Jaki typ urody podoba wam się u kobiet? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jaki typ urody podoba wam się u kobiet?

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 240 ]

Temat: Jaki typ urody podoba wam się u kobiet?

Pytanie do Panów głównie. Jaki typ urody kobiecej preferujecie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaki typ urody podoba wam się u kobiet?

Taki:

https://www.youtube.com/@meaghanranee

na kompletnym ludzie i bez spiny smile

3

U tej skrzypaczki po prawej (momentami jest z przodu), mógłbym robić nawet za orbitera. smile

4

Jack Sparrow napisał/a:

Taki:

Moim zdaniem to już daleko wykracza poza luz big_smile

5 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2024-01-13 09:56:08)

Alinka2023 napisał/a:

Brunetka, z ciemnymi oczami i łagodnymi rysami (powiem szczerze że chyba najłatwiej wśród Turczynek taką namierzyć).

@Legat: ta skrzypaczka ma urodę takiej typowej, hożej wiejskiej dziewuchy, ale w sumie nic nadzwyczajnego wink

6 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-01-13 10:22:41)

Nowe_otwarcie napisał/a:

@Legat: ta skrzypaczka ma urodę takiej typowej, hożej wiejskiej dziewuchy, ale w sumie nic nadzwyczajnego wink

Oj tam uległeś nastrojowi klipu. smile

Nowe_otwarcie napisał/a:

Brunetka, z ciemnymi oczami i łagodnymi rysami (powiem szczerze że chyba najłatwiej wśród Turczynek taką namierzyć).

Bo u Turczynek jest sporo mieszanki słowiańskiej i tureckiej z wiadomych historycznych przyczyn.

Najważniejsze jest by była pełna ciepła. Urzeka mnie uśmiech, a z wyglądu Alicia Vikander, Salma Hayek. Pracowałem z ok 1000 samców.  Każdy z nich ma swój ulubiony typ urody.

8 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-01-13 16:15:05)

Nowe_otwarcie napisał/a:

Zgadzam sie.

Nie jestem factem ale lubie kobiety tak samo jak facetow.
Najlepiej do lozka seksowna brunetka, do zwiazku delikatna blondynka. Wymagania takie same jak w stosunku do facetow, schludnosc, brak ubytkow zebowych, dbanie o siebie, mycie sie i codienna zmiana odzienia i obowiazkowe mycie dupy po sraniu.

9

Podobają mi się blondynki, Gigi Hadid, młoda Kate Moss, Brigitte Bardot młoda. Oczywiście jestem heteroseksualna ale generalnie jasnowlose kobiety są dla mnie symbolem kobiecości i seksapilu.

10

A ja szukam takich, którym podobają się obecne botoksem i wypelniaczami napędzane 'piękności'. Serio - jest tu ktoś, komu się to podoba?

Pytam znajomych facetów, to każdy się odżegnuje, chyba szczerze no więc komu się to podoba?

11

Swanen napisał/a:

A ja szukam takich, którym podobają się obecne botoksem i wypelniaczami napędzane 'piękności'. Serio - jest tu ktoś, komu się to podoba?

Pytam znajomych facetów, to każdy się odżegnuje, chyba szczerze no więc komu się to podoba?

Pewnie, ze im sie podoba. W koncu nie mialoby takiego wziecia gdyby sie nie podobalo. Tylko, rzadko ktory sie przyzna publicznie ale w zaciszu kibla na bank jest walone wiadomo co pod glonojady botoxowo-kwasowe.

12

Halina3.1 napisał/a:
Swanen napisał/a:

Pewnie, ze im sie podoba. W koncu nie mialoby takiego wziecia gdyby sie nie podobalo. Tylko, rzadko ktory sie przyzna publicznie ale w zaciszu kibla na bank jest walone wiadomo co pod glonojady botoxowo-kwasowe.

Nie podoba.

13

rakastankielia napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Swanen napisał/a:

Nie podoba.

Ale ty Rastakanalia nie jestes jakas miarodajna probka.

14

Halina3.1 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Nie podoba.

Być może. Ale nie znam nikogo, komu by się to podobało.

15

Priscilla napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Taki:

Moim zdaniem to już daleko wykracza poza luz big_smile

Oczywiście, że to jest przerysowane, ale taki właśnie luz i dystans mnie pociągają. Pompatyczna wręcz sztywność szlachecka jest....przewidywalna i trywialna. Ja lubię wiedzieć, że mam do czynienia z człowiekiem: pełnym pasji, uśmiechniętym i zaradnym oraz energicznym. Żywiołowe i pozytywnie zakręcone dziewczyny mnie pociągają. Mniejsze ma znaczenie to czy jest blond czy kasztanka albo ryża. Albo czy ma duże piersi czy małe, czy BMI w dole, czy w górze normy. To jest mniej istotne, bo to się wszystko zmienia z czasem. Charakter natomiast pozostaje.

16

Halina3.1 napisał/a:

Nie podoba.

Bo nikt się do tego głośno nie przyznaje ale prawda jest taka, że mnóstwo facetów leci na takie baloniary. Niby się brzydzą,  niby fe a w rzeczywistości żaden by nie odmówił seksu z taką

17

display napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Bo nikt się do tego głośno nie przyznaje ale prawda jest taka, że mnóstwo facetów leci na takie baloniary. Niby się brzydzą,  niby fe a w rzeczywistości żaden by nie odmówił seksu z taką

To, że nie odmówiłby jeden z drugim seksu z taką baloniarą, to nie znaczy, że na takie się leci. To jest sprowadzenie do roli pokrowca na penisa tudzież pojemnika na spermę i to wszystko. Taki odpustowy kicz.

