Drodzy Użytkownicy... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Drodzy Użytkownicy...

Strony Poprzednia 1 2 3 4 12 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 751 ]

66 Ostatnio edytowany przez Agnes76 (2024-11-12 20:15:13)

Odp: Drodzy Użytkownicy...
RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Zobacz co robi Jack- był spokój, nie było go. Wrócił i od razu szuka zaczepki. Jest dla swoich rozmówców nieprzyjemny, obcesowy, złośliwy, manipulujący.
On nie rozmawia po to żeby wymienić poglądy, zapytać o coś, pokazać coś że swojego życia. On toczy podjazdy i potyczki, próbuje tak oprowadzić rozmowy by jego rozmówca poczuł się gorzej.
Tam nie ma wymiany, to gra na siebie by poczuć się lepiej.
Dla mnie takie zachowanie jest o wiele bliższe trollingowi.

I jeszcze mi teraz Koralcię atakuje, huncwot jeden!

Dokładnie!
Najgorszy i największy  troll tego forum.

Zobacz podobne tematy :

67

Agnes76 napisał/a:

Zobacz co robi Jack- był spokój, nie było go. Wrócił i od razu szuka zaczepki. Jest dla swoich rozmówców nieprzyjemny, obcesowy, złośliwy, manipulujący.
On nie rozmawia po to żeby wymienić poglądy, zapytać o coś, pokazać coś że swojego życia. On toczy podjazdy i potyczki, próbuje tak oprowadzić rozmowy by jego rozmówca poczuł się gorzej.

Dokładnie!

Tez sie pod tym podpisuje rekami i nogami

68 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-12 20:32:25)

Zaszczyciłam kiedyś Jacka Sparrowa tematem o nim samym a propos tego jak wyzywał innych użytkowników używając słów powszechnie uznane za wulgarne i obelżywe.

69

KoralinaJones napisał/a:

Zaszczyciłam kiedy Jacka Sparrowa temat o nim samym a propos tego jak wyzywał innych użytkowników używając słów powszechnie uznanych za wulgarne i obelżywe.

Kiedy tak wyzywal ja niepamietam skleroze mam

70

Erystyka to sztuka, ale niestety już zapomniana. Szkoda. Mistrz erystyki potrafił czynić cuda, dobre cuda. Teraz jej elementy są wykorzystywane przez spin doktorów. Takie postępowanie prowadzi do pejoratywnego postrzegania tej sztuki prowadzenia dyskusji. Niestety.

71

Priscilla napisał/a:

Za wiki:

Trollowanie (ang. trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla internetowych forów dyskusyjnych i mediów społecznościowych, polegające na zamieszczaniu kontrowersyjnych, napastliwych, często nieprawdziwych treści w celu zwrócenia na siebie uwagi albo sprowokowania, ośmieszenia lub obrażenia innych użytkowników[1][2]. Osobę odpowiedzialną za publikowanie takich przekazów określa się jako „troll”[3].

(...)
Pisanie, w rozumieniu nieszkodliwej, głupiutkiej  paplaniny nie jest trolowaniem, choć może się nie podobać.

Kiedy tak na to spojrzeć, to Julka jak najbardziej wpisuje się w tę definicję wink

Ja tego nie widzę.
Jeśli już, to Julka bardziej spamuje forum treściami zależnymi od tego, na co akurat ma fazę.
Nie ma w tym zazwyczaj agresji, złośliwości czy wyśmiewania innych.
Może męczyć bo wszędzie jej pełno, ale to nie trolling.

Tak, z tym, że na forum od dawna troll to raczej taki skrót myślowy, jak najbardziej pasuje spamerka.

72

Alessandro napisał/a:

Erystyka to sztuka, ale niestety już zapomniana. Szkoda. Mistrz erystyki potrafił czynić cuda, dobre cuda. Teraz jej elementy są wykorzystywane przez spin doktorów. Takie postępowanie prowadzi do pejoratywnego postrzegania tej sztuki prowadzenia dyskusji. Niestety.

Co to ta erystyka pierwszy raz to slowo czytam i widze

73 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-12 20:29:35)

New Me napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Zaszczyciłam kiedy Jacka Sparrowa temat o nim samym a propos tego jak wyzywał innych użytkowników używając słów powszechnie uznanych za wulgarne i obelżywe.

Wystarczy poczytać jego posty.

