,715 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-01-16 20:31:25)

Wind gratuluję spadku.Ja tego dukana też zmieniłam.Puki waga będzie spadać,to będę tak trwała.Następne warzenie w piątek rano.
Mówiłam Wam,ze mój ten starszy syn też jest na diecie.Dziś mi mówił,ze schudł już 13 kg,a jest na diecie od połowy października.Drugi syn jest chudy jak mój mąż i dziś mi się pytał,czy będę Mu kupowała jedzonko na Jego dietę.On z kolei ćwiczy i chce nabyć masę.Pytam się co,a On mi wymienił prawie to samo co my jemy ze starszym.Bardzo ciekawa sprawa,a chciałam Wam powiedzieć,ze On to konsultował ze swoim wuefistą.

Basiu idę poczytać ten wątek.

Ciekawa historia.Czasem to mogłabym wstawić na bohatera mojego męża,ale nie miałby tyle czasu na spotkania.Tak faceci potrafią bawić się kobietami.

45,716

Bulinko   a ja myślę ,że ten facet to szuka majętnych samotnych kobiet  lol
a z żoną normalnie - tak jak tam odpisywali autorce smile

http://imgup.pl/di/ABR2/1332801466cr7.gif 

spadam

45,717

mamy dzionek do konca
sobota bła piekna i slneczna
a teraz juz mrozik jest na minusiw4

45,718

W końcu zima jak się patrzy smile Pojeździłam nawet chwilkę na nartach.
Właśnie wróciłam z Zittau z nowego mieszkania mojej siostry. Bardzo ładne i przytulne smile Niech sobie tam żyją szczęśliwie.
Basiu - pewnie że siostra będzie się bronić, zresztą ona nawet nie ma z czego mu płacić tych alimentów , ona pracuje w Polsce w domu opieki i jej zarobki są bardzo mizerne a do tego ma zajęcia komornicze, bo przecież ściągają jej za zaciągnięte kredyty męża. W niemczech pracowała tylko dorywczo i na czarno. Ona po prostu się tego boi, bo mąż jest niepracujący (tak już ze 25 lat) i ma amputowaną jedną nogę do kolana z powodu miażdżycy. Nie ma żadnych źródeł utrzymania, jedynie zasiłek w wysokości coś ok 180 zł. Miota się teraz biedaczek i opowiada jak to go kobieta okrutna i zła opuściła -biedaczka zchorowanego, bez środków do życia...szkoda słów.

45,719

Witam Was serdecznie

http://images78.fotosik.pl/240/04ab73a39bc59fbamed.png

45,720

a ku ku niedzielnie      http://imgup.pl/di/6P27/papuzka-gif.gif

witaj Basia   .... lol

to ja dokładam drugą caffe
                                                       http://imgup.pl/di/9LC0/-yczenia-na-niedziel-gor-ca-kawa-laleczka-ch-opie-wstajemy-niedzielne-pichy.png
                                          co by starczyło dla WSZYŚCIUTKICH MYCH  lol

Wind - jak mogła Siostra zostawić biedaczka ??????????  hiiii
takich wrednych pijaków wcale mi nie żal smile
opieka mu pomoże ! bo tylko TAKIM pomaga ....  wrrrrr 

masz racje - niech teraz Siostra pożyje szczęśliwie lol

45,721

Witaj Basiu,kawka przepyszna smile a co ta papuga tam robi?hi hi

45,722

Basia1973 napisał/a:

a co ta papuga tam robi?hi hi

Basia no jak to co ????
Doberek mówi hiii

45,723

http://vpx.pl/i/2014/02/08/poranna_kawa_0.th.jpg

45,724

Hej ..dosiadam do wspólnej kawy.

