Spo na razie wakacje i się urlopuję na plaży. Jak wrócę do domu zrobię badania i już.
Bulinka a wiśnie bez pestek?
Ktoś mi mówił,że bez,ale jadłam u kogoś wiśnie z nalewki i były z pestkami.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
Strony Poprzednia 1 … 642 643 644 645 646 … 1,317 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Spo na razie wakacje i się urlopuję na plaży. Jak wrócę do domu zrobię badania i już.
Bulinka a wiśnie bez pestek?
Ktoś mi mówił,że bez,ale jadłam u kogoś wiśnie z nalewki i były z pestkami.
Alika, ja zyje ![]()
Alika, ja zyje
nooooooo widze wlasnie ![]()
tylko tak się zastanawiam dlaczego moja poczta jest pusta ciooooo?????;)
Co Wy tak dziewczyny same między sobą cio?;)
Alika, poczta ![]()
Bulinka, bo my mamy tajemnice zawodowe z Alika ![]()
hellou Dobranockowo kukam

każdy się chłodzi na różne sposoby hiiiiiii
chłodniutkiej nocy życzę
Wszystkie okna zaraz pootwieram i rano będzie chłodniej.
hey DZIEWUSZKI - tylko Bulinka ???? dała radę odpisac w tym upale ??????
stawiam caffe 

>>> ![]()
modny ostatnio - tatuaż słońcem hiiiiiiiii
trzymajcie się CHŁODNIUTKO dziś to dopiero "dofutruje do pieca "
Cześć Wam kochani
Gdzzie kawa....MROŻONĄ poproszę he he
czesc ,,,,
och kawa mrozona by sie przydała upał niedowytrzymania .
tez zebrałam pierwsze z działeczko ogorki i pierwsze kisze .
a wisnie takie z alkoholu super do ciasta sa .
naleweczka z aronii jest super.
alio poczta pusta , ja tez mam pusta tylko fol reklam .
wychodzi na to , ze samemu trzeba napisac

Dziś dzień pracy,ale może przez to jutro będzie luźniej.Posprzątać,zakupy zrobić i z synem do okulisty.Dziś obiadu nie gotuję.Zaraz robię listę zakupów,bo na 3 dni i jeszcze syn wyjeżdża w poniedziałek.Trzeba to jakoś ogarnąć.Jeszcze ten upał.

To może tak i będzie nas więcej w te upały?

ja wybralabym to srodkowe ,,,,, ochłoda
Kawuś...
Elu...też jeszcze dorobię kiszeniaków jak cosik ogórasów zorganizuję...dostanę jeszcze gruszki z wiaderko jak dojrzeją, ze swojego ogródka do zaprawy mam tylko trochę buraczków...ziemia przez pewnie z 15 lat nieuprawiana...dopiero w przyszłym roku jak przekopię z poplonem i kompostem może coś więcej...
Sonia...też lubię się uczyć, ale azyl to przyroda, samotne szwędaczki po lesie, polach...no i sad, ogród....fajnie mieć taki tylko swój azyl...
ja lubie dla wyciszenia sie las i ja .
ja tez koło domu mam mała działeczke troche warzywek dla nas . owocowe drzewka tez ale mlode wiec owocow niemam zabardzo jedynie ze starej jabłoni . a tak jak cos dostane to zaprawie . a swoich mam winogrono i jezyne a ma w tym roku sporo
Hejka Netki ![]()
Zyjecie ???
Mieszkanie muszę ogarnać odkurzaczem, zeby się nie zabić ![]()
W domku mam nawet dosc chlodno ale jak wyjdę na balkon to:/ zar z nieba:/
Mykam powalczyć troche z kurzem
Trzymajcie sie chlodniutko paaa
oj przydało by sie chłodu
pozdrawiam upalnie ....
ja już się gotuje
a co to będzie po południu .... ![]()
Ja chciałam powiedzieć jedynie, że jestem zeźlona. Na samą siebie. I już ![]()
Dzień dobry ![]()
Spo Kochana,a co to znaczy "zeźlona"?
Już mi sie nic nie chce.Okulista wizytę na jutro przełożył.Nawet lepiej,bo mam popołudnie dla siebie.Majka znów u koleżanki w basenie hi...hi...Jutro pranie i pakowanie mojego 18-stolatka.Chiba Mu zazdroszczę.Będzie sobie dwa tygodnie pływał na promie.Oczywiście będzie pracował,ale to tylko 1/3 doby.
dziewczyny idzie pasc z goraca

