Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 681 682 683 684 685 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,331 do 44,395 z 85,596 ]

44,331

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
takasobiemamuśka napisał/a:

smile
Dobrej nocy

Dobranoc Mamuniu Liczę, że przetrwasz smutki...

Czy zostawiłbyś przyjaciela?
Pewnego dnia, dawno, dawno temu szedł raz drogą człowiek, a towarzyszył mu jego pies. Człowiek rozkoszował się okolicznymi krajobrazami, gdy nagle dotarło do niego, że przecież nie żyje.
Pamiętał, jak umierał, a pies, który truchtał obok niego odszedł już wiele lat temu. Ciekawe, dokąd doprowadzi ich ta droga.
Niedługo potem doszli do wysokiej kamiennej ściany otaczającej posesję przylegającą do drogi. Wyglądała, jakby była wykonana z najznakomitszego marmuru. Na szczycie wzniesienia znajdował się wysoki łuk rozświetlony słonecznymi promieniami.
Jeśli się dobrze przypatrzeć, można było dojrzeć wrota z masy perłowej zamykające przejście przez łuk, a wiodła tam droga, której blask przypominał czyste złoto. Człowiek z psem zbliżył się do bramy i zauważył obok niej mężczyznę siedzącego za biurkiem.
Podszedł zatem jeszcze bliżej i zapytał: "Przepraszam, gdzie ja jestem?". "To jest Niebo, proszę pana." – odpowiedział urzędnik. "O, to świetnie. Czy znalazłoby się może trochę wody?" – spytał człowiek z psem.
"Oczywiście, proszę pana. Proszę wejść, a ja niezwłocznie poczęstuję pana wodą z lodem."
Człowiek zza biurka skinął ręką i wrota zaczęły się otwierać. "Czy mój przyjaciel może także wejść?" – spytał podróżnik wskazując na psa.
"Przykro mi, ale nie przyjmujemy gości ze zwierzętami." Zamyśliwszy się na chwilę człowiek popatrzył na swojego towarzysza, poczym odwrócił się i ruszył razem z psem w dalszą drogę.
Po pewnym czasie, na szczycie kolejnego wzgórza człowiek z psem dotarł do gospodarstwa z bramą, która sprawiała wrażenie nigdy niezamykanej. Nie było nawet porządnego płotu. Gdy podszedł bliżej, ujrzał człowieka opartego o drzewo i czytającego jakąś książkę.
"Przepraszam!" – zagadnął. – "Czy jest tu woda?"
"Tak, oczywiście. Tam jest pompa, wejdź proszę!"
"A co z moim przyjacielem?" – podróżnik wskazał na psa.
"Koło pompy powinna stać miska."
Weszli przez bramę i rzeczywiście, na podwórku stała staromodna pompa, a obok niej miska. Podróżnik napełnił miskę wodą, najpierw napił się z niej sam, a potem postawił ją psu.
Kiedy już zaspokoili pragnienie, podeszli z powrotem do człowiek stojącego pod drzewem. "Jak nazywacie to miejsce?' – spytał podróżnik.
"To jest Niebo." – usłyszał odpowiedź gospodarza.
"Trochę to mylące" – stwierdził właściciel psa. – "Człowiek, którego spotkałem przy bramie poprzedniej posesji twierdził, że tam też jest Niebo."
"Masz na myśli to miejsce ze złotą drogą i perłowymi wrotami? Nieee. To jest piekło."
"Czy nie denerwuje cię, że oni tak bezczelnie podszywają się pod was?"
"Nie, jesteśmy szczęśliwi, że biorą do siebie tych z podróżników, którzy zostawiliby swoich przyjaciół w potrzebie."
Na podstawie blogu Jasona Womacka.

Zobacz podobne tematy :

44,332

Pakujecie prezenty,a ja ich jeszcze nie mam.Za to kończę sprzatanie.Jak dobrze pójdzie to jutro zrobię jeszcze porządek z zabawkami i jeszcze chciałam trochę w swoją szafę zajrzeć.To byłoby na tyle.Będę miała tydzień na gotowanie i układanie menu na wigilię.
Teraz idę nalać sobie winka.

44,333

Hej Kochane moje!Witam w pierwszy dzień nowego tygodnia!
Życzę Wam,żeby był udany.

44,334

Ja nic nie mówię... Narysuję własne myśli...

http://i.pinger.pl/pgr319/d8127baf0011f8d1508e1521

http://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/na_nowy_tydzien_0.png

http://content.pixxy.pl/items/L/0/L0UQY037gY/obrazek.jpg

Wpadnę na kawę później.

44,335

heyy heyyy ... bry DZIEWUSZKI

witam Bulinkę i Sponi - już buszujące po cafejce

zapodaje caffe   http://imgup.pl/di/27VG/6ef6f4a154c9.jpg
                                                                                                                      >>> lol

Taja ta pomarańcza nabita goździkami - ma zapach ... lol
ale intensywny tylko parę dni ...
nie wiem ... może trzeba wybrać pomarańcze z cieniutką skórką
a goździki wbijać te najdłuższe ... ????

http://imgup.pl/di/JBAW/307497-285398348248741-784947396-n-600x245.jpg 

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE   lol

44,336

Hej z rana...spałam jak zabita...
Kawuś...i w dalszą drogę...

44,337

cześć dziewczyny smile   co dziś robimy  , najlepiej było by nic - leżeć na leżaczku w słoneczku i popijać mieszanki big_smile  o  kurczę za oknem szara rzeczywistość -koniec leżaczka

44,338

To może jeszcze coś dodam od siebie:

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/12346506_935340099879440_494862393705493060_n.jpg?oh=d710d884088571484757ee2a712aef24&oe=56DE0E0F

Idę w świat zabawek.Uwierzcie mi,ze to poważne wyzwanie.Chcę chociaż połowę schować.

