Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 647 648 649 650 651 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42,121 do 42,185 z 85,597 ]

42,121

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

http://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201508/1439865401_054ag7_600.jpg

Zobacz podobne tematy :

42,122

Witam smile

Spokojnego i miłego dzionka życzę wszysciutkim  smile

Soniu   a coż to za nocne przemyślenia ?????  wink

Beatko masz rację wiara i kosciół a księza to inna para kaloszy wink

42,123

Basiu73, piękny staż małżeński - czyli da się smile gratulacje i dużo szczęścia na dalsze lata... smile

42,124

Alika cieszę się,że ktoś zrozumiał o co mi chodzi,bo właśnie o to mi chodziło,że Kościół nie równa się księża.Tak jak wszędzie jest wiele ludzi,którzy dzięki wierze czynią dobro i są ludzie,którzy chodzą do kościoła na pokaz.Jednak to nie nam co oceniać.Jestem wychowana w tym przekonaniu,że nie ma czegoś takiego jak katolik niepraktykujący.Jesteś katolikiem,to chodzisz do kościoła.Tak mi wpojono,więc jak nie idę to mam wyrzuty.Jak idę,to czuję się wewnętrznie spokojna i mi to pomaga do wyboru tego co dobre.Przez długi czas nie chodziłam do Kościoła i o mało nie rozpadło się nasze małżeństwo.Obecnie oboje wróciliśmy do praktykowania i jesteśmy na etapie naprawy naszego małżeństwa.
Oczywiście nie mam tu na myśli siebie jako osoby,która zmusza kogoś do pozostania z mężem,bo tak trzeba.Jestem całkowitą przeciwniczką przemocy w rodzinie i pozostawania z kimś kto ma Cie głęboko w ....,bo czasem już nic nie da się zrobić.

Dobra dość,bo mnie w końcu stąd wyrzucicie,a ja Was tak bardzo kofam.

Życzę wszystkim miłego dnia.U nas drugi tydzień rehabilitacji Majki,więc trochę ciasny dzień.Tak dokładnie do ostatniego sierpnia,a potem same wiecie,zacznie się szkoła.

42,125

http://img7.demotywatoryfb.pl//uploads/201508/1440352143_7j5hwd_600.jpg

42,126

Czesc wieczorkiem, dziewczyny,gdziescie se podzialy...meldunek wieczorkowy zarzadzam smile

Milionek bajkami nas raczyla...tez brak...szkoda

42,127

Ja jestem melduję się i czytam sobie pomalutku forum co sie dzieje -cmokaski

42,128

Basia smile
a gdzie reszta pan?

42,129

Soniu.ja dopiero teraz...ale zameldowana...
Po dniówce, ogarnięciu rodzinki...
...muszę jak najszybciej robić ogrodzenie...jal byłam trzy dni opiekować się mamą...ukradli mi eternit zza blaszaka...był ułożony na sztaplu...
Strata niewielka...ale muszę jak najszybciej brać się za ogrodzenie...na cito mam jeszcze remont dwóch pokoi i pocięcie gałęzi..o robieniu drewutni i szklarki nie mam co marzyć...nie wyrobię się..
Idę spać..jutro kolejny zalatany dzień... Dobrej nocy Netuchny

42,130

Witaski
Miałam wczoraj zalatany dzień,dzisiaj mam komisję trzymajcie kciuki ok 15 smile
Stawiam kawkę proszę tongue
http://id.joe.pl/sub_images/pictures/d77e8868f9e61bf8b830064bad3eb4bf_th2.gif
Zajrzę wieczorkiem  paa

42,131

hejka dziewoje smile
Mamuska...powietrza mi zabraklo z wrazenia...jak przeczytalam co bedziesz robic? to ogrodzenie to sama postawisz???
WOW!!!
CZy ja moge do Ciebie na podszkolenie przyjechac ?

42,132 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-08-25 08:59:27)

Kawka...sypana...z mleczkiem..
Dzień dobry wszystkim
Hej kochane...dopiero dojrzałam Wasze wpisy...
Sonia..waham się...ale pewnie wezmę się za to sama...nie mam innego wyjścia
Ale po co masz robić takie rzeczy sama?
Ja nie mam wyjścia poniekąd...z trójką dzieci i wyglądem robotnika budowlanego pozostaje mi tylko zakasać rękawy i brać się za męskie roboty samemu...żadne męki to nie są, bo je lubię....ale uważam, że jak kobieta nie musi..nie powinna tak tyrać...zwyczajnie..jest stworzona do rzeczy pięknych i delikatnych...
Hehe..

