Miałam edytować i poprawić błąd, a coś zdublowałam.
42,576 2015-09-26 18:55:10 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-26 18:58:24)
42,577 2015-09-26 18:56:36
Meg73 napisał/a:Hejka dziewczynki. Ja bym chciała tą wiedzę posiąść Taja bo ja toczę ciągłą walkę z kilosami. Nie dla pięknej sylwetki a dla zdrowia bo ja diabetyk jestem a dietka diabetologiczna mnie nie pociąga niestety
Meg> coś ty... ja mam dietetyczkę uczyć jak schudnąć? Toż to jakieś jaja są... .
Prawdą jest jednak, że znam 2 osoby którym dietetyczka nie pomogła ( z szacunkiem do tego zawodu), ale znam też jedną, której pomogła.
To trudne dobrać indywidualną dietę każdemu z osobna. Moge Ci napisać co zrobiłam, a czy się do tego zastosujesz to Twoja decyzja. Każdy kto o tym słyszał, mówił, ze nie ma szans w tym wytrwać. Bzdura, ja trwam z powodzeniem 1,5 roku
.
Ze względów zdrowotnych musiałam wykluczyć z mojej diety 3 produkty: pszenicę, drożdże i cukier (pod każda postacią) oraz stosować z początku dietę cukrzyków czyli produkty z niskim IG. O ile łatwo niektórym wyobrazić sobie życie bez pszenicy i drożdży (ogólnie mówiąc bez pieczywa), to nie wyobrażają sobie życia bez cukru. Jak stwierdziła moja mama, że przecież ona nie jada nic słodkiego przez 6 dni i tylko w niedzielę kawałek ciasta/paczka/drożdżówkę. Tylko nie umie zrozumieć, że cukier jest niemal wszędzie: napoje, soki, ketchup, musztarda, kukurydza i groszek w puszce, przyprawy, jogurty... wymieniać bym mogła bez końca. Dlatego nauczyłam się czytać etykiety i dopiero wtedy zrozumiałam jak nas uzależnia cukier, bo po jakie licho dodaje się cukier do groszku i kukurydzy albo przyprawy do grilla? Po co w szklance napoju jest aż 8 łyżeczek cukru???
42,578 2015-09-26 19:22:16 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-26 20:13:33)
Jeszcze jedno: jadłam same ryżowe i wase zamiast chleba oraz zamiast ziemniaków gotowane warzywa w sporej ilości.
Schudłabym więc więcej niż te 5 kilosów, ale znalazłam chleb żytni na 100% zakwasie i zaczęłam jeść na obiad kluski żytnie zamiast ziemniaków. Dzięki temu uratowałam się przed utratą kolejnych kg. Akurat ja nie musiałam się odchudzać, bo zawsze miałam niedowagę Przy wzroście 170 cm waga 53 kg to kościotrup prawie. Na szczęście odzyskałam 3 kg z powrotem dzięki zwiększaniu ilości węglowodanów w postaci mąki żytniej oraz pozwalałam sobie na średnie IG. Drogą dedukcji doszłam, że dieta niskowęglowodanowa może powodować utratę kg.
42,579 2015-09-26 22:56:23 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-09-26 23:11:35)
Będziemy pić winko z winogron.Stare dopiero zlałam,a nowe od jutra będzie bulkać.To będzie winko na wesele córci na wiejski stół może,ale na pewno zostanie,to zaproszę i Was.
Cały dzień stałam i biegałam na nogach.Jestem padnięta.Jutro u nas odpust,to pobiegam znów.Tym razem po taszach.
To tak na banana:

42,580 2015-09-26 23:06:35
Hej wieczornie..jutro odpoczywam...wyskoczymy sobie z młodszą córuś na grzybki.. A teraz lulu.
42,581 2015-09-27 06:21:22 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-09-27 06:22:53)
Schudłabym więc więcej niż te 5 kilosów, ale znalazłam chleb żytni na 100% zakwasie i zaczęłam jeść na obiad kluski żytnie zamiast ziemniaków. Dzięki temu uratowałam się przed utratą kolejnych kg. Akurat ja nie musiałam się odchudzać, bo zawsze miałam niedowagę Przy wzroście 170 cm waga 53 kg to kościotrup prawie. Na szczęście odzyskałam 3 kg z powrotem dzięki zwiększaniu ilości węglowodanów w postaci mąki żytniej oraz pozwalałam sobie na średnie IG.
to jak ??????????????? Taja po chlebie żytnim się tyje ????????????? ![]()
zajadam się chlebem lnianym na zakwasie
tzn. tylko 2 malutkie kromeczki ....
hey.... hey niedzielnie DZIEWUSZKI
kawencje zapodaje 
miłych spacerków jesiennych
... też bywa urokliwie
Bulinka też mam w piwniczce swojskie winko z winogron .... chyba jest najlepsze ... ![]()
dżises - wg. obrazka jestem w ostatnim stadium hiiiiiiiiiiiiii
42,582 2015-09-27 08:25:46
Witajcie w niedzielę.Miły dzień się szykuje,bo słoneczko świeci.Szykujemy się na wyjście z domu ok.jedenastej.Razem z koncertem,Sumą i taszami myślę,że wrócimy gdzieś koło 15-stej.Goście mi wczoraj odpadli,więc luzik.
Życzę Wam miłego dnia.
42,583 2015-09-27 08:49:25
Wzajemnie..dobrego dzionka.
Wszystkim kobitkom odpoczynku..radości w serduchu
Fajnie dzionek się zaczął..rodzynek wtrynił mi się pod pierzynkę i sen opowiada
Za chwilkę kawuś...
42,584 2015-09-27 09:20:17
Witajcie drogie Panie.
Jestem tutaj id wczoraj i chętnie kogoś poznam.
Jakoś trudno mi się odnaleźć w wirtualnym świecie.
42,585 2015-09-27 16:58:19 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-27 17:02:44)
to jak ??????????????? Taja po chlebie żytnim się tyje ?????????????
zajadam się chlebem lnianym na zakwasietzn. tylko 2 malutkie kromeczki ....
Hehe, nie po żytnim akurat, ale po pieczywie ogólnie się tyje
. Podobno po mącznych produktach, dlatego jadłam te kluchy, a potem wprowadziłam inne mączne (ja konkretnie żytnie) dania typu: tortilla, naleśniki, placki słono i słodko, muffinki na słono itp, by nie tracić więcej kg. Zanim odkryłam w sklepie żytni na zakwasie, to jadłam same suche ryżowe i wase .... czyli bida z nędzą
. Moje spostrzeżenia potwierdziła kiedyś koleżanka, która przyznała, że gdy zrezygnowała z chleba i jadła tylko te suche pieczywo, to schudła kilka kg więc jest coś na rzeczy.
Marysiu witamy> wciągniesz się szybko, wiem po sobie
.
42,586 2015-09-27 17:43:15
Taja - teraz napisałaś bardziej przejrzyście hiiii
masz podobną dietę ( troszkę ) do Kwaśniewskiego ..... ???
ja właśnie na tej diecie - lata temu - nie jedząc chleba wcale przez pół roku schudłam 5 kg
powaga ...
ja potrzebuje tylko spłaszczyć brzuch .... bo mam ostatnio taki "bębenek ciążowy"
ale to może jest przyczyna w suplementach menopauzalnych
?????
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ....
witaj Marysia .... ![]()
42,587 2015-09-27 17:59:33 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-27 18:00:28)
Dzień dobry Maryś i inne Netki...
No... To jeszcze mnie kuźwa w kontenerze na śmieci nie było
Córka zaangażowała się społecznie. Trzeba było coś za Nią wysłać do urzędu. Koleżanka odebrała papiery z domu i pognała na pocztę. U nas jest taka calodobowa. Dzwoni do mnie, że potrzebuje adres. Gdzie on? Ano na gazecie. A ta chwile wcześniej poszła do śmieci.
Letę do kontenera. Torba papierowa którą wcześniej wyniosłam przywalona innymi workami. Chust, myśle sobie, musze do niej dotrzeć. A że stoczyła się trochę w dół, musiałam nurkować. Nogi mi tylko fikały w powietrzu
Najważniejsze, że znalazłam ![]()
42,588 2015-09-27 18:06:08
Witaski ![]()
Ja juz prawie spakowana, ale ?????
Tak sobie siedzę i myslę........kuźwa mam jakieś odchyły od normy, popaprana jestem całkowicie ![]()
Idę na spacerek narka ![]()
Witaj Marysiu ![]()
42,589 2015-09-27 18:07:12
Dzień dobry Maryś i inne Netki...
No... To jeszcze mnie kuźwa w kontenerze na śmieci nie było
