Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 619 620 621 622 623 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40,301 do 40,365 z 85,597 ]

40,301 Ostatnio edytowany przez De M (2015-06-23 12:41:16)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Część Wszystkim smile

Zimno, mokro. Pogoda nie nastraja optymistycznie.

Spo, pozwolę sobie na komentarz. Poruszasz  wszystkie struny....potrzeba czasu....Tobie....dziewczynkom. Czasu. Ból będzie powoli mijał. Dziewczynki dojrzeją. Przestaną kiedyś wypominać. Bądź cierpliwa. Wszystko się ułoży. Daj czas czasowi. Ani mniej ani więcej. Tyle ile trzeba. Dasz radę. Będzie dobrze. BĘDZIE!!!

Czytałam wczorajsze rozmowy. I jeśli jeszcze mogę skomentować. Każda z nas jest inna, każda ma inne doświadczenia. To dobrze. To powinnyśmy szanować. Niezależnie od tego czy dzień był zły czy dobry nie powinno się swoich frustracji przelewać na koleżanką obok, ani szukać pretekstu do zwady.

Ja, mimo iż bardzo się z Wami zżyłam, ciągle czuję się "gościem", któremu nie wszystko wolno.  Z racji tego, że to Wy byłyście tu pierwsze, zgrane, zaprzyjaźnione.
Troszkę jakby " hierarchia w stadzie" smile
Tak to widzę.

smile ja się piszę na spotkanie  smile

każda z nas miałaby tyle niespodzianek, ile nas tu jest smile:):)

ciepełka życzę i buziaki ślę...cmok, cmok. wink

A z tym moim "nie wszystko wolno" to żebyście mnie źle nie zrozumiały hihiii....nie chodzi o to, że czegoś zabraniacie, tylko o to, że wchodząc to tej kafejki, przyjmuję panujące w niej zasady i klimat. I staram się nie burzyć  tej fajnej atmosfery jaką stworzyłyście. Bo to ja dołączyłam do Was a nie Wy do mnie. wink

Zobacz podobne tematy :

40,302 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-23 12:49:32)

De M napisał/a:

Spo, pozwolę sobie na komentarz. Poruszasz  wszystkie struny....potrzeba czasu....Tobie....dziewczynkom. Czasu. Ból będzie powoli mijał. Dziewczynki dojrzeją. Przestaną kiedyś wypominać. Bądź cierpliwa. Wszystko się ułoży. Daj czas czasowi. Ani mniej ani więcej. Tyle ile trzeba. Dasz radę. Będzie dobrze. BĘDZIE!!!

Liczę na to, bo wszystko co czyniłam zawsze, robiłam z myślą o Dziewczynkach i o mnie. Nie chciałam doczekać chwili, w której  któraś z nich kiedyś powiedziałaby o mnie, że pamiętają mnie smutną i przygnębioną. I będą miały jeszcze jakąś deprechę.

De M napisał/a:

Czytałam wczorajsze rozmowy. I jeśli jeszcze mogę skomentować. Każda z nas jest inna, każda ma inne doświadczenia. To dobrze. To powinnyśmy szanować. Niezależnie od tego czy dzień był zły czy dobry nie powinno się swoich frustracji przelewać na koleżanką obok, ani szukać pretekstu do zwady.

Tak, każda z nas jest inna. Ma bagaż doświadczeń znany dokładnie tylko sobie w szczegółach. Czasem może nie potrafimy dobrać słów. Nie wiem... Mam pewność, że jesteśmy tutaj, bo jest nam dobrze z sobą.

De M napisał/a:

Ja, mimo iż bardzo się z Wami zżyłam, ciągle czuję się "gościem", któremu nie wszystko wolno.  Z racji tego, że to Wy byłyście tu pierwsze, zgrane, zaprzyjaźnione.
Troszkę jakby " hierarchia w stadzie" smile
Tak to widzę

Też tak miałam na początku... Ta hierarchia w stadzie. Nic jednak bardziej mylnego. Jedno wiem: uczymy się mówić. O sobie...

Rozumiem moje Dzieci. Pojmuję Starszą, ale nikomu nie wolno żądać ode mnie już więcej takich wyrzeczeń. Miałam dość... Byłam już tym wszystkim tak bardzo zmęczona...

Bulinko, w razie co to można Ciebie wykorzystać do załatwienia noclegów nad jeziorem? Alika będzie polewała wino. Już żłopała z Weronką, więc ma wprawę...

Markadia, czy te laski na tym zdjęciu... Czy one tak się ubierają u was w tę dziwną noc? Noc Kupały?

A gdzie Weronka właśnie?

Mamuśka, wypiłam z Tobą tę kawę.

Ba cha... Z tymi dowcipami powalasz na kolana.

Meg, popracuj i wracaj tutaj do Nas.

Czy ktoś wie jaka pogoda we Wrocławiu? Bo Młodsza pognała tam z rana. A u nas zimnica niebywała.