42,133

Mamuska, a jakie to ogrodzenie bedzie? siatka? drewno?

Fajnie jest umiec samemu zrobic...
Ja moge mlotek podawac czy co tam bedzie do podania, przytrzymania...

Kobieta stworzona do rzeczy pieknych i delikatnych...hmy...no nie wiem smile

42,134

Alika trzymam kciukasy
Sonia chciałam zebrać troche kasy przez rok i kupić ogrodzenie z gotowych elementów betonowych...takie betonowe lego..ale chyba wezmę się już trochę w tym roku jeszcze...będę zalewać murki...słupki może ze złomu...muszę pogadać na złomie, czy ma taką ilość...
Na razie jeszcze w sierpniu zakupy szkolne...a potem rozplanuję resztę kasy...
Troche mnie Ci złodzieje eternitu wkurzyli...potrzebowałam kilka płyt do planowanej drewutni...no trudno...
Soniu..dobrego dzionka...i kawuśki...

42,135

Alika, ja tez Ci dobre mysli wysylam...zalatwisz na plus.
Mamuska, znowu dzioba rozszerzam jak czytam Ciebie...wylewanie betonu!?, slupki
Ten eternit co Ci te paskudy zkradly to blachy takie z eternitu?

42,136

Tak...takie płyty eternitu... duże i ciężkie..i mam taką gorycz...bo to albo sąsiad...albo ktoś z nim ugadany...nie ma innej możliwości...obejrzałam teren, widać, że noszono płyty w stronę podwórka sąsiadów, a nie drogi jak początkowo założyłam...
Kolejne rozczarowanie ludźmi...ale dobrze wiedzieć obok kogo się mieszka.
Śmieszno-gorzkie....bo oprócz tych kilku płyt resztę chciałam komuś wydać...a tu proszę...taki chętny do pomocy sąsiad...

42,137

A moze sasiad myslal, ze nie potrzebujesz i przytulil?
Idz pogadaj z nim...
Masz tam lokalny posterunem policji? moze do nich zglosic? pokazac slady...niech chlopaki pochodza po sasiadach i popytaja...
pewnie nie znajda, ale zabezpieczysz sie troche na przyszlosc...co sadzisz?

42,138

Mamuśka, nic nie straciłaś, a może nawet zyskałaś:

"Ze względu na stwierdzoną szkodliwość włókien azbestu odkładających się w płucach, stosowanie eternitu zostało zakazane w większości rozwiniętych państw świata, a istniejące pokrycia eternitowe są usuwane. Demontażem elementów eternitowych powinny zajmować się specjalistyczne firmy stosujące odpowiednio bezpieczne technologie – nie narażające ludzi w trakcie wykonywania prac i nie skażające dodatkowo otoczenia. Gruz eternitowy musi być, jako materiał niebezpieczny, składowany w odpowiednich miejscach. Natomiast nieuszkodzone pokrycia eternitowe na budynkach są stosunkowo bezpieczne. Rozpad płyt eternitowych następuje po 20-50 latach od wyprodukowania, w zależności od technologii produkcji." Wikipedia

42,139

Zastanawiam się nad zgłoszeniem.
Weronka ano właśnie...szkodliwość czynu niewielka...wycenić stare płyty nie sposób ...mam raczej kłopot z utylizacją z głowy...jednak zgłoszę...

42,140

Zgłosiłam...po 20 minutkach byli...z sąsiadami pogadali...spiszą zgłoszenie kradzieży...przynajmniej będę zabezpieczona jak ktoś połamany eternit do jakiegoś rowu wyrzuci...nie będzie na mnie
Dprabiam spaghetti...i będzie poobiednia kawuś...
Alika czekamy na info...

42,141

Mamuśka dobrze,ze zgłosiłaś to na Policji.Co do ogrodzenia,to ja również wzięłam słupki ze złomu.Jeszcze mi Pan pociął na odpowiednia długość i całe ogrodzenie z tych słupków właśnie.Jak są pomalowane odpowiednio,to nikt nie wie,ze to z odzysku.

Synuś mój wrócił z praktyki i piątka jest.Egzamin poprawkowy z matematyki zdał.Jutro jeszcze w-f.Jestem już prawie uspokojona,bo chyba w-f-u nie obleje.Przynajmniej tak sobie to tłumaczę.Szkolne zakupy dziś rozpoczęłam,a właściwie pozbierałam co mam,wiec wiem co muszę dokupić.