och taka ochloda by sie przydała
a zapowiadaja jeszcze wieksze upały
Już troszkę chłodniej...
Cześć Neteczki
Wpadłam na chwilę, by życzyć Wam w te upalne dni - pysznych lodów i kolorowych zimnych drinków ! Papapa...
Alkohol jak dla mnie,to nie nadaje się na upały.Dopiero po nim się pocę.
Co porabiacie?
Po nocce jestem dzisiaj cały dzień w domu..młodsza córka miała cały dzień gościa, koleżankę z poprzedniej szkoły..psiapsiółkowały aż miło, byliśmy w tym upale nad jeziorem..
Wytapiam się..teraz co chwila wkładam nogi do miski z zimną wodą i cieszę, że ciut chłodniej
Jutro dniówka w pracy, już na samą myśl mi gorąco...
Już troszkę chłodniej...
tiaaaa - u mnie 38-39 stp. chyba spłonę

pozdrawiam chłodniutko
Bulinko - więcej owoców i mega schłodzonych soków , a tylko nutka alkoholu...- na upały super !

Hej sobotnio...lece do roboty
Dobrego na dziś kobitki
hey ... Dziewuszki .... dziś najgorętszy dzień lata .... uffff
zapraszam na caffe 
każdy kombinuje jak może by się ochłodzić 

trzymajcie bardzo chłodniutko
temat obrazkowy

....
wrrrrrrrrrrrrrrr ..... brak słów
Hejka sobotnio ![]()
Jadę nad jezioro dupskooooooo pomoczyć i troszkę słoneczka złapać na moja bladą skórę ![]()
Trzymajcie sie chłodniutko, pozdrowionka ![]()
witajcie .....
smacznej porannej kawki ..
u nas upał upał .
a tu zapowiadaja jeszcze cieplej
Hej Dziewuszki ![]()
Matko jak w piekle ...
Alika jak Ty wytrzymasz nad tym jeziorkiem. Usmażysz się na skwarkę ![]()
w cieniu idzie sie usmazyc a oni jeszcze dwa tygodnie takiego skwaru zapowiadaja
Dla mnie to najlepiej jest jednak w domu.Chodzę w staniku i w spodenkach.Jak muszę wyjść na dwór,to muszę ubrać bluzkę.To jest dla mnie makabra.Jeszcze @ dostałam na ten skwar.
u mnie 35 w cieniu
brak słów normalnie
czesc Lasencje
a ja mam 23 stopnie...sliczne , spokojne lato
oj nie zazdroszcze wam tego piekla
Hejka Netki ![]()
Jak tam zyjecie???
Bylam nad jeziorkiem , mozna wytrzymać nawet sie nie spiekłam, oplukałam sie juz z tego piachu i nic mnie nie piecze ![]()
Soniu nie jest tak źle da sie wytrzymać ![]()
Basiu ja tez uwazam ze miasto to nie plaza, i powinno sie zachować normy ubioru ![]()
no dobra zmykam musze maila napisac do dziadka, tylko co ja mam mu napisać ?????
hey niedzielnym upalnym porankiem
caffa zapodana 
Sonia - masz się dobrze ..... 23 stp. przez dzień ![]()
u mnie piekiełko - bo teraz rankiem jest taka temperatura ![]()
Alika jedym słowem spasowałaś dziadkowi .... hiiii
moja kuzynka - jak pojechała na 3 miesiące w zastępstwie
to została tam 10 lat - wyszła za mąż za podopiecznego ....
co użyła i zwiedziła ..... to tylko wspomnienia zostały ![]()
wróciła .... z małą rentą po nim
DZIEWUSZKI ???? he ??? ![]()
hiii
>> ![]()
Dosiadam do Baśkowej kawki..
W nocy przekulała się porządna burza, zlało pięknie...drzewa wciąż jeszcze zielone hehe
Ale już zaczyna rtęć w termometrze się wspinać, przygotuję zimnego picia z cytrynką i miętą...nie chce się to nasze słońce zlitować...
Zaczęłam zbierać sadzonki
Markadia jak klikniesz podpowiedz mi trochę...żebym miała swoje sadzonki na przyszły rok do doniczek to co mam robić?
Mam uszczyknięte pelargonie...posadziłam wczoraj na parapecie...a jak inne balkonowe np surfinie?
witajcie ...
smacznej kawusi , dosiadam sie do was
pelargonie przechowuje sie do przyszlego roku , na wiosne przynosisz z piwnicy
podlewasz i jak zaczna wegetacje i wypuszcza mozesz rozmnozyc .
z surfinii i petunii trzeba zebrac nasionka i wczesna wiosna wsiac i potem pikowac .
w tym roku nie przetrwały mi pelargonie ani fuksje
Ola! Amigos!
Po dwudniowej tyrce w robocie od rana do zmierzchu - 2 dni nad morzem ze starszą córką /młodszej nie widziałam od 2 tygodni - była z tatą w górach/. Pojechałyśmy na "spontana" myśląc, że nocleg załatwi sie na miejscu - gdzie tam! Na całym wybrzeżu NIC wolnego w te upały. Dobrze, że wygrzebałam w piwnicy mały, stary namiocik
Koleżanka w Międzywodziu udostępniła kawałek trawnika i voila - wczasy jak znalazł
Opaliłam się aż mi "kolagen popękał" jak mówi inna koleżanka
Ale miło pogrzać stare kości nad wodą... co tam kolagen...
Funt = 5,80 zł
Euro = 4,15 zł
![]()
Elu...dziękuję pięknie za podpowiedzi...teraz tylko czekać aż petunie i surfinie będą miały siew i wybrać się na kradziejstwo po sąsiedzkich tarasach i parapetach
Weronka...zazdraszczam morskiej przygody...ehh
helloooo upalnie
>>>
na loda zapraszam 

