Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 622 623 624 625 626 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40,496 do 40,560 z 85,597 ]

40,496 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-27 09:22:09)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

De M... Szczerze, nie potrafię się dzielić dziecmi z nim. Najchętniej zabralabym je daleko stąd. Żeby nigdy nie mógl na nie spojrzeć a tym bardziej z nimi mieć kontakt. O proszę, taka jestem matka. Nie mogę jednak być taka stronnicza bo dzieci mogą to odebrać tak jak to pokazala ostatnio starsza. Bo nie w tym rzecz, że boję się że zmienią zdanie. Te wszystkie miesiace bez dziewczynek pozwoliły mi spojrzeć na wszystko z boku. I na siebie również. Zdania jednak o byłym nie zmienię. Nie nadaje się ani na partnera życiowego ani na ojca. I tyle. To zły człowiek jest.

Siedzę cichutko, bo obiecałam Córze, ze nie zbudze Jej jak zwykle to bywa. Robię porzadki w ciuchach. Nie mamy przewiezionych mebli jeszcze. Jakoś będę musiała to ogarnąć. Zrobię jednak Młodej miejsce na to co ma już tutaj.

Aha... Ja też nie wiem co ten skrót oznacza sad

Zobacz podobne tematy :

40,497

A której kurze chcesz wycierać Bulinko?
smile:):)

Tak zawsze pyta Młody jak mówię o wycieraniu kurzu.

Też jadę na zakupy. sad
Mam stertę prasowania. Powinnam posprzątać samochód. I dom. I dziecięciu dobre papu zrobić. Bo z głodu padnie. A zasłużył na wszystko co najlepsze.
Dziewczyny....ale mnie wczoraj duma rozpierała....w związku z cenzurką...

Rozumiem Cię Spo. Naprawdę rozumiem. Podziwiam, bo wiem jakby to mnie bolało, gdyby  Młody utrzymywał kontakt z ojcem. Nie o zazdrość tu chodzi. Tylko o chronienie. Przed głupotą ludzką, manipulacją, krzywdą. Przed kolejnym rozczarowaniem.
Ja cieszę się (choć nie powinnam), że patafian został wyeliminowany z naszego życia. No nic na to nie poradzę. Cieszę się i już.

40,498

Ja też jestem zadowolona z cenzurki córci
Miała tylko jedną trójkę z angola,no ale w tej kwestii to i tak dobrze wyszła bo miala problemy a nie ma jej kto za bardzo pomóc,bo ja nie znam angielskiego,w szkole miałam tylko ruski hmm
A jej tatuś tym bardziej.
Reszta to czwórki i piątki a zachowanie wzorowe big_smile

Dziewczyny JSW to Jastrzębska Spółka Węglowa,takie cóś z czym są same problemy hmm
Jastrzębska Spółka Węglowa S.A. ? największy w Polsce producent węgla koksowego typu 35 wysokiej jakości i największa komercyjna grupa koksowni w Unii Europejskiej. Obszar wydobywczy Grupy ulokowany jest w Górnośląskim Zagłębiu Węglowym. Wikipedia
Cena akcji: JSW (WSE) 11,80 zł +0,10 (+0,85%)
26.06, 17:04 CEST - Wyłączenie odpowiedzialności
Główna siedziba: Jastrzębie-Zdrój, Polska
Założenie: 1993

Nie jej branża ale byle mieć zaliczone smile

Na temat ojców naszych dzieci się nie będę wypowiadać bo mi zaraz gula skacze wrrr,najchętniej to bym http://emotikona.pl/emotikony/pic/0shoot.gif

Lecę na zakupy,spagetti będę robić smile

40,499

DeM powiedz,ze zartujesz...powiedz, ze zartujesz .... i nie musze Ci wyjasniac, ze ja TYRAM 24/7
Alika, gdzie jestes?dotarlas?

40,500

Witajcie ranne ptaszynki smile
Ja dopiero wstałam, kawę piję i jednym okiem zerkam na monitor.

Bulinka racja, przez smartfona będzie łatwiej. Tylko wiesz jedną ręką w dodatku lewą i tak trudno. Piszę smsm-y z telefonu ale krótkie, bo mi jakoś tej ręki prawej brakuje.

