Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 683 684 685 686 687 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,461 do 44,525 z 85,594 ]

44,461

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Hejka smile.
Ja się dziwie autentycznie, że Wam się spać nie chce.... . Nie kitować mi tu, że kawa nie działa wink. Działa jak diabli, bo o 1-szej w nocy urządzacie pogawędki i czytacie o układzie słonecznym.... jeszcze o księżycu... z racji nocy... ale o słońcu ? To kiedy śpicie (?)... zapytam przekornie cool .

Ja kupiłam prezent na urodziny, dresik dla chłopca z allegro i dupa... za mały. Nie dość, ze rozmiar sporo zawyżony (chyba 116 a nie 128), to jeszcze przekłam w wymiarach. No sorki ale 2 cm robią dużą różnicę. Spodenki i rękawki będą za krótkie. Najgorsze, że nie mam komu oddać, a odsyłać za własną kasę się nie opłaca. Tyle lat kupuje przez net i rzadko tak trafiam. Zwykle kupuję od tych co mają 100% pozytywnych opinii, a jak widać nawet tym się nie ustrzegę. Krótko mówiąc ... 40 zł poszło się chlastać sad .

Zobacz podobne tematy :

44,462 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-17 18:20:13)

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQL3_uwcuN8wbZ6WY6i0Z6QoJv3AnuAPHABp2YQ5zIizSXTnS3OIQ

DOSTAŁAM TĘ PRACĘ !!!! Jupi!!!

Zaczynam od stycznia smile. Podobno urzekła panią moja szczerość wink....  a rzekomo ludzie nie lubią szczerości wink .

To teraz Wasza kolej dziewczyny smile.

44,463

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

44,464

Heeeej!  Czyli ja i Taj już jesteśmy happy. To do kompletu jeszcze Bulinki brakuje big_smile

Kochana Taj ja nie sypiam po nocach bo mnie menopauza wykańcza, choć ostatnio zaczęłam brać hormony i powoli się poprawia tongue

44,465

Elu> dzięki za gratulacje.

Wind> No nie strasz.... menopauza tak wykańcza? To mam się cieszyć ostatnimi latami młodości - tak? Ja jestem tak podekscytowana tą pracą, ze mi się ręce trzęsą wink ale w styczniu podejmować prace w moim fachu, to najgorszy moment. Trochę się rzuciłam na głęboką wodę i będę musiała się nieźle napracować aby nie utonąć. Wtedy będą mi się ręce trząść ze stresu wink ... . Czekałam na tę prace prawie 2 lata więc muszę dać radę.

44,466

tajemnicza75 napisał/a:

Elu> dzięki za gratulacje.

Wind> No nie strasz.... menopauza tak wykańcza? To mam się cieszyć ostatnimi latami młodości - tak? Ja jestem tak podekscytowana tą pracą, ze mi się ręce trzęsą wink ale w styczniu podejmować prace w moim fachu, to najgorszy moment. Trochę się rzuciłam na głęboką wodę i będę musiała się nieźle napracować aby nie utonąć. Wtedy będą mi się ręce trząść ze stresu wink ... . Czekałam na tę prace prawie 2 lata więc muszę dać radę.

Menopauza jest okropna ale odkryłam HTZ i zaczyna się jakoś normować smile  Nie martw się na zapas po pierwsze jeśli cyfra przy nicku to Twój rok urodzenia - to masz jeszcze mnóstwo czasu, po drugie moja jest przyspieszona z powodu choroby jaką przeszłam no i po trzecie nie każda przechodzi ją jednakowo smile

A możesz zdradzić w jakiej branży pracujesz ?

44,467

To mi w duszy gra dzisiaj :

Wind> to nie jest taka przyśpieszona, moja mama miała przed 40-tką. Zaczęło się zaraz po urodzeniu najmłodszego brata.
Branża? Krótko pisząc: biuro rachunkowe.