45,725

Dzień doberek big_smile  Dosiadam się do kawki smile  Matko moja jedyna jak wy dziewczyny tak wcześnie wstajecie http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif  i to w niedzielę http://emotikona.pl/emotikony/pic/2wow2.gif

45,726

Ja też jestem z kawką.Jeszcze może komuś?

http://bi.gazeta.pl/im/06/c0/d0/z13680646Q,Wzory-na-kawie.jpg

45,727

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12540782_742859425813738_515503571600493227_n.jpg?oh=d3049219abf1815caa0cbd4b81f741a0&oe=5700FACE

45,728 Ostatnio edytowany przez wind (2016-01-17 10:17:35)

Nie dość, że rano wstają to jeszcze wesolutkie jak szczygiełki big_smile  Bulinko ja poproszę kawkę ze świnką - jest urocza smile

45,729 Ostatnio edytowany przez malgorzata.onet.pl (2016-01-17 10:48:30)

Witajcie wszystkie ranne ptaszki smile
Bulinko,to ja z tym misiem :)Taki podobny do mnie  wink
Ela,jakbym miała łóżko wodne,to właśnie tak by to wyglądało u mnie wink

45,730

wiecie ja tez waze troszku ,
takze wiecie tylko ze na takim łozku to niemialabym z kim porownac .
Chyba bym mojego pieska polozyła tylko sek w tym ze nie wpuszczam go do łozka.
Ma swoje legowisko

45,731

Dosiadam sie z druga kawka smile
Spadl snieg i moja malutka rano szalala w ogrodzie, wrocila mokra i szczesliwa....

45,732

no to poobiednia kawusia i ciacho
http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/199463_filizanka_talerzyk_lyzeczka_ziarna_kawa_ciastka.jpg
http://www.domowe-wypieki.pl/images/content/373/Ciasto_Kubus.jpg
a tym ktorzy herbatke to tez zapraszam
http://www.zdjecia.biz.pl/zdjecia/duze/herbata-filizanka-dzbanek-talerzyk.jpeg

45,733

A co to za ciastka http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif jakaś dieta ciasteczkowa http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif

45,734

witajcie smile Ela !! ja próbuję zlecieć z wagi , ale eklerkom nie mogę się oprzeć mogę 3 zjeść ? big_smile big_smile
miałam ciężki tydzień i od dziś więcej luzów i wolnego smile
http://b2.pinger.pl/8bfae915d56fe6049f295048d880a3f8/w_weekend_trza_wypoczywac_2015-01.jpg

45,735

czestujcie sie ,,,,

45,736

a co tam big_smile Dzisiaj zaczynam nocki - potrzebuję dużo energii tongue

45,737

a czemu mamy sobie zalowac
http://www.kowiesy.pl/grafika,miniatura,8308,-.jpg

45,738 Ostatnio edytowany przez wind (2016-01-17 16:27:03)

Mój typ big_smile  http://www.okuchnia.pl/wp-content/uploads/2013/08/tort_bezowy_z_malinami.jpg

45,739

Jakie pyszności tu podajecie tongue To ja się przysiądę wink
A pamiętacie ten tekst? "Parówkowym skrytożercom mówimy NIE!"

45,740 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-01-17 16:46:57)

Czy wyście oszalały z tymi słodkościami?Nie dość,że jestem na diecie,to jeszcze mam @ miesięczną.Oczywiście skończyło się to tak:

http://www.hert.pl/bibgraf/FotoMaszyn/Technologie%20spozywcze/TFT/Produkt/TFT%20wafelki.jpg

Trzy wafelki,to wielki mój grzech.

Co do łóżka wodnego,to u mnie dokładnie taki byłby widok.

45,741

Poszalałyście z tym odchudzaniem big_smile Ale co tam. Szkoda życia na umartwianie się smile

Tymczasem zapraszam na popołudniową gimnastykę brzuszków (mam nadzieję smile )

http://kawaly.tja.pl/dowcip/11528.jpg

http://potworek.com/sites/default/files/imagecache/polaroid_nt_standard/images/25664-blad-w-druku-smieszny-napis.png

http://iqkartka.pl/cards/17807.png

http://www.wc.pl/media/ca74897ad73fc46efd00/obrazek.jpg

https://www.jestemfit.pl/imgssl.php?u=http%3A%2F%2Fpozytywna.pl%2Fmedia%2Fthumbnail%2F16%2Ff2%2F16f283516c79fa854ec68130511cccf1.jpg

Dzień dobry Wszystkim smile

45,742

Sponi najbardziej się uśmiałam z tego pierwszego,chociaż już go kiedyś gdzieś czytałam.

