Prezent ślubny- co dać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Prezent ślubny- co dać?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 207 ]

66

Odp: Prezent ślubny- co dać?

Dokladnie,
ja proponuje prezent w wysokosci 250 zl za komplet pościeli Narzuta+3 Poduszki (patchwork) jedyny bo recznie wykonany.
Serio, szkoda ze nie jestem w statnie tu na forum dodac fotek, bo byscie sobie dziewczyny same oceniły,
nie mam tez na razie strony www,na razie mozna taką narzute zobaczyć na allegro u użytkownika Selina1.

pzdr

Zobacz podobne tematy :

67

Wszystko zależy od tego, kim jest para młoda. Jedni będą się cieszyć z pięknego zegara z antykwariatu albo świecznika, innych bardziej ucieszy kuchenka turystyczna albo namiot. Dobrze znać nie tylko aktualne wyposażenie mieszkania, ale sposób spędzania czasu wolnego pary młodej, jej aspiracje i, ogólnie, system wartości, żeby nie kupić łysemu grzebienia. A jeśli nie ma możliwości rozeznania się w tych aspiracjach, wówczas, myślę, najlepsze będą pieniądze.

68

Zaryzykowałam i kupiłam coś niepowtarzalnego spersonalizowaną książkę, napisaną specjalnie dla młodej pary. Było to opowiadanie wymyslone przez autora na podstawie informacji, które mu napisałam o młodej parze. Mówię wam "bomba". Aż mnie zdziwiło jak autor tego opowiadania na podstawie niewielu informacji tak trafił w sedno i skonstruował tak fajne opowiadanie. Książka jest połączona z księgą gości weselnych. Tak że w drugiej części wpisują życzenia wszyscy obecni na weselu. Naprawdę fajna pamiątka. Wszystko jest opakowane w twardą oprawę (też spersonalizowaną) i twarde zgrabne pudełko. Polecam macie naprawdę gustowny niepowtarzalny i niebanalny prezent. Cena nie jest wygórowana 149 zł. Trzeba tylko pamiętać żeby zamówić ją przynajmniej dwa tygodnie przed ślubem. Tak, że trzeba pomyśleć trochę wcześniej o prezencie. Wydawnictwo nazywa się Siedem Mórz. Adresu nie piszę bo potraktują to jako reklamę na forum.  Skorzystajcie z googla. Książka na zamówienie.

69

Ja ostatnio dałam mojej najlepszej przyjaciółce serwis porcelanowy Rosenthal, marka kojarzy się z luksusem i prestiżem a nowożeńcom z pewnością się przyda. Niestety po wizycie w sklepie firmowym byłam lekko przerażona, wycena serwisu opiewała na kilka tysięcy. Z pomocą przyszedł internet, kupiłam "antyczną" porcelanę (zachowaną i idealnym stanie, jak nowa) w dużoooooo lepszej cenie. W internecie jest dużo ofert ja zakupu dokonałam w tym sklepie Zapoznaj się z regulaminem i stosuj się do zawartych w nim zasad/Lena

Pozdrawiam

70 Ostatnio edytowany przez noelle (2010-08-31 16:01:38)

Mi się podobają takie użyteczne prezenty jak jakaś porcelana, pościele obrusy. Myślę, że dobrym prezentem byłyby np. sztućce, oczywiście mówię o lepszym komplecie. Takie prezenty są najlepsze i zawsze się przydają. Zawsze można dać pieniądze, ale to nie będzie już taka pamiątka.

Post został edytowany z powodu naruszenia regulaminu forum!

71

Ostatnio męczył mnie ten sam problem - co dać przyjaciółce w prezencie ślubnym? Początkowo miałam dać pieniądze, ale z racji, że jeszcze studiuje, kwota ta, musiałaby się ograniczyć do 200 zł. Dodam, że przyjaciółka mieszka w Anglii, więc te polskie 200 zł dla niej, to nie jest jakaś piorunująca wysoka kwota. Postawiłam więc na zakup czegoś, co będzie miłą pamiątką. I nie żałuję, bo prezent zrobił furrorę. Zrobiłam fotoksiążkę. Program do jej tworzenia dostępny jest na stronie internetowej. Można sobie dodawać, obracać, zmniejszać, powiększać zdjęcia. Świetna zabawa, a prezent od serca, piękny i ma wartość sentymentalną. Więc jeśli wybieracie się na wesele przyjaciół - polecam fotoksiążki. Młoda para z pewnością często będzie do niej zaglądała i wspominała smile A koszt nie tak wielki - z 200 zł jeszcze na czekoladki wystarczy smile

