Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 616 617 618 619 620 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40,106 do 40,170 z 85,597 ]

40,106 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-06-20 15:03:08)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

My to sobie żyjemy jak u Pana Boga za piecem, a tam takie dramaty. Nie wiem jak bym sie zachowała w takiej sytuacji. Przyjęła islam "na niby" i próbowała wyjechać z kraju? Ratować życie czy być wiernym chrześcijaninem? Jedno wiem na pewno - jestem tchórzem...

Dziś siedzę w pracy piję rozpuszczalną kawę i wyjadam łyżką nutellę ze słoika. Jest zimno. Wczorajszy wieczór przepłakany. Kolejny dołek na trasie  Rozstanie-Nowa ja.  Wieczorem może sie uda na jakieś balety wyskoczyć.  Jednak humor w skali 1-10 plasuje sie u mnie dziś w okolicach "4". Czymże są jednak moje zmartwienia wobec celi śmierci jednej chrześcijanki?

moje dzieło 

tak było:

http://images68.fotosik.pl/984/f3c2c42c710724e8med.jpg

tak jest:

http://images69.fotosik.pl/983/1672b8dd89b586c3med.jpg

To "kwitnąca magnolia", w kolejce czeka "bajkowy róż" /pokój dziecięcia/.

Zobacz podobne tematy :

40,107

Weronka Kochana Ty moja kuliżanko.Mam kuchnie do pomalowania.Daleko mieszkasz ode mnie?He...he...he...

Wreszcie usiadłam.Piję kawkę i kukam do Was.

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25902/440stolik.jpeg

40,108

Bulinka, jak nabiore wprawy - wpadam do ciebie jak przeciąg smile  Może firme założe /malowanie włosów i ścian/? http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

40,109

Tak fryzjerka też by się w rodzinie przydała.Starsza córka mnie upiększy,bo kosmetyczka.Syn ten starszy pysznie ugotuje.Młodszy laptop naprawi w razie czego i życie jak w Madrycie.Młodsza może jakimś rehabilitantem mogłaby zostać,to mi kości na starość wymasuje.Patrzcie jak sobie wszystko ułożyłam.

40,110 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-06-20 16:27:47)

Ja mam strażaka /niedługo promocja smile/ i sponsora /w osobie córki/. Najmłodsza mogłaby być dentystą smile bo mam krzywe zęby smile

40,111

Weronka Twoja córka jest zawodowym strażakiem?

40,112

Nieściśle sie wyraziłam - syn 23 l.- strażak, córka 22 l.- zawodowy sportowiec, najmłodsza 7 lat - nie wiadomo co smile

40,113

Cześć wieczorkiem smile

Ja mam córkę informatyka,przydaje się często oj przydaje,a młodsza jeszcze nie wie ale przydała by się w rodzinie fryzjerka,więc dużych wymagań od niej nie mam big_smile

A propo młodszej zrobiłyśmy przed chwilą koktail z truskawek,pyyycha smile

http://martynapacek.blog.pl/files/2013/06/Koktajl_truskawkowo_mi_towy_ca_y.jpg

Kupiłam dzisiaj nowy blender i trzeba było go wypróbować big_smile

40,114 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2015-06-20 18:20:18)

Dzieki Sponi pomerdało mi się wink

Weronka dobry pomysł z ta firmą, mam tez włosy do pomalowania;)
Dlaczego myslisz ze jestes tchorzem???

Dzisiaj zanosi się u mnie wieczor przepłakany sad

Beatko widzisz jak Ci dobrze  smile

a tak wogole to winko sobie piję potowarzyszy mi ktoś???
http://www.bangla.pl/foto/prod//0030/d/630_01_8186.jpg

zapraszam smile

40,115 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2015-06-20 18:23:18)

Koktajl truskawkowy - smak młodości, robiłyśmy z kumpelą na zmianę raz u mnie w domu, raz u niej, na smietanie z małych szklanych butelek... to były czasy...

W lesie jadłam dziś pierwsze poziomki smile

W sytuacjach krzyzysowych nie walczę - uciekam, wycofuję się. Jestem tchórzem, boje sie zmian, chociaż właściwie najważniejsze już sie dokonały... Nie kłócę się, nie umiem postawić na swoim.
A przecież jestem zodiakalnym Lwem - jakimś niedorobionym smile

Nalej, Alika...

