Gdzie kupujecie biustonosze??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Gdzie kupujecie biustonosze???

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 170 z 170 ]

131

Odp: Gdzie kupujecie biustonosze???

Ja różnie, najczęściej w stacjonarnych, bo muszę pomierzyć, zdarza się, że w sieciówkach, ale to bez fiszbin, bo te z fiszbinami w sieciówkach mają beznadziejne rozmiary typu 75A, 75B, 80 C i dziękujemy państwu, koniec naszej wyszukanej rozmiarówki.

Zobacz podobne tematy :

132

całe życie kupowałam 70-75A na rynku za 15-25 zł lub w pepco ale raz koleżanka zaciągnęła mnie do esotiq na promocje i dowiedziałam się (po 26 latach) że mój rozmiar to 605B -to raz, a dwa w esotiq są solidnie wykonane biustonsze i teraz zamiast całej tęczy z drutami na wierzchu lub poprzecieranymi ramiączkami mam 4 bardzo dobrej jakości, tylko nie zawsze mój rozmiar mają

133

jak dla mnie te z rynku są okropne. Ja mam 75 D i nie jestem w stanie na rynku nawet znaleźć rozmiaru dla siebie, bo w taką miseczka są same  dla babć.

134 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-10 09:56:59)

Ja również mam duży biust i trudno znaleźć mi odpowiedni biustonosz, ale ostatnio znalazłam sklep, gdzie mają biustonosze duże rozmiary NIEREGULAMINOWY LINK polecam, bo również miałam z tym duży problem.

135

Pestka86 napisał/a:

Ja biustonosze kupuję właściwie wyłącznie w H&M. Uważam, że mają bardzo ładną bieliznę i dobrą gatunkowo. Poza tym ich rozmiar 70B pasuje na mnie zawsze idealnie. No i ceny nie są zabójcze smile W ogóle polecam bieliznę z H&Mu.

Zgadzam się smile  ceny są normalne od 40 zl dostaniesz juz i jakościowo nic się nie dzieje i są śliczne.  W reserved też można nabyć perelki:)

136

weroska33 napisał/a:
Pestka86 napisał/a:

Ja biustonosze kupuję właściwie wyłącznie w H&M. Uważam, że mają bardzo ładną bieliznę i dobrą gatunkowo. Poza tym ich rozmiar 70B pasuje na mnie zawsze idealnie. No i ceny nie są zabójcze smile W ogóle polecam bieliznę z H&Mu.

Zgadzam się smile  ceny są normalne od 40 zl dostaniesz juz i jakościowo nic się nie dzieje i są śliczne.  W reserved też można nabyć perelki:)

niestety nie potwierdzam, ostatnio się skusiłam na taki z sieciówki i wyprofilowanie jest dramatyczne..

137

Change, nie zapominają o kobietach z dużym biustem.

138 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-02 08:20:52)

zgorszę niektóre dziewczyny, ale najlepsze biustonosze mam ze szmateksu. Za kilkanaście, a nawet czasami kilka złotych. Nie mam oporów, bo biustonosz to nie majtki, i nie wybieram przcież starych, pożółkłych i zniszczonych.
Jestem z tych hojnie wyposażonych przez naturę i znaleźć coś ładnego, porządnego, a jednocześnie taniego w sklepie graniczy z cudem.
Wielkość misek jestem w stanie oszacować wzrokowo, a obwód można zmierzyć nawet na oczach wszystkich choć nie lubię. Ale cóż... kompromis.

139 Ostatnio edytowany przez SanTi (2020-10-02 10:12:55)

C&A bo mam w moim mieście gigantyczny 5-piętrowy sklep, ale H&M też jest OK.
A jak w Polandii to Lingeria - aaa sorry, teraz to Christelle.
No i zgadzam się, że w szmateksach też można coś fajnego trafić, głównie z marek brytyjskich.