44,468

tajemnicza75 napisał/a:

Wind> to nie jest taka przyśpieszona, moja mama miała przed 40-tką. Zaczęło się zaraz po urodzeniu najmłodszego brata.
Branża? Krótko pisząc: biuro rachunkowe.

To była mega przyśpieszona w takim razie. Coś się chyba musiało u niej zadziać nie tak tylko lekarze wtedy też dość nonszalancko podchodzili do takich spraw. Pamiętam jak moja teściowa męczyła się z nietrzymaniem moczu a lekarz stwierdził, że nie opłaca się jej operować bo za kilka lat i tak będzie miałą wszystko do usunięcie to się razem zrobi...i męczyła się tak dalej przez kolejne dziesięć czy jedenaście lat.

Biuro rachunkowe powiadasz - nie sądziłam, że tam też istnieje coś takiego jak sezonowość tzn. rozumiem, że na wiosnę wszyscy rozliczają się z fiskusem i jest urwanie d..y big_smile

44,469

Pisałam posta i mi żdżarło i nie ma ,no to witam jeszcze raz,ja też nie moge spać serducho wali mi ,co chwila mi albo zimno albo gorąco,mój mąż ma ze mną przechlapane he he jednym słowem,jemu zimno a ja okna otwieram w nocy,a jak jemu ciepło to ja się telepie i tak w koło,
U mnie z tym spaniem to różnie,dzisiaj np.chce mi sie bardzo spać ale muszę wytrzymać do przynajmniej 20.30 bo z pieskami idę na siku i zaraz plumkam się i do łóżeczka idę bo rano wstaję przed szóstą i idę pomóc koleżance w sklepie ,święta przecie,ludzie kupują mięsiwo na bigos do pieczenia,normalnie szał pał,w miedzy czasie mam przerwę i przychodzę czesać pieski obiad jakiś w biegu i z powrotem do pracy i do wieczorka,także padam na ryjek że się tak wysłowię,a teraz uciekam pomyć podłogi zeby nie usnąć -pozdrawiam Was serdecznie pa

44,470

witaj Basiu

44,471

Wind> u nas stale jest "sezonowość" wink... na 10-tgo, na 15-go, na 20-go i 25-go wink . A styczeń i luty są najgorsze bo się trzeba sumiennie wyspowiadać z rocznych działań wszystkim możliwym instytucjom big_smile , o pitach-11 dla pracowników nie wspomnę.

Moja mama miała nowotwór, usuwali jej stopniowo, po kawałku nerkę.

Basiu> dlatego nie mam psa wink, to ja rządzę w moim domu, a nie pies i ja dyktuję kiedy pieskowi chce się siku wink tongue .

44,472

No to Basiu coś jak u mnie. Zaczęło się jakieś dwa lata temu i było coraz gorzej, miałąm problemy z emocjami i ze zdrowiem ogólnie, bolały mnie stawy...jak zaczęłam brać hormony to w końcu jakoś funkcjonuję bo bez tego to już myślałam, że się rozsypię

44,473

tajemnicza75 napisał/a:

Basiu> dlatego nie mam psa wink, to ja rządzę w moim domu, a nie pies i ja dyktuję kiedy pieskowi chce się siku wink tongue .

Łeee tam...takie psie rządy są cudowne. No i przynamiej ktoś się cieszy jak wracasz człowieku do domu. A u Basi to jest x3 big_smile big_smile big_smile

44,474

Moja Alabama ostrzyżona dość krótko, bo nie dawała się szczotkować. Ma tylko kitka i pędzle długie na uszach. Poza tym po ogrodzie wiecznie lata, czasem nawet 2x w tygodniu muszę ją wykąpać.

44,475

Jejuś... Menopauza? http://emotikona.pl/emotikony/pic/0swoon.gif
No to po mnie http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif

44,476

ach dziewczyny wszystkie nas to czeka

44,477

Fajnie dziewczyny,że Wam się udało.Mam nadzieję,że to dobry znak dla mnie.Oby....Podobałoby mi się to wyzwanie.

