Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 641 642 643 644 645 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41,731 do 41,795 z 85,597 ]

41,731

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Basiu jesteś niezastąpiona.Gdyby nie Ty to poranki nie byłyby takie radosne.
Soniu co do Twojego pytania o trafność koloru do Twojej osoby.Otóż po wpisach Twoich można sobie Twoją osobę jakoś wyobrazić.Ty akurat jawisz mi się jako osoba z silą przebicia,która za wszelką cenę pnie się do przodu.Dlatego do Ciebie pasują kolory,które będą przyciągały wzrok.Na pewno nie jesteś szarą myszką.
Tak samo Basiu wg.mnie powinnaś zdecydować się na ten kolor.Jezeli w rzeczywistości jesteś tak pogodna jak tutaj,to kolor jeszcze bardziej uwydatni Twoje cechy.
Nie wiem,może się mylę,ale tak Was sobie wyobrażam.

Zobacz podobne tematy :

41,732

Sonia, STO LAT!   i niech się spelniają Twoje marzenia! no i oczywiście zdrowia!  Maluj włosy na różowo /do tego oczka i pazurki smile/ różowy jest b. kobiecy smile 

Ba-chy kolorek też niczego - energetyzujący smile

Dziewczyny - wszystko wypada - 40-tki są super!  DeM-i ma rację - wakacje są - kiedy poszaleć, jak nie teraz?

Dagmara - ja poluję na sukienkę w takim niebieskim kolorze - b. ładny smile

PS. wczoraj jechałam na kawę w bagażniku  /Sonia kup większe auto smile/

41,733

Weronka...rzuc czyms  z terapii...impreza Cie ominela wink

kolor mowicie ze ok...nie wiem czy moja fryzjerka przelknie...to taki pomarancz przelamany rozem...tudziez na odwrot:)
Bacha...Twoja rudosc...mocna...energetyczna ...maluj !!!
PEwnie inaczej bedzie wygladac na wlosach swiecacych...te na fotce sa matowe

41,734

Wczoraj omawialiśmy nasze domy rodzinne - u mnie lekka patologia /a może ciężka?/ nie ma o czym pisać. ALE - mam też dobre rzeczy wyniesione z domu i cechy charakteru odziedziczone po rodzicach i dziadkach. Jestem odpowiedzialna, zaradna, cenie sprawiedliwość i prawdę - po mamie. Jestem pomysłowa, cenię kontakt z przyrodą, mam ciekawość świata - po ojcu. Jestem damą - po babci. Jestem zwariowana - po dziadku.  Jestem owocem mojej rodziny. Gdyby nie oni byłabym kimś innym. A ja siebie lubie, więc nie jest tak źle.

Mam problem z wyrażaniem złości.

41,735 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2015-08-04 14:58:50)

Weronka...no prosze jak ladnie...te cechy charakteru po przodkach mam na mysli

z tym problemem w wyrazaniu zlosci...to moje osobisto-prywatne zdanie jest ze psychologowie przesadzaja
bo tez mi tak mowia
bo zobacz Weronka ...przeciwstawna rzecza do wyrazania zlosci jest wywazona osobowosc...potrafie zapanowac nad zlosca, nad wybuchnieciem gniewem, wsciekloscia, krzykiem( pytanie oczywiscie jest  co rozumiemy pod stwierdzeniem-"wyrazania zlosci") ja cenie sobie niepopadanie w zlosc...cenie sobie opanowanie.#

wybacz cos sie nie moge dzisiaj do konca wyslowic...ale mam nadzieje, ze jestem w miare klarowna

41,736

Hejka
Jestem taka zmeczona, padam na pyszczek,czekanie w kolejce do lekarza to masakra sad
ale zalatwilam co chcialam i teraz odpoczywam wink

