Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 686 687 688 689 690 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,656 do 44,720 z 85,594 ]

44,656

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Sponi...taaa...mi jedyne co po wódce puszcza to żołądek więc podobnie jak u Ciebie tongue
Upieram się Sponi - będzie dobrze, kiedyś tam będzie tongue

Zobacz podobne tematy :

44,657

witajcie niedzielnie PO-świątecznie ... DZIEWUSZKI  lol

http://imgup.pl/di/HRYT/304563-470428262990737-381655449-n.jpg

nareszcie normalna niedziela .... a i tak przedłużenie świąt .... wrrr smile

Sponi - tak samo reaguje na gorzołkę .... lol

pozdrawiam  WSZYŚCIUTKIE  .....

44,658

witajcie

przy porannej niedzielnej kawusi

44,659

witam w trzecie święto smile  i  niech się już kończą , plany były inne , a wyszło też całkiem inaczej , po wczorajszym obiedzie dla całej familii sprężyłam się na maxa by było cacy pozostał tylko sajgon w domu  , teraz sprzątam bo póżnym  popołudniem  wpraszają się dziś  następni ! ( siódma woda rodzinna )  w tym będzie 6 dzieciaczków , bosze jak ja to wytrzymam ( miało być spokojnie ) , co najgorsze domownicy i goście bedący u mnie smacznie śpią i nie mają zamiaru wstawać ( wyczerpani big_smile ) a ja sama na polu walki ,  chyba zaraz wstrzemiennego walnę sobie  , z rańca taki najbardziej rozgrzewa big_smile 
http://i59.tinypic.com/b9ajc5.jpg
trochę to przypomina moje święta , uwielbiam Griswoldów
pozdrawiam ,życzę odpoczynku a która ma chęć dołączyć do mojego sajgonu , to zapraszam smile

44,660

a ja mam lenia i niewiem od czego zaczac

44,661

Heloł
A ja mam luzik,nie idę już nigdzie w gości ani nikt do mnie nie przychodzi ,spokój ach.....cudownie mogę sobie leżeć we wyrku ile sie da,ja mam czyściutko w domciu bo nie było mnie,jedynie podłogi pozamiatać i pomyć ale komu by sie tam chciało,jutro też jest dzień i posprzątam sobie.
Od jutra znowu wariacja po sklepach,teraz kolejki bedą w ciuchach ,rajstopach i alkoholowych he he,a najgorsze bedą te petardy sad już niech bedzie po Sylwestrze,Fafuś mój bardzo się boi wystrzałów,
Wszystkiego dobrego Wam życzę

44,662

Basiu tez od kilku dni mam pieska .
fajny pupilek

44,663 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-12-27 12:52:09)

U mnie też dziś spokojnie.Młodzi pojechali na roczek.Mąż ze starszym synem w pracy.W domu tylko Majka,ja i młodszy syn.Obiad robię na wieczór,więc pełny luz.Muszę tylko trochę ogarnąć mieszkanie w razie jakiś gości.Chociaż się nie spodziewam ale......

http://cdn8.thumbs.common.smcloud.net/common/7/3/s/737019nT0Z.jpg/r-649%2C0-w-dl%2C150%2C27%2Crb-n-737019nT0Z.jpg

To tak na rozluźnienie:

http://3.bp.blogspot.com/-oCO9hSoM3go/VTz8yL5EVKI/AAAAAAAAJlE/o7WosNUkidQ/s640/kawa%C5%82y%2Bo%2Bfacetach.jpg

http://www.xdpedia.com/upload/images/jasiu_wymien_zdanie_z_ptakiem_2014-01-26_15-50-57_middle.jpg

44,664

Dzień dobry. To ja dołączę z dowcipami innego kalibru trochę.
Jestem grzeczna http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif jakby co.

http://kawaly.tja.pl/dowcip/6837.jpg

http://demotywatory.pl/uploads/201401/1389041062_rxrhyz_600.jpg

Pochłaniam wiedzę z samego rana. Korzystam z okazji, że Glisd jeszcze nie ma.

