Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 618 619 620 621 622 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40,236 do 40,300 z 85,597 ]

40,236

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

U mnie filmy ściągają się długo.Mam w domu Internet z Neostrady,a Majka ciągle bajki ściąga.Trwa to nieraz dość długo.Tak se pomyślałam,że jak ten film trwa 3 h,to długo się będzie ściągać i głośno powiedziałam.Przepraszam jezeli uznałaś to za przytyk.

Zobacz podobne tematy :

40,237

musimy sciagnac ja z powrotem. Meg przestań sie wygłupiac! wracaj

40,238

hej ...
Meg dla nikogo tu nie bylas ciezarem ani problemem . wracaj do nas

kobito nierob i nie zostawiaj nas , kazda z mnas ma zle chwile
miłego wieczorku wszystkim

40,239

Sponi  du sprichst Deutsch ????

pomocy nie umiem edytować co kto powiedział sad

40,240

Ło matko co tu się dzieje,uspokoić mi się bo będę wrzeszczeć http://emotikona.pl/emotikony/pic/ziewanie.gif

Ja też nie zauważyłam,żeby Beatka krytykowała czy przytykała Meg,nawet wróciłam kilka stron do tyłu,bo myślałam,że może coś przeoczyłam.
Ale nadal nic nie widzę hmm

A jeszcze po niemiecku mi tu szwargoczą,no nie wytrzymam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0girl_cray2.gif

40,241 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-06-22 20:07:48)

Markadio  nie krzykaj tylko lepiej napisz mi jak sie robi zeby kogos edytować nie chodzi mi jak się edutuje caly post tylko jak poszczegolne zdania zeby komus np odpowioedzieć na pytanie

Meg  moze mila zly dzien  i nie tak zrozumiała literki ???  mam nadzieje smile

40,242

ja z wami zwarjuje http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0zlosc.gif

40,243

Pamiętam moje początki... Tutaj. Zanim się zalogowałam minęło kilka miesięcy. Bałam się... Byłam pewna, ze jeśli się rozkleję i opowiem swoją historię zostanę potępiona. Bo:

- zostawilam dzieci z psychopatą
- zdradziłam mojego zyciowego partnera i znalazłam sobie kochanka

Któż bowiem dotknąłby mojego ramienia wtedy i powiedział: poradzisz sobie. Wszystko się ułozy. Będzie dobrze. Któż...

Zaglądałam do tej kafejki jak spragnione ciepla skrzywdzone i odrzucone dziecko... I wreszcie przestąpiłam jej próg nie wiedząc co mnie tutaj czeka. Własciwie było mi wszystko jedno w pewnym momencie, ja potrzebowałam przekonania, że nawet będąc złą kobietą z ogromnym bólem serca rozkruszonego na miliardy kawalków, mogę być odrobinę zauważona...

Udzielałam się tutaj i w innych wątkach i pewna jestem, że większość mogłaby na mnie splunąć majac na uwadze wyzej wymienione powody. Nigdy jednak bezposrednio tego nie doswiadczylam. Ani w naszej kafejce ani tez w innych miejscach tego forum. Czy taki stan będzie trwał wiecznie? Nie wiem...

Bulinko, niestety muszę przychylić się do podejrzeń Meg. Ja również takie wrazenie odniosłam. Wiem, ze nie robiłas tych uwag z premedytacją. Jestem wręcz tego pewna. Może sytuacja Meg coś Tobie przypomina.

Pamiętaj Meg i Bulinko, ze jestescie różne. Wszystko u Was jest inaczej. Ale to nie oznacza, ze Was obu nie potrzebujemy.

Każda z nas ma swoje koleje losu. Gdybym opisała swoje życie, nie wiem czy byście mi zawierzyły.

Nie chcę żadnej z Was stracić. Nie teraz, kiedy choć samotna mam przy sobie Dzieci.

Wiem co znaczy żyć z potworem. Wiem co znaczy być dotykaną inaczej. I wiem co znaczy być choć przez chwilę kochaną. Nawet jeśli był to ktoś trzeci i niezgodnie z zasadami moralnymi.

