Miklosza napisał/a:Solaris napisał/a:Dobrze, mistrzu ciętej riposty
Panna sie znowu 2 dzień nie odzywa ale może dziś
A przeczytałeś zanim odpisałeś?
Oczywiście pani mondralińska ![]()
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rozmowy o wszystkim i o niczym z mikloszą
Strony Poprzednia 1 … 216 217 218 219 220 … 226 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oczywiście pani mondralińska ![]()
Solaris napisał/a:Miklosza napisał/a:Panna sie znowu 2 dzień nie odzywa ale może dziś
Oczywiście pani mondralińska
Ty się nie madraluj
Ludzie co za chłopy nic tylko się madraluja i kropek nie łącza ![]()
Miklosza napisał/a:Solaris napisał/a:A przeczytałeś zanim odpisałeś?
Oczywiście pani mondralińska
Ty się nie madraluj
Ludzie co za chłopy nic tylko się madraluja i kropek nie łącza
A ty tylko bla bla blablasz kobieto sukcesu
![]()
Julia life in UK napisał/a:Miklosza napisał/a:Oczywiście pani mondralińska
Ty się nie madraluj
Ludzie co za chłopy nic tylko się madraluja i kropek nie łącza
A ty tylko bla bla blablasz kobieto sukcesu
![]()
A żebyś wiedział,że niedługo będę bizneswomen sprzedając obrazy ![]()
Noooo, jednak dalej Cię kocham!
Dziękuję, nawet się wyspałam:)
W nocy nie zauważyłam, że czas mi zniknął w niewyjasnionych okolicznościach;) Mam na ten temat hipotezę bardziej skomplikowaną niz ta skarpeciana Muldera i Scully i nie jest ona związana z dylatacją czasu, ale to już innym razem rozwinę, gdy nocą będę się snuć po internetach;))
Kamień spadł z mojego zatroskanego serducha
O jakże mi teraz lekko! ![]()
Biorąc pod uwagę, że miewam podobnie, to jestem niezwykle ciekawa Twojej hipotezy dotyczącej znikających w przedziwny sposób minut ![]()
Mam rozwiazanie. Trzeba miec tylko jeden typ skarpetek. Wtedy zawsze sie jakos pary stworzy. Jak bedzie jakis singiel to nie problem - po nastepnym praniu bedzie jedna para mniej
Jedna para mniej albo zapas w postaci jednej skarpetki do przodu na okoliczność, gdyby w którejś zrobiła się dziura
Dziury oczywiście też same się nie robią, dlatego detektywi zawsze będą mieć pełne ręce roboty ![]()
Wiecie co dziewczyny nie chcę mi się czytać was ja dziś trochę ćwiczę a wy ?
Zero zaskoczenia ![]()
Przecież Ty prawie nigdy nie czytasz, co tu piszemy
A my uprawiamy sport ekstremalny zwany czytaniem ze zrozumieniem
![]()
PS Starałam się jak najkrócej;)
Haha, dobre! ![]()
Dobre
Miklosza napisał/a:Wiecie co dziewczyny nie chcę mi się czytać was ja dziś trochę ćwiczę a wy ?
To jakieś igrzyska olimpijskie? Chociaż sport to zdrowie
![]()
Solaris napisał/a:Miklosza napisał/a:Wiecie co dziewczyny nie chcę mi się czytać was ja dziś trochę ćwiczę a wy ?
