Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 654 655 656 657 658 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42,576 do 42,640 z 85,597 ]

42,576 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-26 18:58:24)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Miałam edytować i poprawić błąd,  a coś zdublowałam.

Zobacz podobne tematy :

42,577

tajemnicza75 napisał/a:
Meg73 napisał/a:

Hejka dziewczynki. Ja bym chciała tą wiedzę posiąść Taja bo ja toczę ciągłą walkę z kilosami. Nie dla pięknej sylwetki a dla zdrowia bo ja diabetyk jestem a dietka diabetologiczna mnie nie pociąga niestety smile

Meg> coś ty... ja mam dietetyczkę uczyć jak schudnąć? Toż to jakieś jaja są... .
Prawdą jest jednak, że znam 2 osoby którym dietetyczka nie pomogła ( z szacunkiem do tego zawodu), ale znam też jedną, której pomogła wink .
To trudne dobrać indywidualną dietę każdemu z osobna. Moge Ci napisać co zrobiłam, a czy się do tego zastosujesz to Twoja decyzja. Każdy kto o tym słyszał, mówił, ze nie ma szans w tym wytrwać wink.  Bzdura, ja trwam z powodzeniem 1,5 roku smile .
Ze względów zdrowotnych musiałam wykluczyć z mojej diety 3 produkty: pszenicę, drożdże i cukier (pod każda postacią) oraz stosować z początku dietę cukrzyków czyli produkty z niskim IG. O ile łatwo niektórym wyobrazić sobie życie bez pszenicy i drożdży (ogólnie mówiąc bez pieczywa), to nie wyobrażają sobie życia bez cukru. Jak stwierdziła moja mama, że przecież ona nie jada nic słodkiego przez 6 dni i tylko w niedzielę kawałek ciasta/paczka/drożdżówkę. Tylko nie umie zrozumieć, że cukier jest niemal wszędzie: napoje, soki, ketchup, musztarda, kukurydza i groszek w puszce, przyprawy, jogurty... wymieniać bym mogła bez końca. Dlatego nauczyłam się czytać etykiety i dopiero wtedy zrozumiałam jak nas uzależnia cukier, bo po jakie licho dodaje się cukier do groszku i kukurydzy albo przyprawy do grilla? Po co w szklance napoju jest aż 8 łyżeczek cukru???

42,578 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-26 20:13:33)

Jeszcze jedno:  jadłam same ryżowe i wase zamiast chleba oraz zamiast ziemniaków gotowane warzywa w sporej ilości. 
Schudłabym więc więcej niż te 5 kilosów, ale znalazłam chleb żytni na 100% zakwasie i zaczęłam jeść na obiad kluski żytnie zamiast ziemniaków. Dzięki temu uratowałam się przed utratą kolejnych kg. Akurat ja nie musiałam się odchudzać, bo zawsze miałam niedowagę Przy wzroście 170 cm waga 53 kg to kościotrup prawie. Na szczęście odzyskałam 3 kg z powrotem dzięki zwiększaniu ilości węglowodanów  w postaci mąki żytniej oraz pozwalałam sobie na średnie IG. Drogą dedukcji doszłam, że dieta niskowęglowodanowa może powodować utratę kg.

42,579 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-09-26 23:11:35)

Będziemy pić winko z winogron.Stare dopiero zlałam,a nowe od jutra będzie bulkać.To będzie winko na wesele córci na wiejski stół może,ale na pewno zostanie,to zaproszę i Was.
Cały dzień stałam i biegałam na nogach.Jestem padnięta.Jutro u nas odpust,to pobiegam znów.Tym razem po taszach.
To tak na banana:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12033043_747490128696098_2560395494501856262_n.jpg?oh=87e35ebc4c037fd1e3db818383d866df&oe=5693682A

42,580

Hej wieczornie..jutro odpoczywam...wyskoczymy sobie z młodszą córuś na grzybki.. A teraz lulu.

42,581 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-09-27 06:22:53)

tajemnicza75 napisał/a:

Schudłabym więc więcej niż te 5 kilosów, ale znalazłam chleb żytni na 100% zakwasie i zaczęłam jeść na obiad kluski żytnie zamiast ziemniaków. Dzięki temu uratowałam się przed utratą kolejnych kg.   Akurat ja nie musiałam się odchudzać, bo zawsze miałam niedowagę Przy wzroście 170 cm waga 53 kg to kościotrup prawie. Na szczęście odzyskałam 3 kg z powrotem dzięki zwiększaniu ilości węglowodanów  w postaci mąki żytniej oraz pozwalałam sobie na średnie IG.

to jak ??????????????? Taja po chlebie żytnim się tyje ????????????? lol
zajadam się chlebem lnianym na zakwasie  smile tzn. tylko 2 malutkie kromeczki .... smile

hey.... hey   niedzielnie DZIEWUSZKI   
kawencje zapodaje     http://imgup.pl/di/KCB3/528da1097cff.jpg

miłych spacerków jesiennych   http://imgup.pl/di/M4U83KO8/1413577275-by-brokenman-inner-noframe.gif

... też bywa urokliwie smile

Bulinka też mam w piwniczce swojskie winko z winogron ....  chyba jest najlepsze ...  smile
dżises - wg. obrazka jestem w ostatnim stadium hiiiiiiiiiiiiii

42,582

Witajcie w niedzielę.Miły dzień się szykuje,bo słoneczko świeci.Szykujemy się na wyjście z domu ok.jedenastej.Razem z koncertem,Sumą i taszami myślę,że wrócimy gdzieś koło 15-stej.Goście mi wczoraj odpadli,więc luzik.
Życzę Wam miłego dnia.