Popłakałam się... A chciałam tyle napisać. Boże...

https://m.youtube.com/watch?v=iotQkDWiwCs

40,244

alika40+ napisał/a:

Markadio  nie krzykaj tylko lepiej napisz mi jak sie robi zeby kogos edytować nie chodzi mi jak się edutuje caly post tylko jak poszczegolne zdania zeby komus np odpowioedzieć na pytanie

Meg  moze mila zly dzien  i nie tak zrozumiała literki ???  mam nadzieje smile

juz tłumacze. jak chcesz kogos zacytowac musisz wpisac cos takiego: [ quote= alika40 +  ]  z tym ze bez tylu spacji i wybierasz nick osoby która cytujesz a konczysz czyms takim :  [ / quote]
i wychodzi cos takiego:

sponiewierana napisał/a:

Kocham cie Dagmarko big_smilehttp://nocnik.pl/img/emoty/serce3.jpg

Popieram Sponi

40,245

Moje Dziecko Kochane... Dagmarko...

Spójrzcie jak Ona walczy, jak typowe małe dziecko, które wystraszylo się spięcia między tymi, którzy są dla niej ważni. Boże... Widzicie to?

40,246

Sponiewierana napisał/a:

Spójrzcie jak Ona walczy, jak typowe małe dziecko, które wystraszylo się spięcia między tymi, którzy są dla niej ważni. Boże... Widzicie to?

nie zycze sobie malego dziecka!!  jestem dorosla a takie oskarzenia mnie obrazaja. https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVOc313sCLFrDAf-a4YqxUciB6y1d0zRasAeLoy-xxGh3YTH_xW6DFOuo

40,247

Dagmara1977 napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:

nie zycze sobie malego dziecka!!  jestem dorosla a takie oskarzenia mnie obrazaja. https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag … H_xW6DFOuo

Ty mała Glisto smile

40,248 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-06-22 20:50:52)

ja nie zakumałam kurcze  ale ciemna jestem  dalej mi nie wychodzi  sad

40,249

Przeprosiłam.Co mam jeszcze zrobić?
Nikomu nie chciałam dokuczać i nie wiem Spo co masz na myśli mówiąc ,że ta sytuacja powinna mi coś przypominać.

40,250

alika40+ napisał/a:

dlaczego z nami zwariujesz???

tak to powinno byc.:P bo klocicie sie jak male dzieci big_smile

40,251

przestaniecie???!!!! bo ja tez sobie pojde!!!! meg napewno wroci. tylko strzeliła focha i nei ma co sie nawzajem obwiniac!!! JASNE ?!!!

40,252

Sponi  a ja nie odniosłam takiego wrazenia sad

Kurcze nie pamietam jak to było z Tobą Sponi  na poczatku  sad

poczytam

Proszę zeby mi ktos wytłumaczyl jak chlop krowie na miedzy jak to jest bo z tego co napisala Dagmara nic nie zrozumiałam sad

40,253

Alika jak chcesz coś zacytować z naszej kafejki,to pod postem masz napis :cytuj post.Kliknij na to.

40,254

Dagmara1977 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

dlaczego z nami zwariujesz???

tak to powinno byc.:P bo klocicie sie jak male dzieci big_smile

ale ja sie nie kłócę przecież ?????  yikes

40,255

Byłam na drobnych zakupach z Młodą. Jutro jedzie na wycieczkę do Wrocławia. Gmina zorganizowala ten wyjazd dla dzieci z imponujacymi wynikami w nauce. Tego roku padło na nią. Przy kasie pani... Ewidentnie zmęczona. By sprawic jej przyjemnosc posród naburmuszonych klientów, powiedziałam, ze mamy jedyne 50 zł ( a kupiłyśmy jeszcze produkty na później ) i czy byłaby tak uprzejma kontrolowac kwotę zakupów na ekranie. Potrafię mieć ciepły i serdeczny głos. Jednak pani zimna jak lód oznajmiła, ze będzie na tym drugim wyswietlaczu widać... Nie powiedziałam nic więcej ponad moje slawetne: dobrze... Pani była szorstka a ja chcialam sprawic jej przyjemnosć. Chciałam by poczula, że rozumiem jej zmęczenie. Liczyłam, ze się usmiechnie.