44,339

Hejoł,wstałam dzisiaj późno idę brać sie za sprzątanie,takie codzienne ,obiadek mam z wczoraj,aaa idę do krawcowej naszyć sobie na bluzie że jestem z GORSZEGO SORTU -a Wy?Też jesteście z tej samej paki co ja -Miłego popołudnia buziaki

44,340 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2015-12-14 13:48:58)

witaj Basia tez jestem  z tej paki smile
https://images2.dawandastatic.com/1b/5e/a9/89/37/6e/48/d3/94/2e/25/96/a5/f0/6f/26/listview_l.JPEG

44,341

Aaa..dopiero załapałam...no tak ja też z tych co to nie wiedzą co dla nich dobre... hmm
Żal.pl...jak mówią moje córy.
...leżaczek, okularki, i słońce...eh..wczoraj miałam takie same myśli smile

44,342

Sponi napisał/a:

Tajka, podsuniesz jakiś pomysł w pakowaniu? Ja Ciebie tak ładnie upraszamhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0cray.gif

Zaraz, zaraz... O co chodzi z tymi gwoździkami http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif

Sponi> o poniższy cytat mi się zasadniczo rozchodzi wink :

Basia1973 napisał/a:

Moja klientka kiedyś kupowała po 10 paczek na miesiąc a ja sie zastanawiałam po co, a Ona jak sie dowiedziałam popijała sobie i żując goździki zabija zapach alkoholu.

A jeśli chodzi o prezenty, to chętnie bym Wam wkleiła fotki ale niestety... mój komp sie sypie i nie czyta żadnych nośników ani kart. Nawet defragmentacja i formatowanie nic nie dało. trzeba wywalić na złom i kupić nowy..... o właśnie.... jak ja mogłam tego nie wpisać na listę prezentów do Mikołaja roll .
Do rzeczy jednak... . Znalazłam w sieci kilka propozycji jakimi się inspirowałam i mniej więcej w taki sposób zapakowałam ... ale nieco gorzej wink .

1. Miałam np. kosmetyk, zawinęłam wokoło niego obrus, związałam cienką dyskretną wstążką, postawiał pod kokardką mikołaja z czekolady i zawinęłam to w celofan. U góry duża kokarda i bilecik.
wersja druga- zamiast celofanu taka kratka ze sznureczków, wersja trzecia to przeźroczysty materiał-taki woal, wersja czwarta- zawinięty prezent w szary papier, czekoladowy mikołaj na przedzie i całość owinięta woalem z czerwona kokardą.

http://www.mikolajczak.net.pl/upload/1322599117_DSC04492.JPG
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLxsafHsHZg-FGJC3iAGf08qTg7wYThgeuHBjjfnmAy1hq336KPQ

2. Pakowanie na cukierka,, czyli materiały te same ale prezent zamiast stać, leży i robimy kokardy obu stron, lewej i prawej, przypomina cukierka.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxIJ6DoToe_IGqJhaAd7hkK4dDFA8VN47BPTTAV2N23SZxwDrw

3. Jeden prezent zawinęłam na trzy kokardy: u góry i z dwóch boków bo musiałam użyć dwóch arkuszy i inaczej nie chciało się trzymać kupy. Inwencja twórcza musi się odezwać i do roboty.

44,343 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-14 16:28:58)

Jeśli chodzi o nasze pociechy, to w ich wieku nie myślałyście tak o swoich rodzicach? Ja tak wink .
Przykład:
mama zaszła w ciąże w wieku 36 lat, ja miałam wtenczas 14 lat. Powiedziałam mojej mamie, ze to wstyd w jej wieku takie rzeczy robić, fuj wink. Naprawde myślałam, ze seks jest dla młodych, czyli gówniarzy, bo 35-latka -już wg 14-latki- młoda nie była wink . Dziś to wspomnę, to się za głowę łapie skąd takie myśli... ale tak było. Wtedy dla mnie młoda była osoba w wieku 20 lat około 30-stki już w średnim wieku, 40-tka to starsza, powyżej 50-tki stara i dziwiłam się, ze w wieku 70 lat w ogóle się żyje wink.
Natomiast co do wieku to przypomniała mi się historyjka: ostatnio byłam na mammografii i otrzymałam prezent. Przychodzę do domu, wyjmuję z siateczki prezencik, a tam saszetki kremu przeciwzmarszczkowego... 60+ big_smile . A podobno wyglądam na młodsza wink .

44,344 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2015-12-14 19:09:30)

tajemnicza75 he he ja też tak myślałam ,w ogóle juz myślałam że w wieku 40 lat nie sexuje się a tu proszę inaczej jest.50 lat po co to żyje jeszcze na tym świecie jeju aż mnie ciary przechodzą jaka byłam głupia myśląc tak,no i z tą 70 to samo aj Baśka Baśka.....
A co tam jest w tych prezentach?  tongue

44,345

Basia1973 napisał/a:

A co tam jest w tych prezentach?  tongue

Ale w moich, czy tych na zdjęciach wink ?

44,346

Twoich tongue

44,347

hej dziewczyny ....
u nas dzisiaj przymroziło .

44,348

W jedno święto, tradycyjnie spotykamy się u teściowej w dużym gronie (wszystkie jej dzieci z rodzinami) i na szczęście robimy prezenty jedynie dzieciom, nie dorosłym... chociaż małych dzieci jest obecnie 5-cioro (pomijając już tych dorosłych lub prawie dorosłych, którym nic nie kupuję). Słodyczami zalewa je babcia więc ja już je pomijam wink . Mam głównie ubranka (spódniczki, getry, bluzeczki, tuniczki, koszule) i żele do kąpieli z motywami z bajek. Jednemu dam kolorowa kopertkę z zawartością bo za duży jest by mu coś wymyślać. Czym dziecko starsze, tym bardziej pomysłów brak sad .

