Drodzy Użytkownicy... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Drodzy Użytkownicy...

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 12 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 751 ]

261 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-14 16:36:17)

Odp: Drodzy Użytkownicy...
Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Wogole to jest smieszne. Osoby ktore wogole nie wyzywaly mnie od trolli wogole NIE wchodzily na moje tematy nie odpisywaly mi nie zakladaly o mnie tematow nie pisaly o mnie pod innymi tematami.

To było bardzo lotne! lol

Prosiłam też kiedyś, żebyś nie stosowała odpowiedzialności zbiorowej, bo ja akurat nie przypominam sobie, żebym Ci przypisywała inne konta. Jak znajdziesz taki post, to przeproszę.

Pisze ogolnie bo juz nie pamietam ktora co pisala ale wszystkie jednoznacznie myslicie ze jestem trollem bez udowodnienia tego

Zobacz podobne tematy :

262

KoralinaJones napisał/a:

Jeżeli czegokolwiek bronie to swobody wypowiedzi.

Poważnie?? Chyba rozumiemy to zagadnienie zupełnie inaczej.

Koralina Jones napisał/a:

Po drugie, przy tej okazji, zwracam  uwagę że tej swobody nadużywają użytkownicy tacy jak Sparrow, z którymi natomiast Ty swobodnie rozmawiasz, podobnie jak z takimi jak Tadzio, którzy to w licznych swoich wypowiedziach wyrażają się o kobietach pogardliwie, ubliżając im itp.

To jeszcze raz. Rozumiesz, że mnie Jack nigdy personalnie nie obraził, a tam, gdzie Wy się ze sobą nawalacie, tam mnie nie ma, dlatego tych postów po prostu nie mam możliwości przeczytać? Innych nie kojarzę.

Jeśli zaś chodzi o Tadzia, to w życiu nie nazwałabym tego rozmową ani nawet pogawędką. To jest taki typ, którego trzeba wyśmiać i w ten sposób sprowadzić do parteru, innego typu uwagi działają na niego jak woda na młyn.

263

New Me napisał/a:

Pisze ogolnie bo juz nie pamietam ktora co pisala ale wszystkie jednoznacznie myslicie ze jestem trollem bez udowodnienia tego

To jeśli nie pamiętasz, to sobie daruj, bo nie jesteśmy jedną masą, wiele razy zwracałam Ci na to uwagę. Jak masz wątpliwości, to zawsze można nic nie napisać.

264

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

To jeśli nie pamiętasz, to sobie daruj, bo nie jesteśmy jedną masą, wiele razy zwracałam Ci na to uwagę. Jak masz wątpliwości, to zawsze można nic nie napisać.

A co mnie obchodzi na co Ty mi zwracasz uwage.  Pisze ogolnie bo wiem ze wasza grupka moje kochane fanki ciagle za.mna lazicie i piszecie ze jestem troll pod roznymi nickami a ktora to pisala czy Tanira czy Salomonka czy Ty czy Wieka to juz nie pamietam wazne ze wszystkie byliscie co do tego zgodne  big_smile

265 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 16:49:24)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Po drugie, przy tej okazji, zwracam  uwagę że tej swobody nadużywają użytkownicy tacy jak Sparrow, z którymi natomiast Ty swobodnie rozmawiasz, podobnie jak z takimi jak Tadzio, którzy to w licznych swoich wypowiedziach wyrażają się o kobietach pogardliwie, ubliżając im itp.

To jeszcze raz. Rozumiesz, że mnie Jack nigdy personalnie nie obraził, a tam, gdzie Wy się ze sobą nawalacie, tam mnie nie ma, dlatego tych postów po prostu nie mam możliwości przeczytać? Innych nie kojarzę.

Jeśli zaś chodzi o Tadzia, to w życiu nie nazwałabym tego rozmową ani nawet pogawędką. To jest taki typ, którego trzeba wyśmiać i w ten sposób sprowadzić do parteru, innego typu uwagi działają na niego jak woda na młyn.

A mnie nigdy personalnie nie obraziła Julka. Szach mat big_smile.

Obraził Cię i to nie raz tylko jesteś tak zaślepiona personalną rozgrywką ze mną, że wolisz udawać że ani Sparrow (wyrażający się o kobietach per pizdy) ani Tadzio który Ci pisze wprost, że jesteś głupia, durna itp. naśmiewa się z Twojej inteligencji nie pomiatają tutaj kobietami.

Rozmawiając z nim karmisz dwóch największych trolli tego forum. Żeby było śmieszniej ani jeden ani drugi nie ma nic merytorycznego do powiedzenia.

266

New Me napisał/a:

A co mnie obchodzi na co Ty mi zwracasz uwage.  Pisze ogolnie bo wiem ze wasza grupka moje kochane fanki ciagle za.mna lazicie i piszecie ze jestem troll pod roznymi nickami a ktora to pisala czy Tanira czy Salomonka czy Ty czy Wieka to juz nie pamietam wazne ze wszystkie byliscie co do tego zgodne  big_smile

I taka z Toba jest dyskusja... Dziwisz się potem, że wzbudzasz niechęć?

267

KoralinaJones napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

A mnie nigdy personalnie nie obraziła Julka. Szach mat big_smile.

Obraził Cię i to nie raz tylko jesteś tak zaślepiona personalną rozgrywką ze mną, że wolisz udawać że ani Sparrow (wyrażający się o kobietach per pizdy) ani Tadzio który Ci pisze wprost, że jesteś głupia, durna itp. naśmiewa się z Twojej inteligencji nie pomiatają tutaj kobietami.

Rozmawiając z nim karmisz dwóch największych trolli tego forum. Żeby było śmieszniej ani jeden ani drugi nie ma nic merytorycznego do powiedzenia.

I tego nie widzi  big_smile

268

W odpowiedzi na wszelakie prywatne zaczepki, chamstwo, złośliwości lub wulgaryzmy, polecam serdecznie w pewnym momencie się całkowicie ODCIĄĆ. Ignorancja, czyli nieodpowiadanie na czyjeś prowokacyjne posty wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Przynajmniej w odniesieniu do niektórych..
Polecam gorąco! smile Sam to stosuję z całkiem niezłym skutkiem.

Rzekłem big_smile

269

KoralinaJones napisał/a:

Obraził Cię i to nie raz tylko jesteś tak zaślepiona personalną rozgrywką ze mną, że wolisz udawać że ani Sparrow (wyrażający się o kobietach per pizdy)  (...)

Pokaż dowód, że w dyskusji ze mną Jack nazwał mnie jako kobietę, choćby zbiorowo, pizdą, bo ja tego nie pamiętam. To że kogoś na forum tak nazwa nie znaczy, że muszę o tym wiedzieć.

