Mnie osobiście wojna uświadomiła jak Polski naród jest, glupi, krótkowzroczny i nie potrafi się uczyć na błędach z przeszłości, jak brakuje mu pragmatyzmu, może dlatego zawsze bliżej mi było do Niemców niż Polaków...
Wystarczy spojrzeć na to jak łatwo ich podpuścić było benzyną, a teraz cukrem, choćby nie wiem jakie zakupy zrobili to nie zrobią zapasów na 15 lat, a tyle mnie więcej potrwa kryzys ekonomiczny, który sobie sami zgotowali na własne życzenie... Ciekawie będzie zimą, czy dalej będą mieli taki dobre miny.... A może nazbierlali już chrust do gazowego pieca albo na pellet. 
Tak naprawdę to wojna wisiała na włosku od 2014 roku, gdyby nie bylo majdanu nie byłoby wojny, nie byłoby tego wszystkiego, gdyby nie wojna w Donbasie także nie byłoby wojny. Nie żal mi ich absolutnie mają to co zgotowali donbasowi przez ostatnie 8 lat.. Trzeba być ślepym i naćpanym by wierzyć w zwycięstwo Upaincow, Rosja to wprawdzie kolos na glinianych nogach, ale kolos i dziwię się, że wszyscy tak łatwo nabierają się na wuderwaffe, czy wycofywanie na z góry upatrzone pozycje... To wszystko już było i skończy się tak samo... A jak Banderowcy dostaną rakiety zdolne do zaatkowania celów na jej terenie to tylko spowoduje większe poparcie dla wojny w Rosji i powszechną mobilizacje.... A 50 mln to zawsze mniek od 130....
Dziwię się takiemu masowemu poparciu dla kraju, który nie był nigdy przyjazny, jako jedyny nie przeprosił za morderstwo obywateli polskich, jako jedyny jawnie i publicznie ich czci podobnie jak "bohaterów" z SS.... Ale niektórzy nie maja za grosz honoru czy poczucia godności, bo zostali wychowani w życiu na kolanach... Jakby ktoś takie rzeczy robił wobec zbrodniarzy narodu wybranego to zaraz byłaby afera i międzynarodowe sankcje jak choćby na RPA za apartheid. A w Polsce część przygłupów krzyczy, że trzeba zapomnieć... Nie wolno nigdy zapomnieć. Można wybaczyć, ale jeżeli oprawca żałuję i wyraża chęć skruchy i zadośćczynienia...
Jak ktoś niewierzy to tu kest rekacja zwykłych Banderowcow na polityczną poprawnie wg mnie wypowiedź Morawickieogo. Dla nich to oburzenie. 
https://youtu.be/eUJXpmWVHJw
Tu macie filmiki jak się ta dzicz zachowuje jak jest fałszywa i jakie ma poczucie bezkarności...
https://youtu.be/fztSwznuhmw
https://youtu.be/OZ7bFTiJm7Q
Ciekawe czy Ci co tak chętnie pomagają polskim bezdomnym... Czy chociaż raz kupili im coś do jedzenia, bo to w końcu żul i "powinien wziąć się do pracy" ... Mnie przeraża jak drastycznie rośnie liczba żebrzących ludzi, a od września jeszcze ich przybędzie...
Ja nie wrzuciłem ani grosza i nie wrzucę ani grosza na tych co im pomagają... Zdrajcom pomagać nie będę...
Wojna a raczej masowy import wrogiego elementu uświadomiło mi też kilka rzeczy:
-świat już nigdy nie będzie taki sam jak był przed 2020 rokiem
-Polska nie będzie za 20 lat krajem mulitkulti jak Europa Zachodnia, a to już się stało... Wszystko zapoczątkowane zostało w 2014 roku wraz z pierwszym importem, a teraz się dopełniło... Skończyło się to co gwarantowało Polsce siłę i ww spokój
-nie ma już żadnych argumentów dla kogoś kto zna języki by zostać w Polsce poza bzdetami typu 2g czy 3g u Niemiaszów, taki sam syf jak na zachodzie jest już w Polsce, ceny kosmiczne, a zarobki i siła nabywcza dalej przepaść...