Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 701 702 703 704 705 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 45,631 do 45,695 z 85,594 ]

45,631

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Merten pytam za Basią jaka różnica wiekowa między dziećmi?U mnie też jest taka sytuacja:21,19,17 i 8 będzie w tym roku.

Sponi szkoda,że nie powiedziałaś o tym planetarium wcześniej.Odebrałam już ortezę,więc skonczyłam wizyty w Łodzi.

U mojego męża znów znalazłam sms-y.Jak do mnie zadzwonił,to powiedziałam,że jestem w sądzie dowiedzieć się o rozwód,bo chyba to Mu jest potrzebne,żeby cokolwiek zrozumiał,że jak spakuję siebie i Majkę,to może wreszcie coś zrozumie.Jak przyjechałam numery w komórce były pokasowane,a On znów przepraszał.

Zobacz podobne tematy :

45,632

Bulinko u mnie jest 25, 17, 3....
Bardzo to przykre co piszesz z mezem, ale on chyba niestety niczego nie zrozumial i pewnie nie zrozumie. Przechodzilam przez to dwa lata temu.... sms, prywatne rozmowy na facebook a on w zaparte szedl ze absolutnie z nikim i nic, ze to podpucha dla mnie czy go sprawdzam i w ogole zarciki z kolezankami. Szkoda gadac - do tego jeszcze byl alkohol i tak sie rozstalismy w niezgodzie.

45,633 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-01-14 18:58:37)

hii pogonić Was troszkę do aktywności i jesteście

Alika jesteś u tego samego dziadka tak ???
hi a nie mówiłam ....

Merten troszkę duża ta różnica rzeczywiście ... lol
bo na dobrą sprawę mogłabyś mieć wnuczkę w tym wieku
jakby starszy Syncio się postarał >>> lol lol

ale przynajmniej masz teraz fajną Pindulinkę smile - masz pewność ,że młodość swoją masz przedłużoną hiii
pewnie jest dwujęzyczna bez problemu tak lol

nie da się zrobić dwóch rąk naraz - bo dobry tydzień masz rękę niesprawną
moja kumpela miała ten zabieg niedawno ..... 

Sponi no wiesz ??? zapominać o NAS ...    smile

Bulinka masz za swoje z tym Twoim chOOOpkiem  smile

Kamoa - Mamuśka do raportu ...
co to za krótkie wpisy he ???? >>>> lol

Bulinka
musisz go jakoś nastarszyć .... 
zostawić mu kiedyś Majkę - wypindrz się i wyjdź z domu .... 
choćbyś miała chodzić po sklepach .... i wróc jakaś tajemnicza ... uśmiechaj się po powrocie

45,634

Witam się i ja,wróciłam z pomocy sklepowej,mrozik trochę u mnie jest,całuski ślę do wszystkich ,czytam Was smile

45,635 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-01-14 19:16:23)

Dzień doberek dziewczęta big_smile .

Bacha> brat  mieszka z ukochaną, narzeczoną ją nazywa ale oświadczyn jeszcze nie przyjęła wink ... bo musi sobie najpierw teściową wychować wink .

Ależ macie duże dzieciaki... łoł, tak wcześnie zaczęłyście? Czy ja tak późno wink ?

Merten> a myślisz, ze nasze emerytury będą lepsze? Ja się już nie łudzę... mi zus wyliczył kapitał początkowy po nastu latach pracy na kwotę 400 zł big_smile .

45,636

Ba-Cha napisał/a:

Sponi no wiesz ??? zapominać o NAS ...    smile

Oczywiście, że nie zapomniałam. Wiem tylko, że jeśli zaglądnę tutaj niby na chwilę, ona się przemieni w mnóstwo chwil smile A teraz muszę skupić się wiecie na czym.

Ba-Cha napisał/a:

Bulinka
musisz go jakoś nastarszyć .... 
zostawić mu kiedyś Majkę - wypindrz się i wyjdź z domu .... 
choćbyś miała chodzić po sklepach .... i wróc jakaś tajemnicza ... uśmiechaj się po powrocie

I tu BaChasiu nie zgodziłabym się z Tobą. Miejcie na uwadze fakt, że mężczyźni nabywają wiedzy na temat naszych zachowań, oni znają takie chwyty.

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi szkoda,że nie powiedziałaś o tym planetarium wcześniej.Odebrałam już ortezę,więc skonczyłam wizyty w Łodzi.