Julka też nie ma nic merytorycznego do powiedzenia. Szach i mat big_smile

Tadziu to jest prymityw jakich mało, ale generalnie widzę, że Jack nadepnął Ci na odcisk i teraz uważasz, że dla zasady powinnam stać za Tobą murem, pomimo że to właśnie Ty, nie on, mnie atakujesz. Nie, to tak nie działa.

270 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 17:00:25)

bagienni_k napisał/a:

W odpowiedzi na wszelakie prywatne zaczepki, chamstwo, złośliwości lub wulgaryzmy, polecam serdecznie w pewnym momencie się całkowicie ODCIĄĆ. Ignorancja, czyli nieodpowiadanie na czyjeś prowokacyjne posty wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Przynajmniej w odniesieniu do niektórych..
Polecam gorąco! smile Sam to stosuję z całkiem niezłym skutkiem.

Rzekłem big_smile

A ja nie jestem zwolennikiem nadstawiania drugiego policzka, zwłaszcza jeśli dostaję w twarz od mężczyzny który myśli że mu wszystko wolno na kobiecym forum. Dlatego uważam że takich jak Sparrow, Tadzio i im podobnych należy bezwzględnie tępić, zamiast takich przygłupiastych Julek.

271 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 17:05:40)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Obraził Cię i to nie raz tylko jesteś tak zaślepiona personalną rozgrywką ze mną, że wolisz udawać że ani Sparrow (wyrażający się o kobietach per pizdy)  (...)

Pokaż dowód, że w dyskusji ze mną Jack nazwał mnie jako kobietę, choćby zbiorowo, pizdą, bo ja tego nie pamiętam. To że kogoś na forum tak nazwa nie znaczy, że muszę o tym wiedzieć.

Julka też nie ma nic merytorycznego do powiedzenia. Szach i mat big_smile

Tadziu to jest prymityw jakich mało, ale generalnie widzę, że Jack nadepnął Ci na odcisk i teraz uważasz, że dla zasady powinnam stać za Tobą murem, pomimo że to właśnie Ty, nie on, mnie atakujesz. Nie, to tak nie działa.

Wróć może do rozmowy ze swoim kumplem Sparrowem, w końcu to taki kulturalny użytkownik, tylko potem nie narzekaj, że mężczyźni nie szanują tutaj kobiet.

Nie nadepnął mi na odcisk. Zaprezentował się jako cham i prostak. Ale może Ty czujesz się "pizdą" która zatyka tamponami kanalizację. Ja nie wink.

Zdecydowanie wolę rozmawiać z Julką. Przynajmniej jest wesoło. Tak to działa.

To tacy użytkownicy jak Wy sprowadzają to forum na dno. Nie Julka.

272

KoralinaJones napisał/a:

Wróć może do rozmowy ze swoim kumplem Sparrowem, w końcu to taki kulturalny użytkownik, tylko potem nie narzekaj, że mężczyźni nie szanują tutaj kobiet.

Nie nadepnął mi na odcisk. Zaprezentował się jako cham i prostak. Ale może Ty czujesz się "pizdą" która zatyka tamponami kanalizację. Ja nie wink.

Kobieto, ja nawet nie wiem, o jakim wątku jest mowa, a Ty twierdzisz, że powinnam czuć się obrażona, bo zostałam w nim zbiorowo nazwana pizdą??! yikes Weź się może ogarnij, co?

Dalsza dyskusja z Tobą, jeśli powodowana złością usiłujesz mnie po prostu sprowadzić do parteru, pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu.

273 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 17:15:17)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Kobieto, ja nawet nie wiem, o jakim wątku jest mowa, a Ty twierdzisz, że powinnam czuć się obrażona, bo zostałam w nim zbiorowo nazwana pizdą??! yikes Weź się może ogarnij, co?

Dalsza dyskusja z Tobą, jeśli powodowana złością usiłujesz mnie po prostu sprowadzić do parteru, pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu.

Teraz już wiesz. Decyzja czy karmisz nadal trolla Sparrow należy do Ciebie. Ale jeśli sama karmisz trolla to nie czepiaj się innych, że robią to samo.

274

KoralinaJones napisał/a:

Teraz już wiesz. Decyzja czy karmisz nadal trolla Sparrow należy do Ciebie. Ale jeśli sama karmisz trolla to nie czepiaj się innych, że robią to samo.

Póki co mam nieodparte odczucie, że karmię trolla Koralinę Jones, która nie tylko bardzo próbuje mnie ustawiać, ale i sprowokować.

275 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 17:26:33)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Póki co mam nieodparte odczucie, że karmię trolla Koralinę Jones, która nie tylko bardzo próbuje mnie ustawiać, ale i sprowokować.

A ja mam pewność, nie nieodparte odczucie, że karmię trolla Priscilla, który nie tylko bardzo próbuje mnie ustawić przeciwko nickowi Julka, ale robi to od dłuższego czasu sama karmiąc inne trolle, takie jak Sparrow.

Nie jest to przyjemne, prawda? Czujesz to? Poczułaś się niesłusznie atakowana? Dobrze. Przynajmniej wiesz co czują te nicku które ty personalnie atakujesz według własnego głębszego sensu.

A teraz życzę owocnych rozmów z Twoimi ulubieńcami. Czekam jak wpadnie Tadzio big_smile.

276 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-14 17:27:54)

KoralinaJones napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

A ja mam pewność, nie nieodparte odczucie, że karmię trolla Priscilla, który nie tylko bardzo próbuje mnie ustawić przeciwko nickowi Julka, ale robi to od dłuższego czasu sama karmiąc inne trolle, takie jak Sparrow.

Nie jest to przyjemne, prawda? Czujesz to?

Oczywiscie ze to robia probuja innych nastawic przeciwko mnie. Pierwsza ich proba to byl temat Tamiry o trollach w ktorych owszem pisaly o mnie a kiedy tam weszlam na ten temat to sie klocily ze mna "ze ja je posadzam o to ze temat o trollach zalozyly o mnie" : D . Ten temat tez mi jest cos podejrzany niby mialo byc o jakims alkoholiku co obraza kobiety a jakos nikt o nim nie pisze a zaczely pisac o mnie

277

KoralinaJones napisał/a:

Nie jest to przyjemne, prawda? Czujesz to? Poczułaś się niesłusznie atakowana? Dobrze. Przynajmniej wiesz co czują te nicku które ty personalnie atakujesz według własnego głębszego sensu.

A teraz życzę owocnych rozmów z Twoimi ulubieńcami. Czekam jak wpadnie Tadzio big_smile.

Nigdy nikogo bezpodstawnie nie atakowałam, za to Ty właśnie przyznałaś, że zaatakowałaś mnie dla sportu.

Zaś ostatnie zdanie już tylko udowadnia, że Ciebie nie interesuje merytoryczna wymiana argumentów, bo przecież za wszystkim co napisałam, szło jakieś wyjaśnienie. Ty masz swoje jedyne słuszne widzenie tematu i pomijasz, co nie pasuje do Twojej narracji.
Dyskusja prowadzona w taki sposób nie ma najmniejszego sensu.