18

Ja np. widzę, że spore powodzenie mają grubaski.

19

Legat napisał/a:

Ja np. widzę, że spore powodzenie mają grubaski.

Babka z lekką nadwagą zostawia w przedbiegach babki z lekką niedowagą.

Facet nie pies - na kości nie poleci wink

20

display napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Bzdura. Oczywiście są tacy, którym się to podoba, ale się z tym kryją, tyle że nie są większością.

21 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-01-14 18:18:50)

Swanen napisał/a:

Bo faceci nie wiedza jaki jest efekt operacji plastycznych i nie widza roznicy miedzy mocnym makupem vVS makup no makup VS twarza bez makijażu VS twarzą kobiety która chodzi co pół roku na kwasy, lasery i używa kremów po 300 zł za słoiczek.
Tak samo jak babeczki myślą że żeby wyglądać jak jason mamoa wystarczy basen 2 razy w tygodniu i kilka pompek z rana.

I w pewnym wieku nie da się wyglądać dobrze naturalnie. Więc ważne kogo się pyta, ile ma lat i o jakim przedziale wiekowym sam myśli. Jak do 30 to może jeszcze na naturalu można lecieć. Ale po 40 laska która wygląda dobrze, albo jest zrobiona, łazi na fitnessy, lasery itp  albo zupełnie zgrażyniała i wygląda jak kinga preis w ojcu mateuszu.

22

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:
Swanen napisał/a:

Bo faceci nie wiedza jaki jest efekt operacji plastycznych i nie widza roznicy miedzy mocnym makupem vVS makup no makup VS twarza bez makijażu VS twarzą kobiety która chodzi co pół roku na kwasy, lasery i używa kremów po 300 zł za słoiczek.
Tak samo jak babeczki myślą że żeby wyglądać jak jason mamoa wystarczy basen 2 razy w tygodniu i kilka pompek z rana.

Czy ja wiem, od razu widac, ze ktos ma zrobione usta albo jest ostrzykniety kwasem. Robi sie zazwyczaj kaczy dziob po czasie i twarz staje sie jakby opuchnieta. Nie da sie tego obejsc.

23

Szczupłe, wysokie, długowłose brunetki, małe piersi i mały tyłek.
Żadnych tatuaży ani piercingu, całkowity brak nałogów.
Czytaj moja żona smile

24

Szeptuch napisał/a:

Czytaj moja żona smile

Opisałeś właśnie moją żonę.  Mamy dokładnie taki sam gust smile

25

Ryzyk Fizyk napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Czytaj moja żona smile

Opisałeś właśnie moją żonę.  Mamy dokładnie taki sam gust smile

Partnerka mojego partnera też wpisuje się w ten opis big_smile Tylko biust ma średni, a tyłek tzw. sportowy wink

26

Szeptuch napisał/a:

Czytaj moja żona smile

Kolor włosów i wzrost to kwestia drugorzędna, tak jak i rozmiar piersi, ale co do reszty się zgadzam.

27

Halina3.1 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Zgadzam sie.

Najlepiej do lozka seksowna brunetka, do zwiazku delikatna blondynka. Wymagania takie same jak w stosunku do facetow, schludnosc, brak ubytkow zebowych, dbanie o siebie, mycie sie i codienna zmiana odzienia i obowiazkowe mycie dupy po sraniu.

Czy Ty jesteś w stanie napisać chociaż jednego posta bez używania tego swojego języka z rynsztoka?

28

Mariusz 1984 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Zgadzam sie.

Czy Ty jesteś w stanie napisać chociaż jednego posta bez używania tego swojego języka z rynsztoka?

Ciekawe, ze co kilka postow ktos uzywa podobnego ale akurat moje posty ci przeszkadzaja.
Nie, nie jestem. Po prostu albo zablokuj albi scrolluj dalej, moj avatar rzuca sie w oczy wiec latwo ci bedzie je pomijac. Ale upomiac to mozes swoja babe.

29

Oj, widzę,  że gdyby tu zamiast awatarów były zdjęcia, zmieniłyby się sympatię i antypatie  big_smile

30

Ela210 napisał/a:

Oj, widzę,  że gdyby tu zamiast awatarów były zdjęcia, zmieniłyby się sympatię i antypatie  big_smile

W jaki sposob? Watpie, ze zmieniloby sie na lepsze.

31

Nie mówiłam że na lepsze. Ale informacje personalne o anonimowych ludziach zmieniają dużo.
Na lepsze nie. Bo tu oceniamy charakter
I  osobowość:)

32

Ela210 napisał/a:

Nie mówiłam że na lepsze. Ale informacje personalne o anonimowych ludziach zmieniają dużo.
Na lepsze nie. Bo tu oceniamy charakter
I  osobowość:)

Dla mnie by to nic nie zmienilo, dalej bym uwazala co uwazam. Tyle tylko, ze wiedzialabym jak wygladaja.