U mojego męża znów znalazłam sms-y.Jak do mnie zadzwonił,to powiedziałam,że jestem w sądzie dowiedzieć się o rozwód,bo chyba to Mu jest potrzebne,żeby cokolwiek zrozumiał,że jak spakuję siebie i Majkę,to może wreszcie coś zrozumie.Jak przyjechałam numery w komórce były pokasowane,a On znów przepraszał.

Bulinko jestem na Ciebie zagniewana. Wiesz dlaczego? Bo... I teraz będę bardzo niemiła. Posłuchaj proszę...

Przede wszystkim tylko Ty i Twój małżonek wiecie co się dzieje między Wami. Bo nic nie jest proste i niczego nie da się podciągnąć pod przysłowiowy szablon.

Sugerowałam byś zaproponowała mężowi, że podzielicie się tymi smsami od tamtej kobiety z dziećmi. Są duże więc nie będą miały problemu z interpretacją ich treści.

Ale Ty oczywiście musiałaś go zastraszyć Majką. Nigdy tak nie rób. Wiem, że w Twojej głowie przoduje teraz poczucie odpowiedzialności za dzieci a zwłaszcza za to nasze forumowe Maleństwo od bajek.

I kto powinien sie wyprowadzić? Ty?! A niby dlaczego? Powiedz mi Kochanie dlaczego?

Jezu... Zdradziłam (niech będzie).  I zdradzona zostałam, ale to było dawno. Na szczęście nie kochałam go. Więc chyba we mnie nie było tego bólu, który teraz zagnieździł się w Tobie.

Nie chodzi już o to byś miała jakiekolwiek dowody w sądzie, bo daję gwarancję, że żadne z Was nie zamierza niczego zmieniać. Ale na miłość boską nie pozwól sobą pomiatać. Powiedz chłopcom. Poproś męża i zorganizuj wieczorną nasiadówkę.
Ostrzegam Ciebie: jeśli nic z tym nie zrobisz - kiedyś obróci sie to przeciwko Tobie. Ja jestem tego dowodem.
Uwierz mi, że nie chciałabyś znać całego mojego życia z wtedy i z ostatnich trzech lat. Nie uwierzyłabyś. Bo to czym się dziele z niektórymi osobami, których obdarzam jakąś dozą zaufania jest zaledwie małą cząstką.

Skasowanie numerów nic nie da. nic nie zmieni. Straszenie męża również.
I niech Tobie nie przyjdzie do głowy pomyśleć, że się pogubił. Bo to bzdura takie założenie.

A teraz możesz się na mnie gniewać. Uważam, że z tego wyjdziesz tylko podnieś głowę. Wysoko i nie panikuj.

45,637

ojjj tam Sponi - tak z przymrużeniem oka napisałam Bulince 

Bulinka nie będzie się gniewać ....  bo piszesz mądrą poradę smile

45,638

Spo powiedziałam Mu,że powiem dzieciom.Na pewno zrobię to jeżeli dojdzie do następnego razu i mam zamiar Go naprawdę sprawdzać.Poza tym ta wyprowadzka,to też zastraszenie,bo gdyby nawet do tego doszło,to mimo,że dom jest Jego,ale On ma mamusię na dole.Poza tym,jeżeli On szuka rozrywki poza domem,to niech spier....z domu.Majce ma być zapisane to piętro w którym mieszkamy,a Ona potrzebuje mamusi.
Powiem Ci Spo Ty masz racje,ale ja jestem mamą całym sercem i duszą,a On Majce krzywdy bezpośredniej nie robi.Maja Mu pisze sms:"Tatusiu kocham Cię".
Co do wyjść,to ja kłamać nie potrafię,ale.....jestem na diecie i mam zamiar do sierpnia,czyli do wyjazdu na turnus się odlaszczyć.Kupię sobie parę ładnych ciuszków i pochwalę się mężowi.To jest w ogóle dodatkowy mój cel odchudzania od początku.

45,639

witam wieczorową porą smile podczytuję Was, jakoś nie mam weny do pisania , określiła bym mój nastrój tak:
http://pu.i.wp.pl/k,NDcyMDAyOTgsNzY4MTQ5,f,c86f91f2e82daa2cmed.jpg

45,640 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-01-14 20:48:50)

bulinka_1969 napisał/a:

Spo powiedziałam Mu,że powiem dzieciom.