140

ja kupuje w sklepie młodziezowym - zależy mi na wkładkach (asymetria) a takie ciężko znależć mi, ale z powodu dość wąskiej klaty muszę sobie poprawiać (w sieciówkach są 70 bądz 75 i w zwyż ).. probowalam kiedys przez internet, ale wszystkie odesłałam, ciężko utrafić, zazdroszczę dziewczynom hojniej obdarzonym przez naturę...
ostatnio byłam w fajnym sklepie umowiona z brafiterką - niestety jakoś nie mialy akurat takich jak szukałam, zdziwilo mnie to strasznie ale przynajmniej dowiedzialam się że kupowane przez mnie 75B to raczej powinno być 65D.. a o takie nie łatwo... wiec.. sobie dalej poprawiam... :]

141

Jak mały biust, albo praktycznie zero biustu jak ja, haha, to polecam Intimissimi ceny od 150 zł w górę, ale nic innego nie pasuje. Albo HM młodzieżowka, niedawno mieli takie ładne koronkowe , za całkiem  przystępna sumę 40 zł. W innych typowo bieliznianych nawet tych już bardzo drogich sklepach nic na mnie nie pasuje.

142

z wkładeczkami?w sensie.. z wyjmowanymi??  musze podejsc...  dzięki smile

143

Jak mały biust to można w sieciówkach kupować. Ja mam duży biust i jedyny sklep w galerii, gdzie czasami na coś trafie jest triuph ale ostatnio jakość pozostawia wiele do życzenia. Sportowe lubie od tommy hilfingera.

144

ja kupuję już tylko w profesjonalnych salonach, gdzie są brafiterki, choć i tam zdazyło mi się, ze raz, czy dwa wybór nie było do końca dobry... ale ogolnie są dużo wygodniejsze, też jakość jest lepsza i nie rozciągają i nie zniekształcają się tak szybko

145 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-02-23 10:49:44)

Ja kupuję zazwyczaj w sklepach internetowych, np. na spami jestem zawsze zadowolona. A jak nie pasuje, to można zwrócić i wybrać inny rozmiar. Mają dużo różnych marek, wiele rozmiarów (też na bardzo duże biusty, bo czasem rozmiarówka to nawet 95 F i wyżej, zależy jaka marka) więc jest w czym wybierać, ale trzeba wziąć pod uwagę, że to już są naprawdę profesjonalne, bardzo dobrej jakości staniki. Lepiej właśnie zainwestować w jeden dobry stanik i mieć go na lata.

146

rossanka napisał/a:

Jak mały biust, albo praktycznie zero biustu jak ja, haha, to polecam Intimissimi ceny od 150 zł w górę, ale nic innego nie pasuje. Albo HM młodzieżowka, niedawno mieli takie ładne koronkowe , za całkiem  przystępna sumę 40 zł. W innych typowo bieliznianych nawet tych już bardzo drogich sklepach nic na mnie nie pasuje.

Ja mam podobnie, trudno coś dobrać. Zwykle kupowałam w Atlantic.

147

ja mam tez z kolei dość wąską klatkę... i te z sieciówek muszę zwężać a i tak się rozciągają, jak pisałam byłam u brafiterki (u kolejnej od tamtej pory ) ale niestety nie podeszło mi... aż dziw bierze, że brafiterki, duzy asortyment, asymetrie rzekomo każda ma... a staników z wkładkami do wyjmowania mało... trochę się rozczarowałam...  wiec narazie pozostaje mi właśnie sieciówka (bo tam są wyciągane wkładki) ktore namiętnie zwężam z 75 do 65... średnio...

148 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-04-28 10:30:38)

Najlepiej to umówić się do brafitterki, która zmierzy obwody, dopasuje odpowiedni model biustonosza. Na moim przykładzie, zawsze na bazarku standardowe 80 C, gdy umówiłam się do specjalistki okazało się że mam UWAGA 65F! Zupełnie inny biust, i inny komfort. Nie wiem czy można tu wklejać linki ale polecę wam teraz sklep internetowy i oni na blogu maja opisane jak się mierzyć. [spam]

149

Kupuję od lat jeden model Gaia we wszystkich wariantach, oczywiście w necie.

150

byłam juz u 3 brafiterek... dopasowały jak mogły, nawet sobie silikonową wkladkę zakupiłam (2oczywiscie bo są w parkach ale uzywam 1 na zmianę), ktora lekko.. odparza a gąbkowa zsuwa się i stanik odstaje, zamówiłam kilka stanikow z netu - wszystkie oddalam.. zbieram kasę i odwage na zabieg...