Byłam na zebraniu u Majki.Mamy dziennik elektroniczny.Tylko zamiast ocen mamy literki.Teraz jak będę zaglądała na dzienniki elektroniczne,to zacznę od starszego syna,bo tam tylko nerwa mam.Potem do średniego,gdzie humor zacznie mi sie poprawiać.Na końcu do Mai i będzie błogi spokój.

Dziewczyny nie pieczecie sernika ? Buuuuu....Prosiłam o sprawdzony przepis.

44,478

elzbieta47 napisał/a:

Ja protestuję http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Nie zgadzam się na taki przebieg spraw. A można ją odroczyć? Rozłożyć na raty może http://emotikona.pl/emotikony/pic/0cray.gif

Dziewczęta, gratuluję zdobycia pracy. Cieszę się razem z Wami http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif

44,479

Sponi napisał/a:
elzbieta47 napisał/a:

Ja protestuję http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Nie zgadzam się na taki przebieg spraw. A można ją odroczyć? Rozłożyć na raty może http://emotikona.pl/emotikony/pic/0cray.gif

Dziewczęta, gratuluję zdobycia pracy. Cieszę się razem z Wami http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif

Nadciąga, straszna, potworna me-no-pau-za tongue  Odkąd biorę (a właściwie wcieram) estrogeny to nie jest tak źle, poza tym, że jakiś trądzik czy coś takiego mi na twarzy wyskakuje tongue

44,480 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-17 21:39:21)

Wind, powiedz... Czy na głowę też pada? W sensie... No wiesz http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif
Bo ja nie wiem. Może ja już mam tę menocośtam big_smile

Całuśna się zrobiłam co http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif

44,481

Dziewczyny aleście temat zainicjowały.Ciiiii......

Pamiętacie jak mówiłam wam o książce,którą napisała bratanica mojego męża?Otóż jest już na rynku.Wreszcie,bo miała przesunięty termin wydania.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12346516_1925289951030084_2252072581732319353_n.jpg?oh=6553359c28512c9bc9dd956040e7e0a8&oe=57187748

44,482

No mi na pewno padło na łeb tongue

44,483

Ooooo!!! Bulinko, szacun dla bratanicy męża.

44,484

wind napisał/a:

No mi na pewno padło na łeb tongue

Ze mną raczej gorzej być nie może, więc nie będę zamartwiać sie dzis. Jutro pomysle.

44,485 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-17 22:28:15)

Bulinko> w sprawie przepisu na sernik nie pomogę, wolę kupić wink . Z tego co wiem Ela robi sernik... .

Wind> może Ty nie masz menopauzy, tylko dojrzewasz wink?
Co do psów; to ja za bardzo cenię sobie spokój (czyli brak szczekania), sen (czyli nie wstawanie w nocy/wczesnym rankiem na psie siku) i  wygodę, by mieć psa. tylko bym go skrzywdziła, a cieszyć się moim powrotem może się też np. kot smile . Nie szczeka, sika do kuwety i sam wychodzi na spacery wink .

44,486

Mi wali strasznie,o byle gówienko sie denerwuję,ale jeszcze normalnie miesiączkuję,juz sama nie wiem czy to od tarczycy czy ta mendo-pauza tak wali.
Gratuluje nowej pracy i dla bratanicy ukłony

44,487

Dojrzewam, dojrzewam do bardzo wielu rzeczy big_smile big_smile
Basiu zrób sobie poziom hormonów i wszystko będzie jasne tongue

44,488 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2015-12-17 23:39:17)

witam smile  gratuluję pracy ! oj usługi ,usługi też siedzę podobnej branży , czasami  wysiadam , czego to człowiek się nie nasłucha .
menopauzę to ja  mam chyba od urodzenia big_smile a teraz to chyba bardziej sexuologicznie pipcia dostaję , makabra wink
nie mam pomysłu na prezent  dla 2,5 letniego wnusia ,  chciała bym coś edukacyjnego , może jakieś pomysły ?