Wiesz ile razy ja mówiłam, że odejdę? Tyle razy ile gwiazd na niebie.

Boże... Bulinko jedziesz schematem. robisz to samo co ja kiedyś.

Wiesz co jest największą tragedią w tym wszystkim? Tłumaczenie miłością czynienia komuś krzywdy.

Gdyby tylko Miłość mogła przyodziać szaty i zabrać głos... Zapewniam Ciebie, że byłaby zła, że wpadamy na pomysł by się nią zasłaniać. Tłumaczyć.

A może ta nasza złość i zazdrość jest właśnie Miłości krzykiem w ciszy...

Myślę o Tobie i... nie, nie trzymam kciuków. Wierzę, że sobie poradzisz.

45,641

Ba-Cha napisał/a:

ojjj tam Sponi - tak z przymrużeniem oka napisałam Bulince 

Ty mój Kochany Mądrusiu http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif W tym co napisałaś jest też dużo racji, ale na kilka razy zaledwie. Bo jesli mówi sie a winno sie powiedzieć te kolejną w alfabecie. Cholera.... Nie znam alfabetu bo ja przeskoczyłam od razu wszystkie literki http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

45,642

Sponi ja na razie nic więcej nie potrafię zrobić.
On mnie sobie wychował.Dużo rzeczy robię dla świętego spokoju.

45,643

Kamoa napisał/a:

witam wieczorową porą smile podczytuję Was, jakoś nie mam weny do pisania , określiła bym mój nastrój tak:
http://pu.i.wp.pl/k,NDcyMDAyOTgsNzY4MTQ5,f,c86f91f2e82daa2cmed.jpg

Nie wiem co Tobie Kochanie. Mnie ktoś bardzo bliski powiedział ile znaczę odkąd się pojawiłam w życiu tej kobiety.... Ufam, że nie będzie zła.

Jeśli Tobie pomoże, posłuchaj... Życzę byś i Ty usłyszała tyle o sobie. Od kogoś dla Ciebie ważnego...

45,644

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi ja na razie nic więcej nie potrafię zrobić.
On mnie sobie wychował.Dużo rzeczy robię dla świętego spokoju.

Ja to wiem Bulinko. Wiem... I znam z autopsji.

45,645

Sponi z innej beczki,bo Ty tutaj dużo się udzielałaś w sprawie sprzedaży mieszkania.Ja mam pytanie w sprawie sprzedaży działki rolnej.W księdze wieczystej mam wpisaną opiekę nad wujostwem męża.Chcę sprzedać część tej ziemi i moje pytanie,czy wujostwo jest potrzebne u notariusza?

45,646

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi z innej beczki,bo Ty tutaj dużo się udzielałaś w sprawie sprzedaży mieszkania.Ja mam pytanie w sprawie sprzedaży działki rolnej.W księdze wieczystej mam wpisaną opiekę nad wujostwem męża.Chcę sprzedać część tej ziemi i moje pytanie,czy wujostwo jest potrzebne u notariusza?

Masz umowę dożywocia?

45,647

Spo dziękuję milutko mi smile
Bulinko  mogę sobie wyobrazić jak się czujesz , też znam z autopsji ale tylko z uciętej nogi w porę obudził się, bo by z niego mielone zostało smile

45,648

Chodzi o tzw.służebność.

45,649

Kamoa napisał/a:

..w porę obudził się, bo by z niego mielone zostało smile

Mówimy o mięsie wołowym http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif  http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif

45,650

Kamoa napisał/a:

Bulinko  mogę sobie wyobrazić jak się czujesz , też znam z autopsji ale tylko z uciętej nogi w porę obudził się, bo by z niego mielone zostało smile

Mam nadzieję,że u mnie będzie to samo.

45,651

bulinka_1969 napisał/a:

Chodzi o tzw.służebność.

Nie znam sie niestety na tym. Nie miałam potrzeby z tym sie zapoznawać. Przykro mi, nie pomogę Tobie.

Szukałaś w necie?

45,652

Cześć dziewczyny smile wpadłam tu na chwilę, zmęczona i spłakana sad Uciekam spać...jutro coś więcej napiszę.
Spo, dzięki za Grechutę -uwielbiam, ta muzyka i te teksty koją moją duszę smile

Bulinko...Bulinko tyle chciałabym Ci powiedzieć, przytulić, dodać odwagi i sił...