33

Odnośnie postów Halina3.1 mam tylko jedną reakcję:
PunBB bbcode test

Ja jednak od razu scrolluję, szkoda czasu

34 Ostatnio edytowany przez Shinigami (2024-01-16 15:37:21)

Alinka2023 napisał/a:

Niska, drobna, poziom tkanki tłuszczowej nie większy niż mój, łagodne rysy twarzy, rozmiar piersi bez znaczenia, długie lub do ramion włosy, kolor włosów bez znaczenia choć bardziej podobają mi się ciemne, najlepiej żadnych tatuaży czy przesadnego piercingu, bardziej jasna karnacja.

Taka naturalna polska szara myszka. Delikatnie okrągła buzia, jasna cera z piegami, ładny uśmiech, włosy tzw mysi blond i jasne oczy. Ciało szczupłe z delikatnymi krągłościami tzn ładną okrągłą pupą i małymi ale kształtnymi piersiami. Płaski brzuch.

36

JordanT napisał/a:

Odnośnie postów Halina3.1 mam tylko jedną reakcję:

Ja jednak od razu scrolluję, szkoda czasu

A twoja reakcja to bezbekowy, dziaderski mem ktory podsumowuje polowe meskiej czesci tego forum xd

37

Shinigami napisał/a:
Alinka2023 napisał/a:

Niska, drobna, poziom tkanki tłuszczowej nie większy niż mój, łagodne rysy twarzy, rozmiar piersi bez znaczenia, długie lub do ramion włosy, kolor włosów bez znaczenia choć bardziej podobają mi się ciemne, najlepiej żadnych tatuaży czy przesadnego piercingu, bardziej jasna karnacja.

Czyli szukasz takiej kobiety jak w lewym górnym rogu? Może być ciężko.
https://m.fitness.wp.pl/woman-421e188103beb22fa7a790d39e,750,470,0,0.jpg

Zdrowa wartość tkanki tłuszczowej dla kobiet jest o ok. 8 p.p. wyższa niż dla mężczyzn, czyli jeśli mężczyzna ma 15% to kobieta o proporcjonalnej do niego sylwetce ma 23%.

38

Anewe napisał/a:

Zdrowa wartość tkanki tłuszczowej dla kobiet jest o ok. 8 p.p. wyższa niż dla mężczyzn, czyli jeśli mężczyzna ma 15% to kobieta o proporcjonalnej do niego sylwetce ma 23%.

Ok nie wiedziałem o tym, dzięki za info. Lewy górny róg to już lekka przesada, miałem na myśli bardziej 20-25%.

39 Ostatnio edytowany przez Swanen (2024-01-16 19:20:41)

Halina3.1 napisał/a:

Czy ja wiem, od razu widac, ze ktos ma zrobione usta albo jest ostrzykniety kwasem. Robi sie zazwyczaj kaczy dziob po czasie i twarz staje sie jakby opuchnieta. Nie da sie tego obejsc.

To widać, faceci to też widzą. Naśmiewają się z tego bezlitośnie.

40

Swanen napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

To widać, faceci to też widzą. Naśmiewają się z tego bezlitośnie.

Zastanawia mnie zatem dlaczego to nadal ma takie wziecie.

41

A wogole wiecie,ze istnieje 6 typow urody u kobiet
1. Wiosna
2. Lato
3. Chlodne lato
5. Jesien
6. Zima
7. Ciepla zima... ja sobie zrobilam test kolorystyczny  odpowiedzialam na pytania i mi wyszlo nr 7-ciepla zima typ urody... jak chcecie sobie robic taki test dziewczyny jaka macie urode to sobie wpiszcie "typ urody test" jak wam wyjdzie wynik to dobiora wam kolory ubran, wzory, bizuterie itp co wam najlepiej do typu urody pasuje

42

Halina3.1 napisał/a:

No właśnie, czy ma?

43

Swanen napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

No właśnie, czy ma?

Chyba ma. Co druga laska na insta ma zrobione usta na kaczy dziob i doklejone rzesy jak szczotki, to chyba komus to sie musi podobac.

44

JuliaUK33 napisał/a:

A wogole wiecie,ze istnieje 6 typow urody u kobiet
1. Wiosna
2. Lato
3. Chlodne lato
5. Jesien
6. Zima
7. Ciepla zima... ja sobie zrobilam test kolorystyczny  odpowiedzialam na pytania i mi wyszlo nr 7-ciepla zima typ urody... jak chcecie sobie robic taki test dziewczyny jaka macie urode to sobie wpiszcie "typ urody test" jak wam wyjdzie wynik to dobiora wam kolory ubran, wzory, bizuterie itp co wam najlepiej do typu urody pasuje

Gdzie robilas ten test?

Znam to ale nie wiem czy to dziala, mam jasny typ urody a w pastelach ktore sa dla mnie polecane wygladam i czuje sie jak dupa zza krzaka.
Wiec typy urody sobie a i tak ubieram sie zazwyczaj w to w czym sie dobrze czuje w kolory ktore mi pasuja wg mnie.

Ciekawe jest jeszcze kibbe body types ale to juz w ogole trudno sie polapac.

45

Halina3.1 napisał/a:

Znam to ale nie wiem czy to dziala, mam jasny typ urody a w pastelach ktore sa dla mnie polecane wygladam i czuje sie jak dupa zza krzaka.
Wiec typy urody sobie a i tak ubieram sie zazwyczaj w to w czym sie dobrze czuje w kolory ktore mi pasuja wg mnie.

Ja też uważam, że te testy są jak sztuka dla sztuki. Każda z nas intuicyjnie czuje w jakich kolorach dobrze wygląda, a przede wszystkim to same ze sobą mamy się dobrze czuć i tak samo ubierać. Im więcej narzucimy sobie zasad, że to nie pasuje, tamto nie wypada, tym bardziej się ograniczamy. Po co nam to?