72

Dooominika napisał/a:

Ostatnio męczył mnie ten sam problem - co dać przyjaciółce w prezencie ślubnym? Początkowo miałam dać pieniądze, ale z racji, że jeszcze studiuje, kwota ta, musiałaby się ograniczyć do 200 zł. Dodam, że przyjaciółka mieszka w Anglii, więc te polskie 200 zł dla niej, to nie jest jakaś piorunująca wysoka kwota. Postawiłam więc na zakup czegoś, co będzie miłą pamiątką. I nie żałuję, bo prezent zrobił furrorę. Zrobiłam fotoksiążkę. Program do jej tworzenia dostępny jest na stronie internetowej. Można sobie dodawać, obracać, zmniejszać, powiększać zdjęcia. Świetna zabawa, a prezent od serca, piękny i ma wartość sentymentalną. Więc jeśli wybieracie się na wesele przyjaciół - polecam fotoksiążki. Młoda para z pewnością często będzie do niej zaglądała i wspominała smile A koszt nie tak wielki - z 200 zł jeszcze na czekoladki wystarczy smile

Mogłabyś podać linka do tego programu? wink Z góry dziękuję. Bardzo orginalny i fajny prezent smile. Pozdrawiam.

73 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-10-06 00:37:33)

Jestem z Rzeszowa, więc swoją książkę wykonywałam w firmie spam. Ale z tego co wiem, realizują oni zamówienia z całej Polski, bo jak już wykonasz książkę dzięki temu programowi, to ją po prostu przesyłasz mailowo.
Życzę dobrej zabawy! smile

74

Dzięki za namiary smile.

75 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-10-06 00:38:06)

Ja również podarowałam w prezencie ślubnym fotoksiążkę (dzięki pomocy firmy spam) i jestem absolutnie zachwycona efektem końcowym, a jeszcze bardziej podoba się młodej parze:) Bardzo piękna pamiątka na lata.

76

Z punktu widzenia młodych - najlepsze są pieniądze, nieważne ile

77

dokładnie pieniążki wink ja na swoim weselu rok temu dostałam tylko kaskę i powiem szczerze że byłam zadowolona no bo młodym się przydaje wiadomo

78

pieniądze:)

79 Ostatnio edytowany przez Noelle (2010-11-09 21:23:42)

ja polecam jako prezet slubny portret pary mlodej wykonany recznie mozna takie cos zalatwic przez neta - wystarczy miec jakies fajne zdjecie mlodych i przeslac do narysowania
ja zamowialam raz na spami efekt byl olsniewajacy

80

Ja proponuję książkę spersonalizowaną. Zamówiłam wysłałam informację o bohaterach, fotki i powstała niesamowita opowieść, naprawdę unikalna, zilustrowana zdjęciami i rysunkami. Wzbudziła wiele emocji. Wspaniała Pamiątka. Pozdrawiam zespół Siedmiu Mórz!!

81

najlepszym prezentem slubnym dla pary sa pieniadze.

82

jesli mieszkaja razem to to lepsze sa pieniadze, wiem z własnej sytułacji mieszkamy razem i nei ukrywam ze wolelibysmy dosatac pieniążki niz prezent

83

Pobyt w Krakowie!

Znam rewelacykny hotel: Komorowski Luxury Guest Rooms - eleganckie, nowoczesne pokoje, wielka przestrzenna lazienka z 2-osobowym jacuzzi! Miala kiedys przyjemnosc tam byc - nie wyobrazacie sobie jak to jest wejsc do pokojami oswietlonymi tylko swiecami aromatycznymi, wielki bukiet roz, platki roz na lozku i... to co najlepsze! na 2-osobowym jacuzzi wyplnionym piana stoi szmpan w lodzie z truskawkami! Ach, niezapomniane!

Kase daje sie zawsze, i nikt nie pamieta ile od kogo dostal! Malo ktora para pozwoli sobie na taki wypad, bo zawsze sa wazniejsze sprawy, ale jesli ktos otrzyma taki prezent, napewno uzna to za najlepszy pomysl na swiecie wink Tego nie zapomni nikt!

Znajdzcie sobie i zobaczcie zdjecia smile Komorowski Luxury Guest Rooms!