42,583

Wzajemnie..dobrego dzionka.
Wszystkim kobitkom odpoczynku..radości w serduchu
Fajnie dzionek się zaczął..rodzynek wtrynił mi się pod pierzynkę i sen opowiada
Za chwilkę kawuś...

42,584

Witajcie drogie Panie. 
Jestem tutaj id wczoraj i chętnie kogoś poznam. 
Jakoś trudno mi się odnaleźć w wirtualnym świecie.

42,585 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-27 17:02:44)

Ba-Cha napisał/a:

to jak ??????????????? Taja po chlebie żytnim się tyje ????????????? lol
zajadam się chlebem lnianym na zakwasie  smile tzn. tylko 2 malutkie kromeczki .... smile

Hehe, nie po żytnim akurat, ale po pieczywie ogólnie się tyje wink . Podobno po mącznych produktach, dlatego jadłam te kluchy, a potem wprowadziłam inne mączne (ja konkretnie żytnie) dania typu: tortilla, naleśniki, placki słono i słodko, muffinki na słono itp, by nie tracić więcej kg. Zanim odkryłam w sklepie żytni na zakwasie, to jadłam same suche ryżowe i wase .... czyli bida z nędzą wink . Moje spostrzeżenia potwierdziła kiedyś koleżanka, która przyznała, że gdy zrezygnowała z chleba i jadła tylko te suche pieczywo, to schudła kilka kg więc jest coś na rzeczy.

Marysiu witamy> wciągniesz się szybko, wiem po sobie wink .

42,586

Taja - teraz napisałaś bardziej przejrzyście hiiii
masz podobną dietę ( troszkę ) do Kwaśniewskiego ..... ???

ja właśnie na tej diecie - lata temu - nie jedząc chleba wcale przez pół roku schudłam 5 kg smile powaga ...

ja potrzebuje tylko spłaszczyć brzuch .... bo mam ostatnio taki "bębenek ciążowy"
ale to może jest przyczyna w suplementach menopauzalnych lol lol  ?????

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  ....

witaj Marysia ....  lol

42,587 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-27 18:00:28)

Dzień dobry Maryś i inne Netki...

No... To jeszcze mnie kuźwa w kontenerze na śmieci nie byłohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0sarcastic.gif
Córka zaangażowała się społecznie. Trzeba było coś za Nią wysłać do urzędu. Koleżanka odebrała papiery z domu i pognała na pocztę. U nas jest taka calodobowa. Dzwoni do mnie, że potrzebuje adres. Gdzie on? Ano na gazecie. A ta chwile wcześniej poszła do śmieci.

Letę do kontenera. Torba papierowa którą wcześniej wyniosłam przywalona innymi workami. Chust, myśle sobie, musze do niej dotrzeć. A że stoczyła się trochę w dół, musiałam nurkować. Nogi mi tylko fikały w powietrzu http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif Najważniejsze, że znalazłam smile

42,588

Witaski smile

Ja juz prawie spakowana, ale ?????

Tak sobie siedzę i myslę........kuźwa mam jakieś odchyły od normy, popaprana jestem całkowicie hmm

Idę na spacerek narka wink

Witaj Marysiu  smile

42,589

Sponi napisał/a:

Dzień dobry Maryś i inne Netki...

No... To jeszcze mnie kuźwa w kontenerze na śmieci nie byłohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0sarcastic.gif
Córka zaangażowała się społecznie. Trzeba było coś za Nią wysłać do urzędu. Koleżanka odebrała papiery z domu i pognała na pocztę. U nas jest taka calodobowa. Dzwoni do mnie, że potrzebuje adres. Gdzie on? Ano na gazecie. A ta chwile wcześniej poszła do śmieci.

Letę do kontenera. Torba papierowa którą wcześniej wyniosłam przywalona innymi workami. Chust, myśle sobie, musze do niej dotrzeć. A że stoczyła się trochę w dół, musiałam nurkować. Nogi mi tylko fikały w powietrzu http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif Najważniejsze, że znalazłam smile

yikes  wink

42,590 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-27 18:32:13)

Nie ma sie co śmiać.
Musiałam pobiec do Galerii po zakupy na obiad. Mijam przystanek. Myślę sobie przejade ten jeden przystanek, bo nie chce mi się z buta zapierniczać. I czekam...

Wsiadłam i okazuje się ze mój śliczny autobusik skręca w prawo. Bo niby gdzie indziej skoro na wprost jest budowa.

Jadę. Następny przystanek ten właściwy. Potrafię czytać co na wyświetlaczach czy jak się to zwie. Ale znowu cholera skręca w lewo. Spanikowałam. Myślę, wysiądę tutaj i dojdę, bo jeśli skręci znowu w prawo, wywiezie mnie na jakiś Widzew.