De M pytasz co zrobiłam w rękę... W sumie ja nic, to mi zrobili. W szpitalu 5 lat temu. Miałam raka piersi. Z racji wieku młodego usunęli mi prewencyjnie wszystkie węzły chłonne i od tamtej pory mam obrzęk limfatyczny ręki. Żadna rehabilitacja nie przynosiła efektów, ćwiczenia, masaże etc. Chodzę teraz prywatnie na bandażowanie. Nie ma innej metody. Ręka jest jeszcze raz taka gruba jak lewa i trzeba na siłę "wycisnąć" z niej chłonkę. Taki specjalny zestaw bandaży kupiłam w necie i jeżdżę każdego dnia na to. Mój mąż już ogarnia i będzie mi to pętlał sam, bo ile można jeżdzić i płacić komuś za kilka minut pracy 10 zł + dojazd.

Wiecie tak czytam Wasze wypowiedzi i dochodzę do wniosku, że my kobiety to jednak dzielne jesteśmy. Jak trzeba to wiele zniesiemy, z dziadem czy bez dziada. A czasem lepiej bez, niż się męczyć i być upokarzaną. Jeszcze nie pamiętam Waszych nicków tutaj, z czasem pewnie ogarnę i to. Tymbardziej ciężko mi zapamiętać Was, że nie widzę twarzy, nie mam z czym skojarzyć. Ale co tam, dajcie mi czas to postaram się być na bieżąco, choć zaległości nie nadrobię, bo za dużo piszecie smile smile smile

40,501

Hej sobotnio
Macie dziewczyny rację, takie gładzie po całości to robota dla faceta, fizycznie nie daję rady, i co z tego,że lubię..natury nie przeskoczysz.
Niki też robiłam takie triki x tapetą na fizelinie hehe
Ba-cha ano..najgorsze za mną..ino jeszcze dwa bycze pokoje do gładzi na mnie czekają????..ale to nie teraz całe szczęście. Teraz będę już tylko malarzem..
Markadia..ale super, że ma staż, cieszę się razem z Tobą
De M hehe jak byśmy kładły razem tapety to by pewnie naleweczka poszła..hehe..efekt tapetowania byłby ciekawy hehe
Mykam
Cmokam wszystkie dziouchy, dobrej soboty

40,502

Witaski sobotnie Laseczki smile

Ja od rana mam leniwca ale ciągnie mnie do Was. Nie wyobrażam sobie że mogłoby mnie tutaj nie być.
Wszystkie mamy coś. Jedne to inne coś innego. Najważniejsze mieć zdrowie a reszta się jakoś sama ułoży. Ja jestem diabetykiem a wcinam słodycze bo uwielbiam a cukier szybuje jak samolot do góry. Muszę się ogarnąć bo zginę marnie. Przegląd podwozia do dooopy czyli biorę się w garść i walczę o siebie. Od dzisiaj dieta cukrzycowa bo cukrzyca mnie zjada powoli.
BARDZO WAS PROSZĘ o wsparcie bo czuję że sama nie dam rady. Z Wami wiem że poradzę. Będę walczyła o każdy mój dzień bo mam dla kogo.
Zazdroszczę Wam ale w pozytywnym znaczeniu tej dumy z dzieciaczków. Mój zdał bez poprawek ale przeważnie same dopuszczające. Ma jedną 5 jedną 4 kilka 3 i same 2. Jestem zadowolona z niego i tak bo myślałam że będzie gorzej.
Biorę się za sprzątanko i podczytuję Was.
Buziole dla każdej z osobna. Jesteście cudowne i niezastąpione.

http://i57.tinypic.com/dhd6w5.jpg

40,503

Witaj Meg smile
Na pocieszenie Ci powiem, że moja nie dostała wcale świadectwa haha, bo się pani pomyliła i napisała, że otrzymuje promocję do klasy drugiej gimnazjum, a miało byc do trzeciej i poprawi na... wrzesień dopiero. smile

40,504

Ja doszłam do wniosku, że można się przejmować rzeczami, na które ma się wpływ, można coś wtedy zmienić, bo stres bywa mobilizujący do działania. Ale jeśli sie dzieje cos niezależnie od nas to cóż, trzeba sie z tym pogodzić i spojrzeć na to z pozytywnej strony. To bardzo pomaga w życiu.  Ja mam jedną rękę "czynną" ostatnio i mnie to bardzo wkurza, ale płakać nie będę. Więc znalazłam sobie dobre strony tej sytuacji np to, że  nie będę przynajmniej przygotowywać słodkich deserów (może schudnę?), poza tym moja rodzinka mi bedzie usługiwać, bo ja nie mogę nic sama zrobić smile Na dłuższą metę niezbyt to komfortowe być zdanym na łaskę i niełaskę innych, ale chwilowo jest zabawnie, np wołam mojego chłopa, żeby mnie ubrał, nalał wodę do czajnika, zawiązał buty haha taka sytuacja smile