40,116

Hejka dziewczynki smile Tak Was czytam i zazdroszczę zdolnych dzieciaków. Mój synio najprwdopodobniej mechanikiem samochodowym zostanie.

Weronka to ja też w kolejce do firmy ... nie ściany a włosy bo już mam odrosty i to nie fajne jest,

Markadia ja uwielbiam koktajl z truskawek wbijam do Ciebie zgoda?

Bulinka Ty to masz full wypas z dzieciakami. Kosmetyczka ... marzenie bo ciągle kasy brak a jak jest w domu to już pełnia piękności dla mamy smile

Dziewczyny nasz wymiar sprawiedliwości też pozostawia wiele do życzenia. Jak się ogląda programy gdzie po 20 latach świadek koronny mówi że się pomylił i wsadzili niewinnego to człowiek sam by zagryzł go własnymi zębami albo skazuje się kogoś na podstawie poszlak i śladów na kieliszku gdzieś tam w knajpie gdzie był tłum ludzi to też nie fair. Ja się z takimi rzeczami zgodzić nie mogę. Brat mojej przyjaciółki jest policjantem kryminalnym i jak po pijaku na imprezie mówił że ch..j ze sprawiedliwością trzeba złapać jakiegoś jelenia żeby szybko sprawę zamknąć i dostać nagrodę to ze złości palnęłam go bo jak tak można. Zniszczyć niewinnemu człowiekowi życie tylko po to żeby się wykazać. Jeżeli nie ma kasy na adwokatów to spędza tyle lat w więzieniu za free a oni przy wódce się tym chwalą. Co za świat. Ja debilka ciągle wierzyłam w sprawiedliwość a jej po prostu nie ma.
U nas jechał pijany policjant autem i zjechał na chodnik i zabił człowieka. Zwiał z miejsca wypadku ale że nie mógł się na nogach utrzymać to go złapali i cóż. Człowiek nie żyje a policjant dostał pół roku odsiadki i ugadali się z prokuraturą że wyjedzie do brata za granicę i pseudo wdowie (bo oddała swego męża a tegoż samego zabitego do przytółka) miał zapłacić odszkodowanie żeby jej gębę zamknąć. Inny w takiej sytuacji dostałby 15 lat. Kurde no nie do wyobrażenia,

40,117

Na razie moja córka jest ekspertką w paznokciach.Jak mi ostatnio założyła hybrydy przed wyjazdem,to jeszcze ja mam.Wprawdzie na połowie paznokci,bo są odrosty,ale są.Dziś córuchna przyjeżdża na nocleg,wiec mi zdejmie stare i założy nowe.
Syn kończy drugą klasę gastronomiczna,a najmłodszy dopiero idzie do technikum informatycznego,ale ja już mam plan hi...hi...

40,118 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-06-20 19:49:17)

heyyy
która Mycha ma swój helikopter bądź odrzutowiec
sru ....  bilety na Chrisa są po DYSZCE od koników   
ubrać się cieplutko - bardziej na zimowo + ocieplane gumniaczki hiiiiiiiiiiiiiiii

mogłam iść za darmo lol ale dla tej jednej piosenki ...  podziękowałam lol

40,119

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11536146_835177646573940_949646246995185313_n.jpg?oh=9ed3402db58e4c06feaf27c879fb5c16&oe=5629A7CE

40,120

Weronka? A co to za skrzynia? Gwoli Twego byłego. Juz Tobie kiedys tłumaczyłam jak na to winnaś patrzeć. Dostaniesz po doopie, zobaczysz. I wcale tchórzem nie jesteś, bo:
1. mówisz o sobie
2. przemalowałaś pokój lol

Aliko, dołącze do wina na chwilunię. I nie płacz Myszko. Domyślam się, ze już tęsknisz.

Meg... Ja tez nie mam czym się chwalić. Starsza radochę ma, bo zaliczyła na miernych w większosci. Jeszcze wf nam został we środę smile

Biegnę ogladać dokument na Fokus.tv,  kryminalistyka i medycyna. Zagadki, takie lubię.

Ciepełka Wam życzę Dziewczęta.