Jak pomyślałam tak zrobiłam. No... Patrzę, a autko skręca w lewo czyli w tę stronę o której myślałam.
Pękłam. Śmieję się do siebie. Zerkam na zegarek. Czasu mało. Cóż idę... Spoglądam na horyzont. Jejuś, jak to dalekohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gifDecyzja... Wracam na przystanek i czekam na kolejny.

Przyjechało jakieś cacko. Ja uradowana, że hej, bo wreszcie mi się poszczęściło. Najpierw w lewo a potem... znowu w prawo. Złapałam się za głowę. Musiałam wygladać jak jakaś schizofremiczka gdy tak się z siebie śmiałam. Wysiadłam na kolejnym przystanku. Resztę przeszłam na pieszo.

Ostatecznie okazalo się, ze gdybym na poczatku przemierzyła drogę na pieszo, dawno byłabym po zakupach.

42,591

witaski kobitki .....
u was wesoo

42,592

Dzień doberek ,witam Was

42,593

Dziewczęta smile dziś w szkole uczyłam sie kręcić loki prostownicą i robić afro smile fajna jest moja szkoła smile Niedługo wrzucę zdjęcia.
Na razie nie mam na kim  ćwiczyć, bo małolata stanowczo protestuje... przekupić ją czy co?
A dopiero za 2 tygodnie dotrze do mnie głowa treningowa.
Mam też zadanie domowe: "zrobić kartę oceny ryzyka zawodowego na stanowisku: fryzjer" smile Ha!  /zadanie z BHP/

Pozdrawiam z zimnego zachodniopomorskiego smile

42,594

Hejka Marysia...dobrego wieczorku wszystkim..

42,595 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-27 20:25:26)

Ba-Cha napisał/a:

Taja - teraz napisałaś bardziej przejrzyście hiiii
masz podobną dietę ( troszkę ) do Kwaśniewskiego ..... ???

Coś ty? Nie wiem jaką dietę ma Kwaśniewski .

Ba-Cha napisał/a:

ja właśnie na tej diecie - lata temu - nie jedząc chleba wcale przez pół roku schudłam 5 kg smile powaga ...

CZyli jednak to prawda.

Ba-Cha napisał/a:

ja potrzebuje tylko spłaszczyć brzuch .... bo mam ostatnio taki "bębenek ciążowy"
ale to może jest przyczyna w suplementach menopauzalnych lol lol  ?????

Na spłaszczenie podobno nic tak nie działa jak gimnastyka mięśni brzucha wink . Dietą odchodzisz całe ciało, a nie sam brzuch - podobno.

Udanego nowego tygodnia wszystkim smile .

42,596

Hm...ciągle temat diety,a ja dziś ptasie mleczko,cukierki kokosowe i tofiki.Od jutra post....Nie no może nie tak dosadnie.... Co do tej maki,to chleba razowego też niet?

Tasze zaliczyliśmy.Ferbiś powiększył grono zabawek.Pod wieczór kompletowaliśmy liście i owoce drzew typu żołędzie,kasztany,jarzębina.oczywiście na jutro do szkoły.Oj zaczęło mi się od nowa odrabianie lekcji.Kurcze,a tak się cieszyłam jak te starsze podstawówkę kończyły.Powinnam czuć się młodsza,a tu w krzyżu łupie i nogi rwą hi...hi...

42,597

heyyyyy poniedziałkowo DZIEWUSZKI    http://imgup.pl/di/GJ5R/dvrjqkm.gif hellou

kawka czeka    http://imgup.pl/di/VI57/06564857957630574677.jpg na każdą z WAS z osobna smile

Bulinka hiiii - powpieprzałaś cukEEErków lol od dzisiaj dieta
ja też taką stosuje smile  - w niedzielę ciasto smile  - a w tygodniu staram się nie jeść nic słodkiego lol lol

Taja wiem... wiem.... ale nikt mnie nie zmusi do robienia brzuszków lol
to nie o tego Kawśniewskiego chodzi - co pomyślałaś hiiiiiiiii
wklep w wujka Dżi  - dieta Kwaśniewskiego ....  lol

Hallo Marysia wpierw musisz smile się wkupić na cafejkę smile
i troszkę napisać o sobie : z jakiego rejonu Polski jesteś ???? skład rodzinki ????
z kim śpisz ????????????   http://imgup.pl/di/F3I5/galy.gif  żartuje oczywiście ....
ale zacznij pisać lol

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki   miłego tygodnia .....

http://imgup.pl/di/FABM/20131030095430-b.jpg
już w tym tygodniu : październik ..... ale w górach jest przepięknie ... lol tzn. będzie ..teraz smile

42,598

Pojechałoby sie w Bieszczady...

42,599

Kawuś...
Zupka pyrka, dzieci w szkole...
Ja we wrześniu zawsze obiecuję sobie, że pojadę z dziećmi na festiwal archeologiczny do Biskupina..i tak jakoś zawsze mi umknie...już trzeci rok nie mogę się zebrać, bo coś innego akurat wypada...
Dobrego na dziś.