84

Ja mam swój ślub za miesiąc. Nie zrobiliśmy żadnej listy prezentów, wolimy po prostu pieniądze?
Nie chcieliśmy również kwiatów. Myślałam, nad lotto, zabawkami, winem?.etc, ale ostatecznie znalazłam super firmę bibliocreatio, która robi książkowe listy ślubne. Ponieważ sami mamy już dużo książek to postanowiliśmy pomóc dzieciom z domu dziecka. My wybraliśmy dom dziecka, a firma bibliocreatio przeprowadziła wywiad i stworzyła listę książek zgodnie z upodobaniami dzieci. Goście dostali dostęp do mini sklepiku internetowego, gdzie mogą wybierać książki!
Naprawdę polecam- bo fajnie jest przy okazji własnego wesela komuś pomóc- a tu mam pewność, że dzieciaki będą zadowolone!
Do zaproszeń firma dała nam takie karteczki, gdzie był login i hasło do sklepiku. Później goście otrzymają specjalne certyfikaty, które pewnie wręcza nam pod kościołem zamiast kwiatów, a my już spokojnie po ślubie i weselu zawieziemy książki dzieciom! Pomysł super, a my tak naprawdę nie mieliśmy żadnego dodatkowego obowiązku.
A kwiatki i tak na pewno ktoś przyniesie!

85

Ja byłam świadkiem na ślubie kilka miesięcy temu i nie miałam problemu z dobraniem prezentu dla Młodej Pary. Sprawę ułatwiał mi fakt, że dobrze Młodych znałam i wiedziałam czego potrzebują. Poza tym otwarcie zapytałam Młodą z czego najbardziej by się ucieszyli. Wiedzieliśmy, że od najbliższej rodziny, jaka miała przybyć na uroczystość (to był ślub cywilny) w większości dostaną gotówkę, więc nie było stresu, ze kupię prezent, który się zdubluje.

Otóż kupiłam Młodym zestaw metalowych garnków. Firmy nie przytoczę. Tanie nie były i prezentowały się zacnie. Poza tym Młodzi bardzo się ucieszyli, bo to był pierwszy poważny przedmiot do nowego mieszkania, który miał ułatwić Im życie smile

Poza tym bardzo podoba mi się pomysł listy prezentów, którą tworzą Młodzi przed Ślubem. Ten kto chce, daje pieniądze. Ten kto chce, daje prezent i wcześniej deklaruje, co kupuje, żeby uniknąć dublowania prezentów. Rozumiem, że Młodym pieniądze najbardziej się przydadzą, ale chyba nikt mi nie powie, że trafionym prezentem ktokolwiek wzgardzi smile

86

Najlepiej pieniądze:) ale wiadomo każdy chciałby żeby jego prezent było oryginalny. my na ślub przyjaciela mojego chłopaka zamówiliśmy karykaturę na płótnie z tej strony oklejgo[kropka]pl 
sami zaproponowali nam tą karykaturę w ślubnych strojach w śmiesznej aranżacji- wystarczyło podesłać zdjęcie młodej pary:) prezent wszystkim się spodobał:)

87 Ostatnio edytowany przez Lena (2011-08-09 11:35:46)

Ja moim znajomym kupiłam zastawę, taki komplet do herbaty z spam
Byli zadowoleni bardzo. Są różne do wyboru w zależności jaki styl preferują.

88

super pomysłem byłaby wycieczka w jakieś fajne miejsce niekoniecznie poza pl ,też mamy super hotele ipiękne spokojne romantyczne zakątki
ja osobiści marzę  o Malediwach ale to tylko marzenie póki co sad

witajcie!
tak mysle co Wam doradzieć...:)
Ostatnio coraz wiecej wlasnie osob stawia na niepowtarzalnosc i oryginalnosc.. moze te bransoletki z grawerem? Mozecie podac imię mlodej i ich data slubu na odwrocie i na drugiej jego imie i tak samo data slubu na odwrocie smile
niedrogi dodatek do prezentu, a pamiatka zostaje na lata...
Ja mam kilka takich bransoletek  po 30 zł hehe są cudowne, naprawde polecam!
jak cos moge pomoc i podpowiedziec dobrego wykonawce smile

90 Ostatnio edytowany przez apoteoza (2011-09-17 16:30:05)

spam

91

metalizowana figurka pary młodej w zabawnym motywie (trochę z życia wzięte;)) W tym grawerowana dedykacja i zdjęcie pary młodej. Można na to trafić wpisując w wyszukiwarkę metalizacja przedmiotów. Coś innego, Polecam!