40,121

Alika...co sie dzieje? skad zły?
ja co nieco dzisiaj kupiłam na wyjazd...troche jedzonka, torebke...no musiałam...wszystko sie podarło...a bardzo oszczednie zyłam przez ten studencki rok
Alika ja sobie małego konika...wodeczke kupiłam, jutro rano do kawki juz na lotnisku ...hihihi...za Twoje zdrowko wypije...towarzyszko niedoli smile
Jutro o 12 polskiego czasu bede juz w Londynie.
Kochane moje trzymajcie sie ciepło...dobre mysli mi przysyłajcie...proszę

buziaczki

40,122

Miękkiego lądowania, Sonia :-)

Spo, to co widać na zdjęciu to paka na umarlaka :-)

40,123

Kurcze brakuje mi cos i dlatego mi tak źle, wypiłam dwie lampki wina i nic a nic mi się nie poprawiło sad

Sonia dzieki i powodzenia ,zagladaj od czasu do czasu, trzymam kciuki.  buziaczki rowniez smile

Sponi sama nie wiem co mi jest sad  chyba dobija mnie ta samotnośc , nooooooooo!!!!!!!!!!!!!

Weronka  cos sciemniasz ;)z tym lwem niedorobionym wink

Ba-Cha PKS tylko  sad  tongue   a dlaczego takie tanie bilety tylko po 10  yikes cioooooo?????

40,124 Ostatnio edytowany przez Dangerous Lioness (2015-06-20 21:48:19)

hajo tongue co tam u was slychac kochane? u mnie dzis szaro. i jakis szary dzien.  jestem zmeczona calym tygodniem. musze posprzatac a strasznie mi sie nie chce. jeszcze chyba wlosy zafarbuje jak moj kochany bedzie mial chec mi pomoc. a z tym tez roznie bywa. to byl koszmarny tydzien.

no tak. nikogo nie ma sad
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRyoWHGhMqXo7Ughd586hSlBx9ubkwwo2Yb43AT8tobGtKm5W1h

40,125

smutno mi samej sad
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-yXFa7PhiqKuuxg5GdnSRnT3cJFxKdB-TWrftO6ZXYx76F3qxgA

40,126 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2015-06-21 01:18:10)

No wlazła ja, bo zdzierżyć nie mogę..jaka sama..jaka sama, toż dyżurna wekująca kuka co jakiś czas ino nie klika... ????
Smutasy jedne..
Jeszcze zdążymy się napłakać, a najlepiej to razem przy alkoholu, z radości..
Alika mnie też samotność porządnie daje popalić..
Taki los chyba..troche wybór.. Najgorsze chwile, gdy nie mam nic do roboty i dzieci nie ma..
Wyć się chce..
Weronika..zrobił się tam bardzo ciepły, przytulny pokój, i tak pojaśniał fajnie ????

40,127

hellou Dziewuszki   zapraszam na caffe
     taki smutny siedzi - dotrzymajcie mu towarzystwa lol

http://imgup.pl/di/M86G/18891-47d9ca58f12be5c7aea58de2bf511225.jpg

Aliko bilety przed koncertem chodziły po 270
oficjalnie były chyba po 350 ....
Chris - to porażka by go zaprosić ...
próbowałam na YT - wysłuchać jego koncertu - nie dało się ....
piosenkę się zna z nagrania studyjnego lol a w realu .... nie wychodzi ...
Ci co tak tanio sprzedawali bilety -  pozbywali się swoich darmowych lol
no i pogoda nawaliła ....

w tamtym roku był STING - to już co innego lol 

co do tego artykułu o ISLAMIE
to cieszmy się,że mieszkamy w Polsce

http://imgup.pl/di/VOZS/1370099462-b92wc0-600.jpg

http://imgup.pl/di/IJYV/a-co-jakby-w-tym-momencie-2014-04-24-10-26-12.jpg hiiii

tym KORANEM mają zryte łby lol:lol:  normalnie fanatyzm smile

milutkiej niedzieli - słonecznej i cieplutkiej ..... smile:)

40,128

Dzień dobry smile Ufff.... Przysnęło mi się wczoraj. Jak niemowlakowi.