45,653

bulinka_1969 napisał/a:
Kamoa napisał/a:

Mam nadzieję,że u mnie będzie to samo.

Będzie, będzie. Tylko zacznij działać. Bo jesli nie to...http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif

45,654

wind napisał/a:

Cześć dziewczyny smile wpadłam tu na chwilę, zmęczona i spłakana sad Uciekam spać...jutro coś więcej napiszę.
Spo, dzięki za Grechutę -uwielbiam, ta muzyka i te teksty koją moją duszę smile

Bulinko...Bulinko tyle chciałabym Ci powiedzieć, przytulić, dodać odwagi i sił...

Czy ja mówiłam, że Wind to Przeciąg tylko robi http://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif

45,655

Sponi napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

Masz umowę dożywocia?

Bulinko a jaki masz dokument na ten wpis?

45,656

Wind czemu płakałaś sad

45,657

Wind tulę!

Sponi właśnie znalazłam:

"Zgoda nie będzie potrzebna, nawet jeśli w drodze darowizny ustanowiono służebność osobistą na rzecz darczyńcy, dysponowanie przez właściciela darowaną nieruchomością (gruntu) nie wymaga zgody uprawnionego do korzystania z części składowej tej nieruchomości (budynku). Służebność osobista stanowi ograniczone prawo rzeczowe, które jest niezbywalne i przysługuje uprawnionemu bez względu na to, kto jest właścicielem nieruchomości obciążonej służebnością. Każdorazowe jednak rozporządzanie własnością obciążoną służebnością osobistą nie wymaga zgody uprawnionego."

45,658

Sponi napisał/a:
Sponi napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

Masz umowę dożywocia?

Odpis z Księgi Wieczystej.

45,659

bulinka_1969 napisał/a:

Wind tulę!

Sponi właśnie znalazłam:

"Zgoda nie będzie potrzebna, nawet jeśli w drodze darowizny ustanowiono służebność osobistą na rzecz darczyńcy, dysponowanie przez właściciela darowaną nieruchomością (gruntu) nie wymaga zgody uprawnionego do korzystania z części składowej tej nieruchomości (budynku). Służebność osobista stanowi ograniczone prawo rzeczowe, które jest niezbywalne i przysługuje uprawnionemu bez względu na to, kto jest właścicielem nieruchomości obciążonej służebnością. Każdorazowe jednak rozporządzanie własnością obciążoną służebnością osobistą nie wymaga zgody uprawnionego."

Bardzo sie cieszę http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif
Nie znam sie na służebności, czy Ty masz wobec tych ludzi jakies zobowiązania? Sprawdź to, bo w umowie dozywocia są chocki klocki.

45,660

bulinka_1969 napisał/a:
Sponi napisał/a:
Sponi napisał/a:

Masz umowę dożywocia?

Odpis z Księgi Wieczystej.

Owszem, ale każdy wpis w Kw ma tzw podkładkę. bo np by dokonać wpisu, że jest sie włascicielem trzeba miec umowę sprzedaży. Rozumiesz? Dokop sie do źródłowego dokumentu na podstawie którego wpisu w Kw dokonano.

45,661 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-01-14 21:35:51)

To była darowizna od wujostwa dla mnie tylko, ze służebnością i mam dokument macierzysty.
...a i jeszcze jedno:czy mąż musi być jeżeli nie figuruje w zapisie?

45,662

bulinka_1969 napisał/a:

To była darowizna od wujostwa dla mnie tylko, ze służebnością i mam dokument macierzysty.
...a i jeszcze jedno:czy mąż musi być jeżeli nie figuruje w zapisie?

Kiedy to było? Przed zawarciem małżeństwa? Bo intercyzy nie macie jak domniemam.

45,663

Nie,to już było po ślubie.Intercyzy nie mamy.

45,664

bulinka_1969 napisał/a:

Nie,to już było po ślubie.Intercyzy nie mamy.

Na pierwszy rzut jestem zdania, że nie będzie potrzebna zgoda małzonka. Bo skoro nawet byliście już po ślubie a Ty tylko jesteś zawarta w umowie służebności... Pewności jednak nie mam.