46

Halina3.1 napisał/a:

Chyba ma. Co druga laska na insta ma zrobione usta na kaczy dziob i doklejone rzesy jak szczotki, to chyba komus to sie musi podobac.

Im samym się podoba.

47

Priscilla napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Ja też uważam, że te testy są jak sztuka dla sztuki. Każda z nas intuicyjnie czuje w jakich kolorach dobrze wygląda, a przede wszystkim to same ze sobą mamy się dobrze czuć i tak samo ubierać. Im więcej narzucimy sobie zasad, że to nie pasuje, tamto nie wypada, tym bardziej się ograniczamy. Po co nam to?

A mi wyszlo  ze najbardziej pasuje mi kolor czerwony,bialy,czarny granatowy i ciemny roz i to prawda, widze na zdjeciach najlepiej wychodze w tych kolorach ubran.

48 Ostatnio edytowany przez Shinigami (2024-01-17 00:24:34)

Swanen napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Im samym się podoba.

I chyba tylko im samym. Nie znam ani jednego faceta, któremu na prawdę podoba się coś takiego jak na zdjęciu. Nawet bez filtrów widać tonę tapety i te powiększone usta, które dla mnie są wręcz aseksualne. Tyle tylko, że dość duże znaczenie ma tu rozgraniczenie pomiędzy podoba się "do związku" i "do seksu/zaliczenia". Mi ta dziewczyna ze zdjęcia się nie podoba, to nie mój typ i mam jakieś dziwne uprzedzenie, którego nie rozumiem do tak wyglądających dziewczyn. Jak tylko widzę taką dziewczynę to od razu mi się kojarzy z roszczeniową księżniczką, która będzie wymagać nie wiadomo czego i co chwilę robić zdjęcia na Insta. Nawet nie wiem skąd to się wzięło, a to zapewne ostro krzywdzące bo przecież wygląd nie określa charakteru. Czy jest ze mną coś nie tak w tej kwestii?

49

Swanen napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Im samym się podoba.

Nie wiem, pod zdjeciami, filmikami czy tiktokami takich lasek jest preciez zatrzesienie lajkujacych facetow. Same sobie przeciez nie robia takiego fejmu.
Nawet bogaci sie tym jaraja. Obczaj np jeff bezos pokazuje sie z kobieta ktora wyglada jak karykatura samej siebie. Nie wiem moze ilosc kwasu wstrzyknieta w twarz swiedczy o statusie bogactwa, czym wiecej tym bardziej "bogata" laska/ para?

50 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-01-17 00:38:35)

Shinigami napisał/a:
Swanen napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Im samym się podoba.

I chyba tylko im samym. Nie znam ani jednego faceta, któremu na prawdę podoba się coś takiego jak na zdjęciu. Nawet bez filtrów widać tonę tapety i te powiększone usta, które dla mnie są wręcz aseksualne. Tyle tylko, że dość duże znaczenie ma tu rozgraniczenie pomiędzy podoba się "do związku" i "do seksu/zaliczenia". Mi ta dziewczyna ze zdjęcia się nie podoba, to nie mój typ i mam jakieś dziwne uprzedzenie, którego nie rozumiem do tak wyglądających dziewczyn. Jak tylko widzę taką dziewczynę to od razu mi się kojarzy z roszczeniową księżniczką, która będzie wymagać nie wiadomo czego i co chwilę robić zdjęcia na Insta. Nawet nie wiem skąd to się wzięło, a to zapewne ostro krzywdzące bo przecież wygląd nie określa charakteru. Czy jest ze mną coś nie tak w tej kwestii?

Z jakiego zdjecia? Jakiegos teoretycznego?
Bo ja w tym watku widze tylko lika do jakiegos teledysku disco polo z karynami, zdjecie psa i zdjecie obrazujace procenty poziomu tkanki tluszczowej xd

Nie wiem czy jest z toba cos nie tak, mi sie tez nie podobaja laski zbytnio napompowane kwasem. Ale ja nie jestem facetem. Silokonowe piersi sa ok jak sa dobrze zrobione ale zbyt kacze usta to nie, to nie wyglada dobrze.
A co do krzywdzacych opini to popracuj nad ocenianiem innych z gory i uprzedzeniami, bo to chyba zbytnie uprzedzenia.

51

Halina3.1 napisał/a:

Sory coś mi się źle skopiowało, chodzi o zdjęcie z tego tematu:

https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php … &p=372 - post 24,112

52

Nowe_otwarcie napisał/a:
Alinka2023 napisał/a:

turczynki niestety nie sa ladne

53

Szeptuch napisał/a:

Czytaj moja żona smile

maly tylek i male piersi, to troche jak chlopak. Byly niedawno takie "modne".

Kazdy ma swoj gust, ale z reguly mezczyzni wola z wiekszym tylkiem i piersiami, tak mezczyzni?