Dagmarko, Ty się nie stresuj. Nikogo nie odstraszasz. Zawsze mamy coś do robienia. A jak Tobie źle, pisz Maluszku.

Weronka i Aliko, ile tego napoju posmakowałyście? Juz Was obie widzę jak sobie polewacie smile A... Skrzynia na umarlaka podoba mi się. I efekty Twojej pracy też. Moja kuchnia stoi. Jejuś, marzę o takich prostych ścianach sad Strasznie duzo pracy przede mną.

Meg... Odnośnie tego co napisałaś o Temidzie. Usłyszałam kiedyś: daj mi człowieka a znajdę na niego paragraf. Wierzę jednak w sprawiedliwość. Naiwnie może, ale wierzę.

I humorek o poranku...

http://www.xdpedia.com/upload/images/wraca_zona_do_domu_i_widzi_kartke_na_2013-03-29_04-23-57_middle.jpg

40,129

hej ... hej ..
w ten niedzielny poniedzialek .
Soniu miekiego ladowania , i dobrego pobytu .
my tu wszystkie samotne  kazdemu ona doskwieta .
ja tez z doskoku zagladam  , nie zawsze mam czas pisac .
smacznej niedzielnej kawki

40,130 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-06-21 08:12:50)

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/162b40dbd1ce95e5c299e4cebe4b12f4_th2.gif

Co tu tak smutnawo się zrobiło jakoś?Powiało chłodnym wiatrem jak nic.
Do mnie starsza córunia przyjechała.Wiecie,ze Ona nawet od czasu jak się wyprowadziła,to jak przyjeżdża,to nawet z ojcem inaczej rozmawia?Przyjechała do mamusi ze spóźnionym prezentem na dzień mamy.Mówiłam,żeby nie przyjeżdżała,a Ona przywiozła ulubiony likier kokosowy mamuni i zrobiła mi paznokietki heh...Likierek obie wypiłyśmy,bo mąż od kiedy wyniki odebrał i z Panią doktor rozmawiał,to alkoholu już nie tyka w ogóle.Tak więc winko,to tylko dla mnie zostało.Nawet piwko w upalne dni będę sama do lusterka piła.Już wiem....wszystkim się z Wami podzielę.
Teraz piję sobie kawkę.

Soniu szczęśliwej podróży i jak tylko będziesz mogła,to zdawaj nam tu relacje,bo będziemy tęsknić.Na razie szczęśliwego lądowania.

Elzbietko,no nie wszystkie jesteśmy samotne.Ja to tak trochę po drugiej stronie parawanu,bo czasem to bym chciała odrobinę samotności.Teraz wakacje się zaczynają,wiec będzie jakby trochę gęściej.

Spo ten kawał,to rzeczywiście extra jest.Co do młodej,to ciesz się,ze przejdzie,bo to jest najważniejsze.Czasem inaczej się nie da.jak pójdzie do pracy,to nie będą się pytać jakie oceny miała.Majka się cieszy,ze będzie chodziła do szkoły i codziennie lekcje odrabiała.Ciekawe na jak długo Jej tego entuzjazmu starczy.

Basiu taki mem dla nas hm....no,ale towarzystwa to może mu Mu dotrzymać.

Mamuśka,Alika,Dagmara nie jesteście same.Jak co,to wlazować tutaj,czytać i pisać.

http://i1.celebixy.pl/8eb54091f777615678a6fe96c6d92c3df7c14301/po-prostu-sie-usmiechnij-jpg

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTv3vILCjnUcKMo-k8uuoWvjdgNT4rDVwiSySNze2WxgUZnbJxOKA

40,131

Heloł Dziewczyny smile

I co? Główka boli po winku i likierkach. Przecież wiecie, że się nie miesza...:)

Dagmarek dlaczego ostatnio jest Ci smutno?
Jeśli to przez  Twojego faceta, tzn. że Ty za dobra jesteś. Ty już nie kupuj więcej miętówek. Teraz zakupy rób w warzywniaku. Papryczkę chili ....hihiiii....:)

Kara musi być!!!  smile

Alika stresujesz się? Nic się nie bój. Jesteśmy z Tobą. Nie damy Ci krzywdy zrobić. smile

W kupie siła. Kupy nikt nie ruszy  smile

Odpoczywajcie dziś milusio. Słoneczka Wszystkim smile:):)

A się pochwalę znów. A co?
Usłyszałam wczoraj komplement (choć może ktoś inny nie odebrałby tego w ten sposób). To było mile  powiedziane, z uśmiechem i podziwem: " jesteś cyborgiem, nic nie jest w stanie cię złamać"

Kurcze, to daje jeszcze więcej siły. To, że wiesz, że inni to widzą i cenią. I wiesz, że nie możesz ich zawieść i się poddać.