40,505

Niki...a probowas kinezotaipingu? Usprawnia przeplyw limfy...wiem, bo moj przyjaciel byl ostatnio na szkoleniu...jest fizjoterapeuta

Co do jednej reki...wczoraj ogladalam angielskiego Master Chefa...do finalu dotarl facet bez jednej reki smile to dopiero wyczyn

40,506

Meg, a czy Ty możesz jeść coś takiego ?

http://www.cukrzycaazdrowie.pl/Files/image/Relacje/Suprasl/12.jpg

Bo jakby co, nie krępuj się smile

Niki, mnie trochę czasu zajęło dotarcie do punktu, w którym stwiedzilam, że nie mogę zamartwiać się wszystkim, zwlaszcza, gdy na wiele nie mam wpływu. W koncu jestem jak ten ślimakhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif

40,507

Jejku dziewczyny nie kuście bo ja na diecie jestem i ślinka mi cieknie... Choć przyznaję, że preferuję słodycze, jednak na te pyszności też bym się rzuciła teraz jak wilk smile

Soniu tak, próbowałam. tejpy nie działają wcale, miełąm klejone na różne sposoby i nic. Chodziłam w tym dzielnie prawie tdzień, dbałam, żeby sie nie odkleiły, ale żadnych rezultatów. tylko te bandaże działają. a to boli, bo ręka cały czas ściśnięta, tylko dopływ krwi musi być sprawny, reszta na siłę i do skutku, czyli rok na noc, w dzień rękaw uciskowy- jak te przeciw żylakom, ale to w późniejszej fazeie. teraz tylko bandaże i drenaż czyli takie mizianie i rehabilitantki.  Ale co tam, jest okay, na to się nie umiera. Chol... CHYBA się nie umiera! smile

40,508

Nika...mialas klejone raz ...skoro chodzilas tydzien, raz przez jednego terapeute...
moze powinnas u innego sprobowac, moze zle nakleil...nie wiem

40,509

Nie przez jednego, prze dwie różne osoby na trzy sposoby. Z każdymi chodziłam tydzień. żadnych efektów nie było. powiedzieli mi juz przed naklejeniem, że jeżeli obrzęk jest spowodowany brakiem węzłów chłonnych i do tego stan przewlekły, to małe szanse, że pomoże. No i nie mylili się. Za tą metodę którą teraz stosuję dali 100 proc pewności, no i faktycznie, jest lepiej, tylko po zdjęciu bandaży ręka znowu puchnie, wolno, ale jednak. Dlatego trzeba to powtarzać tyle czasu. Ja zwariuje przez ten rok chyba, ale cóż, nie mam wyjścia. Zdejmuję to na kilka godzin dziennie jak teraz, żeby cos zrobić, wziąć prysznic etc. Potem znowu się męczę. Najgorzej gdy upał, bo pod bandażami jest jeszcze taka włóknina gruba kilka warstw.

40,510

Witaj Niki. Jesteś bardzo dzielną dziewczyną. Ja się rozczulam nad sobą a to to mnie dobija a to tamto a Ty wszystko dzielnie znosisz. Zuch dziewczynka. Będę brała z Ciebie przykład. Chcemy tutaj dla siebie wszystkiego co najlepsze i będziemy trzymały kciuki żeby te bandaże pomogły.
Nasza Sonia to specjalistka w tej dziedzinie może coś jeszcze podpowie bo ja się na tym nie znam.
Sobota jakaś leniwa. Niby sprzątam ale ani przede mną ani za mną czyli ogólnie nic do przodu. Z jednego tylko jestem zadowolona. Mało żrę a to może spowodowane jest tym ze przez niemożność jedzenia w pracy żołądek mi się skurczył odrobinkę. Muszę schudnąć do 16 lipca nawet nie ma mowy. Żebym miała na uszach stawać to schudnę. Od dzisiaj dietka.
Buziaczki Laseczki. Lecę sprzątać dalej.

