Netkafejka Ziomka - rozmowy niekontrolowane o wszystkim - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka Ziomka - rozmowy niekontrolowane o wszystkim

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 278 ]

131

Odp: Netkafejka Ziomka - rozmowy niekontrolowane o wszystkim
ziomek napisał/a:
deen napisał/a:

[
Widzę choć odnoszę wrażenie że w tym wątku czasem robiłaś na odwrót ;-) co do pozostałych to sarkam dzieciaki SARKAZM

Wiele osób na tym forum nie wyłapuje najprostszego sarkazmu , ironii itd więc prponuję nie używać .
Zakończmy to już , bo trochę to się żałosne zaczęło robić .
W lutym lecę do Stanów i mam nadzieję ,że moje podejście się zmieni i nie będe myślał o samobójstwie .
Jednek w tym momencie , uważam ,że pasowałoby to zakończyć dla mnie życie w tym momencie nie znaczy zbyt dużo . Nie rozumiem dlaczego się tak tym wszystkim przejeliście. Co za różnica czy zginę teraz czy za 70 lat ? w perspektywie wieczoności ten czas i tak nic nie znaczy ... to tylko moje zdanie ale zaraz inteligentna ,dojrzała cookie uświadomi mi jaki jestem "gupi " .

Trzymaj się Ziomek mam nadzieje że dasz sobie rade i odnajdziesz sens tego Ci z całego serducha życzę !

Zobacz podobne tematy :

132

deen napisał/a:

pozdro dla Ansji i dzieciaków mam nadzieje że wyrośniecie na zuchy ;-)

Trzymaj się deen!! i jeszcze jedno - zuchem i bohaterem tego odcinka dramatu zostałeś Ty smile

133

zaskakujace jak nagle ziomek zmienil zdanie...

134 Ostatnio edytowany przez Ansja (2008-12-15 00:40:28)

Cookie,ale teraz może ziomek będzie szczęśliwszy big_smile

135

a mi nie. smierdzi mi ta sprawa i wkurzyl mnie ten ktos...

136

Idźmy lepiej spać, już wystarczająco nerwów straciliśmy. smile

137

Dzięki deen .Również wszystkiego dobrego .

138

A jednak da się na poziomie smile

139

Ansja napisał/a:
deen napisał/a:

Trzymaj się deen!! i jeszcze jedno - zuchem i bohaterem tego odcinka dramatu zostałeś Ty smile

Mimo wszystko miałaś swoją dobrą role drugoplanową smile ! I ciesze się że dostrzegłaś jednak na końcu dramat a nie komedie :-)

140

to idz.. nie ja ide jutro do szkoly tongue

141

ziomek napisał/a:

Żenada!!

142

deen napisał/a:
Ansja napisał/a:
deen napisał/a:

Mimo wszystko miałaś swoją dobrą role drugoplanową smile ! I ciesze się że dostrzegłaś jednak na końcu dramat a nie komedie :-)

a ja bede ta zla i nieobra i dalej bede sie czepiala ze jesli nie znasz to nie mow ze ktos jest dzieciak.. i jaki Ty nagle przyjazny

143

Ansja napisał/a:
ziomek napisał/a:

Żenada!!

masz racje.. sztuczne to takie. mowie.. dziwnym trafem ziomek zmienil nastawienie do zycia chociaz nic kokretnego tu nie napisalismy

144 Ostatnio edytowany przez ziomek (2008-12-15 00:44:17)

Ansja napisał/a:
ziomek napisał/a:

Żenada!!

To prawda .
Wieś tańczy i śpiewa big_smile

Tym miłym akcentem zakończmy może dyskusję .

145

A ja idę spać. Trzymajcie się WSZYSCY ciepło. W szczególności Ty stary deen'ie. Chociaż nie wiem czy uznajesz pozdrowienia od "dzieciaka". hmm Nie dziwiłbym się gdyby tak było. Dobranoc.

146

ziomek napisał/a:
Ansja napisał/a:
ziomek napisał/a:

Żenada!!

To prawda .
Wieś tańczy i śpiewa big_smile

Tym miłym kacentem zakończmy może dyskusję .

dziwny jestes hmm raz czarna rozpacz a az caly w skowronkach.. i kto tu ma problemy z psychika?

147

A Ty tu jesteś głównym organizatorem !! smile Gratuluję udanej imprezy !!

148

To miłych snów ja niestety mam bezsennośc sad

149

i to najbardziej mnie wkurza!! taki biedny, zrospaczony... a jedno male zamieszanie i juz szczesliwy !!