42,142

Dostałam na 3 lata smile myslalam ze sie zalatwi na stałe, ale niestety nic z tego.
Teraz i tak mi ta grupa do niczego nie potrzebna, ale jak juz ja mam to bedę ciagnac a noz sie przyda kiedys tam wink

Szfendalnik mi sie właczyl jak wyszlam z domu o 14 tak wrocilam po 18 big_smile

Dobrze ze ja juz nie mam uczniow na stanie ,pamietam te zakupy szkolne dla mnie to zawsze byla masakra.

Mamuska szacun wielki dla Ciebie smile

Tatara sobie zrobiłam, nazarłam się za bardzo tongue

teraz lezakuję tongue

42,143

Dziś przepedałowałyśmy z małolatą 32 km /do dentysty 16 km w jedna i 16 w druga stronę/. Były momenty, że nie mogłam za nią nadążyć smile  Ale to chyba normalka... do dentysty jechałam ja - mała jako towarzystwo, skończyło sie jednak na tym, że to ona wylądowała na fotelu. Bez przygotowania /zn. mycia zębów/ pan doktor zrobił jej 3 ząbki i wyrwał jednego mleczaka. A ja? ze mną wszystko ok, tylko potrzebny mi ortodonta i aparat stały /w moim wieku! smile/ Niezłe jaja... smile

Zresztą nie stać mnie...

42,144

Alika moje gratulacje...3 lata to dobrze, teraz nie chca dawac na wiecej.
Weronka...Ty to musisz miec kondycje:)

42,145

Bulinka też zrobiłam dopiero przegląd do szkoły...dwójka ma książki refundowane..pierwszy raz nie muszę kupować dla całej trójki..ale i tak po tym przeglądzie jęczę...

42,146

U mnie dwa komplety książek do technikum.Kupować będziemy na kiermaszach szkolnych.Majka ma refundowane.Tylko książkę do religii ponoć będziemy kupować.Niestety na te książki dla chłopaków chyba będę musiała jakiś nie duży kredyt wziąć,albo chwilówkę.Nie dam rady inaczej.Co do przyborów,to jak na razie chyba tylko kilka zeszytów chłopakom,bo potem się okaże,ze ta nauczycielka chce taki,a tamta taki.Dlatego będę kupować na raty.Majka jak na razie ma wszystko,bo mi dużo zostało i trochę dostałam.Jeszcze synuś kupił Jej prezent w postaci zeszytów z Wioletką /bohaterka jej ulubionego filmu/.

42,147

Cześć Netki smile
Nie było mnie tutaj parę dni, bo urlop się skończył i błogie lenistwo również (prawie depresja mnie dopadła jak przekroczyłam drzwi pracy).
Wracam z pracy, pokręcę się po domu i już wieczór. Ponieważ przez 2 lata przybyło mnie sporo, postanowiłam codziennie jechać godzinkę na orbitreku, przedwczoraj była jazda , wczoraj nie miałam siły i dzisiaj znowu godzina. I w ten oto sposób zrobił się wieczór, zaraz będzie ciemno i jutro już środa i kolejny "pasjonujący" dzień w pracy (a do emerytury jeszcze tylko 27 lat).
Weronika ja mam nadzieję, że 31 sierpnia się spotkamy, wyślę Tobie wiadomość.

42,148

hej kobitki .....
milego wieczorku .....
tezzagladam malo , jakos czasu nie moge znalesc . ale jak moge to zajze .

42,149 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-08-25 21:20:16)

Soniu dzieki to tylko grupa st.lekki, ale mialam ja tyle lat , wiec nic mi nie przeszkadza teraz smile

Dziewczyny stalo sie bardzo dziwne zjawisko
siedzę sobie w pokoju, ogladam tv a tu nagle slyszę rumot szkla w kuchni , wchodzę chce zapalić swiatlo nie ma bo to ok pol godziny temu bylo i juz ciemno.
patrzę a tu zyrandol spadl sam z siebie byl szkalny malowany taki cala kuchnia w szkle bo mam plytki , myslam ze hak sie wyrwal przynioslam lampkę swiecę na sufit hak jest a zyrandol spadl dziwne co ??????:(

Co o tym sadzicie  znak jakiś czy co ????????

Obdzwonilam swoja najblizszą rodzinę wszystko oki
myslę pozytywnie smile
ale  ???? jak to wytłumaczyć ????