Córka zaangażowała się społecznie. Trzeba było coś za Nią wysłać do urzędu. Koleżanka odebrała papiery z domu i pognała na pocztę. U nas jest taka calodobowa. Dzwoni do mnie, że potrzebuje adres. Gdzie on? Ano na gazecie. A ta chwile wcześniej poszła do śmieci.Letę do kontenera. Torba papierowa którą wcześniej wyniosłam przywalona innymi workami. Chust, myśle sobie, musze do niej dotrzeć. A że stoczyła się trochę w dół, musiałam nurkować. Nogi mi tylko fikały w powietrzu
Najważniejsze, że znalazłam
![]()
42,590 2015-09-27 18:30:52 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-27 18:32:13)
Nie ma sie co śmiać.
Musiałam pobiec do Galerii po zakupy na obiad. Mijam przystanek. Myślę sobie przejade ten jeden przystanek, bo nie chce mi się z buta zapierniczać. I czekam...
Wsiadłam i okazuje się ze mój śliczny autobusik skręca w prawo. Bo niby gdzie indziej skoro na wprost jest budowa.
Jadę. Następny przystanek ten właściwy. Potrafię czytać co na wyświetlaczach czy jak się to zwie. Ale znowu cholera skręca w lewo. Spanikowałam. Myślę, wysiądę tutaj i dojdę, bo jeśli skręci znowu w prawo, wywiezie mnie na jakiś Widzew.
Jak pomyślałam tak zrobiłam. No... Patrzę, a autko skręca w lewo czyli w tę stronę o której myślałam.
Pękłam. Śmieję się do siebie. Zerkam na zegarek. Czasu mało. Cóż idę... Spoglądam na horyzont. Jejuś, jak to daleko
Decyzja... Wracam na przystanek i czekam na kolejny.
Przyjechało jakieś cacko. Ja uradowana, że hej, bo wreszcie mi się poszczęściło. Najpierw w lewo a potem... znowu w prawo. Złapałam się za głowę. Musiałam wygladać jak jakaś schizofremiczka gdy tak się z siebie śmiałam. Wysiadłam na kolejnym przystanku. Resztę przeszłam na pieszo.
Ostatecznie okazalo się, ze gdybym na poczatku przemierzyła drogę na pieszo, dawno byłabym po zakupach.
42,591 2015-09-27 19:36:27
witaski kobitki .....
u was wesoo
42,592 2015-09-27 19:49:12
Dzień doberek ,witam Was
42,593 2015-09-27 19:54:31
Dziewczęta
dziś w szkole uczyłam sie kręcić loki prostownicą i robić afro
fajna jest moja szkoła
Niedługo wrzucę zdjęcia.
Na razie nie mam na kim ćwiczyć, bo małolata stanowczo protestuje... przekupić ją czy co?
A dopiero za 2 tygodnie dotrze do mnie głowa treningowa.
Mam też zadanie domowe: "zrobić kartę oceny ryzyka zawodowego na stanowisku: fryzjer"
Ha! /zadanie z BHP/
Pozdrawiam z zimnego zachodniopomorskiego ![]()
42,594 2015-09-27 20:00:48
Hejka Marysia...dobrego wieczorku wszystkim..
42,595 2015-09-27 20:24:36 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-27 20:25:26)
Taja - teraz napisałaś bardziej przejrzyście hiiii
masz podobną dietę ( troszkę ) do Kwaśniewskiego ..... ???
Coś ty? Nie wiem jaką dietę ma Kwaśniewski .
ja właśnie na tej diecie - lata temu - nie jedząc chleba wcale przez pół roku schudłam 5 kg
powaga ...
CZyli jednak to prawda.
ja potrzebuje tylko spłaszczyć brzuch .... bo mam ostatnio taki "bębenek ciążowy"
ale to może jest przyczyna w suplementach menopauzalnych![]()
?????
Na spłaszczenie podobno nic tak nie działa jak gimnastyka mięśni brzucha
. Dietą odchodzisz całe ciało, a nie sam brzuch - podobno.
Udanego nowego tygodnia wszystkim
.
42,596 2015-09-27 22:13:26
Hm...ciągle temat diety,a ja dziś ptasie mleczko,cukierki kokosowe i tofiki.Od jutra post....Nie no może nie tak dosadnie.... Co do tej maki,to chleba razowego też niet?
Tasze zaliczyliśmy.Ferbiś powiększył grono zabawek.Pod wieczór kompletowaliśmy liście i owoce drzew typu żołędzie,kasztany,jarzębina.oczywiście na jutro do szkoły.Oj zaczęło mi się od nowa odrabianie lekcji.Kurcze,a tak się cieszyłam jak te starsze podstawówkę kończyły.Powinnam czuć się młodsza,a tu w krzyżu łupie i nogi rwą hi...hi...
42,597 2015-09-28 07:15:24
heyyyyy poniedziałkowo DZIEWUSZKI
hellou
kawka czeka
na każdą z WAS z osobna
Bulinka hiiii - powpieprzałaś cukEEErków
od dzisiaj dieta
ja też taką stosuje
- w niedzielę ciasto
- a w tygodniu staram się nie jeść nic słodkiego
Taja wiem... wiem.... ale nikt mnie nie zmusi do robienia brzuszków
to nie o tego Kawśniewskiego chodzi - co pomyślałaś hiiiiiiiii
wklep w wujka Dżi - dieta Kwaśniewskiego ....
Hallo Marysia wpierw musisz
się wkupić na cafejkę ![]()
i troszkę napisać o sobie : z jakiego rejonu Polski jesteś ???? skład rodzinki ????
z kim śpisz ????????????
żartuje oczywiście ....
ale zacznij pisać
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki miłego tygodnia .....

