Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 685 686 687 688 689 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,591 do 44,655 z 85,594 ]

44,591

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witajcie
a ja bym chciała by mnie w takiej sytuacji oddano. Nie chcę by moje dziecko, mój małżonek cierpiał razem ze mną bo zajmowanie się takim obłożnie chorym to nie tylko wyzwanie, to ciężka praca. Nasłuchałam się od bab w pracy, które zajmowały lub zajmują się chorym rodzicem.  W pewnym momencie uświadomiłam sobie, ze ja też może będę chora i stara ale nie chce by mnie dziecko/mąż przewijało, podmywało, zmieniało pampersy, kąpało, ubierało, obcinało paznokcie, karmiło itp itd. To jest wystarczająco poniżające dla chorego, by jeszcze kazać się tak poniżać najbliższym.  Obcy ma za to zapłacone, zrobi bo musi, bez osobistych odczuć, bez cierpienia i żalu, gdyż nie jest związany emocjonalnie z tą osobą. I to mi sie wydaje ok.

A tak poza tym... to zabieram się dziś wreszcie za kuchenne przygotowania. Niestety niezgodnie z planem, gdyż trudno mi dostać wiejskie jaja, a ja innych nie kupuję. zamówiłam na jutro i liczę, że kury zniosą wink . Wtedy dopiero będę piec ciasta smile .

Moze zajrzę jeszcze do Was w ramach odpoczynku.

Zobacz podobne tematy :

44,592

Taja On jest świadomy.Miał piątkę swoich dzieci i jeszcze,gdy się ożenił po raz drugi,to łożył na trójkę Jej dzieci,bo Ona nie pracowała.Teraz na święta jedna z Jej córek i mamuśka chciały umieścić Go w hospicjum.
Ja też myślę tak jak Ty,ale to nie znaczy,że mam pozwolić,by Ona zrobiła to mojemu ojcu,który wciąż się dopytuje kiedy wróci do domu.

44,593

witajcie w te przedswiateczna ganianine

44,594

Tak...zaczyna się na całego.Jeszcze jutro do pracy muszę i to sporo będę miała do zrobienia.Potem ciasto,sałatka,makówki...i nie wiem co jeszcze.

44,595

hejka moje kochane netki,
informacje z lini frontu
sprzatam i zakupuje
zeby za ryba sumarum zaplacic 83 zl...to jakies crazy.
Jesli u nie nad morzem osiaga ceny tak zawrotne to co w glebi kraju...

Mam dobra wiadomosc...moj syn sam z siebie zapisal sie na dzienne zajecia  ...bardzo sie ciesze

44,596

Dobry wieczór smile
Usiadłam poczytać co u Was. U mnie jakoś zaczyna wszystko nabierać świątecznego wyglądu. Wydaje mi się, że panuję nad sytuacją...

44,597

Hej ja też chwilkę zasiadam i czytam Was,jutro choinkę ubieram żywą moze pokażę,także zupę grzybową barszcz do uszek i tą roladę łososiową no i łasatke warzywna oraz z pieczarek,
Sonia co to za ryba?za kilogram tyle?płaciłaś...

44,598

hej kobitki ....
i do zajec bo pracy przedswiatecznej duzo

44,599 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-12-23 08:21:14)

Hey Ela  hey Dziewuszki   ....

spoko spoko   teraz czas na caffe  http://imgup.pl/di/6NDE/1459952-247850448714484-589267721-n.jpg
             i rozplanować sobie robotę - dzisiaj robię część - jutro dokończe ....

http://imgup.pl/di/5ATT/052f60ef198d.jpg
                                                                                                            >>>> lol
                                     ale chwilka czasu zawsze się znajdzie by odpocząć przy lapku ....

Taja też jestem tego zdania .... jednej osobie jest zbyt ciężko by opiekować się leżącą osobą hmm

Weronka moja psiapsióła większość roku pracowała w Holandii
jak przyjeżdżała - to ręce miała strasznie zniszczone ...
najgorzej wspominała jakieś " pelowanie " cebulek kwiatowych przy taśmie ... hmm
najlepsza robota - to zbiór jabłek z niskich drzewek ...