44,349

Hej Elu.
U nas też ale ja wole mrozik, niż tę chlapę. Chciałabym aby w wigilię lekko prószyło. Lubie taki wieczór wigilijny.

44,350

to prawda , ze taki mrozik jest lpzy od tej chlapy co wczoraj była

44,351

Kurczę no prezenty w ciąż u mnie jeszcze w sklepie.Tylko Majka częściowo obkupiona:getry i polar.Dostanie jeszcze Biblię dla dzieci,bo dziś mi powiedziała,że chciałaby mieć.Chłopakom chcę kupić golarki elektryczne,córce i Jej narzeczonemu oryginalne zestawy kosmetyków,a mężowi jeszcze nie wiem,bo On ma jeszcze 19-stego imieniny.Mam więc podwójny kłopot.
O mnie nikt nie pomyśli więc nie wiem,czy sama sobie czegoś nie kupię.

44,352

och te prezenty . ja nigdy niewiem co kupc
zawsze cos przydatnego i niedrogiego w miare na moja kieszen .
a ja prezentow nie dostane chyba , ze sobie sama zrobie .

44,353 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-14 20:04:23)

Hmmm... to my wszystkie takie pokrzywdzone?

Ja sie dziwie bulinka, ze mężowi kupujesz, skoro on tobie nie. Nie możesz mu powiedzieć "kup sobie coś" wink ? My sobie wzajemnie nie robimy... już nie. Tylko dziecko nam kupuje z własnego kieszonkowego, skrupulatnie odkładanego wink .

Elu> może gdy dzieci zaczną zarabiać to pomyślą, by mamie jakiś drobiazg kupić... wink .

44,354

mam nadzieje , ze jak beda zarabiac  to sprezentuja cos .
jak były małe to laurki rysowały mi jaka radosc była

oto przepis na sledzie ::

SLEDZIE REGINY

1 kg. sledzi
4 cebule
1 szkl . oleju sojowego
10 dkg. rodzynek
2 łyzki cuykru
szczypta kwasku cytrynowego  lub 1 łyzka soku z cytryny
15 dkg. koncentratu pomidorowego

sledzie wymoczyc pokroic na 5 cm  dzwonka
rozgrzac olej , cebule pokroic i zeszklic na oleju dodac koncentrat ,
cukier i sok z cytryny a na koncu dodac namoczone rodzynki i osuszone , zagotowac
ostudzona paste połozyc na sledzie

44,355

Ja jakoś wciąż mam nadzieję,że kiedyś znajdę coś pod choinką i dlatego ja nie chcę żeby ktoś został bez prezentu.
Moje śledzie już pływający w zalewie.

44,356

hej wieczorem smile uwielbiam śledzie w każdej postaci ,  jestem w trakcie myślenia , czas zrobić listę ;  żywnościową , prezentową , pijacką , owocową , słodyczową , używkową , papierowa  ,  i co jeszcze ? hmm...   4 dni wolnego a człowiek jakby na marsa się wybierał big_smile

44,357

a jaka zalewe robisz Blinko?
bo ja przekładam cebula i zalewam zalewa robie woda odrobina cukru ,pieprz i ocet i zalewam

44,358

Elu ja robię identyczną zalewę.Zagotowuję,studzę i zalewam uprzednio dodając do śledzi cebulkę.
U mnie też lubią śledzie także półtorej kg kupiłam.
Mam już majonez i mak.Tyle moich świąt na razie.

44,359

a ja jeszcze nie , tylko twarog na serik  margaryne do ciasta i make .
a jeszcze dostałam karpia
a reszta jeszcze przedemna

44,360

Właśnie mi Elu uświadomiłaś,że ja o rybie zapomniałam.Kurczę...idę robić listę.

44,361 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-14 23:00:07)

Irytuje mnie ta męska ignorancja, a my jeszcze na to pozwalamy i pochwalamy. Skoro nam nic nie kupują to po jakie licho my mamy coś kupować? Gdzie nasza godność - ja się pytam? Synowie widza takie traktowanie kobiety i tak samo będą traktować swoje żony, a córki tak samo będą traktowane, bo na to pozwolą. To błędne koło! Dlatego ja z tym któregoś razu skończyłam i uzasadniłam swoją decyzje. Zdziwienie było, ale buntu na szczęście nie.... a tylko by spróbował się buntować wink .
Dobrze, że chociaż moja córka jest empatyczna. To przynajmniej od niej coś dostane... .

bulinka> dopiero sobie uświadomiłam (bo  nie obchodzimy imienin), że masz chyba tego samego imiennika w domu, co i ja. Moze to jest takie imię egoistyczne?

44,362

elzbieta47 napisał/a:

mam nadzieje , ze jak beda zarabiac  to sprezentuja cos .
jak były małe to laurki rysowały mi jaka radosc była

Tylko Eluś> faceci mają ograniczone umysły i już teraz musisz im nagadywać, by to dotarło. Naprawdę!

44,363

Taja pomyślałam sobie,że ostatni raz kupię coś mężowi.Jeżeli On się nie przyłoży to będzie to ostatni raz.
U mojego męża w domu nigdy nie było prezentów świątecznych.Mało tego teściowa nigdy nie złożyła mi życzeń urodzinowych ani imieninowych.Mąż nie jest tego nauczony,ale w końcu jest ze mną już trochę więcej niż trochę.
Moje dzieciaki na Dzień Matki i moje urodziny zawsze składają się na prezent z kieszonkowego.Pod choinkę jednak nie pomyśleli dotychczas.
Kurcze zapomniałabym,że jeszcze teściowa będzie na wigilii.