Pozdrowionka, trzymajcie się chlodniutko paa

41,737

Czy ktoś mi pomoże?
3 lata temu mieliśmy z żoną wsiąść rozwód.
Tydzień przed rozwodem żona umówiła notariusza i w akcie notarialnym zrzekłem się domu a w zamian żona wzięła kredyt i przelała mi na konto 200 tyś zł.
Dzień przed rozwodem moja zapłakana i roztrzęsiona żona przyjechała do mnie do pracy twierdząc, że jednak nie ma powodu aby burzyć Nasz związek.
Wycofaliśmy więc sprawę rozwodową, ja małżonce wpłaciłem z powrotem 150 tyś zł a za resztę kupiliśmy wspólny samochód rodzinny. Od 3 lat ze wspólnych przychodów razem spłacamy kredyt jaki żona zaciągnęła na poczet tej przykrej sytuacji (do spłaty pozostało 50 tyś zł).
2 tygodnie temu w domu nakryłem gołą żonę w łóżku z gołym facetem - trzęsącymi rękoma zrobiłem 8 zdjęć.
Kiedy pytam żonę o ponowny podział majątku, ironicznie się uśmiecha, twierdząc, że wszystko jest jej.
Czy w zaistniałej sytuacji można unieważnić akt notarialny???

Romuald Z.
zdrovit@vp.pl

41,738

Romuald, to bardzo przykre. Współczuję. Myślę, że powinieneś umieścić swój post/temat w dziale PRAWO..., albo ROZSTANIA, ZDRADY -  tam pewnie jest więcej prawników niż u nas w kafejce.

Sonia - rozumiem o co ci chodzi.    Jednak opanowanie emocji nie może być mylone z tłumieniem - ja nie umiem ich asertywnie wyrażać, w ogóle wyrażać.
  Wszystko duszę w sobie. Stąd rozstrój żołądka, może też  ten niby-rak i inne dolegliwości.

41,739

Weronka, a gdzie jest granica pomiedzy tlumieniem a opanowaniem? sprawa indywidualna?

41,740

Opanowanie nie wyklucza wyrażania emocji - można to zrobić asertywnie /jak mi sie zdaje/

41,741

Soniu,bo się wrzodów nabawisz.Kochana,to jakoś nie po mojej myśli wychodzi.

Muszę Wam coś powiedzieć.Nie wiem,może poradzicie.Ostatnio coraz częściej mam wszystkiego dość i chciałabym zmienić coś w swoim życiu,a najlepiej uciec od wszystkiego.Wszystko i wszyscy mnie denerwują.Mam ochotę zacząć życie od nowa.Wyjechać stąd znaleźć gdzieś pracę.Nie wiem,czy to jest wpływ pogody,tago,ze moi Panowie o nic nie dbają w domu.Zresztą sama też już nie mam na nic ochoty.Nie wiem,co ja dalej pocznę.

41,742 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-08-04 18:39:33)

Bulinka, tobie trzeba urlopu - samej gdzies wyjechać - córeczkę zostawić z siostrą /?/. Mieć czas zastanowić się, pomyśleć. Z dystansu lepiej wszystko widać. Jesteś pewnie przemęczona bo wszystko na twojej głowie. A może spróbuj coś odpuścić - ja np. nie prasuję smile

Zmiany zawsze można jakies wprowadzić, takie dostępne dla nas /nie wymagające kasy na przykład/.

41,743

Weronka ja też nie prasuję.Dużo rzeczy tego nie potrzebują,a jak coś trzeba,to robię to na bieżąco.Problem w tym,ze ja dość się nawczasowałam.Mam już dość tego,że nikt po prostu nie docenia w domu tego co robię,a jak coś zrobię,to za chwilę tego nie widać.Taka syzyfowa praca.Wiem,użalam się może nad sobą,ale taki mam teraz ostatnio humor.Opierdzielcie mnie,bo może tego właśnie potrzebuję.