54

Gosiawie napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
Alinka2023 napisał/a:

turczynki niestety nie sa ladne

Znam w UK dosc sporo i duza wiekszosc ma nadwage

55

Shinigami napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Sory coś mi się źle skopiowało, chodzi o zdjęcie z tego tematu:

https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php … &p=372 - post 24,112

Gdyby nie te usta byloby perfekt. Reszta jej twarzy jest ladna(lub ladnie zroiona), tylka takie laski nigdy nie wiedza kiedy przestac. Zawsze ida na kolejny zabieg i cos w koncu totalnie sobie spapraja. Ale takie urocze blondynki mi sie podobaja wiec pewnie nawet te usta jakos bym zniosla big_smile

56 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-01-17 18:17:19)

Shinigami napisał/a:

Jak tylko widzę taką dziewczynę to od razu mi się kojarzy z roszczeniową księżniczką, która będzie wymagać nie wiadomo czego i co chwilę robić zdjęcia na Insta. Nawet nie wiem skąd to się wzięło, a to zapewne ostro krzywdzące bo przecież wygląd nie określa charakteru. Czy jest ze mną coś nie tak w tej kwestii?

Właśnie o to chodzi. To jest sygnał że jesteś high maintance. I właśnie takich gosci jak ty ma to trzymać na dystans. Jeff Bezos ma kase i jak każdy facet przy kasie, pewnie się cieszy że moze za to kupowac prezenty i rozpieszczać swoją dziewczyne. Zresztą kobiet też to dotyczy. Nie przeszkadza mu księżniczka, bo go stać na księzniczke. Ciebie nie stać i traktujesz taki styl życia jak fanaberie, głupotę, a nawet drazni cię wizja, że kobieta może oczekiwać fajnego, beztroskiego życia, czyli bycia księzniczką.
Jak kogos kochasz to nie liczysz sobie złotówek w głowie, nie kalkulujesz, tylko jak widzisz, że ktoś jest czymś zajarany, idziesz, kupujesz mu prezent z tym związany i cieszy cię jego szczęście. Nie masz podejścia: o nie wydałam X, czemu on nie chce prezentu za Y. Co za księżniczka z niego. Przeciez krawat i skarpetki moge mu co roku dawać i powinien się cieszyć, ale nie! sęp pazerny woli mieć nowobogackie hobby. Wydaje mi się że większosć ludzi w udanych związkach tak ma i o ile kasa jest, to ta kasa jest też przeznaczana na rozpieszczanie siebie nawzajem.

Jak widze apartamenty na złotej 44, to tylko myslę jakie to snobstwo, jak to beznadziejnie mieszkać w samym centrum warszawy z widokiem na miasto. Nawet nie wiem kto chce miec takie wielkie okna w domu i po co. Czy jest ze mną cos nie tak?
Owszem, nie stać mnie na apratament za 20mln+ i sobe racjonalizuje frustracje, ze inni mają.

57

Halina3.1 napisał/a:

Gdyby nie te usta byloby perfekt. Reszta jej twarzy jest ladna(lub ladnie zroiona), tylka takie laski nigdy nie wiedza kiedy przestac. Zawsze ida na kolejny zabieg i cos w koncu totalnie sobie spapraja. Ale takie urocze blondynki mi sie podobaja wiec pewnie nawet te usta jakos bym zniosla big_smile

Właśnie te usta i to, że z daleka widać, że dziewczyna jest "porobiona" niezbyt mi się podoba. Nie twierdzę, że nie jest urocza czy ogólnie ładna bo jest i tak samo nie mam nic do blondynek tylko po prostu ten "plastikowy" styl mi się nie podoba.

Właśnie o to chodzi. To jest sygnał że jesteś high maintance. I właśnie takich gosci jak ty ma to trzymać na dystans. Jeff Bezos ma kase i jak każdy facet przy kasie, pewnie się cieszy że moze za to kupowac prezenty i rozpieszczać swoją dziewczyne. Zresztą kobiet też to dotyczy. Nie przeszkadza mu księżniczka, bo go stać na księzniczke. Ciebie nie stać i traktujesz taki styl życia jak fanaberie, głupotę, a nawet drazni cię wizja, że kobieta może oczekiwać fajnego, beztroskiego życia, czyli bycia księzniczką.
Jak kogos kochasz to nie liczysz sobie złotówek w głowie, nie kalkulujesz, tylko jak widzisz, że ktoś jest czymś zajarany, idziesz, kupujesz mu prezent z tym związany i cieszy cię jego szczęście. Nie masz podejścia: o nie wydałam X, czemu on nie chce prezentu za Y. Co za księżniczka z niego. Przeciez krawat i skarpetki moge mu co roku dawać i powinien się cieszyć, ale nie! sęp pazerny woli mieć nowobogackie hobby. Wydaje mi się że większosć ludzi w udanych związkach tak ma i o ile kasa jest, to ta kasa jest też przeznaczana na rozpieszczanie siebie nawzajem.

Jak widze apartamenty na złotej 44, to tylko myslę jakie to snobstwo, jak to beznadziejnie mieszkać w samym centrum warszawy z widokiem na miasto. Nawet nie wiem kto chce miec takie wielkie okna w domu i po co. Czy jest ze mną cos nie tak?
Owszem, nie stać mnie na apratament za 20mln+ i sobe racjonalizuje frustracje, ze inni mają.

Jeśli to ma trzymać na dystans takich gości jak ja to tym lepiej dla mnie. Kompletnie nie rozumiem tego rozpieszczania dziewczyny, przecież to nie dziecko czy zwierzątko tylko dorosła osoba. Księżniczką nie jesteś dlatego, że ktoś cię tak traktuje, obsypuje prezentami, spełnia twoje zachcianki i jest na każdy twój rozkaz. Mi księżniczka kojarzy się z piękną i szlachetną damą będącą wzorem dla swoich poddanych i uwielbianą przez nich. Mówi się, że "to nie ludzie służą królowi tylko król służy ludziom" i z czymś takim mi się kojarzy prawdziwa księżniczka.