Nie mogłam się powstrzymać. Wybaczcie http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif

http://3.bp.blogspot.com/-flDERfQhP0o/SlOJaGckoJI/AAAAAAAABIQ/LwKBV3XhdYs/s1600/pen.jpg

44,665

to juz na przyszły rok spo..... bo w tym roku mikołaj juz byl smile

44,666

Dosiadam do kawy smile
Co do alkoholu...mAm przekichane...żeby się upić potrzebuję spoooro trunku...jeszcze za starych czasów...wszyscy rozłożeni, a ja chodzę i talerze zbieram...a piłam bez pomijania kolejek....szkoda na mnie cennego trunku hehe

44,667

a ja padłabym po pierwszym

44,668

Pierwszy raz alkohol piłam jak miałam 24 lata,a było to swojskie wino mojego ś.p.wujka.W zyciu nie byłam pijana.Nie umiem się upić,bo po trzecim kieliszku już mi alkohol przez gardło nie przechodzi i rezygnuję.
Wiem jedynie,że po tej małej ilości alkoholu czuję się rozluźniona i mogę się długo seksować hi...hi...

44,669 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-27 17:20:02)

Dzien doberek po jednym dniu przerwy.
Dzień bez netek, dniem straconym smile.

Ba-cha>  zamysłem moim było (przyczepiając ten film), ze ludzie niewierzący/wątpiący podpierają się dowodami wymienionych eksperymentów naukowych, ze istnieje coś/jakaś kosmiczna energia/masa/punkt zero/jak zwał tak zwał, która ma ogromną moc i moze działać cuda i która może na nas wpływać. I jedni twierdza, ze to dowód na istnienie Boga, bo my wierzący to Coś nazywamy Bogiem, a inni twierdzą, ze to odwód na jego nieistnienie, bo to coś to po prostu my sami, nasze emocje/myśli/wierzenia. Generalnie jedni i drudzy (wierzący i wątpiący) piszą o tym samym, tylko stosują inne nazewnictwo wink . a każdy się bezsensownie przy swoim upiera wink.
Choćby dzisiejsze czytanie w kościele: Bóg jest w nas, a my jesteśmy w Bogu... czy jakoś tak. Czyli potwierdza teorie wierzących i niewierzących zarazem wink. Takie proste, a my sobie sami sprawę komplikujemy smile .

Sponi> W co wierzymy to będzie nam dane, ot co smile . Tak więc uwierz w Boga, on istnieje, bo sami go stworzyliśmy. Jesteśmy tacy jak On ( w końcu w piśmie napisano, ze stworzeni jesteśmy na jego wzór i podobieństwo), a skoro Bóg i my to jedno, to my możemy zdziałać cuda i osiągnąć wszystko jak On, tylko musimy w to uwierzyć smile . Ot i cała filozofia.... wierz więc kochana, byle dobrze, byle pozytywnie smile .
A tak w ogóle, to Cię chciałam wcześniej zapytać: czytasz książki? Czy tylko wyłapujesz w necie ciekawostki?

Elu > co do alkoholu, ja też leże i kwicze po jednym kieliszku.
A kiedyś.... upijałam się na smutno, więc psułam wszystkim imprezy wink , ale pocieszyć się nie dawałam... żeby była jasność wink . Byłam antyseksualna raczej  więc powiedzenie, że laska pijana d**a sprzedana- do mnie nie pasowała nigdy. Ja w ogóle w wielu kwestiach jakaś inna byłam i chyba nadal pod wieloma względami jestem wink .

44,670

Fiu fiu jaki ruch w naszej kafejce smile
Ja nie wiem w co wierzę- przeżywam jakiś kryzys wiary. Nie wierzę w żadne instytucje, organizacje religijne. Wszystko jest takie pokrętne, służy jedynie temu aby podporządkować jednych ludzi innym ludziom. Wierzę w jakąś istotę boską ale zupełnie nie wierzę w nauki "pośredników". Od lat jedyne miejsce, gdzie modliłam się naprawdę szczerze, naprawdę w poczuciu, że moje słowa i myśli kieruję wyłącznie do Niego, była Ściana Płaczu w Jerozolimie. Sama byłam zaskoczona, że akurat w całym Izraelu właśnie to miejsce tak na mnie wpłynęło.

44,671

Wind> też miałam (mam?) kryzys. Dopiero od niedawna dociera do mnie dlaczego. Ja po prostu nie czułam, a aby wierzyć w cokolwiek trzeba to czuć całym sercem i całą dusza. A jak czuć, gdy nawet nie próbuje się czuć. Tylko żyjemy z dnia na dzień, tkwimy w marazmie życia i sprawy codzienne pochłaniają nas w 100%, a gdzie chwila dla ducha? Modlitwa to nie klepanie zdrowasiek na odpiernicz, to wejście wgłąb swojej duszy i poczucie czegoś wielkiego... . Skoro czułaś to w Jerozolimie, to wiesz o czym piszę. Szkoda tylko, że nie zabrałaś tego ze sobą, a zostawiłaś tam. Może pomedytuj, przenieś się tam duchem... .
Czas dla siebie samych- kochane, tego nam zdecydowanie brakuje. Dlaczego wszyscy uduchowieni i święci mieli taką wiarę i działali cuda? Bo szukali tego w sobie, a nie w instytucji zwanej kościołem, nie w sprawach codziennych.