42,150

Alika, no to cos na poziomie zyrandola puscilo...skoro hak trzyma smile

42,151

Witajcie Kochane w nowy dzień!
Wracają upały,oj ciężko będzie,ale może nad jeziorko się pojedzie jeszcze.

Alika Sonia ma rację.Obejrzyj resztki żyrandola.Pewnie coś puściło.Nie denerwuj się na zapas,bo szkoda tych nerwów.

Dziś mam trudny dzień.Muszę coś załatwić trudnego.Trzymajcie za mnie kciuki.Oby się udało.

42,152

Trzymam kciukasy...
Kawuśka...
Dzisiaj w domku.

42,153 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-08-26 10:27:37)

Hejka laseczki!

Aggas, czekam na - maila? Wysłać ci mój nr tel.?

Alika - to dziwne takie bum - wierzysz w znaki?

Dziś w pracy mam policjantów z kryminalistyki - w nocy była próba włamania. Dobrze, że mam ze soba ratlerka - będę sie mniej bała wychodząc wieczorem - bydlę okrutnie szczekliwe smile puszcze go przodem, jako psa obronnego...:)     /znaczy, że pewnie będę musiała go bronić/
Takie atrakcje...

Moje dziecię jest bardzo mało wymagające jeśli chodzi o wyposażenie szkolne. Pytam:

- Dziecię, kupić ci nowy tornister? 
- nie, jeszcze mam ten stary, jest dobry,
- a piórnik?
- też mam,
- kredki?
- mam...  itd.

Kupiłam kilka zeszytów po 0.60 gr...

42,154

witam.... hey DZIEWUSZKI smile

Alika coś w tym jest .....
bo nie ma racjonalnego wytłumaczenia dlaczego ten żyrandol roztrzaskał się ???

a świeciło ???? się światło wtenczas ??????

42,155

Hejka..
Kawka...
Weronka...a może tam jaki z odzysku kryminalny by się znalazł?
Ratlerek to świetny pies obronny...za ogon i do góry...i niech ktoś spróbuje podejść...

42,156 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2015-08-26 13:57:15)

czesc Babeczki...tak sobie mysle...kryminalny z odzysku...hmy...no nie wiem czy bym chciala smile
Weronka Ty masz wytyczne, ze w razie napadu oddajesz wszystko a ludzkie zycie jest najwazniejsze...sa takie szkolenia?

Bacha zyjesz??? smile
Alika, nie gniewaj sie, ze w swjej analizie spadniecia zyrandola poszlam po lini "szkielka i oka "
Mamuska jak tam sasiad , chodzi podejrzanie?

42,157

Pewnie się dowiem po jakimś czasie..
Rozmawiałam już na złomie...ściągnie słupki dla mnie...przyspawa nakrętki do drutu..słupki konkretne...ale cena też 20 zł za słupek..potrzebuje ich 47...jak z klatką dla piesa to 50 szt...równy tysiak same słupki..
Chyba też wezmę jakiś kredyt...

42,158

Nie ma wytycznych, szefowa by pewnie chciała, by ratować kasę za wszelką cenę smile      Kryminalny dużo młodszy... za młody dla mnie smile

42,159

Hej Dziewuszki co porabiacie?
Mam ochotę się spić.Najlepsze byłoby piwo owocowe.Trzy by pewnie wystarczyły i dentka jestem hi...hi...Tylko mi kasy szkoda i wstyd by był przed dziećmi.

42,160

A lubicie cydr? /to jest to piwo owocowe Bulinka?/

42,161

weronka44 napisał/a:

A lubicie cydr? /to jest to piwo owocowe Bulinka?/

Mi smakował lubelski w biedronce kupiłam w malych butelkach dobry tongue

42,162

Sonia2012 napisał/a:

czesc Babeczki...tak sobie mysle...kryminalny z odzysku...hmy...no nie wiem czy bym chciala smile
Weronka Ty masz wytyczne, ze w razie napadu oddajesz wszystko a ludzkie zycie jest najwazniejsze...sa takie szkolenia?

Bacha zyjesz??? smile
Alika, nie gniewaj sie, ze w swjej analizie spadniecia zyrandola poszlam po lini "szkielka i oka "
Mamuska jak tam sasiad , chodzi podejrzanie?