Dla ułatwienia zacytuję: Bo jak zwykle głupia kurwo edytujesz post. I ostatecznie jego treść jest inna niż ta, do której się odnoszę jebana pizdo

KoralinaJones napisał/a:

Zaszczyciłam kiedyś Jacka Sparrowa temat o nim samym a propos tego jak wyzywał innych użytkowników używając słów powszechnie uznane za wulgarne i obelżywe.

Też mnie to drażniło, jednak jakiekolwiek próby wyjaśniania przechodzą w kłótnie, a to woda na jego młyn.
Miłości człowiek nie dostał, boli go. Więc z jednej strony epatuje frustracją, z drugiej szuka interakcji, kontaktu. Przytulić takiego trzeba, ale kto by się tulił do jeża;)

New Me napisał/a:

To się nie pytaj bo i tak nie zapamiętasz;)

75 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-12 20:38:54)

KoralinaJones napisał/a:

Zaszczyciłam kiedyś Jacka Sparrowa temat o nim samym a propos tego jak wyzywał innych użytkowników używając słów powszechnie uznane za wulgarne i obelżywe.

Też mnie to drażniło, jednak jakiekolwiek próby wyjaśniania przechodzą w kłótnie, a to woda na jego młyn.
Miłości człowiek nie dostał, boli go. Więc z jednej strony epatuje frustracją, z drugiej szuka interakcji, kontaktu. Przytulić takiego trzeba, ale kto by się tulił do jeża;)

Możliwe. Mnie zastanawia coś innego. Dlaczego po dłuższej przerwie przyczepił się akurat do mnie o moje poprzednie nicki. To już druga tego rodzaju zaczepka.

A żeby było ciekawiej, to zmiana nicków przeze mnie nie jest żadną tutaj tajemnicą big_smile. Zanim "ucięło" stopki były tam wszystkie wypisane, a więc? wink

76 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2024-11-12 20:42:11)

KoralinaJones napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Możliwe. Mnie zastanawia coś innego. Dlaczego po dłuższej przerwie przyczepił się akurat do mnie o moje poprzednie nicki. To już druga tego rodzaju zaczepka.

W tym przypadku raczej nieważny jest powód, nieważna osoba (byleby dało się na nią coś 'wygrzebać'), chodzi o efekt.
Gość chce zamieszania, poczuć się lepiej cudzym kosztem

Edit

A Ty zdajesz się być dobrą kandydatką. Zarzut ma, już się z nim kłóciłaś. Miał to czego czego potrzebuje, to przyszedł po jeszcze

77

KoralinaJones napisał/a:

New Me napisał/a:

To się nie pytaj bo i tak nie zapamiętasz;)

No wlasnie to akurat bede pamietac bo tylko czasami mam skleroze

78

Olej to i rób po prostu swoje, to co do tej pory i tyle. Poza tym jesteś osobą, która nie choruje na język.

79

To oświadczam oficjalnie. Pisałam po powrocie na forum pod kilkoma nickami, zmieniając je sukcesywnie, ostatecznie pozostając przy Koralinie Jones. Kto mnie zna, ten wie. Kto mnie nie zna, jego strata tongue.

80

Agnes76 napisał/a:

Dokładnie!

Można powiedzieć, wystarczy nie karmić...

81 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-12 20:55:15)

A Ty zdajesz się być dobrą kandydatką. Zarzut ma, już się z nim kłóciłaś. Miał to czego czego potrzebuje, to przyszedł po jeszcze

Czyli, że tęskni po rozstaniu? Jak mu powiedzieć, że nic z tego? Mój "wkurw" już bije dla innego.
big_smile

Co prawda napisałam że "bez odbioru" ale on wygląda na bardzo zakochanego.

82

wieka napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Dokładnie!

No wlasnie nie dokarmiac trolli

KoralinaJones napisał/a:

Jak mu powiedzieć, że nic z tego?

Już Ty chyba takich rad nie potrzebujesz;)

Miłością takich, choć to niełatwe tongue

KoralinaJones napisał/a:

Mój "wkurw" już bije dla innego.
big_smile

Julka! Zmów tam szybko koronkę w intencji tego nieszczęśnika!
Albo dziesięć, tam trzeba grubszy kaliber;)

84

Priscilla napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

"Niewinne" tematy należy rozbrajać, odbierać im moc pisząc prawdę na dany temat. Jak się z czymś nie zgadzasz to piszesz kontrargumenty, wyjaśniasz na czym polega manipulacja. Krzyczenie że to troll na pewno nie poprawi wizerunku kobiet na tym forum.