Kurcze... ale mnie wzięło w te święta wink .

44,672

hey  .... no i po świętach  Dziewuszki lol

http://imgup.pl/di/6R03/923418-969711733075368-5678076107556504543-n.jpg
                                                                                                                                     >>> lol 

44,673

A propos objadania się w święta wink ...

http://kiep.pl/img46/2015/12/26/1451136911zebranie.jpg

44,674

No tak, byłam gruba już tego lata...ja pitolę swobodnie to ja wchodzę w rozmiar 40. Dzisiaj byłam w Mohito na zakupach...jeszcze rok temu spokojnie wchodziłam w rozmiary 34- 36- co się ze mną dzieje ???? WIEM!!! Zbliżam się do pięćdziesiątki !!!
Taja -ja kryzys już chyba mam za sobą...już wiem, że to z czym się utożsamiałam jest nieaktualne, poszukuję Boga w sobie. Jestem absolutnie pewna, że niepotrzebni mi są jacyś kiepskiej jakości pośrednicy. Mój bunt objawia się przede wszystkim tym, że zastrzegłam sobie, że w razie czego, mój pogrzeb ma się odbyć bez księdza czyli ma być świecki. Wiecie jakie zdziwienie to wywołuje wśród znajomych...Myślicie, że to ma jakiekolwiek znaczenie dla Niego ?

44,675

witam ....
was przy porannej kawce

44,676

hello  DZIEWUSZKI 
                                          http://imgup.pl/di/T920/438289a624db.jpg

ale gdzie tam .... lol

http://imgup.pl/di/99TP/wierszyk-na-poniedzia-ek-kawa-na-dzie-dobry-yczenia-na-poniedzia-ek-trzeba-.jpg

Wind to prawda tyje się po 50-tce .... lol niestety ...
przed też wchodziłam w te rozmiary ... teraz zależy od rozmiarówki
ale 40- 42 dół ...  najwięcej brzuch mi wywaliło .... 
muszę przestać piec ciasta na  każdą niedzielę .... ogromne wyzwanie  lol

http://imgup.pl/di/V0CT/573afe3327d3.jpg

44,677

to chyba wszystkie mamy ten sam problem
taka natura ze po 50 przybywa

44,678

witam smile kawką się poczęstuję ,  nareszcie koniec świąt , jestem wykończona odwiedzinami a szczególnie wczoraj szóstka dzieciaków przedział wiekowy 1-11 lat (masakra w pozytywnym znaczeniu ) któraś prędzej zaproponowała wspólną dietę -zapisuję się od razu , chyba  wyprałam  moją odzież w zbyt gorącej wodzie i wszystkie się skurczyły ! big_smile ;D

44,679

niemartw sie wszystkie mamy ten sam problem

44,680

Witajcie,milusiego poniedziałku

44,681

Dobrego dzionka smile
Dosiadam do kawuś..zrobiłam podsumowanie wydatków i kosztów do wypłaty... :\
Po co ja to robiłam w poniedziałek rano...
Kukne po południu

44,682

Kamoa napisał/a:

chyba  wyprałam  moją odzież w zbyt gorącej wodzie i wszystkie się skurczyły ! big_smile ;D

O matko, może i ja zrobiłam ten sam błąd. Przed świętami kupowałam sukienkę. biegnę do przymierzalni z kiecka w rozmiarze 34 a tu doopa. "Wszedłam" w rozmiar 36. Masakra. Jak tak dalej pójdzie to przed piećdziesiątką będę wślizgiwać się w ciuchy tak rozległe jak kosmos. A ja nie chcę zostać Olinkiem Okrąglinkiem. Najgorsze jest to, że moje ubrania nic mi nie powiedziały, że się rozszerzam.

tajemnicza75 napisał/a:

Tak więc uwierz w Boga, on istnieje, bo sami go stworzyliśmy. Jesteśmy tacy jak On...
A tak w ogóle, to Cię chciałam wcześniej zapytać: czytasz książki? Czy tylko wyłapujesz w necie ciekawostki?