45,743

Dzień doberek kochane
Miałam sporo do poczytania. Dobrze Sponi, że tak mądrze radzisz bulince, dzięki temu mi się nie uruchamia guzik "mądrości" i nie wygłaszam wywodów. Moje wywody są dość męczące, a Twoje takie stonowane acz dosadne... nooo mądre po prostu. Zazdroszczę Ci (pozytywnie oczywiście, nie zawistnie) takiego sposobu przekazu. Ja czasem mam tyle do powiedzenia, a nie umiem się wyrazić i wychodzi z tego mega przemądrzanie, którego nikt poważnie nie bierze wink .

Ogólnie dziewczyny... słodkości jak najbardziej ale mądrze wink big_smile. Dla tych co na diecie polecam ciasta i ciastka bez cukru po prostu (na ksylitolu albo syropu z agawy). Słodkie ale bez cukru.... czyli zdrowe i dietetyczne smile . Taką właśnie tartę truskawkową wczoraj mi goście zjedli- caluśką w 10 minut. Blacha o średn. 30 cm czyli niemała. Dla mnie- beztalencia kulinarnego- to wyróżnienie na miarę oskara wink .

45,744

Taja,żeby to jeszcze można było kupić takie ciastka,to byłoby ok.Co zaś się tyczy mojej diety,to ja mąki też nie mogę.Jedynie ziemniaczaną sporadycznie.
Taja ja lubię czytać Wasze rady,bo zawsze można wyciągnąć z nich coś dobrego.

Rozmawiałam przed chwilą z córką z Holandii na skype.U nich też zimniej się już teraz zrobiło.Przeprowadzili się do hotelu i jest ok.Łazienka osobista,pokój z umeblowaniem jakim takim,lodówka.Tak więc są zadowoleni.

45,745 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-01-17 19:27:32)

Bulinka> a migdały możesz? To jest kilka przepisów z mąki migdałowej/ tudzież zmielonych migdałów, ewentualnie mąki orzechowej/zmielonych orzechów.
To fakt, nie kupisz w sklepie. Trzeba się w necie sporo naszukać... ale muszę przyznać, ze postępy są z każdym rokiem. Ludzie są coraz bardziej świadomi tego co jedzą, tym samym zapotrzebowanie jest większe i produkcja takich nietypowości zaczyna występować. Jednak zawsze można samemu coś upitrasić wink .

bulinko> ja mam świadomość, że często moje dzielenie się doświadczeniem męczy. Wygląda jak narzucanie sie z pomocą, jak zjedzenie wszystkich rozumów, unoszenie się z wyższością. Często w realu jestem traktowana z przymrużeniem oka... się nagada taka, powymądrza i niech spada wink . Często odbierana jestem też jak ważniara.
Tak nie jest, bo kto mnie zna naprawde, ten wie, że ja nie z takich... ale jakoś nie nauczona jestem komunikacji miedzy ludzkiej sad . Wiecie ile lat ja walczyłam sama z sobą by jak najmniej używać słów "musisz", "powinnaś". U mnie w domu takie słowa były kluczowe i ja inaczej nie umiałam się do ludzi zwracać. A od około roku walczę ze sobą, by dawać ludziom jak najmniej rad- nieproszona!