40,303

De M napisał/a:

A z tym moim "nie wszystko wolno" to żebyście mnie źle nie zrozumiały hihiii....nie chodzi o to, że czegoś zabraniacie, tylko o to, że wchodząc to tej kafejki, przyjmuję panujące w niej zasady i klimat. I staram się nie burzyć  tej fajnej atmosfery jaką stworzyłyście. Bo to ja dołączyłam do Was a nie Wy do mnie. wink

podpisuje się pod słowami De M dwoma "ręcami " ...  smile
Sponi -
smutno opisałaś Twoją rozmowę z córcią ... może nie rozmowę tylko jej słowa wykrzyczane ...
mam Syncia - spoko gościa  lol
też kiedyś tak wykrzyczał ,że zbaraniałam z wrażenia
porównał mnie do eksa  - tacy sami jesteście ...itp... itd ....
zdołam tylko wycedzić : nigdy ! ale to nigdy nie porównuj mnie do ojca ....

u mnie też zimnica i deszczowo
ide sobie poprawić humor do mojej fryzjerki lol:lol:

40,304

Tak więc uważacie dziewczyny,ze wyżyłam się na Meg?Naprawdę nie miałam takiego zamiaru.Nie wiem jak długo się mam jeszcze tłumaczyć.Zaczynam się podle czuć.

40,305 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-06-23 17:22:38)

Dzisiaj jakiś smętny dzien, moze pogoda ???
Też mi sie kielbasiło w glowie,wspominałam już ze mam dwoch synow od wieluuuuu lat sama ich wychowuję ,(wdową jestem) nie chwalę się tym zbytnio, bo nie lubię wspolczucia  ta wiadomośc jest dla naszych Netek  ktore nie wiedziały o moim stanie wink
Synowie moi obecnie mają 25 i 21 lat i mieszkają w odleglym miescie mianowicie w naszej stolicy.Starszy juz pracuje, mozna powiedzieć ze na swoim, skonczyl studia. Mlodszy student Politechniki.
Wspominam o tym dzisiaj dlatego,ze rozmawiałam ze starszym przez tel i mi powiedzial ze teskni tak chce mu się do domu, łzy mi sie zakreciły jak to uslyszałam,mowie dziecko drogie myslisz ze ja nie tesknię, nie myslę o Was, tez bym chciała Was usciskać,ale co ja mogę
mam taką pracę jaką mam i wyjezdzam i mozemy się zobaczyć za miesiąc.Mam  wyrzuty sumienia,że mnie nie ma w domu jak mnie potrzebują,jak tesknią do domu,bo wlasnie przytoczę tutaj myśl Spo bo dom jest tam gdzie ja, do ktorego zawsze mozna wrocić jak coś nie pojdzie po naszej mysli. Zawsze to mowię swoim chlopakom,że nie wazne co się stanie zawsze dla nich są drzwi otwarte.
Miałam tutaj pracę ale zwolniłam się z niej, a dlaczego???Bo zarabiałam najnizszą,i na nic prawie nie było mnie stać, nie mowiąc  już o jakiej kolwiek pomocy materialnej dla nich , bardziej dla młodszego.Byl czas że pracowałam na poltora etatu trwalo to ok 3 lat.
Nie powiem zyło mi sie wtedy lepiej mlodszy byl jeszcze w liceum.Ale co dobre konczy się niestety.
Juz nie bede się rozpisywać co i jak i dlaczego bo to nie w tym rzecz.
Chodzi mi tutaj zwracam sie do Sponi, ze majac dwoje dzieci  tak jak Ty i na swoim przykladzie piszę oni rywalizują ze sobą o wzgledy matki, są zazdrosni, odczulam to chociaż pytajac się obydwaj zaprzeczali, ale jestem o tym przekonana.
Byl tez taki czas ze ok roku nie odzywali do siebie, a ja bylam miedzy mlotem a kowadlem, przyjezdzali w tamtym czasie do domu na zmianę.Mieszkali razem w wawie na stancji  w osobnych pokojach,starszy sam a młodszy z dziewczyna  i nie rozmawiali nawet ze sobą.
Poklocili się ze sobą do dzisiejszego dnia nie wiem o co poszło, moze kiedyś się dowiem ale nie naciskam.
Wazne dla mnie jest teraz to ze zaczeli juz ze sobą rozmawiać, ale dalej slyszę nie mow tego czy tamtego drugiemu.
I tak robię, nie wiem czy dobrze czy zle ???
Opisalam prawie pol swojego zycia też nie wiem czy dobrze???ale widocznie tego potrzebowałam,lzej mi pisać, watpię czy bym sie tak zwierzyła oczy w oczy bo raczej jestem skryta.
Opisujac tutaj zmierzam do tego,że nie jest wazne kto kiedy pierwszy się zalogował, tylko wazne jest tutaj i teraz ze jestesmy i się wspieramy to jest wazne!!!!!
Kurcze  ale się opisałam, chyba pierwszy raz tongue

Popieram fajnie by było sie spotkać i sobie pogadać jestesmy rozne  ale cos nas tutaj łaczy i nie warto tego tracić smile)))
Amen  tongue

Dopiszę jeszcze, trafiłam tutaj jak pamietam jak się ,,zakochałam nieszczęśliwie'' wtedy tak myslałam ze tak było ale teraz wiem ze bylam tylko zauroczona smile  a dziewczyny mi dawały rady jak mam się otrzasnać po tej pozal się Boże miłosci  tongue

40,306

bulinka_1969 napisał/a:

Tak więc uważacie dziewczyny,ze wyżyłam się na Meg?Naprawdę nie miałam takiego zamiaru.Nie wiem jak długo się mam jeszcze tłumaczyć.Zaczynam się podle czuć.