40,511

witajcie nowo przybyli .....
a ja mam gosci i jestem jakaszakrecona bo to burzy noj rytm dnia
ale wytrwam do konca

40,512

Ja jestem z tych pozytywnie nastawionych, łatwo sie nie poddaję smile Miewam doły i  złe humory, ale szybko przechodzą i wracam do rzeczywistości, czyli moich roslinek w ogródku, ptaszków w klatce, pieska, czyli mojego małego świata. Moja córka jest dla mnie wszystkim, a mąż jak to z chłopem, raz sie kochamy, raz nienawidzimy. Ale nie narzekam. Gdybym mogła cofnąć czas to niewiele bym zmieniła. Może moje relacje z mamą byłyby lepsze, gdybym wiedziała, że tak szybko umrze i zostawi mnie samą bez przygotowania do życia. no ale cóż, było jak było, już za późno na naprawę, można tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość i starać się pewne wartości przekazać dziecku...
Wracam na leżaczek do ogródka, dziś mam sobotę z książką, może wieczorem koncert T. Love zaliczę, zależy od pogody.
Trzymajcie się Kwiatuszki smile

40,513

Sponi ja takie jedzonko bardzo chętnie tyle że później cukier ho ho. Nie przejmuję się tym jednak bo dzięki temu mój Skarbek mówi do mnie mój słodziaku.
Posprzątałam już , pranie wysuszone i mogę odpoczywać tylko mam wkurw bo ten baran znowu pijany. Obejrzę może jakiś film dla relaksu i wezmę kąpiel. Później domowe spa. Kupiłam sobie extra maseczkę i mówię Wam laseczki na prawdę działa. Ma liftingować i tak właśnie jest

http://i59.tinypic.com/2ughw9g.jpg

Dzisiaj mam zamiar zadbać o siebie żeby poczuć się lepiej.

40,514

Patafian, baran smile Podoba mi sięhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif
A z tą maseczką to seriohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Boję się, bo jeszcze mnie zaczniecie tu w pampersy ubieraćhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiejsie.gif

40,515

Hej dziewczyny ja tylko na chwile smile pozniej wpadne na dłuzej. tesciowa daje do wiwatu. stres w pracy. koszmar. ale na sczescie mam jeszce was smile Meg, Niki zobaczycie ze ja wam naglosniej bede kibicowac big_smile POZDRAWIAM WSZYSTKIE :*

40,516

http://askot.krakow.pl/public/assets/images/farby_dekoral/wzornik_AkrylitW_morskabryza.jpg

co sądzicie? taki kolor?

40,517

Dagmara co ta teściowa Cię tak ustawia?Nie możesz coś z tym zrobić?Pytam tak z troski.

Wróciłam z odwiedzin i już mam wolny wieczór.Jeszcze pranie muszę powiesić i tyle.Pije kawkę.

40,518

Weronika moja córka też Weronika bylaby zachwycona tym kolorem.Obecnie Jej mieszkanie jest właśnie w takim kolorze.

40,519

Hej! smile

40,520

Ooooo....Zuzia dawno Cię nie było.Pisaj co u Ciebie.

40,521

A ja wróciłam z działeczki smile
Zjadłam dwa skrzydełka z grilla,kiełbaskę,smażoną cukinię,pół kilo groszku i pół kilo czereśni.
Obżarta jestem jak bąk,chyba zaparzę sobie miętę tongue

Weronka kolorek bardzo przyjemny a do czego on ma być?

Niki bardzo mi przykro z powodu Twojej niesprawnej ręki,ale jakoś dajesz radę pisać z nami,tak trzymaj smile

Dagmarko a co ta teściowa tam wyczynia znowu,co?

Meg a jakiego typu masz tą cukrzycę,musisz brać insulinę czy nie?

Mamuśka córka ma mieć praktykę miesięczną,to jeszcze nie jest staż,i jeszcze to nie jest nic pewnego.

Alika coś się nie odzywa,ciekawe czy ma neta,mówiła,że ma mieć hmm.