![]()
Dziewczyny sobie trochę żartują niestety moim kosztem Żart
![]()
Calkiem smieszne
https://youtu.be/tMthFJoziHA?si=cGl8mnV86nEwQNqv
Alessandro napisał/a:Solaris napisał/a:A my uprawiamy sport ekstremalny zwany czytaniem ze zrozumieniem
![]()
Dziewczyny sobie trochę żartują niestety moim kosztem Żart
![]()
Żarty, kabarety? Śmiech to też zdrowie
![]()
Miklosza musisz wyrownac poziom. Chodz na fajke
Dopiero teraz pale bo ćwiczyłem wcześniej ![]()
Dopiero teraz pale bo ćwiczyłem wcześniej
Nie ma sie co chwalic paleniem
No chyba,ze palisz w piecu ![]()
Co ja poradzę nie potrafię rzucić ![]()
Nie odpowiada na mojego maila nadal ![]()
A ja nadal tu nie umiem zdjęć ani nic z neta wstawiać ![]()
Miklosza napisał/a:A ja nadal tu nie umiem zdjęć ani nic z neta wstawiać
Poproś Priscille ona wszystko potrafi ![]()
Julia life in UK napisał/a:Miklosza napisał/a:A ja nadal tu nie umiem zdjęć ani nic z neta wstawiać
Poproś Priscille ona wszystko potrafi
O tak ekspertka nasza ![]()
Idę spać co będę tak sam siedział
Idę spać co będę tak sam siedział
Dobranoc ![]()
Dobranoc dobranoc mondralińska
Dobranoc dobranoc mondralińska
Dobranoc dobranoc nie łączący kropek nr 2 bo nr 1 to wiadomo kto jest ![]()
Calkiem smieszne
https://youtu.be/tMthFJoziHA?si=cGl8mnV86nEwQNqv
Śmieszne i straszne równocześnie. Taka komunikacja w relacji, a raczej jej brak, to tak naprawdę zupełne mijanie się we wzajemnym zrozumieniu - dwoje ludzi rozmawia ze sobą, a mimo to żadne nie ma pojęcia, co właściwie mówi to drugie.
Mimo wszystko tutaj facet punktuje, a tą kobietą sama byłabym zmęczona.
O tak ekspertka nasza
I jak na ekspertkę przystało wyjaśnię Ci, że komentarz Mikloszy raczej nie był złośliwy ani nawet ironiczny. Pomogłam mu parę razy, dlatego wspomniał właśnie o mnie.
Zaś w temacie, do którego pijesz, ta ekspertka akurat doskonale wie, o czym mówi i ma ku temu znacznie więcej podstaw, niż mogłoby Ci się wydawać. Dlatego na Twoim miejscu z tymi przytykami byłabym ostrożniejsza, bo wchodzenie w szczegóły może okazać się dla Ciebie dość niewygodne.
Niemniej tu jest kafejka i niech nią pozostanie. Nie zamierzam przenosić w to miejsce tematów z forum ani urządzać tu kolejnej odsłony tamtej dyskusji. Mogę nawet udawać, że Cię tutaj nie ma ![]()
Bert44 napisał/a:Calkiem smieszne
https://youtu.be/tMthFJoziHA?si=cGl8mnV86nEwQNqvŚmieszne i straszne równocześnie. Taka komunikacja w relacji, a raczej jej brak, to tak naprawdę zupełne mijanie się we wzajemnym zrozumieniu - dwoje ludzi rozmawia ze sobą, a mimo to żadne nie ma pojęcia, co właściwie mówi to drugie.
Mimo wszystko tutaj facet punktuje, a tą kobietą sama byłabym zmęczona.
Ale tak to bywa. Z moja panna generalnie sie rozuniemy i rozmawiamy tym samym jezykiem ale czasem to jakbym Chiczyka sluchal ![]()
Ale tak to bywa. Z moja panna generalnie sie rozuniemy i rozmawiamy tym samym jezykiem ale czasem to jakbym Chiczyka sluchal
Ależ ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę ![]()
Przy okazji wspomnę, że całkiem niedawno słuchałam podkastu z udziałem autorki książki o "grach słownych" (niestety nie pamiętam teraz dokładnego tytułu, a nie chcę go przekłamywać) i ona tam koncertowo obnażyła szereg mechanizmów, które ludzie stosują w komunikacji, a które tę komunikację skutecznie utrudniają.