150

Ansja napisał/a:

Dzięki ! Jak będę miał w weekendy czasem czas to poobserwuje i pokmentuje Twoje wypowiedzi w innych wątkach także wypatruj ;-)

151

CookieBitch napisał/a:

i to najbardziej mnie wkurza!! taki biedny, zrospaczony... a jedno male zamieszanie i juz szczesliwy !!

Bo osiągnął to, co chciał smile Też bym się cieszyła big_smile

152

deen napisał/a:
Ansja napisał/a:

Dzięki ! Jak będę miał w weekendy czasem czas to poobserwuje i pokmentuje Twoje wypowiedzi w innych wątkach także wypatruj ;-)

moze jestem juz zmeczona ale to chyba do ziomka bylo.. dlaczego odpisal deen?

153

Nie jestem szczęśliwy i wcale nie powiedziałem ,że się nie zabije . Do wszystkiego po prostu podchdzę z dystansem , pewnie tego nigdy nie zrozumiesz .

154 Ostatnio edytowany przez Ansja (2008-12-15 00:50:01)

deen napisał/a:
Ansja napisał/a:

Nie mówiłam o Tobie smile Tylko o ziomku big_smile
Proszę bardzo, zapraszam smile

155 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-12-15 00:49:15)

widzisz ansja... cos mi tu smierdzi.. i nagle ziomek mi pisze ze ja nic nie rozumiem.. bla bla bla

deen napisał:

Ansja napisał:

moze jestem juz zmeczona ale to chyba do ziomka bylo.. dlaczego odpisal deen?

156

Ansja napisał/a:

Proszę bardzo, zapraszam big_smile

Aha w takim razie czuje się zaproszony smile do zobaczenia za tydzień ! dobranoc ..

157

ziomek napisał/a:

Nie jestem szczęśliwy i wcale nie powiedziałem ,że się nie zabije . Do wszystkiego po prostu podchdzę z dystansem , pewnie tego nigdy nie zrozumiesz .

Tylko tyle masz do powiedzenia ludziom, którzy się tak o Ciebie martwią ???? <nie mówię tu o sobie smile >

158 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-12-15 00:51:36)

" pewnie tego nigdy nie zrozumiesz ", tak ziomek bo ja dzieciak jestem nie?
tylko to nie ja caluje sie przez internet.
wszystkie Twoje wypowiedzi zawsze pachnialy mi dzieciuchem. ale teraz to juz w ogole zaczynam myslec o Tobie negatywnie.

159 Ostatnio edytowany przez Ansja (2008-12-15 00:51:21)

deen napisał/a:
Ansja napisał/a:

Proszę bardzo, zapraszam big_smile

Aha w takim razie czuje się zaproszony smile do zobaczenia za tydzień ! dobranoc ..

Możesz się czuć..

160 Ostatnio edytowany przez ziomek (2008-12-15 00:53:39)

pewnie tego nigdy nie zrozumiesz ", tak ziomek bo ja dzieciak jestem nie?
tylko to nie ja caluje sie przez internet.

Nie, bo każdy człowiek jest inny ...... a Ty masz straszny kompleks .Cały czas twierdzisz ,że jesteś dzieciakiem i nikt nie liczy się z tym co piszesz - to nie do końca prawda.

Z tym całowaniem to byl właśnie żart dziewczynko ..... haha

Tylko tyle masz do powiedzenia ludziom, którzy się tak o Ciebie martwią ???? <nie mówię tu o sobie  >

nie martwisz się o mnie hmm

161 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-12-15 00:54:02)

a skad Ty wiesz jakie ja mam kompleksy? nie ja Twierdze z jestem dziaciakiem, tylko deen tak powiedzial i caly czas sie przy tym upieral ze wszyscy jestesmy dziaciakmi tutaj.

162

"Z tym całowaniem to byl właśnie żart dziewczynko ..... haha" o jaki Ty zabawny chlopczyku hahaha boki zrywac hmm

163

mówił tylko o tobie i twoim partnerze wink

164

deen zamilkł, nagle pojawił się ziomek ...Cookie, daj spokój, to wszystko "pic na wodę fotomontaż" ..

165 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-12-15 00:57:11)

od kad pojawil sie deen wiedzialm o tym. Ziomek ... dno i 10 metrow mulu. Twoje kolezanki maja racje zeby sie z Toba nie zadawac. ryjesz beret. dziwny jestes

166

Ansja ... popros moda o sprawdzenie IP tego deena i mojego . Nawet jak będą inne ,to powiesz ,że to mój kolega pewnie hmm

167

a dlaczego by nie? kto Cie wie? nie lepiej byloby stanac na dachu... popatrz ilu ludzi wtedy by sie Toba zainteresowalo..