42,600

Witaski w ostatni dzień w domku smile

Kawusia wypita,poczytałam i zmykam wink

Zajrzę jeszcze wieczorkiem i się pozegnam

Miłego dnia wszysciutkim smile

42,601

Ja też tylko na chwilunię :0
Wczoraj zamierzałam Wam przypomnieć o zaćmieniu księżyca, ale wciąż czytałam o odmowie dostępu. Niby serwer nie ten... Reasumując budzika nie słyszałam. Śpiuniałam jak dziecię. Obejrzałam relację dopiero w necie w pracy przez chwilę.

Swoja drogą wiedziałyście o tym, że ten układ słoneczny pokazywany w książkach (jego proporcje) jest oszukańczy? Odległości planet nie da się przenieść w rzeczywistej długości na papier.

Gdybyśmy bowiem założyli, że zaczynamy od narysowania Ziemi jako ziarnko grochu na kartce, to np Jowisz musiałby wylądować na papierze w odległości trzystu metrów od tego grochu. Nie mówię już o Plutonie. Na narysowanie jego potrzebowalibyśmy wprawdzie malutko miejsca, bo zaledwie maciupeńką kropeczkę, ale ale kartki bardzo dużo. Jakieś 2,5 km smile

Wszechświat jest ogromny. Zadziwiający. Nieposkromiony. I może dlatego wzbudza mój podziw.

Miłego dnia pod Słońcem.

42,602

Witojcie dziolchy hi...hi...
Spo,ale ciekawostki nam tu przekazujesz.Ciekawa sprawa hm...

Siedzę pod szkołą i czekam na dzwonek.Już po pracy i zakupach.W portfelu kupę ubyło.Życie....W brzuchu mi burczy...no cio,tylko serek homo owocowy rano zjadłam.

42,603

Też się witam,i miłego popołudnia życzę,
W sobotę robię pożegnanie lata będzie ognicho -kiełbacha i pyry big_smile  ,ktoś chętny?Zapraszam ,
A takie cudo będę miała jeszcze

http://images66.fotosik.pl/1213/5c0ad5a2ca4cb008med.jpg

I wiecie co polecam,nie wiem czy robiłyście z babeczek do nadzień słonych i pikantnych tarteletki -mascarpone z łososiem miksuje i nadziewam te babeczki mmmm normalnie miód w gębie mówię Wam ,mój mąż nie lubi ryb a to uwielbia w ogóle nie czuć tam łososia ,jak zrobię to wstawię zdjęcia tongue ,może macie coś jeszcze sprawdzone co bym mogła zrobić jeszcze na ognisko?

42,604 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-09-28 18:57:45)

Basiu exktra pomysł z tym ananasem.Ja na 18-stkę owijałam połówki kapusty w folię aluminiową i w to wbijałam wykałaczki.
życzę Ci,żeby pogoda dopisała,bo fajna taka imprezka.

Majka zaciągnęła mnie dziś na siłę na przesłuchanie do szkoły muzycznej na naukę śpiewu.Chcą Ją,ale problem w opłatach,bo 140 zł za miesiąc /4 lekcje/.Dla mnie to dużo.Niby jakby nalazła się druga dziewczynka w Jej wieku do wspólnej nauki,to jest opłata na połowę.Decyzja na razie zawieszona,ale muszę się zdecydować do końca tygodnia.

To w temacie odchudzania:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12036455_1040308989314249_469671112184631000_n.jpg?oh=8bb12e046c684430138ec63a8e94b426&oe=569488A5

42,605

Hejka
Beatko a w szkole nie ma zajęć dodatkowych z chóru ??? pamietam , że ja chodziłam na takowe w podstawowce ale wieeeeeeeeeeeeeeeeeeki temu hmm
Teraz raczej za wszystko trzeba płacić, ale warto zapytać w szkole , może akurat cos takiego jeszcze funkcjonuje.

Basia ja chetnie na ognisko, ale muszę za chlebem ruszać do pracy, urlop sie skonczył wiec mus wink

Zmykam już, jak dotrę na miejsce  to się odezwę   smile

Paaa wszysciutkim *)

42,606

hej .... hej ... czekamy Alika

42,607 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-28 21:06:49)

Ba-Cha napisał/a:

Taja wiem... wiem.... ale nikt mnie nie zmusi do robienia brzuszków lol
to nie o tego Kawśniewskiego chodzi - co pomyślałaś hiiiiiiiii
wklep w wujka Dżi  - dieta Kwaśniewskiego ....  lol

Mnie tez by nikt nie zmusił wink.... chociaż kiedyś myślałam, ze do ćwiczeń porannych tez mnie nikt nie zmusi wink, a zmusiła mnie choroba (nie życzę nikomu takiej motywacji).

No widzisz... tak ja się na dietach znam wink . Słyszałam tylko o diecie Dukana, bo koleżanka na niej była... i zamiast schudnąć przytyła lol .