już w tym tygodniu : październik ..... ale w górach jest przepięknie ...
tzn. będzie ..teraz ![]()
42,598 2015-09-28 08:51:10
Pojechałoby sie w Bieszczady...
42,599 2015-09-28 09:53:20
Kawuś...
Zupka pyrka, dzieci w szkole...
Ja we wrześniu zawsze obiecuję sobie, że pojadę z dziećmi na festiwal archeologiczny do Biskupina..i tak jakoś zawsze mi umknie...już trzeci rok nie mogę się zebrać, bo coś innego akurat wypada...
Dobrego na dziś.
42,600 2015-09-28 10:07:33
Witaski w ostatni dzień w domku ![]()
Kawusia wypita,poczytałam i zmykam ![]()
Zajrzę jeszcze wieczorkiem i się pozegnam
Miłego dnia wszysciutkim ![]()
42,601 2015-09-28 10:42:10
Ja też tylko na chwilunię :0
Wczoraj zamierzałam Wam przypomnieć o zaćmieniu księżyca, ale wciąż czytałam o odmowie dostępu. Niby serwer nie ten... Reasumując budzika nie słyszałam. Śpiuniałam jak dziecię. Obejrzałam relację dopiero w necie w pracy przez chwilę.
Swoja drogą wiedziałyście o tym, że ten układ słoneczny pokazywany w książkach (jego proporcje) jest oszukańczy? Odległości planet nie da się przenieść w rzeczywistej długości na papier.
Gdybyśmy bowiem założyli, że zaczynamy od narysowania Ziemi jako ziarnko grochu na kartce, to np Jowisz musiałby wylądować na papierze w odległości trzystu metrów od tego grochu. Nie mówię już o Plutonie. Na narysowanie jego potrzebowalibyśmy wprawdzie malutko miejsca, bo zaledwie maciupeńką kropeczkę, ale ale kartki bardzo dużo. Jakieś 2,5 km ![]()
Wszechświat jest ogromny. Zadziwiający. Nieposkromiony. I może dlatego wzbudza mój podziw.
Miłego dnia pod Słońcem.
42,602 2015-09-28 13:17:41
Witojcie dziolchy hi...hi...
Spo,ale ciekawostki nam tu przekazujesz.Ciekawa sprawa hm...
Siedzę pod szkołą i czekam na dzwonek.Już po pracy i zakupach.W portfelu kupę ubyło.Życie....W brzuchu mi burczy...no cio,tylko serek homo owocowy rano zjadłam.
42,603 2015-09-28 15:45:01
Też się witam,i miłego popołudnia życzę,
W sobotę robię pożegnanie lata będzie ognicho -kiełbacha i pyry
,ktoś chętny?Zapraszam ,
A takie cudo będę miała jeszcze
I wiecie co polecam,nie wiem czy robiłyście z babeczek do nadzień słonych i pikantnych tarteletki -mascarpone z łososiem miksuje i nadziewam te babeczki mmmm normalnie miód w gębie mówię Wam ,mój mąż nie lubi ryb a to uwielbia w ogóle nie czuć tam łososia ,jak zrobię to wstawię zdjęcia
,może macie coś jeszcze sprawdzone co bym mogła zrobić jeszcze na ognisko?
42,604 2015-09-28 18:50:21 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-09-28 18:57:45)
Basiu exktra pomysł z tym ananasem.Ja na 18-stkę owijałam połówki kapusty w folię aluminiową i w to wbijałam wykałaczki.
życzę Ci,żeby pogoda dopisała,bo fajna taka imprezka.
Majka zaciągnęła mnie dziś na siłę na przesłuchanie do szkoły muzycznej na naukę śpiewu.Chcą Ją,ale problem w opłatach,bo 140 zł za miesiąc /4 lekcje/.Dla mnie to dużo.Niby jakby nalazła się druga dziewczynka w Jej wieku do wspólnej nauki,to jest opłata na połowę.Decyzja na razie zawieszona,ale muszę się zdecydować do końca tygodnia.
To w temacie odchudzania:

42,605 2015-09-28 19:24:01
Hejka
Beatko a w szkole nie ma zajęć dodatkowych z chóru ??? pamietam , że ja chodziłam na takowe w podstawowce ale wieeeeeeeeeeeeeeeeeeki temu ![]()
Teraz raczej za wszystko trzeba płacić, ale warto zapytać w szkole , może akurat cos takiego jeszcze funkcjonuje.
Basia ja chetnie na ognisko, ale muszę za chlebem ruszać do pracy, urlop sie skonczył wiec mus ![]()
Zmykam już, jak dotrę na miejsce to się odezwę ![]()
Paaa wszysciutkim *)
42,606 2015-09-28 20:09:34
hej .... hej ... czekamy Alika
42,607 2015-09-28 20:54:10 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-09-28 21:06:49)
Taja wiem... wiem.... ale nikt mnie nie zmusi do robienia brzuszków
![]()
to nie o tego Kawśniewskiego chodzi - co pomyślałaś hiiiiiiiii
wklep w wujka Dżi - dieta Kwaśniewskiego ....
Mnie tez by nikt nie zmusił
.... chociaż kiedyś myślałam, ze do ćwiczeń porannych tez mnie nikt nie zmusi
, a zmusiła mnie choroba (nie życzę nikomu takiej motywacji).
No widzisz... tak ja się na dietach znam
. Słyszałam tylko o diecie Dukana, bo koleżanka na niej była... i zamiast schudnąć przytyła
.
42,608 2015-09-29 06:11:42
hellooooooo DZIEWUSZKI
taki jesienny obrazek
zaprasza na spacerek
ale poźniej hiiii
teraz czas na poranną caffe
zapraszam
Bulinka ostatnia wklejka - superaśna
zaraz ja zwinę
Taja to mówisz ,że na Diukanie koleżanka przytyła ????? łłłłO Matulu
aż niewiarygodne ....
Alika a teraz na ile miesięcy pojechałaś do dziadka ?????
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki
>>> ![]()
42,609 2015-09-29 09:48:21 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-29 09:48:59)
Zamawiam tę ławeczke dla siebie
Taka ze mnie egoistyczna bzdziągwa ![]()
I tym razem nie wtulę się w nią. Posadzę dupsko w poprzek ławki. Z głową ułożoną ku dołowi. Moich włosów przy odrobinie szczęścia będą mogły dotykać wszystkie skryte w ziemi stworzenia
Natomiast moje śliczne nóżyny oprę o pień tego dostojnego drzewa. Pozwolę mu pomasować moje stopy
Nie zapomnę o fajce w ręku
Jestem w stanie to sobie wyobrazić
I jestem gotowa popatrzeć na niebo....
https://www.youtube.com/watch?v=8vsF1xkX04w
"Składamy się z nierównych warstw
Chcę pobyć sam. Nie tłumacz się
I każdy z nas tyle traci, wiesz?
Wciąż przez to, kim udaje, że jest
Wyciągasz dłoń kolejny raz
O co prosisz - dam, odstąpię płaszcz
a potem... po prostu chodź i otrzyj łzy
Spójrz na niebo choć na parę sekund
i oprzyj głowę, i tak patrz... miękko
Policzek zsuwam z Twoich rąk
Jak osa w szkle trącamy się
I każdy z nas tyle traci, wiesz?
Wciąż przez to
Kim udaje, że jest
Wyciągam dłoń, więc teraz ja
Bo ktoś jak Ty jest tylko raz
a potem... po prostu chodź i otrzyj łzy
spójrz na niebo choć na parę sekund
ono widzi gdzieś w nas ład...
najbardziej kusi pierwszy kęs,
więc nie możesz wahać się!
spójrz na niebo choć na parę sekund
ono widzi gdzieś w nas ład..."
Źródło tekstowo.pl
Mam to szczęście, że trafiam na prawdziwych ludzi. To też do Was moje Dziewczęta....
42,610 2015-09-29 19:44:47
Witajcie kobitki ....
Cos tu tak pusto sie robi .
Czyzby jesien i niemiałybyscie czasu w te corazto dłuzsze wieczory .
42,611 2015-09-29 20:31:36
Oznajmiłam mojej rodzince, że niech się wali i pali- mnie nie ma przez pół godziny. Kurcze, żeby 3 osobowa rodzina nie potrafiła sobie beze mnie dać rady? Skandal! Mama to, mama tamto, a gdzie jest o, a zrobisz mi to... pałka się przegła
. Założyłam słuchawki na uszy, słucham muzyki relaksacyjnej, siedzę w necie i wyciszyłam telefon, bo uparcie dzwoni
). Mam wylane na wszystko
.
42,612 2015-09-29 20:38:02
Skąd ja to znam Taja.Dobrze się tak czasem wyłączyć.Ja ostatnio swoją rodzinę straszę,że jak nie zaczną mi pomagać i nie przestaną traktować mnie jak sprzątaczke to wybywam zagranicę razem ze starszą córką.
42,613 2015-09-29 20:45:07
Bulinka weź przykład z Taji hiiiiiiiiiiiiiii
no właśnie na polu zimno - a przez cały dzień pusto na cafejce ?????
Sponi ????? - siedzisz na tej ławce do tej pory ?????????