Niepotrzebnie, wierzę ze Meg  wroci  smile

Meg wracaj do nas potrzebujemy Ciebie jak powietrza  smile

40,307 Ostatnio edytowany przez alcybiades (2015-06-23 16:53:09)

Bulinka OLEJ!!!!!!!...nie napisałaś nic co mogło urazić nawet w najmniejszym stopniu...
...czasami Was dziewczyny odwiedzę, ale życie w realu podoba mi się coraz bardziej...
...miłego deszczowego wieczoru...

40,308

Bulinka....cholera jasna...:(
wprost przeciwnie.
Tyś tu jedna z gospodyń. I nigdy nie wyczułam u  Ciebie żadnych złych intencji.
Z mojej strony koniec tematu. smile:):)
I naprawdę chętnie Cię uściskam w realu  smile:):)

40,309

De M napisał/a:

Bulinka....cholera jasna...:(
wprost przeciwnie.
Tyś tu jedna z gospodyń. I nigdy nie wyczułam u  Ciebie żadnych złych intencji.
Z mojej strony koniec tematu. smile:):)
I naprawdę chętnie Cię uściskam w realu  smile:):)

Z mojej tez smile i chętnie się wysciskam tongue

40,310

Dzięki Dziewczyny!Ja po prostu nie chcę być tam,gdzie mnie nie chcą.Tak więc w razie czego walcie wprost.
Myślę jednak,że z mojej strony,to już dość tematu.Jeżeli Meg nas czytasz,to jeszcze raz,ale już ostatni przepraszam.Nie miałam na myśli,żeby Cie urazić.

Spo pytałaś,czy mogę pośredniczyć w załatwianiu domków.Mogę,ale ja i tak wszystko łatwię zazwyczaj telefonicznie.W taki sposób znalazłam nad morzem lokum dla sześcioosobowej rodziny 4 lata temu za 200zł na pięć dni.Nie mam żadnych większych znajomości.

40,311

Kurcze ale miałam stracha, chciałam jeszcze swoj poprzedni post edytować bo mi sie przypomniało, wchodzę a tutaj pusto sad nic nie ma tylko same usmiechy zero liter big_smile  myslę sobie pewnie mnie zbanowali po tych moich wypocinach sad

Probuje od nowa wejsć i tak ze trzy razy w ta i z  powrotem smile

Udało się i dopisalam chociaz to nie wszystko co chciałam przekazać, ale dobra bo za nudno by sie zrobiło smile

Z tym spotkaniem  to proszę poczekać az wrocę a wracam podobno 29 lipca jak oczywiscie wyjadę wink

40,312

no dobra...koniec tego miangolenia baby smile

przypominam, ze JUTRO SRODA -DZIEN LODA smile

40,313

Alika potrzeba czasu,żeby powiedzieć o sobie wszystko.Potrzeba potrzeby serca i siły.Ja też wszystkiego jeszcze nie powiedziałam i pewnie nie powiem do końca.Próbowałam się kiedyś otworzyć gdzieś,ale byłam za to bardzo potępiona,dlatego nie zaczynam tego.Wolę żyć teraźniejszością.Wam mogę powiedzieć,że też jestem jakby po przejściach.Jestem 18-scie lat po ślubie,a mam dwudziestoletnia córkę.Tak więc moje pierwsze dziecko jest pasierbicą mojego męża.Ojciec mojej córki zostawił nas jak miała pół roku,ale ten mężczyzna to był mój zły wybór,bardzo zły.

40,314

Sponiewierana napisał/a:

Czy ktoś wie jaka pogoda we Wrocławiu? Bo Młodsza pognała tam z rana. A u nas zimnica niebywała.

pewnie pada bo ja mieszkam 100km od wroclawia i u nas raczej zimno.

wszystkie jestescie potrzebne. i nie wyobrazam sobie zeby zadnej z was nie bylo.

KOFFAM WAS
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzIuEi51xOGqYMbZ9QlCf9SOd3JG4HdJERsBsgKGfR3cD1u7Mp

40,315

bulinka_1969 napisał/a:

Alika potrzeba czasu,żeby powiedzieć o sobie wszystko.Potrzeba potrzeby serca i siły.Ja też wszystkiego jeszcze nie powiedziałam i pewnie nie powiem do końca.Próbowałam się kiedyś otworzyć gdzieś,ale byłam za to bardzo potępiona,dlatego nie zaczynam tego.Wolę żyć teraźniejszością.Wam mogę powiedzieć,że też jestem jakby po przejściach.Jestem 18-scie lat po ślubie,a mam dwudziestoletnia córkę.Tak więc moje pierwsze dziecko jest pasierbicą mojego męża.Ojciec mojej córki zostawił nas jak miała pół roku,ale ten mężczyzna to był mój zły wybór,bardzo zły.

Rozumiem Cię jak dostaniemy jakiegoś kopa od zycia to jestesmy ostrozniejsze wink
Nie pytam szanuję prywatnośc smile

Sonia hahhaha podoba mi się sroda dzień loda big_smile

Dagmaro jak tam Twoj filmik, kupiłaś ???

Znowu mam ten sam problem nic mi się nie chce,a powinnam się juz powoli pakować wink

Alcybiades pozdrowionka smile

40,316

Alika ja dziś przez cały dzień ugotowałam obiad i pozmywałam naczynia.Jeszcze wykorzystałam fakt,ze Majka rysuje i patrzy na telewizor i się zdrzemnęłam.Takiego mam lenia.