Czy to sie nazywa służebność osobista? Nazewnictwo... Ma znaczenie. Bulinko ja teraz zgaduję, nie muszę mieć racji. Postaraj sie poszukać pośród gąszczy przepisów. Ja ze swojej strony w wolnej chwili tez to zrobię.

Ależ mi zadała zagwozdkę.

45,665 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-01-14 21:58:24)

Sponi Ty specjalnie nie szukaj,bo ja pewnie w poniedziałek wezmę wypis z K.W. i pojadę do tego notariusza,gdzie ma być zapis.
Tak,to jest służebność osobista.

45,666

Bulinko czy dobrze zrozumiałam? Darowano Tobie grunt a wujostwo może z niego korzystać, tak? Ja wiem, że darowizna to majątek osobisty współmałzonka.

45,667

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi Ty specjalnie nie szukaj,bo ja pewnie w poniedziałek wezmę wypis z K.W. i pojadę do tego notariusza,gdzie ma być zapis.
Tak,to jest służebność osobista.

Bulinko poszukam Kochanie. Ja nie odpuszczam, zwłaszcza sobie. musze wiedzieć bo tak http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

45,668

To ja już sobie pójdę. Najpierw na fajkę i wymarznie mi pupa a potem siądę do nauki.

Jutro idziemy do filharmonii z dziewczynami z pracy. Na co nie wiem. Polujemy na miejsca stojące.

Tam Grechuty nie będzie a szkoda. Wychowałam sie troche na tym panu.

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy.... Wierzę w to

45,669 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-01-14 22:12:52)

Sponi napisał/a:

Bulinko czy dobrze zrozumiałam? Darowano Tobie grunt a wujostwo może z niego korzystać, tak? Ja wiem, że darowizna to majątek osobisty współmałzonka.

Wujostwo nie korzysta z ziemi,tylko z domu,który też jest w zapisie.Ziemie mamy wypuszczoną w dzierżawę.

Grechutę też uwielbiam.Moja mama Go słuchała.

45,670

bulinka_1969 napisał/a:
Sponi napisał/a:

Wujostwo nie korzysta z ziemi,tylko z domu,który też jest w zapisie.Ziemie mamy wypuszczoną w dzierżawę.

Grechutę też uwielbiam.Moja mama Go słu

A widzisz, nie napisałaś o tym.

Wróciłam... Chciałabym, byście posłuchały ze mną. Można płakać...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v9igMV50-K8[/url][/youtube

I zmyknę za chwilę.

45,671

45,672

Ja też idę.Dobranoc.

45,673 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-01-14 23:38:03)

a ja nie będę spała , zainteresowali mnie Rockefellerowie elity o których się nie mówi  a świat  jest w ich garści
zbrodnie  przeciwko ludzkości  popełnionych w związku z farmaceutycznym  ,  procederem "robienia interesów na chorobach" itp ..
będę czuwać nad Waszym spokojnym snem , karaluchy pod poduchy smile

45,674

Hey Dziewuszki

na kawencje zapraszam   http://imgup.pl/di/M94T/fotoo.gif

Kamoa napisz gdzie czytałaś czy słuchałaś o tym robieniu interesów na chorobach ?????

lubię takie dokumenty smile

Bulinka widzisz jak dobrze " głośno " myśleć .... smile Sponi  Ci wiele podpowiedziała smile

http://imgup.pl/di/LTM7/44bd400f95b4c5636f3e8ef5f574c79e.jpg

http://imgup.pl/di/28WS/15664c029f5800776b362386d6e8bce48cdc54f7.png
                                                                                                                                         >>>> lol

45,675

Biedna moja waga.Musiała znów mnie unieść,ale tym razem ma o 4 kg mniej od 4-ego stycznia,czyli efekt dwutygodniowy.Byłoby lepiej,gdyby nie te grzeszki słodyczowe.Teraz jednak się poprawię.Zostaję na warzywno-owocowo-białkowej diecie.