Sponi co tak Cię mało ???? he ???? lol

Basia   choinka żywa  jest najpiękniejsza lol  - żeby cieszyła dłużej - to wstaw ją do wiaderka lub donicy  z mokrym piaskiem smile
moi znajomi tak robią i mają ją długo smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE lol
miłego pichcenia  lol                           http://imgup.pl/di/R1E0/a26120-18.jpg

44,600

tak biore sie do roboty dalej za ciasta

44,601

Hej kobitki ja uciekam do pracy pomóc,bedę wieczorkiem buziolki mmłłłaaa

Basiu ja mam choinkę w donicy z korzeniami i zaraz po świętach na działkę posadzę ,mam tych choinek już świątecznych ,piękne wyrosły smile

44,602

a ja jeszcze na ostatnie zakupy dzisiaj

44,603

Hej Dziewczyny!
Widzę,że już pracujecie.U mnie też warzywka na sałatkę przed chwilą zostały obrane.Zaraz zaiwaniam do pracy.Potem reszta zakupów i kuchnia.Zajrzę pewnie jak skończę.
Życzę Wam dużo siły na dziś i jutro.

44,604

Basia jak masz działkę - to tylko choinka  w donicy ... lol

Ela mam nadzieje,że wszystko mam kupione ...
to spokojnie mogę pichcić smile

44,605

a ja jeszcze braki uzupełniam bo niestety pojawiły sie i jeszcze rachunki do popłacenia

44,606

dosiadam do kawy , szalone dni ,szalone pichcenie a jutro szalone obżarstwo smile wczoraj jeszcze na fitness  poleciałam by trochę spalić kalorii żeby za chwilę dołożyć z nawiązką  je big_smile

44,607

Witajcie
widzę, że ruch świąteczny nie tylko w domach i sklepach ale tez w naszej kafejce.
Ja skończyłam pracę szybciej aby udać się na zakupy ostateczne ale takie kolejki, że wróciłam później niż zwykle wracam po pracy. Załamka. Jutro tylko chleby świeże i makowca i nic więcej nie kupuję... .

44,608

a ja chyba wszystko kupiłam

44,609 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-12-23 20:12:41)

Cześc Netki smile
http://evieta.blox.pl/resource/zyczenia.jpg

Wesołych Świąt wszystkim życzę smile

44,610

nawzajem

44,611

Ostatni raz zaglądam do Was przed świętami, dlatego nie omieszkam złożyć życzeń.

Kochane,
życzę magicznej nocy wigilijnej, świąt spędzonych w atmosferze miłości i szczęścia.
Wszystkiego dobrego dla Waszych rodzin.

http://www.biuronauki.uni.lodz.pl/wp-content/uploads/2013/12/%C5%BCyczenia-%C5%9Bwi%C4%85teczne.jpg

Ja właśnie czekam na zastygniecie galaretki, kończę sprzątać kuchnie, a jutro tylko śmietanę ubiję i mam wolne.
Do poklikania w pierwszy dzień świąt.

44,612

http://kawomaniak.com/wp-content/uploads/2010/12/zyczenia-swiateczne-kawomaniak-2010.jpg

44,613

http://pu.i.wp.pl/k,NTg0Mjk5MTcsNDU5MjYyMjE=,f,Boze_narodzenie_028.gif

44,614

Elżbieto,kolejny rok będzie 2016 ;)ale nic to WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE-na te święta i nadchodzący nowy rok.Obyśmy wszyscy zdrowi byli.Tego sobie i wszystkim dobrym ludziom życzę smile

44,615 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-12-23 21:48:56)

hey Dziewuszki wieczornie - żyjecie ???? po robocie kuchennej ????

ojjjj długą miałam dniówkę w kuchni do 16 ....

za życzonka dziękuje  lol .... no tak zdrówko najważniejsze ...  lol   
jutro wpadnę z życzonkami .... dziś nie mam głowy smile

pomagierkę zostawiam  - przez noc ubierze choinkę
                                                                                       http://imgup.pl/di/7ZYW/tumblr-mehj3eb2yl1qbrdf3o1-500-1.gif

44,616

Dobry wieczór Dziewczęta...
Wiem, że jesteście wycieńczone przygotowaniami i w związku z tym Treść Waszych Stołów będzie imponująca.