Cześć Zuzia smile

Życzę miłego wieczorku smile

40,522 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-06-27 18:46:46)

Kolor wybrała najmłodsza do swojego pokoju -a miał być "bajkowy róż" smile mam nadzieję, że jej się nie odwidzi jak już pomaluję.  Meble w kolorze "sraczkowatej" olchy - to myślę, że będą pasować.

http://www.kera-meble.pl/public/pic/5/df55c7296827646b04201e0efd475a1f.jpeg

40,523

znowu sie drze. tym razem dla tego ze mylam naczynia i znow jej sie nie podoba cos. zrobilam juz wszytko co mialam zrobic w kuchni. nawet ciasto zrobilam smile w piekarniku jest. z truskawkami hehe smile jak wyjdzie to zrobie zdjecie i jak ktos mi powie jak to tu wstawie fotke smile troche poekskerymentowalam z przepiesem.

moja przyszla tesciowa ma 76 lat i jest poprostu wredna jak to Piotrek mowi od zawsze. jej sie nie da  zmienic. a ja nic nie moge zrobic bo jak to mowi: "jej dom"

40,524

Markadia ja w przyszłym tygodniu będę się obżerała,chlała i tańcowała.Ten tydzień będzie trudny.Jutro robię listę zakupów i do dzieła.Czwartek,piątek i sobotę gotujemy.Torta mam zamówionego.Najgorsze ciasto,bo ja nie umiem i nie lubię piec.

40,525

bulinka_1969 napisał/a:

.Najgorsze ciasto,bo ja nie umiem i nie lubię piec.

aj ja uwielbiam smile

40,526 Ostatnio edytowany przez Meg73 (2015-06-27 18:58:19)

Markadia ja mam cukrzycę typu 2 czyli taką bez insuliny,. Biorę leki i podobno ma spadać ... gdybym jeszcze nie żarła słodyczy.

Weronka kolorek piękny taki uspokajający. W takim pokoiku będzie się można zrelaksować.

Sponi ja dla niego to mam jeszcze lepsze określenia ale tutaj kulturka musi być. Była dzisiaj taka jazda że do tej chwili cała się trzęsę i mam rozciętą dłoń . Dobrze że tylko tak się skończyło.

Dziewczyny Wy wiecie wszystko. Jak założyć temu tyranowi niebieską kartę? Trzeba wzywać policję na interwencje? Czy mogę się udać tylko na komisariat? Muszę coś z tym zrobić inaczej oszaleję. Najgorsze jest to że ja się panicznie boję tej policji bo on mi grozi. Dzisiaj była akcja z nożem. Nie wiedziałam czy to na mnie czy na młodego bo się bardzo pokłócili. Złapalam ten nóż a on pociągnął. Krew zalała mi dłoń. Wzywałam policję ale uciekł.  Policja przyjedzie i pojedzie a ja zostanę tutaj sama i nie wiadomo czy zdążę uciec w razie czego. Chyba nie ma Boga wiecie bo skoro jest i patrzy na to to dlaczego nic nie robi ?
Ryczę jak bóbr.
Podpowiedzcie mi coś bo nie wiem co robić.

http://i58.tinypic.com/6paw69.jpg

40,527 Ostatnio edytowany przez Dangerous Lioness (2015-06-27 19:10:33)

meg wejdz na gg prosze

czy ja tu znowu sama jestem?

40,528 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-06-27 19:28:23)

Boże, Meg... trzymaj się...

Spo by coś poradziła...

Ja bym poszła na policję

40,529

weronka44 napisał/a:

Boże, Meg... trzymaj się...

Spo by coś poradziła...

Ja bym poszła na policję

Siedzę i ryczę. Policja pojedzie a ja zostanę sama. Boje się. Nie mam gdzie iść. Na razie pijany śpi nie wiem jak długo. W razie czego jestem ubrana żeby szybko uciec do auta i najwyżej prześpię się w aucie. Mam dość tego jebanego życia

40,530

Wzywa sie na goraco, to nic ze uciekl
jedziesz do lekarza, na sor...i obdukcja!!!! obowiazkowo

40,531

Wezwij policje...
powiedz,ze Ci grozil, ze zrobi ci krzywde
uzyj tej formulki koniecznie
JEST ZAGROZONE MOJE ZYCIE, BO JE SIE O SWOJE ZYCIE
spisz numery sluzbowe policjantow...maja obowiazek ci podac
powinni go zabrac

40,532 Ostatnio edytowany przez Meg73 (2015-06-27 19:45:31)

Sonia2012 napisał/a:

Wzywa sie na goraco, to nic ze uciekl
jedziesz do lekarza, na sor...i obdukcja!!!! obowiazkowo

Już się ubieram i jadę. Przyjechali ale nie było go już. Nie mogłam nic udowodnić sad

Dziewczyny wiem że to grzech ale ja chcę żeby on umarł i mnie nie męczył już.
Czy jest Bóg skoro na to patrzy?????? Pozwala na to by on mnie tak katował psychicznie. Jadę na SOR.