41,744

weronka44 napisał/a:

Opanowanie nie wyklucza wyrażania emocji - można to zrobić asertywnie /jak mi sie zdaje/

ok.rozumiem. Czyli w ogole nie wyrazasz emocji jaka jest zlosc? czy wyrazasz w opanowany sposob?
To co robisz z ta zloscia?

Bulinka...wyjedz gdzies sama jesli mozesz...
a moze za duza pedantka z Ciebie?
przeciez Ty ciagle cos sprzatasz, szykujesz, gotujesz...ostatnio jakis schowek na miotly ogarnialas, jak dobrze pamietam
a gdzie czas dla siebie samej?

41,745 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-08-04 19:07:36)

Złość połykam.  Tak robią "grzeczne dziewczynki"

Bulinka, od facetów trudno jest wymagać docenienia - oni są z kosmosu.  Jak cos robisz - rób to dla siebie "posprzątam sobie - dla siebie - bo lubię mieć czysto". Trudno jest egzekwować od chłopaków porządku, bo to wymaga konsekwencji, uporu czasem sprytu i pochłania dużo energii. Ale jak nabrudzą powinni po sobie posprzątać. Łatwo powiedzieć... Jak byś wyjechała na miesiąc, co zastałabyś w domu po powrocie? Myślisz, że wtedy by cie docenili?

A wypoczynek z córeczką która wymaga wciąż twojej uwagi to nie to samo co samotne wakacje np. z przyjaciółką. Totalny luz...

Zrobiłaś coś dla siebie ostatnio? Bulinka?

41,746

Polykasz zlosc...
a nie mowisz, " jestem zla na ciebie, czuje zlosc"? Jestem wsciekla, jestem wqurwiona na ciebie...nie mowisz tego?

41,747

Pedantka to ja nie jestem./Ten schowek,to ala komórka,gdzie było wszystko i nic./W tej chwili gdzie spojrzę,to jest coś do zrobienia,ale ja nie nadążam,bo to co na bieżąco zajmuje mi cały czas i potem już mi sie nie chce nic zrobić.Moi Panowie uważają,że jak pracują to są zmęczeni i już nic nie muszą robić,wiec ja za Nich wszystko robie.Maż,ani chłopcy nie robią nic w domu. łaską skoszą trawnik wokół domu.Jeszcze,żeby każdy po sobie sprzątnął,ale....Przykład:syn starszy mieszka na dole.Ja piorę i w związku z tym układam Mu ciuchy i On ma tylko zabrać Je do siebie.Nie dość,ze muszę o to prosić kilka razy,to jeszcze ostatnio zdjął kupkę ze stołu i włożył u nas w pokoju pomiędzy szafę,a ścianę.
Mój mąż nakupił tyle ciuchów sobie z ciucholandu,że nie mieści się w szafach i wciąż kupuje.W pokoju dziennym,stoją reklamówki,wiesza różne rzeczy na krzesłach i nie tylko w tym pokoju.Jak piją kawę,czy herbatę,to szklanki po Nich myję ja.
Dziś był obiad,który ja ugotowałam,a wcześniej ja zrobiłam zakupy.Była córka,więc zjedliśmy w salonie.Po obiedzie z córkami zaraz pojechałyśmy na zakupy. Jak wróciłam talerze stały na stole.
Tak jest ciągle.Mnie już się po prostu nie chce.

41,748 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-08-04 19:33:13)

Nie umiem powiedzieć: "jestem zła na ciebie" nie wiem dlaczego...

Bulinka - gdybyś zastrajkowała? zjadłyby ich robale?

w sumie to masz dwa wyjścia - albo cos z tym robisz - albo zostaje jak jest smile  My cie wesprzemy w każdej sytuacji smile

41,749 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2015-08-04 19:32:43)

uuuu...Bulinka...to masz orke na ugorze Kochana
1. zasada z ciuchami kupionymi( zdradze Ci moja smile jedna rzecz "nowa" dwie wylatuja do caritasu
2. naczynia...pochowac, kazdy ma jeden komplet i myje po sobie...i dyzury w kuchni...no niestety, na gary i reszte

ale to wymaga czasu i pracy nad rodzina, samo nie przyjdzie
A ty sobie znajdz cos poza domem, jakas rozrywke...cos dla siebie

41,750

Sonia - niedługo zostaniesz bez ubrań smile

41,751

weronka44 napisał/a:

Nie umiem powiedzieć: "jestem zła na ciebie" nie wiem dlaczego...

