Polak szuka Ukrainki na żonę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polak szuka Ukrainki na żonę

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 13 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 784 ]

391

Odp: Polak szuka Ukrainki na żonę
Be. napisał/a:

CatLady to jedna z niewielu osób na tym forum, które mi nigdy nie podpadły. Co to musi być za kobieta. Lepsza pewnie nawet od Ukrainek.

Srogi gość z ciebie, ja niestety mam miętkie serduszko wink
Tu mam zabawną dykteryjkę. Ze 3 dni temu dopadł mnie pod Biedronką klasyczny żul pijaczek. Coś tam zaczął gadać więc ja od razu, że niestety ale nie posiadam gotówki. Na to on, że kierowniku kupiłbyś papierosy? Zobaczymy co się da zrobić - odpowiadam. Przy kasie już zerkam, a żul waruje pod moim autem. No trudno, poprosiłem o paczkę fajek. Pod sklepem podszedłem do niego i wyciągnąłem ta paczkę. Chłopina omal się nie rozpłakał, że życie mu ratuję. Ja mu na to, że niech nie przesadza, papierosy szkodzą wink i że musimy się trzymać jakoś razem. No i kuźwa, do teraz nie wiem o co mi chodziło z tym ostatnim lol

Zobacz podobne tematy :

392

KoralinaJones napisał/a:

Problem w tym, że nie każdy mężczyzna ma problem z problemem ceny prezentu i kupienie takiego o jakiej cenie perfum mowa nie stanowi poczucia bycia wykorzystanym przez rzekomą materialistkę tongue

Problem w tym że (a właściwie: NA SZCZĘŚCIE tak jest) jest jeszcze na świecie wiele kobiet, które brak prezentu tej skali nie jest wskaźnikiem braku uczuć u faceta. wink

Poza tym upewniam się w przekonaniu że jednak wybrałem bardzo dobry "przedmiot" jako przykład w tej dyskusji. Czemu? Bo wybór takiego oczekiwanego prezentu wiele mówi o kobiecie między wierszami. Powrócę do wrzucanego już do dyskusji telefonu. Otóż jeśli kobieta skrycie by chciała smartfona za 2 koła, to w tym wypadku można mieć większy procent pewności że będzie to najdroższy prezent jaki by jej się marzył od faceta:  za 2 koła to smartfon średniej klasy, czyli mówimy na ogół o przemyślanym i praktycznym przedmiocie, używanym przez tych którzy nawet TV nie oglądają. Natomiast perfumy za 1,5 koła nie tylko zaliczają się do luksusowych i pomijając ten nadzwyczaj skromny ułamek zapalonych kolekcjonerek perfum (ile ich będzie? Ułamek promila big_smile ), to u tej lwiej (pozostałej) części kobiet które sobie tego zażyczą będzie to (ze względu na funkcję jaką pełnią perfumy) zapowiedź wielu innych, nieraz droższych (jak egzotyczne wycieczki, może nawet pełne utrzymanie na wysokim poziomie) oczekiwań ze strony owej pani. Czyli jednak wbrew pozorom tym przedmiotu, który kobieta chciałaby otrzymać TEŻ wiele może powiedzieć o jej nastawieniu.

No i tytułem podsumowania: jak już wspomniałem prezentu tej klasy można co najwyżej skrycie oczekiwać, bardziej marzyć o dostaniu niż oczekiwać w sensie "jeśli mnie kocha, to mi się należy". Nieoczekiwany/niewymuszony presją prezent tej wielkości może się pojawić i na pewno będzie ze strony faceta przejawem deklaracji jakichś uczuć (choć ja osobiście wybrałbym z rzeczy mniej praktycznych biżuterię), ale nie może być wyczekiwany na zasadzie "należy mi się" i wywoływać pretensję jak się nie pojawi w tej skali. Paniom tak oczekującym w każdym momencie bym podziękował (oczywiście mając pełną świadomość sytuacji).

393 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-29 08:24:16)

Tak, oczekiwanie TAKIEGO prezentu JAK PERFUMY mówi wiele o kobiecie. Wprost mówi, że jest kobietą a nie gadżeciarą.