92

Moim zdaniem najlepiej podpytać dyskretnie Państwa Młodych co chcieliby za prezent dostać albo czego im do wspólnego gniazdka brakuje. Żeby nie było, że dostaną po kilka sztuk tego samego, można im zasugerować, że jedni goście mają ten prezent na oku, by drudzy poszukali czegoś innego wink

93

Fajny pomysł metalizacja przedmiotów polecam!!

94 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-11-23 15:44:11)

Hej! smile
Byłam ostatnio na ślubie zaproszona jako osoba towarzysząca, ale zrzucałam się razem z partnerem na komplet ręczników, na których zamówiliśmy hafty z imionami pary młodej, bardzo fajne i nie aż takie drogie smile Zupełnie inna sprawa jak ma się więcej kasy, wtedy można coś oryginalniejszego kupić np. w pracy wspólnie kupowaliśmy prezent dla znajomej z biura i zebraliśmy na prasowacz parowy, jest do dzisiaj bardzo zadowolona i każdemu poleca, w końcu sama zainwestowałam i naprawdę warto, oryginalne są na stronce spam Sprawdzony prezent, polecam! smile

95

Czasem młodzi przygotowują długą listę przedmiotów, które chcą dostać. Według mnie to fajne rozwiązanie i spore ułatwienie dla gości którzy chcą im kupić prezent a głowią się co to ma być. Chociaż i tak chyba większość stawia na prezent w formie koperty z pieniędzmi.

96

Polecam oryginalny prezent ślubny. Piękna, w pełni trójwymiarowa róża z rozłożystym pąkiem wygrawerowana w krysztale. Istnieje możliwość umieszczenia własnej dedykacji. Proszę pisać z razie pytań smile

97

To bardziej symboliczny prezent,a w końcu młodym potrzeba czegoś praktycznego. Wg mnie bardzo fajnie sprawdzi się dobry ekspres do kawy. Na pewno się przyda i będą zadowoleni.

98

Ja bym właśnie z eskpresami do kawy etc nie ryzykowała, bo pełno osób sprzęty domowe młodym kupuje. A oni potem nie mają co z tym zrobić. Albo coś fajnego, związanego z wspomnieniami z daną parą albo po prostu kasę i jakiś drobiazg. Zwykle młodym najbardziej kasy potrzeba na starcie, a nie pościeli, zasłon i sprzętu kuchennego...

99

Właśnie w innym wątku napisałam, bo wpadł mi pomysł prezentu... rejs promem Unity Line, taki specjalny dla pary młodej... co myślicie?

100

Konkretny, oryginalny i kosztowny prezent.
W takim wypadku trzeba to poważnie przemyśleć, aby mieć pewność, że Młodym się spodoba taka forma wypoczynku.

A co jeśli mają chorobę morską? wink

101

czy ja wiem czy kosztowny? Z tego, co się orientowałam to prezenty ślubne zwykle wszyscy robią za około 500 zł, a niektórzy nawet za znacznie więcej, a taki rejs dla dwojga raczej dużo więcej nie kosztuje, nie pamiętam dokładnie, ale my płaciliśmy coś około 200 zł od osoby i to było już z noclegiem, jedzeniem i atrakcjami.

102

Jak mam być szczery to jak nie masz pomysłu bądź kasy to kup bukiet za 50zł i tyle. Bez prezentu idź na wesele i ślub.

103 Ostatnio edytowany przez Krzysztof1988 (2012-04-06 12:14:53)

czy ja wiem czy kosztowny? Z tego, co się orientowałam to prezenty ślubne zwykle wszyscy robią za około 500 zł, a niektórzy nawet za znacznie więcej, a taki rejs dla dwojga raczej dużo więcej nie kosztuje, nie pamiętam dokładnie, ale my płaciliśmy coś około 200 zł od osoby i to było już z noclegiem, jedzeniem i atrakcjami.

500zł!!! Aż za głowę się złapałem. Ja tu myślałem że 200zł to już bardzo dużo.

104

Krzysztof, uważam, że każdy wie ile w dzisiejszych czasach kosztuje wesele i powinno się odnieść do tej ceny....i nie wygłupić się dając komuś w prezencie 50 czy 100 zł. Uważam, że minimum od osoby to powinno być 200zł.  Albo po prostu nie iść na wesele.