Cycki w górę  ( te, które mają:)) a reszta .......uszy do góry:)

40,132

Hejka smile

Nie dawano z łozka wylazłam, kawkę wypiłam tongue lukam na tvn. coś ma być na temat jak zapewnić sobie szczeście.
Podziele się z Wami tymi wiadomościami wink

De M rozsmieszyłaś mnie z tym cyborgiem smile
Kurcze muszę się wziąć w garśc i cycki do gory !!!!!! big_smile

Dobra zmykam na razie

Paaaa  miłej niedzieli

40,133

Też mam cycki,więc w górę he...he...

40,134

Hej Dziewczynki smile

Ja cycki też posiadam,więc podrzucę do góry razem z Wami he he tongue

Chociaż do śmiechu mi nie jest hmm
Moi rodzice chcieliby zabrać moją młodszą córkę w lipcu na Słowację.
Ale oczywiście jej tatuś a mój ex ma z nimi na pieńku i już robi fochy,że on się nie zgadza.
Ok dobra to dziecko będzie siedziało całe wakacje w domu bo nas nie stać obecnie na wyjazdy wakacyjne.
Wrrr ubić takiego to mało http://emotikona.pl/emotikony/pic/2krzeslo.gif

Dzisiaj Noc Kupały,czyli Świętojańska,obchodzicie jakoś?

http://naludowo.pl/wp-content/uploads/2015/05/noc-kupaly.jpg

U nas rano padało,teraz przebija słoneczko,może się wypogodzi ale chłodno jest hmm

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11244579_927819013936506_8986773877833785392_n.jpg?oh=b6b2aa6c3b613802cfaea93624fdd20e&oe=56219459

40,135

Markadia...dzisiaj Noc Kupały?
Czy to to samo co Świętojańska ?
Myślałam, że to z 23 na 24 czerwca?

A czemu dziadkowie nie mogą Małej zabrać ?
W czym problem ?

Czy mogę Cię spytać o alimenty na dzieci? Chodzi mi o pełnolatki.

A może któraś z Was dziewczyny ma doświadczenia w tej materii?

40,136

mozna mozna sie posmiac ,
juz za tydzien wakacje .
a ja chyba gosci dostane . ogarnia mnie juz przerazenie

40,137

De M napisał/a:

Markadia...dzisiaj Noc Kupały?
Czy to to samo co Świętojańska ?
Myślałam, że to z 23 na 24 czerwca?

A czemu dziadkowie nie mogą Małej zabrać ?
W czym problem ?

Czy mogę Cię spytać o alimenty na dzieci? Chodzi mi o pełnolatki.

A może któraś z Was dziewczyny ma doświadczenia w tej materii?

Mozesz, syn się uczy prawda? Ja tak na chwilkę, potem pogadamy smile

40,138 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-06-21 11:17:07)

Alimenty na dzieci należą się chyba do 24roku zycia jezeli się uczą.

Markadia potrzebujesz zgody exa,żeby dziecko wyspać z dziadkami?

40,139

Hej! To ja musze jakiś wianeczek puścić na wodę /czuję sie jak dziewica "z odzysku"/  http://emotikona.pl/emotikony/pic/oczko.gif

40,140 Ostatnio edytowany przez De M (2015-06-21 11:24:11)

No,dobra smile ..
to pytam smile

Tak. Uczy się. Od września będzie klasa maturalna. Nie pracuje. Jestem WZOROWYM  uczniem z bardzo wysoką średnią. Piszę o tym, bo może ma to znaczenie. (Nie wiem czy jakakolwiek opinia o dziecku ma znaczenie).  Będzie studiował w innym mieście później. Tak sobie wykombinował.