Co do praktycznych prezentów typu telefon, w rozsądnej cenie za jakość, to tutaj oczekiwania zaczynają się od iphona. Apple iPhone 13 256GB jakies 4,5 tys.

394

KoralinaJones napisał/a:

Co do praktycznych prezentów typu telefon, w rozsądnej cenie za jakość, to tutaj oczekiwania zaczynają się od iphona. Apple iPhone 13 256GB jakies 4,5 tys.

O matko, a ja chodzę z Galaxy A50 lol

395

KoralinaJones napisał/a:

Tak, oczekiwanie TAKIEGO prezentu JAK PERFUMY mówi wiele o kobiecie. Wprost mówi, że jest kobietą a nie gadżeciarą.

Nie, mówi że jest materialistką i z takiego związku należy uciekać, bo to nie jest związek z uczucia. A perfumy za 1,5 klocka no to sorry, ale tyle co znam bogatych osób to nie kojarzę by ktoś wydawał takie sumy na to. Mam znajomych zbierających perfumy niszowe, ale tam kwoty dochodziły gdzieś do 800zl za jakieś mega rzadkie fiolki, które tylko zyskują na wartości. Koralina najwidoczniej ma podejście skrajnie przedmiotowe do 2 osoby i nie rozumie relacji międzyludzkich, więc od facetów oczekuje jedynie pieniędzy. To się zdarza, ale dyskusja chyba sensu nie ma.

396 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-29 10:16:01)

Be. napisał/a:

Koralina najwidoczniej ma podejście skrajnie przedmiotowe do 2 osoby i nie rozumie relacji międzyludzkich, więc od facetów oczekuje jedynie pieniędzy. To się zdarza, ale dyskusja chyba sensu nie ma.

To nie dyskutuj jak dla Ciebie nie ma sensu. Czy ja perfum od Ciebie oczekuję? Długo się tak będziesz w każdym temacie czepiał?

Snake napisał/a:

Powiedz, a kto bogatemu zabroni mieć lepszy, droższy? tongue wink

397

KoralinaJones napisał/a:
Snake napisał/a:

Nikt, piszę o tym tylko w kontekście ewentualnego oczekiwanego przez kobietę prezentu. Na pewno nie kupiłbym srajfona za 4-5 tysięcy, gdy sam używam takiego za aktualnie 8-9 stów.
Że droższy? Z pewnością.
Że lepszy? No nie wiem, lepiej się nim gwoździe wbija? Tak właśnie gdzieś przy tym Galaxy A50 wyczerpała się moja wyobraźnia na ch... mi telefon z jeszcze większą pamięcią, procesorem, aparatami itp.
Oczywiście znam ludzi, np. mechaników samochodowych, którzy w smartfonie mają specjalistyczne oprogramowanie diagnostyczne i przychodzi mi do głowy, że być może taki lepszy smartfon lepiej to obsługuje. Czy coś w ten deseń ale, że lepszy, droższy smartfon do torebki? No nie..., to już panna musi sobie na niego zarobić jak ma taką fantazję, bo jak ktoś wydaje swoje pieniądze, to już prywatna sprawa każdego.

398

Snake napisał/a:

na ch... mi telefon z jeszcze większą pamięcią, procesorem, aparatami itp.

Z lepszym aparatem jak najbardziej tak tongue
Mnie mogłoby to przekonać.

Snake napisał/a:

Oczywiście znam ludzi, np. mechaników samochodowych, którzy w smartfonie mają specjalistyczne oprogramowanie diagnostyczne i przychodzi mi do głowy, że być może taki lepszy smartfon lepiej to obsługuje. Czy coś w ten deseń ale, że lepszy, droższy smartfon do torebki?

Oj, Snake, jak Ty niewiele wiesz o cenach torebek big_smile
https://www.moliera2.com/1/product/1844 … gI_XfD_BwE

399 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2022-04-29 11:26:59)

KoralinaJones napisał/a:

Srajfon to akurat największy przykkad gadżeciarstwa, praktycznie każdy parametr ma gorszy od innego modelu w swojej cenie. Gdyby więc kobieta zażyczyła sobie takiego czegoś, to miałbym pewność że to kaprys i powiedziałbym: jak chcesz akurat taki, to kup sobie sama za swoje. Tym bardziej za taką cenę. Za tyle to może bym kupił coś z biżuterii i to na większą rocznicę

400 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-29 11:48:55)

Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

(...) jak chcesz akurat taki, to kup sobie sama za swoje. (...)