105

Uważam, że minimum od osoby to powinno być 200zł.  Albo po prostu nie iść na wesele.

Powalają mnie wypowiedzi. "Nie idę na wesele bo nie mam pieniędzy na prezent". Dla mnie to głupota. Nie masz kasy idziesz na wesele tylko z kwiatami. Ja byłem u znajomego na weselu i ograniczyłem się do kwiatów. I nie uważam że zrobiłem źle.

106

Cóż, Twój wybór. Mnie osobiście byłoby głupio bo wiem, że młodzi sie wykosztowali. Ja w tej sytuacji wole iść tylko na slub ze wspomnianymi kwiatami.

107 Ostatnio edytowany przez Krzysztof1988 (2012-04-06 20:29:55)

Catwoman napisał/a:

Krzysztof, uważam, że każdy wie ile w dzisiejszych czasach kosztuje wesele i powinno się odnieść do tej ceny....

Młodzi przecież świadomie decydują się na wesele i na koszta z tym związane. To dlaczego ma się odnosić do tego.

108

No OK., tylko pomyśl sobie czy byłoby Ci miło, na Twoim weselu, gdybyś zaprosił 20-30 osób i każdy przyszedł z kwiatkiem....

109

I tu cię zdziwię. Ja myślałem by w zaproszeniach na soję powiedzmy "wesele" wpisać że "prezenty nie są konieczne", ale to do obgadania z moją K.

110

ano to luzik. jeśli tak postanawiasz to OK.

111

Catwoman napisał/a:

No OK., tylko pomyśl sobie czy byłoby Ci miło, na Twoim weselu, gdybyś zaprosił 20-30 osób i każdy przyszedł z kwiatkiem....

Tak na moje oko to wesele jest po to żeby dzielić się swoim szczęściem, radością z najbliższymi i przyjaciółmi, a nie po to żeby się koszta zwróciły ;-)

Uważam, że prezent powinien być dostosowany do możliwości finansowych zaproszonego.

112

sierpniowa napisał/a:
Catwoman napisał/a:

Tak na moje oko to wesele jest po to żeby dzielić się swoim szczęściem, radością z najbliższymi i przyjaciółmi, a nie po to żeby się koszta zwróciły ;-)

Uważam, że prezent powinien być dostosowany do możliwości finansowych zaproszonego.

wyjęłaś mi to z ust:)

113

sierpniowa napisał/a:
Catwoman napisał/a:

I właśnie o to tu chodzi. Ja dodam że zależy do kogo na wesele się idzie. Bo jak do kolegi czy znajomego to same kwiaty. Jak kogoś z rodziny to prezent np. do 100zł

114

Krzysztof1988 napisał/a:
sierpniowa napisał/a:
Catwoman napisał/a:

I właśnie o to tu chodzi. Ja dodam że zależy do kogo na wesele się idzie. Bo jak do kolegi czy znajomego to same kwiaty. Jak kogoś z rodziny to prezent np. do 100zł

jak do kolegi to same kwiaty a jak to rodziny prezent za 100 zl, do 100 zl.
wspolczuje Twojej wybrance. jestes sknera ze az oczy mnie bola jak to czytam eh.

115

Nie masz czego współczuć bo ma podobne zdanie jak ja. A jak oczy cię bolą to znaczy że musisz zgłosić się do lekarza. A sknerą nie jestem tylko zdrowy rozsądek mam. Jak bym był sknerą to w resztach spraw codziennych żałował bym kasy. A nie żałuję zł.

116 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-04-11 23:05:52)

ake Krzysztof- warto też nie żałować pieniędzy dla kogoś smile  Po prostu smile A nie na siłę forsować BO  JA MAM INNE ZDANIE NIŻ RESZTA ŚWIATA I WŁASNIE UPOREM JE POKAŻE.  I:  "Niech każdy robi tak jak ja".

117 Ostatnio edytowany przez Krzysztof1988 (2012-04-11 23:08:46)

Nie żałuję pieniędzy na kogoś. Nie raz stawiałem piwo kumplowi i to nie jedno, czy inne sprawy bardziej kosztowne dochodzące nawet do 100zł.A jak na razie uporem to chcą pokazać że trzeba dać minimum 300zł

118

heh chleb pewnie droższy jak za 2.50 nie dasz bo za duzo, zalezy od regionu.
masakra. kazdy daje to co chce i ile chce.