45,676

Bulinka witaj smile dobre i 4kg lol  nawet bardzo dobre smile
pisz no migusiem  smile  - jakie owoce ??? jakie warzywa ??? jaka bialkowa dieta ????

nadal nie jem słodyczy - na wagę nie wchodzę  smile

45,677

witajcie smile

45,678 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-01-15 09:50:05)

Dosiadam do kawy..
Dzień dobry.
Ja tak coś czuję podskórnie Beata, że zaczynasz "działać" w kwestii Pana męża ....przytulam mocno...a że dasz radę wszystko przeprowadzić, co zamierzasz to wiem smile
Ziemia wujostwa jest prawnie, tak jak pisała Spo smile , majątkiem osobistym wniesionym do majątku wspólnego...więc Twoja, a nie wspólna...ale trzeba by dla pewności spytać notariusza tak jak planujesz....ale jeśli sprzedasz i kupisz np mieszkanie...to mieszkanie będzie już prawnie majątkiem wspólnym.

45,679 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-01-15 11:20:33)

Witajcie
bulinko super 4 kg to dużo az za dużo,oby do przodu smile
Ja też nie jem słodyczy od półtora miesiąca ale nie ważę się
Idę oglądać Przepis na życie smile do potem pa

45,680 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-01-15 11:58:58)

Wind...jak dzisiaj samopoczucie?
Lepiej trochę?

45,681 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-01-15 12:21:47)

Dziękuję Wam dziewczyny za wszystko.

Jeżeli chodzi o moja dietę Basiu,to jem owoce takie jak mam w domu,zazwyczaj jabłka.Co do warzyw,to surówki,mizerie,gotowane warzywa,ale przyprawione bez cukru,śmietany,oleju itp.Dajmy na to mizeria może być na maślance.Białko,to mięso z indyka,kurczaka,kiełbasa drobiowa,ryby,sery,mleko.Co do serów i kiełbaski,to takie niskotłuszczowe.Główna sprawa,to fakt,żeby na etykiecie było więcej białka niż tłuszczu i oczywiście węglowodanów.Dużo jest serków homogenizowanych,na których piszę 0% tłuszczu,a węglowodanów jest okropnie dużo,bo są słodzone.Tak więc tych też trzeba unikać.Chodzi o to,żeby wyeliminować tłuszcze i puste węglowodany,a dowalić białka,bo białko spala tłuszcz.

Sponi okazuje się,że ciotka z wujem muszą podpisać,bo to jest jedna działka /jeden numer działki/,z której część chcemy sprzedać,a oni mają służebność.Na dodatek musimy mieć geodetę,bo nie da się bez Niego sprzedać części działki.Wszystko więc mi się przesunie w czasie,bo geodeta potrzebuje dwa miesiące na wszystkie formalności.Na szczęście ten czas mamy.Dobrze,ze zaczęłam wszystko odpowiednio wcześniej.Mąż nie jest potrzebny,ale to najmniej ważne w tej chwili,bo jeszcze sobie na złość nie robimy hi...hi...
Co do męża to jeszcze raz wszystko zostało zawieszone.

Za oknem u nas śnieg i to gruby.

45,682

U nas też biało, ale nie pada na razie...
Dziewczyny myślałyście o wakacjach?
Macie może jakieś fajne i nie za drogie miejsca ciekawe dla całej rodzinki? Takie, żeby i dorosły wypoczął i dzieci w różnym wieku miały ciekawie?

45,683

ja latem zazwyczaj pracuje i to niestety nigdzie nie jezdzimy siedzimy w domu  . i chłopaki je spedzaja w domu

45,684

Niestety ja też nie pomogę.Chyba,że lubisz pod namiot nad jezioro.

45,685 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-01-15 17:57:02)

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi okazuje się,że ciotka z wujem muszą podpisać,bo to jest jedna działka /jeden numer działki/,z której część chcemy sprzedać,a oni mają służebność.

Za oknem u nas śnieg i to gruby.

Dzień dobry Bulinko , widzisz zatem jakie to wszystko skomplikowane. Inaczej aniżeli w przypadku umowy dożywocia. wy teraz musicie te działkę podzielić. Sprawdź jak się to ma do planu. Fajnie by było, gdyby w planach zagospodarowania przestrzennego miałaby stać się działka inwestycyjną.

Dzień dobry i inne Dziewczęta.

Chciałam jedynie podzielić się z Wami radością z widoków Świata, na jaki teraz patrzę. Jest.... Taki czysty i nieskazitelny.
Śnieg, który płatami lgnie ku Ziemi... To dopiero tęsknota....

Namiastka mojego samopoczucia....

45,686

heyka po południowo ....

Basia półtora miesiąca ????  i co
po ciuchach nic nie widać,że chudniesz ????