Pomyślałam, że dla chwili wytchnienia siądziecie gdziekolwiek i posłuchacie chętnie Potrawy, którą ja sama się teraz karmę.

Smakowity kąsek muzyczny. Polecam...

Ten facet piecze ze mną serniki w dwóch wydaniach. Zasiadł na blacie w kuchni i śpiewa mi do ucha...

44,617

smile
Dzięki za życzenia..
Na Święta...powtarzając za kimś..życzę radosnego hałasu i kojącego spokoju :*
Markadia...Alika...kliknijcie proszę cosik...co u Was nowego?
Gębuś mi ziewa...pa...

44,618

Kochane moje dziewczyny
wpadłam tylko na moment zobaczyć co u Was smile  Sponi dzięki za kojącą nutkę na dobranoc :*
Wszystkim Wam życzę zdrowych i spokojnych Swiąt smile

44,619

Dzień dobry wszystkim,Kawusia dla wszystkich

http://images76.fotosik.pl/183/e5b45babc4212fe8med.jpg

Zwracam się do wszystkich Ew, Ewuniek, Ewek Ewuś...
Zwracam się do wszystkich Adamów, Adasiów, Adamków...
Najlepszego i dużo zdrowia

http://images77.fotosik.pl/182/8f1e09fc38dbe273med.jpg

44,620

witajcie .....
och ta kawusia se przyda

44,621

heyyy DZIEWUSZKI WIGILLIJNIE

wpierw kawencja  zapodana  http://imgup.pl/di/6RW9/988386-492306364220071-1648436937-n.jpg

zdrowych pogodnych i miłych ŚWIĄT ....

http://imgup.pl/di/R3KW/9.gif
                                                WSZYŚCIUTKIM  .......

SPONI    .... buziolek lol

44,622

witam w ten magiczny dzień , wypiję kawę i zacznę przygotowania smile
http://www.partecipiamo.it/natale/cartoline_di_natale/cartoline_natale_00039.jpg
  do posłuchania moją ulubioną dla Was światecznie

44,623

no kazdy ma jeszcze do pokonczenia

44,624 Ostatnio edytowany przez De M (2015-12-24 09:55:20)

Witajcie Wszyściutkie smile

Cudownych Świąt Wam życzę. Pięknych, dobrych i wesołych. Spełnienia wszystkich marzeń.
Kochanych i kochających ludzi wokół. Ciepełka w serduchach i oczywiście duuuużo prezentów. smile)
Wszystkiego co najlepsze  smile

44,625

Dzięki

44,626 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-12-24 11:34:09)

http://kartki24.eu/kartki/46/3/d/3083.jpg

[youtube]https://youtu.be/4fZqm7eRoKc[/youtube]

Tego życzę ja Bulinka Wam moje Kochane Koleżanki.

44,627

takiego widoku dzisiaj brakowało

http://imgup.pl/di/66OF/img121.gif

świętujcie DZIEWUSZKI ... lol

44,628 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-25 01:15:20)

Zabrzmi przewrotnie... Daję jednak wiarę temu, ze zrozumiecie moją radość tej nocy. Cieszy mnie, że tu tak pusto.

Siądźcie wygodnie. Przeczytam Wam opowiadanie, które znacie, ale...  To ja, Sponi tej nocy czytam. I zerkam co chwila na Was...
Wprawdzie zgodnie z treścią nie ten czas, ale ufam, że i tę moją przewrotność pojmiecie...

Dziewczynka z zapałkami

Było bardzo zimno; śnieg padał i zaczynało się już ściemniać; był to ostatni dzień w roku, wigilia Nowego Roku. W tym chłodzie i w tej ciemności szła ulicami biedna dziewczynka z gołą głową i boso; miała wprawdzie trzewiki na nogach, kiedy wychodziła z domu, ale co to znaczyło! To były bardzo duże trzewiki, nawet jej matka ostatnio je wkładała, tak były duże, i mała zgubiła je zaraz, przebiegając ulicę, którą pędem przejeżdżały dwa wozy; jednego trzewika nie mogła znaleźć, a z drugim uciekł jakiś urwis; wołał, że przyda mu się on na kołyskę, kiedy już będzie miał dziecko.