119 Ostatnio edytowany przez Krzysztof1988 (2012-04-11 23:14:30)

cisowianka napisał/a:

heh chleb pewnie droższy jak za 2.50 nie dasz bo za duzo, zalezy od regionu.
masakra. kazdy daje to co chce i ile chce.

No wiesz to już życie codzienne. Więc jak miał bym tańszy chleb to czemu bym miał kupować ten droższy i przepłacać. No chyba że razowy pełnoziarnisty jaki lubię i czasami kupuje. A jest droższy. Czasami kupię kolę 2L za 5 złoty zamiast za 2zł z biedronki. Albo dam 30zł za oryginalną muzykę zamiast ściągnąć za free z neta. Więc nie mów że jestem sknerą. Wszystko ma swoją wartość i dawanie prezentów też.

120

jestem pod wrazeniem.
ide spac. na ten temat wyczerpalam ilosc zdan i argumnetow.
dobranoc.

121

cisowianka napisał/a:

jestem pod wrazeniem.

Ciekawe czego.

122

A ja uważam, że w przypadku prezentów ślubnych cena nie powinna grać głównej roli. Ważne, by kupić coś, co się młodej parze spodoba/przyda albo będzie związane z jakimiś wspomnieniami. Ustalanie z góry, że "więcej jak 100zł nie dam" jest trochę wredne, moim zdaniem. To wyjątkowy dzień i warto kupić coś wyjątkowego, a może to kosztować zarówno 50zł jak i 400zł. Oczywiście jak się po prostu tyle nie ma, to trudno, ale jeśli się ma: czemu nie kupić? Można sobie przez tydzień czegoś tam odmówić i potem uszczęśliwić daną osobę smile

123

pieniądze raz są, raz ich nie ma smile nie warto patrzeć na życie przez pryzmat kasy i cięgle liczyć, liczyć, liczyć... trochę szaleństwa nie zaszkodzi. lubię robić i dawać prezenty. to sprawia mi większą radość niż świadomość posiadania w portfelu zaoszczędzonych 200zł.

jako studentka idąc na wesele dawałam 200zł+jakiś drobiazg+kwiaty

teraz zarabiam i mniej jak 300 nie włożę do koperty (plus mały upominek i kwiaty). na pewno przydadzą się Nowożeńcom na Nowej drodze życia smile niech sami sobie wybiorą czy kupią za to mikrofalówkę czy wyjazd do spa.

124

kaisa_malene napisał/a:

Można sobie przez tydzień czegoś tam odmówić i potem uszczęśliwić daną osobę smile

Bratu czy mojaj siostrze bym sobie odmówił by uzbierać ZŁ. Ale całej reszcie nie. Ogólnie nie lubię dawać prezentów i nie oczekuję by inni dawali mi.

Oczywiście nie jest to tak że nie dał bym więcej niż 100zł. Dał bym jak by mnie coś natchnęło. Dał bym nawet 200zł. Ale nie można mówić że jak ktoś daję prezent do 100zł albo wcale nie daje jest sknerą. Nawet jak ma kasę. Dawanie prezentu to dobra wola, a nie jakiś przymus.

125

Ja też BARDZO LUBIĘ dawać ludziom prezenty i od razu mi się poziom endorfin podnosi jak ten prezent komuś wręczam smile

126

tak Krzysztof nie przymusowa wola, ale nie wyobrazam sobie pojsc na wesele kolezanki tylko z bukietem kwiatow i bombonierka, wiedzac ze ona wydała na moj tzw talerzyk pewna kwota np 150 zł plus poprawiny okolo 50 zl, wychodzi 200 zl za osobe a za druga osobe tzw towarzyszaca wychodzi 400 zl razem, lacznie. (i tak podalam male sumki zebys zawalu serca nie dostal heh, jak moja siostra wychodzila za maz za osobę płaciła 170 zl bez poprawin miala, bylam z chlopakiem i za mnie zaplacila 340 zl, tak samo jak bylam u kolezanki u niej byly poprawiny. poprostu sobie nie wyobrazam same kwiaty, az wstyd by mi bylo w ogole isc na takie wesele. mowi sie piekne wazne zebys byla / byl a nie ilosc koperty, jakos prezenty. tak zgodze sie z tym ale kazdy liczy sie z tym ze raczej owy prezent dostanie,  nie wyobrazam sobie aby isc z badylem kwiatow w reku i bawic sie do bialego rana tzw jezdzic komus po plecach i za darmo sie nazrec zarcia !!!!!!!!!