Czy to są jakieś odgórnie wiążące wytyczne do kobiet i mężczyzn będących potencjalnie w związkach?

401

KoralinaJones napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Czy to są jakieś odgórnie wiążące wytyczne do kobiet i mężczyzn będących potencjalnie w związkach?

Ależ oczywiście że są wytyczne odgórne, oficjale i polityczne - dotyczą ponadczasowych jedynie słusznie pojętych tak zwanych cnót niewieścich takich jak skromność,szacunek,spolegliwość,łagodność etc smile
Każda kobieta powinna big_smile ;
zawsze pytać mężczyznę czy może sobie coś kupić i czy jemu się to podoba
zawsze cieszyć się z każdego otrzymanego prezentu
zawsze podobać się ma jej każdy otrzymany prezent
zawsze wiedzieć domyślnie z jakiego prezentu będzie zadowolony mężczyzna
big_smile

402

Co mogę zagwarantować:
zmniejszenie wagi do 15 kg w ciągu 30 dni, bez potrzeby korzystania z restrykcyjnych diet i treningów, które i tak nigdy nie przynosiły rezultatu;
obniżenie poziomu cholesterolu w ciągu 2 tygodni stosowania mojego biododatku, co zmniejszy ryzyko wystąpienia chorób cywilizacyjnych o 86%;
obniżenie poziom cukru we krwi, które znacząco redukuje prawdopodobieństwo rozwoju cukrzycy;
obniżenie ryzyka wystąpienia zawału serca, wylewu lub pogorszenia się stanu stawów o 93%;
zatrzymanie efektu jojo – raz na zawsze;
3 razy więcej codziennej energii i poprawę wyglądu.

Więcej na ten temat przeczytasz tutaj. Złożysz też zamówienie. Aktualna cena 149zł jest ceną promocyjną - zostało 22 sztuki w tej cenie! Potem cena podskoczy do regularnych 298zł.

Wejdź tutaj: szybkiespalanie. pl.tl (skopiuj link i usuń spację) ! Pośpiesz się smile

403 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-29 14:19:37)

KoralinaJones napisał/a:
Be. napisał/a:

Koralina najwidoczniej ma podejście skrajnie przedmiotowe do 2 osoby i nie rozumie relacji międzyludzkich, więc od facetów oczekuje jedynie pieniędzy. To się zdarza, ale dyskusja chyba sensu nie ma.

To nie dyskutuj jak dla Ciebie nie ma sensu. Czy ja perfum od Ciebie oczekuję? Długo się tak będziesz w każdym temacie czepiał?

Snake napisał/a:

Tak długo jak spamujesz po każdym temacie to pewnie będę. Zaprezentowałas podejście godne 14 latki, której mamusia mówi, że ona nic w życiu nie musi bo jest księżniczką i zjawi się książę bogaty, który wszystko jej da. No grubo jak na to za kogo się masz.

PS Ajfon za 5k to jakieś 3000-3500 dopłaty za markę. Jakimś cudem zawsze mają je osoby, którym zależy na szpanie i są to głównie młode dziewczyny siedzące na Instagramach.

404 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-29 14:22:04)

Be. napisał/a:

Tak długo jak spamujesz po każdym temacie to pewnie będę. Zaprezentowałas podejście godne 14 latki, której mamusia mówi, że ona nic w życiu nie musi bo jest księżniczką i zjawi się książę bogaty, który wszystko jej da. No grubo jak na to za kogo się masz.

Najwyraźniej ciągnie swój do swego big_smile

W moim wieku to już ma się zdrowo wywalone na bogatego księcia. Ani pesel, ani uroda, jak sobie stara baba po menopauzie nie zarobi, to nie ma, więc przestań pić w moim kierunku tongue

405

madoja napisał/a:

Panowie tłumaczą to tak: "Polki to materialistki, leniwe, roszczeniowe i niewierne, a Ukrainki są pracowite, skromne, zaradne i wierne. Do tego piękne i zazwyczaj dobrze wykształcone. W łóżku otwarte i nigdy ich głowa nie boli." (cytat z jednej ze stron). Zazwyczaj nie potrafią powiedzieć skąd mają taką wiedzę na temat Ukrainek.