No coś Ty Soniu dlaczego mam się gniewać ???:)

Wiem juz dlaczego spadł urwał sie zaczep taki plastikowy co się go zaczepiało za ten hak smile
Mam juz nowy sasiad mi założył ale uwaga kupiłam papierowy w PEPKO big_smile  jak sie urwie to przynajmniej nic się nie stanie wink

42,163

Ba-Cha napisał/a:

witam.... hey DZIEWUSZKI smile

Alika coś w tym jest .....
bo nie ma racjonalnego wytłumaczenia dlaczego ten żyrandol roztrzaskał się ???

a świeciło ???? się światło wtenczas ??????

Mi sie rozne dziwne rzeczy zdarzają, pisałam Wam kiedys ze ja troszkę zakrecona jestem  tongue

Swiatło się wtedy nie swieciło wink

42,164

No i tajemnica zyrandola rozwiazana smile
a chcialoby sie powiedziec...a nie mowilam wink ze to czesc od lampy...skoro hak caly

Wy tu o cydrze, piwie owocowym. Pewnie to malinowe czy jablkowe...
A ja Wam powiem, ze wodki bym sie napila...takiej schlodzonej, dobrej, i pasztetu bym zjadla...dobrego i ogorka polskiego kiszonego, i kapusty kiszonej...ach

A kto pamieta ,ze dzisiaj sroda i dzien loda... smile

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR4WfsvfUQelcKKfJ1tjo-tyEkWnePZiXrAH6uX4x1Jk1MCkMmG

42,165

Soniu,a Ty czasem w ciąży nie jesteś?
Co do piwa,to tego cydru nie znam.Mnie chodziło o redsa,albo w Biedronce kupuję taką podrube jabłkową po 1,99zl.W domu mam dwie połówki wódki jeszcze z 18-nastki.Połówkę jakiejś wódki ze Szwecji,bo syn przywiózł,ale mnie latem wódka i wino nie kręci.Właśnie wino też mam to moje i owoce na nalewkę stoją zasypane cukrem.Na początku września będę zalewała.

42,166 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-08-27 07:37:11)

heyy   raniutko   http://imgup.pl/di/SNQK/1364672336-by-maszpa-innerwxlpq.gif

Bulinka - Sonia raczej tęskni najnormalniej za Polską  hiiiiiiiiii
iiiii tam do połowy września to już bliżej niż dalej  lol

Sonia a jak tam spotkania z tym Polakiem ???? co ostatnio pisałaś ???.. lol

to ja jestem dziwoląg lol
cydr - dla mnie to taki rozcieńczony jabcok .... bez zachwytu smile
kwas chlebowy ( wszędzie wychwalany ) dla mnie napój o dziwnym smaku  lol lol

lubię pifffko - ale po za domem smile smile
jestem aNNNkoHHHolikiem tylko wirtualnym .... smile  http://imgup.pl/di/4OMC/gdy-ci-smutno-2015-03-15-22-12-39.jpg  hii
jak mieszkaliśmy razem z Synową - to częściej   chlapnęłam lampe wina rozcieńczonego czy drinka ...

pozdrawiam Wszyściutkie

Sponi odezwij się w końcu  lol
Alika te lampy z Pepco są całkiem .... całkiem  smile  ładne ...

42,167 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2015-08-27 09:27:45)

Bacha...masz racje...i chleba , takiego pachnacego z piekarni prosto, z pieca wyjetego...ach
no jeszcze troszku...
Bulinka ...nie jestem, niestety...a chcialabym miec dziecko. Mysle, ze kiedys zaadoptuje. Dojrzewam do tej decyzji.

dobrego dnia dziolchy

o takiego zwyklego chce
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-klryPutkRNhkQqLJow6t6k3r3u7oQ1MvPlX009wpM9XHcwfZcw

42,168

Sonia - 12 września idę do szkoły!

42,169

Weronka ...usmiechy Ci sle.
I jakie uczucia Ci towarzysza?