127 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-04-12 10:28:04)

Powiem szczerze:  300 zł to nic w porównaniu z przyjaźnią, znajomością, relacją, którą ma się z panią/panem młodym - zbawić cię nie zbawi, nie zbiedniejesz od tego, a uratujesz honor smile

te wątki faktycznie zaczynaja sie dublować...

128 Ostatnio edytowany przez Krzysztof1988 (2012-04-12 11:09:35)

cisowianka napisał/a:

tak Krzysztof nie przymusowa wola, ale nie wyobrazam sobie pojsc na wesele kolezanki tylko z bukietem kwiatow i bombonierka, wiedzac ze ona wydała na moj tzw talerzyk pewna kwota np 150 zł plus poprawiny okolo 50 zl, wychodzi 200 zl za osobe a za druga osobe tzw towarzyszaca wychodzi 400 zl razem, lacznie. (i tak podalam male sumki zebys zawalu serca nie dostal heh, jak moja siostra wychodzila za maz za osobę płaciła 170 zl bez poprawin miala, bylam z chlopakiem i za mnie zaplacila 340 zl, tak samo jak bylam u kolezanki u niej byly poprawiny. poprostu sobie nie wyobrazam same kwiaty, az wstyd by mi bylo w ogole isc na takie wesele. mowi sie piekne wazne zebys byla / byl a nie ilosc koperty, jakos prezenty. tak zgodze sie z tym ale kazdy liczy sie z tym ze raczej owy prezent dostanie,  nie wyobrazam sobie aby isc z badylem kwiatow w reku i bawic sie do bialego rana tzw jezdzic komus po plecach i za darmo sie nazrec zarcia !!!!!!!!!

P. Młodzi organizując weasele są świadomi kosztów na 1 osobę. Niech nie oczekują że jak zapłacili za gościa to mają im kupić prezent w zamian za gościnę.

Nie dostane zawału serca bo wiem ile kosztuje urządzenie wesela.

Catwoman napisał/a:

Powiem szczerze:  300 zł to nic w porównaniu z przyjaźnią, znajomością, relacją, którą ma się z panią/panem młodym - zbawić cię nie zbawi, nie zbiedniejesz od tego, a uratujesz honor smile

Ja byłem u swojego kumpla na weselu i kupiłem mu tylko kawiary. Żyję, dobrze ze sobą kolegujemy.

129

Również jestem zdania, że prezent powinien miec rownowartosc tego, ile para mloda na nas "wydala" smile niestety ja jestem tylko biedną studenka ( big_smile ) wiec w prezencie slubnym siostrze wrecze recznie malowany portret jej oraz jej przyszlego meza smile

130 Ostatnio edytowany przez polsza (2012-04-12 12:21:23)

krzysztof to Twoje zdanie z poprzedniego tematu 'Dla mnie głupotą jest nie iść na wesele z powodu braku kasy na wesele. Ale szanuję twoje zdanie. Bo mojego tutaj zdania nie szanują.'

Tu nie chodzi o to, że nie szanujemy Twojego zdania. Ale postaraj się zrozumieć nasze zdziwienie. Weź pod uwagę to, że wszystkie jak tu jesteśmy albo miałyśmy już swoje śluby, albo się do nich szykujemy. Na pewno każda z nas chodzi na wesela. I jeśli 10 osób mówi, że to trochę nietakt dawać w prezencie 50zł, to chyba coś w tym jest... Nie chodzi o to, że jesteśmy materialistkami! Idąc do kogoś na urodziny dajemy takie prezenty, albo nawet i droższe. Ślub to coś wyjątkowego. Tutaj małżonkowie zaczynają wspólną drogę życia. Są jakieś standardy, które należałoby przestrzegać. Przemyśl to.
A co do Twojego kolegi i bukietu kwiatów. Jasne, że nie przestanie się z Tobą zadawać tylko dlatego, że dałeś same kwiaty. Ale na pewno on i jego żona trochę się zdziwili takim prezentem, a raczej jego brakiem.

A tak z innej beczki: krzysztof, obicie sobie czasami jakieś prezenty, małe upominki, wyjścia do kina, restauracji, wyjazd na weekend za miasto czy coś takiego?

Posty [ 66 do 130 z 207 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Prezent ślubny- co dać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024