Wiem jakie dokumenty, adwokat wszystko napisze, będzie pełnomocnictwo, więc od strony prawnej jesteśmy bezpieczni.

Ale...wiem też, że Młody musi zeznawać w sądzie, przynajmniej na pierwszej rozprawie. Boję się, że nie ma wiedzy o swoich kosztach. To ja robię zakupy, opłaty, rządzę kasą hihiii...(jak to pięknie brzmi  smile ta " kasa" znaczy  smile )
Czy on musi to wszystko wiedzieć? O co będzie pytał sąd? Z czego Młody będzie musiał się wyspowiadać? I jeszcze...On nie ma z patafianem kontaktu. Nie chce i już. Czy to ma znaczenie?

Weronka no to jak dziewictwo odrasta to ja tyż...ja tyż  smile:):).
Może sprzedać ? Na allegro... hihii...

40,141

Bulinko żeby dziecko wysłać zagranicę trzeba miec zgodę obojga rodziców.
No i przede wszystkim musi mieć jakiś dokument paszport albo dowód tymczasowy i tu też musi być podpis obojga rodziców hmm
A alimenty należą się dziecku do 26 roku życia,dopóki się uczy.

Sorry nie dzisiaj a we wtorek jest Noc Kupały,zmyliło mnie to,że po włączeniu tv cały czas o tym trąbią i nie skojarzyłam daty hi hi big_smile

40,142

Ale na Słowację to chyba nic nie potrzeba. Granice są pootwierane. Ostatnio jak jechałam to żadnych strażników nie było. Nikogo nie było na granicy. Przejechałam bez żadnych kontroli. Bo tam nikt już tego nie pilnuje. Budki celnicze stały puste. Moi rodzice zabierali dzieciaki na wycieczkę na Słowację i nikt niczego od nich nie chciał.

40,143 Ostatnio edytowany przez elzbieta47 (2015-06-21 11:50:45)

na dowod tymczasowy jet potrzebna zgoda tylko jednego opiekuna prawnego .
pytalam sie
DM  tak to prawda granice UE sa bez straznikow ale moze zdazyc sie , ze zatrzymaja cie do zwykłej kontroli np. na słowacjii wiec musisz miec dokument torzsamosci . . a w UE poruszasz sie z dowodem osobistym lub tymczasowym

40,144

Nam w UM powiedzieli,że obojga to ja już nie wiem?

40,145

ja tu u nas w Polsce byłam sie pytac . bo paszporty moje dzieci juz maja niewazne .
i pytałam sie w lutym tego roku i tak pani w urzedzie mi powiedziała , ze na dowod tymczasowy dla dzieci jest potrzebny tylko jeden podpis i zgoda jednego opiekuna prawnego . takiej informacji mi udzielono

40,146 Ostatnio edytowany przez Dangerous Lioness (2015-06-21 12:26:23)

Hejka tongue zapodaje ciacho smile
http://www.ravelo.pl/pub/mm/multimedia/image/jpeg/10853869_0.jpg

40,147

Markadia to Ty się jeszcze raz dopytaj. Bo w urzędach każdy urzędnik ma inną wiedzę smile
Może wystarczy legitymacja szkolna? Jeżeli można to załatwić inaczej (...jeśli można...) to ja bym się exa nie pytała. Wiem, że prawnie trzeba sad. Ale przecież to tylko kilka dni wakacji, a nie przeprowadzka na stałe. Się płaci, się wymaga. A jak się nie płaci, to się ma guzik do powiedzenia. No ale ja to ja. Rogata jestem i już smile.
I jestem potworem smile. No trudno. smile
A co on może zrobić? Napisze do Ministerstwa, że mu dziadkowie dziecko na wakacje porwali?
Jeśli jest tak jak mówi Ela, to problem rozwiązany.
O kurcze. Nie gniewaj się, ale mnie zdenerwował ten Twój ex. Zamiast się cieszyć, że jego dziecko będzie miło wakacje, do których on nie musi dokładać, to jeszcze problemy stwarza.
Trzymam kciuki, żeby się udało  Kochana  smile:):)

Hihiii...zebrał ten Twój za wszystkich facetów. Zostanę feministką smile

Dagmara humorek poprawiony widać. Cieszę się. smile

40,148

Hej niedzielnie, kawka później..
Eluś jak to prawda to Cię wyściskam po stokroć..
W przyszłym roku mogę z dziećmi jechać taniutko do Pragi, wyjazd z pracy,a bez dowodów dla dzieci nici by z tego były chyba..