W pełni się z tym zgadzam, jednak troll nawet na rzeczowe argumenty czy próby obnażania jego manipulacji, nie reaguje w pożądany sposób. Mało tego, nierzadko obserwowałam sytuację wręcz odwrotną - działa to jak woda na młyn. Jednym słowem, wydaje się, że tylko ignorowanie ma sens.

Agnes76 napisał/a:

Co do Trollowych tematów - jak się w nich nie robi zadymy to same się wyczerpują. Tak było z wątkiem o zakonie. Nie było tłumu piętnujących za to była rozmowa na temat życia w zakonie. Można było sobie popisać spokojnie na temat i nikomu ten temat nie szkodził.  No i temat szybko spokojnie się skończył.  Dlaczego nie możemy tak ze sobą rozmawiać???

Możemy, dlatego od jakiegoś czasu staram się unikać trollowych zaczepek, ewentualnie szybko się z takiej pseudo-dyskusji wycofać. Szkoda mojego czasu.

Ale w 30-latku z Tadziem rozmawiasz od czasu do czasu, prawda? wink

85

New Me napisał/a:
wieka napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Dokładnie!

... I spamerów.

86

wieka napisał/a:
New Me napisał/a:
wieka napisał/a:

... I spamerów.

Tak to prawda jak ktos spamuje ciagle te same tematy

87

Na upartego można podciągnąć wszystko pod stalking.

88

Alessandro napisał/a:

Na upartego można podciągnąć wszystko pod stalking.

No nie, takiego terminu nie stosuje się na forum. Tu wystarczy olewać.

89

Ok, to olewam, nieważne jak i czym big_smile

90 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-12 23:43:38)

Ja tego nie widzę.
Jeśli już, to Julka bardziej spamuje forum treściami zależnymi od tego, na co akurat ma fazę.

Jeśli wziąć pod uwagę zacytowaną wcześniej definicję, to Julka jak najbardziej się w nią wpisuje. Celowo wyraźnie zaznaczyłam, które ze stwierdzeń pasują do jej działań na forum. Co prawda istotnie wydaje się, że nie obraża, ale za to usilnie próbuje zwracać na siebie uwagę, często i chętnie prowokuje, a publikowanie nieprawdziwych treści to już jej znak rozpoznawczy.
Nie udawajmy, że jest inaczej wink

To jest po prostu inny typ trollingu. Notabene nie wiem jak to wyjaśnić, ale dotąd nie zostałam przez niego zaatakowana, a przynajmniej nie kojarzę takiej sytuacji. Powinnam zacząć się bać czy martwić? Poważnie pytam big_smile

KoralinaJones napisał/a:

Prawda. Nikt nie jest doskonały cool

Agnes76 napisał/a:

Dla zainteresowanych Erystyką znalazłam jeszcze taką stronkę. Super wytłumaczenie do jakich sposobów uciekają się ludzie  by nieuczciwie wygrać dyskusję. Co poniektórzy chętnie stosują je tutaj, zwłaszcza argumenty ad personam (obrażanie) - to wychodzi im niemal doskonale.

Nie umiem oprzeć się wrażeniu, że dużo w tym jest manipulacji i prób wprowadzania sztucznego zamętu. Ociera się to nawet o gaslighting, kiedy druga strona w pewnym momencie zaczyna wątpić we własne tezy i odczucia. To jest ważne, by umieć takie zagrania w porę wychwycić i nie stać się ich ofiarą.
Dzięki za link! Ciekawa lektura.

wieka napisał/a:

W punkt.

91

Priscilla napisał/a:

Ja tego nie widzę.

Jeśli wziąć pod uwagę zacytowaną wcześniej definicję, to Julka jak najbardziej się w nią wpisuje. Celowo wyraźnie zaznaczyłam, które ze stwierdzeń pasują do jej działań na forum. Co prawda istotnie wydaje się, że nie obraża, ale za to usilnie próbuje zwracać na siebie uwagę, często i chętnie prowokuje, a publikowanie nieprawdziwych treści to już jej znak rozpoznawczy.
Nie udawajmy, że jest inaczej big_smile

To jest po prostu inny typ trollingu. Notabene nie wiem jak to wyjaśnić, ale dotąd nie zostałam przez niego zaatakowana. Powinnam zacząć się bać czy martwić? Poważnie pytam big_smile

KoralinaJones napisał/a:

Prawda.

Agnes76 napisał/a:

Dla zainteresowanych Erystyką znalazłam jeszcze taką stronkę. Super wytłumaczenie do jakich sposobów uciekają się ludzie  by nieuczciwie wygrać dyskusję. Co poniektórzy chętnie stosują je tutaj, zwłaszcza argumenty ad personam (obrażanie) - to wychodzi im niemal doskonale.