Szła więc dziewczynka boso, stąpała nóżkami, które poczerwieniały i zsiniały z zimna; w starym fartuchu niosła zawiniętą całą masę zapałek, a jedną wiązkę trzymała w ręku; przez cały dzień nie sprzedała ani jednej; nikt jej nie dał przez cały dzień ani grosika; szła taka głodna i zmarznięta i wyglądała taka smutna, biedactwo! Płatki śniegu padały na jej długie, jasne włosy, które tak pięknie zwijały się na karku, ale ona nie myślała wcale o tej ozdobie.

Ze wszystkich okien naokoło połyskiwały światła i tak miło pachniało na ulicy pieczonymi gęśmi

"To przecież jest wigilia Nowego Roku? - pomyślała dziewczynka:
Dziewczynka sprzedaje zapałki.W kącie między dwoma domami, z których jeden bardziej wysuwał się na ulicę, usiadła i skurczyła się cała; małe nożyny podciągnęła pod siebie; ale marzła coraz bardziej, a w domu nie mogła się pokazać; bo przecież nie sprzedała ani jednej zapałki, nie dostała ani grosza, ojciec by ją zbił, a w domu było tak samo zimno, mieszkali na strychu pod samym dachem i wiatr hulał po izbie, chociaż największe szpary w dachu zatkane były słomą i gałganami. Jej małe ręce prawie całkiem zamarzły z tego chłodu, :Ach, jedna mała zapałka; jakby to dobrze było.

Żeby tak wyciągnąć jedną zapałkę z wiązki, potrzeć ją o ścianę i tylko ogrzać paluszki! Wyciągnęła jedną i "trzask!", jak się iskrzy; jak płonie mały, ciepły, jasny płomyczek niby mała świeczka otoczona dłońmi! Dziwna to była świeca; dziewczynce zdawało się, że siedzi przed wielkim, żelaznym piecem o mosiężnych drzwiczkach i ozdobach; ogień palił się w nim tak łaskawie i grzał tak przyjemnie; jakież to było rozkoszne!
Dziewczynka wyciągnęła przed siebie nóżki; aby je rozgrzać także - a tu płomień zgasł. Piec znikł - a ona siedziała z niedopałkiem siarnika w dłoni.

Dziewczynka widzi pięknie nakryty stół. Zapaliła nowy, palił się i błyszczał, a gdzie cień padł na ścianę, stała się ona przejrzysta jak. muślin; ujrzała wnętrze pokoju, gdzie stał stół przykryty białym, błyszczącym obrusem, nakryty piękną porcelaną, a na półmisku smacznie dymiła pieczona gęś, nadziana  śliwkami i-jabłkami; a co jeszcze było wspanialsze,, gęś zeskoczyła, z półmiska i zaczęła się czołgać po podłodze, z widelcem i nożem wbitym w grzbiet; doczołgała się aż do biednej dziewczynki;, aż tu nagle zgasła i zapałka. i widać było tylko nieprzejrzystą, zimną ścianę.

Zapaliła nowy siarnik. I oto siedziała pod najpiękniejszą choinką; była ona jeszcze wspanialsza i piękniej ubrana niż choinka u bogatego kupca, którą ujrzała przez szklane drzwi podczas ostatnich świąt; tysiące świeczek płonęło na zielonych gałęziach; a ,kolorowe obrazki takie, jakie zdobiły okna sklepów, spozierały ku niej.

Dziewczynka wyciągnęła do nich obie rączki - ale tu zgasła zapałka; mnóstwo światełek choinki wzniosło się ku górze, coraz wyżej i wyżej i oto ujrzała ona że były to tylko jasne gwiazdy, a jedna z nich spadła właśnie i zakreśliła. na niebie długi, błyszczący ślad:

- Ktoś umarł! - powiedziała malutka, gdyż jej stara babka, która jedyna okazywała jej serce, ale już umarła, powiadała, zawsze, że kiedy gwiazdka spada, . dusza ludzka wstępuje do Boga.

Dziewczynka znowu potarła siarnikiem o ścianę; Dziewczynka wraz z babcią idą do nieba, zajaśniało dookoła i w tym blasku stanęła przed nią stara babunia, taka łagodna, taka jasna, taka błyszcząca i taka kochana.