44,364

Bulinko to trzeba kupić teściowej jeszcze prezent hi hi

44,365

Cześć dziewczyny smile
Na szczęście już mija ten okropny dzień. Nic mi dziś nie wychodzi. Mam nadzieję, że jutro wstanę z nowym pomysłem jak zrealizować to co nie wyszło mi dzisiaj.
Ze świątecznych zakupów to chyba tylko prezenty dla wnuków zrealizowałam. Nie udało mi się z prezentem dla męża...Upiekłam pierniczki, w domu teraz pięknie pachnie smile

Bulinko jakby mi mąż prezentów nie robił to bym mu aortę przegryzła a każdym razie guzik by ode mnie dostał. Niekoniecznie akurat pod choinkę ale tak wogóle...a może Ty czekasz aż on się domyśli? Mój kiedyś przeważnie robił mi tzw. prezenty praktyczne, starał się chłop nie powiem, kupował zawsze coś co było potrzebne. W końcu mi się przelało i "wyjaśniłam", że tego nie chcę. Zaczął bardziej główkować, czasem podpytywał co bym chciała, niestety jego gust jest dość słaby tongue.  Szczęśliwie córka dorosła i w końcu ona chodzi z nim po prezenty

44,366 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-12-15 03:38:06)

Sikająca kula puchu mnie obudziła i myślałam, że już rano...zrobiłam herbaty dzieciom...kawe...
Dzięki za przepisy na śledzie...
Nic jeszcze do Świąt nie robię, oprócz mrożonego żarcia, wczoraj posegregowałyśmy ozdoby świąteczne i na razie tyle..dzisiaj zacznę porządki i powożę trochę kamieni od sąsiada na skalniak.
Co do prezentów...tak jakoś wyszło, że córy lubią i robić i dostawać, więc coś pod choinką na bank znajdę..ale jakby nie było to i tak spoko...prezentem na święta będą śledzie w zalewie...już mi ślinka na nie cieknie...
Dobrego dzionka wszystkim smile
Spo...zarejestrowałam się na fotosiku...tam piszą coś, że mam założyć album, by dodawać zdjęcia...co dalej ?

44,367

cześć dziewczyny smile  czekolada z rańca
http://kawa24.com.pl/environment/cache/images/300_0_productGfx_7371dfe9644cf19137879c80d98da93c.jpg
coś mi się pokiczało z czasem a że wstałam to nie ma mowy o spaniu , zresztą ja żle sypiam  , skończyły mi się prochy więc muszę się wybrać po receptę ,
wypięknisiuję się  ,wezmę  dwie ciężarówki i z listą świateczną ruszę na podbój , drżyj mój portfelu !  big_smile  big_smile
u mnie nie ma zwyczaj opłatka ale dzielimy się chlebem a jak u Was ? wszystkie opłatkiem ?

44,368

Witajcie!
U nas jest opłatek.Dotąd opłatek roznosił ksiądz,a w tym roku mamy nowego plebana więc i inny zwyczaj.Opłatki były uroczyście poświęcone na Mszy Św i wręczone przedstawicielowi rodziny,czyli samemu trzeba było po niego iść.
Wind mój mąż w tym roku zakomunikował:kupmy sobie jakieś prezenty pod choinkę tzn.że ja mam ruszyć z Nim dupe i zapłacić za te prezenty.Jednak byłam mądrzejsza i powiedziałam:ok.Ty zapłacisz za mój,a ja za Twój.Był trochę w szoku,bo Jego kieszonkowe obecnie jest Mu potrzebne na kompletowanie wierzy i głośników.
Zastanawiam się,czy dziś nie zrobić kapusty z grzybami i krokietów,ale coraz bardziej mam ochotę odłożyć to na po niedzieli jednak.

44,369

Dzień dobry... Was zostawić na jeden dzień. Matko ło. Nie lubię śledzi. Zresztą co ja lubić mam skoro jedzenie dla mnie obowiązkiem a raczej koniecznością jest. niemniej jednak smacznuśnych rybek Wam Dziewczęta życzę smile

takasobiemamuśka napisał/a:

Spo...zarejestrowałam się na fotosiku...tam piszą coś, że mam założyć album, by dodawać zdjęcia...co dalej ?

Tak, będąc zalogowaną na fotosik.pl należy zdjęcie z Twojego komputera wgrać na tę platformę. Postępuj zgodnie z wytycznymi tj:
1. kliknij okienko z nazwą - dodaj zdjęcie
2. potem taka ikonkę - utwórz nowy album i nazwij go
3. zauważ, że trzeba dokonać wyboru co do dostępności zdjęcia (bez ograniczeń wiekowych bądź to drugie )
4. po prawej masz taki napis - wybierz pliki ze swojego komputera (i w tym momencie szukasz zdjęcia na kompie i klikając na niego sprawiasz, że pojawia się w utworzonym przez Ciebie albumie)
5. na końcu - utwórz i wybierz album (chyba tak jakoś)

I na tym na razie zakończmy Mamuś. Daj znać czy udało się Tobie przenieść zdjęcia z prywatnego komputera na fotosik.pl

A gdzie BaCha? Kawy nie zapodała. Śpi jeszcze czy co:)

Pozdrawiam Wszystkie Netunie smile

44,370

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/12346463_10153236346781931_5261179929339292576_n.jpg?oh=08e8f98fa3e6d8b5497751f601d0d061&oe=56DFA4C4

Gotuję tą kapustę z grzybami i będę robiła krokiety,a przy okazji naleśniki na obiad.