45,746

wind napisał/a:

A co to za ciastka http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif jakaś dieta ciasteczkowa http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif

jasne dieta ciasteczkowa  lol  - dobrze,że czasu nie miałam dziś na kompa
bo pewnie coś bym poszukała  do przekąszenia smile

iiii tam ... Taja - proszu ... smile wymądrzaj się lol
Sponi niech pisze swoje przemyślenia lol
a My reszta co na język przyniesie i będzie oki smile

http://imgup.pl/di/FYAS/12540782-742859425813738-515503571600493227-n.jpg

45,747

To ja zaraz wskakuję na to łóżko tongue tylko cińko widzę mego męża jak pod sufit wyskoczy  tongue 
W suficie dziura się zrobi(jak to zawsze w kreskówkach było)i znowu remont hi hi hi  wink

45,748

hi hi ... ale wesoło tu dziś było smile superowe łoże ,  przy mojej i mego wadze to by pękło big_smile a co z robotą  ? jaką pozycję przyjąć  by się utrzymać big_smile big_smile

45,749

Ba-Cha napisał/a:

Sponi niech pisze swoje przemyślenia lol

Liczę, że zauważyłyście, ile w mojej głowie dziwacznych przemian. Ile burz w niej przechodzi. Jak znoszę ciszę po burzy i wreszcie jak wszystkiemu się przyglądam. Co nie znaczy, że miewam rację. W czymkolwiek.

Wciąż się uczę. Siebie.... Innych również.

Pamiętam, że kiedyś w jakimś wątku z działy zdrady pewna dziewczyna zwróciła uwagę na pewne spostrzeżenie: zdrada to tragedia trzech jednostek. Za to sobie tę dziewczynę cenię. I to tylko w związku z nią zapamiętam.

Proszę o wybaczenie, jeśli kogoś urażę. Nie chcę tego. Naprawdę. I nikogo nie próbuję usprawiedliwić. dobrze wiecie co ja zrobiłam w swoim życiu. I przyznaję, że kosztowało mnie to wiele. Emocjonalnie...

A ta piosenka (bo wyszukuję perełki, których mało kto słucha) jest próbą spojrzenia na jeden z niewielu krętych dróg w naszym życiu....

Wind jeśli będziesz mogła powiedz swojej siostrze ode mnie, że jak najbardziej ma prawo do decydowania o sobie. O swoim życiu.

Rozmawiałam dziś  z bardzo bliską memu sercu Kobietą. O tym...
Kiedyś moja córka narzekała, że pani posadziła ją w jednej ławce z kolegą - krnąbrnym, chamskim, zawadiaką - jednym słowem córka go nie znosiła za całokształt. Irytowało ją to, że na nia pani zrzuciła obowiązek kontrolowania chłopca - jednym słowem odpowiedzialność za jego losy w klasie...

Ja jej odpowiedziałam jedno: teraz rozumiesz choć trochę moje położenie?

Rozmowa była dłuższa, ale to co napisałam powyżej było niejako esencją tego do czego udało nam się wspólnie dojść.

I jeszcze jedno.... Tak pewnie wszyscy zaczynali. Z nadzieją. Z wiarą, że są tą Najpiękniejszą...

https://www.youtube.com/watch?v=09kXHNWr7Tk

Czyżbyśmy zbyt długo żyli....

45,750 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-01-17 22:35:47)

Kamoa napisał/a:

hi hi ... ale wesoło tu dziś było smile superowe łoże ,  przy mojej i mego wadze to by pękło big_smile a co z robotą  ? jaką pozycję przyjąć  by się utrzymać big_smile big_smile

Cholera... Spieprzyłam nastrój http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif

Idę sobie do konta i tam troche zostanę http://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gif

45,751

Przyszłam poczytać tu trochę bo dostaję normalnie furii he he mąż ogląda już chyba ze 5 raz w tygodniu na canale Furia -wojenny film hmm no ileż można.Życzę spokojnej nocy dla wszystkich,a ja idę czytać sobie -Dobranoc pa
Jutro wpraszam się na kawusię ,2 dni pod rząd robiłam ja hi hi teraz kolej na Was.