Tak jak zaznaczyłam. Sami go stworzyliśmy. A może się mylę. Może istnieje a nam trudno naszym umysłem to ogarnąć? Nie wiem. W każdym razie natura ludzka jest tak ukształtowana, że posiadamy w sobie  pokłady potrzeby czuwania nad nami przez kogoś.
U mnie nie jest tak, że na skutek zdarzeń w życiu zatraciłam wiarę. To raczej wynika z przyjrzenia się temu zjawisku (istnienia stwórcy) oczami naukowców i badaczy. I nie jest tak, że siłami inkwizycji próbuje teraz kogokolwiek przekonać, że cała ta wiara to jakieś bujdy. Bo kwestie w co lub kogo wierzymy pozostawiam każdemu z osobna.
Pomyśleć o jakim bogu teraz prowadziłybyśmy dyskusję gdyby nie Mieszko I, prawda?

Tajka czytam niewiele. Zaczęło się od książki Billa Brysona " Krótka historia prawie wszystkiego". Nie jestem bystrzacha a ta książka jest w sam raz dla mnie. To taki elementarz w postrzeganiu wszystkiego czym jesteśmy otoczeni.
dodatkowo posiłkuje się filmami z Yt i czasem jakimiś stronami poświęconymi tej tematyce. to mnie kręci i naprawdę ciekawi.

Co do Kościoła... Zaczęło się od tego, że zaczęłam analizować poszczególne ewangelie. I znalazłam pewne rozbieżności. Sam fakt, że ewangelii było więcej a Kościół zdecydował o czterech za nas, napawa mnie niesmakiem. Zresztą śledząc znaczenie duchowieństwa na przestrzeni wieków możemy sami bez niczyjej nagonki dochodzić do pewnych wniosków. Kościół od zawsze sięgał po władzę. Nie sądzę, że posadzona zostanę o bluźnierstwo, jeśli powiem, że
Kościół niejako manipulował ludźmi zastraszając ich bogiem. Myślę, że niejeden z nas słyszał: "bój się boga" albo "zobaczysz, spotka cie kara boska". Czy ktoś kto kocha byłby w stanie krzywdzić? To poddaje w wątpliwość. I tego nie zmienię.
Świat się zmienia. Nasze umiejętności poznawcze również. Nasz mózg jest źródłem wszystkiego. nie każdemu z nas dane jest posiąść tajemnice tego świata.

Przypomniało mi się. Młodsza kiedyś zapytała: skoro Adam i Ewa mieli dwóch synów a to ponoć pierwsi ludzie na Ziemi stworzeni przez boga, to jakim cudem mamy następne pokolenia... wiem, że pani od religii odpowiedziała jej, że ta para jest jedynie symbolem.
Martwi mnie jedno. Że nasze społeczeństwo nie jest otwarte na inne wyznania. Byłoby ciekawie gdyby wykładaniem religii w szkołach zajmowali się profesjonaliści i poszerzali horyzonty naszym dzieciakom.

Dziś jestem sama w pracy. I planuję przyjaźń z komputerem. Więc pewnie tu jeszcze zajrzę. No chyba, że ktoś się do mnie przypałęta http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,683

ciekawe Spo....
tak to prawda o jakim bogu bysmy dyskutowali gdyby nie Mieszko I .
i mysle , ze nikt nie ma za złe takich wnioskow i spostrzezen .
bo kazdy ma prawo do swojego zdania .

ach poniedziałek leniwie sie zapowiada  , jakos niemoge sie ogarnac

44,684

Dla tych , którym nie chce się ruszyć pupy.... smile

44,685

Wychodzi, że nie jestem jedyna w wariactwie pracowym. Mam już towarzystwo koleżanek. Rety...
Zatem kawka i fajka idą w ruch smile

http://www.kuku.pl/komiks-dowcip-zart-rysunkowy/Blondynka-plotkuje-w-pracy-kuku-pl.jpg

44,686

Też dzisiaj byłam w pracy już,ale wzięłam sobie pomagiera w postaci córy.Przetargu nie wygrałam więc skakać nie będę z radości,ale płakać też nie będę.