Dobrze, że chociaż napisałaś to "o ile kasa jest, to ta kasa jest też przeznaczana na rozpieszczanie siebie nawzajem" bo inaczej totalnie byś mnie załamała. "Nawzajem" to jest najważniejsze słowo, obie strony dają sobie nawzajem, tylko i wyłącznie taki, równy układ. A z przeciwieństwem tego właśnie mi się kojarzy taka dziewczyna, już widzę jak wychodzimy gdzieś na miasto, a ona "kup mi to, kup mi tamto, muszę to mieć by wyglądać lepiej niż ona, no chyba ci na mnie zależy itp", a i jeszcze przy każdym pojedyńczym zakupie zdjęcie na Insta żeby koleżanki widziały. Szlag by mnie trafił na miejscu.

Akurat z tymi apartamentami totalnie się mylisz, byłem w wielu takich apartamentach, poznałem ich właścicieli i w zdecydowanej większości to byli mega w porządku ludzie, żadnego patrzenia z góry, żadnego wywyższania się, żadnego pokazywania, że jest się lepszym. Choć to prawda, że w samym centrum nie chciałbym mieszkać. Oczywiście chciałbym mieć taki apartament i oczywiście mnie na niego nie stać ale jakoś mi to nie przeszkadza. Jako, że często bywam w takich miejscach to tłumacze sobie to tym, że taki poziom jest poza moim zasięgiem i to jest prawda, bo dosłownie wszyscy właściciele takich apartamentów, których kiedykolwiek spotkałem pochodzili z bardzo bogatych rodzin gdzie majątek był przekazywany przez wiele pokoleń.

58

Shinigami napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Właśnie te usta i to, że z daleka widać, że dziewczyna jest "porobiona" niezbyt mi się podoba. Nie twierdzę, że nie jest urocza czy ogólnie ładna bo jest i tak samo nie mam nic do blondynek tylko po prostu ten "plastikowy" styl mi się nie podoba.

Jeśli to ma trzymać na dystans takich gości jak ja to tym lepiej dla mnie. Kompletnie nie rozumiem tego rozpieszczania dziewczyny, przecież to nie dziecko czy zwierzątko tylko dorosła osoba. Księżniczką nie jesteś dlatego, że ktoś cię tak traktuje, obsypuje prezentami, spełnia twoje zachcianki i jest na każdy twój rozkaz. Mi księżniczka kojarzy się z piękną i szlachetną damą będącą wzorem dla swoich poddanych i uwielbianą przez nich. Mówi się, że "to nie ludzie służą królowi tylko król służy ludziom" i z czymś takim mi się kojarzy prawdziwa księżniczka.

Dobrze, że chociaż napisałaś to "o ile kasa jest, to ta kasa jest też przeznaczana na rozpieszczanie siebie nawzajem" bo inaczej totalnie byś mnie załamała. "Nawzajem" to jest najważniejsze słowo, obie strony dają sobie nawzajem, tylko i wyłącznie taki, równy układ. A z przeciwieństwem tego właśnie mi się kojarzy taka dziewczyna, już widzę jak wychodzimy gdzieś na miasto, a ona "kup mi to, kup mi tamto, muszę to mieć by wyglądać lepiej niż ona, no chyba ci na mnie zależy itp", a i jeszcze przy każdym pojedyńczym zakupie zdjęcie na Insta żeby koleżanki widziały. Szlag by mnie trafił na miejscu.

Akurat z tymi apartamentami totalnie się mylisz, byłem w wielu takich apartamentach, poznałem ich właścicieli i w zdecydowanej większości to byli mega w porządku ludzie, żadnego patrzenia z góry, żadnego wywyższania się, żadnego pokazywania, że jest się lepszym. Choć to prawda, że w samym centrum nie chciałbym mieszkać. Oczywiście chciałbym mieć taki apartament i oczywiście mnie na niego nie stać ale jakoś mi to nie przeszkadza. Jako, że często bywam w takich miejscach to tłumacze sobie to tym, że taki poziom jest poza moim zasięgiem i to jest prawda, bo dosłownie wszyscy właściciele takich apartamentów, których kiedykolwiek spotkałem pochodzili z bardzo bogatych rodzin gdzie majątek był przekazywany przez wiele pokoleń.

A no wlasnie "krol sluzy ludziom", a nie ksiezniczka, wiec bierz sie za robote

59 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2024-01-17 19:15:03)

Shinigami napisał/a:

Kompletnie nie rozumiem tego rozpieszczania dziewczyny, przecież to nie dziecko czy zwierzątko tylko dorosła osoba.

Ale jak mama cię rozpieszcza to jakoś z tego łatwo nie rezygnujesz, tak? No właśnie. Ty lubisz być księżniczką, więc nie chcesz żeby była inna księżniczka w związku.
Przeciez nic nie szkodzi na przeszkodzie, żebyś robił zakupy w domu, gotował dla rodziców, wymienił im latem elewacje, czy kafelki w łazience. Mozesz sprawić że życie twoich rodziców będzie bardzo fajne i wygodne i nawet mieszkając wspólnie będa dumni ze mają takiego syna. Czy widząc jak twoi rodzice są coraz starsi nie masz ochoty np zamontowac im jakiejś nowej wanny specjalnie przystosowanej dla osob starszych czy jakiś udogodnień w domu? A twoja mama jak widac nie ma problemu żeby się ociebie troszczyć, nawet ponad twój wiek.