44,371

Dzień dobry smile
Wstałam w lepszym humorze a chwilę później pani z agencji pracy poprawiła mi go na maksa big_smile  jadę podpisać umowę o pracę big_smile big_smile big_smile  Fajnie, cieszę się, brakowało mi tego big_smile big_smile big_smile
Bulinko albo Ty jesteś święta albo ja rozpuszczona jak dziadowski bicz tongue urwałabym łeb.

44,372

hey Dziewuszki lol

Sponi miło,że zauważyłaś moją nieobecność lol
w tygodniu śpię dłużej ... wybierałam się do lekarza i nie miałam czasu
ale Kamoa wstawiła kawke ... lol

Wind a co to za praca ???? zdradź tak ciut smile ciut

Bulinka jak tam ??? wygrałaś ten dobry i duży przetarg ??

hallo te Mychy co rzadko piszą : Sonia- Megi - Alika - Weronka ( wróci pewnie pod koniec tygodnia ??? )
                                                         Milionek i dalej to mam sks-a smile
  odezwijcie się w końcu  ... lol

pozdrawiam

44,373

Hejka
Widzę, ze obecność obowiązkowa codzienna wink.

Bulinka> ja to załatwiam tak: zapytałam oficjalnie czy miło jest dostawać prezenty... usłyszałam, ze zależy jakie bo niektóre są nietrafione... ale tak ogólnie jako czyjeś intencje, jako gest, czy miło.... to się dowiedziałam, ze miło... to ja oczywiście oznajmiłam, ze jest mi przykro bo nikt o mnie nie pamięta, ja każdemu co roku kupuję, a potem jestem sama-samotna jak ta sierotka Marysia albo dziewczynka z zapałkami. Oznajmiłam, że z tym kończę i albo od tego roku kupujemy wzajemnie albo nikomu. Zdziwienie było, ale wybrał wersje nikomu (myślę, że z wygodnictwa wink ) ale ok. Bynajmniej ja nie musze jemu kupować. Córce chyba było żal i zdecydowała, ze w takim razie ona nam będzie kupować, bo zasługujemy na to.... i wobec takiego argumentu nie mogłam się sprzeciwiać. No... tak to u mnie było smile .

44,374

Taja ja gdybym tak sprawę załatwiła,to czułabym się gorzej niż wtedy gdy o mnie nie pamiętają.Miałabym wrażenie,że robią to z łaski.
Kapusta zrobiona.Smażę naleśniki,ale zaraz chyba jadę na
Zebranie do starszego syna.Chyba,bo na razie nie mam z kim Majki zostawić.

44,375

Bulinka> widzisz.... każdy jest inny smile .
Osobiście uważam, że każdy powinien wiedzieć co czuje druga osoba, to uczy empatii. Skąd mają wiedzieć, że mi to nie odpowiada, skoro im tego nie powiem? Jestem zdania, że rozmowa to podstawa zrozumienia drugiego człowieka! Akurat ja nie czuję litości ze strony córki, bo ona nie  była przy tej rozmowie. Sama tak zdecydowała, gdy po jej pytaniu czemu nie ma dla nas prezentów, odpowiedziałam, ze już nie kupujemy ich sobie, bo uznaliśmy, że tak będzie ok dla obojga. Wtedy podjęła decyzje, że będzie nam kupować bo zasługujemy na prezenty, bo jej byłoby przykro gdyby nic nie dostała, a inni by dostawali. I wiesz.... widziałam ukradkiem jak tymi słowami zawstydziła swego ojca, z czego - nie ukrywam- bardzo się cieszyłam. Dzieci mają w sobie więcej wrażliwości niż dorosły i tenże faktycznie mógłby się litować, ale dziecko raczej wczuje się w sytuacje i zrozumie. W każdym razie tak myślę wink .... może się mylę bo dzieci pewnie też są różne wink .

44,376 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-15 17:27:24)

coś chciałam wkleić, nie wyszło, próbuje jeszcze raz...

Oooo wyszło smile

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12369139_737872729678017_5727513572671111607_n.jpg?oh=7cf21dba6f7c5f23c7ff57fb82e6f2e2&oe=56E60456

44,377

Na dziś mam dość. Dość roszczeń, pretensji, buty i wymagań. Mam serdecznie dość. Jestem tym zmęczona. Ale dziś...

Czytam Wasze pogaduchy o podarunkach. Swojego czasu czytałam przypowieść. Znalazłam  ją. Nie ma w niej aluzji do Waszych wypowiedzi o bliskich. chyba raczej do tych, których mijałam dziś po drodze...