Co do wiary,to nie umiem tak pięknie pisać jak dziewczyny,więc powiem prosto:
Ja Boga nie odbieram jako karzącego,ale jako miłosiernego.On nie czeka z laską,żeby mi przyłożyć,ale z otwartymi ramionami,żeby przebaczyć.Chodzę do Kościoła i nie wstydzę się tego,bo tam o Nim usłyszę.Tam sobie uświadamiam jak powinnam postępować i tam Go poznaję.W domu na codzien jestem zabiegana i brak mi czasu na czytanie Pisma Świętego,czy jakichkolwiek książek o Bogu,bo to nie książki,które są rozrywką.Na pójście do kościoła czas znajduję,bo dzięki wychowaniu to też jakiś obowiązek.Co do księży,to uważam,że to są ludzie.Powiecie,że od Nich powinno wymagać się więcej.Owszem,ale spójrzcie na lekarzy,adwokatów...Tu tez może pod innym kontem,ale też można wymagać więcej.To jednak też ludzie,tak jak i księża.Nie chodzę do kościoła dla księży.Chociaż chodzę teraz chętniej,bo widzę zapał,pracę i zaangażowanie poparte przykładem obecnego Proboszcza.Poza tym kazania Jego powalają z nóg.
Nie chciałam wcześniej się wypowiadać,bo to temat delikatny i prowadzi często do kłótni,ale jak dziewczyny zaczęły,to i ja się wylałam.Każdy ma prawo do swoich przemyśleń.Powiem jeszcze na koniec,że nie szukam potwierdzeń i haczyków,bo w końcu to chodzi o wiarę.Jeżeli tyle wieków ona przetrwała,to było dużo mądrzejszych ludzi,którzy mogli ją obalić.Chodzenie do kościoła nie przynosi nic złego jeżeli mamy w tym sens i prowadzi do dobrego,a wiara katolicka nie uczy nic przeciw,a w kościele jestem jak w szkole więc....

44,687

Co do odchudzania,to jak słyszę o Waszych rozmiarach,to mi wstyd mówić o moim.Byłam gruba od małego.Zmuszano mnie do jedzenia i...teraz mnie już nikt nie musi zmuszać.Stanowczo zaczynam jednak 4 stycznia i mam do zrzucenia 25-30 kg.Ja idę na dukana,bo na niczym innym nie umiałam schudnąć.

44,688

Dzień dobry smile
No moje drogie, o jakiej pięćdziesiątce Wy tu mówicie??? My tu jesteśmy czterdziestki ryczące big_smile Więc tycie nie jest niczym usprawiedliwione tongue  Póki co zgodziłam się na superaśne spodnie w rozmiarze 40 ale i tak jestem zdania, że mój tyłek zdecydowanie lepiej wygląda w rozmiarze 36 i po nowym roku biorę się do roboty smile
Sponi jeteś ? Czy pogrążyłaś się w pracy ?

44,689

Oooooo Bulinka jest big_smile big_smile big_smile

44,690

to ja do was jestem jednak gruba bo mam 42
ale kompleksow nie mam

44,691

Oj tam, zaraz kompleksy tongue Po prostu większość mojego życia byłam szczupła a teraz odczuwam tą różnicę. Kolana mnie bolą, pewnie organizm się buntuje i nie chce dźwigać dodatkowych 15 kg czy iluś tam...Na nartach trudniej jeździć, o bieganiu nie wspomnę. Myślę, że moje życie będzie lżejsze gdy stracę parę kg.

44,692 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-28 13:50:19)

wind napisał/a:

Dzień dobry smile
Sponi jeteś ? Czy pogrążyłaś się w pracy ?

Jestem, jestem smile Jednak ktoś sie przypałetał http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif
Ja znam fajna dietę big_smile Zrzucenie wagi murowane smile

Bulinko, ja nie mam nic przeciwko tym, którzy bronią tego w co wierzą. Ja w przeciwieństwie do Ciebie modlę się cały czas. Nie zatarło się we mnie to czego uczyli mnie rodzice przez całe życie. Może coś w tym jest. Te rozmowy które ze sobą prowadzę. Jak schizofrenik. Nie wiem. A co do tego, że to delikatny temat i doszłoby do kłótni, nie zgadzam się. To nie kwestia obrony wiary a raczej naszego sposobu prowadzenia dialogu. We mnie zamierają narzucone przez mamę i tatę ideały ale nie znaczy to, że nie czuje nic. Skoro jednak zdarzy mi się zagadać do niego, to coś jest jeszcze na rzeczy.

Uważam też Bulinko, że porównanie księży do adwokatów nie jest trafne. Bo ci nie narzucają nam niczego.