60 Ostatnio edytowany przez Shinigami (2024-01-17 19:38:15)

JuliaUK33 napisał/a:

A no wlasnie "krol sluzy ludziom", a nie ksiezniczka, wiec bierz sie za robote

Ehh Julia, serio? Król czy księżniczka to tylko słowa określające ten typ osoby. Chodziło o to, że prawdziwa księżniczka nie jest nią tylko dlatego, że urodziła się w rodzinie królewskiej tylko dlatego, że jest tą piękną i szlachetną. Ludzie nie uwielbiają jej dlatego, że istnieje tylko dlatego, że wypełnia swój obowiązek wobec poddanych, walczy dla nich, chroni ich, dba o ich dobro i jest dla nich wzorem. Nie wymaga ani nie zmusza by jej służyli, to jej szlachetność, godność, honor i oddanie wzbudzają podziw, szacunek i uwielbienie poddanych tak, że sami z przyjemnością jej służą.

Ale jak mama cię rozpieszcza to jakoś z tego łatwo nie rezygnujesz, tak? No właśnie. Ty lubisz być księżniczką, więc nie chcesz żeby była inna księżniczka w związku.
Przeciez nic nie szkodzi na przeszkodzie, żebyś robił zakupy w domu, gotował dla rodziców, wymienił im latem elewacje, czy kafelki w łazience. Mozesz sprawić że życie twoich rodziców będzie bardzo fajne i wygodne i nawet mieszkając wspólnie będa dumni ze mają takiego syna. Czy widząc jak twoi rodzice są coraz starsi nie masz ochoty np zamontowac im jakiejś nowej wanny specjalnie przystosowanej dla osob starszych czy jakiś udogodnień w domu? A twoja mama jak widac nie ma problemu żeby się ociebie troszczyć, nawet ponad twój wiek.

Większości z tych rzeczy nie trzeba robić bo zwyczajnie są jeszcze w dobrym stanie. Po co miałbym wymieniać elewację czy kafelki skoro obecne są dobre, w moim prywatnym domu czy mieszkaniu też bym tego nie ruszał jeśli nie ma takiej potrzeby. Nie zależy mi by byli dymni, wanny też nie ma po co montować nowej bo obecna jest w dobrym stanie i z pewnością posłuży jeszcze kilka jak nie kilkanaście lat. Jeśli jej wymiana stanie się konieczna to wtedy oczywiście to zrobię. Nawet teraz będziemy robili mały remont jednej łazienki z montażem nowego prysznica, ja załatwiłem fachowca i ja pokryje sporą część kosztów. Tu nawet nie ma kwestii problemu bądź jego braku, moja mama ma wypaczone spojrzenie na rodzicielstwo i według niej nawet jak będę miał 50 lat to wciąż będę dzieckiem, któremu trzeba dać jeść, ubrać i wyszykować do szkoły. Dla niej moja wyprowadzka i samodzielne życie jest niemal niepojęte bo sama całe życie mieszkała na gospodarstwie z rodzicami, a po wyjściu za mąż wybudowali dom działkę obok dziadków więc zawsze miała ich przy sobie.

61

A ja bym szczerze nie chciała takiego apartamentu, zupełnie nie moje klimaty.
Wolałabym dom z basenem z fajnym widokiem na Balearach:
https://www.idealista.com/inmueble/102186579/

I jeszcze by starczyło na drugi dom na wyspach kanaryjskich, żeby spędzać tam miesiące zimowe smile

62 Ostatnio edytowany przez Szeptuch (2024-01-17 21:20:42)

Shinigami

Powiedzmy że znajdujesz dziewczynę, uznajesz że to dobry materiał na żonę a wiec sie z nią żenisz, jej pasją jest astronomia, a jej marzeniem zwiedzić największy kompleks astronomiczny na pustyni Atakama w Chile.
To co zrobisz?
Powiesz, " e tam Chile, w Polsce mamy swoje planetaria"
Czy ułożysz plan jak spełnić to jej marzenie?

Co do reszty, pamiętaj, że jedna z cech decydujących o wartości faceta w oczach kobiety są jego zasoby i/lub możliwości ich zdobycia.
Hipergamia to fakt.
Wiec nie warto ich trwonić na jakieś przypadkowe laski, aby zaimponować im "przygodą" i przruchac je.
Inwestuj pieniądze w kobietę tylko w tedy, gdy uznasz że jest warta bycia twoja zona i matka twoich dzieci.
Bo twoja zona zasługuje na wszystko co najlepsze, a taka laska z tindera nie powinna oczekiwać nawet hot doga z żabki, niech sobie kupie skoro głodna.

63

Shinigami napisał/a:

Tu nawet nie ma kwestii problemu bądź jego braku, moja mama ma wypaczone spojrzenie na rodzicielstwo i według niej nawet jak będę miał 50 lat to wciąż będę dzieckiem, któremu trzeba dać jeść, ubrać i wyszykować do szkoły. Dla niej moja wyprowadzka i samodzielne życie jest niemal niepojęte bo sama całe życie mieszkała na gospodarstwie z rodzicami, a po wyjściu za mąż wybudowali dom działkę obok dziadków więc zawsze miała ich przy sobie.