- Babuniu ? zawołała dziewczynka-  zabierz mnie z sobą! Kiedy zapałka zaśnie, znikniesz jak ciepły piec, jak gąska pieczona, i jak wspaniała, olbrzymia choinka! ?
I szybko potarła wszystkie zapałki, jakie zostały w wiązce, chciała jak najdłużej zatrzymać przy sobie babkę, i zapałki zabłysły takim blaskiem, iż stało się jaśniej niż za dnia.

Babunia nigdy przedtem nie była taka piękna i taka wielka, chwyciła dziewczynkę w ramiona i poleciały w blasku i w radości wysoko, a tam już nie było ani chłodu, ani strachu - były bowiem u Boga.

A kiedy nastał zimny ranek, w kąciku przy domu siedziała dziewczynka z czerwonymi policzkami, z uśmiechem na twarzy - nieżywa: zamarzła, na śmierć ostatniego wieczora minionego roku.

Ranek noworoczny oświetlił martwą postać trzymającą w ręku zapałki z których garść była spalona. Chciała się ogrzać, powiadano; ale nikt nie miał o tym pojęcia, jak piękne rzeczy widziała dziewczynka i w jakim blasku wstąpiła ona razem ze starą babką w szczęśliwość Nowego Roku.

Autor: Hans Andersen

Co się działo w głowie Hansa wtedy? Co dostrzegł zanim tę bajkę napisał...

44,629

doberek w I dniu ....

http://imgup.pl/di/94Y4/i567.gif

na caffe zapraszam 

http://imgup.pl/di/RK31/1486875-497282813722426-1331187635-n.jpg

Sponi - nie mam pojęcia co Hans miał na myśli lol lol

jak tam ???? wszystkie potrawy wyszły dobrze ????
u mnie wszystko wyszło tak jak miało być ....

miłego świętowania   http://imgup.pl/di/Z3H5/7dbfa4c4ab93.jpg
                                                                                                                    >>>>>> lol

44,630

witajcie ... dosiadam do kawusi

44,631

U nas też wszystko wyszło ok.Wpuściliśmy wigiliarzy i Majka zanosiła się ze śmiechu.Martwiłam się,że będzie inaczej.
Z prezentów wszyscy zadowoleni.Mamuśka też,bo mąż po kłótni kupił mi łańcuszek srebrny.
Dziś odpoczywam.Wreszcie...

44,632

B ulinko moze zrozumial  niektorym trzeba kopa

44,633

Witajcie Świątecznie,u mnie też spokojnie, z prezentów zadowolona,dzisiaj ruszam kolędować po gościach,do Ewy jutro do następnej,
Miłego odpoczynku w rodzinnym gronie -pozdrawiam

44,634

dziekujemy

44,635

Witam w to świąteczne popołudnie.
Zasiadam z czerwoną herbatą smile .

http://www.smakinatury.eu/materialy/prod/big/178_3.jpg

Potrawy się udały, z prezentów każdy zadowolony, generalnie ok. Choć wczoraj mój brat musiał odstawić jakieś szopki przed wigilia (bynajmniej nie jasełka) ale trudno... kiedyś ojciec, dziś on niegodnie go zastępuje... niestety.
Jutro idziemy do teściowej, a niedziela - odpoczynek poświętny wink .
Pozdrawiam uroczyście wszystkie netki smile .

44,636

Moja wiara w istnienie w boga traci na argumentach. Nie wynika to jednak z żalu wobec nieszczęść. Jestem raczej rozsądna.

To kwestia nauki. Nic poza tym. Niemniej jednak jeśli wiara w narodziny tego, ktory miał sprawić że przez kilka dni niektórzy z nas bywają niebywale serdeczni sprawia, czujemy się wyjątkowi, niechże tak będzie.

Według mnie wszyscy jesteśmy bogami. W swoim własnym świecie.

I powtórzę raz jeszcze. Niezmiernie cieszy mnie Wasza nieobecność tutaj. Naprawdę...