40,533

Meg pojechala. bedzie mnie informowac na bierzaco. wyslalam jej informacje na temat niebieskiej karty. damy rade. powiedzialam jej zeby jeszce zajechala na komsiaruiat i złozyla zawiadomienie. co za hu**, zabilabym gnoja

40,534

Boga w to nie mieszaj
ludzie maja wolna wole, moja droga i robia co chca
czy ta reka jest do szycia?

40,535 Ostatnio edytowany przez Dangerous Lioness (2015-06-27 20:25:27)

dowiemy sie jak da znac. ja to bym takiego grrrr
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPCleGkFmJqkUepi4ACsrIRWIhGeHbTzSnJeJXsqqP8lO9iwvkkQ

Meg czeka w kolejce

40,536

Meg jestem bez słów. Co za koszmar.
Dziewczyny a dlaczego ona go za mordę nie wywali z mieszkania, z życia? ja tak zrobiłam z moim eksem pijakiem 14 lat temu, ale on mieszkał u mnie. Meg mieszka u niego czy co? Strasznie współczuję, co za potwór!

40,537

Meg nie ma dokad pojsc, dom jes na nich dwoje

40,538

A rozwód i podział majątku? Przecież mozna w kawalerce nawet mieszkać, ale mieć świety spokój od tyrana. Co to za życie???

40,539

Biedna Meg...Dagmaro,dobrze,ze masz z Nia kontakt i wspierasz.
Jejus,najwazniejsze zeby byla bezpieczna...
Pozdrawiam Was Dziewczyny.
Poczytuje czesto,ale z pisaniem gorzej.Dobrego zycze.

40,540

narzaie widac nie ma takiej mozliwosci.

40,541

Trzymam kciuki za Meg.Tylko tyle mogę pomóc teraz.Co do niebieskiej karty,to moja siostra zakładała na komisariacie.

40,542

wyslalam jej informacje. czekam co mi napisze

40,543

witam wieczorkiem DZIEWUSZKI

Boże ??? Meg - co TY przechodzisz ... hmm:/
do skutku wzywaj policje .... założ tą niebieską kartę na komisariacie hmm:/
a nie masz Brata  ???- żeby mu ręcznie wytłumaczył ,żeby się od Ciebie odczepił ????
a Syn - co na takie awantury ???? ..... współczuje ... hmm:/
to tylko u nas tak jest ,że ofiara ucieka a oprawca panoszy się ...   po mieszkaniu ...

z tymi słodyczami to uważaj - bo zwykle jest tak,że z tabletek przechodzi się na insulinę  ...
a to już jest uciążliwe  - moja MAM ma tak od paru lat ....

Niki ... ojjjj też masz z tą ręką ....   hmm

Weronka ten kolorek niebieski będzie fajnie pasował do mebli lol

Dagmarko idziesz mieszkać do Teściowej ????
jak wiesz ,że taka zołza - to po jakiego "ch" ??  chcesz sobie życie spitolić ????

http://imgup.pl/di/N9IO/fc3.gif dla humorku lol

http://imgup.pl/di/M4L8/noc-najlepiej-si-my-li-o-tym-co-by-by-o-gdyby.jpg

gdybym lata temu nie wywaliła swojego eksa - to pewnie wąchałabym kwiatki spod spodu hmm:/
ale też miałam tak jak Niki nie był u mnie zameldowany .... lol
wiem i pamiętam Meg jak spał taki nachlany .... to miałam ochotę nóż mu wbić hmm:/

a teraz po  długich latach    .... z czym kolwiek bym zadzwoniła - raczej poradzi załatwi
no i we wszystkich remontach zawsze uczestniczy ..... lol
ale nie byłabym z nim nawet 24 godzin .....  co ja piszę ... 12 -stu godzin bym z nim nie wytrzymała hiiii

spadam    ....

40,544

ja  mieszkam z nia od dwoch lat sad a zalezy mi na jej synu wiec jestem w kropce.
Meg mowi ze beda szyc. jak go dorwe to rece upierdole przy samej dupie!!!!