42,608

hellooooooo DZIEWUSZKI   
taki jesienny obrazek  http://imgup.pl/di/3L8U/16514-33d1b7879fcebd6e303aa21793fc67a4.jpg
zaprasza na spacerek lol lol   ale poźniej  hiiii 

teraz czas na poranną caffe     http://imgup.pl/di/S6JW/74783165758013257450.jpg zapraszam   lol

Bulinka ostatnia wklejka - superaśna lol  zaraz ja zwinę smile

Taja to mówisz ,że na Diukanie koleżanka przytyła ????? łłłłO Matulu
aż niewiarygodne ....  lol   

Alika a teraz na ile miesięcy pojechałaś do dziadka ????? smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki lol    http://imgup.pl/di/DT98/0-0-0-1272566017-middle.jpg >>> lol

42,609 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-29 09:48:59)

Ba-Cha napisał/a:

http://imgup.pl/di/3L8U/16514-33d1b7879fcebd6e303aa21793fc67a4.jpg

Zamawiam tę ławeczke dla siebie smile Taka ze mnie egoistyczna bzdziągwa lol

I tym razem nie wtulę się w nią. Posadzę dupsko w poprzek ławki. Z głową ułożoną ku dołowi. Moich włosów przy odrobinie szczęścia będą mogły dotykać wszystkie skryte w ziemi stworzenia smile Natomiast moje śliczne nóżyny oprę o pień tego dostojnego drzewa. Pozwolę mu pomasować moje stopy smile  Nie zapomnę o fajce w ręku smile Jestem w stanie to sobie wyobrazić smile

I jestem gotowa popatrzeć na niebo....

https://www.youtube.com/watch?v=8vsF1xkX04w

"Składamy się z nierównych warstw
Chcę pobyć sam. Nie tłumacz się
I każdy z nas tyle traci, wiesz?
Wciąż przez to, kim udaje, że jest
Wyciągasz dłoń kolejny raz
O co prosisz - dam, odstąpię płaszcz
a potem... po prostu chodź i otrzyj łzy

Spójrz na niebo choć na parę sekund
i oprzyj głowę, i tak patrz... miękko

Policzek zsuwam z Twoich rąk
Jak osa w szkle trącamy się
I każdy z nas tyle traci, wiesz?
Wciąż przez to
Kim udaje, że jest
Wyciągam dłoń, więc teraz ja
Bo ktoś jak Ty jest tylko raz
a potem... po prostu chodź i otrzyj łzy

spójrz na niebo choć na parę sekund
ono widzi gdzieś w nas ład...

najbardziej kusi pierwszy kęs,
więc nie możesz wahać się!

spójrz na niebo choć na parę sekund
ono widzi gdzieś w nas ład..."

Źródło tekstowo.pl

Mam to szczęście, że trafiam na prawdziwych ludzi. To też do Was moje Dziewczęta....

42,610

Witajcie kobitki ....
Cos tu tak pusto sie robi .
Czyzby jesien i niemiałybyscie czasu w te corazto dłuzsze wieczory .

42,611

Oznajmiłam mojej rodzince, że niech się wali i pali- mnie nie ma przez pół godziny. Kurcze, żeby 3 osobowa rodzina nie potrafiła sobie beze mnie dać rady? Skandal! Mama to, mama tamto, a gdzie jest o, a zrobisz mi to... pałka się przegła wink . Założyłam słuchawki na uszy, słucham muzyki relaksacyjnej, siedzę w necie i wyciszyłam telefon, bo uparcie dzwoni wink ). Mam wylane na wszystko cool .

42,612

Skąd ja to znam Taja.Dobrze się tak czasem wyłączyć.Ja ostatnio swoją rodzinę straszę,że jak nie zaczną mi pomagać i nie przestaną traktować mnie jak sprzątaczke to wybywam zagranicę razem ze starszą córką.

42,613

Bulinka weź przykład z Taji hiiiiiiiiiiiiiii 

no właśnie na polu zimno - a przez cały dzień pusto na cafejce ?????

Sponi ?????     - siedzisz na tej ławce do tej pory ?????????    lol lol 

http://imgup.pl/di/IH2S/ksiezycdrogadrzewanoc.jpg

http://imgup.pl/di/BPF1/0-0-0-1446941412-middle.jpg >>> lol

42,614

bulinka_1969 napisał/a:

Skąd ja to znam Taja.Dobrze się tak czasem wyłączyć.Ja ostatnio swoją rodzinę straszę,że jak nie zaczną mi pomagać i nie przestaną traktować mnie jak sprzątaczke to wybywam zagranicę razem ze starszą córką.

Musze to częściej stosować, bo ich miny były bezcenne wink, a siedzą cicho jak myszy pod miotłą.

42,615

No extra te widoczki.My z Majeczką nie boimy się zimna.Ubrałyśmy bluzy i bluzki i na rowerku na nasz plac zabaw.Majeczka poćwiczyła na siłowni.Dla Niej extra rehabilitacja.
Idziemy teraz spać sobie.Mamuśka ma zamiar się wyspać.