Bulinka fajnie,że mi odpisujesz co jadasz smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE     
                                                  http://imgup.pl/di/5BE7/2682.jpg

45,687

Przywitam się, poczytam i spadam.
Jakbym nie zajrzała jutro, to udanego weekendu babeczki smile .

45,688 Ostatnio edytowany przez malgorzata.onet.pl (2016-01-15 21:28:09)

Witam kobietki  :)weekendowo i całuśnie  smile
takasobiemamuśka-odnośnie wyjazdów,jest tutaj na netkobietach taki wątek "gdzie na weekend ......"
Bulinko-współczuję,piszesz sprawa z mężem zawieszona.Na jak długo ?do następnego razu?zamiatanie pod dywan nic nie da-kiedyś trzeba będzie posprzątać,oby nie za póżno.Wybacz,że tak piszę,ale też tak kiedyś robiłam.Naście lat straconych,zdrowia i nie tylko mojego bo wbrew temu jak sobie tłumaczymy,że-ostatnia szansa,że dla dzieci....G...wno prawda.Życie nam ucieka,a dzieciaki jak dorosną zapytają,dlaczego tak długo czekałaś.
Chyba zawsze tak jest,że musi się wydarzyć naprawdę coś złego żebyśmy otworzyły oczy.Pomyśl,co jeszcze musi się wydarzyć.Jeżeli Cię uraziłam to przepraszam smile
Wind,co się dzieje ???

45,689

Nie wiem chyba po ciuchach trochę widać ale szału nie ma he he,mówią że po mordce widać że mam szczuplejszą big_smile nie mogę sie doczekać rowerku zeby jeżdzić bo ćwiczyć niestety nie daje rady,
Idę na meczyk Polska -Serbia piłka ręczna -ach te emocje znowu tongue

45,690

Ba-Cha,ta żyrafa na jagodach była ? ozór siny jakby się wściekła  wink

45,691

Małgosiu nie wiem co jeszcze musi się wydarzyć...nie wiem.Nie jestem w stanie jednak nic zrobić.

Basiu nie napisałam jeszcze o chrupkim pieczywie.Ja już pisałam,ale przypomnę,że na dukanie powinno się jeść otręby.Ja je zamieniłam na pieczywo chrupkie z dwóch powodów.Po pierwsze niby otręby miały pomóc w wypróżnianiu.Na mnie działały odwrotnie.Pieczywo na mnie tak działa,a po drugie najbardziej brakowało mi kanapek.Teraz je mam.

45,692

Dobre myśli do poduchy..
Lubię namiot i jezioro...też do zastanowienia smile
Idę...spróbuję zasnąć...rano dniówka.
Dobrej nocy wszystkim

45,693

Witam kawusie serwuję

http://i67.tinypic.com/2gsk4s4.jpg

45,694

witajcie ...
dosiadam sie do kawusi
http://www.picgifs.com/graphics/c/coffee/graphics-coffee-219848.gif

45,695

malgorzata.onet.pl napisał/a:

Bulinko-współczuję,piszesz sprawa z mężem zawieszona.Na jak długo ?do następnego razu?zamiatanie pod dywan nic nie da-kiedyś trzeba będzie posprzątać,oby nie za póżno. Wybacz,że tak piszę,ale też tak kiedyś robiłam.Naście lat straconych,zdrowia i nie tylko mojego bo wbrew temu jak sobie tłumaczymy,że-ostatnia szansa,że dla dzieci....G...wno prawda.Życie nam ucieka,a dzieciaki jak dorosną zapytają,dlaczego tak długo czekałaś.
Chyba zawsze tak jest,że musi się wydarzyć naprawdę coś złego żebyśmy otworzyły oczy.Pomyśl,co jeszcze musi się wydarzyć.Jeżeli Cię uraziłam to przepraszam smile
Wind,co się dzieje ???

Hey Małgocha - hey Bulinka ....

święta prawda - też mogłam się rozwieść zaraz po ślubie a nie łudzić i ciągnąć 13 lat .... po co ???? smile

Bulinka dziewczyny Ci piszą te porady ... przecież NIE rozkazują ,że masz się rozwieść i po ptokach lol lol
tylko z dobrego serca   a co ??? zrobisz ty tylko Twoja sprawa smile

Posty [ 45,631 do 45,695 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 701 702 703 704 705 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024