Tego powinni uczyć nas w szkołach, choćby na wychowaniu do życia w rodzinie, dzięki czemu byłoby pewnie o niebo mniej rozwodów, a tym bardziej burzliwych rozstań ![]()
Bert44 napisał/a:Ale tak to bywa. Z moja panna generalnie sie rozuniemy i rozmawiamy tym samym jezykiem ale czasem to jakbym Chiczyka sluchal
Ależ ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę
Przy okazji wspomnę, że całkiem niedawno słuchałam podkastu z udziałem autorki książki o "grach słownych" (niestety nie pamiętam teraz dokładnego tytułu, a nie chcę go przekłamywać) i ona tam koncertowo obnażyła szereg mechanizmów, które ludzie stosują w komunikacji, a które tę komunikację skutecznie utrudniają.
Tego powinni uczyć nas w szkołach, choćby na wychowaniu do życia w rodzinie, dzięki czemu byłoby pewnie o niebo mniej rozwodów, a tym bardziej burzliwych rozstań
Niewielu dzisiaj pamięta, jak powinna wyglądać prawidłowa, a tym samym poprawna komunikacja. Wydaje się, że używamy tego samego języka, języka polskiego, ale okazuje się, że rozmawiamy różnymi. To powoduje czasami zabawne sytuacje, jednak częściej jedynie komplikuje wiele spraw, nawet te najprostsze.
... szereg mechanizmów, które ludzie stosują w komunikacji, a które tę komunikację skutecznie utrudniają.
Tego powinni uczyć nas w szkołach, choćby na wychowaniu do życia w rodzinie, dzięki czemu byłoby pewnie o niebo mniej rozwodów, a tym bardziej burzliwych rozstań
Obecnie 2 razy więcej pozwów o rozwody składają kobiety. Przyczyna - brak chęci u nich do trwania w niesatysfakcjonującym związku.
Czy kiepska komunikacja jest główną przyczyną? Chyba kwestia dyskusji. Fakt, że wiele kobiet czuje się niewysłuchana. I ktoś kto umie je wysłuchać, a nawet sprawia takowe pozory- bardzo u kobiet punktuje na plus.
Każdy kobieciarz to powie. ![]()
Priscilla napisał/a:... szereg mechanizmów, które ludzie stosują w komunikacji, a które tę komunikację skutecznie utrudniają.
Tego powinni uczyć nas w szkołach, choćby na wychowaniu do życia w rodzinie, dzięki czemu byłoby pewnie o niebo mniej rozwodów, a tym bardziej burzliwych rozstańObecnie 2 razy więcej pozwów o rozwody składają kobiety. Przyczyna - brak chęci u nich do trwania w niesatysfakcjonującym związku.
Czy kiepska komunikacja jest główną przyczyną? Chyba kwestia dyskusji. Fakt, że wiele kobiet czuje się niewysłuchana. I ktoś kto umie je wysłuchać, a nawet sprawia takowe pozory- bardzo u kobiet punktuje na plus.
Każdy kobieciarz to powie.
A kto by miał ochote trwac w niesatysfakcynujacym związku?.NIKT
Zdecydowanie
Priscilla napisał/a:... szereg mechanizmów, które ludzie stosują w komunikacji, a które tę komunikację skutecznie utrudniają.
Tego powinni uczyć nas w szkołach, choćby na wychowaniu do życia w rodzinie, dzięki czemu byłoby pewnie o niebo mniej rozwodów, a tym bardziej burzliwych rozstańObecnie 2 razy więcej pozwów o rozwody składają kobiety. Przyczyna - brak chęci u nich do trwania w niesatysfakcjonującym związku.
Każdy kobieciarz to powie.
Jest jak jest. Rozgryzanie przyczyn rozwodow nie jest proste. Opierac sie na danych statystycznych nie da. Jak juz to na jakichs badaniach i analizach ktore cos tam tłumacza
Ale komunikacja w moim odczuciu jest zajeb...scie wazna. Jak jest dobra ale ludzie nie pauja to sie rozleci intak.
Gorsze jest to ze przy pasujacych ludziach ze zwgledu na slaba kominikacje moze sie rozleciec.
Ogólnie mówiąc, komunikacja jest niezmiernie ważnym aspektem każdej formy relacji interpersonalnych, choć nie tylko ona. Kontakt werbalny ma wielką moc i nikt nie powinien jej lekceważyć.