151

cześka8 napisał/a:

byłam juz u 3 brafiterek... dopasowały jak mogły, nawet sobie silikonową wkladkę zakupiłam (2oczywiscie bo są w parkach ale uzywam 1 na zmianę), ktora lekko.. odparza a gąbkowa zsuwa się i stanik odstaje, zamówiłam kilka stanikow z netu - wszystkie oddalam.. zbieram kasę i odwage na zabieg...

Za duze/za male?

Ostatnio troche strzalem kupilam dwupak w C&A i to byl strzal w dziesiatke. Pierwszy raz w zyciu dobrze dobralam sobie stanik.

152

Lady.. na 1 piers za duży, na 2 za mały... asymetria spora- nie jest prosto, brafiterka tez nie pomoze bo w uzytkowaniu z "protezą" nie jest łatwo... wiec trzeba inaczej działac, cuz poradzić... zaakceptować? nie umiem, a tu lato znowu.. się zbliza...
chyba musze poszukać innego tematu w temacie... bo tu o zakupach, a ja mam inny problem "zakupowy"...

153 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-05-04 16:47:41)

Ja byłam całe lata niechętna operacjom plastycznym, ale chyba sobie też kiedyś zrobię. Mojego biustu prawie nie ma (nawet na A za mało), małe miseczki robią z małym obwodem a u mnie jest 80. Znalezienie kobiecych ciuchów jak staników, kostiumów, sukienek na wyjścia (dekolty) zawsze duży problem i frustracja. Nie mam już takiego kompleksu jak kiedyś, ale jednak zawsze chciałam mieć biust.

154

Dziewczyny polecam Lobby Biuściastych tam znajdziecie dużo tematów jak dobierać, gdzie kupować piękne biustonosze na piersi każdej wielkości. To jest forum babek gdzie sobie doradzają  w różnych sytuacjach biustowych. Bardzo polecam. Mi to forum mega pomogło.

155

A ja ostatnio sie przekonalam do esotiqa, jak mają wyprzedaż to można kupić fajny stanik w bardzo dobrej cenie. Tylko właśnie nie mają standardowych rozmiarów, wiec najlepiej pójść do sieciówki, przymierzyć a później szukać na ich stronie w necie big_smile

156

cześka8 napisał/a:

Lady.. na 1 piers za duży, na 2 za mały... asymetria spora- nie jest prosto, brafiterka tez nie pomoze bo w uzytkowaniu z "protezą" nie jest łatwo... wiec trzeba inaczej działac, cuz poradzić... zaakceptować? nie umiem, a tu lato znowu.. się zbliza...
chyba musze poszukać innego tematu w temacie... bo tu o zakupach, a ja mam inny problem "zakupowy"...

W Twoim przypadku zastanowiłabym się w takim razie nad krawcową, która uszyłaby Ci stanik na wymiar z jedną miseczką dopchaną czymś w środku (w sensie, żeby to nie była obcierająca wkładka). Ewentualnie poszłabym w staniki materiałowe, a asymetria niech sobie wisi. Każdy jakąś ma.

Co do operacji, to ja bym chciała biust zmniejszyć smile mam miseczkę B/C, ale jak chudnę, to ten biust coraz bardziej widać i to jest zmiana, która mi się totalnie nie podoba. Najchętniej obwiązywałabym się bandażem, żeby nie było widać big_smile jak myślę o tym, że w ciąży się jeszcze powiększy, to już się załamuję.

157

"Co do operacji, to ja bym chciała biust zmniejszyć smile mam miseczkę B/C, ale jak chudnę, to ten biust coraz bardziej widać i to jest zmiana, która mi się totalnie nie podoba. Najchętniej obwiązywałabym się bandażem, żeby nie było widać big_smile jak myślę o tym, że w ciąży się jeszcze powiększy, to już się załamuję."

Lady Loka no co Ty, żartujesz z tym zmiejszaniem, jakie bandaże XD No nie wierzę. Czemu miałabyś tak robić?