168

Ziomek- interesuje mnie co masz do powiedzenia takim osobom jak nasza kochana Danusia, która bardzo przejęła się Twoimi wpisami ???

169

cookie to jest podpuszczanie sad

170

wlasnie.. i to jestbto! Danusia jako osoba dorosla, ktora ma duze dosiwadczenie itd... po prostu sie martwila.. a ze ja moglabym byc potencjalna "kolezanka" ziomka ... czytajac wszystko co pisze, zwlaszcza tu mysle o nim jak jego prawdziwe kolezanki. hmm

171 Ostatnio edytowany przez ziomek (2008-12-15 01:02:13)

żeby się mną po prostu nie przejmowała .Kobieta ma swoją rodzinę , swoje życie .Na pewno nie przejmuje się jakoś bardzo jakimś chłopcem z internetu .
Czyli jak Cookie ?

172

fenix napisał/a:

cookie to jest podpuszczanie sad

to nie podpuszcanie. jemu sie nudzi po prostu. niech do psychologa idzie i porozmawia. moze zauwazy co robi zle. ja reaguje na to tak.. a taka Danusia sie zamartwia i obgryza wszystkie paznokcie.

173

ziomek napisał/a:

żeby się mną po prostu nie przejmowała .Kobieta ma swoją rodzinę , swoje życie .Na pewno nie przejmuje się jakoś bardzo jakimś chłopcem z internetu .

hahahahahaahahaha !!!! A czy Ty czytałeś co Ona Ci pisała ??? Wygląda na to, że nie !! A szkoda, bo kobieta właśnie bardzo się przejęła tym chłopcem z internetu !! O to Ci chodziło ?? Żeby ludzie się o Ciebie zamartwiali ?? A Ty nic nie piszesz przez 2 dni ???

174

ziomek, moze i jestes fajny, moze da sie z Toba rozmawiac.. nie znam Cie tak na prawda. znam Twoja osobe z forum i czytajac Twoje wypowiedzi nie raz wysylalam linki do mojego kochanego piszac "ale glupoty" czy cos takiego... po prostu traktoalabym Cie jak kogos niewartego uwagi. sry ale ja tak to odczuwam.

175

Ansja napisał/a:
ziomek napisał/a:

hahahahahaahahaha !!!! A czy Ty czytałeś co Ona Ci pisała ??? Wygląda na to, że nie !! A szkoda, bo kobieta właśnie bardzo się przejęła tym chłopcem z internetu !! O to Ci chodziło ?? Żeby ludzie się o Ciebie zamartwiali ?? A Ty nic nie piszesz przez 2 dni ???

2 dni nie miałem czasu na neta po prostu . Mam też swoje realne życie , tak trudno Ci to zrozumieć ?

176

Ansja napisał/a:
ziomek napisał/a:

ansja. on uwaza ze siwiat sie kreci wokol niego... nie obchodza go inni ludzie i ich uczucia.

177

Rozumiem, bardzo dobrze rozumiem ... Tylko czy Ty nie zdajesz sobie sprawy z konsekwencji swojego wyznania ??

178

ziomek napisał/a:
Ansja napisał/a:
ziomek napisał/a:

2 dni nie miałem czasu na neta po prostu . Mam też swoje realne życie , tak trudno Ci to zrozumieć ?

bo zycie ktoe prowadzisz tu to zycie wirtualne... jetes kim chcesz, piszesz co chcesz-nikt tu Cie nie zna!

179

Jedyna osobą, o którą się martwię w tym wszystkim, jest Danusia.. Bo Ona bardzo przeżyła te Twoje wpisy, a Ty podchodzisz do tego na luzie..

180 Ostatnio edytowany przez ziomek (2008-12-15 01:12:35)

Tutaj pisze o swoim życiu realnym . Jak dotąd to sama prawda .
Danusie bardzo szanuję i mam o Niej najlepsze zdanie z pośrod wszystkich uźytkowników tego forum .. no ale sorry nie będe podejmował swoich decyzji ze względu na Nią . To chyba oczywiste ...

181

trzeba miec dystans do internetu i tego co sie tam czyta. niestety danusia jest "dobra matka" tego forum i o wszystkich sie zamartwia.

182

Ja bastuję... Ziomek pisze teraz takie "pierdu- pierdu" ... Szkoda na to wszystko nerw..
Co do Danusi, to ja ją uwielbiam i dlatego się o nią martwię, bo Ona ma za dobre serce do tego wszystkiego..