Przypowieść o prezencie

Niedaleko Tokio żył wielki samuraj. Kiedy się zestarzał,poświęcił się nauczaniu młodych buddyzmu Zen. Mówiono jednak, że pomimo podeszłego wieku był w stanie pokonać każdego przeciwnika. Pewnego wieczoru odwiedził go młody wojownik zupełnie pozbawiony skrupułów. Był on również znany ze swojej techniki prowokacji. Najpierw czekał na pierwszy ruch przeciwnika, a potem dzięki wyjątkowej bystrości umysłu oceniał popełnione przez niego błędy i przypuszczał nagły kontratak. Nigdy jeszcze nie przegrał żadnej walki. Wiele słyszał o sławie samuraja i udał się na spotkanie z nim z zamiarem pokonania go i umocnienia własnej reputacji. Pomimo protestów swoich uczniów stary samuraj przyjął wyzwanie wojownika. Kiedy ludzie zgromadzili się na placu, młody człowiek zaczął obrażać starego nauczyciela. Rzucał w niego kamieniami, pluł mu w twarz, obsypywał obelgami jego i jego przodków, nie przebierając w słowach. Przez wiele godzin robił wszystko co w jego mocy, aby wyprowadzić samuraja z równowagi, ale starzec pozostał niewzruszony. Pod wieczór porywczy wojownik wycofał się, wycieńczony i poniżony. Uczniowie, rozgoryczeni faktem, że ich nauczyciel nie zdołał odpowiedzieć na wyzwiska i prowokacje młokosa, spytali:
—Jak mogłeś znosić takie upokorzenia? Dlaczego nie podjąłeś ryzyka, nawet gdybyś miał przegrać tę walkę? A ty nawet nie wyciągnąłeś miecza i pokazałeś się nam jako tchórz.
—Jeśli ktoś przychodzi do ciebie z podarunkiem i ty go nie przyjmujesz, to do kogo wtedy należy ten prezent?—spytał samuraj.
—Do darczyńcy— opowiedzieli uczniowie.
To samo dotyczy zawiści, złości i obelg —rzekł ich nauczyciel. Jeśli nie są przyjęte, pozostają własnością osoby, która nosi je w sobie…

zaczerpnięte ze strony: samuraj biznesu

Pozdrawiam Wszyściutkie. Dziś na pewno rozsmakuję się bukietem smaków przelanych z wina...

Nuty na dziś dopasowane jak u najwyborniejszego Krawca...

44,378

witajcie wieczorowo

44,379 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-12-15 18:19:50)

Wyszłam z wywiadówki jak zwykle od starszego wkurzona.Szkoda moich nerwów więc nie komentuję.
Jadę do domu robić krokiety.

Basiu jeszcze nic nie wiem o wynikach.

44,380

hej wieczorowo smile Sponi  piękne te  przypowieści/opowiadania za każdym razem  zadumuję się smile  Ba-Cha nie było dziś kawy ? no to częstuję witaminowo
http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/12/b07921d72837d9f87cd5b632938c9578.jpg

44,381

Ja pije melisę, bo tez miałam dzień niezadowalający i proszę bardzo dla bulinki i dla wszystkich, którzy tego potrzebują... spokojnej nocy netki-kobietki.

http://1.bp.blogspot.com/-sp43mcli4Vw/UZ6FT4AArCI/AAAAAAAAFhs/vwoB4stdtmA/s1600/IMG_2679.JPG

44,382

Niestety u mnie niespokojna ta nocka jak na razie.Siedzę z synem na pogotowiu.W szkole skręcił nogę.Potem jak pół dnia na niej chodził i coraz bardziej bolała.Wieczorem już nie mógł na niej stanąć.

44,383 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-15 22:36:29)

Przypowieść o obrazie

Uczeń zapytał Mistrza:
- Jesteś taki mądry. Jesteś zawsze w dobrym nastroju, nigdy nie złościwy. Pomóż i mnie być takim.

Mistrz zgodził się i poprosił ucznia o przyniesienie ziemniaków i przezroczystej torby.

-       Jeśli jesteś na kogoś gniewnym i przechowujesz urazę, - powiedział Mistrz, - to weź tego ziemniaka. Z jednej jego strony napisz swoje imię, a z drugiej jego strony - osoby, z którą był konflikt, i umieścić tego ziemniaka w worku.

- To wszystko? - Zapytał zdziwione uczeń.
-  Nie, - odpowiedział Mistrz. - Należy zawsze nosić tą torbę ze sobą. I za każdym razem, gdy ktoś Ciebie obraził, dodawać ziemniaki w nią.

Stażysta zgodził. Minęło trochę czasu. Uczeń dodał w torbę jeszcze kilka ziemniaków i stała się już dość ciężką. Ona stała bardzo niewygodna do przenoszenia. Ponadto, ziemniaki, które były umieszczone na początku zaczęły się psuć. Były pokryte śliskim brzydkim rozkwiczem,  niektóre zaczęły rosnąć, niektóre zaczęły wydawać ostry nieprzyjemny zapach.

Uczeń przyszedł do Mistrza i powiedział:
- To nie jest już możliwe do wykonania. Po pierwsze, torba jest zbyt ciężka, a po drugie - zepsute ziemniaki. Zaproponuj coś innego.

Ale Mistrz powiedział:
-  To samo dzieje się w twoim umyśle. Gdy jesteś na kogoś zły, obrażony, to w duszy pojawia się ciężki kamień. Po prostu nie zauważasz jego od razu.

Następnie kamienie staję coraz bardziej i bardziej. Działania zamieniają się nawykami, przyzwyczajeniami — charakterem, który tworzą śmierdzące wady. I lepiej o tym obciążeniu zapomnieć, bo to jest zbyt ciężkie, by nosić go stale ze sobą.

Dałem ci szansę obserwować cały proces z boku. Za każdym razem, gdy zdecydujesz się obrazić lub odwrotnie, obrazić kogoś, zastanów się, czy chcesz tego kamienia.

Bulinko... Znowu Ty...
Poczekam tam z Tobą. Będę cichutko. Przyniosę Tobie herbatkę ciepłą byś się ogrzała.

44,384

Bulinko, ja poczekam razem ze Sponi.
Będę później jak rodzinka pójdzie spać. Napiszę Wam o mojej pracy.

44,385 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-15 23:31:57)

Przepraszam, że Was tak męczę sobą. Chciałabym być ubogą. Chyba, że biorę na kredyt...
Nie umiem sama tak od siebie o sobie. Wybaczcie...

Przypowieść o przygnębieniu
Wiele lat temu, diabeł postanowił pokazać i umieścił na publicznej prezentacji wszystkie narzędzia jego handlu. Ostrożnie umieścił ich w szklanej gablocie i dołączył do nich etykiety, tak aby wszyscy wiedzieli co to jest i jaki jest koszt każdego z nich.