>>> ![]()
42,614 2015-09-29 20:54:30
Skąd ja to znam Taja.Dobrze się tak czasem wyłączyć.Ja ostatnio swoją rodzinę straszę,że jak nie zaczną mi pomagać i nie przestaną traktować mnie jak sprzątaczke to wybywam zagranicę razem ze starszą córką.
Musze to częściej stosować, bo ich miny były bezcenne
, a siedzą cicho jak myszy pod miotłą.
42,615 2015-09-29 20:59:38
No extra te widoczki.My z Majeczką nie boimy się zimna.Ubrałyśmy bluzy i bluzki i na rowerku na nasz plac zabaw.Majeczka poćwiczyła na siłowni.Dla Niej extra rehabilitacja.
Idziemy teraz spać sobie.Mamuśka ma zamiar się wyspać.
42,616 2015-09-29 23:49:59 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-29 23:54:47)
Dobry wieczór
Lubię kocięta ![]()
Aha... Za jakieś pół godziny ( taaaa, akurat- jezu ile ja pisze post ) rozpoczną wszyscy Chłopcy duzi i mali swoje święto ponoć. Zatem dla naszego podgladającego Nas onegdaj Piotra

Basiu Kochana
podążyłam za księżycem
42,617 2015-09-30 06:14:24
Hellooooooo DZIEWUSZKI
zapraszam na ????? 
piszą o kawie a ja tu widzę herbatkę ..... to i to jest dobre
Taja - tak trzymaj
Sponi kociaki są najfajniejsze na gifach
>>
a na tej ławce dziś przycupniesz ???? 
idąc do pracy ???
zawsze się zastanawiam - dlaczego ludzie bez powodu przestają pisać ????
pamiętam ... pamiętam Piotra szkoda ,że się wycofał ....
pozdrawiam jesiennie 
WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki .... ![]()
42,618 2015-09-30 07:46:53 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 07:47:31)
a na tej ławce dziś przycupniesz ????
Oczywiście, że przycupnę, ale umówmy się, że po wyjściu z pracy ![]()
Dla mnie pora roku nie ma znaczenia. Wszystkie do siebie tulę. A jesień? Jest taka... Taka kusząca kolorami
A wiecie jak ja sobie tłumaczę kolory liści? Podobnie jak jakaś garstka naukowców, których uwadze nic nie umknie.
Bo myślę sobie, że drzewa z pomocą tęczowych barw zbieraja się do obrony z atakującymi ich owadami. Te jak wiemy przed zimą szukają intensywnie domów dla swoich "dzieciów"
Muszą znaleźć miejsce na złożenie jaj.
A drzewa? Cóż, widzę w nich szykujących się do walki wolojowników bo ci zawsze ozdabiali swoje lica malunkami by groźnie wyglądać mając na polu bitwy przed sobą wroga. I te drzewa kolorami liści rzeczą: wynocha
nie poddamy się tak łatwo ![]()
Basiu dla Ciebie jestem pełna podziwu, bo odkąd tu jestem nie było dnia byś nie zalukała do tej kafejki. I znosisz nasze smutaśne miny. I radujesz, gdy podkładamy się ze śmiechu
Cieszę się, że jesteś
A to dla wszystkich chłopców
Bez podtekstów:)

42,619 2015-09-30 08:10:36
hey Sponi - dzięki za miłe słowa .....:lol: 
cholercia - u mnie tj. uzależnienie od Netek .... ponad 6 lat .... zaczynam tak każdy dzień
![]()
42,620 2015-09-30 08:28:00
42,621 2015-09-30 08:32:05
W imieniu wszystkich chłopaków podglądaczy i zaglądaczy - dziękuję za życzenia.
42,622 2015-09-30 08:36:13 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 08:38:52)
42,623 2015-09-30 11:29:12 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-09-30 11:31:13)
Witaski ![]()
Melduje sie ze dotarłam na miejsce cała w jednym kawałku ![]()
Pozdrawiam serdecznie wszyściutkie i miłego dnia zyczę ![]()
Oczywiście dołaczam się do zyczeń na dzien chłopaka ![]()
42,624 2015-09-30 11:43:10 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 11:43:35)
Żeby nie było, wszystkie Dziewczęta czytam i zauważam nawet jeśli Was nie ma codziennie ![]()
Obiecana kawkę serwuję ![]()