183

eh hmm brak mi slow do tego wszystkiego.

184

a ja wam powiem że ziomka lubie... i mamy nawet mały układzic dopóki nie spełnie jego proźby a on wie o oc chodzi to on nic sobie nie zrobi więc na dobrą sprawę jesli nie zmieni swojego myslenia znaczy sie nie zacznie widzieć sensu w zyciu to po prostu będę to przeciągac smile ale powiem wam szczerze że moim zdaniem bedzie z czasem coraz lepiej, ja wierze w tego chłopaka smile

185

a ja wam powiem że ziomka lubie... i mamy nawet mały układzic dopóki nie spełnie jego proźby a on wie o oc chodzi to on nic sobie nie zrobi więc na dobrą sprawę jesli nie zmieni swojego myslenia znaczy sie nie zacznie widzieć sensu w zyciu to po prostu będę to przeciągac  ale powiem wam szczerze że moim zdaniem bedzie z czasem coraz lepiej, ja wierze w tego chłopaka
napisało mi się przez przypadek z profilu siostry bo się nie wylogowała ups smile

186

ziomek napisał/a:

Tutaj pisze o swoim życiu realnym . Jak dotąd to sama prawda .
Danusie bardzo szanuję i mam o Niej najlepsze zdanie z pośrod wszystkich uźytkowników tego forum .. no ale sorry nie będe podejmował swoich decyzji ze względu na Nią . To chyba oczywiste ...

Ziomuś- nie podejmuj decyzji ze wzgledu na mnie -przecież masz rację- ja też jestem tylko jakąś osobą z internetu - dla Ciebie anonimową.To Twoje życie,Twoje decyzje.Jednak to prawda- przez to Twoje wyznanie uświadomiłeś mi,ze tak naprawdę nic nie mogę dla Ciebie zrobić.Ja nie wnikam- czy Ty sobie dworujesz, czy to co napisałeś jest prawdą. Ja słyszę głos nieszczęśliwego człowieka,któremu wali się świat. O jedno jednak Cię proszę dzieciaku miły- nie rób sobie krzywdy.Wszystko w życiu można zmienić gdy ma się 19 lat.Jesteś dużo młodszy od moich dzieci - ale jesteś dla mnie jakby jednym z Nich,któremu jeśli dzieje się krzywda- to mnie jest ogromnie przykro.I do tego pomyśl o swojej mamie i nawet tacie,który w chwili wzburzenia powiedział Ci coś,czego na pewno żałuje.Dzieci się kocha ponad wszystko na świecie- niezależnie od tego czy są naukowcami czy bandytami,To krew z krwi i ciało z ciała. Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę ,gdy czytając Ciebie widzę zmianę nastroju.... już nie jesteś taki zdołowany mam nadzieję.Ziomek.........proszę Cię żyj dziecinko i zmień ten opis z datą końcwą........ bo serce mi krwawi - jak go widzę.

187 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-12-15 09:01:13)

Szczerze mówiąc nie chce mi się za bardzo zagłębiać w te potyczki słowne w tym wątku, szkoda mi na to czasu.
ziomek , nie jestem jasnowidzem,więc nie mogę wiedzieć , czy Ty zginiesz w marcu 2009 roku , czy też nie.W każdym razie wydaje mi się , że ktoś , kto planuje odebrać sobie życie , nie obnosi się z tym , a zwłaszcza na forum, tylko robi , co ma robić ,no chyba , że chce wzbudzić litość, chce dostrzec jakąś szansę.Nie wnikam w to , czy Ty tak na poważnie o tym myślisz , czy tylko chcesz narobić szumu , podbić swój wątek ilością postów , mieć ubaw i atrakcję , widząc , co ludzie odpisują , jak się przejmują , jak się obrzucają " błotem".Nie ważne.To twoje życie , jesteś za nie odpowiedzialny , i tak zrobisz co chcesz.
Żeby uniknąć nieprzyjemnej atmosfery , może przejdzmy do konkretów i odpowiedzmy na pytanie zadane przez ziomka:"Jeżeli macie jakieś pomysły co można jeszcze zrobić w ostatnie dni przed śmiercią proszę pisać ..
Niezależnie od tego , czy ktoś chce odebrać sobie życie , czy nie , potraktujmy to czysto hipotetycznie, bo nawet jeśli by tak było , by w necie jesteśmy bezradni , wobec ludzkiej głupoty.