Weronka w jakiej miejscowości byłaś ???? zazdraszczam nawet tych 2 dni ![]()
u mnie 35 stp. w cieniu ....
W Międzywodziu Ba-cha ![]()
ZUS przysłał mi niedawno uwagę, że jak będę tak dalej zarabiać jak zarabiam to on mi może dać /gdy osiągnę wiek odpowiedni/ 550 zł na przeżycie
Super
na bułki i mleko starczy. Śpiwór kupię sobie za odprawę emerytalną.
Weronka.
zalozyc nalezy ze to jest wersja optymistyczna...
a biorac pod uwage dzisiejsze problemy finansowe zusu...spekulowalabym obnizenie tej kwoty.
Dziekuje za kursy walut ![]()
W ogóle to nie spodziewam się emerytury. Albo ja nie dożyję albo ZUS ![]()
W Międzywodziu Ba-cha
ZUS przysłał mi niedawno uwagę, że jak będę tak dalej zarabiać jak zarabiam to on mi może dać /gdy osiągnę wiek odpowiedni/ 550 zł na przeżycie
![]()
Super
na bułki i mleko starczy. Śpiwór kupię sobie za odprawę emerytalną.
Nie panikuj Weronka
OFE przecież wspaniale inwestuje Twoją kaskę i zarabia dla Ciebie mnóstwo pieniędzy więc do tych 500 po 30 latach takiego inwestowania dorzuci Ci 100 d.o emeryturki i będziesz szalała na całego. Oczywiście pod warunkiem że jeść Ci się nie zechce Znasz się na giełdzie to jeszcze obrócisz tą kaską
Przecież nasz rząd dba o swoich obywateli by nie mieli dylematu co z kasą robić a tak siądą w fotelu z sucharem w ręce i przynajmniej we łbach im się nie będzie przewracało.
Nie martw się mnie wyszło 660 po 23 latach czystej pracy.
I'm happy ![]()
Ja na giełdzie się nie znam to kasę do skarpety włożę
bo to ani za to żyć ani umierać.