Komunikacja komunikacją tylko robić nie ma komu ![]()
Komunikacja komunikacją tylko robić nie ma komu
Ja wlasnie urlop zaczalem. W moim przypadku nie ma robic komu. Przez tydzien nie zrobie NIC.
Miklosza napisał/a:Komunikacja komunikacją tylko robić nie ma komu
Ja wlasnie urlop zaczalem. W moim przypadku nie ma robic komu. Przez tydzien nie zrobie NIC.
Fajnie a jedziesz gdzies na urlop?
Jest jak jest. Rozgryzanie przyczyn rozwodow nie jest proste. Opierac sie na danych statystycznych nie da. Jak juz to na jakichs badaniach i analizach ktore cos tam tłumacza
Ale komunikacja w moim odczuciu jest zajeb...scie wazna. Jak jest dobra ale ludzie nie pauja to sie rozleci intak.
Gorsze jest to ze przy pasujacych ludziach ze zwgledu na slaba kominikacje moze sie rozleciec.
Mogę się pod tym podpisać. Jedna i druga strona może mieć dobre intencje, opierać się na słusznych założeniach, ale jeśli komunikacja nie działa, to wzajemnie mogą o tym nawet nie wiedzieć.
Bardzo często ogromny problem stanowi choćby sposób artykułowania swoich potrzeb - tak, aby druga osoba nie czuła się atakowana, umiejętność konstruktywnego stawiania granic i tak dalej, i tak dalej.
Dwoje tych samych ludzi może stworzyć fajny związek, jeśli będą potrafili ze sobą rozmawiać, i niefajny - jeśli komunikacja kompletnie nie działa.
Bert44 napisał/a:Jest jak jest. Rozgryzanie przyczyn rozwodow nie jest proste. Opierac sie na danych statystycznych nie da. Jak juz to na jakichs badaniach i analizach ktore cos tam tłumacza
Gorsze jest to ze przy pasujacych ludziach ze zwgledu na slaba kominikacje moze sie rozleciec.Mogę się pod tym podpisać. Jedna i druga strona może mieć dobre intencje, opierać się na słusznych założeniach, ale jeśli komunikacja nie działa, to wzajemnie mogą o tym nawet nie wiedzieć.
Bardzo często ogromny problem stanowi choćby sposób artykułowania swoich potrzeb - tak, aby druga osoba nie czuła się atakowana, umiejętność konstruktywnego stawiania granic i tak dalej, i tak dalej.
Dwoje tych samych ludzi może stworzyć fajny związek, jeśli będą potrafili ze sobą rozmawiać, i niefajny - jeśli komunikacja kompletnie nie działa.
Ona: powiedz mi coś ciepłego..
On: grzejnik
Oczywiście z przymrużeniem oka, ale pokazuje, jak można odpowiedzieć na słowa, a jednocześnie nie odpowiedzieć na potrzebę, która za nimi stała. Znam z autopsji;)
Ciekawe jak to Twoja kobieta zniesie? ![]()
Priscilla napisał/a:Bert44 napisał/a:Jest jak jest. Rozgryzanie przyczyn rozwodow nie jest proste. Opierac sie na danych statystycznych nie da. Jak juz to na jakichs badaniach i analizach ktore cos tam tłumacza
Gorsze jest to ze przy pasujacych ludziach ze zwgledu na slaba kominikacje moze sie rozleciec.Mogę się pod tym podpisać. Jedna i druga strona może mieć dobre intencje, opierać się na słusznych założeniach, ale jeśli komunikacja nie działa, to wzajemnie mogą o tym nawet nie wiedzieć.
Dwoje tych samych ludzi może stworzyć fajny związek, jeśli będą potrafili ze sobą rozmawiać, i niefajny - jeśli komunikacja kompletnie nie działa.Ona: powiedz mi coś ciepłego..