Bulinka - gdybyś zastrajkowała? zjadłyby ich robale?

w sumie to masz dwa wyjścia - albo cos z tym robisz - albo zostaje jak jest smile  My cie wesprzemy w każdej sytuacji smile

Weronka, a mowisz o innych emocjach? ...nie odpowiadaj jesli nie chcesz

Ja bylam kiedys na terapii, gdzie zaczynalismy i konczylismy od mowienia o swoich uczuciach....nawet zrobilismy tablice z wypisanymi uczuciami..pamietam ile to trudnosci sprawilo wtedy

41,752

weronka44 napisał/a:

Sonia - niedługo zostaniesz bez ubrań smile

Wlasnie nie, nie dopisalam, doszlam do tego momentu ze juz jeden na jeden
ale u syna jeszcze

41,753

Temat emocji u mnie leży. Mam problem z powiedzeniem: "kocham cię" moim bliskim - moja 7-miolatka mi to często powtarza i ja sie od niej uczę. Mojej mamie tego nigdy nie powiedziałam, a ona mi może dwa razy w życiu...

41,754

ups...to masz nad czym pracowac...
ja ucze sie nazywac uczucia...czasami nie potrafie nazwac tego co czuje...vide przyklad z przedwczoraj

41,755

A ja np. swojemu dziecku wysyłam sms, że go kocham. Tak bez okazji. Bo w twarz, to też łatwo nie jest. A jeśli zostawiam kartkę rano na stole, zrób to czy tamto, to zawsze kończę " kocham Cię". Tak było łatwiej. Później stało się normą. Nie wiem czy to dobrze, ale inaczej też mi trudno.

Bulinka, może faktycznie oflaguj się i zastrajkuj. Inaczej chyba nie zauważą Twoich potrzeb. Chyba ich rozpuściłaś.

41,756

Bulinka jesteśmy z tobą smile  nie daj się.

Jesteś świetną mamą i panią domu - stwarzasz swojej rodzinie ciepły, bezpieczny dom.  Jesteś SUPER smile

41,757

bulinka_1969 napisał/a:

Pedantka to ja nie jestem./Ten schowek,to ala komórka,gdzie było wszystko i nic./W tej chwili gdzie spojrzę,to jest coś do zrobienia,ale ja nie nadążam,bo to co na bieżąco zajmuje mi cały czas i potem już mi sie nie chce nic zrobić.Moi Panowie uważają,że jak pracują to są zmęczeni i już nic nie muszą robić,wiec ja za Nich wszystko robie.Maż,ani chłopcy nie robią nic w domu. łaską skoszą trawnik wokół domu.Jeszcze,żeby każdy po sobie sprzątnął,ale....Przykład:syn starszy mieszka na dole.Ja piorę i w związku z tym układam Mu ciuchy i On ma tylko zabrać Je do siebie.Nie dość,ze muszę o to prosić kilka razy,to jeszcze ostatnio zdjął kupkę ze stołu i włożył u nas w pokoju pomiędzy szafę,a ścianę.
Mój mąż nakupił tyle ciuchów sobie z ciucholandu,że nie mieści się w szafach i wciąż kupuje.W pokoju dziennym,stoją reklamówki,wiesza różne rzeczy na krzesłach i nie tylko w tym pokoju.Jak piją kawę,czy herbatę,to szklanki po Nich myję ja.
Dziś był obiad,który ja ugotowałam,a wcześniej ja zrobiłam zakupy.Była córka,więc zjedliśmy w salonie.Po obiedzie z córkami zaraz pojechałyśmy na zakupy. Jak wróciłam talerze stały na stole.
Tak jest ciągle.Mnie już się po prostu nie chce.