44,489 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-18 00:10:11)

Kamoa napisał/a:

witam smile  gratuluję pracy ! oj usługi ,usługi też siedzę podobnej branży , czasami  wysiadam , czego to człowiek się nie nasłucha .
menopauzę to ja  mam chyba od urodzenia big_smile a teraz to chyba bardziej sexuologicznie pipcia dostaję , makabra wink
nie mam pomysłu na prezent  dla 2,5 letniego wnusia ,  chciała bym coś edukacyjnego , może jakieś pomysły ?

Ostatnio robiłam za niańkę u trzyletniego siostrzeńca. On uwielbia klocki i samochodziki na baterie. I kolejkę. A to tak jak ja smile
Ale zdecydowałam się na zakup tablicy w dwóch wersjach: pisanie kredą i flamastrami.
Napisz coś o nim, co lubi robić. Może coś wymyślimy.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/mala-sztaluga-bia-y__0135810_PE292683_S4.JPG

44,490

wind napisał/a:

Dojrzewam, dojrzewam do bardzo wielu rzeczy big_smile big_smile
Basiu zrób sobie poziom hormonów i wszystko będzie jasne tongue

A przepraszam. Po czym się poznaje tę meno?

http://usmiechnij-sie.com/upload/rozrywka/0/141412995601.jpg

Ta pani ma menopauze czy się mylę http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,491

W imieniu całej Redakcji naszego forum miło mi poinformować, że Netkobiety organizują konkurs, zresztą kolejny już, na najpiękniejszą choinkę Netkobiet. Tym razem będzie to choinka 2015 roku. Nowością jest dodanie nowej kategorii – na najpiękniejszą świąteczną dekorację.
Wątek konkursowy oraz regulamin można znaleźć tutaj: http://www.netkobiety.pl/t91783.html
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie smile.

44,492

big_smile big_smile big_smile może tak jest jak Kamoa pisze - mamy ją od urodzenia - bo ja nadal właściwie mam to wszystko co powyżęj i nie mam tego wszystkiego tylko bardziej ekspresyjnie to wyrażam big_smile tongue

Kamoa ja mam 2,5-letniego wnuczka i zajmuję się nim na codzień, taki mały chłopczyk to lubi najbardziej samochody najlepiej te z ijo ijo (z syreną). Klocki są super, bo można z nich wszystko budować i rozwijają wyobraźnię.

44,493

Dziewczyny witam!
Prezent dla maluszka,to najlepiej tak jak wspomniano albo puzle takie dla malych dzieci,a misiunia do przytulania ma?
W kuchni u mnie taki bałagan,że nie widać porządków,które tu robiłam.Oczywiście sprawka Panów.Nie ruszam....Powiedziałam,że obiadu nie ugotuję i nikt ni ruszył dupska.Został mąż,bo ja jadę do pracy,a On ma na nockę.

44,494

Witam serdecznie uciekam do pracy,a co do hormonów wszystko jest dobrze jedynie złe wyiki F3 F4 i TSH i myślę że to tak u mnie wali he he ,miłego dnia wszystkim pa

44,495

HEY DZIEWUSZKI   
                                            http://imgup.pl/di/F3IY/264385b39c15.jpg
                                                                                                         >>>> lol

ale na caffkę czas   http://imgup.pl/di/9Q5O/4a8411f2121c.jpg

Bulinka Ciebie to by ratowała zmywarka ... lol

co do meno - zaczyna się nieregularnym okresem i uderzeniami gorąca tj. klasyk w objawach ...
zwłaszcza nocne .... ale tarczyca też daje w tyłek ....