Nie zrobila tego, bo może jej problemy ją przerastaja. Bo moze ja jej się z kimś kojarzylam. Bo może w domu czeka nachlany stary a dziecko nie otrzyma promocji do następnej klasy. A ja chcialam tylko by widziala, ze słowem się do niej usmiecham. Ona jednak potraktowała mnie szeregowo jak resztę kupujących. Nie poddam się jednak. Następnym razem zrobię to samo. Podaruję jej mój uśmiech, mimo, że mnie odrzuciła....

40,256

Ej...ale my się tu teraz chyba nie kłócimy.
Spo ja pamiętam jak tu przyszłaś.

40,257

bulinka_1969 napisał/a:

Alika jak chcesz coś zacytować z naszej kafejki,to pod postem masz napis :cytuj post.Kliknij na to.

Beatko nie o to mi chodzi, mi chodzi o to zeby cytować poszczegolne zdania na ktore chce odpowiedzieć, to to ja wiem  smile

40,258 Ostatnio edytowany przez Dangerous Lioness (2015-06-22 21:05:42)

bulinka_1969 napisał/a:

Ej...ale my się tu teraz chyba nie kłócimy.
.

i tak ma byc. zaprowadze tu porzadek!! big_smile

alika piszesz

nick tego kogo chcesz cytowac i zamykasz  napisał/a:

piszesz co chcesz zacytowac i znow

i juz. tylko przy zamykaniu trzeba pamietac o tym /

ja napisał/a:

cytuje siebie

[qupmte=cos][/quomte]

skasuj m tylko sobie  a w srodek wpisujesz co chcesz. ja musialam dac m bo mi nie chcialo posta dodac

40,259

Spo to daj znać jak zareaguje po raz drugi.Trudno spotkać teraz życzliwych ludzi dla obcych.

40,260

alika40+ napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

Beatko nie o to mi chodzi, mi chodzi o to zeby cytować poszczegolne zdania na ktore chce odpowiedzieć, to to ja wiem  smile

A.....to tego też ne umem.

40,261

bulinka_1969 napisał/a:

Przeprosiłam.Co mam jeszcze zrobić?
Nikomu nie chciałam dokuczać i nie wiem Spo co masz na myśli mówiąc ,że ta sytuacja powinna mi coś przypominać.

Bulinko... Wiem, ze nie było Twoim zamiarem czynienie komukolwiek krzywdy. Jestem z Wami szczera. I tak też powiedziałam.

Wiemy w jakiej sytuacji jest Meg. I wiem co ona czuje. Jest w patowej sytuacji. Po sobie stwierdzam, ze nie uwolni się od męża bez tego uczucia, które w sobie nosi.

Nie musimy sobie słodzić. Mozemy wypowiadać własne zdanie, ale nie rozchodźmy się. Możemy pomilczeć, ale razem...

40,262

Aliko dajesz na cytuj i możesz zacytować cały post a możesz wymazać część a zostawić tylko to co chcesz zacytować,ja tak robię.
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi?
Ja też czasem bywam niekumata hi hi tongue

40,263 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-22 21:08:05)

bulinka_1969 napisał/a:
alika40+ napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

a.....to nie umem.

Oj Wy moje Gamońki...

Jeśli z jednej wypowiedzi chcesz wyodrębnić więcej zdan, każde musisz ująć w takie ramy: najpierw

bulinka_1969  napisał/a:

tutaj wklejasz zdanie

I kazde zdanie z osobna

40,264

Markadia,ale tak się da zacytować jeden post,a jak chcesz drugi w tej samej wypowiedzi,to się już nie da.

40,265

O i jeszcze jedno... Bulinko, dziś się dowiedziałam, ze moja Starsza Córa może zaliczać wf dopiero w sierpniu. Super... Wyszlo, ze mam na nią zly wpływ. Chyba się pochlastam

40,266

Spo mój syn tak samo,no i matematykę tyz.Tak jak 1/3 klasy.

