wieka napisał/a:minnie.89 napisał/a:Długo już jesteście razem, prawdę mówiąc przy tak małym mieszkaniu kiedy on jeszcze musi z niego pracować to będzie Wam trudno, żeby nikt nikomu nie przeszkadzał i nie siedział jeden na drugim.
Są tam dwa pokoje, więc przesadzasz z tym jeden na drugim
Żeby stawiać takie tezy trzeba najpierw spróbować.
Tak, to są dwa pokoje kuchnia i łazienka. Wiadomo że docelowo to mało, ale na początek może wystarczy? Od czegoś chcemy zacząć.
Razem jesteśmy rok![]()
Ja z jednej strony się boje ze drugiej trochę cieszę, zasiedziałam się w domu na zdalnej więc może nawet lepiej jak wyjdę te 2x w tygodniu do ludzi.
Plus ja mam pracę praktycznie bez spotkań. I jak mówię, oboje mamy super blisko biura więc zawsze można ewentualnie wyjść, wrócić. Tylko no wiem że to dość mały metraż na swoje dorosłych ludzi.
Znam przypadek gdzie w M2 na 33m2 mieszkało małżeństwo z dwójką dzieci do ich dorosłości, nie wiem jak oni się pomieścili.
Powiem ci, że powierzchni mieszkaniowych zawsze nam za mało, mimo jego zwiększania , to jest tak jak z tym, że jak ktoś ma dużo kasy to nigdy nie ma za wiele.
Taki wniosek, im mamy większą powierzchnię tym bardziej zagracamy i nigdy nie na za dużo miejsca ![]()
Musicie też mieć swoje życie, czyli nie zawsze wszystko i wszędzie razem.
Nie musisz też przenosić się od razu ze wszystkim, będziesz miała też okazję wyrzucić co niepotrzebne.
Po to się mieszka razem, żeby być blisko, więc niepotrzebnie szukasz minusów. Jeden pokój więcej niczego nie zmieni.