42,616 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-29 23:54:47)

Dobry wieczór smile

https://vine.co/v/exFEKDvQ1bD

Lubię kocięta smile

Aha... Za jakieś pół godziny ( taaaa, akurat- jezu ile ja pisze post ) rozpoczną wszyscy Chłopcy duzi i mali swoje święto ponoć. Zatem dla naszego  podgladającego Nas onegdaj Piotra

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_MIGP3lmP97F5TJT1cMU2WCUsOpBTe8Xe.jpg

Basiu Kochana smile podążyłam za księżycem

42,617

Hellooooooo DZIEWUSZKI

zapraszam na ????? http://imgup.pl/di/B4UT/10767e97fa4c.jpg
piszą o kawie a ja tu widzę herbatkę ..... to i to jest dobre lol

Taja - tak trzymaj lol

Sponi kociaki są najfajniejsze na gifach  http://imgup.pl/di/IX7U/i-just-died-from-cuteness-c16263-3156377.gif >> lol

a na tej ławce dziś przycupniesz ???? http://imgup.pl/di/HZ0U/59365891646929104764.jpg
                                        idąc do pracy ??? lol
zawsze się zastanawiam - dlaczego ludzie bez powodu przestają pisać ????
pamiętam ... pamiętam Piotra szkoda ,że się wycofał ....

pozdrawiam jesiennie  http://imgup.pl/di/7D78/jesienna-fryzura.jpg
      WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki ....  lol

42,618 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 07:47:31)

Ba-Cha napisał/a:

a na tej ławce dziś przycupniesz ???? http://imgup.pl/di/HZ0U/59365891646929104764.jpg

Oczywiście, że przycupnę, ale umówmy się, że po wyjściu z pracy smile
Dla mnie pora roku nie ma znaczenia. Wszystkie do siebie tulę. A jesień? Jest taka... Taka kusząca kolorami smile

A wiecie jak ja sobie tłumaczę kolory liści? Podobnie jak jakaś garstka naukowców, których uwadze nic nie umknie.
Bo myślę sobie, że drzewa z pomocą tęczowych barw zbieraja się do obrony z atakującymi ich owadami. Te jak wiemy przed zimą szukają intensywnie domów dla swoich "dzieciów" smile Muszą znaleźć miejsce na złożenie jaj.
A drzewa? Cóż, widzę w nich szykujących się do walki wolojowników bo ci zawsze ozdabiali swoje lica malunkami by groźnie wyglądać mając na polu bitwy przed sobą wroga. I te drzewa kolorami liści rzeczą: wynocha http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif nie poddamy się tak łatwo lol

Basiu dla Ciebie jestem pełna podziwu, bo odkąd tu jestem nie było dnia byś nie zalukała do tej kafejki. I znosisz nasze smutaśne miny. I radujesz, gdy podkładamy się ze śmiechu smile Cieszę się, że jesteś http://emotikona.pl/emotikony/pic/0winked.gif

A to dla wszystkich chłopców smile Bez podtekstów:)

http://papilot2.mykmyk.pl/img/660/0/humor-28879465.png

42,619

hey Sponi -  dzięki za miłe słowa .....:lol:    http://imgup.pl/di/33HL/gg-0.jpg

cholercia - u mnie tj. uzależnienie od Netek .... ponad 6 lat .... zaczynam tak każdy dzień lol lol

42,620

Ba-Cha napisał/a:

cholercia - u mnie tj. uzależnienie od Netek .... ponad 6 lat .... zaczynam tak każdy dzień lol lol

Wow lol Myślisz, ze ja tyle będę żyć jeszcze?
Noż kuźwa http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif

42,621

W imieniu wszystkich chłopaków podglądaczy i zaglądaczy - dziękuję za życzenia.

42,622 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 08:38:52)

Piotr Introwertyk napisał/a:

W imieniu wszystkich chłopaków podglądaczy i zaglądaczy - dziękuję za życzenia.

Wiedziałam http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Basiu, widziałaś? Piotruś wyszedł z ukrycia:)

Ach Ty Podglądaczuhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif

Dotrę do pracy, zrobię kawkę smile Jeszcze jedną wink

42,623 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-09-30 11:31:13)

Witaski smile

Melduje sie ze dotarłam na miejsce cała w jednym kawałku wink

Pozdrawiam serdecznie wszyściutkie i miłego dnia zyczę smile

Oczywiście dołaczam się do zyczeń na dzien chłopaka  smile

42,624 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 11:43:35)

Żeby nie było, wszystkie Dziewczęta czytam i zauważam nawet jeśli Was nie ma codziennie smile

Obiecana kawkę serwuję smile

http://bi.gazeta.pl/im/1/10414/z10414691Q,Piwo.jpg

ups http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif a miała być kawa

Coś na rozruszanie mięśni brzuszków smile

Pani w szkole pyta Jasia:
- ile to 2+2=?
Jasio odpowiada: 4
- Kim jesteś, i co zrobiłeś z Jasiem?

Dla równowagi smile

Rozmawiają dwie koleżanki:
- Ale się odchudziłaś... Jak to się stało?
- Mąż mnie zdradza, i z tej zgryzoty jeść nie mogę.
- To się z Nim rozwiedź!
- Co to, to nie! Chcę jeszcze schudnąć 8 kilo.

42,625

Ano..ja również.
Ładny dzionek u mnie...
Dziewczyny...jak któraś starała się o rodzinne przekraczała próg dochodowy to od stycznia warto złożyć od nowa papiery, bo wchodzą nowe przepisy tzw "złotówka za złotówkę"...jest troche o tym w necie...
Piję herbatkę i letę pokopać troche dziur..
Kłaniam i dobre myśli wspaniałym kobietom ślę..