278

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nigdy nikogo bezpodstawnie nie atakowałam, za to Ty właśnie przyznałaś, że zaatakowałaś mnie dla sportu.

Zaś ostatnie zdanie już tylko udowadnia, że Ciebie nie interesuje merytoryczna wymiana argumentów, bo przecież za wszystkim co napisałam, szło jakieś wyjaśnienie. Ty masz swoje jedyne słuszne widzenie tematu i pomijasz, co nie pasuje do Twojej narracji.

Jak nie bezpostawnie pisalas ze jestem trollem kiedy np pisalam o Islamie nie majac dowodow na to czy przeszlam wtedy na Islam czy nie

279

New Me napisał/a:

Jak nie bezpostawnie pisalas ze jestem trollem kiedy np pisalam o Islamie nie majac dowodow na to czy przeszlam wtedy na Islam czy nie

Daruj sobie... Twoja postawa na forum bez wątpienia wpisuje się w definicję trollingu. Nie ma przy tym znaczenia, czy pojedyncza informacja jest prawdą, czy bujdą na resorach, liczy się całokształt.
Gwarantuję Ci, że gdyby forum było moderowane, to już dawno by Cię tu nie było. Notabene Jacka i Tadzia także.

280 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 17:47:04)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

To miała być nauczka. Mam nadzieję, że poczułaś się tak jak pewnie czuje się ten ktoś, kogo nie znamy o kim nic nie wiemy, o nicku Julka.

A to miejsce nie jest dla mnie miejscem do rozmów merytorycznych - takim byłoby forum tematyczne. Ja tutaj jedynie poluję na 30 latków big_smile. Poza tym, że linki do przypadkowych artykułów  w necie oraz wykresy potencjału SMV nie stanowią dla mnie jakiejkolwiek merytoryki big_smile.

Dla mnie rozmowa z takim nickiem jak Sparrow jest ubliżająca. Merytorycznie? Wolne żarty. Podtrzymuję ze to troll mizogin.

281

Julka, gratuluję, masz darmowy marketing na wysokim poziomie, jeszcze tylko czerwony dywan... big_smile

282

Alessandro napisał/a:

Julka, gratuluję, masz darmowy marketing na wysokim poziomie, jeszcze tylko czerwony dywan... big_smile

big_smile nawet niewiem jak do tego doszlam  cud sie stal

283

Akurat w moim odczuciu to nie jest nadstawianie policzka, tylko odwrócenie głowy albo raczej wypięcie się na coś, co może mi zaszkodzić jedynie wtedy, jak się w to zaangażuję. Jak puszczam coś mimo uszu, to nie odczuwam absolutnie żadnej szkody.

Każdy jednak będzie reagował inaczej.

Koledze Jackowi daleeeeko w poziomie dyskusji do Tadzia, Ghostego czy jeszcze paru innnym...

284

bagienni_k napisał/a:

Akurat w moim odczuciu to nie jest nadstawianie policzka, tylko odwrócenie głowy albo raczej wypięcie się na coś, co może mi zaszkodzić jedynie wtedy, jak się w to zaangażuję. Jak puszczam coś mimo uszu, to nie odczuwam absolutnie żadnej szkody.

Koledze Jackowi daleeeeko w poziomie dyskusji do Tadzia, Ghostego czy jeszcze paru innnym...

Szkoda że jeszcze nie został zaproponowany na moderatora.

Brak słów, żeby Sparrowa bronić. Najwyraźniej forum jednak nie jest taki fe wink.

285

KoralinaJones napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Szkoda że jeszcze nie został zaproponowany na moderatora.

Brak słów, żeby Sparrowa bronić. Najwyraźniej forum jednak nie jest taki fe wink.

Ja bym mogla byc moderatorem ale nie za darmo oczywiscie big_smile

Cała rozmowa sprowadza się do przekonywania z kim można rozmawiać, a z kim nie.
Kryterium w tym przypadku są osobiste odczucia- sympatie i antypatie.

Choć prawdą jest, że Julka (gdzie jesteś?? Wróć!)
nie wpisuje się w definicję trollowania, to jest grono osób którym jej pisanie przeszkadza i te osoby próbują cyklicznie wchodzić z nią w kłótnie.
Czyli, dają jej to po co tu siedzi i czego szuka- możliwość interakcji z innymi, nawet takiej.

Sam się kilka razy zjeżyłem na nią, tyle że rozumiem że to było spowodowane tym, co we mnie zarezonowalo a nie jej celowym zachowaniem wymierzonym we mnie lub kogoś.

Ona jest jakaś. Dosyć wyrazista i jak kiedyś pisałem, jakby skrojona pod pewną kategorie.
Projekt, gdzie schemat goni schemat.
Czy ktoś tak sobie wymyślił tę postać, czy gdzieś tam żyje sobie taka Julka, w sumie nieistotne.
Wyraziste osoby tak mają, wzbudzają jakieś odczucia.

Ona nie spełnia obiektywnie kryteriów, by się tak w stosunku do niej zachowywać.

Jeśli komuś tak mocno gra na nerwach, że nie może przejść obojętnie i cyklicznie robi podjazdy, mimo że ona na codzień raczej plecie głupoty niż kogokolwiek obraża, to warto się nad tym zastanowić.
Jak w każdym przypadku, kiedy ktoś wzbudza w nas jakieś emocje.

287 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 19:00:02)

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Cała rozmowa sprowadza się do przekonywania z kim można rozmawiać, a z kim nie.
Kryterium w tym przypadku są osobiste odczucia- sympatie i antypatie.

Choć prawdą jest, że Julka (gdzie jesteś?? Wróć!)
nie wpisuje się w definicję trollowania, to jest grono osób którym jej pisanie przeszkadza i te osoby próbują cyklicznie wchodzić z nią w kłótnie.
Czyli, dają jej to po co tu siedzi i czego szuka- możliwość interakcji z innymi, nawet takiej.

Sam się kilka razy zjeżyłem na nią, tyle że rozumiem że to było spowodowane tym, co we mnie zarezonowalo a nie jej celowym zachowaniem wymierzonym we mnie lub kogoś.

Ona jest jakaś. Dosyć wyrazista i jak kiedyś pisałem, jakby skrojona pod pewną kategorie.
Projekt, gdzie schemat goni schemat.
Czy ktoś tak sobie wymyślił tę postać, czy gdzieś tam żyje sobie taka Julka, w sumie nieistotne.
Wyraziste osoby tak mają, wzbudzają jakieś odczucia.

Ona nie spełnia obiektywnie kryteriów, by się tak w stosunku do niej zachowywać.