Beatko  mialam podobnie tzn bez meza wink
Tez uslugiwalam mlodszemu  ale ... nadszedl taki czas ze powiedzialam dosc   stop
Poradzil sobie nauczyl sie prasowac swoje koszulki, gotowac tez się nauczyl bo byl glodny i teraz chlopak jak ta ,,lala" na pewno nie umrze z glodu i nie bedzie chodzil pognieciony wink
Postaw sie i nie rob wszystkiego sama, warto  smile

41,758

weronka44 napisał/a:

Temat emocji u mnie leży. Mam problem z powiedzeniem: "kocham cię" moim bliskim - moja 7-miolatka mi to często powtarza i ja sie od niej uczę. Mojej mamie tego nigdy nie powiedziałam, a ona mi może dwa razy w życiu...

Weronko  mialam tak samo, przełamalam sie smile

41,759

hey DZIEWUSZKI - bierzemy się za zbuntowanie Bulinki smile
Bulinko 
-  to już przegieli - jak dla mnie  by nie sprzątnąć talerzy ....

piszę Ci - ja  lol  - co też niby  do swojego jedynyka  byłam nadopiekuńcza  ...
z nudów ... taka byłam hiiii  ( ale talerze odnosił do kuchni  hiiiiiiiiii )
Synowa - mnie oduczyła hiiiiiiiii  jak mieszkaliśmy  razem przez półtora roku ... lol

troszkę pomyśl o sobie ..... spokojnie bez emocji .... powiedz ,że era służacej sie skończyła !!
i choćby Cię z nerwów nosiło ....  to przestań sprzatać po NICH smile
wytrzymaj .....  będziemy Cię wspierać  smile  tak ??? dziewczynki ....

http://imgup.pl/di/FQ1B/872images-51.jpg  przecież jak byłaś na wywczasach z córcią
to sobie radzili ?????  ..radzili  lol    to teraz też rozdziel obowiązki ...  i bądź konsekwentna   lol

http://imgup.pl/di/LN0C/1307.jpg miłego spanka WSZYSCIUTKIM  lol

41,760

Ba- Cha popieram w 100 %  warto przetrzymać wink

41,761

http://www.kuku.pl/komiks-dowcip-zart-rysunkowy/Dumny-mezczyzna-kuku-pl.jpg

41,762

Macie Dziewczyny racje.Dziękuję za mile słowa.Tylko chyba ja potrzebuję się przestawić,a to nie takie proste.Narzekam,ale dalej robię swoje.Na znalezienie sobie jakieś odskoczni dla siebie nie mam szans z różnych względów.Koleżanek niestety nie mam,a siostry 300 km ode mnie.

41,763 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-08-04 22:42:10)

Romuald Z. napisał/a:

Czy ktoś mi pomoże?
Tydzień przed rozwodem żona umówiła notariusza i w akcie notarialnym zrzekłem się domu a w zamian żona wzięła kredyt i przelała mi na konto 200 tyś zł.
Dzień przed rozwodem moja zapłakana i roztrzęsiona żona przyjechała do mnie do pracy twierdząc, że jednak nie ma powodu aby burzyć Nasz związek.
Wycofaliśmy więc sprawę rozwodową, ja małżonce wpłaciłem z powrotem 150 tyś zł a za resztę kupiliśmy wspólny samochód rodzinny. Od 3 lat ze wspólnych przychodów razem spłacamy kredyt jaki żona zaciągnęła na poczet tej przykrej sytuacji (do spłaty pozostało 50 tyś zł).
2 tygodnie temu w domu nakryłem gołą żonę w łóżku z gołym facetem - trzęsącymi rękoma zrobiłem 8 zdjęć.
Kiedy pytam żonę o ponowny podział majątku, ironicznie się uśmiecha, twierdząc, że wszystko jest jej.

