Czy "cipka" jest wulgarna? :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy "cipka" jest wulgarna? :)

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 101 z 101 ]

66

Odp: Czy "cipka" jest wulgarna? :)
Remi napisał/a:

Nie ważne jakie, ważne że czytasz słowa o północy odpisując mi posta :P

Noooo ... to pomyśl jak podnieca się autor wątku, któremu odpowiedziałam o 3-ej w nocy ;-)

Remi napisał/a:

Dość to typowe, że zadaje się pytanie, a potem po odpowiedzi - krytyka, hehe...
Więc, może Ty pochwal się fantazją i podaj kilka nazw?

Krytyka? Aha, to pewnie to samo co z Twoich ust tu popłynęło wcześniej -

Remi napisał/a:

Nigdy nie używam i nie używałem takich słów, bo są dość prymitywne i wcale nie działają podniecająco, ani na partnerkę, ani na partnera. Są śmieszne i wulgarne.

Dla mnie określenie "cipka" jest satysfakcjonujące, podniecające i tego określenia właśnie używam.

Zobacz podobne tematy :

67

Sierpniowa - to niczym nie zaskoczyłaś. Zwykłe - cipka smile
Krytykować można, ale ja podałem więcej niż polskie słowo standardowe smile
Buuuu

68

Rozumiem, że to Jadwiga była tym niestandardowym słowem? ;p

69

sierpniowa napisał/a:

Rozumiem, że to Jadwiga była tym niestandardowym słowem? ;p

Na pewno bardziej niż cipka.
Słuchaj - nie zamierzam się przekomarzać i prześcigać w słowach. Ja podałem niejeden przykład, poczytaj temat, ty z kolei jedyne co potrafisz powiedzieć - słowo cipka. A gdy pytam się konkretnie, to wdajesz w słowne gierki.
Zrobimy więc tak - Ty sobie używaj słowa - cipka do bólu, a ja nie, wolę zupełnie inne i ciekawsze.
Życzę Ci i twojej cytrynie wielu pozytywnych wrażeń tongue
I to na tyle w tym temacie.

70

Remi, gdybyś Ty czytał uważnie co ja w tym temacie napisałam to nie dałbyś się w tę "dyskusję" ze mną wciągnąć. Poza tym coś mi sie zdaje, że źle znosisz odmienne od swojego opinie ...

Życzę dużo zabawy z Jadwigami ...

71

No właśnie, każdy używa takich określen jakich chce. Ja może tam wolę być mało kreatywna, ale te określenie najbardziej mi pasuje i już smile.

72

czy wulgarne?
zależy.
czasami sama używam tego określenia. ale często jest 'tam' big_smile

73

Remi napisał/a:

Nigdy nie używam i nie używałem takich słów, bo są dość prymitywne i wcale nie działają podniecająco, ani na partnerkę, ani na partnera. Są śmieszne i wulgarne.

A to ciekawe, bo w innym temacie można przeczytać następującą twoją wypowiedź:

Remi napisał/a:

Bo prawda jest taka, że jak facet ma normalnego penisa, jest owłosiony to nic nie przeszkadza, tak jak faceci nie namyślają - jaka być powinna jej fryzurka na cipce.

To jak to z tym nieużywaniem jest, co? wink

74

Moim zdaniem słowo "cipka" jest bardzo urocze - to takie połączenie czegoś słodkiego i wulgarnego zarazem

75

właśnie doszłam do wniosku (co mnie zaskoczyło), że większą trudność sprawia mi znalezienie "imienia" dla penisa mojego faceta (który nazywa go "Małym", ale to takie dla mnie niełóżkowe i nieadekwatne do rozmiaru;] )

76

To zależy w jakich okolicznościach i kto to mówi. Nie użyłabym określenia "cipka" u ginekologa, ale w rozmowie z partnerem to jest O.K.
Podoba mi się słowo "pisia" mimo nieciekawego rodowodu. Niezła jest "szparka", albo egzotycznie "joni". Dowcipnie brzmi "kuciapka". Określenie "srom" jest dla mnie dobre tylko w sytuacjach medycznych. Natomiast w dzieciństwie nauczono mnie, że to "siczka", bo służy do sikania (wtedy mi tylko do tego służyła
;-)