Jęsli o mnie chodzi , to przed śmiercią , będąc na Twoim miejscu zrobiłabym, to:
1) Zamiast wycieczki do USA i imprezy pożegnalnej , która z pewnością będzie słono kosztować , zakupiłabym prezenty dla dzieci z Domu Dziecka.
2) Zamiast uprawiać seks z dziewczyna swojego byłego kolegi , chcąc odpłacić się pięknym za nadobne , kupiłabym sobie psa.
3)Zamiast próbować grzybów halucynogennych i innych tego typu podobnych świństw , zatrudniłabym się jako wolontariuszka w hospicjum i Monarze tak po pół etatu w każdej instytucji.
4)Zamiast wycieczki po Polsce wypożyczonym Hammerem , wybrałabym się pieszo na Jasną Górę , albo do Lichenia , gdzie miałabym dalej.

Gdybym to zrobiła , odechciałoby mi się umierać ...

188

Ziomek, co się dzieje w Twojej głowie???
Dopiero dzisiaj zauważyłam ten wątek i nie mam czasu wszystkiego przeczytać od początku.
Ale powiem Ci że jestem w szoku, co Ty chcesz najlepszego zrobić??????? Odebrało mi mowę.

189 Ostatnio edytowany przez Samanta (2008-12-15 09:54:43)

Ja myślę, że Ziomkowi jest po prostu bardzo źle, od mówienia o samobójstwie do zrobienia tego, jest droga daleka, ale nikt nie powiedział, że może przyjść taki dzień, kiedy zamknie się w sobie i zrobi co ma zrobić. Skoro nikt go nie słyszy. Czasem to fakt, jest to wołanie o pomoc, ale do takich ludzi trzeba podejść z dobrocią i zrozumieniem, takim ludziom, którzy myślą o odebraniu sobie życia, potrzeba jest dużo ciepłych słów, krzyk nic nie da, nic nie da też mówienie, że każdy sobie daje radę w tym życiu, bo każdy ma jak to ktoś już tu napisał inną poprzeczkę wytrzymałości i odporności psychicznej.
Podziwiam ludzi, którzy mimo przeciwności losu, potrafią wstać i iść dalej, ale drugiemu potrzebna  jest dłoń, którą ktoś wyciągnie i pomoże się podnieść.

190

Samanto!!pod warunkiem że po wyciągnięciu dłoni ktoś zechce ją złapać.Mnie się wydaję że ziomek ma właśnie taki sposób na zwrócenie na siebie uwagi i będzie tak robił pewnie aż do marca a później zamilknie..i za jakiś czas zaloguje się pod innym nickiem żeby zobaczyć co my na to.wiem jak myślą ludzie którzy mają skłonności samobójcze-i z całą pewnością nie mają takich pomysłów jak nasz ziomek.

Szkoda tylko że do faceta nie dociera że są ludzie którym wcale po przeczytaniu takiego wątku nie jest do śmiechu.

191

Tak Brysiu, trzeba tą dłoń umieć złapać, a Ziomek chyba tego nie chce.

192

Samanta napisał/a:

Tak Brysiu, trzeba tą dłoń umieć złapać, a Ziomek chyba tego nie chce.

A mi się wydaje że chce i to bardzo,tylko nie chce sie do tego przyznać.

193

Ja już się pogubiłam- wiem tylko jedno - nie można bagatelizować żadnej próby zwrócenia na siebie uwagi- bo może rzeczywiście jest Ziomkowi źle. Wiem.... wiele osób zwraca mi uwagę,że zbyt serio podchodzę do tego co Inni piszą,że to tylko internet i każdy może bezkarnie pisać co Mu ślina na język przyniesie.Jednak zbyt dużo śmierci było wokół  mnie- bym mogła sobie pozwolić na lekkie do niej podejście.Dlatego może zbyt emocjonalnie podeszłam do tego tematu. Proszę mnie zrozumieć- ja inaczej nie potrafię/.

194

Wiem!!rozumiem cię,tylko szkoda że owy ziomek nie bardzo.
Większość z nas chciałaby mu pomóc-jak wiesz i ja nie jestem obojętna na ludzką krzywdę,tylko że on nie chce,nie umie i nie potrafi skorzystać z naszej chęci niesienia pomocy.

195

No tak...ja też...Tylko gdyby ziomek chociaż zadał sobie odrobinę trudu i "przemówił " ludzkim głosem , bo  nikt nie wie , o co jemu tak na prawdę chodzi sad

Posty [ 131 do 195 z 278 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka Ziomka - rozmowy niekontrolowane o wszystkim

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024