40,317

zastaawiam sie. kasy mi szkoda bo to koneic miesiaca a jeszcze musimy z Piotrkiem do konca kc 200zl za wycieczke do pragi zaplacic

40,318

Cześć wieczorkiem smile

Byłam u rodziców z życzeniami bo dzisiaj Dzień Taty,pamiętacie?
Dostał ode mnie czekoladki z brandy a w zamian ja dostałam 8 kotlecików rybnych z własnoręcznie złowionych rybek i worek czereśni,właśnie się nimi zajadam smile

Poczytałam wszystko co napisałyście i ze wszystkim w pełni się zgadzam.

Bulinko Ty w żadnym poście nie naskakiwałaś na nikogo i nie mam pojęcia o co chodzi Meg.
Będzie chciała to wróci,przecież nikt nie będzie nikogo zmuszać do pisania tutaj.
A wracając do Twojego postu,w którym pisałaś,że czasem myślisz,że tu nie pasujesz bo masz męża.
Nic bardziej bzdurnego,przecież niektóre z nas są też w nowych związkach,tak jak chociażby ja.
I mamy takie same problemy jak w normalnych małżeństwach,bez różnicy czy jest papierek czy nie.
Sama więc widzisz kochana,że musisz tu być z nami nie ma to tamto big_smile

Aliko jeśli dobrze pamiętam to wyjeżdżasz w piątek,więc jeszcze zdążysz się popakować,póki co pisz tu z nami bo potem może nie będziesz mieć tyle czasu smile

Ściskam Wszyściuteńkie,buziaczki http://s17.rimg.info/458a2a3944338f8e2859f5eb46d918a5.gif

40,319

wpadlam sie przywitac z ami . u nas leje i zimno
a ja dzisiaj niedozycia bo chyba gdzies mnie owiało i łopatka mnie boli od kilku dni .

40,320

Elu współczuję.Tak się składa,żeby od jesieni do wiosny często mam ten sam problem.Przypuszczam,że Cię przewiało i parę dni poboli.

Markadia dzięki.
Moje dzieciaki też czekają z życzeniami na tatę.Zaraz wraca z pracy.Niestety musiałam Im przypomnieć.

40,321

pewnie tak ale za to dezorganizuje mi to prace .
tak dzis dzien ojca

40,322

Sonia2012 napisał/a:

no dobra...koniec tego miangolenia baby smile

przypominam, ze JUTRO SRODA -DZIEN LODA smile

i wszystko jasne lol     http://imgup.pl/di/VEDL/i-juz-wiadomo-kiedy-dosc-2015-02-20-22-21-12.jpg

od czasu do czasu każdą z Nas - nachodzi i po prostu pisze o sobie ...
paru tematów nie poruszam smile
czytać i pisać powinni tylko Netkobietki
a nie,że każdy bez rejestracji wchodzi - może czytać wszystko .... 

http://imgup.pl/di/XN9L/noc-najlepiej-si-my-li-o-tym-co-by-by-o-gdyby.jpg   do jutra ... lol

40,323

a mi sie zupa w garku pichci. kapusciana, taka sobie zazyczyl moj kandydat na meza. musze dbac o niego. wroci o 22 z pracy i bedzie glodny tongue

40,324 Ostatnio edytowany przez De M (2015-06-23 21:03:34)

Elu miałam tak niedawno z barkiem
Z resztą często tak mam. I wtedy śmierdzę starą babą, nasmarowana maścią rozgrzewającą. Może spróbuj.
A może Sonia pożyczy masażystę. smile
A dzień ojca już się na szczęście kończy. Jak ja się cieszę, że moje duże dziecko ma dawcę w poważaniu.
Uuuuu....brzydka mamusia ze mnie. wink

Dagmara  zupa kapuściana taka dietetyczna?

40,325 Ostatnio edytowany przez Dangerous Lioness (2015-06-23 21:07:06)

a teraz serio dziewczyny. kto chce ale tak naprawde szczerze zeby Meg wrocila do nas? napiszcie prosze

nie. zwykla zupa kapusciana na kosciach ale tlusta. wiec napewno nie dietetyczna  tongue

40,326

Ela hihiii...spróbuj posmarować maścią, a nie śmierdzieć hihiiii...
No zmęczenie materiału smile

znaczy kapuśniaczek?

40,327 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-06-23 21:14:54)

De M dla chlopa zupa dietetyczna moze jeszcze Kwasniewskiego ????:D   watpię oj watpie big_smile

ale moze niech się Dagmara wypowie w kwesti zupy ???  wink

big_smile oj niedobra mamusia łoj smile  smile wszystkie kobiety są pikne tongue

Czesc Ela musisz się czymś posmarować na noc jakąs mascia rozgrzewajacą  ???:)

ogladam film na tvn  zaznaczam niemickiej produkcji i gadają po niemiecku smile   ale uwaga  lektor tyzzzzz jest   tongue

głowny watek pszczoły  smile,,Ządła" tongue

40,328

Kwaśniewski chłop a zupę jadł smile

40,329 Ostatnio edytowany przez Piotr Introwertyk (2015-06-23 21:24:45)

Ja z innej beczki bo podczas słuchania pomyślałem o was - tych dziewczynach które przeżyły swoje i sie wykaraskały - to dla Was:

40,330

Ja tradycyjnie oglądam jeszcze bajkę.