I żeby było jasne. Mam wśród znajomych innowierców i nie kłócę się z nimi. Postrzegam ich jako ludzi. Ich wiara nie interesuje mnie.
Wpadłam na to, że chyba powinnam zacząć interesować się koranem. Nie wiem jednak czy uda mi się dokonywać słusznej interpretacji. A swoja drogą islam też przetrwał długi czas.

http://smiesz.net/upload/images/large/2014/10/poniedzialek_rano_w_pracy_smieszne_2014-10-17_00-16-15.jpg

To ja. Nic wczoraj nie piłam http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,693

Jeszcze starszy jest judaizm...długo trwa buddyzm...ważne, żebyśmy umieli pięknie się różnić. Czasem mam wrażenie, że modlimy się i tak do jednego Boga a jemu to wcale nie przeszkadza w jaki sposób to robimy.

44,694 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-28 14:11:09)

wind napisał/a:

Jeszcze starszy jest judaizm...długo trwa buddyzm...ważne, żebyśmy umieli pięknie się różnić. Czasem mam wrażenie, że modlimy się i tak do jednego Boga a jemu to wcale nie przeszkadza w jaki sposób to robimy.

I to co napisałaś jest chyba esencją tej naszej rozmowy.
Dodam jeszcze, że na forum jest Kobieta, która wprawdzie ma inne poglądy aniżeli moje, ale kiedyś napisała wręcz cudowne zdanie:  wszyscy składamy sie z wielu warstw. Coś w tym rodzaju. Każdy z nas jest inny. Każdy z nas Piękny na swój sposób.

A właśnie. Gdy chodziłam do podstawówki należałam do chórku kościelnego. Wtedy wiara w boga podtrzymywała mnie przy życiu. Z czasem nie tyle priorytety co poczucie, że mamy kogoś bliskiego zrobiło swoje.
Cholera, mnie naprawdę brakuje faceta a raczej mężczyzny. Nie mówię już o samym seksie. A o zwyczajnych codziennościach. Przed świętami zakupiłam tzw ramę do okna w kuchni bo nie mam tu firanek. Co z tego, że potrafię wdrapać się na drabinę i wywiercić w ścianie dwa otwory. Byłoby miło gdyby ktoś za mnie to zrobił. Ktoś bliski mojemu sercu. Bo za faceta to ja chyba kurcze całe życie robiłam. A nie chce być już samowystarczalna. Jedna dziedzina mi wystarcza http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/65/96/b6/6596b62a10c16de164b1a1e81038f4c0.jpg

44,695

Wind przciEEEE też jestem po czterdziestce  lol a może nie ????? smile

Ela no  to faktycznie jesteś gruba w tym rozmiarze 42
                                                                                                   http://imgup.pl/di/Q5G3/galy.gif

w pewnym wieku nabiera się ciałka - i zapewniam,że lepiej to wygląda
niż zaszuszone i pomarszczone babeczki smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  smile

44,696

fajnie sie cie czyta spo....
tak przydałby sie facet , gdzie moglibysmy tylko poftorowac a nie same zaiwaniac

44,697

Ba-Cha napisał/a:

w pewnym wieku nabiera się ciałka - i zapewniam,że lepiej to wygląda
niż zaszuszone i pomarszczone babeczki smile

http://static1.squarespace.com/static/526a7cefe4b0f35a9f00357c/t/52793b0ce4b0e33e3924a340/1383676698508/You+talking+to+me.jpg

Bo ja mam troche ciałka http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,698

ha ha ja tezzzzzzzzzzzzzzzz

44,699

elzbieta47 napisał/a:

ha ha ja tezzzzzzzzzzzzzzzz

Sama sie uśmiałam kiedy przypomniał mi sie ten tekst big_smile Śmieszna ja smile

44,700

Wariatki big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Sponi jak długo jesteś sama? jeśli oczywiście to pytanie jest niestosowne to nie odpowiadaj smile

44,701

wind napisał/a:

Wariatki big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Sponi jak długo jesteś sama? jeśli oczywiście to pytanie jest niestosowne to nie odpowiadaj smile

47 335 428 Sekund od ostatniego seksu (coś koło tego)

Ale jak komus powiesz http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

Teraz tak sobie pomyślałam. Bo szukam kartek żeby cos zapisać. Ta kartka nie, bo ma za ciemne kratki, ten długopis nie bo za grubo pisze. Matko, ja mam menopauze czy to ze względu na brak ten tego http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,702

Sponi napisał/a:

Teraz tak sobie pomyślałam. Bo szukam kartek żeby cos zapisać. Ta kartka nie, bo ma za ciemne kratki, ten długopis nie bo za grubo pisze. Matko, ja mam menopauze czy to ze względu na brak ten tego http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

Nic z tych rzeczy...jesteś maruda tongue

44,703

Aaaa Sponi nikomu nie powiem...ten czas nie jest jakoś imponująco długi. Pomyśl sobie, że bywają kobiety które będąc w małżeństwie bywa, że dłużej nic ten tego, a kontakt ze ślubnym ograniczony prawie do zera i tak sobie tkwią w takim bagienku. Tobie ten czas jest potrzebny, żeby otrząsnąć się z tego co było.