42,626 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-09-30 13:54:03)

Mamuśka ja się jeszcze załapałam na rodzinne.Nie wiem jak będzie w przyszłym roku,bo mi starsza córa odpadnie.Dobrze więc wiedzieć.Ciekawe,czy coś ten nasz Prezydent dołoży.Obiecywał chyba 500zł na dziecko.Plus te dodatki,to zawsze trochę więcej by było.
Co do starszej córy,to wracają w sobotę z Holandii i jadą do Poznania do firmy,która załatwia wyjazdy na dłuższe okresy.Z tej co teraz jechali,to tylko były prace sezonowe.Chcą wynająć mieszkanie w Holandii i tam pracować na stałe.Powiedzieli,ze nie będą już pracować za te marne grosze w Polsce.Chciałabym,żeby Im się udało.Chociaż będzie tęskno.Dobrze,ze są telefony i internet,a w nim skype.

To tak na wesoło ode mnie.Spo ten drugi dowcip extra.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12036787_408731952658754_1346223262316798201_n.jpg?oh=25c28d13ef4a4adcb11a7de8397f076d&oe=568DE6FE

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12063464_1007231499328303_5392305501668605348_n.jpg?oh=5533ac90faf98fa4c955f1b29bc8b799&oe=56A1E6F1

Na 16-stą na zebranie do Majeczki lecę,w sprawie pasowania na pierwszaka.

42,627 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 15:39:14)

Chwilka oddechu, mózg mnie dręczy już smile Mówi: chodźmy na kawę smile

http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/05/05c95812539210c0c6854b961d39a500_original.jpg

Podoba mi się to powyżej smile

http://i1.pudelekx.pl/aceb913b4410f6981095395304f0b3e0bd9d227b/dowcip-png

http://www.winfail.pl/upload/images/paczka_dowcipow_winfail_1_2013-12-18_20-20-29.jpg

Jestem potwornie zmęczona.

Kurcze, nic na to nie poradzę, ale ten chłopiec działa na mnie niewytłumaczalnie kojąco. A właściwie kojąco działają teksty piosenek...

https://www.youtube.com/watch?v=8GE2N8Ye5Tw

Zapomniałabym... Dzień Loda dziś. Skromny wzgórek lodowej masy smile

http://g.wieszjak.polki.pl/p/_wspolne/pliki_infornext/499000/fotolia_33091884_subscription_xxl_4.jpg

42,628

witajcie ....
dołanczam sie do zyczen dla naszych chlopakow

42,629

Witam,melduję się że żyję smile buziaczki i miłego wieczorku pa pa

42,630

na humorek ... wrrr skasowałam posta   a wszystko przez Sponi i LemONa

https://www.youtube.com/watch?v=9GQqF8Q7wQY

Piotr - to Sponi    - życzeniami na dzień chłopaka - musiała Cię ściągnąć do odpowiedzi smile smile
weź się chOOOpie częściej odezwij .... lol

Alika jak tam dziadek Cię przywitał ?????..... pewnie uchachany bo coś dobrego mu zapodasz tak ??? lol

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE >>>>   e ! no dziewczynki piszcie co więcej  smile

42,631 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-09-30 21:28:39)

A bo to Baśka nic ciekawego się nie dzieje, to i pisać nie ma o czym...dzień za dniem leci, praca, obiad, odrabianie lekcji z dziećmi...Marek już woła,by mu bajkę czytać...w międzyczasie coś zawsze trzeba załatwić, naprawić, popracować w domu...ot codzienność...
Beata...Marek ma pasowanie teraz w piątek..niestety nie zamieniłam dyżurów i pracuję tego dnia, pierwszy raz nie będę na pasowaniu dziecka...Moniśka będzie w zastępstwie...zwolnię ją z 3 lekcji..
Dobrej nocuszki wszystkim..paśki

42,632 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-09-30 22:10:02)

Ba Cha dziadek czekał na mnie do 2 30 bo tak pozno zajechałam,busa nam sprawdzali w Niemczech,odkrecali trochę w srodku i bagaze przepatrzyli wiec się opozniło wszystko sad Tylko nie wiem czego szukali ???:/

Jestem zmeczona zmykam spać 

Dobranoc Netki smile

ps zmienie chyba swojego nika na ,,niewidzialna " hmm

42,633 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 23:38:11)

alika40+ napisał/a:

ps zmienie chyba swojego nika na ,,niewidzialna " hmm

Nie zgadzam się. Unoszę dłoń by wszyscy widzieli, że zgłaszam veto na Twój pomysł. Siądź obok mnie i rozmawiaj ze mną w milczeniu

http://img2.national-geographic.pl/uploads/photo/302/302397/na-zawsze-razem-krajobraz3-302397-large.jpg

Kupiłam dziś struny do gitary. To zwykła klasyczna pani dźwiękowa smile O ile z przypomnieniem chwytów poradzę sobiue, to z wydobyciem dźwięków z moich strun głosowych może być problem. Myślę jednak, że malowane wiarą ściany w moim mieszkaniu przertwają moje wokalne debiuty po latach.