40,331

Alika też oglądam "Żądła" i w trakcie reklamy zajrzałam tongue

A co to zupa kapuściana?Kapuśniak czyli?

40,332

Nie wiem Piotruś co tam nam wkleiłeś,bo na komóreczce mi się nie wyświetla.Sprawdzę jak dorwę się do laptopa.

40,333

Piotr dziekujemy smile

Nawet ładna, chociaż wolę Celińską jako aktorkę wink

Markadia zupa kapusciana tak napisala Dagmara tongue
De M
Kwasniewski chlop jadł zupę kapuscianą bo mu Jolka kazała  big_smile

40,334 Ostatnio edytowany przez De M (2015-06-23 21:40:00)

Ja się  przywitam, bo się nie znamy. Miło mi, Piotrze smile

Powiedz co wkleiłeś, bo też na telefonie nie widzę.

Alika nowa Pani Prezydent prowadziła wczoraj Prezydenta Elekta za łapkę jak małego dzieciaczka smile:):)

40,335

De M napisał/a:

Ja się  przywitam, bo się nie znamy. Miło mi, Piotrze smile

Powiedz co wkleiłeś, bo też na telefonie nie widzę.

ja Ci  odpowiem bo Piotr sobie poszedł

stanisława Celińska ,, Nie strasz"  utworki w wykonaniu tej Pani czyli piosenki smile

40,336

Ok. Zaraz rozszyfruję ten tekst. Aż się boję  wink

40,337

CZY KTOS CHCE ZEBY MEG WROCILA???!!!!

40,338

Dagmara1977 napisał/a:

CZY KTOS CHCE ZEBY MEG WROCILA???!!!!

A kim jest Meg, że tak się za nią tęskni?

40,339

Dagmarko ja juz się wypowiedziałam w tym temacie, lubię ją ale nikt Meg nie zmusi do powrotu, ona sama podejmie decyzje smile

amen

40,340

De M napisał/a:

Ok. Zaraz rozszyfruję ten tekst. Aż się boję  wink

i co jakie wrazenia??????

40,341

O kurcze...uff...brak słów.

Najpierw wspomnienia...strach...serce wali...ciśnienie skoczyło...aż czuć w gardle, krtani...kurcze...boli sad

później nadzieja, wiara. To będzie mój hymn. Na całą drogę krzyżową

Skąd ona to wie? Ona albo on? Autor.
muszę doczytać kto to czuł.

40,342

Dobry wieczor Panom  smile

Ciekawskim  tongue

40,343

Jeny. Panowie też tu zaglądają?
smile

40,344 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-06-23 22:09:47)

De M napisał/a:

Najpierw wspomnienia...strach...serce wali...ciśnienie skoczyło...aż czuć w gardle, krtani...kurcze...boli sad

później nadzieja, wiara. To będzie mój hymn. Na całą drogę krzyżową

Skąd ona to wie? Ona albo on? Autor.
muszę doczytać kto to czuł.

Slowa W Mlynarski smile

smuteczku moj  posluchaj  smile

i znowu on też  posluchaj   samo zycie  smile

40,345 Ostatnio edytowany przez De M (2015-06-23 22:32:52)

Posłucham. Choć nigdy nie lubiłam Młynarskiego. Może nie lubiłam jego wykonania?
Musiałam wyjść na papierosa. Myślałam, że jestem silniejsza. Że to już mnie nie dotyczy.
Cholera. Czy z tego się"zdrowieje"?
Przecież to tylko piosenka.

Słaba doopa ze mnie. sad

Aaaale się poprawię smile:):)

A Panowie to chyba nie z powodu środy...hihii...? smile

Sońka.....:):)

40,346 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-06-23 22:47:37)

De M .jestem 3 lata po rozwodzie, pół roku po wyprowadzce i całkowitym zerwaniu kontaktu..i ciągle wraca..wystarczy jakaś sytuacja, piosenka, czy przeczytany na forum post tak samo zniszczonej dziewczyny..ale wierzę, że kiedyś już nie wróci..
Dobrej nocy kochane Netki

40,347

dobranoc, ide leczyc dola snem. znowu tesciowa dala do wiwatu, zebum ja koorwa nie mogla w spokoju zjesc zupy ktora sama ugotowałam???? chore.

Dobranoc.

40,348

Mamuśka ale u mnie znów pojawił się strach. TO jest chore. Ja rozumiem sentyment. Wiele wspólnych lat. Rozumiem, chociaż nie czuję. Ja się znów przestraszyłam złych wspomnień, złych rzeczy.

Ale ok.
Druga zwrotka. smile

Juz sie nie boję. Już się nie boję. Już się nie boję.

A Ty Dagmarka z teściową mieszkasz?

A ja posłucham jeszcze chwilkę. Tego utworu. Będę się hartować  smile

Kolorowych snów.

40,349

zapachnialo mi testosteronem smile

40,350 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-23 23:56:49)

Dobry wieczór Dziewczęta...
Odebrałam Dziecko z wycieczki. Najbardziej zadowolona z widoku zwierzat w zoo.
Do Starszej zadzwoniłam rano z zapytaniem czy ten wf zaliczyla. Okazało się, ze jutro czeka ją sądny dzień. Pojechała do ojca. No dobrze. Przeciez jest jego córką. Wieczorem zadzwonila. Nie z tęsknoty. Nie mogła znaleźć butów letnich. I miała pretensje, ze na prwno gdzies je upchnęłam. Od ubieglego roku. Dobre. W grudniu minąl rok mniej więcej od chwili mojej wyprowadzki...
W odpowiedzi na Jej oskarżenia dość stanowczym a moze tylko pewnym głosem zaprzeczyłam jakobym z nimi coś zrobila...