zaraz Bulinka napiszę Ci przepis na łatwy sernik - który zawsze wychodzi lol

44,496

Serowiec z ciemnym ciastem

ciasto składniki :
1/4 kg mąki
1/2 ks . margaryny roztopionej
1/2 szkl. cukru
1 żółtko
2 łyżki śmietany
2  -"-  kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy

wszystko wyrobić i włożyć do zamrażalnika - na godzinkę starczy smile podzielić na połowe
( ja większą połowę daje na spód smile )

ser : kg sera może być nawet 1.30 ( polecam z Netto dużą kostkę smile
5 żółtek  ( białka ubijamy na pianę )
1 szl. cukru
1/2 ks. masła roztopionego ( przestudzić )
1 łyżka mąki ziemniaczanej
można dodać rodzynki lub inne bakalie - jak kto lubi smile

ser przemielić ( wystarczy raz smile ) dodać żółtka+ mąke ziemn. +cukier +masło na koniec pianę ubitą

na spód trzemy na dużych oczkach większą część ciasta + rozrobiony ser + ścieramy resztę ciasta
sru do piekarnika - piekę w 180-190 stp. ok godziny
sprawdzić zapałką - czy z wierzchu jest chrupiące

44,497

Czesc Dziewczyny,
skonczylam chirurgie na oddziale, zaliczylam na 5 z minusem smile, jestem b zadowolona. Tym bardziej, ze 3 dni mnie nie było. Zalatwiam juz wakacyjna chirurgie- praktyki. Zmeczona niemozebnie.
Od pon zaczynam oddzial wew C.

Bulinka Bacha ma racje...pros Mikołaja o zmywarkę...co najmniej pol godziny dziennie masz do przodu, a i oszczedzasz wode. Jak kupisz to Ci podpowiem jak na tabletkach wyjsc ekonomicznie.

Chcialabym dzisiaj umyc lodówke i sofe skorzana wyczyscic....ambitne plany smile
milego dzionka Wszysciutkim bez wyliczania

44,498

mam troszkę czasu - to podam przepis na "serowiec- śmietanowiec "
zaręczam,że nikt nie pokapuje ,że to cyganione ciasto hiii

3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru purdu ( ja daje zwykły )
ks. margaryny
6 żółtek

ciasto wyrobić- większą cześć rozwałkować . na blachę

masa : 6 białek
szklanka cukru pudru ( też daje zwykły )
2 budynie śmietankowe ( proszek )
3 śmietany 18% po 400 ml !

białka ubić z cukrem- na sztywno
dodać proszek budyniowy - zmiksować
dodać te 3 duże śmietany ...

ciasto + ta masa + na wierzch  resztę zamrożonego wcześniej ( zetrzeć na grubych oczkach )

sru do piekanika - na godzinkę smile

44,499

i dalej podaje na "serowiec gotowany "  sprawdzone te przepisy i dobre

3 szkl. mąki
szkl, cukru
1/2 ks. margaryny
2 łyżki miodu
2 łyżki mleka
1 łyżeczka proszku do piecz.    można dodać jeszcze 2 łyżki mleka lub jajko
to ciasto wyrabiamy -  dzielimy na 3 równe części - przenosimy wałkiem na blachę - pieczemy 3 placki !

masa serowa :
1 kg sera przemielonego
6 jajek
szkl. cukru
ks. masła
zapach waniliowy
1 budyń śmieatankowy
szkl. mleka

jajka ubić z cukrem + rozpuszczone masło ( ochłodzone ) na końcu ser  wymieszać dobrze
mieszając łopatką drewnianą podgrzewać na małym ogniu ....
gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca ( nie ! zagotowana )
dodać budyń rozpuszczony w szklance mleka
dodać cukier - doprowadzić do wrzenia - mieszając ale NIE zagotować

zimne placki przełożyć masą ( letnią lub zimną ) obciążyć .... do lodówki .... na drugi dzień gotowy smile
do tej masy serowej też można dodać jakieś bakalie ale NIE koniecznie

44,500

Sonia witaj piątkowa uczytelnico ... lol gratki

44,501

a ja teraz poproszę o przepis
na makowiec na cieniutkim cieście 
tylko też domowy sprawdzony przepis ... lol

piekę taki robiony na "oko" z tym gotowym makiem w puszkach ...
ale już nie mam czasu ... by podać smile

44,502

Dzieńdoberek smile  dosiadam się z kawką smile
nikogo już chyba nie ma ...Soniu gratuluję smile

Mam dziś spotkanie wigilijne w klubie. Gotuję barscz, i rybę po grecku.