To teraz przeczytaj proszę co Ci napiszę na ten temat ale zrób to uważnie, bo nie będę robił tego dwa razy, dobra?

Jeżeli Polka wyjeżdża do UK i oddaje się pierwszemu lepszemu Jamajczykowi czy innemu Mokebe z pracy to jest wszystko ,,w porządku".
Tłumaczy to sobie tym, że Polaki to zwykłe robaki, zakolaki, że co taki Mariusz 2375,44 zł netto z Polski jej może zaoferować skoro ona ma 700 funa tygodniowo + napiwki i potrafi się sama utrzymać, do tego jest nowoczesną kobietą, sfeminizowaną i postępującą lewaczką.

Jeżeli Polka się oddaje czarnemu albo innemu Turasowi to wtedy cały postępowy i nowoczesny świat bije brawo, że ona jest taka oświecona i świadoma swoich pragnień.
Przecież ona ma prawo do wyboru, jej ciało to jej sprawa.

No i tutaj zaczyna się zabawa.

Bo jak Polak napisze coś w stylu, że chce tylko Ukrainkę bo tamtejsze dziewczyny są znacznie przyjemniejsze w odbiorze niż zmanierowane Julki z kraju nad Wisłą to nagle w temacie wiele typów zaczyna pisać, że prawdopodobnie chłopaczyna nie radzi sobie na rodzimym rynku matrymonialnym i dlatego musi szukać za drzwiami lol

Podwójne standardy.

Polki oddawajcie się Niemcom, Turasom i Arabom.
Zaś jak Polak będzie chciał Ukrainkę czy Filipinkę to jedźcie po nim jak po ostatniej burej suce, że pewnie nie daje sobie rady z naszymi witaminkami z Podlasia.

406

KoralinaJones napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Dobrze wiesz że nie chodzi o wytyczne z widełkami, a o ogólną zasadę. Od dłuższego już czasu uprawiasz istną ekwilibrystykę słowną mającą na celu tylko jedno (czego jednak wstyd Ci napisać wprost): destygmatyzację kobiecego materializmu jako kryterium doboru i oceny partnera do relacji. Starasz się uparcie przemycić twierdzenie że taka postawa u kobiet jest jak najbardziej uprawniona i że nie powinny ich z tego tytułu spotykać absolutnie żadne straty na wizerunku. Tylko że coraz bardziej się zaplątujesz wink

407 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-04-30 09:19:48)

Czy wy zrobiliście inbe o prezenty?

408

Lucyfer666 napisał/a:

Czy wy zrobiliście inbe o prezenty?

Stało się .

409 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-04-30 09:56:53)

Naprawdę nie rozumiem dyskusji.
Ludzie funkcjonują w szerokim spektrum od kompletnie tradycyjnych układów do wyzwolonych.
I w każdej konfiguracji jest wiele kobiet o mężczyzn którzy się tam dobrze odnajdują.
Chyba lepiej powiedzieć od razu czego się oczekuje od partnera niz wziac sobie kogos a potem ciosać mu kolki na glowie ze nie spelnia wymagań.
Przecież oprócz kobiet wymagających od mężczyzny wejścia w tradycyjną rolę czyli utrzymuję kobietę,  jest całe stado innych kobiet z rosnącą liczbą tych co się obrażą jak zapłaci się za kawę za Panią.
Dla każdego coś miłego i w każdej wersji gdzie oboje się na coś zgadzają wbrew pozorom uda się znależć finansowy brak równości.
Tylko może warto wiedzieć gdzie się stoi i do jakich kobiet się uderza.
No jak ktoś chce mieć uległą, tradycyjną stawiajacą w centrum swojego mezczyznę, kobietę,matkę  jednocześnie swietnie ubraną i wypieszczoną, a przy tym bedzie trzymal sie za portfel to nie chcę napisać co sądzę o jego poziomie inteligencji.