Przepłakałam pół dnia. Oczy jak u napompowanego słonia. Opuchnięte. Czy jednak martwe...

Soniu, cieszę się na Twoje warunki na obczyźnie... Bulinko, dzieje się straszna rzecz. Mlodsza woli ogladać wiadomości. A jak powiem Wam, ze podczas wyborów była tym panem od dudów... Polemika na gębe się wywiazywała. Trochę udało sie ją przekonać jak dziaka polityka ubezpieczeniowa i że pan ów nie obnizy wieku emeryralnego, ale tak się zaparła...

Meg... Wiem, ze w Twojej sytuacji trudno jest niesamowicie nie płakać, byłam w sytuacji bez wyjścia i uważalam, ze poradze sobie sama. Nie porasdziłam. Nauczona samotnosci wolałam nikogo nie obciążac swoimi kłopotów. Nie potrafiłam wziąć się w gasrść.. Wróć?..
Kiedy pisałas o tych rozwalonych drzwiach wróciłam pamięcią do tamtego listopadowego wieczora. Ogladał z dziecmi telewizję. Docinki szeptem wchodzily do mojej głowy. Zeby Dziewczynki nie słyszaly. Zdenerwowałam się . wyszlam na papierosa przed dom. Kiedy chciałam wejść drzwi nie chcialy się otworzyć. Zdenerwowanie przerodziło sie w niebywalą niemoc.  Uwieszona na klamce opadałam na kolana wzdluz sciany. I pytalam Boga... Dlaczego... Gdy się ocknęłam poszlam do kotlowni i polozyłam się na workach. Bylo mi zimno.

Piotrze... Dziękuję. Poplakalam się. Strach to mój towarzysz. Chyba to on mnie motywował do działań.

Mloda śpi... Obok... To dla Ciebie, dla Was

40,351

Spo tulę mocno.Już dobrze...Już masz swój dom,swoją przystań.Córka się nie martw.Ja wiem...boli...,ale Ona zrozumie jak dorośnie.

40,352 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-06-24 00:13:21)

Piotrze dzięki za piosenkę.Cudna,życiowa,taka prawdziwa jest.
Spo Twój dar wyslucham jutro,bo już laptop wyłączony,a ja kukam komórką.

Dziewczyny pierś do przodu.Jesteśmy silne,bo jesteśmy kobietami.Wszystko minie.Czas leczy rany.

Dobranoc.

40,353

De M napisał/a:

smile

O jeju a ja nie ubrana he he

http://images66.fotosik.pl/995/d49f7e6e074e368c.gif

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie po długiej przerwie.
Stęskniłyście się za mną hi hi

40,354 Ostatnio edytowany przez Meg73 (2015-06-24 05:25:22)

Witajcie Lasencje smile
Czy wróciłam ... nie wiem. Jedno jest pewne stęskniłam się za Wami. Podczytywać Was to nie to samo co z Wami pisać. Podniosłam się z kolan na które rzucił mnie los bo jestem twardą babą ... ale to dzięki pewnym osobom. One wiedzą o czym mówię. Dziękuję Wam Słonka moje kochane.

Bulinko nie musisz mnie przepraszać bo nie masz za co. Każdy jest jaki jest. Jedne są takie inne są po prostu inne. Ty jesteś jaka jesteś i ja to szanuję. Nie mam żalu ani pretensji. Ty jesteś tu gospodarzem ... ja gościem na chwilkę.

Tak właśnie niezły z Nas mix. Matki ... żony ... i kochanki. Tylko powiem szczerze ostatnie wychodzą na tym najlepiej.

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką do której przyjeżdża cudowny, wspaniały i wierny mąż ... tyle że nie jej. Ta rozmowa otworzyła mi oczy na obłudę co niektórych wiernych do bólu. Wracający do domku zapracowany mąż ... zmęczony (ostrym sexem z kochanką) stęskniony (jedynie za łóżkiem i kobietą która potrafi mu dogodzić), obolały ( nie od pracy tylko od figur wprost akrobatycznych które nie dawno wykonywał) i z bananem na pysku. Ten banan powinien zapalić żoneczce czerwoną lampkę ... ale nie zapala bo mu ślepo ufa. Ja bym ją osobiście do okulisty wysłała ale to jej sprawa. Zaspokojona koleżanka dostaje czułe eski wysyłane w łazience ... hehehe uśmiałam się z jej opowieści. Naiwność nie zna granic.

Fajne ożywienie w kafejce jak powiało testosteronem ... hehehe ... prawidłowy odruch kobietek.

Spadam do pracki kochane.
Czas walczyć dalej. Buziole.