44,503

Smacznych wypieków Dziewczęta. Podziwiam Was Wszystkie za barszczyki i ryby po grecku i te serniki z niewypieczonym ciastem. Za każdy choćby maleńki uczynek i przypadek każdego dnia....

Wróciłam po dwóch dniach nieobecności do tego mieszkania, które złudnie chyba zwałam domem. O dziwo. Wysprzątana chałupa, ale to mnie niestety nie ucieszyło. Nie tego chciałabym....

W ramach rozładowania stresu słucham sobie przez chwile Kiljańskiego. Jeśli ktoś ma ochotę, może przysiąść...
Nie wiem dokąd moje życie zmierza. Nadal nie wiem. Trafiłam chyba w ślepa uliczkę....

44,504

CAŁE ŻYCIE JEST TWOJE
Agnieszka Bieńkowska

Cierpienie, które Cię przerasta
i wydaje się nie do udźwignięcia.
Radość, której aż nie możesz w sobie pomieścić.
A jednak Twoje życie jest na Twoją miarę.
Pasuje jak ulał. Po prostu nie było przymiarki,
dlatego czasem fason Cię zaskakuje.

Ze szczególną dedykacją dla Ciebie Sponi  :*

44,505

wind napisał/a:

CAŁE ŻYCIE JEST TWOJE
Agnieszka Bieńkowska

Cierpienie, które Cię przerasta
i wydaje się nie do udźwignięcia.
Radość, której aż nie możesz w sobie pomieścić.
A jednak Twoje życie jest na Twoją miarę.
Pasuje jak ulał. Po prostu nie było przymiarki,
dlatego czasem fason Cię zaskakuje.

Ze szczególną dedykacją dla Ciebie Sponi  :*

Dziękuję całym sercem Wind za te słowa. Tyle, że ja nimi długo tłumaczyłam sobie siebie. 

Rośnie we mnie gniew. Nabiera niebywałych rozmiarów, bo...
Bo kiepski krawiec z tego czegoś/kogoś, kto postanowił uszyć dla mnie moje życie. Uważam, że skoro się na czymś nie znamy to się za to nie bierzemy.

44,506 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-12-18 15:16:37)

Basiu będę piekła Twoje wypieki.Jak znajdziesz czas,to daj jeszcze przepis na ten makowiec,a może masz na sero-makowiec jak kiedyś piekłaś.Mam jeszcze pytanie,czy te serniki wyjdą z sera z wiaderka?

44,507

Dzień doberek pięknym paniom smile .

Miałam dziś nerwa w pracy... w ogóle cały tydzień do d... . Chciałam wziąć wolne miedzy świętami a Sylwestrem... to przez szefa ślepe zauroczenie tzw informatykiem (bo nawet nie stał koło prawdziwego informatyka ) mam robotę na wczoraj. Do końca roku będę się za przeproszeniem - srać... a mówiłam m-c temu żeby się za to zabrać... to nieeee, bo informatyk mówił, bo on sprawdzi, bo jego słowa święte. a kto był na szkoleniu, się pytam: ja czy informatyk?
Wyszczekałam żale, a jutro je jeszcze fizycznie wywalę bo jadę sprzątać chałupę mojej mamie. A mama to pedantka i da mi taki wycisk fizyczny, że zapomnę jak się nazywam big_smile .
Znowu słucham Chopina ... .