77 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2012-11-10 19:37:06)

Remi napisał/a:

Choćby - różyczka, foczka, kwiatek, domek czy Jadwiga tongue

O nie, tylko nie Jadwiga tongue. Ja mam tak w dowodzie. No też wymyśliłeś z tą Jadwigą...Co poniektórzy zdarza się, że noszą takie imię. Zamieniłabym Jadwigę na Kazimierę.
Jakby mój chłopak miał na moją powierzchowność mówić Jadzia, to nie wiedziałabym, czy mówi do mnie, czy o mojej cipce.
Na nią mamy inne określenia- koleżanka, różyczka, powierzchowność albo po prostu cipka.
Z tym, że lubię określenie koleżanka, a o jego członku- kolega, czasem zaczarowany tulipan lub ołówek.

78

Jaga Baba07 napisał/a:
Remi napisał/a:

Choćby - różyczka, foczka, kwiatek, domek czy Jadwiga tongue

O nie, tylko nie Jadwiga tongue. Ja mam tak w dowodzie. No też wymyśliłeś z tą Jadwigą...Co poniektórzy zdarza się, że noszą takie imię. Zamieniłabym Jadwigę na Kazimierę.
Jakby mój chłopak miał na moją powierzchowność mówić Jadzia, to nie wiedziałabym, czy mówi do mnie, czy o mojej cipce.
Na nią mamy inne określenia- koleżanka, różyczka, powierzchowność albo po prostu cipka.
Z tym, że lubię określenie koleżanka, a o jego członku- kolega, czasem zaczarowany tulipan lub ołówek.

Ale zobacz sytuację. Przykładowo twój partner ma na imię Tomek. Leżysz sobie w łóżku, on się przytula i mówi do ciebie wiesz co? Ty pytasz co? A wtedy partner mówi z uśmiechem - wiesz mój kolega dziś wsadzi tej co nie odmówi - Jadzi smile haha

Poza tym doświadczyłem Jadwigi brzmi ciekawiej niż doświadczyłem powierzchowności wink

Zwał jak zwał, byle było fajnie smile

79

Myszka albo cipka

80

Zdecydowanie Szparka smile

81 Ostatnio edytowany przez Iceni (2013-08-02 14:16:35)

"Włóż penisa do cytryny"...

big_smile big_smile big_smile

---
Zaskakuje mnie fakt, że "cytrynka" zyskała zwolenników nawet wśród tych, którzy określenie "brzoskwinka" uważali za infantylne. Tak jakby fakt zamiany nazwy z jednego owocu na inny odbierał temu określeniu infantylnosc. tongue

82

Najczęściej mówię "broszka" big_smile

83

No niestety w języku polskim to albo idziemy w anatomię, albo w przedszkole. Wagina/penis, muszelka/siusiaczek. No tragedia. Te drugie strasznie mnie żenują.

Cipka jest chyba jedynym określeniem, które brzmi dla mnie ok, a nawet podniecająco. tongue

84

PaulinaZ napisał/a:

No niestety w języku polskim to albo idziemy w anatomię, albo w przedszkole. Wagina/penis, muszelka/siusiaczek. No tragedia. Te drugie strasznie mnie żenują.

Cipka jest chyba jedynym określeniem, które brzmi dla mnie ok, a nawet podniecająco. tongue

Jak jest nieogolona to myszka, jak ogolona to cipeczka big_smile

85

"Cipka" brzmi strasznie pociesznie, bynajmniej nie wulgarnie. Lubię mówić na NIĄ per piczka muszelka, jaskinia rozkoszy czy po prostu dziurka.  Lubię określenie PUSIA, pizdeczka, wadżajna ;D

Kiedyś kumpela, podczas rozmowy, rzekła na piczkę PAŹDZIERZ. Umarłam. Ze śmiechu.

86

To zależy od sytuacji - w relacja chłopak - dziewczyna nie jest wulgarna, w relacji np. pracodawca - pracownica - jest.