40,545

Ba cha moja ręka to NIC w zestawiniu z tym, co przechodzi biedna Meg sad Wspomnienia wróciły. Mój gnój nie wracał do domu po pracy, najpierw o knajpę haczył. Chlał na kreskę, po wypłacie oddawał. I nic mu nie zostawało, bynajmniej tak mówił. Najpierw kłamał, że wypłaty nie było, potem, że go okradli, że zgubił, że komus w potrzebie pożyczył, potem już przyznawał się, że pił i długi oddał. Pewnego wieczoru dałam mu swoje pieniądze, żeby kupił naszej córce, która miała miesiąc wtedy i wysoką gorączkę, leki z recepty. Czekałam kilka godzin. On nie miał komórki, nie miałam jak zadzwonić. Szukałam nawet na pogotowiu gnoja. A on przepił wszystko i wrócił za tydzień, zatrzymał się u mamusi! Nie interesowało go chore dziecko. Coś we mnie pękło. Spakowałam potwora i to był ostatni raz, kiedy mnie tak wykorzystał, okłamał, zlekceważył. Dopóki problem dotyczył tylko mnie, jakoś to znosiłam, wybaczałam (OJ JA DURNA! ), ale krzywdzić dziecka mu nie pozwoliłam. I pozbyłam się śmiecia na zawsze. Dzwonił, przyłaził pijany, to ja za każdym razem na policję Aż mu się znudziło i odpuścił sobie.
Więc droga Meg ja wiem, rozumiem doskonale prze co przechodzisz. Ratuj sie z toksycznego związku póki nie jest za późno, masz jedno życie dziewczyno!

40,546

O rany wchodzę a tu takie historie się dzieją hmm

Niki1976 napisał/a:

A rozwód i podział majątku? Przecież mozna w kawalerce nawet mieszkać, ale mieć świety spokój od tyrana. Co to za życie???

Niki ja jestem 5 lat po rozwodzie i zostawiłam exowi mieszkanie,podziałuu majątku nie było do tej pory,bo sprawę trzeba założyć osobno a koszt złożenia pozwu to 1000 zł.

A niebieską kartę zakładałam u dzielnicowego.

40,547

Daga ja myślałam, że Wy się z forum znacie. To skoro tak, to jeszcze  ode mnie gnojowi przyłóż!

40,548

Powinna koniecznie zrobić obdukcję.

40,549 Ostatnio edytowany przez Dangerous Lioness (2015-06-27 21:15:00)

znamy sie z forum. ale mamy dobry kontakt. i tak gnojowi przyloze!!! dorwe chuja!!! niki straszna historia. kazdy ma inna sytuacje. nie kazdy ma wyjscie. czasami trzeba poczekac

własnie jest na pogotowiu. reka do szycia. poradzilam jej zeby pojechala jeszcze na komisariat

40,550

Markadia no co ty, serio??? Co za kraj, co za prawo! Nie do wiary! Nie miałam pojęcia, że to tak wygląda. Życie jest okrutne.  No ale można się wyprowadzić, a sprawa niech się wlecze, skoro musi, nie? Może mi się to takie proste wydaje tylko, może... Sama nie wiem. Ale wiem jedno, ja bym wolała w jakimś schronisku dla kobiet niż z takim żyć, za nerwowa jestem, by mnie to zniszczyło psychicznie. Takie czekanie, ta niepewność  co przyniesie nowy dzień

40,551

swiat jest okropny, to co sie dzieje w tym kraju to jak stopklatka z jakies  chorej komedi

40,552

Dagmara, jak masz z nia kontakt to przekarz:
1. byla juz policja na interwencji, tak? czyli nie ma sensu, zeby szla dzisiaj na komisariat, niech dowie sie kiedy jest dzielnicowy i zaprosi go do domu...m in zeby zalozyc niebieska karte
2. na SORZE pewnie sa mozno zapracowani i moze byc problem z obdukcja..niech poda lekarzowi/ pielegniarce w jakich okoicznosciach sie to stalo...zeby bylo na papierze. NAPADL NA MNIE  MAZ Z NOZEM W REKU, CHCIAL MNIE ZABIC...zadne trzymalam w reku i pociagnal
3  to sa detale , ale bardzo wazne

40,553

juz jest na komisatiacie. zszyli jej reke. i dostala jakies papiery ze szpitala.pojechaa wlasnie po to na komisariat

40,554

Dziewczyny a co to takiego ta niebieska karta bo nie słyszałam nawet o tym?