On: grzejnikOczywiście z przymrużeniem oka, ale pokazuje, jak można odpowiedzieć na słowa, a jednocześnie nie odpowiedzieć na potrzebę, która za nimi stała. Znam z autopsji;)
Hejka Solaris :******
Swietny przyklad!!!!! Podobny by mógł byc:
On: Kochanie ide do salonu
Ona: Kupujesz samochod?
A wiadome jest ze jemu chodzilo o salon masazu towarzysko-odprezajacego.
Komunikacja jest absolutna podstawa kazdego zwiazku czy to sakramentalnego czy nie.
Darek cześć ![]()
Czesc Milkosza, co tam?
Solaris napisał/a:Priscilla napisał/a:Mogę się pod tym podpisać. Jedna i druga strona może mieć dobre intencje, opierać się na słusznych założeniach, ale jeśli komunikacja nie działa, to wzajemnie mogą o tym nawet nie wiedzieć.
Dwoje tych samych ludzi może stworzyć fajny związek, jeśli będą potrafili ze sobą rozmawiać, i niefajny - jeśli komunikacja kompletnie nie działa.Ona: powiedz mi coś ciepłego..
On: grzejnikOczywiście z przymrużeniem oka, ale pokazuje, jak można odpowiedzieć na słowa, a jednocześnie nie odpowiedzieć na potrzebę, która za nimi stała. Znam z autopsji;)
Ona: Kupujesz samochod?A wiadome jest ze jemu chodzilo o salon masazu towarzysko-odprezajacego.
Komunikacja jest absolutna podstawa kazdego zwiazku czy to sakramentalnego czy nie.
Daruś, widzę, że myśl przewodnia ciagle ta sama;))
DarekFDD napisał/a:Solaris napisał/a:Ona: powiedz mi coś ciepłego..
Ona: Kupujesz samochod?A wiadome jest ze jemu chodzilo o salon masazu towarzysko-odprezajacego.
![]()
Dokładnie ![]()
Solaris wiesz, ze masz w tym duza zasługe ![]()
Ale akurat tu był tylko przykład co znaczy komunikacja w zwiazku, jak bardzo wazna jest i do czego moze prowadzic niezrozumienie miedzy partnerami.
Czesc Milkosza, co tam?
Umnie ok gadam z jedną laską z forum a raczej gadałem bo się nie odzywa ![]()
DarekFDD napisał/a:Czesc Milkosza, co tam?
Umnie ok gadam z jedną laską z forum a raczej gadałem bo się nie odzywa
Ja aktualnie nie gadam z zadna.
Moze za bardzo naciskales i przestała sie odzywac?
DarekFDD napisał/a:Czesc Milkosza, co tam?
Moze jutro napisze a jak nie to na randkowy profil i nowej szukać ![]()
U mnie jest 3 dni max czekaniq jak by do tego czasu nie odpisala to nawet gdyby odpisala na 4 dzien to juz bym pisala z innym...zycie mi ucieka,lata leca nie mam czasu na czekanie na jasnie krolewiczow
Solaris napisał/a:DarekFDD napisał/a:Hejka Solaris :******
![]()
Dokładnie
Przynajmniej jest konsekwentny! ![]()
Julia life in UK napisał/a:Solaris napisał/a:
![]()
Dokładnie
Przynajmniej jest konsekwentny!
No tak to jakis plus u niego ![]()
Miklosza napisał/a:DarekFDD napisał/a:Czesc Milkosza, co tam?
Moze jutro napisze a jak nie to na randkowy profil i nowej szukać
U mnie jest 3 dni max czekaniq jak by do tego czasu nie odpisala to nawet gdyby odpisala na 4 dzien to juz bym pisala z innym...zycie mi ucieka,lata leca nie mam czasu na czekanie na jasnie krolewiczow
To jest desperacja troche. Ja kiedys gonilem za kobietami z kwiatami, miliony wiadomosci sms co chwila i zero efektu. Co prawda teraz nie podrywam nic ani nie gadam z nikim. Ale podobno najlepiej wlasnie odpisywac co kilka dni i olewac troche, to niby przyciaga kobiety jak sie jest takim niedostepnym.