Jeśli komuś tak mocno gra na nerwach, że nie może przejść obojętnie i cyklicznie robi podjazdy, mimo że ona na codzień raczej plecie głupoty niż kogokolwiek obraża, to warto się nad tym zastanowić.
Jak w każdym przypadku, kiedy ktoś wzbudza w nas jakieś emocje.

*jakieś odczucia = zazdrość big_smile

Bardzo ładnie napisane - spokojnym tonem wyważone wnioski. Nie wiem czy zostaniesz zrozumiany.

288 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-14 19:11:04)

KoralinaJones napisał/a:

To miała być nauczka. Mam nadzieję, że poczułaś się tak jak pewnie czuje się ten ktoś, kogo nie znamy o kim nic nie wiemy, o nicku Julka.

Nauczka?? Chyba Cię zdrowo poniosło. Nie jestem jakąś gówniarą ani pieskiem do tresowania, żeby mnie sobie wychowywać.

A Julka niech Was dalej wodzi za nos wymyślając ku uciesze gawiedzi kolejne prowokacyjne historie. Ja wiem o niej tyle, żeby się na tę rzekomą niewinność nie nabierać. I jeszcze o ile plecie swoje dyrdymały, to mogę ją po prostu ignorować, ale jeśli znowu pójdzie po bandzie, będę reagować.

Osobiście mam alergię na prowokatorów, intrygantów, oszustów, frustratów i innej maści toksyków, dlatego uważam, że dla żadnego trolla nie powinno być tu miejsca. Dopiero wtedy atmosfera ma szansę się oczyścić.

Więcej nie będę tego komentować, bo to jak rzucanie grochem o ścianę.

KoralinaJones napisał/a:

Taaaaak, bardzo marzę o tym, żeby się z nią zamienić, to już jest wręcz chorobliwa zazdrość roll

Poniżej tylko jeden z argumentów:

KoralinaJones napisał/a:

(...) zamiast takich przygłupiastych Julek.

289

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nauczka?? Chyba Cię zdrowo poniosło. Nie jestem jakąś gówniarą ani pieskiem do tresowania, żeby mnie sobie wychowywać.

A Julka niech Was dalej wodzi za nos wymyślając ku uciesze gawiedzi kolejne prowokacyjne historie. Ja wiem o niej tyle, żeby się na tę rzekomą niewinność nie nabierać. I jeszcze o ile plecie swoje dyrdymały, to mogę ją po prostu ignorować, ale jeśli znowu pójdzie po bandzie, będę reagować.

Osobiście mam alergię na prowokatorów, intrygantów, oszustów, frustratów i innej maści toksyków, dlatego uważam, że dla żadnego trolla nie powinno być tu miejsca. Dopiero wtedy atmosfera ma szansę się oczyścić.

KoralinaJones napisał/a:

Taaaaak, bardzo marzę o tym, żeby się z nią zamienić, to już jest wręcz chorobliwa zazdrość roll

Poniżej tylko jeden z argumentów:

KoralinaJones napisał/a:

(...) zamiast takich przygłupiastych Julek.

https://www.netkobiety.pl/p4127780.html#p4127780

Tadziu Ci stygnie. Coś o kremie pisze, to sobie pogadacie o kosmetykach.

290 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-14 19:15:15)

Priscilla napisał/a:

Przeczytaj sobie ostatni komentarz Rozrabiaki. Z tym słynnym zrozumieniem.

291

Trolle w necie na przystanku w szkole i w stodole
Wychodzą na pole
W dzień i w nocy
znikąd nie ma ochrony i  pomocy
Cały tydzień wszędzie trolle
od wieczora do rana
śpiewają oj dana dana
Ło matko kochana
Żyć nie dają trolle ludziom
Dzikie instynkty w nich budzą
Ludzie ręce brudzą bo się nudzą
Trolli życiem żyją wody za mało piją
przejmują się duperelami zamiast
pobawić się klockami
Widzą trolle na około,ale nie potrafią
bawić się wesoło
Smęcą i narzekają litości nie mają
Kłócą się o błahostki ścierają se kostki
Śledzą tropią
każdego w łyżce dziegciu utopią
Oskarżają bo se jakieś durne prawo nadają
przymus mają, rady nie dają
Zamiast poluzować w majtach gumki
Zjadają rozumki
Wojują, ganiają robią komisje i sądy kapturowe
co jest niezdrowe
Źle się w państwie duńskim dzieje same trolle i złodzieje
nikt nic nie wie
kornik wierci dziurę w drzewie
karawana  dalej jedzie w siną dal
że aż żal
zostają kartofle na sucho i od śledzia ucho
Turek ,ogórek,kiełbasa i sznurek
Jaka przyszłość czeka ludki ?
Spod ciemnej gwiazdy spod budki
dziwne ludki mają pobudki
żywot na trolle jest za krótki

292

paslawek napisał/a:

Trolle w necie na przystanku w szkole i w stodole
Wychodzą na pole
W dzień i w nocy
znikąd nie ma ochrony i  pomocy
Cały tydzień wszędzie trolle
od wieczora do rana
śpiewają oj dana dana
Ło matko kochana
Żyć nie dają trolle ludziom
Dzikie instynkty w nich budzą
Ludzie ręce brudzą bo się nudzą
Trolli życiem żyją wody za mało piją
przejmują się duperelami zamiast
pobawić się klockami
Widzą trolle na około,ale nie potrafią
bawić się wesoło
Smęcą i narzekają litości nie mają
Kłócą się o błahostki ścierają se kostki
Śledzą tropią
każdego w łyżce dziegciu utopią
Oskarżają bo se jakieś durne prawo nadają
przymus mają, rady nie dają
Zamiast poluzować w majtach gumki
Zjadają rozumki
Wojują, ganiają robią komisje i sądy kapturowe
co jest niezdrowe
Źle się w państwie duńskim dzieje same trolle i złodzieje
nikt nic nie wie
kornik wierci dziurę w drzewie
karawana  dalej jedzie w siną dal
że aż żal
zostają kartofle na sucho i od śledzia ucho
Turek ,ogórek,kiełbasa i sznurek
Jaka przyszłość czeka ludki ?
Spod ciemnej gwiazdy spod budki
dziwne ludki mają pobudki
żywot na trolle jest za krótki

Oda do Trolla by Papa Troll big_smile.

Koniec na dzisiaj big_smile.

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Zazdrość w takich przypadkach nie jest na pierwszym planie, choć to ona się kryje pod spodem.

W sensie, że:
- ktoś pisze że nie musi pracować i nie chce, dobrze mu z tym.
-ktoś inny to czyta i czuje złość na pierwszym planie. Bo jak to tak? Lenić się?
Kiedy samemu się pracuje, niemal od dziecka zapierdala, by coś osiągnąć, coś znaczyć, coś przygotować dzieciom. Brzmi znajomo?