44,508 Ostatnio edytowany przez elzbieta47 (2015-12-18 17:30:52)

to robii sie swiatecznie jak serniki ida w ruch
hej ...

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/10403475_496776413794516_1416373574942663713_n.jpg?oh=46fc03f39577e397f5449c44a75b5a89&oe=5716EE12

taki stroik robiłam w zeszłym roku na swieta

44,509 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-18 17:40:21)

Elu> jaki ładny. To było czasochłonne z pewnością. Weź udział w konkursie forumowym na stroik świąteczny. Będę na Ciebie głosować smile.

44,510

tak jest poswiecilam kilka wieczorow

44,511

Nie wiem jak mam sobie zaplanować przyszły tydzień. Niby mieliśmy w pracy ustalić grafiki od poniedziałku, ale z powodu tej nagłej pilnej pracy będę musiała przychodzić do 23-go. Porządków świątecznych już żadnych nie zrobię, takie zwyczajne  tylko..... ale te sałatki, ciasta... ja nie wiem roll . Mam chwilowy zawrót głowy, wyć sie chce.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQB6JtFfgExfBQg41KffdeptxmcKF_cm272Rn39eYSq_13glCqb

44,512

ja dzisiaj sledzie zrobiłam a wszystko jeszcze daleko w plewach

44,513

Eluś,a ja bym chciała wiedzieć co tam na tych karteczkach jest hę....?

Ja też miałam dziś nerwowo.Chwyciłam się z mężem.Wczoraj znów złapałam Go na rozmowie z jakąś pania.Tym razem na GG.Powiedział mi,że to tylko znajoma,a on już dawno skończył z flirtowaniem  przez internet i telefon.Powiedziałam Mu,że jak to takie nic,to niech mi pokaże historie GG.Powiedział,ze historia Mu się wymazuje na bieżąco.
Wiecie co,ja już nie wiem co z tym zrobić?Wybaczcie,ale musiałam się wygadać.

Co do prezentu mojego,to mąż mnie jutro wyciąga na zakupy,bo On nie wie co kupić.Tylko jak pojadę,to będę musiała za to zapłacić,bo On wydał swoją kasę na swój sprzęt.

44,514

kartki sa z ksiazki , stara ksiazka ktora juz była nieprzydatna

44,515 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-12-18 21:03:47)

Hey Dziewuszki lol
no! Ela - piękniutki ten stroik - bardzo orginalny  lol

Bulinka  ale ten Twój małż kręci ...
na gg - nie ma automatycznego mazania rozmów - przynajmniej przed tem nie było smile echhh te chOOpy smile

jak sernik z wiaderka - to tylko ten pierwszy przepis ... na sernik z ciemnym ciastem

zapodaje ten przepis na makowca z puszki

do maku trzeba dodać przynajmniej jedno całe jajko ( dobrze wymieszać lub zrobić kogel-mogel ) )  - żeby się nie rozklejał smile
a ciasto jest proste :
4- 5 jajek miksujemy z szkl. cukru  dodajemy tak mniej więcej 2 szkl. mąki + proszek do pieczenia (  łyżeczkę )
+ zapach ulubiony  i na koniec roztopioną margarynę - wlewa się taką gorącą - miksując

ciasto w całości wylewamy na brytfankę
i na to wykładamy mak - małymi kupkami
ciasto powyrasta między makiem ...   lol   szybkie i dobre ciasto lol

44,516

Basiu dziękuję Ci bardzo.Najlepsze te sprawdzone przepisy.Twoje wypieki będą królować na moim stole.

...a mój mąż...szkoda gadać...moze sobie na niebo zasłużę dzięki niemu.