40,267

ja tak samo. chemia i polski. sie na mnie babka od polskiego uwziela grrrrrrr. i tak to jest. straszna straszliwosc zla!!!

40,268

bulinka_1969 napisał/a:

Markadia,ale tak się da zacytować jeden post,a jak chcesz drugi w tej samej wypowiedzi,to się już nie da.

No kurka tak, nie da się hmm
Nie umiem no,ale czy muszem umić wszystko,nie muszem tongue

40,269

bulinka_1969 napisał/a:

Spo mój syn tak samo,no i matematykę tyz.Tak jak 1/3 klasy.

Córa ma pójść jutro rano do nauczyciela. Ale czy on ja dopusci do egzaminu? Nie wiem. Ta sama sytuacja była w ubieglym roku.

Powiem tak... Nie zamartwiam się juz tak bardzo. Jest duza. Ja za nia zycia nie przeżyje. Jak teraz pracuje, tak jej starczy na zakupy w przyszlosci.

40,270

No nie musimy,ale możemy heh...

40,271

Markadia napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

No kurka tak, nie da się hmm
Nie umiem no,ale czy muszem umić wszystko,nie muszem tongue

Dziewczyny, da się. Pod warunkiem, że w ręku macie myszkę. Schodzicie nizej na inne odpowiedzi albo otwieracie jeszcze jedną kartę z forum i kopiuj wklej jedziecie.

40,272

Spo,ale chodzi o to,że musi się starać,żeby w ogóle Ją dopuścił do egzaminu poprawkowego w sierpniu,czy chce jeszcze Go prosić,żeby teraz zadawała.

40,273

bulinka_1969 napisał/a:

Spo,ale chodzi o to,że musi się starać,żeby w ogóle Ją dopuścił do egzaminu poprawkowego w sierpniu,czy chce jeszcze Go prosić,żeby teraz zadawała.

Ona wczesniej byla z nim umówiona na środę. Tę najblizszą. Dziś wyczytała na librusie, ze wtedy jest rada pedagogiczna czy cos. I zamarla...

40,274

Ona jest zdolna dziewczyną, ale takim leniem, ze hej. Myślę, ze mojej winy tez w tym jest, bo przewrócilam Dzieciom w pewnym momencie zycie do góry nogami.

40,275

Myślałam,że macie taką sama sytuację jak my.

40,276

Spo to,że nie chodziła na w-f,nie jest Twoją winą przecież.

40,277

bulinka_1969 napisał/a:

Myślałam,że macie taką sama sytuację jak my.

Przecież Ona w drugim półroczu zaczęła się uczyć! Dopiero, bo liczyla sobie z ocen co musi nadrabiac. A jutro moze się okazać, ze do sierpnia czeka.

Dzis pytałam o oceny. Powiedziala, ze będzie miala dwie czwórki. Ja na to, ze reszta piateczki smile Parstknęła smiechem. Zabic to mało. Oczywiscie wiedzialam, ze reszta to tróje i mierne, ale chciałam ja trochę zawstydzic smile

40,278

bulinka_1969 napisał/a:

Spo to,że nie chodziła na w-f,nie jest Twoją winą przecież.

Wiem, to tylko Jej wina. Mogla wstawac wczesniej. Wf na siódmą. Raz w tygodniu. Są dIeci, które mają gorzej.

40,279

Mój syn ma mierne z góry na dół,a z calej mojej starszej trójki najłatwiej Mu nauka wchodziła.

40,280

Na dodatek uważa,że po co się uczyć caly rok,jak można wszystko w parę dni na koniec zdać.Boję się,że kiedyś Mu się to nie uda.

40,281 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-22 21:59:25)

bulinka_1969 napisał/a:

Na dodatek uważa,że po co się uczyć caly rok,jak można wszystko w parę dni na koniec zdać.Boję się,że kiedyś Mu się to nie uda.

Własnie. Wiesz, ja wciąż Dzieciom powtarzam, ze kiedys mnie zabraknie. Może nawet jutro nie wrócę z pracy. I One będą musiały zatroszczyć się o siebie. Maja o wiele łatwiej jak my...