Ta złość może być spowodowana kilkoma rzeczami. Być może tym, że ktoś podważa swoim zachowaniem nasze przekonania, to co dla nas ważne.
Jednak to byłoby jeszcze zbyt mało- nie każda pracująca osoba złości się na postawę Julki.

Tutaj pojawia się ukryty motor- zazdrość.
Nie chodzi o zazdroszczenie stylu życia wprost.
Chodzi o to, że ktoś taki wstaje rano z uśmiechem, nie pracuje i chwali się tym.
Podczas gdy my tak naprawdę pracujemy ponad siły, w dużej mierze napędzani schematami, by sprostać oczekiwaniom, które sobie narzucilśmy albo ktoś to zrobił, a my uznaliśmy za swoje.
Nieraz i nie dwa też chcielibyśmy wyluzować, mieć spokój od codziennych obowiązków, cieszyć się głupotami.
Nie całkiem, ale tak choć na chwilę.
Jednak schemat trzyma, nie umiemy.

A tu wchodzi taka bezczelna, z cechami które łatwo pozwalają nam poczuć się kimś lepszym i ma czelność tego doświadczać!
Jak jej nie wstyd!

Gdybam sobie, bo nie mam przesłanek by stwierdzić  że ten mechanizm jest odpowiedzialny tutaj z całą pewnością.
Niech sobie każdy sam w serduchu rozważy, skąd ta złość. Czy coś w tym jest.

294

Priscilla napisał/a:

osobiście mam alergię na prowokatorów, intrygantów, oszustów, frustratów i innej maści toksyków,

wybiórczo w moim uważaniu

295

KoralinaJones napisał/a:

Droga Priscillo, chamów w tym miejscu powinno się konsekwentnie piętnować. Jakoś tego nie widzę, nawet chociażby jako równowagę do piętnowania trollowania. Przykra prawda jest taka że antykobiece zachowania są tutaj tolerowane a uwaga koncentruje się na niegroźnych, głupkowatych w większości wpisach kogoś komu wyraźnie się nudzi.

I przez to to forum już dawno sięgnęło dna.

I znowu. big_smile Dlaczego uważasz, że masz prawo narzucać innym - bo, umówmy się, "powinno się" oznacza w tym wypadku "użytkownicy powinni" - jak mają reagować?

Przecież ludzie piszą tu dla przyjemności, nikt nie będzie dostosowywał się do widzimisię innych. A wpływ na to, co się na forum znajduje, można mieć wyłącznie na własnym.

296

SaraS napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Droga Priscillo, chamów w tym miejscu powinno się konsekwentnie piętnować. Jakoś tego nie widzę, nawet chociażby jako równowagę do piętnowania trollowania. Przykra prawda jest taka że antykobiece zachowania są tutaj tolerowane a uwaga koncentruje się na niegroźnych, głupkowatych w większości wpisach kogoś komu wyraźnie się nudzi.

I znowu. big_smile Dlaczego uważasz, że masz prawo narzucać innym - bo, umówmy się, "powinno się" oznacza w tym wypadku "użytkownicy powinni" - jak mają reagować?

Przecież ludzie piszą tu dla przyjemności, nikt nie będzie dostosowywał się do widzimisię innych. A wpływ na to, co się na forum znajduje, można mieć wyłącznie na własnym.

No właśnie. Dlaczego powinno się piętnować Julkę?

297

KoralinaJones napisał/a:
SaraS napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

A no wlasnie tez jestem tego ciekawa big_smile

298

KoralinaJones napisał/a:
SaraS napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Rzecz w tym, że ja nikomu nie narzucam czy i kogo ma piętnować (w ogóle jak to brzmi...). Po prostu bawi mnie przekaz, że temu dokuczać nie wolno, a tamtemu wręcz należy.

Każdego drażni co innego i każdy na inne rzeczy będzie reagował alergicznie, w nosie mając przekonania innych.

299

SaraS napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
SaraS napisał/a:

Rzecz w tym, że ja nikomu nie narzucam czy i kogo ma piętnować (w ogóle jak to brzmi...). Po prostu bawi mnie przekaz, że temu dokuczać nie wolno, a tamtemu wręcz należy.

Każdego drażni co innego i każdy na inne rzeczy będzie reagował alergicznie, w nosie mając przekonania innych.

To moze juz wszyscy przestanmy sie klocic i zapanuje pokoj i zgoda na forum i nie bedzie potrzeba moderacji

300

SaraS napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
SaraS napisał/a:

Nie wiem. Może każdy powinien sobie kupić swoje własne tabletki na uspokojenie. Jedni na Julkę, inni na KoralinęJones.

301

KoralinaJones napisał/a:
SaraS napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie wiem. Może każdy powinien sobie kupić swoje własne tabletki na uspokojenie. Jedni na Julkę, inni na KoralinęJones.

big_smile

302

Jaka błoga cisza smile Zdecydowanie lepiej smile

303

SaraS napisał/a:

Wyjaśnię jakie ja mam zdanie w tym temacie smile

Nikomu nie należy dokuczać, nikogo nie należy obrażać, absolutnie nikogo nie wolno poniżać, wyśmiewać, szydzić z niego.

Za to potrafię zrozumieć, że osoba atakowana  przez Trolla w pierwszym odruchu odda w ten sam sposób. Oko za oko, ząb za ząb.

Nie jestem zwolenniczką walk, nie wchodzę w zwarcie, a już na pewno nie będę gorszym agresorem niż mój napastnik, bo tym samym stałabym się gorsza od niego.

Za to nie ma niczego złego w wykazywaniu cudzej agresji, chamstwa, czasem wręcz zezwierzęcenia, bo tego tolerować nie wolno. Nie można pozwalać na bezkarne zachowania tego typu wobec innych, bo to przejaw znieczulicy.

Dobrze byłoby zastanowić się nad nieprawdziwymi zarzutami wobec jakichś osób. Bo niby troszeczkę coś nagniemy, coś tam od siebie dodamy, tak ciut, ciut, bo wtedy mamy większe prawo do zwalczania zachowań, które uznamy za niestosowne. Można się wtedy poczuć jak ręka sprawiedliwości, strażnik porządku.
Tyle że każde nagięcie, każde dodanie nieprawdziwych zachowań , każde domniemanie nie mające potwierdzenia w opisanych faktach,  to wystąpienie przeciw ósmemu przykazaniu : Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu
Grzech ciężki, grzech śmiertelny.

Pozostawiam to sumieniu piszących

304

Agnes76 napisał/a:
SaraS napisał/a:

Wyjaśnię jakie ja mam zdanie w tym temacie smile

Nikomu nie należy dokuczać, nikogo nie należy obrażać, absolutnie nikogo nie wolno poniżać, wyśmiewać, szydzić z niego.

Za to potrafię zrozumieć, że osoba atakowana  przez Trolla w pierwszym odruchu odda w ten sam sposób. Oko za oko, ząb za ząb.