Nie umiem oprzeć się wrażeniu, że dużo w tym jest manipulacji i prób wprowadzania sztucznego zamętu. Ociera się to nawet o gaslighting, kiedy druga strona w pewnym momencie zaczyna wątpić we własne tezy i odczucia. To jest ważne, by umieć takie zagrania w porę wychwycić i nie stać się ich ofiarą.
Dzięki za link! Ciekawa lektura.

wieka napisał/a:

W punkt.

Tak a czym niby prowokuje?  Bo moje tematy sa normalne

92

New Me napisał/a:

Na przykład tym, że piszesz, że Twoje tematy są normalne lol

93

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

A co w nich nienormalnego?

94

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Ale co takiego nienormalnego jest w zafascynowaniu religią muzułmańską?

95 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-13 00:19:55)

KoralinaJones napisał/a:

W samej fascynacji nic pod warunkiem, że się ktoś z tematem uporczywie nie narzuca, wyśmiewając przy tym wyznawców innych religii. U Julki chwilami ocierało się to o obrazę uczuć religijnych. Jednym słowem są fascynacje i... fascynacje, nikt mi nie powie, że ona w tamtym czasie nie prowokowała. To raz. Dwa - przecież co chwilę wbija kij w mrowisko, wymyślając coraz to nowe rewelacje, które w założeniu mają wzbudzić zamieszanie wokół jej osoby. Wystarczy zajrzeć do jej (nad)licznych wątków.
Pomijam przy tym, że z islamem to chyba nie jesteś na bieżąco.

P.S.
Jeszcze jedno takie naiwnie zadane pytanie i uznam, że sama usiłujesz mnie prowokować.

96

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

W samej fascynacji nic pod warunkiem, że się ktoś z tematem uporczywie nie narzuca, wyśmiewając przy tym wyznawców innych religii. U Julki chwilami ocierało się to o obrazę uczuć religijnych. Jednym słowem są fascynacje i... fascynacje, nikt mi nie powie, że ona w tamtym czasie nie prowokowała. To raz. Dwa - przecież co chwilę wbija kij w mrowisko, wymyślając coraz to nowe rewelacje, które w założeniu mają wzbudzić zamieszanie wokół jej osoby. Wystarczy zajrzeć do jej (nad)licznych wątków.

P.S.
Jeszcze jedno takie naiwnie zadane pytanie i uznam, że sama usiłujesz mnie prowokować.

Mozesz przestac zmyslac? Bo ja sie nie nasmiewalam z innych religii jak pisalam o Islamie.

97 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-13 00:23:39)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

P.S.

Obraza uczuć religijnych? Których? W jaki sposób? W np. temacie o różnicy pomiędzy znaczeniem dnia Wszystkich Świętych a Dniem Zadusznym.

98

KoralinaJones napisał/a:

Obraza uczuć religijnych? Których? W jaki sposób? W np. temacie o różnicy pomiędzy znaczeniem dnia Wszystkich Świętych a Dniem Zadusznym.

A to było w okresie jej rzekomej fascynacji Islamem? No raczej nie.

99

KoralinaJones napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

P.S.

Nie pamietam tego tematu ale ogolnie to ja tu nie obrazalam czyis uczuc religijnych

100

New Me napisał/a:

Nie pamietam tego tematu ale ogolnie to ja tu nie obrazalam czyis uczuc religijnych

A ja jestem marokańską księżniczką.

101

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Dowod na moje obrazanie cudzych uczuc religijnych

102

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Wystarczy nie ulegać prowokacji.

103

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

W którym temacie i w jaki konkretny sposób obraziła czyjeś ( i czyje ) uczucia religijne? Co napisała takiego obrazoburczego?

104

KoralinaJones napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

W którym temacie i w jaki konkretny sposób obraziła czyjeś ( i czyje ) uczucia religijne? Co napisała takiego obrazoburczego?

Tez mnie to ciekawi i czekam na odpowiedz

105

New Me napisał/a:
Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Dowody są w Twoich licznych wątkach, wystarczy poszukać, bo przecież nikt niczego nie usuwał.
Nie dam się sprowokować, bo już to przerabiałam - wkleję Ci cytaty, a Ty będziesz udawać, że to nie Twoja ręka.