40,282

Sponiewierana napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

a.....to nie umem.

Oj Wy moje Gamońki...

Jeśli z jednej wypowiedzi chcesz wyodrębnić więcej zdan, każde musisz ująć w takie ramy: najpierw

bulinka_1969  napisał/a:

tutaj wklejasz zdanie

I kazde zdanie z osobna

Tylko ciekawe jak zrobić te ramy ??????:O
pisalam jak krowie na miedzy po kolei big_smile

zaczytałam się duzo tego

40,283

alika40+ napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

a.....to nie umem.

Oj Wy moje Gamońki...

bulinka_1969  napisał/a:

tutaj wklejasz zdanie

I kazde zdanie z osobna

zaczytałam się duzo tego

kpiuj wklej  umiem zeby nie było wink

40,284

No i poszly sobie sad

40,285 Ostatnio edytowany przez Volver (2015-06-22 22:20:33)

Dagmara1977 napisał/a:

POMOCY JA CHCE TE PLYTE!!!!!

Dagmaro, ale co oznacza dla Ciebie okropnie drogi ? Na allegro ktoś sprzedaje 8 filmów Bollywood za 25 złotych, w tym ten którego szukasz. Nie sądzę, żeby udało się Tobie kupić ten film taniej. To prawdziwy hicior wśród miłośniczek tego kina ... wink

40,286 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-22 22:53:46)

alika40+ napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:
bulinka_1969 napisał/a:

a.....to nie umem.

Oj Wy moje Gamońki...

bulinka_1969  napisał/a:

tutaj wklejasz zdanie

I kazde zdanie z osobna

zaczytałam się duzo tego

Ale jakie ramy? Muuuuu

Dżyzys...

[ quote ] ......... [ /quote ]

Tu gdzie masz kropki to cytowane zdanie (resztę zjadasz. A te znaczki bez spacji smile

40,287

Volver napisał/a:
Dagmara1977 napisał/a:

POMOCY JA CHCE TE PLYTE!!!!!

Dagmaro, ale co oznacza dla Ciebie okropnie drogi ? Na allegro ktoś sprzedaje 8 filmów Bollywood za 25 złotych, w tym ten którego szukasz. Nie sądzę, żeby udało się Tobie kupić ten film taniej. To prawdziwy hicior wśród miłośniczek tego kina ... wink

zapodaj linka ok? bo tego nie widzialam.
wiecie co laski? czasami sie zastanawiam jak to byloby sie z wami w realu na piwku czy winku spotkac. jak myslicie kiedys uda nam sie to zrealizwac? ktora wogole by chciala? wpisywac sie na liste jak cos bedzie na przyszłosc tongue :

1.Dagmara1977

40,288

Przyszła mi jeszcze jedna myśl do głowy... Sprawdź może aukcje zakończone i napisz do sprzedawcy, któremu płyty nie udało się sprzedać. Może akurat...  smile  Zerknęłam sobie w historie  na allegro i widziałam, że były oferty sprzedaży tego filmu ( w czerwcu) po jakieś niespełna 10 złotych.
Zamieszczanie linków jest niedozwolone... Aukcja 5449367354 smile

40,289

to by bylo ciekawe. wczesniej widialam to jedna plyta od 50 zl w gore. to jednak troche duzo jak na moj budzet

40,290

Właśnie doszło pomiędzy mną a Starszą Córka do dość nieprzyjemnej wymiany zdań.

Łzy nie chcą przestać płynąć... Wodospad łez? Boże...

40,291 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-06-23 05:11:51)

Spo to tylko wiek i Jego prawa.
O tym spotkaniu były juz wcześniej rozmowy.To wszystko jest do dogadania:czas,miejsce... Też coraz bardziej mam ochotę poznać Was w realu.

Miłego wtorku!