44,704

co tu za tematy sie rozwijaja ....
ja chyba działke kopac pojde

44,705

wind napisał/a:

Aaaa Sponi nikomu nie powiem...ten czas nie jest jakoś imponująco długi. Pomyśl sobie, że bywają kobiety które będąc w małżeństwie bywa, że dłużej nic ten tego, a kontakt ze ślubnym ograniczony prawie do zera i tak sobie tkwią w takim bagienku. Tobie ten czas jest potrzebny, żeby otrząsnąć się z tego co było.

Wiesz co... Ja własnie sobie tak ostatnio myślałam. I nawet wpadłam na myśl, że może powinnam zrozumieć byłego, że szukał gdzie indziej na początku naszego związku.
Weszłam z nim w związek bo to była raczej ucieczka przed tym co w domu. Pewne przeżycia na tle seksualnym zrobiły swoje więc ta płaszczyzna raczej była moim tematem tabu. Kurcze, ja tego faceta zwyczajnie oszukałam już na wstępie. Teraz odczuwam jakie wariacje można przezywać bez zwykłego seksu.

Czy to chemia czy cokolwiek innego jest raczej potrzebne w naszym bycie.

Mnie cieszy jedno: że mogę mówić i myśleć o seksie. Kiedyś tak nie było.

44,706

elzbieta47 napisał/a:

co tu za tematy sie rozwijaja ....
ja chyba działke kopac pojde

Ha ha ha http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif

44,707

wiesz w pewnym wieku tez stajemy sie otwarci  na tematy tabu

44,708 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-28 15:11:08)

elzbieta47 napisał/a:

No dobra http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif To coś Wam powiem. Moja starsza Glisda ostatnio powiedziała, że mam niezłe piersiatka big_smile Zabrzmiało jak reklamahttp://emotikona.pl/emotikony/pic/49rotfl.gif  A wurst z tym jak to brzmi. Podniosła moja samoocenę big_smile

Ale z facetów moge sie pośmiać big_smile

http://zartuj.blox.pl/resource/ogloszenie.jpg

44,709

elzbieta47 napisał/a:

Wiesz chyba czasy lepsze do tego. Mam córkę lat 24 (właściwie to już prawie 25) - czasem gdy rozmawiam z nią i jej przyjaciółkami to im po prostu zazdroszczę tej otwartości i jakiejś swobody w tych dziedzinach życia. Ja długo dorastałam do takiej otwartości

44,710

Spo, nie wiedziałaś, że masz fajne cycki? ćorka musiałą Ci to powiedzieć? Oj Sponi...jesteś faną babką w super wieku i jak tylko przestaniesz ciągnąć za sobą ogony z poprzednich związków, posypywać się popiołem, bo coś tam w życiu zrobiłaś nie tak jakby sobie społeczeństwo życzyło...to wtedy...wszystko się może zdażyć, gdy głowa pełna marzeń...tralalalala  no i jakby co, to zabiorę Cię na rejs, mam dużo kolegów tongue

44,711

to prawda za naszych czasow mlodosci ej otwartosci niebyło .
dzsiaj jest inaczej otwarciej sie rozmawia

44,712

wind napisał/a:

wtedy...wszystko się może zdażyć, gdy głowa pełna marzeń...tralalalala  no i jakby co, to zabiorę Cię na rejs, mam dużo kolegów tongue

To zaznaczone mnie kręci big_smile

A co do świadomości naszych dzieci...

http://zycieismierc.com.pl/upload/20130201232215uid1.jpg

44,713

wind napisał/a:

no i jakby co, to zabiorę Cię na rejs, mam dużo kolegów tongue

No dobra, fajni http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,714

o jaki ciekawy temat tu poruszacie , lubię wszystko co z sexem związane smile robię kawkę i na chwilę przysiądę , ja  im bliżej 50 tym większe libido , już ostatnio mówiłam komuś " terażniejsze czasy w naszych czasach "  nawet za paszportem trzeba było się na milicji wstawić ,

44,715

Kamoa napisał/a:

o jaki ciekawy temat tu poruszacie , lubię wszystko co z sexem związane smile robię kawkę i na chwilę przysiądę , ja  im bliżej 50 tym większe libido , już ostatnio mówiłam komuś " terażniejsze czasy w naszych czasach "  nawet za paszportem trzeba było się na milicji wstawić ,

To znaczy, że moje libido wkracza w erę teraźniejszości http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Czyli, że ... jestem normalna ?