Coś na rozruszanie mięśni brzuszków ![]()
Pani w szkole pyta Jasia:
- ile to 2+2=?
Jasio odpowiada: 4
- Kim jesteś, i co zrobiłeś z Jasiem?
Dla równowagi ![]()
Rozmawiają dwie koleżanki:
- Ale się odchudziłaś... Jak to się stało?
- Mąż mnie zdradza, i z tej zgryzoty jeść nie mogę.
- To się z Nim rozwiedź!
- Co to, to nie! Chcę jeszcze schudnąć 8 kilo.
42,625 2015-09-30 11:46:35
Ano..ja również.
Ładny dzionek u mnie...
Dziewczyny...jak któraś starała się o rodzinne przekraczała próg dochodowy to od stycznia warto złożyć od nowa papiery, bo wchodzą nowe przepisy tzw "złotówka za złotówkę"...jest troche o tym w necie...
Piję herbatkę i letę pokopać troche dziur..
Kłaniam i dobre myśli wspaniałym kobietom ślę..
42,626 2015-09-30 13:50:21 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-09-30 13:54:03)
Mamuśka ja się jeszcze załapałam na rodzinne.Nie wiem jak będzie w przyszłym roku,bo mi starsza córa odpadnie.Dobrze więc wiedzieć.Ciekawe,czy coś ten nasz Prezydent dołoży.Obiecywał chyba 500zł na dziecko.Plus te dodatki,to zawsze trochę więcej by było.
Co do starszej córy,to wracają w sobotę z Holandii i jadą do Poznania do firmy,która załatwia wyjazdy na dłuższe okresy.Z tej co teraz jechali,to tylko były prace sezonowe.Chcą wynająć mieszkanie w Holandii i tam pracować na stałe.Powiedzieli,ze nie będą już pracować za te marne grosze w Polsce.Chciałabym,żeby Im się udało.Chociaż będzie tęskno.Dobrze,ze są telefony i internet,a w nim skype.
To tak na wesoło ode mnie.Spo ten drugi dowcip extra.

Na 16-stą na zebranie do Majeczki lecę,w sprawie pasowania na pierwszaka.
42,627 2015-09-30 15:20:43 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 15:39:14)
Chwilka oddechu, mózg mnie dręczy już
Mówi: chodźmy na kawę ![]()

Podoba mi się to powyżej ![]()

Jestem potwornie zmęczona.
Kurcze, nic na to nie poradzę, ale ten chłopiec działa na mnie niewytłumaczalnie kojąco. A właściwie kojąco działają teksty piosenek...
https://www.youtube.com/watch?v=8GE2N8Ye5Tw
Zapomniałabym... Dzień Loda dziś. Skromny wzgórek lodowej masy ![]()

42,628 2015-09-30 19:15:41
witajcie ....
dołanczam sie do zyczen dla naszych chlopakow
42,629 2015-09-30 19:44:16
Witam,melduję się że żyję
buziaczki i miłego wieczorku pa pa
42,630 2015-09-30 20:07:56
na humorek ... wrrr skasowałam posta a wszystko przez Sponi i LemONa
https://www.youtube.com/watch?v=9GQqF8Q7wQY
Piotr - to Sponi - życzeniami na dzień chłopaka - musiała Cię ściągnąć do odpowiedzi
weź się chOOOpie częściej odezwij .... ![]()
Alika jak tam dziadek Cię przywitał ?????..... pewnie uchachany bo coś dobrego mu zapodasz tak ???
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE >>>> e ! no dziewczynki piszcie co więcej ![]()
42,631 2015-09-30 21:27:18 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-09-30 21:28:39)
A bo to Baśka nic ciekawego się nie dzieje, to i pisać nie ma o czym...dzień za dniem leci, praca, obiad, odrabianie lekcji z dziećmi...Marek już woła,by mu bajkę czytać...w międzyczasie coś zawsze trzeba załatwić, naprawić, popracować w domu...ot codzienność...
Beata...Marek ma pasowanie teraz w piątek..niestety nie zamieniłam dyżurów i pracuję tego dnia, pierwszy raz nie będę na pasowaniu dziecka...Moniśka będzie w zastępstwie...zwolnię ją z 3 lekcji..
Dobrej nocuszki wszystkim..paśki
42,632 2015-09-30 22:08:01 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-09-30 22:10:02)
Ba Cha dziadek czekał na mnie do 2 30 bo tak pozno zajechałam,busa nam sprawdzali w Niemczech,odkrecali trochę w srodku i bagaze przepatrzyli wiec się opozniło wszystko
Tylko nie wiem czego szukali ???:/
Jestem zmeczona zmykam spać
Dobranoc Netki ![]()
ps zmienie chyba swojego nika na ,,niewidzialna " ![]()
42,633 2015-09-30 23:36:32 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-09-30 23:38:11)
ps zmienie chyba swojego nika na ,,niewidzialna "
Nie zgadzam się. Unoszę dłoń by wszyscy widzieli, że zgłaszam veto na Twój pomysł. Siądź obok mnie i rozmawiaj ze mną w milczeniu

Kupiłam dziś struny do gitary. To zwykła klasyczna pani dźwiękowa
O ile z przypomnieniem chwytów poradzę sobiue, to z wydobyciem dźwięków z moich strun głosowych może być problem. Myślę jednak, że malowane wiarą ściany w moim mieszkaniu przertwają moje wokalne debiuty po latach.
Wszyscy możemy w ten sposob o sobie powiedzieć...