106

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Dowody są w Twoich licznych wątkach, wystarczy poszukać, bo przecież nikt niczego nie usuwał.
Nie dam się sprowokować, bo już to przerabiałam - wkleję Ci cytaty, a Ty będziesz udawać, że to nie Twoja ręka.

To poszukaj i zacytuj jak jestes taka madra tylko pelne cytaty wklejaj a nie jak to robisz po kawalku

107 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-13 00:41:57)

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Ale to są Twoje twierdzenia. Wskaż na jakiej podstawie tak twierdzisz.

Julka uraziła czyjeś uczucia religijne w moich wątkach, Ty tak twierdzisz a ja mam o tym wiedzieć mimo że nie mam o tym zielonego pojęcia o które wątki chodzi? big_smile

W którym wątku, w jakich słowach Julka naśmiewa się z jakiejkolwiek religii?

108

KoralinaJones napisał/a:
Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Dokladnie niech wejdzie na moj stary profil I sobie znajdzie gdzie obrazam czyjes uczucia religijne big_smile

109

New Me napisał/a:

To poszukaj i zacytuj jak jestes taka madra tylko pelne cytaty wklejaj a nie jak to robisz po kawalku

Tobie się coś nie pozajączkowało? Kim Ty jesteś, żebym miała reagować na tak zadane żądanie?
Ja na szczęście pamiętam co czytałam, a jeśli Ty nie kojarzysz, co napisałaś, to możesz sobie poszukać, w końcu masz nadmiar wolnego czasu.

110

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Tobie się coś nie pozajączkowało? Kim Ty jesteś, żebym miała reagować na tak zadane żądanie?
Ja na szczęście pamiętam co czytałam, a jeśli Ty nie kojarzysz, co napisałaś, to możesz sobie poszukać, w końcu masz nadmiar wolnego czasu.

Chyba sobie zarty robisz:D jezeli cos twierdzisz i o cos oskarzasz ludzi to daj na to dowody. A nie moze ja bede Tobie latala i dowodow szukala na Twoje twierdzenia

111

KoralinaJones napisał/a:

Julka uraziła czyjeś uczucia religijne w moich wątkach, Ty tak twierdzisz a ja mam o tym wiedzieć mimo że nie mam o tym zielonego pojęcia o które wątki chodzi? big_smile

W "moich wątkach", czyli czyich???
Przejrzyj sobie JEJ wątki, to znajdziesz. Ja mam ciekawsze zajęcia niż analizowanie jej starych tematów, za to pamięć mi nie szwankuje.

112

New Me napisał/a:
Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:

Chyba sobie zarty robisz:D jezeli cos twierdzisz i o cos oskarzasz ludzi to daj na to dowody. A nie moze ja bede Tobie latala i dowodow szukala na Twoje twierdzenia

Nie, nie żartuję.

113 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-13 00:49:48)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Przejrzyj sobie JEJ wątki, to znajdziesz. Ja mam ciekawsze zajęcia niż analizowanie jej starych tematów, za to pamięć mi nie szwankuje.

Wskaż na podstawie jakich wpisów Julki twierdzisz że obraża czyjeś uczucia religijne, skoro twierdzisz że tak jest. To jest Twoja myśl, nie moja. Ja nie siedzę w Twojej głowie.

Wskaż i uzasadnij dlaczego tak wnioskujesz. To Ty tak twierdzisz, nie ja.

Każesz mi szukać uzasadnienia Twoich twierdzeń?

114

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

big_smile jak zwykle zadnych dowodow.  Gdybys poszla tak do sadu najwyzszego z takimi oskarzeniami bez dowodow to nikt by Cie na powaznie nie wzial

115 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-11-13 00:54:21)

KoralinaJones napisał/a:

Wskaż na podstawie jakich wpisów Julki twierdzisz że obraża czyjeś uczucia religijne, skoro twierdzisz że tak jest. To jest Twoja myśl, nie moja. Ja nie siedzę w Twojej głowie.

Ale mi w ogóle na tym nie zależy, żebyś mi wierzyła. Po prostu czytałam te wątki i pamiętam, jakie wywoływały odczucia. Teraz nie chce mi się tym zajmować, bo forumowa wyszukiwarka jaka jest, każdy widzi, a Julka ma tych tematów zbyt dużo, żeby zrobić to szybko.
Koniec zabawy.