Co to była za kolekcja! Tam były i wspaniałe: Sztylet Zazdrości, i Młot Gniewu, i Pułapka Chciwości. Na półkach były pięknie ułożone wszystkie pistolety Bojaźni, Pychy i Nienawiści. Wszystkie narzędzia leżą na pięknych poduszkach i wywołają podziwienie przez wszystkich odwiedzających piekła.

A na najdalszej półce był mały brzydki i brudny drewniany klin oznaczony "Depresja". Zaskakująco, on był wart więcej niż wszystkie inne narzędzia razem policzone.

Na pytanie, dlaczego diabeł tak docenia tego przedmiot, on dał odpowiedź:

- To jest jedyne narzędzie w moim arsenale, na którym mogę polegać, jeśli wszyscy będą bezsilni -z czułością pogładził on drewnianego klina. - Ale jeśli uda mi się go prowadzić w głowie człowieka, on otwiera drzwi dla wszystkich innych instrumentów...

Źródło: norbekov.eu

By nie utopić Was w smutku...

https://m.youtube.com/watch?v=tDl3bdE3YQA

Bulinko, daj jakiś znak...

44,386

Miałam napisać o pracy. Zacznę od tego, że zawsze miałam pracę, zawsze taką, którą lubiłam. Pracowałam jako agent celny, spedytor w niemieckiej firmie. Potem przez 10 lat prowadziłam swoje biuro podróży. Gdy moja córka po urodzeniu dziecka została sama,chciałąm jej pomóc, zająć się maleństwem, żeby nie ciągała go ze sobą do pracy. Sprzedałam biuro mojej pracownicy. Dwa i pół roku w domu...miałam dość. Chciałam do pracy...i wiecie co? zdałąm sobie sprawę, że przeraża mnie wizja szukania pracy, rozmów kwalifikacyjnych. Dodam, że to mała miejscowość i o pracę nie tak łatwo, no ale mieszkam przy granicy, nawet dwoch granicach. Zawiozłam swoje cv do niemieckiej agencji pracy, pani uprzejmie zapytała czy znam niemiecki- a ja jej odpowiadam, że yyy...eeee...słabo bo zapomniałam, nie wiem co tam jej jeszcze bredziłam. Czekałam miesiąc- nie oddzwonili. Nic dziwnego-moja autoprezentacja była świetna. Pomyślałam sobie, że chyba już całkiem mi na głowę padło, przecież ja byłam spedytorem w niemieckiej firmie, przecież znam niemiecki,wystarczy trochę powtórek, kilka programów w tv, jakieś ksiązki...dam radę, nie jestem stara, nie jestem bezużyteczna, nie jestem głupia. Rozesłałam swoje cv do 3-ch firm. Po kilku dniach zadzwoniła i zapytała czy chciałabym pracować w zakładzie produkcyjnym w systemie zmianowym. Dwa dni próbne i w końcu informacja, że mnie biorą. Jestem szczęśliwa, że idę do pracy, nie wiem jak długo dam radę tak pracować na zmiany, chociaż sama praca nie jest ciężka. Fajnie jest znów pójść do pracy..Miło jest poradzić sobie z czymś, czego tak się bałam big_smile  Ufff ale się rozpisałam big_smile big_smile ale tak mnie jakoś ostatnio gniotło, że musiałam z siebie wyrzucić smile

44,387 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-16 00:36:33)

Ja lubię swoją pracę. To zajęcie czysto umysłowe. Czasem mam dość ludzi tak jak dziś np. Sprawiali wrażenie jakby byli dziećmi i skarżyli się matce, która mówi: dzieci, po kolei. Nie wszystko naraz. Takie ciąganie za kieckę...

Z jednej strony cudnie, bo czujesz że masz jakąś wagę, rangę w oczach innych i nie ma znaczenia, jaki tytuł mają ludzie przed nazwiskiem ( przed moim nie stoi nic). Przyjemnie jest czuć że ktoś Ciebie docenia. Niestety to nie stanowi równania z pieniędzmi.

Niebezpieczne jest u mnie to, że każdą porażkę traktuję bardzo osobiście. Powoli jednak próbuję z tym walczyć. Kiedyś mi się uda nie ubolewać nad przegraną.

Wietrze... Cieszę się razem z Tobą. Opowiesz mi o pierwszym dniu pracy? Obiecaj...

44,388

Ja do tej pory też pracowałam wyłącznie umysłowo, pracowałam zawsze z klientem i lubiłam to. Biuro podróży to było takie spełnienie marzeń, fajna praca, lubiłam zawsze wszystko mieć tak na tip top - przekładało się to na wdzięczność klientów ale zarobki już niestety niekoniecznie.
Teraz chciałam wrócic między ludzi - no i po prostu mieć pracę. Wiesz o co mi chodzi? Możliwość pracy daje człowiekowi jakieś poczucie wartości- no w każdym razie mi...bałąm się tego, że będę oceniana, pierwszy raz od wielu lat. Do tego moje wyobrażenie o fabryce- matko jedyna jedyne co mi przychodziło do głowy to "Ziemia obiecana" big_smile big_smile.  Przyjechałam, szukam babki do której miałam się zgłosić, podeszły do mnie dwie niemki, pomogły, zaprowadziły, przedstawiły się.
Frau jakaś tam oprowadziła mnie po całym zakładzie, tłumaczyła opowiadała (rozumiałam jakieś 1/3 z tego co do mnie mówiła) . Czysto, cicho a maszyny to się w dzisiejszych czasach programuje i pilnuje czy wszystko dobrze idzie. Ludzie mili. Pracuje też kilka młodziutkich polek - naprawdę sympatyczne dziewczyny smile. Mam dwudziestoparoletnie koleżanki big_smile

44,389

Wiesz Sponi, ja też mam taką skłonność do przeżywania każdej porażki, wręcz łamały mnie sprawy, na które nie miałam wpływu. Kilka lat temu zachorowałam. Przeszłam operację,leczenie. Pewna mądra lekarka powiedziała mi, że stres nas zabija, żebym postarała się nie przejmować się tym na co nie mam wpływu,bo i tak nic z tym nie zrobię i żebym przyjrzała sie co mam dobrego w życiu i na tym się skupiła .