Romuald Z.
zdrovit@vp.pl

Rozumiem, że może Pan zebrać dokumenty świadczące o przepływie pieniędzy? Od czasu notariusza mieliście Państwo rozdzielność majątkową, czy nie? Chodzi też o to czy konto żony na które przelał Pan pieniądze było w rozdzielności majątkowej tylko jej, czy jednak wspólne małżeńskie jednak...
Jak by nie było to sprawa trudna i tylko dobry prawnik może pomóc, walczy Pan...
Słyszałam o możliwości unieważnienia aktu notarialnego...ale nie mam zielonego pojęcia czy może to mieć miejsce w tej sytuacji...ale na pewno nie będzie można unieważnić jeśli dom żona sprzeda..na dzień dzisiejszy może to zrobić

41,764

hiii Sonia dała obrazkiem podpowiedź Bulince  lol

Bulinka oooojjjjj łatwo nię będzie - bo musisz zacząć od SIEBIE  .... lol
i zrobić rewoltę w swoim domu   ....

stawiam caffe   http://imgup.pl/di/TDG3/-yczenia-na-rod-witam-s-onecznie-pozdrawiam-serdecznie-kawa-dla-przyjac.png

idę dospać ...

41,765

Witam się w środowy ranek i mykam do roboty...kawuś

41,766

http://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/witam_w_srode_0.jpg

41,767

witam was w tak srodowy upalny poranek

41,768 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-08-05 10:32:41)

Romuald Z. napisał/a:

Czy ktoś mi pomoże?
l

Romualdzie, po pierwsze mam nadzieję, że jakoś się trzymasz. Bo jestem pewna, że w chwili gdy zajrzałeś na nasze forum musiałeś być nieźle roztrzęsiony. Po omacku wpisywać ten sam post w kilku miejscach.

Nie obędzie się bez prawnika. To pewne. Zostałeś w sposób perfidny oszukany. Z pewnością masz jakąś historie rachunku bankowego, na którym znajdziesz potwierdzony przelew tych 150 tys zł. Potem jakieś raty kredytu, który ta kobieta zaciągnęła, żeby Ciebie spłacić.

Pytasz o unieważnienie aktu notarialnego. Nie znam okoliczności ówczesnego waszego życia. Kręciliście się wokół rozwodu. Na pierwszy rzut okiem na to co napisałeś, uczepiłabym się jakiś nieprawidłowości w funkcjonowaniu Ciebie samego. Wiesz... Emocje, nastroje związane z rozwodem.

Uważam, że dobry prawnik Tobie pomoże. Bo odpowiedź typu: jest dobrze i w porządku, gdy w księdze widnieje tylko ta kobieta jest co najmniej szydercze. Zbierz wszystko co masz i pędź do niego. Wszystko opowiedz.

Dzień dobry wszystkim Dziewczętom.

41,769

Dzieńdoberek  środowo smile

Lody stawiam proszę się czestować, dzisiaj środa dzień loda !!!!!

http://pysiamn.blox.pl/resource/SorbetB.jpg

Pozdrowionka smile

41,770

Spo widzę zmianę nicka.Czyżby się udało?

Ja dziś do pracy ok.16-stej jadę.Wczoraj byłam po 20-stej.Wszystko z powodu upałów.Oczywiście mam wytapianie tłuszczu,a najgorsze ponoć przed nami.Ratuje sie otwierając na noc okna w każdym pomieszczeniu w domu.Trochę się wychładza.W dzień zostawiam tylko lufciki.

41,771

bulinka_1969 napisał/a:

Spo widzę zmianę nicka.Czyżby się udało?

Ja dziś do pracy ok.16-stej jadę.Wczoraj byłam po 20-stej.Wszystko z powodu upałów.Oczywiście mam wytapianie tłuszczu,a najgorsze ponoć przed nami.Ratuje sie otwierając na noc okna w każdym pomieszczeniu w domu.Trochę się wychładza.W dzień zostawiam tylko lufciki.