44,637

Sponi> coś jest na rzeczy w Twoich słowach... aby wiedzieć o czym piszę, trzeba do końca obejrzeć ten film (a raczej przeczytać). Moim zdaniem warto oddać temu 1,5 godziny.
Radosnych nie tylko świąt ale wszystkich dni w roku, kochane smile .

44,638

U mnie dziś totalne lenistwo.Jedynym moim zajęciem było wyjście do kościoła i siedzenie na kanapie.
Spo nie wiesz jak bardzo Cię rozumiem.Kiedyś przez sytuację w jakiej się znalazłam,zlękłam się swojej wiary.Tak to chyba można nazwać.Nie wytrzymałam presji.Na szczęście ktoś pomógł mi co nieco zrozumieć.

44,639

Wesołych Świąt dziewczynki big_smile big_smile big_smile
U mnie wyszło superaśnie. Jestem szczęśliwa bo udało mi się wnuków uszczęśliwić trafionymi prezentami smile  Teraz wspólnie wylegujemy się na kanapie.

44,640

Witajcie kochani,ale jestem nażarta jejku,niech sie juz skończą te swieta -ta magia tych świąt naprawdę działa he he w 2 dni można 5 kg przytyć
Pozdrawiam Was serdecznie-buziaki

44,641

hej ... hej ....
smacznej porannej kawusi

44,642

hey Ela Hey DZIEWUSZKI

http://imgup.pl/di/KCE3/90ad1d6368.jpg

Taja poskakłam po tym filmie ....
iiii tam ... to coś takiego jak osławiona książka
                                                           http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47938/sekret

Sponi w zupełności Cie rozumiem w sprawie wiary ...
już Bulinka się oburzała,że NIE ma ludzi katolików NIE praktykujących ....
zapewniam,że większość ludzi takimi jest lol ....

we Wigillie chciałam uniknąć tej wszech ogarniającej obłudy ...
weszłam do sklepiku - ludzi pełno i te życzenie w około ....
                                               http://imgup.pl/di/RKFJ/b34acba988.jpg
                                                                                 bleee
to się udziela wszystkim smile
w tv mówią - to są święta rodzinne pełne miłości i pojednania smile
przykład mojego Brata    ... loto do kościoła - jeździ po sanktuariach ...
słucha radia Maryja ... ma tak łeb zryty ,że TVN-u nie ogląda lol
a własnej Matki nie odwiedzi ...     to jakie przebaczenie i pojednanie hiii

wczoraj wieczorkiem - oglądałam wspomnienia Dziwisza o JP II smile 
oglądałam z uśmiechem na twarzy ... bo bardzo lubię .... oglądać naszego Papieża smile
przy bierzmowaniu z NIM rozmawiałam ... tzn. On mnie wypytywał smile

moja kumpela NIE praktykująca lol  też go dażyła szacunkiem
do czasu oglądnięcia dokumentu " za drzwiami Watykanu"      nie wiem nie oglądałam ... ( chiiiiba taki tytuł .... )
tj. jest tylko moje zdanie czy zdania ... bo na temat wiary ... lepiej się nie wypowiadać ....

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE .... lol

44,643

witam , dosiadam na chwilkę  a potem do garów , dziś u mnie obiad całej familii smile  Ba-Cha trafiłaś z obrazkiem uprzejmości ,  fakt smile życzę miłego dnia smile

44,644

u nas deszczowo i wietrznie , wiec pogoda nieciekawa sie zapowiada ani na spacer 
tylko siedzenie w domku przed tv

44,645

Witam się milutko,u mnie nie wiem jak jest na dworze bo jeszcze nie wyszłam,pieski śpią pod kołderkami,nie mają zamiaru wychodzić.
Synuś pojechał do pracy wróci o 20,zastanawiałam się kto pójdzie we Wigilię do Macdonald a tam o dziwo ludu dużo ,tym bardziej wczoraj a tam znowu ludu dużo aż jestem zdziwiona.
Zaraz kawusię se zaleję i będę się delektowała nią,oczywiście bez kawałka ciasta,nie jem w ogóle od paru tygodni ,trudno bez tego tez mozna zyc
Miłego...czekajcie jaki dziś mamy dzień?Jejku ach te święta
Mimo wszystko miłego dnia -buziaki

44,646

Witajcie w drugi dzień Świąt!