44,716

jak najbardziej smile im wino dojrzalsze tym smaczniejsze wręcz luxusowe

44,717

Witajcie piękne i zgrabne lasencje smile.
Ja mam dwa rozmiary: u góry inny i na dole inny hehe- taka niewymiarowa jestem wink,  a do 50-tki mam jeszcze 10 lat więc się na razie nie martwię wink.

Jeszcze dodam coś od siebie na temat wiary, bo mi się na myśl nasunęło.
Ja czytałam kiedyś poczet papieży katolickich i historię KK. Doprawdy nie rozumiem dlaczego nasza obecna wiara jest tak zmieniona? Za bardzo dawnych czasów, czasów pierwszych papieży nasza wiara dopuszczała reinkarnacje, sakrament małżeństwa duchownych (w tym nawet papieży) i kilka innych rzeczy. Dopatrywali się tego w Biblii, nie skądinąd. Dopiero... bodajże w 16 wieku (strzelam teraz, bo nie pamiętam dokładnie), jeden z ówczesnych papieży zdecydował, że nasza wiara jest zbyt podobna do innych, a miała się wyróżniać (łot i wymyślił myśliciel wink ).  Kazał więc usunąć z Biblii kilka fragmentów (to jest udokumentowane przez kronikarzy) mówiących o reinkarnacji, kazał głosić duchownym inne znaczenie pisma św., czyli interpretować mniej dosłownie i zakazał żenić się duchownym. Miałam nawet gdzieś ksero tego fragmentu książki, ale tak schowałam aby nie zginęło wink i nie wiem gdzie jest. Napisałabym Wam jaki to papież wprowadził tak znaczące zmiany. Potem już każdy kolejny papież nie śmiał wracać do poprzedniej wersji.... tak zostało do dziś. O ile się nie mylę, ten rewolucyjny papież został zabity.
To tak na marginesie ... mały powrót do przeszłości, o którym kościół milczy, a który jest jednak istotny wink .
Na lekcjach religii uczy się klepania modlitw i śpiewania pieśni i od zerówki aż po liceum, a o historii naszej wiary nikt nic nie wie!!! Kogokolwiek, nawet praktykującego katolika zapytajcie, ilu było papieży, jakie panowały zwyczaje, w jakim wieku wprowadzono celibat i czym on w ogóle jest, jak się kolejno zmieniały przykazania kościelne? Tego chyba nie wie nawet zwykły podrzędny ksiądz, a tego powinno się uczyć na religii- historii naszej wiary, bo przecież do klepania modlitw każdy ma książeczkę wink .

44,718

Sponi napisał/a:
wind napisał/a:

no i jakby co, to zabiorę Cię na rejs, mam dużo kolegów tongue

No dobra, fajni http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

No cóż Spo, to koledzy i nie wiem jakimi są partnerami lub kandydatami na partnerów ale to żeglarze :
Mamo jak dorosnę to zostanę żeglarzem. Synku nie można być jednocześnie tym i tym smile ...
więc ludzie-marzyciele, z lekkim syndromem Piotrusia-pana big_smile
I żeby uciąć wszelkie domysły i spekulacje- tak razem z mężem mamy swoją Nibylandię tongue

44,719

Tak się rozkręciłam tematem kościoła, ze zapomniałam coś o seksie dodać wink .

Pamiętam, gdy córcia miała... bodajże 2 latka... może nieco mniej... przebierałam się przy niej. Wprawdzie odwracałam się ale ona musiała cosik podejrzeć. Nagle słyszę: "mamo ale ty masz krzywe cycki" tongue . Taaa, asymetrie mam wyraźną bo różnice 2 rozmiarów ale żeby mi to smarkula taka mała wytknęła roll . To był ostatni raz gdy się przy niej przebierałam, bałam się, ze coś jeszcze wynajdzie i będzie mi w miejscu publicznym wytykać wink .

44,720

czytałam poczet i na ten temat kościół milczy , o wyprawach krzyżowych ,iluminatach , masonach, starożytne kultury , ufo wszystko to daje nam do myślenia...

Posty [ 44,656 do 44,720 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 686 687 688 689 690 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024