40,292

hey witam i ja wtorkowo  na caffe zapraszam  http://imgup.pl/di/DVFC/10-42-.gif

Bulinka  - witaj poranny skowronku

takie spotkania w realu są superaśne - zapewniam ,że każda inaczej wygląda niż sobie wyobrażamy ...hii

Meg no proszę Cię nie baw się w dziecinadę ... pisz dalej lol
na cafejce nie jest TWA czyt. Towarzystwo Wzajemnej Adoracji lol
dlatego TU czytam i pisze .... bo nie lubię "słodzenia"   przeciEEEE cukier w nadmiarze  szkodzi )
a wazelinkę używam tylko do smarowania ust lol  http://imgup.pl/di/KXL2/nie-musze-byc-lubiana-przez-wszystkich-2015-05-19-20-03-52.jpg
( tylko nie odbierać źle ostatniego słowa smile)

post - to jest słowo pisane
nie przeczytasz intonacji głosu - możesz mieć zły humor
i przykładowo źle odbierzesz to - i przypisujesz do siebie ... 

z uśmiechem na twarzy czytałam Twoje wpisy lol jak przygotowujesz się do wizyty "nawleczonego" lol

http://imgup.pl/di/HCU1/746sob-tka.jpg dziś wiankiem rzucę - może go jakiś chooop wyłowi lol

co do cytowania - jeden post - danej osoby ... to pikuś
ale ..... cytowanie w jednym poście wypowiedzi kilku dziewczyn ..
to dla mnie sztuka nie do opanowania ....  nie podejmuje się nauki smile

http://imgup.pl/di/PI83/fb7ea2-141581102294.jpg

http://imgup.pl/di/DJW4/podaniej-515x708.jpg 

u mnie znowu leje .... bleeeee
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  bez wyliczanki ....

40,293 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2015-06-23 08:28:54)

hejka dziewczyny,

ale fajnie trafilam...no miodzio...tak dobrze jeszcze nigdy nie mialam...mam szczescie
Alika Slonko...a Ty w piatek jedziesz?
Bacha...jak zwykle rozwalasz humorem:) z rana
Spo...ile lat ma corka? jesli nastolatka...to bierz poprawke...no prosze Cie

buziaki dla Wszystkich

40,294

Hejka

Soniu w piatek rano jadę,juz mam cykora, zreszta jak zwykle to norma u mnie wink

Ba-Cha noooo brak mi słow na Twoje dowcipy, zawsze jak Cie czytam to mam banana big_smile
Podanie super  big_smile
Ja tez chcę wianki rzucać !!!!!!!!!

Beatko w tamtym roku bodajze pisałysmy o spotkaniu, pamietasz?????;)

Sponi tak bywa,ze nie raz powiemy parę slow za duzo, przemysli i przeprosi smile

Spokojnego dnia Netki smile

Pada u mnie a ja po fajki muszę isc sad

40,295 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-06-23 09:27:27)

dosiadam na chwile z kawuś...
Sonia...fajno, to znaczy, że net jest.. smile
Spo...no właśnie... niech poatakuje...powywala...potem pogadacie normalnie smile sama wiesz... smile cho na kawuś i ciacho smile
Alika..też nie umiem tak wyłapywać kawałków tekstu z posta... ale co tam, piszę nick osoby i się odnoszę bez tekstu licząc na to, że ktoś pamięta... jakoś trzeba sobie radzić... smile
U mnie deszczowo, remontu ciąg dalszy...mało wczoraj zrobiłam...
Ściskam ciepło dziouchy kafejkowe.. smile
Spotkanie...ba...pomysł fajny...ino raz...problem jak zwykle w szczegółach, każda gdzieś tam w innym kącie Polski, dziewczyny Sonia i Alika już by musiały być w kraju, poza tym jeden termin...trudno byłoby zgrać i czasowo wszystkich i wiadomo finanse..

40,296

Mamuska smile no miodzio, mam net w sypialni ...
dobrego remontu ...
Wiecie co tak sobie pomyslalam, ze nasza kafejka to taki przekroj spoleczenstwa...rozwodki, mezatka, wyjazdzajace za praca, te na swoim, te na etacie...i mozna byloby tak dalej wymieniac...kalejdoskop

40,297

Hejka we wtoreczek smile

U nas też leje od wczoraj i zimno sad

Już zakumałam o co chodzi z tym cytowaniem po kawałku z różnych postów ale to trochę zachodu jest tongue

Aliko to nad czym się zastanawiasz uwij jakiś wianek i rzucaj,u mnie nie ma do czego tych wianków rzucać,ale zawsze można inaczej się zabawić w tę noc lol

http://asset-f.soup.io/asset/4499/0047_ff05.jpeg

Tylko kurka zimno jest big_smile

Soniu cieszę się,że fajnie trafiłaś smile
Domyślam się,że tak samo pracujesz jak Alika co?