Basiu Kochana ja się nie oburzam na osoby nie praktykujące.Sama byłam taką osobą,co właśnie pisałam w poprzednim poście.Obecnie jestem praktykująca i staram się przeżywać te święta inaczej,z większym lub mniejszym skutkiem.Mam jednak nadzieję,że przez to mnie nie odrzucicie,bo mi tu dobrze.

44,647

no przestań Bulinka ...
Nikt nikogo nie odrzuca
każda Mycha wierzy w coś tam i jest Oki ... 

Basia święta w Macdonaldzie lol lol   dobre sobie lol  czego to ludzie nie wymyślą ....

u mnie na polku dmucha- chucha .... wiatr  wieje okropecny ... hey
będzie zmiana pogody ...

Kamoa co serwujesz na obiadek świąteczny  ????

Ela u mnie piękniutko świeci słonko .... niczym na Wielkanoc smile 

a gdzie reszta DZIEWUSZEK ...  ????

44,648

Heloł jestem,idę zraz w gości,byliśmy na działce rzucić opłatek rybką w oczku,zawsze co roku chodzimy,wzięliśmy pieski bo pogoda wręcz Wielkanocna,ale się zmachały ledwo wracały z powrotem,ale co tam niech też wiedzą do czego mają łapki,zawsze rowerkiem albo samochodem a dzisiaj inaczej,dobra mykam w gościnę jeju znowu to zarcie ,o piciu nie wspomnę he he

44,649

hiii dobrze,że te święta już przechodzą do historii

http://imgup.pl/di/3ABW/1536509-661752243875495-787941354-n.jpg  ...

44,650 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-12-26 19:05:33)

Moja córka w zeszłym roku pracowała w Macdonaldzie.W wigilię ludzie przychodzili na jedzonko i śpiewali kolędy wspólnie.

Córka starsza zabrała Majkę i pojechali w gości do rodziny chłopaka.My oglądamy waśnie Niezniszczalni 2.

To nasza parafialna szopka.Takiej jeszcze nie mieliśmy.

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/1620786_536366389860478_117901777616954883_n.jpg?oh=602e5cedede82b5347810cabb6df9a99&oe=57224BF7

44,651

Melduję się..
Uwielbiam takie rodzinne leniuchowanie..wreszcie mam czas poprzyglądać się dzieciom smile pogadać o tym i tamtym...zebrać informacje rodzinne, co tam u kogo się dzieje...

44,652

Ba-Cha napisał/a:

http://imgup.pl/di/KCE3/90ad1d6368.jpg

BaCha o takim fotelu marzę... Natomiast książka o której wspomniałaś wcale mnie nie kręciła. To coś w rodzaju: że syty głodnemu będzie opowiadał jak smakuje głód. To nie dla mnie.

Moje dzieci pojechały na święta do ojca po spędzonej z moją rodziną wigilii.
Przeryczałam wczorajszy wieczór. Napiłam się wódki w ilościach znacznie przekraczająch moje możliwości przysposobienia.
Dziś przespałam pół dnia.
I wszystko gra.

I chcę już do pracy.

44,653

och spo...... badz dobrej mysli , wszystko sie ułozy .

dobranoc

44,654

Hej dziewczyny smile  Po szalonej Wigilii w gronie prawie 30 osób ( razem z dziećmi) odwiedzinach u rodziny i rodziny u nas...wylegujemy się w domku i jest cudownie smile
Sponi kochana moja, poczekaj...wszystko się ułoży- może niekoniecznie tak jakbyś chciała czy sobie wyobrażała ale ułoży się.

44,655

O rety... Chyba się mną przejęłyście. Dziękuję za troskę. Wiem, że będzie dobrze. Ulżyło mi...

Tak sobie właśnie pomyślałam (na podstrawie opinii chłopców na forum, że po alkoholu puszczają kobietom hamulce i takie tam), że mnie po wódce nie dałoby się mnie przelecieć bo ja bym takiego delikwenta zwyczajnie obrzygała http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif

Cholera, nie nadaję się do picia. Pozostanę wierna kawie.

Posty [ 44,591 do 44,655 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 685 686 687 688 689 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024