87

Mój chłopak mówi "przyjaciółka" wink

88

zizu napisał/a:

To zależy od sytuacji - w relacja chłopak - dziewczyna nie jest wulgarna, w relacji np. pracodawca - pracownica - jest.

Chwila moment! Kto o cipkach z pracodawca dyskutuje? Poza branżą uciech oczywiście big_smile

89

Nie uważam żeby cipka była wulgarna.
Mój mąż mówi różyczka :-)

90

a odchodząc minimalnie od cipki (naprawdę niedaleko, tuż, tuż za rogiem - fałdką znaczy się smile) - Łechcia smile

91

Ja nie cierpie tych wszystkich durnych imion. Uwazam, ze na cipke nie ma dobrego imienia.
Mowie 'zakazane miejsce' xD

Mi się podoba określenie płatek big_smile

93 Ostatnio edytowany przez AdrianDąbrowski (2013-08-03 16:47:30)

fairytale napisał/a:

Według mnie w słowniku polskim brakuje odpowiedniej nazwy dla tego miejsca. Wagina, czy pochwa - to brzmi jakoś tak poważnie i nienaturalnie, z kolei cipka jest nazwą trochę krępującą jak dla mnie, może nie wulgarną, ale troszkę niezbyt ladną. Penis to penis - z tą nazwą spotykamy sie zarówno w literaturze, jak i można używać tej nazwy w języku potocznym. A cipka... nie lubię tego słowa, kojarzy mi się z takim prymitywnym nazewnictwem. Tak więc... Sama szukam rozwiązania, jak nazywać to miejsce? wink muszelka i brzoskwinka może i jest pieszczotliwe, ale rzeczywiście infantylne, wiec to też nie to. Niby taki szczegół, ale jednak czasami krępuje się mówić o tym miejscu, właśnie przez brak odpowiedniej nazwy. Wolę powiedzieć "niżej" czy "między nogami" niż cipka.

Masz rację cipka to określenie  za wulgarne

Remi napisał/a:

A jeśli chodzi o faceta narząd -hmm - bąbel?
wink

3x big_smile

Poulaa napisał/a:

Mój chłopak mówi "przyjaciółka" wink

Fajne określenie ale wtedy nie można mieć przyjaciółki sad

94

Mój narzeczony mówi zazwyczaj pussy  tongue nasza komunikacja odbywa sie w języku angielskim. jak wiadomo pussy to po prostu cipka, ale jakoś tak ładniej/milej brzmi big_smile

95

Według mnie, jedne określenia lepiej, a inne gorzej, pasują do kontekstu i opisywanej czynności. Ja bym na przykład powiedział:

- Masz ładną szparkę.

- Masz taką ciasną cipkę/pizdeczkę.

- Lubię smak twojej cytrynki.

- O, jaki masz teraz twardy guziczek.

- Kochanie, ginekolog mówi, że mam zapalenie pochwy.

I tak dalej. smile

96

cipka ,muszelka,kwiatuszek,myszka,brzoskwinka,

97

NinaLafairy napisał/a:

Ja nie cierpie tych wszystkich durnych imion. Uwazam, ze na cipke nie ma dobrego imienia.
Mowie 'zakazane miejsce' xD

AHAHAHAHA big_smile Gdybyś była wolna, to bym Ci się oświadczyła. big_smile

Też nie lubię różnych słitaśnych określeń na cipkę w rodzaju kwiatuszek, muszelka, różyczka... Zaraz mi się kojarzy z tanimi romansami, których nie znoszę, w których padają określenia w rodzaju "rozpalona włócznia szturmuje jej muszelkę" i libido mi z piskiem ucieka pod szafę. tongue

98

Dla mnie cipka wulgarna nie jest - co więcej to dla mnie główne określenie na tę część kobiecego ciała.

99

Cipka-jak najbardziej:)
chociaż MOJĄ razem z chłopakiem nazywamy Yoni ( kiedyś czytaliśmy razem kamasutrę, spodobała nam się ta nazwa i tak już zostało) wink

100

Też jestem zwolenniczką cipki brzmi swojsko i jak dla mnie mało wulgarnie smile

Posty [ 66 do 101 z 101 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy "cipka" jest wulgarna? :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024