No tak - myslę, że na stare lata będziemy zakładać takie komuny staruszków hippisów - po kilka osób w jednym mieszkaniu, wspólna kuchnia i opłaty - może być wesoło ![]()
zwłaszcza jeśli w doniczkach na parapecie posadzimy... ziółka ![]()
Weronka no niezly pomysl z ta komuna...o rany.
Ale Ty bedziesz miala salon fryzjerski...wiec nie bedzie tak zle, prawda? :)A Papierki zlozone tak by the way ? ![]()
nasionka zbierane sa najlepsze z tych pierwszych kwiatkow bo sa najdorodniejsze .
Udanego zbieranka niema co jak oko cieszy własnorecznie wychodowane kwiatuszki
Zazdroszczę ręki do kwiatów.U mnie to nawet kaktus usycha.
Spakowałam mojego małego dwumetrowego 18-stolatka.Jutro zawożę Go na pociąg do Świnoujścia.Na promie ma być o 20-stej.Jejku troszkę zazdroszczę własnemu dziecku.
Bulinka zapytam zadziornie
a czemu Twoje male 18 letnie dzieciatko nie spakowalo sie samo? ![]()
Hejka Netki ![]()
Dzisiaj tez bylam nad jeziorkiem i troszke plecki mnie pieką ![]()
Udanego tygodnia Wam zyczę, bo nie bede zagladac ok 2 tygodni ![]()
Jadę nad morze a tam netu niet, moze uda mi sie gdzies zlapać to z tel napisze jak mi sie uda ![]()
Trzymajcie sie chlodniutko paaa:)
Soniu rozumiem pytanie,ale gdybym tego nie zrobiła,to połowy rzeczy by nie zabrał.Niestety taki charakterek.Młodszy dał by sobie radę.Ten roztrzepaniec nie.Gdyby chodziło o same wakacje,to bym sobie odpuściła i męcz się chłopie.To jednak chodzi o szkołę.
Alika miłych wakacji.Pogoda niech Ci dopisze i wróć z opalenizną piękną.
hey hey w upalynym tygodniu .... ponoć jeszcze 2 tygodnie .... dżises mam dość ![]()
zapraszam na caffke 
Alika miłego pobytu nad morzem - jedno co pewne to z pogodą Ci się cyyyyyylło
![]()
Sponi ????? dlaczego CiEEEEE tak mało ????? he ??? ![]()

ludzieeee chłodu chce
![]()
Dosiadam z mrożoną...
..ano...Spo...nam tu Ciebie brak
Jestem Dziewczęta. Jestem...
witam z piekła