Solaris wiesz, ze masz w tym duza zasługe
Ale akurat tu był tylko przykład co znaczy komunikacja w zwiazku, jak bardzo wazna jest i do czego moze prowadzic niezrozumienie miedzy partnerami.
Jakieś zasługi mi przypisujesz? Może jeszcze medal z kartofla dostanę ![]()
Julia life in UK napisał/a:Miklosza napisał/a:Umnie ok gadam z jedną laską z forum a raczej gadałem bo się nie odzywa
To jest desperacja troche. Ja kiedys gonilem za kobietami z kwiatami, miliony wiadomosci sms co chwila i zero efektu. Co prawda teraz nie podrywam nic ani nie gadam z nikim. Ale podobno najlepiej wlasnie odpisywac co kilka dni i olewac troche, to niby przyciaga kobiety jak sie jest takim niedostepnym.
Jak widzisz nie przeciąga. A juz napewno nie mnie. Tak naprawde to kobiety szlag trafia że z kims pisaly i nagle przerwa zero odezwu niewiadomo czy zyje czy jest na tej samej planecie ani a ani be ani nic. Ja szanuje swoj cenny czas i nie mam zamiaru go marnowac na czekanie az jaśnie ksiaze zechce wziac telefon do ręki i odpisac na wiadomość
DarekFDD napisał/a:Solaris wiesz, ze masz w tym duza zasługe
Jakieś zasługi mi przypisujesz? Może jeszcze medal z kartofla dostanę
Moze nie pamietasz ale to Ty mnie zmotywowalas do wizyty w salone, za co dziękuje.
Zamiast medalu, moge Ci zaofeorwac voucher na wspólny masaz dla mnie i dla cb vs 2 młode Panie, ktore nas obsluza
Solaris napisał/a:DarekFDD napisał/a:Solaris wiesz, ze masz w tym duza zasługe
Moze nie pamietasz ale to Ty mnie zmotywowalas do wizyty w salone, za co dziękuje.
Zamiast medalu, moge Ci zaofeorwac voucher na wspólny masaz dla mnie i dla cb vs 2 młode Panie, ktore nas obsluza
![]()
Julia life in UK napisał/a:Miklosza napisał/a:Umnie ok gadam z jedną laską z forum a raczej gadałem bo się nie odzywa
No to oniej można powiedzieć niedostępna ![]()
DarekFDD napisał/a:Julia life in UK napisał/a:Moze jutro napisze a jak nie to na randkowy profil i nowej szukać
No to oniej można powiedzieć niedostępna
To szukaj innej jak chcesz miec dziewczyne
Solaris napisał/a:DarekFDD napisał/a:Solaris wiesz, ze masz w tym duza zasługe
Ej, a dlaczego panie dla mnie? Skoro ja mam mieć panie to Ty panów.
DarekFDD napisał/a:Solaris napisał/a:Jakieś zasługi mi przypisujesz? Może jeszcze medal z kartofla dostanę
Może coś mu się pomerdało? Coś przekręcił czy jak?
![]()
Solaris napisał/a:DarekFDD napisał/a:Moze nie pamietasz ale to Ty mnie zmotywowalas do wizyty w salone, za co dziękuje.
![]()
Chciał zaoszczędzić ![]()
Alessandro napisał/a:Solaris napisał/a:Ej, a dlaczego panie dla mnie? Skoro ja mam mieć panie to Ty panów.
![]()
Chciał zaoszczędzić
A to sknera ![]()
Alessandro napisał/a:Solaris napisał/a:Ej, a dlaczego panie dla mnie? Skoro ja mam mieć panie to Ty panów.
![]()
Chciał zaoszczędzić
Ojej, czyli tak wygląda sknerus?
Dasz wiarę? ![]()
Ta moja to wrażliwo dobra dziewczyna ale jak się nie odzywa to co poradzę :rollyeys:
Strony Poprzednia 1 … 216 217 218 219 220 … 226 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rozmowy o wszystkim i o niczym z mikloszą
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024