40,149

mozna tak powiedziec :-D takie ciacho to sama bym zjadla a alimenty na dziecki jesli sie uczy placi sie do 25 roku zycia. jak z wyjazdem za granice jest to nie wiem ale wydaje mi sie ze nie potrzeba zgody obojga rodziców. no bo jak jest samotna matka to co? dziwne to takie. trzeba sie dopytac dokladnie

40,150

tak byłam sie pytac bo tez siostra chce sfinansowac dzieciom wyjazd na swieta ,
a z paszportami kiedys mialam problem bo nie mogłam sie u[rosic tatusia o zgody .
a teraz stwierdziłam , ze jesli moga poruszac sie po UE na dowod to lepiej mi wyrobic dowod tymbardziej , ze jest darmowy . . moje maja 17 lat i 15 lat dzieciaczki

40,151

Czuję się jak w kancelarii prawnej smile Ach Wy moje Mądrutkie Skowronki. Co dwie głowy to nie jedna smile

Dołożę swoje trzy grosze.

1. Z tymi alimentami polemizowalabym. Swojego czasu szperałam i to ostro w tym temacie. I nie do konca jest tak, że do 24 roku życia. Generalnie chodzi o to, że rodzic płaci te świadczenia na poczet dziecka do momentu aż ono będzie w stanie utrzymać się samodzielnie. Co nie znaczy,  ze do bólu...

2. W sprawie wyjazdu za granicę.... Przeszłam katorgę, gdy były zabrał moje Dziewczynki na inny kontynent. Bałam się, ze może już nie wrócić. Nie miałam nic do gadania. Przekroczył granice bez problemu. Opiekunem prawnym był tak jak i ja.

40,152

wiecie moja sasiadka starala sie o alimenty na swojego narkomana
ktory nie skonczył gimnazjum . a ma juz 19 lat
niewiem jak to sie skonczyło czy dostala je na tego nieroba czy tez nie .

40,153

elzbieta47 napisał/a:

wiecie moja sasiadka starala sie o alimenty na swojego narkomana
ktory nie skonczył gimnazjum . a ma juz 19 lat
niewiem jak to sie skonczyło czy dostala je na tego nieroba czy tez nie .

Możliwe, że nie. Bo dziecko musi mieć jedno w zanadrzu. Chęć nauki.

Jezu, a może skonczyło się tak, że on chory i zasadzono mu te alimenty?

40,154

niewiem jak sie skonczylo bo powiedzialam jej kilka słow . i sie na mnie obrazila
wiec nie wiem .
moze dobrze plakała , i sad dalej przyznał alimenty na narkotyki  .

bo ona twierdzi , ze synek niemogl sie uczyc  bo tato sie nie interesował . a cpa od 14 roku zycia .
i tato ma obowiazek płacenia bo on niemoze sie uczyc  ani pracowac . prawdopodobnie przez te wszystkie swinstwa ktore brał to rozwalil sobie serce

40,155

jesli sie uczy to do 25 roku zycia, ale musi sie uczyc tego jestem pewna. tak samo z rodzinnym. jesli sie uczy do 25 roku.

40,156

To ja wiem. Że nie zawsze i nie każdemu pełnoletniemu się należą. Właśnie Młody będzie udowadniał w sądzie, że jemu tak. Dlatego pytałam o to, o co pytałam hihiii..

Jak coś wiecie, podzielcie się proszę, ładnie proszę  smile

Z czego będzie się spowiadał, jak to ja się zajmuję budżetem?

40,157

zapewne bedzie musial udowodnic wydatki  na wszystko tak jak , ty wnosisz o alimenty i musisz okazac sie rachunkami i wydatkami

40,158

wydaje mi sie ze kazdy sedzia bedzie mial swiadomosc ze mlody nie ma pojecia ile kosztuje zycie jesli to ty go utrzymujesz. bynajmniej powinien miec, a jak zapyta mlodego o koszty zycia to mozesz powiedziec ze to ty sie wszystkim zajmujesz

40,159

De M napisał/a:

To ja wiem. Że nie zawsze i nie każdemu pełnoletniemu się należą. Właśnie Młody będzie udowadniał w sądzie, że jemu tak. Dlatego pytałam o to, o co pytałam hihiii..