40,355

Dzień dobry Meg.... Jest tak jak mówisz: wszystkie jestesmy inne. Jak poszczególne części ukladanki. Pewnie gdybysmy mialy ugotowac załóżmy pomidorówkę, okazałoby się, że kazda z nas ma inne metody jej przyrządzenia. Ale nie znaczy, ze efekt nie bylby zadziwiajacy.  Ty nabieraj sił. Bo one będą Tobie kiedys bardzo potrzebne. My możemy Ciebie jedynie wspierać słowem. Tylko Ty wiesz najlepiej jak gorzkie jest Twoje życie. A niestety czasem nie da się zrobić wszystkiego szablonowo. Juz ja o tym wiem... Moje powiedzenie: wszystko się ułoży, musi - trzyma mnie na powierzchni.
Wiesz, jest mi żal tych wszystkich kobiet. Zdradzanych i kochanek. Te oststnie traktowane są jednak wyjatkowo katorżniczo przez spoleczeństwo. Kręgosłupy moralne zachwiane. Jakie jednak ma znaczenie wysylanie ich na szafot. I one i te skrzywdzone przez swoich partnerów żony cierpią. A życie i tak toczy się dalej.

A może facetów na gilotynę by posłać? Bo prawdziwy mężczyzna wie co robić, gdy nie czuje się w związku dobrze.

Basiu, oczywiscie, ze pamiętam. Czy Ty się czasem nie odchudzalaś? Chyba, ze się mylę, ale pierwsze takie skojarzenie smile

Bulinko dziękuję. Biorę poprawkę na to, ze ta 17 letnia Glista to dziecko jeszcze. Ale Ona pod pewnymi względami zachowuje się jak dorosła, więc tak ją będę traktować. Zadajac mi taki ból, sprawia, ze powoli umieram. Bo to moje dziecko jest.

Aha... Przeczytałam mojego posta wczorajszego. Byłam bardzo zmęczona stad takie bezskładnie w wypowiedziach.

Piotrze... Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze.

Tradycyjnie czekam na kawę i deser smile

I jeszcze jedno Meg. Zaczekaj aż Kawashake się odezwie. To dopiero artystka jest smile Brakuje mi Jej slawetnego : ja pierdzielę...

40,356

Hej z rańca smile

Dzisiaj jestem wcześniej niż zwykle,więc kawusia potrzebna big_smile

http://i.pinger.pl/pgr349/4c33e944002034b24b3872f2/kawa+sup.gif

Meg fajnie,że wróciłaś smile

Popiszę potem bo muszę zmykać zarejestrować mojego do lekarza smile

Milusiego dzionka życzę i słoneczka smile

40,357

Wkleiłem piosenkę bo myślałem że pozytywna jest a tu proszę - smutki. Więc jeszcze macie to na ciąg dalszy życia - specjalne pozdrowienia dla Sponki -
http://rebelianci.org/488448

w sumie to sam dostałem tego linka bo przystaje do moich potrzeb ale darmo dostałem - darmo daję.

40,358 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-06-24 07:05:09)

Witajcie!
Meg dobrze,że wróciłaś.

Nie wspominałam Wam chyba,że do pierwszej klasy z Majką idzie tylko jeden chłopczyk niepełnosprawny,a do stworzenia klasy integracyjnej jest potrzebne troje dzieci.Wczoraj z mamą tego drugiego dziecka zrobiłyśmy wizytę Panu Dyrektorowi.Zapytałyśmy:co dalej z naszymi dziećmi?Okazało się,że ta dwójka dostanie nauczyciela wspomagającego.Przerwy ze względu na niepełnosprawność naszych dzieci też będą pod Nich ustawiane,bo w klasach 1-3 nauczyciel nie musi kierować się dzwonkami.Tak więc chyba dobrze zrobiłam zostawiając Majkę e tej szkole.Wprawdzie 5km od nas,ale przynajmniej będzie miała opiekę.
Wspomaganie wczesnoszkolne nam się kończy,ale wiem,że szkoła będzie z nami współpracować.

Miłego dnia Dziewczyny i Chłopaki!

40,359

helloooo Dziewuszki i Piotrze smile

zapodaje caffe   http://imgup.pl/di/3NAL/6626c7127d96.jpg

przyznam szczerze ,że teraz nie przeczytałam Waszych wpisów z braku czasu smile
za długo spałam  ....   

http://imgup.pl/di/98OO/f399b57bec01.jpg no ! lol ale dzień loda lol

http://imgup.pl/di/JLBY/ulubiona-piosenka-2014-09-13-21-57-43.jpg hey lol

zmykam ....

40,360

hejka,
a co to jest banan na pysku? ...Meg -ja nie wiem

dobrego dnia wszystkim Paniom i Panom

40,361 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-06-24 09:14:10)

dosiadam z kawą smile
De M...ja nie mam fajnych wspomnień, ani nostalgii za straconym czymś , bo tak jak u Spo było to wszystko chore od samego początku prawie... też wraca strach, niemoc...ale teraz już potrafię kopnąć się do pionu wink
czego i Tobie życzę w takich chwilach smile
Spo...tak sobie pomyślałam co do Twojej córy....
Byliśmy z byłym mężem kiedyś rodziną zastępczą dla jego młodszego rodzeństwa. Jego młodsza siostra, wówczas nastolatka (swoją drogą świetna dziewczyna), tak w pewnym momencie zaczęła się zachowywać jak Twoja córa... jak na coś nie miała pozwolone to myk myk do patologicznych rodziców, bo tam mogła robić co chciała...dla nastolatki to bardzo wygodne...
Wiem, że to inna sytuacja, ale to zachowanie Twojej córy...tak jakby czas się cofnął...tylko słowa wykrzyczane z pretensjami były inne...
Hej Basiu smile ano pamiętama o Cię wink klikaj częściej smile
Witam się pięknie z wszystkimi i dobrego dnia życzę smile
Boszzz...jak tu jeść lody w taką zimną środę...brrrrr smile