Ja też kiedyś mialam propozycję takich wyjazdów do Niemiec na zmianę z koleżanką,tym bardziej,że mam wykształcenie medyczne,ale nie mogłam przecież zostawić dzieci z tym... hmm no "kutafonem" czyli ich ojcem.

A mówiąc o ocenach dzieciaków to moja będzie mieć jedną trójkę z angielskiego,reszta to czwórki i piątki.
Z angola nie ma jej kto pomóc za bardzo,starsza świetnie zna ale nie jest na miejscu,więc robi co może ale   
to za mało.

Miłego wtorku życzę i słoneczka big_smile

http://pu.i.wp.pl/k,MTMzNTQ1NjMsNDU0NTEwNjU=,f,sloneczko.gif

40,298 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-06-23 10:18:09)

Tak Alika pamiętam dobrze o tych rozmowach.Nawet ja miałam coś wynająć.Niedaleko mnie ok.40 km są jeziora i domki kempingowe.Ewentualnie mogłabym dowiedzieć się o wynajęciu domku od fundacji Mielnica.Co roku jadę tam na tydzień na zjazd matek z dziećmi niepełnosprawnymi.To jest nad jeziorem na uboczu wśród drzew.Są pokoje,w każdym kilka łóżek.Jest kuchnia i trzy łazienki.To jest taki jednopiętrowy dom.Gdyby rzeczywiście byli ochotnicy,to można by w jakiś ciepły miesiąc pojechać.Mój mąż ma też znajomego,który ma pałacyk gdzieś w okolicach Leszna.Tam też jest jezioro.O ile pamiętam,to chyba 30 zł jest nocleg.Tam można kupić też posiłek.Nawet może to byłoby lepsze,bo nie byłoby problemu,żeby coś zjeść.Ewentualnie przecież można sobie jedzenie samemu skołować,żeby było taniej.Zarezerwowałybyśmy +- ilość miejsc i każda by za siebie płaciła.Nie wiem nawet,czy tam nie pojadę,bo mąż ma znajomych na IPON-ie i planują się tam spotkać.
Tak więc od Was zależy.Zresztą może ktoś będzie miał lepsze propozycje.

Soniu cieszę się,ze masz internet i że jesteś zadowolona.Fajnie,ze Ci się układa.Masz też rację,że mamy tu mieszankę wybuchową,ale to chyba fajnie,bo jednostajność zanudza i tematy się kończą.

Basiu Ty też jesteś ranny ptaszek.Jeszcze zawsze nam tu rozświetlisz zawsze dzień tymi humorkami.

Mamuśka pogoda nie popędza do pracy,ale życzę dużo siły do remontu i werwy.

Markadia fajna propozycja zabawy.Tylko figura nie ta heh...

Co do pogody,to wczoraj mąż wysłuchał,że lato będzie chłodne i mokre.Szkoda by było.

40,299

Po powrocie z pracy zastałam Starszą szykującą się do wyjścia. Kolejny raz bez uprzedzenia. Bez zapytania o zgodę. Poniedziałek. A Ona na imprezę? Cóż, uznałam, że w końcu jest nastolatką. Koniec roku szkolnego, niech się dziecko bawi? Z Młodszą poszłyśmy na zakupy?