44,390 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-16 01:43:58)

Mówisz o stresie. To najbardziej podstepny zabójca. Wręcz perfekcyjny. Skrywa się pod skrzydłami wątpliwości, moich wewnętrznych rozterek. I bóg wie czego jeszcze...

Staram się by praca nie zdołała okiełznać moich słabości. Naprawdę, pracuję nad tym. Powolutku... I widzę jakieś efekty  u siebie.

Praca to jedyne nad czym mam kontrolę. Ona też otworzyła mi drzwi ku przyszłości. W niej się realizuję.

Tymczasem reszta jak to mówi moja młodsza córka - dupy nie urywa.
W t ej chwili ryczę. Ponoć jak bóbr. Nie wiem szczerze mówiąc czy te zwierzęta tak płaczą. Smakuję łzy i rozpościeram smarki płynace z nosa po całej twarzy.

Wiem. Jestem przez to obrzydliwa ale nie potrafię inaczej siebie w chwili onbecnej przedstawić.

Mam marzenie: uciec stąd. Tu i teraz...

44,391

Uciec Sponi? ale dokąd? Nie zamartwiaj się tym na co nie masz wpływu, nie próbuj zapanować nad tym nad czym zapanować się nie da. Odpuść, skup się nad tym co daje radość, rób to co musisz robić..tyle...czasem przyszłość nas zaskakuje, czasem nie jesteśmy w stanie, będąc tu i teraz,nawet przypuszczać co da nam radość, co będzie nas cieszyć. Pozwól czasowi płynąć- to niesamowite jakie niekiedy przynosi rozwiązania.

44,392

wind napisał/a:

Uciec Sponi? ale dokąd? Nie zamartwiaj się tym na co nie masz wpływu, nie próbuj zapanować nad tym nad czym zapanować się nie da. Odpuść....

Spokojnie. Ja to wszystko wiem. Bez paniki. Nie mogę mieć kryzysu http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif
Ja już wiem dokąd chciałabym uciec.

Kawa na śniadanie przygotowana...
http://st.gde-fon.com/wallpapers_original/582983_shishki_zima_shokoladnoe_kofe_karamel_serviz_deser_2000x1310_www.Gde-Fon.com.jpg

Mam nadzieję, że Bulinka wróciła z tego pogotowia.

44,393

Witam Was Kochane!Dziękuję,że byłyście ze mną.Wasze pozytywne fluidy sprawiły,że o 23-ciej już  byłam w domku i myślałam o spaniu.Przeprasza,że nie zajrzałam.
,ale jakoś byłam wykończona.
Syn ma zwichnięcie i 10 dni ma chodzić o kulach.Tak więc nie jest tak źle.
Pisałyście o pracy.Mogę dołączyć się ze swoimi rozmyślaniami?
Kiedyś pracowałam w Domu Opieki Społecznej dla Dorosłych.Robiłam tam wszystko od sprzątania do zajmowania się pacjentem.Realizowałam się.Niestety życie nie pozwoliło mi tam zostać,a to byłoby moim szczytem pragnień.Obecnie zdrowie uniemożliwia mi taką pracę.
Teraz poniekąd tez jestem zadowolona.Praca fizyczna jest dla mnie ok.Nie nadaję się do siedzenia za biurkiem.
Wiem,że jestem trochę dziwna,ale uwielbiam też dni kiedy mogę siedzieć w domku.Lubię tutaj pracować i zajmować się sprawami rodziny.
Spotkałam się z tym,że niektórzy uważali,że poświęciłam swoje życie,że nic z niego nie mam.Mąż chory,ja po wypadku,czwórka dzieci,najmłodsza z DPM.Nie uważam,żeby tak było.Żyjemy normalnie i mamy te same problemy co inni.Cieszymy się życiem jak inni,smucimy porażkami.Nie mam pretensji do Boga,że jest tak a nie inaczej.Jak to Wind ładnie napisała:pozwalam czasowi płynąć.Cieszę się z tego co mam i każdego dnia uczę się żyć.

...się rozpisałam.Nic...życie wzywa.

44,394

smile

44,395

bry DZIEWUSZKI ...

Sponi jaka ładna kawulka hii

dosiadam się z drugą      http://imgup.pl/di/ENNM/yczenivrv.png

Wind fajnie,że znalazłaś pracę z małolatkami ...   lol 

co do pracy ulubionej ....
jak byłam młoda dziewuszka - zawsze podobały mi się spikerki zapowiadające programy w tv
naśladowałam je smile  ...... potem miałam pracę i prowadziłam radiowęzeł zakładowy ...

zawsze też podobały mi się ekspedientki w drogeriach , księgarniach ...
i ostatnią moją pracą była księgarnia lol

najgorsza harówa jest w sklepie spożywczym .... wieczne układanie towaru ...
albo użeranie się z ludźmi przy kasie .... wrrrr

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  ......

Posty [ 44,331 do 44,395 z 85,596 ]

Strony Poprzednia 1 681 682 683 684 685 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024