Sponi aleś się naklikała hiiiiiiiiiiiii
Melduję posłusznie, że papiery złożone /do szkoły/ jeszcze tylko muszę dosłać zdjęcie i świadectwo dojrzałości /nieodmiennie mnie to rozbawia - ja - dojrzała
/
Soniu ![]()
Eks przywiózł małolatę do domu. Moje ciało reaguje na niego... ech... muszę szybko włączać złe wspomnienia bo żal... iluzji...
Wczoraj szlochałam na filmie "Gwiazd naszych wina". Oglądałyście?
Bulinka moja 7-lata sama sie pakuje od dwóch lat
no, ale to - DZIEWCZYNKA ![]()
Sponia, czyś ty kawiarenki nie zmieniła przypadkiem? ![]()
Te pakowanie to nie tak do końca.Ciuchy sam wybierał,a ja prasowałam i przypominałam co jeszcze.
...a mój syn...no....już zgubił plecak z jedzeniem.Zostawił na dworcu.To jest właśnie mój pełnoletni synuś.W tym roku to już drugi plecak.Ostatnio zostawił plecak z książkami.Jak się wrócił,to plecaka nie było,a książki leżały.Tym razem zawartość też zniknęła.
"45 ŻYCIOWYCH PORAD DZIWIĘĆDZIESIĘCIOLETNIEJ KOBIETY
Poznając nowych ludzi Regina Brett często słyszy, że nie wygląda na swój wiek. Okazuje się, że autorka słynnych na całym świecie porad ma 55, a nie 90 lat. Regina spisała swoje złote myśli w dniu czterdziestych piątych urodzin, w dniu, w którym zdiagnozowano u niej raka piersi. W ciągu ostatnich dziesięciu lat „45 życiowych porad” Reginy Brett obiegło świat i stało się prawdziwym hitem internetu!
Nie wiadomo dokładnie, kto i kiedy dodał Reginie dodatkowych lat, sama autorka „45 życiowych porad” zupełnie się tym nie przejmuje i obraca w żart. Cieszy się, że dotarła ze swoim przekazem do tysięcy ludzi na całym świecie. Zastanawiają się Państwo czasem, co jest w życiu ważne, a co mniej? Zachęcamy do lektury 45 uniwersalnych porad Reginy Brett. Z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie:
1. Życie nie zawsze bywa sprawiedliwe, ale mimo to wciąż jest dobre.
2. Jeśli masz wątpliwości, wykonaj po prostu kolejny mały krok naprzód.
3. Życie jest zbyt krótkie, by marnować je na nienawiść wobec kogokolwiek.
4. Nie traktuj się zbyt poważnie.
5. Spłacaj co miesiąc swoje kredyty i karty kredytowe.
6. Nie musisz wygrywać każdej kłótni lub rozmowy z różnicą zdań. Zaakceptuj to.
7. Płacz razem z kimś lub przy kimś. Taki płacz daje o wiele więcej niż płacz w samotności.
8. Odkładaj na emeryturę, począwszy od pierwszej wypłaty.
9. Nie żałuj sobie czekolady. Czasem przyda się trochę osłody.
10. Uporządkuj swoją przeszłość, żeby nie wpływała źle na teraźniejszość.
11. Nie ma nic złego w tym, że dzieci zobaczą twoje łzy. Nie ukrywaj łez przed swoimi dziećmi.
12. Nie porównuj swojego życia do życia innych ludzi. Nie masz pojęcia, jak wygląda ich życiowa droga i dokąd doprowadzi.
13. Jeśli ukrywasz swój związek przed światem to znak, że nie powinieneś lub nie powinnaś w nim być.
14. Życie jest zbyt krótkie na umartwianie się.
15. Możesz przetrwać wszystko, jeśli skupisz się na „tu i teraz”.
16. Pisarz pisze. Jeśli chcesz zostać pisarzem – pisz.
17. Nigdy nie jest za późno, by mieć szczęśliwe dzieciństwo. Druga młodość zależy tylko od ciebie.
18. Rób to, co kochasz i kieruj się głosem serca.
19. Pal świeczki, używaj ulubionej pościeli i ładnej bielizny, gdy tylko masz ochotę. Nie ma co odkładać tego na specjalną okazję.
20. Specjalna okazja jest właśnie teraz! Pozwól sobie na odrobinę przyjemności i ciesz się chwilą.
21. Pozwól sobie na odrobinę ekscentryczności w codziennym życiu.
22. Najważniejszym organem seksualnym człowieka jest mózg.
23. Tylko ty odpowiadasz za swoje szczęście, nikt inny.
24. Skomentuj każdą tak zwaną „porażkę” lub „katastrofę” słowami: „Czy za 5 lat będzie to miało dla mnie jakiekolwiek znaczenie?”
25. Wybaczaj wszystko i wszystkim.
26. Nie przejmuj się tym, co myślą o tobie inni – to ich, a nie twój interes.
27. Czas leczy prawie wszystkie rany. Pozwól mu działać.
28. Niezależnie od tego, jak dobra lub zła jest sytuacja, prędzej czy później zmieni się.
29. Twoja praca nie pomoże ci, gdy zachorujesz. Przyjaciele, tak. Dbaj o kontakty z bliskimi osobami.
30. Wierz w cuda.
31. Cokolwiek nie zabije cię, naprawdę cię wzmocni.
32. Dojrzewanie i starzenie się jest lepsze niż alternatywa – umieranie młodo.
33. Twoje dzieci będą mieć tylko jedno dzieciństwo. Postaraj się, by było dobre.
34. Codziennie wychodź z domu. Wspaniałe rzeczy i doświadczenia czekają na ciebie na każdym kroku.
35. Jeśli spisalibyśmy nasze problemy na kartce papieru i wrzucili na wspólny stosik spisanych problemów innych ludzi – z radością zabralibyśmy swoją kartkę z powrotem.
36. Nie oceniaj swojego życia. Dawaj z siebie i bierz tyle, ile aktualnie możesz.
37. Pozbądź się ze swojego otoczenia wszystkiego, co nie jest przydatne, piękne lub radosne.
38. To, co się naprawdę w życiu liczy, to to że kochałaś kogoś lub kochałeś.
39. Zazdrość jest stratą czasu. Przecież masz wszystko, czego tak naprawdę potrzebujesz.
40. Najlepsze chwile twojego życia są jeszcze przed tobą.
41. Nie ważne, jak się czujesz, wstań, ubierz się i wyjdź do ludzi.
42. Weź głęboki wdech. To uspokaja umysł.
43. Jeśli nie pytasz, nie dostaniesz odpowiedzi.
44. Krzycz, gdy tego naprawdę potrzebujesz.
45. Życie nie jest przewiązane kokardą, ale to wciąż prezent.
Prawda, że te porady są uniwersalne, mądre i piękne?
Zachęcamy do podzielenia się nimi ze swoimi znajomymi. Niech pozytywne przesłanie i mądrość życiowa Reginy Brett idą dalej w świat."
Podaję za blogiem "uciekamy do przodu"
Co myślicie?
Strony Poprzednia 1 … 642 643 644 645 646 … 1,317 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024