116

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale mi w ogóle na tym nie zależy, żebyś mi wierzyła. Po prostu czytałam te wątki i pamiętam, jakie wywoływały odczucia. Teraz nie chce mi się tym zajmować, bo forumowa wyszukiwarka jaka jest, każdy widzi, a Julka ma tych tematów zbyt dużo, żeby zrobić to szybko.
Koniec zabawy.

big_smile nigdy nie obrazalam cudzych uczuc religijnych piszac o Islamie

117 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-13 00:58:57)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Koniec zabawy.

Sama zaczynasz zabawę. Skoro Ci nie zależy abym Ci wierzyła, to po co mi w ogóle o tym mówisz, że komuś coś zarzucasz? Mnie to nie obchodzi co komu zarzucasz. Ale jeśli mnie o tym informujesz, to domniemywam że potrafisz wykazać dlaczego. Tu się zabawa skończyła, bo nie potrafisz. Tak sobie rzuciłaś słowa na wiatr. Jak te oskarżenia o trolling.

118 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-13 01:01:58)

Uzasadnienie dla swoich twierdzeń nie polega na tym, że każesz drugiej stronie to uzasadnienie samodzielnie sobie znaleźć big_smile.

Uzasadnienie polega na tym, że potrafisz wykazać, że jest tak jest twierdzisz. Potrafisz?

119

KoralinaJones napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Koniec zabawy.

Sama zaczynasz zabawę. Skoro Ci nie zależy abym Ci wierzyła, to po co mi w ogóle o tym mówisz, że komuś coś zarzucasz? Mnie to nie obchodzi co komu zarzucasz. Ale jeśli mnie o tym informujesz, to domniemywam że potrafisz wykazać dlaczego. Tu się zabawa skończyła, bo nie potrafisz. Tak sobie rzuciłaś słowa na wiatr. Jak te oskarżenia o trolling.

dokladnie zaczela zabawe i szybko ja skonczyla i jakie tlumaczenia ze ona nie bedzie w moich tematach grzebac doprawdy to by jej wieki zajelo zeby znalezc gdzie obrazam czyjes uczucia religijne big_smile

120

KoralinaJones napisał/a:

Sama zaczynasz zabawę. Skoro Ci nie zależy abym Ci wierzyła, to po co mi w ogóle o tym mówisz, że komuś coś zarzucasz?

Dlaczego o tym piszę??? Może dlatego, że mnie o to zapytałaś??
Z grzeczności odpowiedziałam na Twoje pytanie, co było nienormalnego w julkowej fascynacji islamem. I pal sześć, że było ono wybiórcze, a Ty sobie to zagadnienie wybrałaś spośród wielu wątków, które Julka po drodze zakładała, bo przecież ja wypowiedziałam się o jej wątkach jako ogół twierdząc, że dużo w nich czegoś, co trudno nazwać normalnością.

121 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-11-13 01:12:02)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Sama zaczynasz zabawę. Skoro Ci nie zależy abym Ci wierzyła, to po co mi w ogóle o tym mówisz, że komuś coś zarzucasz?

Z grzeczności odpowiedziałam na Twoje pytanie, co było nienormalnego w julkowej fascynacji islamem. I pal sześć, że było ono wybiórcze, a Ty sobie to zagadnienie wybrałaś spośród wielu wątków, które Julka po drodze zakładała, bo przecież ja wypowiedziałam się o jej wątkach jako ogół twierdząc, że dużo w nich czegoś, co trudno nazwać normalnością.

To teraz z grzeczności uzasadnij swoje zarzuty wobec Julki które sformułowałaś w grzecznościowej odpowiedzi na moje pytanie. Bo te zarzuty z Twojej strony padły. A stwierdziłaś wyraźnie, że Julka w swoich postach obraża uczucia religijne.

122

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Jedyne co bylo nienormalnego to fakt ze sama wtedy wybralam falszywa religie ale innych religii nie obrazalam a to raczej Ty i I moje inne "fanki "wtedy robiliscie mi syf na moich tematach

123

niel napisał/a:

Chciałam zwrócić uwagę na to, że dokarmiacie trollowe tematy wpisami i wejściami, pozycjonując je tutaj i w całej sieci.

To forum ma 400 000 wejść miesięcznie.

Obok jest pewien popularny temat, który oczernia kobiety i wybiela alkoholików, to są absolutne brednie. Poprzez swą popularność, temat wyświetla się jako jeden z pierwszych, już ponad tydzień.

Ten niewinny temat i aktywność na nim szkodzi wizerunkowi kobiet na "kobiecym" forum, dodatkowo zakłamuje wizerunek alkoholików.

Szerzycie dziwne informacje, jak TV propagandę, ale nieświadomie jak dzieci.