Wieczorem dość późnym dostałam smsa z zapytaniem czy śpię. Ponieważ nie zauważyłam ciąg dalszy odbył się na telefonie z Młodszą. Okazało się, że Córa zaplanowała, że w naszym domu będzie spać jej koleżanka. Wzburzona (bo takie sytuacje bez uzgodnienia ze mną zdarzały się już wcześniej) odpisałam, że tym razem to niemożliwe. Dodałam też, że stawiając nas pod ścianą zrozumie mój sprzeciw. I wtedy się zaczęło?
Sms po smsie? Że Młodszą traktuję jak księżniczkę. Że kiedy przyjeżdża robię obiadki, biegam na zakupy. Że nie interesuje mnie czy Ona ma co jeść. Że zawsze faworyzowałam siostrę. Byłam zaskoczona. Ale to jeszcze nic?
Wróciła po parunastu minutach po skończonej pseudo rozmowie. Zaryczana na kanapie, Ona w kuchni obok. Przesłała kolejnego smsa? Poszłam do Niej? I zaczęło się?
Zarzuciła mi, że jestem taka milutka bo nie chcę, żeby One zmieniły zdanie i czasem nie zostały przy ojcu. Porównała mnie wtedy do niego. Z pełnym przekonaniem stwierdziła, że ja ich wcale nie kocham. Bo chodzi mi o kasę, żebym nie musiała płacić alimentów. Zamarłam? Dostałam nożem w plecy. I czułam z każdą chwilą jak przekręca ten nóż zagłębiony w moim ciele?
Łzy płynęły? Patrzyłam na Nią i przez chwilę nie byłam w stanie wydobyć z siebie słowa? Taki widok matki sprawił, że moje kochane Dziecko nabrało jedynie więcej animuszu by wbijać nóż jeszcze głębiej?
Dalej wypomniała mi fakt wdania się w romans. Bo nie miałam dla Niej czasu a Ona mnie potrzebowała? Na moje pytanie jak długo jeszcze będzie nade mną się pod tym względem znęcać , nie potrafiła powiedzieć.
Milczała też, gdy zapytałam dlaczego nie ma pretensji do ojca o jego zdrady sprzed lat. No tak. Nie udowodniłabym tego faktu teraz. Milczała, gdy zapytałam dlaczego nie atakuje ojca, który Jej własną matkę niszczył psychicznie. Nie zapytała co czułam, gdy płaciłam za Ich spokój dewiacjami seksualnymi z nim?
Gdybym była złą matką, odeszłabym. Spotykała się z kochankiem. Płaciła te alimenty i miała Je w nosie? Ja tego nie zrobiłam. Jeszcze dziś pstryknęłabym palcem i miałabym kochanka przy sobie. I Ona dobrze o tym wie? A nie chcę tak. Chciałam uwolnić moje Dzieci z rąk psychopaty i zboczeńca. Uwolnić od kogoś, kto nie radzi sobie sam z sobą?
Nocna awantura zbudziła Młodszą. Płakała?
Starsza wyszła w środku nocy. Na moje pytanie dokąd idzie stwierdziła, że przecież i tak mnie to nie interesuje? Wyszła zapewne do swojego nowego chłopaka. Będąc pod wpływem alkoholu.
Próbowałam powstrzymać łzy? Przysięgam. Ale to tak strasznie bolało. I boli nadal.
Tam w kuchni powiedziałam kolejny raz, że ja już odpuściłam. Bo nie zamierzam żadnej z nich zatrzymywać na siłę. Że nie ma prawa żądać ode mnie bym za cenę własnego życia i resztek człowieczeństwa, które we mnie zostały,  podtrzymywała ich iluzję. Wygodnego domu. Ani wtedy ani teraz.
Czuję się jak bezdomna. Ktoś mi powiedział, że dom jest tam, gdzie ja jestem..
Czy ja znowu umieram?
Widzisz Meg? Jestem zdradzaczką . Wyrodną matką? I mam chyba gdzieś kto sobie o mnie pomyśli. Bo ja tylko wiem jak życie mnie bolało. Na własne życzenie. Za moim przyzwoleniem. Milczącym zresztą, ale do czasu.
Wróć?

40,300

Spo Kochana tulę Cię mocno.Nie wiem ile dokładnie ma to Twoje dziewczę,ale Ona jest za młoda,żeby to wszystko jeszcze zrozumieć.Ja Ją rozumiem,ale Ciebie też.

Posty [ 40,236 do 40,300 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 618 619 620 621 622 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024