40,555

Nika to Bogu dziekuj ze nie musialas slyszec smile

Zaklada sie niebieska karte w rodzinie, okresla sie tam ze jest przemoc w rodzinie...stwierdza swie kto jest sprawca  a kto ofiara, rodzina jest objeta opieka (wieksza lub mniejsza, w zaleznosci od wydajnosci i obrotnosci danego dzielnicowego)

40,556

Fakt, cieszę się, że nie byłam w takiej jak Meg sytuacji. Ale zastanawiam się, czy ta karta jest przydatna w sytuacji, kiedy dochodzi do przemocy. Przecież zanim taki dzielnicowy dotrze na miejsce to często jest po fakcie. A bez karty też można zadzwonić, tylko potem procedura łatwiejsza. Ale czy ofiara uniknie przemocy dzięki temu? 
Meg kochana jestem z Tobą myślami, trzymaj się jakoś...

40,557

Dagmara widziałam, że szukasz filmu. Nie mam, ale jak chcesz to mogę załatwić, nie oryginalny oczywiście, ale można zgrać na płytę, druknąć okładkę. Jest w dwóch częściach, cd 1, cd 2 na dwie płyty CD lub jedną DVD. Chyba, że chcesz oryginał, to niestety.

40,558

Wszystko wiem. Od Dagmarki. Meg wracaj tu. Natychmiast.

Weszlam chwile temu do domu. Musze zapalić , bo ręce mi się trzęsą.

40,559

Meg, opowiedz mi prosze o wizycie na komisariacie. I czy juz zrobiłas obdukcję.

Żaden, powtarzam, zaden policjant nie może zignorowac takiej interwencji. Ba... Nie wolno mu zbyć Ciebie, kiedy mówisz o tym co sie stalo. A stalo sié wiele. Jesteś ofiarą przemocy. Fizycznej. Nie ma znaczeniua, ze wyrwałaś ten nóż. Broniłaś siebie i syna być może.

Od dziś zaczynasz walczyć. O przetrwanie, rozumiesz? Nie atakujesz, bronisz się. Będziesz oczywiscie uciekała przed tym i doszukiwala się winy w całej sytuacji. Niczego innego nie spodziewam się po Tobie.

Co powiedzial na komisariacie policjant?

40,560

Nie miałam pojęcia o niebieskiej karcie. Gdy się dowiedziałam, ze w ten sposób mogę się bronic, bylam bardzo sceptycznie do tego nadtawiona. On i jego rodzina na innym wyzszym piziomie intelektualnym. Studia i stanowiska prawie ze vipowskie. Ja z biednej robotniczej rodziny. Kto by mi w cokolwiek uwierzył....

Karte zalozyła policja po którejś z interwencji. Nie bałam się o siebie. Ja chyba nawet chcialam, zeby mnie tam wreszcie walnąl o scianę tak, bym straciła przytomnosc i nigdy juz jej nie odzyskała. Kiedy jednak patrzylam na dzieci, wiedziałam że nie mogę tak... Zostawic temu potworowi moje dzieci?! Nie...

Czulam się jak intruz gdy kolejny raz dzwonilam na policję. Jak przybłęda, którą on sam mnie tak okreslał...

Kiedyś trafiłam na policjanta, który zacząl mnie wypytywać o szczegóły. Wsciękłam się! Byłam naprawdę wystraszona. Trzęsłam się cała. Płakałam... Tak strasznie płakałam.... Kiedy ten policjant poiwiedział mi, ze skoro spi ( bo ta łajza połozyl sie na kanapie i zasnał) nic się nie dzieje, i jesli przyjada a interwencja okaze się bezpoidstawna, dostanę mandat za bezpodstawne wezwanie ich, panu powiedzialam, ze w doopie mam co on sobie mysli i co zrobi. Ja obawiam się o swoje zycie. Nawet jesli jest warte tyle co mandat.

Potem doiwiedzialam się, że moglam na niego złożyć skargę. Moja kurator chyba rozmawiala z komendantem, bo nigdy juz nie trafilam na tego pana...

Posty [ 40,496 do 40,560 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 622 623 624 625 626 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024