45,752

Dzień dobry smile Wedle życzenia....

http://ceramikacolor.pl/data/mp/_admin800x600/637/dekor-szklany-goraca-kawa.jpg

Pędzę po bułki smile

A to na przegryzienie..

https://www.youtube.com/watch?v=lqbFWLKjlP4

45,753 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-01-18 08:34:27)

hey Dziewuszki   
                                      http://imgup.pl/di/1U24/1407028917-9fu0mj-600.jpg

zapraszam na ciasteczkową caffe
                                                                     http://imgup.pl/di/KRYM/603915-461964370539040-1239166624-n.jpg

http://imgup.pl/di/WY96/foto-90eee1d963d7a98266d2c2b8c1aa4bd8.jpg
                                                                                                                          hi hi

Basia tak chOOOpy oglądają parę razy - jak się film spodoba ... smile
może za każdym razem czegoś innego się dopatrzą lol

Kamoa zbreźnico jedna lol nie próbowałam takie łoża to nie podpowiem lol
ale od czego jest wyobraźnia smile   na pewno jest odlotowo smile

Sponi ta pierwsza piosenka spokojna - faktycznie mało obsłuchana smile
nie znam tłumaczenia - ale w refrenie facio śpiewa coś o wielkiej tęsknocie za rodziną ?????  smile

piosenka Seweryna smile na początku wydawała mi się nieznajoma smile
ale refren już tak lol   

w odpowiedzi przesyłam inną   

posłuchajcie tej piosenki

>>> lol

no i piosenka która bije rekordy wyświetleń na YT
..... popatrzcie jestem już w niebie .....  prorocze słowa  hmm
album wydany 2 dni przed śmiercią    hmm hmm

tłumaczenie : http://www.tekstowo.pl/piosenka,david_b … zarus.html

45,754

witam smile dosiadam , jest kawa , ciasteczka , utwory a ja dodam trochę czarnego humoru :
http://smiesz.net/upload/images/large/2013/08/po_pracy_2013-08-14_23-33-18.jpg

45,755

Ba-Cha napisał/a:

no i piosenka która bije rekordy wyświetleń na YT
..... popatrzcie jestem już w niebie .....  prorocze słowa  hmm
album wydany 2 dni przed śmiercią    hmm hmm

tłumaczenie : http://www.tekstowo.pl/piosenka,david_b … zarus.html

Taaa.... Wchodzę na to tekstowo.pl a tu mnie wita reklama prezerwatyw. Bacha jesteś okropna i bezduszna. Przecież wiesz jaka ja wygłodniała http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

Wstałam dziś lewa nogą. A mówię do niej: dokąd leziesz, zostań... Nie, musiała po swojemu. I teraz mało, że mnie nosi ten teges, to jeszcze wścieku dostaje na fakt, że rządzi mną jakaś czterdziestotrzyletnia noga http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif

Z tą piosenka "Chce tu zostać" kojarzy mi sie inna. Ta właśnie...

A i tak w głowie mam to...

Mam ochotę na skoobidubi du.  Nic na to nie poradzę http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_cray2.gif

45,756 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-01-18 09:37:40)

Dosiadam również dobrego dzionka wszystkim życząc.
Hehe..Spo...Tobie to scobby dobyy życzę smile

45,757

Sponi napisał/a:

A i tak w głowie mam to...

Mam ochotę na skoobidubi du.  Nic na to nie poradzę http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_cray2.gif

http://imgup.pl/di/3ZL2/67f73746d77866f4116570ed6766b0b8.jpg

hmm   ciasteczko  http://imgup.pl/di/VAO2/1ca8b3315d39800b5f90463e2f6c6b21.gif

a na koniec pstryk :
                                     http://imgup.pl/di/LXHZ/that-s-really-invidious-could-you-hang-on-14be37-2890319.gif
                                                                                                               hiii   bezapelacyjnie

witajcie Mamuśka - Kamoa kawał sprzedam ... lol

45,758

Witajcie kobitki
http://pobierak.jeja.pl/images/3/1/c/82613_musze-dac-rade.jpg

45,759

Ja już po dwóch kawach,po pracy,po kolędzie i szykujemy się z Majeczką na rehabilitację.Za dwa tygodnie będę jak nowonarodzona hi...hi...
To do popołudnia.Miłego dnia Wam życzę.

45,760

no ja pije kawke

Posty [ 45,696 do 45,760 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 702 703 704 705 706 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024