I jeszcze jedno. Składam ten cholerny pozew o alimenty. Córka się złamała. Myślę, że tego potrzebowałam. Widzieć w Jej oczach żal, że nie walczę. Odpisy aktów urodzenia są bezpłatne.
Skoro potrafiłam przewrócić swoje życie do góry nogami i przeżyłam, czymże jest staranie się o dobro materialne Dzieci. Nawet jeśli One jeszcze niejednokrotnie staną tylko po swojej stronie by nie powiedzieć że mogą włożyć mi nóż w plecy, ja jestem mamą i moim zadaniem jest dbać o nie.
Jestem Sponi. Jeszcze zamieszkam w górach. Jeszcze oprę głowę o trawę i spojrzę na niebo. Będę cała w trawie.
Bo tak chcę.
42,634 2015-10-01 00:06:17
Alika ja też składam veto.
Spo,a ja chcę nad morzem mieszkać.Właściwie to może wystarczyłyby mi dwa miesiące w roku tam spędzić. ...i brawo za alimenty.
Mamusia u mnie pasowanie 14-ego i kolejny wydatek już wpłaciłam.Na dodatek muszę kupić drugą białą bluzkę,bo mają być kołnierzyki,a moja nie ma.
Loda miałam hi...hi...podwójnego.
42,635 2015-10-01 02:42:44
...wszystko przez ten księżyc...jest taki piękny...myśli same napływają
42,636 2015-10-01 06:31:24
Mamuśka,a kiedy Ty sypiasz?Masz dzieci szkolne,a więc rano wstajesz.Dla mnie godzina Twojego wpisu,to środek nocy.
Życzę Kochane miłego dnia.Dziś większość dnia spędzę w domku,więc będę podglądać.W planach sprzątanie kuchni.
42,637 2015-10-01 07:54:10 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-10-01 08:04:46)
heyyy Dziewuszki
na Doberek obowiązkowa caffa
widzę ogólne znudzenie i wypalenie : brak weny 
u mnie też nic się nie dzieje .... i chwała Bogu ..... stabilizacja
tak jak teraz - piszę tego posta już chwilę muszę przypilnować MAM z insuliną
bo już kompletnie pamięć jej wysiada ....
czasami bez powodu dostaje hopla i wymyśla głupoty ojjjj potrafi podnieść ciśnienie
czasami - to bezradne duże dziecko
teraz jesień się zaczyna - od listopada - jak się zamknie w domu to do wiosny nie wyjdzie ... wrrr

Bulinka witaj .....
Mamuśka ile siedziałaś w nocy i ten księżyc podziwiałaś he ????
Sponi jak TY ładnie i poetycko piszesz : będę cała w trawie ...bo tak chce ....

Alika ważne,że dojechałaś szczęśliwie
jak to czego szukali ????
imigrantów nie ????
hallo czytające MYCHY : Megi - Markadia- Weronka- Milionek - Sonia .... migusiem logować się i piszcie ...
jak którejś nie wymieniłam to sorrki - to tylko sks
hii
42,638 2015-10-01 08:18:38 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-10-01 08:25:01)
Oj tam, oj tam...
Mogę napisać inaczej ![]()
Uwalę dupsko na trawie i będę gapić się w niebo. Paczka fajek i będę sobie dmuchać dymki w stronę sklepienia 
Potem coś dopisze. Mam wałki na głowie i zrobić się muszę na kawałek bóstwa
Bo nie chcę by się ludzie z rana stresowali na mój widok 
http://m.youtube.com/watch?v=0cD9cBEaNBc
Żeby nie było, radio od rana włączone. I dlatego wierzgam w chałupie od rana
Cokolwiek robie. Czy to sniadanie dla Dzieciów czy karmę Merlina
Dziś wzięłam stwora w dłonie i " tancowałam" po kuchni ![]()
42,639 2015-10-01 08:27:48
Dzien doberek ![]()
Kawke pije,prawie jak w domu hymmmm ??/
Wkurza mnie ten notbuk,przyzwyczaiłam sie do wiekszego,ale cóż ![]()
Sponi postaram sie chociaz to dosc trudne ![]()
Ba Cha pierwszy raz miałam taka kontrole, dziwne uczucie ![]()
zmykam Netki miłego dnia wszysciutkim paa
42,640 2015-10-01 08:46:07
witam ...witam Sponi i Alikę .... dżises zapomniałam o Taji
to ja dołożę jakieś energetyczne piosenki
https://www.youtube.com/watch?v=k4xjSzOX6PM