Nie jestem zwolenniczką walk, nie wchodzę w zwarcie, a już na pewno nie będę gorszym agresorem niż mój napastnik, bo tym samym stałabym się gorsza od niego.

Za to nie ma niczego złego w wykazywaniu cudzej agresji, chamstwa, czasem wręcz zezwierzęcenia, bo tego tolerować nie wolno. Nie można pozwalać na bezkarne zachowania tego typu wobec innych, bo to przejaw znieczulicy.

Dobrze byłoby zastanowić się nad nieprawdziwymi zarzutami wobec jakichś osób. Bo niby troszeczkę coś nagniemy, coś tam od siebie dodamy, tak ciut, ciut, bo wtedy mamy większe prawo do zwalczania zachowań, które uznamy za niestosowne. Można się wtedy poczuć jak ręka sprawiedliwości, strażnik porządku.
Tyle że każde nagięcie, każde dodanie nieprawdziwych zachowań , każde domniemanie nie mające potwierdzenia w opisanych faktach,  to wystąpienie przeciw ósmemu przykazaniu : Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu
Grzech ciężki, grzech śmiertelny.

Pozostawiam to sumieniu piszących

Tak to swieta prawda i przykazanie to trzeba przestrzegac jak ktos jest Chrzescijaninem

305

Przestałam czytać, ale widzę, że polowanie na czarownice trwa...:P

306

wieka napisał/a:

Jak przestalas czytac jak wiesz ze jest polowanie na czarownice ? big_smile

307

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Wersja Sparrowa na temat kobiet jest spójna. Zadziwia mnie fakt jak tutaj mozna z nim jeszcze rozmawiać, wiedząc jak się do kobiet zwraca. Ale te kwestie personalne wszystko tłumaczą. Dobrze że w końcu napisałaś to jasno i wyraźnie.

Ale ogarniasz to, że można czegoś nie przeczytać?? Ogarniasz czy za trudne?
Nie śledzę z wypiekami na twarzy, kiedy się ze sobą nawalacie. Jak tylko widzę kolejną gównoburzę, którą ktoś z sobie tylko znanego powodu nakręca, to taki wątek szeroko omijam.

I tak, to co teraz stosujesz, też nie jest niczym innym jak próbą perfidnej manipulacji. Jawnie przekręcasz to, co napisałam, na koniec wciskając mi coś, czego NIE myślę.
Jak to inaczej nazwać, jeśli nie napastliwością i prowokacją?

Już wiem, dlaczego tak zaciekle bronisz Julki - bo w tych kwestiach niczym się od niej nie różnisz.

Jak czytam jaką to orędowniczką wolności wypowiedzi jest Koralina to mało nie popuściłem ze śmiechu.

Julki broni, bo to jej poziom intelektualny.

Zauważ, że większość ludzi broniących trolli i rzucających się na 'chamstwo i prostactwo' to są ludzie kompletnie nie umiejący czytać ze zrozumieniem, dopowiadający sobie nieistniejące treści i często gęsto - ironię i sarkazm odbierają jako personalną szyderę. Przecież nie brakuje tutaj takich. Masz Koralinę, Karmę, Noble, Giaa, Shiniego i parę innych. Łączy te osoby przede wszystkim właśnie niska inteligencja, nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, używanie niezrozumiałych dla nich samych słów i zwrotów, odbieranie wszystkiego personalnie i.....zaburzenia psychiczne typu aktywna depresja, pobyty w psychiatryku itp.

Najlepsze jest to, że Koralina rozciąga tutaj niechęć do własnej osoby na wszystkie kobiety. Bo przecież jak ktoś jej mówi, ze jest średnio rozgarniętą hipokrytką to nie jest to o niej, ale o wszystkich kobietach.

308

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Tak jej nie nadepnąłem na odcisk, że w buńczucznym oburzeniu wytyka sytuację opisaną przeze mnie chyba już z rok temu jak nie lepiej, gdzie wspomniałem jak to średnio ogarnięte kobiety z mojego osiedla notorycznie doprowadzają do zatkania kanalizacji wrzucając do kibla zużyte tampony i podpaski. W ogóle fakt, że śmiałem takie kobiety określić głupimi pizdami to przecież uwłacza godności absolutnie wszystkich kobiet. LOL.

A zauważyłaś, że za każdym jednym razem jak ktoś nie podziela ich światopoglądu to jest od razu oskarżenie o moje multikonto, bycie moją groupie czy coś podobnego?

LOL

xD

309

Dodam tylko, że Julka przy tym dobrze się bawi, jak widać.

310

wieka napisał/a:

Dodam tylko, że Julka przy tym dobrze się bawi, jak widać.

A co mam plakac ze moje fanki jak zwykle z tematu ktory mial byc o zupelnie kims innym zrobily sobie temat o mnie  big_smile

311

Jack Sparrow napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Wersja Sparrowa na temat kobiet jest spójna. Zadziwia mnie fakt jak tutaj mozna z nim jeszcze rozmawiać, wiedząc jak się do kobiet zwraca. Ale te kwestie personalne wszystko tłumaczą. Dobrze że w końcu napisałaś to jasno i wyraźnie.

Ale ogarniasz to, że można czegoś nie przeczytać?? Ogarniasz czy za trudne?
Nie śledzę z wypiekami na twarzy, kiedy się ze sobą nawalacie. Jak tylko widzę kolejną gównoburzę, którą ktoś z sobie tylko znanego powodu nakręca, to taki wątek szeroko omijam.

I tak, to co teraz stosujesz, też nie jest niczym innym jak próbą perfidnej manipulacji. Jawnie przekręcasz to, co napisałam, na koniec wciskając mi coś, czego NIE myślę.
Jak to inaczej nazwać, jeśli nie napastliwością i prowokacją?

Już wiem, dlaczego tak zaciekle bronisz Julki - bo w tych kwestiach niczym się od niej nie różnisz.

Jak czytam jaką to orędowniczką wolności wypowiedzi jest Koralina to mało nie popuściłem ze śmiechu.

Julki broni, bo to jej poziom intelektualny.

Zauważ, że większość ludzi broniących trolli i rzucających się na 'chamstwo i prostactwo' to są ludzie kompletnie nie umiejący czytać ze zrozumieniem, dopowiadający sobie nieistniejące treści i często gęsto - ironię i sarkazm odbierają jako personalną szyderę. Przecież nie brakuje tutaj takich. Masz Koralinę, Karmę, Noble, Giaa, Shiniego i parę innych. Łączy te osoby przede wszystkim właśnie niska inteligencja, nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, używanie niezrozumiałych dla nich samych słów i zwrotów, odbieranie wszystkiego personalnie i.....zaburzenia psychiczne typu aktywna depresja, pobyty w psychiatryku itp.