158

Lady, dzieks ale wystarczy mi ze mam dosc drogie dobrane u brafiterki staniki i mam mozliwie dobry stanik na te wieksza, a ta mniejsza nadgania czyms tam, staniki TYLKO z miejscem na wkladke... inaczej sie nie da, dodatkowo nic przy ciele, zero dekoltow, basen to udreka...
... . wieksza asymetria (ta wiem, ze kazda jakas ma) mocno uprzykrza zycie, i.. . rozwazam tez i zmniejszenie, sporo kosztuje a i efekt tez niepewny... narazie zbieram kase bo sa wazniejsze sprawy, moze kiedys zaakceptuje to ze nie ma sie wszystkiego, tego co inni maja w gratisie smile np za duzo... smile
Mnie w ciazy sie powiekszyl ale po chorobie mocno spadl i niestety nie powrocil (czemu najpierw chudniemy w cyckach... hmm)

159 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-05-05 07:03:02)

aniuu1 napisał/a:

"Co do operacji, to ja bym chciała biust zmniejszyć smile mam miseczkę B/C, ale jak chudnę, to ten biust coraz bardziej widać i to jest zmiana, która mi się totalnie nie podoba. Najchętniej obwiązywałabym się bandażem, żeby nie było widać big_smile jak myślę o tym, że w ciąży się jeszcze powiększy, to już się załamuję."

Lady Loka no co Ty, żartujesz z tym zmiejszaniem, jakie bandaże XD No nie wierzę. Czemu miałabyś tak robić?

Nie no nie używam bandaży ani nic smile po prostu całe życie byłam grubsza i biustu mi nie było bardzo widać, byłam raczej płaska, bo przy większym brzuchu to tak wyglądało pomimo miseczki B/C (w sensie nie było to takie modelowe że byłam gruba j jeszcze miałam ogromny biust jak to często widac u modelek).
A teraz schudłam, a biust został. Schudłam a obwodzie pod biustem, ale z samych cycków mi nic nie zeszło xD no i teraz je dużo bardziej widac, a ja wolałam ten stan, jak byłam bardziej wizualnie płaska. Jakos się sama sobie bardziej podobałam.
Mnie się nigdy większe biusty u kobiet nie podobały, a teraz sama mam, w mojej opinii, zbyt duży.

Jeżeli po ciąży jeszcze bardziej urośnie, to go zmniejszę, bo nie widzę powodów, dla których miałabym sie sama ze sobą męczyć big_smile a ja nie chodzę w rzeczach z dekoltem jakoś bardzo, bo nie lubię.

Cześka, ale serio, poszukaj czy da się uszyc biustonosz na miarę. Na pewno się da i na pewno dobra krawcowa potrafi zrobic tak, żeby dało się vmbez obcierających wkładek. To będzie drozsze niż brafitterka, ale to bylaby opcja na lata.

160

Lady.. dzięks za zaangażowanie ale nic nie zastąpi ciała, a jesli już to silikonowa wkładka jest najlepsza, a to że średnio wygodna i nie ma spontanu z facetem (którzy lubią naturalność zgadza się? jakie wkładki? oszustwo? gdzies byl taki wątek że naturalne jest piękne.. aha) , coś za coś.. super udaje tkankę bo ma inny ciężar niż zsuwające się wkładki gąbkowe, materiałowe - oddychające.. więc to jest taka walka z wiatrakami.. ta silikonowa wkładka oczywiscie jest w materiale ...   pozatym... może trochę ciała nabiore (na co liczę)..  narazie nie zanosi się.. sad, narazie pozostanę przy golfach..

161 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-05-05 09:04:43)

Cześka jak nie ma nikogo w okolicy, kto mógłby uszyć to zawsze jest ThirdLove. To biustonosz, który jest zrobiony z gąbki, która zapamiętuje kształt piersi, dołączone są wkładki pozwalające ustalić rozmiar każdej z miseczek osobno, bo to nawet dla babeczek gdzie idzie o różnicę nawet o jeden rozmiar. Co prawda w Polsce ich nie ma, ale dostarczają do Polski i taki biustonosz kosztował około 250 zł, ale to kilka lat temu, pewnie teraz drożej hmm To jest też jakaś opcja.