40,362

Hejka Netki:)

Tak sobie myslę, o Was dziewczyny, jestescie silne kobietki,uwolniłyscie się o tych swoich ,,męzów''
A ze sobie pochlipiecie w podusie to normalne i ładniejsze oczka bedziecie miały.:)
Sponi Twoja corka sie buntuje, ona się boi, przemysli i przeprosi zobaczysz smile

Sonia banan na pysku  to tak wyglada big_smile  wink

Ba-Cha  nasza  Ty śmieszko big_smile

Beatko madra z Ciebie mamusia smile

Piotrze ciekawy link smile az mam chęc obejrzeć ten film w całosci smile  dzieki  smile

Meg  witaski i spokojnego dnia w pracy smile
Basia hej  smile
Mi tez brakuje Kawki, ciekawe co u niej ???

Dobra  biorę się za pakowanie.
Milego dnia smile
Bis bald !

40,363 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-24 09:36:08)

Sonia2012 napisał/a:

hejka,
a co to jest banan na pysku? ...Meg -ja nie wiem

Ja wiem http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif To uśmiech jest smile Przyznaję szczerze, że wcześniej nie miałam pojęcia o czym mowa.

Mamuśko... Masz rację. Tak chyba właśnie jest. Wiem, że nie przeskoczę pewnych rzeczy, ale chyba mi ulżyło, że Córa to wszystko wykrzyczała. Dziś rano wróciła. Jedzie nad morze. Kasę ma od ojca. Wspomniała nawet o ojcu. Nie było babci, która dotrzymuje mu towarzystwa a jednak nie pił. Oznajmiłam wówczas, że dobrze przecież. Ojciec musi się wreszcie ogarnąć i żyć. Nic więcej. Nie rozmawiałam z Nią na temat tamtej awantury. Co nie znaczy, że przemilczę ją. Ona sama sobie wszystko wydedukuje i tak jak poprzednio sama przed sobą przypadkiem dojdzie do wniosku, że nie jestem taką złą mamą. Opowiadała mi często o innych mamach. Zawsze brałam poprawkę na ich zachowanie wobec dzieci. Poprawkę na dzieci... Bywają jednak mamy, którym ciężko jest sprostać tej roli. Niemniej jednak liczę się z sugestią świata, że nikt nam instrukcji bycia mamą nie wręczył przy porodzie.

Basiu, a kto to ta pani Grodzka? Bo ja niekoniecznie załapałam żart sad

Bulinko, trzymajcie się razem z tą drugą mamą i nie odpuszczajcie czasem tej pani dyrektor. Bo.... w grupie siła, czyż nie smile

Piotr Introwertyk napisał/a:

Wkleiłem piosenkę bo myślałem że pozytywna jest a tu proszę - smutki. Więc jeszcze macie to na ciąg dalszy życia - specjalne pozdrowienia dla Sponki -
http://rebelianci.org/488448

Piotrze... Obejrzałam. Tuż po tym jak w kilka sekund wysmarowałam rzęsy. Potem ten tusz uprawiał wariacje na moich policzkach. Zwyczajnie kolejny raz nie byłam w stanie powstrzymać łez... Dziękuję.

Basia1973 napisał/a:
De M napisał/a:

smile

O jeju a ja nie ubrana he he

Basiu... Ubierz się może Dziecko smile

Alika, Wklej zdjęcia swoich spakowanych już walizek. Bo rozumiem, żeś sie już spakowała http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif
Markadio, ten lekarz? Nie chorować, proszę.
Eluniu, mnie pobolewa w lewej łopatce, kiedy mam spora dawkę stresu. Przechodzi jednak.

De M napisał/a:

Boli... Ale ból blednie. Od słońca De M. Pamiętaj o tym smile

Jeśli pominęłam którąś z Kruszynek, możecie mnie ukarać smile Ale najpierw musiałybyście mnie złapać http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif

40,364

Hejka smile
Sorki za wczorajsze smutki. Już się naprawiłam  smile

Bananek też już jest. smile
Wystarczy Was poczytać i wypić z Wami kawę.
Do roboty zaspałam. wink
Tydzień mnie zaskoczył. Niby pamiętałam, że dzisiaj środa, ale pamiętałam o tym wczoraj. A dzisiaj....hihiii....od rana mam czwartek smile
Oooj tam...będą dwa czwartki w tym tygodniu...:)

Doczytam zaraz co u Was słychać, bo jakaś niezorganizowana dzisiaj jestem. Jeszcze śpię. smile

Uśmiechniętego dnia Wszystkim smile

40,365

Cześć Dziewczyny! Witam Was wszystkie razem i każdą z osobna smile
Pozwolicie, że będę tu do Was zaglądać? Milutko u Was, choć czasem smutno, jak to w życiu, często jest pod wiatr. Ale ogólnie widzę, że pozytywne duszyczki z Was, więc i ja czasem wpadnę na pogaduchy jeśli pozwolicie smile
Pozdrawiam Was ciepło z mojego zimnego i mokrego miasta smile

Posty [ 40,301 do 40,365 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 619 620 621 622 623 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024