Najlepsze jest to, że Koralina rozciąga tutaj niechęć do własnej osoby na wszystkie kobiety. Bo przecież jak ktoś jej mówi, ze jest średnio rozgarniętą hipokrytką to nie jest to o niej, ale o wszystkich kobietach.

Dla Twojej wiadomosci to moj poziom intelektualny jest bardzo wysoki i szczerze Ci napisze ze by Ci zajelo wieki zeby dojsc do mojego poziomu

312 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-15 17:44:07)

wieka napisał/a:

Nie tylko trwa polowanie na czarownice, ale co niektórzy nagle doznali amnezji. Nagle zrobili się taaacy szlachetni, bo oni sami przecież nigdy nikomu nic, to tylko ci niedobrzy inni, choć mogłabym znaleźć ogromną ilość postów, w których moje/nasze rozmowy z Julką w niczym nie odstają od ich własnych. 

Jack Sparrow napisał/a:

Najlepsze jest to, że Koralina rozciąga tutaj niechęć do własnej osoby na wszystkie kobiety.

Cały czas usiłowałam to przekazać, ale nie nada.
Z ciekawości przeczytałam wiadomy wątek i już wiem, że ta drażliwa wypowiedź miała miejsce przed rokiem, bo tak się złożyło, że wcześniej nie wpadł mi w oczy (jak to możliwe, w końcu zostałam nazwana w nim pi**ą?), może nie bardzo wnikliwie, ale wystarczająco, żeby zauważyć, że dużo tam było manipulacji. Spojrzenie z boku pozwala za to ocenić sytuację bez emocjonalnego zaangażowania.

Jeśli zaś chodzi o rzeczone manipulacje, to tak w życiu, jak i na forum, jestem na nie wyczulona i istotnie jeśli ktoś zaczyna to robić (uwaga jest ogólna, jakby ktoś zechciał się zaraz przyczepić), a potem udaje ofiarę, odpowiada nie na temat, bo kiedy argumentów brak, to trzeba wytoczyć inne działa, lub po prostu przekręca wypowiedzi (mogę odpowiadać tylko za to co napisałam, ale nie mam wpływu ani na to, co ktoś z tym zrobi, ani jak to zrozumie, a jak czegoś nie rozumie, zawsze można poprosić o dodatkowe wyjaśnienie), to trudno dyskutować w sposób merytoryczny. W pewnym momencie pojawia się uczucie bezsilność, a zaraz za tym mogą puścić nerwy.

Równocześnie manipulacja nie jest niczym innym, jak zwykłym prowokowaniem drugiej strony. Staje się jeszcze bardziej perfidna, kiedy ta druga osoba zaczyna się bronić, do głosu dochodzą emocje, a na koniec słyszy/czyta, że to z nią coś jest nie tak.

Zauważ przy tym, że ja nigdzie nie napisałam, że nie jesteś mizoginem, nigdy nikogo nie obraziłeś ani cokolwiek, co mogłoby wywołać taki ostry sprzeciw, bo ja rozumiem, że jeśli się nie lubicie, czyjaś ocena raczej nie będzie przychylna. Napisałam jedynie, że w jakiejkolwiek wymianie zdań z Tobą nigdy nie zostałam zaatakowana, co jest zgodne z prawdą. Każdy jednak (jak wyżej) czyta, co chce przeczytać.

313

New Me napisał/a:

Dla Twojej wiadomosci to moj poziom intelektualny jest bardzo wysoki i szczerze Ci napisze ze by Ci zajelo wieki zeby dojsc do mojego poziomu

Jeśli ktoś tego nie zauważa, to ta wypowiedź nie jest niczym innym jak marnej jakości prowokacją. Potem dziwicie się, że ktoś z Julką dyskutuje na jej poziomie, choć ona sama się o to prosi.
Dziękuję za uwagę.

314

A było już tak spokojnie... big_smile
Julka, zasuwam po czerwony dywan, bo zasłużyłaś na niego big_smile Właśnie weszłaś do panteonu gwiazd, jesteś celebrytką big_smile

315 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-15 17:52:00)

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Jeśli ktoś tego nie zauważa, to ta wypowiedź nie jest niczym innym jak marnej jakości prowokacją. Potem dziwicie się, że ktoś z Julką dyskutuje na jej poziomie, choć ona sama się o to prosi.
Dziękuję za uwagę.

Sami zaczynacie prowokacje piszac o mojej inteligencji. Jak zauwazylam temat ucichl ale oczywiscie jedna z was juz nie wytrzymala cisnienia i musiala wtracic cos o polowaniu na czarownice  -nie no wy bedziecie pisac na moj temat eleboraty i glupoty na strone A4 przez 50 stron a ja bede to czytac i siedziec cicho  big_smile

316

Julka, ja sam nie mogę pojąć fenomenu Twojej osoby smile

317

Alessandro napisał/a:

Julka, ja sam nie mogę pojąć fenomenu Twojej osoby smile

Tego nikt nie pojmie big_smile

318

A ja już miałem nadzieję, że Ty mi to wytłumaczysz big_smile

319

Priscilla napisał/a:

Zauważ przy tym, że ja nigdzie nie napisałam, że nie jesteś mizoginem, nigdy nikogo nie obraziłeś ani cokolwiek, co mogłoby wywołać taki ostry sprzeciw, bo ja rozumiem, że jeśli się nie lubicie, czyjaś ocena raczej nie będzie przychylna. Napisałam jedynie, że w jakiejkolwiek wymianie zdań z Tobą nigdy nie zostałam zaatakowana, co jest zgodne z prawdą. Każdy jednak (jak wyżej) czyta, co chce przeczytać.

Nie ty jedna nie zostałaś obrażona. Ale jest tutaj takie kółko wzajemnej adoracji, które moje wypowiedzi przeinacza i rozciąga na wszystkie kobiety albo zwyczajnie coś na mój temat bajdurzy.

Widzą to, co chcą widzieć, co jest odzwierciedleniem ich samych. Jak ktoś jest zaburzony, słaby psychicznie, ma miałką osobowość i regularnie konfabuluje to zawsze odbiera dezaprobatę innych jako atak na nich samych i potrzebują wtedy swojej grupy wsparcia, jaką wydaje im się, że zapewnia im np to forum.

To zawsze są te same osoby i zawsze nawołują do tego samego - wywalmy wszystkich, którzy z nami się nie zgadzają, którzy myślą samodzielnie, czy ogólnie - wywalmy facetów. Bo przecież w podanych przykładach padałem ja czy Tadzio. Ale, że Giaa, Karma i czy właśnie sama Koralina regularnie wyzywają innych to już jest spoko. Podobnie jak bajdurząca pod niebiosa Julcia, która ok, z jednej strony jest maskotką, ale z drugiej....no powoduje pewien chichot i jak się broni takich userów na forum, które ma aspiracje bycia 'poważnym miejscem dojrzałych dyskusji', to przecież jak to forum i takich userów brać na serio?