42,170

Lekka ekscytacja smile zadowolenie, zaciekawienie, właściwie same pozytywy... smile

42,171

smile fajnie

42,172

Hejka smile

Gratulacje Weronko  smile

Dawno nie czytałam Markadi, Dagmary , Alcybiades, Lato, De M i wiele innych Kobietek, sypie nam się forum, strasznie  mało  nas zostało  sad

Zmykam na rowerek, zajrzę wieczorkiem, miłego popołudnia  paa wink

42,173

Weronika wczoraj wysłałam do Ciebie maila i nie wiem, czy dostałaś i gdzie go tutaj szukać smile

42,174 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-08-27 23:21:33)

Aggas - nie dostałam... sprawdzę profil i dostępność

O mam, odpowiedziałam smile

42,175

Melduję się żyję i mam sie dobrze a jak u Was?
Pozdrawiam i ściskam mmmłłłaaa

42,176

Właśnie Markadia zginęła,a ja jadę na Śląsk.W poniedziałek wrócę do domu.Odwiedzę swoje trzy siostry,ojca i bratową po rozwodzie i może ktoś jeszcze się nawinie hi...hi.../jeszcze mam tam kupę wujostwa i kuzynostwo./Ruszamy na południe.Będziemy wieczorem.

42,177

O, dziewczyny  w nocy nie śpią... Basia o północy, Bulinka nad ranem...  ja dopiero sie przeciągam, zaraz herbatę zrobię. Mam też muffiny z wczoraj.

42,178

Czesc Lasencje smile
witam Was pieknie piatkowo

A ja juz w tesco bylam...i kawusie popijam ...i rozmyslam

42,179

Hejka  smile

Beatko udanego wyjazdu i szerokiej drogi smile

Aggas witaj,wybacz moje gapiostwo wink nie przywitałam Cię wcześniej smile

Weronko kawki nie pijasz ????tylko herbatkę ???:)

Miłego dnia wszysciutkim paaa

42,180

Sonia2012 napisał/a:

Czesc Lasencje smile
witam Was pieknie piatkowo

A ja juz w tesco bylam...i kawusie popijam ...i rozmyslam

Hej  a o czym tak rozmyslasz cioooooo?????;)

42,181 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-08-28 09:40:26)

Dosiądziecie się?

http://images68.fotosik.pl/1138/e34bd622b65c5e3amed.jpg

42,182

Wyglada kuszaco smile
a ja  przegladam Wegry i wody termalne..cos dla ciala
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgQSQQxHcCcdPXVehC9nidiZNVFk_08r7QMas9U4j3bGVdXU3JNw

42,183 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-08-28 09:50:13)

Tu byłam: Budapeszt Łaźnia Széchenyi'ego. Największy europejski kompleks basenów i term. Super, polecam smile

http://bi.gazeta.pl/im/41/2f/c7/z13053761Q,Budapeszt-Laznia-Szechenyi-ego--Najwiekszy-europej.jpg

42,184

Weronka, przez biuro podrozy?
Na zdjeciu nie widac pary smile ?
A byly tam te zlote wody...brazowawy kolor
I do picia tez?
sorry ze tak Cie wypytuje smile

42,185

Byliśmy z wycieczką z zakładu pracy, dobrych kilka lat temu smile. Za fly for free:
"Kąpielisko jest uważane za jeden z najpiękniejszych kompleksów termalnych na całych Węgrzech. Mieści się na obrzeżach Parku Miejskiego (Városliget) i korzysta z najcieplejszych źródeł wypływających w stolicy, których temperatura wody osiąga 75 st.C. Jest to jednocześnie kąpielisko bardzo wszechstronne, oferujące swoim klientom wybór spośród bardzo szerokiego wachlarza usług. Kąpiący się mogą korzystać z basenów na otwartym powietrzu, term koedukacyjnych i podzielonych według płci, działów sanatoryjnych oraz sekcji rehabilitacji i fizykoterapii, saun, solarium i masażów. Główną atrakcją kąpieliska są dwa otwarte baseny z bardzo ciepłą wodą. W jednym z nich właściwości terapeutyczne wody dodatkowo wzmacniane są przez specjalne jej wirowanie (a kąpiący się wirują wraz z nią), drugi zajmują w większości miłośnicy szachów, godzinami moczący się i rozgrywający partie swej ulubionej gry. Baseny te działają przez cały rok, przy czym w chłodne wieczory i w zimie szczególnie bajkowo wyglądają unoszące się sponad nich kłęby pary.

Wody lecznicze Széchenyi Gyógyfürdő charakteryzują się wysoką zawartością sodu, wapnia, magnezu i fluoru. Kąpiele w nich polecane są przede wszystkim osobom z chorobami aparatu ruchu, zwyrodnieniami stawów, schorzeniami ortopedycznymi i po zabiegach operacyjnych. Wodę z artezyjskich studni można również spożywać, co zaleca się osobom cierpiącym na dolegliwości żołądkowe i woreczka żółciowego."

Posty [ 42,121 do 42,185 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 647 648 649 650 651 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024