Loka ja to się modlę by mi cycki zmalały i rozmiar po ciąży się nie zachował hmm Lubiłam swój drobny biust, a teraz się czuje jak...no hmm

162

Czeska, ale przeciez Twoj facet wie, jak wyglada Twoj biust smile ja tylko mowie, ze krawcowa zrobilaby to lepiej niz kazdy stanik kupiony w sklepie:) ale to jak chcesz.

Rita, jej, wreszcie ktos, kto mysli tak jak ja! big_smile

163

... opinia mojego faceta jest dla mnie 2rzedna.. ... ja się nie czuję dobrze z tym stanem rzeczy, wiec żaden spontan i fajna sukienka nie wchodzi w grę, mam super jędrne piersi, 2 ciąże, 2 karmienia, szkoda tylko że są różnej wielkości - i nie, nie jest to 1 rozmiar róznicy, dzięki za porady.. 
...dziewczynki karmić ile się uda, dobry podtrzymujący stanik i wszystko wróci do normy smile

164 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-07-04 00:39:59)

Staniki XXI wieku produkowane są tylko dla zysku, a nie dla wygody i elegancji kobiet. Za Komuny stanik "Bardotka" miał jeden drut wymodelowany do biustu i po środku był w całości (łączył obie miseczki) Nigdy nie przebijał materiału, nie kaleczył piersi, był produkowany z okrągłego drutu, który umożliwiał modelowanie biustu. Teraz nie ma takich i kto tu produkuje miliony śmieci. My, osoby które muszą kupować co pół roku stanik, my którzy po pierwszym praniu gumka odchodzi od majtek.

165

ja kupuje stacjonarnie w sieciowicach... muszę przymierzyć >.>

166

aktualizuje.... zaliczylam lacznie 5 sklepow brafiterskich, kilka sklepow z bielizna i z wielkim zalem musze stwierdzic ze w brafiterskich maja niestety dosc okrojony asortyment...  spodziewalam sie ze wlasnie w takim sklepie z moim problemem (cycki roznej wielkosci, na dodatek dosc waska klatka) na pewno cos znajde, a tu nie... trzeba sprowadzic, staniki z kieszonkami (u mnie do wypelnienia tylko jedna) wyszly z mody, nikt takich nie bierze, na dodatek moje 65 to rzadko (serio?) spotykane.. moga niezobowiazujaco cos sciagnac albo dla mnie poprawic na zyczenie, albo uszyc za ponad 300zl dla mnie...  ostatecznie upolowalam u jakiejs pani Zosi na bazarku (przypadek, zdesperowana weszlam i pomimo ze nie lubie w zimnie sie rozbierac, ale Zosia akurat miala 1 stanik - czekal na mnie)... Takze teges.. zmieniam front, kupuje na bazarze... i tam polecam.... mam pudelko i chyba na neta sie przerzuce, narazie super, zobaczymy jak po praniu - oczywiscie recznym .. smile

167

a ja kupuję biustonosze bez fiszbin w mniejszych sklepach, bo w sieciówkach ładnych nie ma, np.

sklep.nipplex.pl
privatestore.pl
lovebra.pl

Skonsultuj się z www_sklep-biustonosze_pl, bo mają duży wybór biustonoszy, zawsze coś można znaleźć i uzupełnić szafę. W tym sklepie mają spore stany magazynowe, więc można kupić nawet kilka sztuk.

169 Ostatnio edytowany przez eli.kowalczyk98 (2023-01-19 23:56:54)

Ja biustonosze kupuję w sklepach internetowych np bombardina.pl. Duży wybór. Jedynie trzeba poczekać, bo długo idzie paczka.

170

Ja zawsze nosiłam chińskie, aż trafiłam na sklep stacjonarny w mojej okolicy i pani mnie pomierzyła, owszem wydatek jest ale jakość nie do opisania. Oczywiście okazało się że chiński rozmiar nijak ma się do tych markowych. Teraz wole mieć 3 porządne niż 100 chińskich, zresztą już nawwt nie kupuje. Szkoda że sklep przeniósł się tylko na sklep internetowy ale polecam zajrzeć nazywa się sklep-biustonosze.pl

Posty [ 131 do 170 z 170 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Gdzie kupujecie biustonosze???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024