Wszyscy możemy w ten sposob o sobie powiedzieć...

http://demotywatory.pl//uploads/201108/1312797349_by_nieogarnieszxd_600.jpg

I jeszcze jedno. Składam ten cholerny pozew o alimenty. Córka się złamała. Myślę, że tego potrzebowałam. Widzieć w Jej oczach żal, że nie walczę.  Odpisy aktów urodzenia są bezpłatne.

Skoro potrafiłam przewrócić swoje życie do góry nogami i przeżyłam, czymże jest staranie się o dobro materialne Dzieci. Nawet jeśli One jeszcze niejednokrotnie staną tylko po swojej stronie by nie powiedzieć że mogą włożyć mi nóż w plecy, ja jestem mamą i moim zadaniem jest dbać o nie.

Jestem Sponi. Jeszcze zamieszkam w górach. Jeszcze oprę głowę o trawę i spojrzę na niebo. Będę cała w trawie.
Bo tak chcę.

42,634

Alika ja też składam veto.

Spo,a ja chcę nad morzem mieszkać.Właściwie to może wystarczyłyby mi dwa miesiące w roku tam spędzić. ...i brawo za alimenty.

Mamusia u mnie pasowanie 14-ego i kolejny wydatek już wpłaciłam.Na dodatek muszę kupić drugą białą bluzkę,bo mają być kołnierzyki,a moja nie ma.

Loda miałam hi...hi...podwójnego.

42,635

...wszystko przez ten księżyc...jest taki piękny...myśli same napływają

42,636

Mamuśka,a kiedy Ty sypiasz?Masz dzieci szkolne,a więc rano wstajesz.Dla mnie godzina Twojego wpisu,to środek nocy.

Życzę Kochane miłego dnia.Dziś większość dnia spędzę w domku,więc będę podglądać.W planach sprzątanie kuchni.

42,637 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-10-01 08:04:46)

heyyy Dziewuszki
na Doberek obowiązkowa caffa 
   http://imgup.pl/di/4QZ5/49e32ea91787edb4med.jpg 

widzę ogólne znudzenie i wypalenie : brak weny   http://imgup.pl/di/O6CO/a1b1c79896fd.jpg

u mnie też nic się nie dzieje .... i chwała Bogu ..... stabilizacja smile
tak jak teraz - piszę tego posta już chwilę   muszę przypilnować MAM z insuliną
bo już kompletnie pamięć jej wysiada ....
czasami bez powodu dostaje hopla i wymyśla głupoty    ojjjj potrafi podnieść ciśnienie smile
czasami - to bezradne duże dziecko
teraz jesień się zaczyna - od listopada - jak się zamknie w domu to do wiosny nie wyjdzie ... wrrr
                                                    http://imgup.pl/di/RT55/2953.jpg
Bulinka witaj  .....
Mamuśka ile siedziałaś w nocy i ten księżyc podziwiałaś he ???? lol

Sponi jak TY ładnie i poetycko piszesz : będę cała w trawie ...bo tak chce ....

http://imgup.pl/di/V7TG/nie-sztuk-jest-u-miecha-si-gdy-w-yciu-wszystko-idzie-dobrze-sztuk-jest.jpg

Alika ważne,że dojechałaś szczęśliwie lol
jak to czego szukali ???? smile  imigrantów nie ???? lol

hallo czytające MYCHY : Megi - Markadia- Weronka- Milionek  - Sonia .... migusiem logować się i piszcie ...
jak którejś nie wymieniłam to sorrki - to tylko sks lol

http://imgup.pl/di/NAUW/6d28850c82da.jpg hii

42,638 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-10-01 08:25:01)

Oj tam, oj tam...
Mogę napisać inaczej smile

Uwalę dupsko na trawie i będę gapić się w niebo. Paczka fajek i będę sobie dmuchać dymki w stronę sklepienia http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif

Potem coś dopisze. Mam wałki na głowie i zrobić się muszę na kawałek bóstwa smile Bo nie chcę by się ludzie z rana stresowali na mój widok http://emotikona.pl/emotikony/pic/0sarcastic.gif

http://m.youtube.com/watch?v=0cD9cBEaNBc

Żeby nie było, radio od rana włączone. I dlatego wierzgam w chałupie od rana smile Cokolwiek robie. Czy to sniadanie dla Dzieciów czy karmę Merlina smile Dziś wzięłam stwora w dłonie i " tancowałam" po kuchni smile

42,639

Dzien doberek smile
Kawke pije,prawie jak w domu hymmmm ??/

Wkurza mnie ten notbuk,przyzwyczaiłam sie do wiekszego,ale cóż hmm
Sponi postaram sie chociaz to dosc trudne wink

Ba Cha pierwszy raz miałam taka kontrole, dziwne uczucie wink

zmykam  Netki miłego dnia wszysciutkim  paa

42,640

witam ...witam Sponi i Alikę  .... dżises zapomniałam o Taji smile

to ja dołożę jakieś energetyczne piosenki

https://www.youtube.com/watch?v=k4xjSzOX6PM

https://www.youtube.com/watch?v=3md4r74NtsM

https://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA

Posty [ 42,576 do 42,640 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 654 655 656 657 658 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024