I co w związku z tym, że MAMA tak ma? Ty przecież nie musisz się temu poddawać, a jednak to robisz, równocześnie narzekając, że nie nauczyłeś się życia. Jesteś już dorosły, sam za sobie odpowiadasz, za swoje życiowe doświadczenie także.

64 Ostatnio edytowany przez Shinigami (2024-01-17 23:24:19)

Szeptuch napisał/a:

Shinigami

Powiedzmy że znajdujesz dziewczynę, uznajesz że to dobry materiał na żonę a wiec sie z nią żenisz, jej pasją jest astronomia, a jej marzeniem zwiedzić największy kompleks astronomiczny na pustyni Atakama w Chile.
To co zrobisz?
Powiesz, " e tam Chile, w Polsce mamy swoje planetaria"
Czy ułożysz plan jak spełnić to jej marzenie?

Co do reszty, pamiętaj, że jedna z cech decydujących o wartości faceta w oczach kobiety są jego zasoby i/lub możliwości ich zdobycia.
Hipergamia to fakt.
Wiec nie warto ich trwonić na jakieś przypadkowe laski, aby zaimponować im "przygodą" i przruchac je.
Inwestuj pieniądze w kobietę tylko w tedy, gdy uznasz że jest warta bycia twoja zona i matka twoich dzieci.
Bo twoja zona zasługuje na wszystko co najlepsze, a taka laska z tindera nie powinna oczekiwać nawet hot doga z żabki, niech sobie kupie skoro głodna.

Co robię? Odpowiedź jest prosta, mówię jej, że to świetny pomysł i ja też chcę tam pojechać. Zawsze chciałem pojechać na pustynię więc od razu zacząłbym planować taki wyjazd. Jej marzenie stałoby się też moim i starałbym się ten wyjazd zaplanować tak by był jak najbardziej opłacalny dla nas obojga. Nie mówię, że wyskoczyłbym z żelazną zasadą "płacimy po połowie", bardziej coś w stylu "Ja zapłacę za bilety i hotel, a ty na przykład za jedzenie". Albo "Ja opłacę cały ten wyjazd, a ty następny", w zależności jaka będzie nasza sytuacja finansowa, ile kto będzie miał oszczędności, jakie będą najbliższe wydatki itd, po to właśnie planowanie. To nie ma być wyjazd Pani i służącego tylko wyjazd dwojga równych sobie ludzi, który tak samo chcą czerpać przyjemność zarówno z samego wyjazdu jak i ze swojego towarzystwa. Powiem szczerze, że gdyby dziewczyna/żona wyszła do mnie z takim pomysłem i gdyby jeszcze jej pasją faktycznie była astronomia, a nie Instagram, Netflix, podróże sponsorowane przez facetów czy sport w postaci wypinania dupy obcym facetom na siłowni to już w ogóle byłbym szczęśliwszy niż kiedykolwiek wcześniej.

Zauważ jedną rzecz, ty tu piszesz już o małżeństwie, ja miałem na myśli sytuację o wiele wcześniejszą, na etapie początku związku lub dopiero podrywu. Jak sam słusznie napisałeś na przypadkowe laski nie warto trwonić pieniędzy. Więc tak masz rację, żona czytaj kobieta, której złożyłem przysięgę, którą szczerze kocham bezsprzecznie zasługuje na wszystko co najlepsze. Ja miałem na myśli właśnie taką laskę, może nie z Tindera ale dopiero co poznaną. Dla żony pewnie kupiłbym jakiś drogi prezent nawet gdyby to była jej zachcianka, która byłaby kompletnie niepotrzebna ale zrobiłbym to choćby dla samego jej uśmiechu. Choć z tym też bez przesady, można kupić raz czy dwa ale nie bez końca, a na pewno nie bez żadnego odwzajemnienia z jej strony.

Priscilla napisał/a:

I co w związku z tym, że MAMA tak ma? Ty przecież nie musisz się temu poddawać, a jednak to robisz, równocześnie narzekając, że nie nauczyłeś się życia. Jesteś już dorosły, sam za sobie odpowiadasz, za swoje życiowe doświadczenie także.

W jaki sposób się temu poddaje? Ja tylko piszę, że nie mam możliwości się wyprowadzić od rodziców bo faktycznie nie mam. To poziom finansowy wykraczający poza moje obecne możliwości i żadna zmiana myślenia czy przekonań tego nie zmieni. Zacząłem wychodzić ze strefy komfortu i coraz lepiej mi to idzie choć do poziomu zadowalającego jeszcze daleko. To prawda, że nie nauczyłem się życia, a mimo to sądzę, że gdybym nawet jutro został zmuszony do poradzenia sobie samemu to jakoś dałbym radę, było ciężko ale jakoś bym przeżył, przynajmniej te kilka miesięcy, a potem może wymyśliłbym coś na dłuższą metę.

65 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-01-17 23:30:54)

Shinigami napisał/a:

W jaki sposób się temu poddaje?

Choćby w taki, że ile Ci mama podsunie pod nos, tyle weźmiesz. Jak zaczniesz sam dla siebie robić zakupy, ogarniać jedzenie, prać i prasować sobie ciuchy, dbać o czystą pościel i przestrzeń wokół siebie, a nade wszystko w pełni o sobie i swoim życiu decydować - wtedy możemy mówić, że się temu nie poddajesz.

Posty [ 1 do 65 z 240 ]

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jaki typ urody podoba wam się u kobiet?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024