Jak coś wiecie, podzielcie się proszę, ładnie proszę  smile

Z czego będzie się spowiadał, jak to ja się zajmuję budżetem?

De M, ja pierwsze słyszę, ze dziecko ma stawać przed sądem. Miałam sprawę o alimenty. Dziewczynki nie były nawet wzywane. To Ty jako strona powodowa zobowiazana jestes do zlozenia stosownych wyliczanek ile Ciebie syn kosztuje.

40,160

Spo kochana Młody jest pełnoletni. On sam musi złożyć pozew. On zeznaje w swojej sprawie. Małoletnie dzieci  mają inaczej. Ja już nie jest opiekunem. Jestem tylko mamą.

40,161

to juz inna sprawa

40,162

De M napisał/a:

Spo kochana Młody jest pełnoletni. On sam musi złożyć pozew. On zeznaje w swojej sprawie. Małoletnie dzieci  mają inaczej. Ja już nie jest opiekunem. Jestem tylko mamą.

Ach... Nie doczytałam. A ten prawnik do którego chodzisz? Podpowiedzial Tobie coś?

40,163

Dagmara1977 napisał/a:

to juz inna sprawa

No właśnie  sad
To tak jakby Wasza mama walczyła teraz z Waszym ojcem o alimenty na Was. Nie ma szans. Za duże jesteście. Musicie radzić sobie same smile

40,164

moj tato placi na mnie alimenty, ale to tez zupelnie inna historia. bo oni sa razem. dalej sa malzenstwem i zyja razem

40,165

Sponiewierana napisał/a:
De M napisał/a:

Ach... Nie doczytałam. A ten prawnik do którego chodzisz? Podpowiedzial Tobie coś?

No właśnie to, że Młody musi być chciaż na pierwszej rozprawie i zeznawać. Bo chciałam ja go zastąpić. Ale chyba nie da rady.

40,166

Spo ale jakiś dokument Twoje córki musiały mieć a jeśli na inny kontynent to paszport zapewne.
A moja córka nie ma nawet dowodu bo do tej pory nie był potrzebny hmm

A pozew o alimenty po ukończeniu 18 roku życia musi składać samo dziecko tzn dorosłe dziecko.
Moja córka starsza ma taką sytuację,mnie nawet na sprawę nie wezwą.

40,167

Markadia napisał/a:

Spo ale jakiś dokument Twoje córki musiały mieć a jeśli na inny kontynent to paszport zapewne.
A moja córka nie ma nawet dowodu bo do tej pory nie był potrzebny hmm

A pozew o alimenty po ukończeniu 18 roku życia musi składać samo dziecko tzn dorosłe dziecko.
Moja córka starsza ma taką sytuację,mnie nawet na sprawę nie wezwą.

Tak, oczywiście. Dysponowały paszportami. Rzecz w tym, że ja nie byłam oficjalnie w związku.

Syn De M będąc dorosłym składa faktycznie sam pozew. I pewnie jak w przypadku rozwodzących się, wypisuje w pozwie co ile go kosztuje.

40,168

To, że wypisze to pryszcz. Tylko tej wyliczanki musi się chyba na pamięć nauczyć. Ciekawe o co jeszcze pytają?

40,169

najlepiej jakby miał rachunki  to duzo by mu tez ułatwilo

40,170

Witam dziewczyny smile
Dawno nie pisałam, ale czasami późnym wieczorkiem Was podczytuję ... Choć nie wszystkie osoby może mnie jeszcze pamiętają, ale poczytałam Wasze historie i mam nadzieję, że dziewczyny piszące na tym forum pomogą Wam tak jak mnie smile
Dają oparcie i zrozumienie oraz dobre rady. Życzę miłej niedzielki smile  Na razie mam pełne ręce roboty, ale jak będą wakacje postaram się częściej zaglądać smile

Posty [ 40,106 do 40,170 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 616 617 618 619 620 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024