44,517

...hey DZIEWUSZKI   
                                             http://imgup.pl/di/G194/1456490-642892455761474-465137557-n.jpg 

zapraszam na caffe
                                http://imgup.pl/di/IZJI/dc8d0c939933.jpg

Bulinka   cieszy mnie ,że moje przepisy na coś się przydały .... lol

Ela tak mnie zaintrygował ten stroik  z książki ...
wlazłam na YT   

czy używałaś tego steropianu - wykałaczek ???? na innym filmiku sklejała te rożki spinaczem  ....
mam taką hurtownię papierniczą - całkiem nie daleko
dziwiłam się po co babie te styropianowe kule- stożki i cekinki ????

tak przeglądałam te filmiki - rewelka co można zrobić lol
co jak co ale taką choinkę zrobię ...

bez malowania smile

pozdrawiam  WSZYŚCIUTKIE  lol

44,518

witajcie ....
te choinki z papieru  widziałam nie robilam .
a styropian tak robi sie babki
ja robiłam reka nie kozystałam z modła
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12369063_644633499008806_1803382837482622066_n.jpg?oh=bbed2efba12516a69afce3ae9c361c81&oe=570BEB38

niewyraznie zdjecie ale na szydełku

a do tego wykozystuje sie kule styropianowe
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1510565_338744872931005_1527073725_n.jpg?oh=57338f44c6269d9a1c55cbc5e4f7d572&oe=570E1B5F

44,519

Hej Dziewczyny w sobotni ranek!

Piękne te bombki.Z Mają zrobiłyśmy na konkurs szkolny taką bombkę styropianową.Wykleiłyśmy ją kulkami z bibuły:niebieską i złotą.Ja nie mam zdolności plastycznych,ale z pomocą Majki wyszła.Jak nie zapomnę,to potem wkleję,bo teraz na komórce nie potrafię.
Co tam dziś porabiacie?Ja jadę zaraz kupić sobie prezent pod choinkę.

Miłego i pięknego dnia Wam życzę.

44,520

Hej sobotnio...nienaoczną kawuś posyłam...i sama chleptam...
Zrobię dzisiaj z trzy stroiczki i sprzątanko...sprzątanko, jutro znowu dniówka eh
W Wigilię też pracuję..będę w domku ok 20-tej...ale potem oki.
Taja..norma...takie zbieranie roboty i naprawianie po kimś...nawet już mnie to nie denerwuje..
To dobrej soboty dziewczyny
Beata...kup temu swojemu pod choinkę pejczyk z opisem, że jak mu adrenalinki brak to możesz mu zapewnić...

44,521

Cześś  dziewczyny smile co raz bliżej święta ..............
Ela śliczne te bombki  , ale ta robiona na szydełku mistrzostwo ! zajeb...a smile
jak dzieci były małe to też różności ' ozdobienne'  wymyślałam , teraz dzieci brak to motywacji  nie ma , gotowce kupuję  wink
życzę miłego dnia no i wygranej w totka wszak dziś pula ogromna wink

44,522

och tak ten kto wygra to sie bedzie cieszył .

dzieki

44,523

Dzień dobry w sobotni poranek smile Po wczorajszym spotkaniu w klubie jakoś późno wstałam tongue Elaaaa jakie ty ładne cudeńka robisz big_smile

44,524

a ja ostro za sprzatanko sie biore

44,525

Kupiłam sobie spodnie i kupię sobie jeszcze bluzkę.Mąż mi powiedział,że przecież pieniądze są na wspólnym koncie z którego korzystam.Powiedziałam Mu,że bardziej byłabym szczęśliwa nawet ze skarpetek,które On kupiłbym za swoje prywatne.Wątpię,żeby dotarło,bo to już nie raz mówiłam.
Co do tego Jego romansowania przez Internet,to wciąż się zapiera,że dawno skończył.Powiedziałam Mu,że ja jeszcze trochę wytrzymam dla Majki,ale ma pamiętać,że się odwdzięczę,ale On wtedy gorzko zapłaci.

Posty [ 44,461 do 44,525 z 85,594 ]

Strony Poprzednia 1 683 684 685 686 687 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024