Losowy odwiedzający nie wie, że 50% tematów tutaj to bajeczki/propaganda/zemsta.

Drogie Kobiety Internetu, faceci Was zjadają i oczerniają z góry na dół, dosłownie wszędzie. Skończcie z jakąkolwiek empatią, tłumaczeniem się i "sprawiedliwością" wypowiedzi ("gdyby to napisał mężczyzna, to napisałabym to samo... bla bla bla"). Marnujecie czas i energię. Już nawet pracujące przez całe życie kobiety i matki są podobno pustakami, materialistkami i krzywdzą cały świat, a mówią to zazwyczaj najbardziej bezczelne i puste "chłopaki" na świecie, siedzące od 10 roku życia w porno i grach.

PS: Moje posty są moralizatorskie, wiem o tym. Czytuję czasem to forum, aby się zszokować treścią i uświadomić sobie, jak dziwny jest świat. Ale ostatnio stało się to przesadne i szkodliwe.

Dziękuję i pozdrawiam.

Słuszna uwaga. Ciągle obelgi i umniejszanie kobietom przez facetów sprawia,że tu już nie ma raczej sensu przychodzić.

124

wieka napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Dokładnie!

Przecież nie karmię.
Nie wdaję się w dyskusje z nim, nie obalam jego fake dowodów, cytatów, tabelek i innych badziewi. Nie udowadniam mu swoich racji, nie głaszczę ani  nie płaszczę się przed nim, nie daję wsparcia w jego prowokacjach umniejszając jego ataki na innych użytkowników.

Wykazywanie i piętnowanie agresji trolla to  nie karmienie.

125 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-11-13 16:36:05)

Agnes76 napisał/a:
wieka napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Dokładnie!

Przecież nie karmię.
Nie wdaję się w dyskusje z nim, nie obalam jego fake dowodów, cytatów, tabelek i innych badziewi. Nie udowadniam mu swoich racji, nie głaszczę ani  nie płaszczę się przed nim, nie daję wsparcia w jego prowokacjach umniejszając jego ataki na innych użytkowników.

Wykazywanie spamera - baita, już tak tongue
Wchodzenie w narrację spamera, jest popieraniem spamowania.

126 Ostatnio edytowany przez Agnes76 (2024-11-13 18:52:05)

wieka napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
wieka napisał/a:

Przecież nie karmię.

No zgadzam się. Lubię sobie czasem popisać z Julką. Ona nikomu nie robi tutaj krzywdy.  Podobnie jak spora część użytkowników, którzy szukają na forum jakiejś relacji, szukają uznania i zrozumienia dla swoich problemów.
Jest różnica między szukaniem aprobaty i zwracanie na siebie uwagi przez robienie zamieszania wokół siebie, a między zwracaniem uwagi na siebie przez atakowanie innych, ośmieszanie ich, poniżania itp.

Potrzeba akceptacji, uznania, dobrego słowa czy pochwały to naturalne potrzeba każdego człowieka. To potrzeba podstawowa, zaraz po takich jak jedzenie, spanie, dach nad głową. To potrzeba wynikająca z naszych instynktów aby pozostać w grupie, bo wyrzucenie poza grupę oznaczało kiedyś śmierć - samotny człowiek nie miał szans na przeżycie. O nasze dobre relacje z innymi odpowiedzialna jest oksytocyna, neuroprzekaźnik regulujący samopoczucie. Nie masz akceptacji, zrozumienia, poczucie że jesteś dla innych ważny i potrzebny to tracisz poczucie bezpieczeństwa. Siada Ci psychika i samopoczucie.

Jedni dostają to wszystko w realu, mają dobre swoje życie rodzinne, przyjaciół i znajomych, uznanie w pracy itp, a innym tego brakuje. Nie ma niczego złego gdy starają się to uzyskać w necie, o ile nie robią swoimi wystąpieniami krzywdy innym, nie czerpią satysfakcji cudzym kosztem, nie pokazują swojej wyższości przez poniżanie innych.

Ja mam dla Julki wiele zrozumienia. Dziewczyna nie ma w życiu łatwo. Z dala od rodziny, z którą też nie miała specjalnie dobrych układów,samotna matka, bez partnera, bez pracy. Mimo to potrafi cieszyć się ze swojego życia, czerpać z niego ile potrafi, mieć satysfakcję ze wszystkiego co uda jej się zdobyć. Inni na jej miejscu byliby złamani, zgorzkniali, z pretensjami do całego świata za swój ciężki los, a ona potrafi odnaleźć w swoim położeniu szczęście, cieszyć się z każdej dobrej rzeczy.