320

Alessandro napisał/a:

A ja już miałem nadzieję, że Ty mi to wytłumaczysz big_smile

Tego sie nie da wytlumaczyc big_smile

321 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-15 17:59:15)

New Me napisał/a:

Sami zaczynacie prowokacje piszac o mojej inteligencji. Jak zauwazylam temat ucichl ale oczywiscie jedna z was juz nie wytrzymala cisnienia i musiala wtracic cos o polowaniu na czarownice  -nie no wy bedziecie pisac na moj temat eleboraty i glupoty na strone A4 przez 50 stron a ja bede to czytac i siedziec cicho  big_smile

To może doczytaj, ale tym razem uważniej, że nie tylko o Tobie jest tu mowa. Po drugie, sama z ochotą cały czas podsycasz zainteresowanie wokół swojej osoby. Gdyby Cię to nie bawiło, po prostu byś zamilkła. Ty jednak po prostu MUSISZ skomentować niemal KAŻDY post.

322

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

To może doczytaj, ale tym razem uważniej, że nie tylko o Tobie jest tu mowa. Po drugie, sama z ochotą cały czas podsycasz zainteresowanie wokół swojej osoby. Gdyby Cię to nie bawiło, po prostu byś zamilkła. Ty jednak po prostu MUSISZ skomentować niemal KAŻDY post.

Tak muszem to zrobic inaczej nie wytrzymiem cienienia podobnie jak wy nie mozecie wytrzymac cisnienia bez pisania o mnie w kolko tego samego

323 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-15 19:04:53)

Jack Sparrow napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Tak jej nie nadepnąłem na odcisk, że w buńczucznym oburzeniu wytyka sytuację opisaną przeze mnie chyba już z rok temu jak nie lepiej, gdzie wspomniałem jak to średnio ogarnięte kobiety z mojego osiedla notorycznie doprowadzają do zatkania kanalizacji wrzucając do kibla zużyte tampony i podpaski. W ogóle fakt, że śmiałem takie kobiety określić głupimi pizdami to przecież uwłacza godności absolutnie wszystkich kobiet. LOL.

A zauważyłaś, że za każdym jednym razem jak ktoś nie podziela ich światopoglądu to jest od razu oskarżenie o moje multikonto, bycie moją groupie czy coś podobnego?

Ty mi nie nadepnąłeś na odcisk. Ty dałeś wyraz swojemu chamstwu zwracając się do mnie per kurwo i pizdo i to, że zmieniałam tu nicki aż pozostałam ostatecznie przy Koraline Jones tego NIE ZMIENI. Ty nie jesteś chamem dlatego że nie zwróciłeś się tak do wszystkich kobiet. Jesteś nim, bo w ogóle zwróciłeś się tak do jakiejkolwiek kobiety.

Mało tego. W okolicznościach absolutnie błahych. Wyprowadziło Cię z równowagi edytowanie wypowiedzi. Czyli że ... zupa była za słona. Biedaczysko został w tak poważnej sprawie przez złą kobietą sprowokowany. To tacy jak Ty mają niebieskie karty.

Mnie nie nabierzesz a nie nie wmanipulujesz bezczelnie w poczucie odpowiedzialności i winy za Twoją obelżywą względem mnie, i innych kobiet, w tamtym wątku wypowiedź i wypowiedzi.

Skoro jesteś, podobno facetem, to sprawa jest prosta. Przestań się do mnie przypierdalać o moje nicki a ja przestanę się "czepiać" jakim jesteś chamem. Innymi słowy - nie zaczynaj jeśli chcesz mieć spokój. Bo póki co szukałeś zaczepki, to ją znalazłeś. Przy okazji marnych adwokatów.

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Nie tylko trwa polowanie na czarownice, ale co niektórzy nagle doznali amnezji. Nagle zrobili się taaacy szlachetni, bo oni sami przecież nigdy nikomu nic, to tylko ci niedobrzy inni, choć mogłabym znaleźć ogromną ilość postów, w których moje/nasze rozmowy z Julką w niczym nie odstają od ich własnych. 

Jack Sparrow napisał/a:

Najlepsze jest to, że Koralina rozciąga tutaj niechęć do własnej osoby na wszystkie kobiety.

Cały czas usiłowałam to przekazać, ale nie nada.
Z ciekawości przeczytałam wiadomy wątek i już wiem, że ta drażliwa wypowiedź miała miejsce przed rokiem, bo tak się złożyło, że wcześniej nie wpadł mi w oczy (jak to możliwe, w końcu zostałam nazwana w nim pi**ą?), może nie bardzo wnikliwie, ale wystarczająco, żeby zauważyć, że dużo tam było manipulacji. Spojrzenie z boku pozwala za to ocenić sytuację bez emocjonalnego zaangażowania.

Oszem zostałaś, bo wyraził się tam generalnie też o kobietach per głupie pizdy.  I to jeszcze w temacie, który w zasadzie go nie dotyczył no chyba, że używa jednak tamponów lub podpasek.

Niestety, ale Tadziu ma co do Ciebie rację. Nie jesteś najostrzejszą kredką w piórniku.

324

Priscilla napisał/a:

Jeśli zaś chodzi o rzeczone manipulacje, to tak w życiu, jak i na forum, jestem na nie wyczulona i istotnie jeśli ktoś zaczyna to robić (uwaga jest ogólna, jakby ktoś zechciał się zaraz przyczepić), a potem udaje ofiarę, odpowiada nie na temat, bo kiedy argumentów brak, to trzeba wytoczyć inne działa, lub po prostu przekręca wypowiedzi (mogę odpowiadać tylko za to co napisałam, ale nie mam wpływu ani na to, co ktoś z tym zrobi, ani jak to zrozumie, a jak czegoś nie rozumie, zawsze można poprosić o dodatkowe wyjaśnienie), to trudno dyskutować w sposób merytoryczny. W pewnym momencie pojawia się uczucie bezsilność, a zaraz za tym mogą puścić nerwy.

Równocześnie manipulacja nie jest niczym innym, jak zwykłym prowokowaniem drugiej strony. Staje się jeszcze bardziej perfidna, kiedy ta druga osoba zaczyna się bronić, do głosu dochodzą emocje, a na koniec słyszy/czyta, że to z nią coś jest nie tak.

Nie jesteś odosobniona w swoich spostrzeżeniach smile

325 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-15 18:53:16)

bagienni_k napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Nie jesteś odosobniona w swoich spostrzeżeniach smile

Fakt. Zbyt bystra nie jest. I te kłopoty ze rozumieniem znaczenie użytych słów. Cacy forum cacy. Ach te powroty do tego miejsca, gdzie tylko dno, wodorosty i tony mułu - czy jak to się tam mówi o takim miejscu w którym wybija szambo.

Posty [ 261 do 325 z 751 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 12 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Drodzy Użytkownicy...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024