Tak Bulinko smile Nie było problemów z tym związanych smile A z Tobą to sobie jeszcze porozmawiam Mamusiu http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Teraz jestem zajęta, tańczę na biurku w pracy http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiejsie.gif

41,772

To fajną masz pracę Spo.

Mój starszy syn był od wczoraj w trasie z tirowcem.Pojechali po załadunek wczoraj o 20-stej i wrócili dziś o 10-tej.Dostał 50zł.Uważam,że mało.Miało być krócej i się przedłużyło.Powinni dopłacić.

Co gotujecie dziewczyny w te upały?Ja mam dziś zupę owocową z wiśni z makaronem.

41,773 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-08-05 13:39:50)

bulinka_1969 napisał/a:

To fajną masz pracę Spo.

Że tańczę smile Oj tam. Tylko focha strzeliłam sobie http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif A właśnie... Ty tez powinnaś smile

bulinka_1969 napisał/a:

Co gotujecie dziewczyny w te upały?Ja mam dziś zupę owocową z wiśni z makaronem.

Obiad... Zapytam Dziewczynki http://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif Może to. Włala..

http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/12/ba/96/image-23d5o8y_jpeg/thumb_524x700_10_w.jpg/__/tagiatelle-ze-szpinakiem-i-ricotta.jpeg

41,774

Ja mam na obiad melona - bom w pracy smile  cały dzień boży i kurka nic sobie nie kupiłam...  W ogóle ostatni obiad jadłam w niedzielę wieczorem.. to jakies dziwne...

41,775

a ja sie gotuje z goraca bo pomysłu na obiad nie mam . upał upal

41,776

hey a u mnie po upale 32-stopniowym w cieniu
ok. 18 była fajna burza - lało tak mocno fajowo lol bez grzmotów większych

troszkę się ochłodziło - o 10 stp.   ale i tak jest nadal parno .....    lol

41,777

Spo oj tam oj tam...dasz klapsa i będzie.
U nas gorąc cały boży dzionek..

41,778 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-08-06 06:06:06)

hey Dziewuszki  srańca lol 

otwieramy okna    http://imgup.pl/di/R6IA/11105740967565457018.gif
czujecie ta bryzę ???? lol  bo potem powietrze będzie "stało" smile

no nic kawkę trza pierdyknąć    http://imgup.pl/di/GAEG/bfaa3f470c5f.jpg zapraszam  ....

Bulinko Twój Syncio musi frikowe zapłacić za szkolenie hiiii
ciesz się ,że mu w ogóle zapłacili  .....  lol
jeszcze nie raz go wykiwają ... bywają tacy przewoźnicy co lubią nie zapłacić wcale hiiiiiiiiii
np. za miesiąc pracy ... lol   a niech się chłopak uczy >> lol  życia  smile

też mam problem z wyrażaniem uczuć
bo jak dorosłemu facetowi powiedzieć : kocham Cię
od razu by powiedział : Baśka ????? dobrze się czujesz ????? lol

http://www.odchamsie.com.pl/demot/0_0_0_782443263_middle.jpg  >>>> lol

http://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201508/1438764625_4cyeso_600.jpg

http://www.odchamsie.com.pl/demot/0_0_0_23630682_middle.jpg
                                                                                                                             hiiiiiiiiiiii

41,779

Dzień doberek -Życzę milutkiego dzionka wszystkim

41,780

Hej Baśki.. Kawuś koniecznie..
Przed chwilką zadzwoniła koleżanka, że ma ogórki do zaprawy...będę przed nocką robić korniszonki..
Dobrego na dziś dziewczyny

41,781

Basiu ja chyba też tak będę skakała jak mi się trafi jakiś wolny weekend.

Dziewczyny życzę żebyście,a właściwie żebyśmy jakoś przetrwali ten upał dzisiejszy.