Nie każdy miał w życiu możliwość ukończenia studiów, ba, nie każdy został wyposażony w domu w dobre wzorce i poczucie wartości, w wiarę w swoje możliwości. Jak byłam bardzo młoda i wielu spraw nie rozumiałam, to byłam zdania - skoro ja mogę to inni też mogą. Jak trochę pożyłam i zmądrzałam, to zrozumiałam, że moja siła i motywacja do osiągnięcia sukcesu bierze się z przekazów jakie wyniosłam z domu. Nie każdy taki przekaz dostał, niektórzy wręcz przeciwnie, wynieśli przekazy, które ich blokują.
To tak jakby na brzegu ustawić dwoje ludzi i powiedzieć  : płyń a dopłyniesz, odniesiesz sukces. Tyle że jeden z nich miał wcześniej opłaconą naukę pływania z instruktorem, a drugi ma spętane nogi. Czy ich szanse są równe?

Najgorsze co tutaj obserwuję, to wmawianie słabszym użytkownikom takich blokujących ich przekazów.
To wykazywanie im, że są gorsi od innych, że nic nie osiągnęli w życiu, że powinni to czy tamto, bo inaczej są wielkimi przegranymi.

Nikt nie wie co go uczyni w życiu szczęśliwym. Jeśli ktoś potrafi odnaleźć szczęście w prostych rzeczach, jeśli ktoś potrafi cieszyć się z rzeczy dla innych bez znaczenia, to nie widzę powodu aby mu to szczęście obrzydzać i umniejszać to, co dla niego ma wielką wartość.

A miejsca na forum wystarczy dla wszystkich. Dla wątków Julki też.

127

wieka napisał/a:

Przecież wieka ty sama często wchodziłaś i wchodzisz w dyskusję z Julką, dając jej pożywkę do odpowiadania. Zalatuje hipokryzją. Julka jest niegroźna, zabawna i inteligentna. A z kolei jak ktoś jest chamem i prostakiem, to jego nie tępisz, bo by cie tak zgnoił, że nawet tobie puściłyby nerwy.

128 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2024-11-13 18:16:08)

Ja tylko jednego nie rozumiem, dlaczego nie potraficie przejść obok Julki obojętnie?
Czy to nie wylewanie w ten sposób własnych frustracji? Tak  można też to tłumaczyć dbaniem o dobre imię forum. Kupiłabym to, gdyby Julka była wredna, opryskliwe, obrażała innych itp. A skoro nic nikomu nie robi...  Nawet jeśli ma poglądy kontrowersyjne, na tym polega życie. Każdy ma prawo do własnych poglądów, nawet jeśli mogą być w jakiś sposób krzywdzące. A jeśli kogoś krzywdzą, sugeruję aby przyjrzeć się sobie i dlaczego tak jest, dlaczego pozwalacie na to, by jakiś anonim z forum byl w stanie wpłynąć na Was.

Edit, nawet jeśli jest trollem wink

129

Całkowicie zgadzam się z Istotką. Również uważam, że Julka nikogo nie krzywdzi. Nie każdy musi darzyć Julki sympatią. To nie znaczy, że co niektórzy mają prawo traktować Ją jak worek bokserski. Lepiej niech sami spojrzą w lustro (o ile je posiadają i wiedzą w ogóle co to jest).
Julka jest fajną, mądrą i wesołą osobą. Nie każdemu muszą podobać się Jej teksty. Nie każdy musi podzielać Jej poglądy i opinie.
Dlatego szanujmy się wzajemnie, a nie szukajmy kolejnych debilnych powodów do następnego konfliktu.

130

Możemy się zgadzać lub nie, na tym polega dyskusja, gdyby na takim poziomie rozmawiać, nie byłoby kłótni, chamstwa czy wulgaryzmów. A nie deprecjonować zdanie innych, skoro każdy ma prawo mieć swoje.

Piszą tu osoby z deficytami, niezrównoważone emocjonalnie, co ma swoje przyczyny, jak gdyby niezależne może od nich, dotyczy to zarówno trolli jak i spamerów.
Tylko ignorowanie może to eliminować.

Jeśli wchodzimy w narrację wulgarnego "trolla" to w niczym się od niego nie różnimy.
Im więcej na forum, nie zgadzam się, a mniej piszesz bzdury, tym lepiej.

Posty [ 66 do 130 z 751 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 12 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Drodzy Użytkownicy...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024