41,782

Hejka dziewczyny,
Mamuska...ale Ci zazdroszcze tego robienia ogorkow...fajniee, w babskim gronie takie pitraszenie...pewnie szybko by mi sie znudzilo, bo ja do ksiazek zaraz uciekam...taki moll ksiazkowy ze mnie.
Moj terapeuta uzmyslowil mi kiedys, ze ksiazki to moj azyl...w ogole nauka.

A propos nauki...usmiechy sle do moich kolezanek studentek, Weronki i DeM...papierki zlozone? smile

41,783

heyyyyyy jak tam żyjecie w tym upale  .... ???? he ????

http://imgup.pl/di/99EF/image.gif

41,784

u mnie piekne 20 stopni...autkiem jechalam i tyle wskazywal termometr w pojezdzie smile a i tak klimke wlaczylam dla swiezego powietrza
jakie upaly?

41,785 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-08-06 16:15:51)

Dziewczynki zasypałam wiśnie cukrem na naleweczkę.Teraz będę patrzeć jak się robi.

Tak w ogóle to siedzę i odpoczywam.Nagle wszyscy wybyli z domu,łącznie z Majką.Tak wiec siedzę z laptopkiem na kolanach,w telewizji lecą wiadomości.Chyba sobie naleje winka.

Właśnie słuchałam prognozy pogody na Polsacie w wiadomościach.W przyszłym tygodniu temperatura może dojść 41 st.

41,786

bulinka_1969 napisał/a:

Dziewczynki zasypałam wiśnie cukrem na naleweczkę.Teraz będę patrzeć jak się robi.

Bulinko, dasz receptę na nalewke? Można sie tym troche spić? To znaczy sprawić, że zakreci sie w głowie? I zaśnie szybciej?

41,787

1 kg cukru i 1 kg owoców
Zasypuję owoce cukrem w słoiku i szczelnie zakręcam na 4 tygodnie.Co jakiś czas kulam tylko słoikiem delikatnie.Po 4 tygodniach przecedzam sok i zalewam spirytusem do smaku.Zostawić to teraz trzeba co najmniej na 3 miesiące.

41,788

A bez spirytusu się nie da Bulinkohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif

41,789

Spo, no jak nalewka bez spirytusu?

41,790

Jeżeli chodzi o cenę spirytusu,to rok temu kupiłam spirytus nalewkowy.Jest trochę tańszy.

41,791

Spo na razie wakacje i się urlopuję na plaży. Jak wrócę do domu zrobię badania i już.

Bulinka a wiśnie bez pestek?

41,792

bulinka_1969 napisał/a:

Tak w ogóle to siedzę i odpoczywam.Nagle wszyscy wybyli z domu,łącznie z Majką.Tak wiec siedzę z laptopkiem na kolanach,w telewizji lecą wiadomości.Chyba sobie naleje winka.

Właśnie słuchałam prognozy pogody na Polsacie w wiadomościach.W przyszłym tygodniu temperatura może dojść 41 st.

tak ma być Beatko bo ja nad morze jadę we wtorek  i mam zamiar sie opalic na braz big_smile

41,793

De M napisał/a:

Spo na razie wakacje i się urlopuję na plaży. Jak wrócę do domu zrobię badania i już.

Bulinka a wiśnie bez pestek?

Hejka  jak tam pogoda nad Bałtykiem ????

41,794

Sonia2012 napisał/a:

Spo, no jak nalewka bez spirytusu?

Soniu a Ty co tak zamilkłas ??? cioooo???

jak jestem juz w domku to nie znaczy ze nie czytam maili ???

Co tam u Ciebie  pisaj mi tutaj zaraz wink

41,795

a wogole to tyle dzisiaj zalatwilam spraw , ze w pale się nie miesci  /:

jestem padnieta ale szczesliwa smile

Posty [ 41,731 do 41,795 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 641 642 643 644 645 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024