410 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-30 13:54:27)

Nowe_otwarcie napisał/a:

Dobrze wiesz że nie chodzi o wytyczne z widełkami, a o ogólną zasadę. Od dłuższego już czasu uprawiasz istną ekwilibrystykę słowną mającą na celu tylko jedno (czego jednak wstyd Ci napisać wprost): destygmatyzację kobiecego materializmu jako kryterium doboru i oceny partnera do relacji. Starasz się uparcie przemycić twierdzenie że taka postawa u kobiet jest jak najbardziej uprawniona i że nie powinny ich z tego tytułu spotykać absolutnie żadne straty na wizerunku. Tylko że coraz bardziej się zaplątujesz wink

Nie znam żadnych ogólnych zasad obowiązujących w zakresie obdarowywania się prezentami, oprócz tej, że prezent powinien być kupiony z myślą o sprawieniu radości obdarowanemu.

Edit: Zawsze zamiast perfum możesz kupić w prezencie zmywarkę albo termomix, ale na ten ostatni też Cię pewnie nie stać i stąd ta żałosna frustracja skierowana pod moim adresem big_smile

411 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-04-30 23:39:57)

KoralinaJones napisał/a:

"Nie znam żadnych ogólnych zasad obowiązujących w zakresie obdarowywania się prezentami, oprócz tej, że prezent powinien być kupiony z myślą o sprawieniu radości obdarowanemu. Edit: Zawsze zamiast perfum możesz kupić w prezencie zmywarkę albo termomix, ale na ten ostatni też Cię pewnie nie stać i stąd ta żałosna frustracja skierowana pod moim adresem"

A ty co kupisz facetowi w zamian na jego okazję? Wygląda na to, że nie masz pojęcia o relacjach z facetami. Może z idiotami czy simpami.

Ela210 napisał/a:

"Bagiennik Ty naprawdę nie rozumiesz podstawowych zasad damsko męskiego świata.
A podobno biolog z Ciebie  smile Szczodrość jako cecha charakteru, a nie sama majętnosć jest cnotą męską.
Sama nie wymagam drogich prezentów od mężczyzny a perfumy kupowałam sobie sama będąc w związku też. Tu chodzi o gotowość łożenia na partnerkę"

Kolejna Elka porównująca się do głupiego zwierzątka? Wow, nieźle! Bo się naczytała o "zwierzętach" czy pseudonauce? Tutaj to nic nadzwyczajnego? Bo skoro faceta można traktować jak jakiegoś psa? To raczej na jedno wychodzi. Dzicz! Po co facet ma łożyć na partnerkę, która ma swoje pieniądze? Chciałaby mieć pod sobą niewolnika do zarabiania pieniędzy podwójnie?

Ona se kupi perfumy za 1,500 zł za swoje niby, ale kto opłaci rachunki i kupi jedzenie? Zaraz, zaraz... skoro facet na to łoży, a ona tak rozpierdziela na głupoty kasę w błoto, to coś tu chyba jednak nie gra! Bo za co facet kupi sobie wodę po goleniu za 1,500 zł? Tak, gdzie jest? To już sam sobie kupić muszę? Przecież kobiety teraz więcej potrafią upolować.

Mówisz o cnotach męskich? A kobiety to już cnot nie mają? Nie muszą, tak? Tylko facet to skazaniec jakiś, tak?

Wyszła z jaskini, jaskinią opiekować się już nie chce, więc w czym problem? Chce polować tak jak facet? Facet już niepotrzebny.

Chęć podwójnego zysku? Ale za co? Brak chęci spełniania podstawowych obowiązków rodzinnych? Sprzedawanie się? Wykorzystywanie tych teorii? Manipulowanie facetami, bawienie się? To tak samo niemoralne, jak Gary zdradzający tu po cichu swoją własną żonę z prostytutkami. Poziom dno i zero. Patologia, zero moralnych wartości.

Tu chodzi o czystą ludzką pazerność i materialistyczne korzyści, o zwykłe rzeczy, które niby mają dać takiej głupiej babie wartość, a nie o miłość czy dobro.

Taka baba myśli, że jak pokaże drogą torebkę czy perfumy, to poczuje się lepiej, ważniejsza. Lans i szpan. A chodzi o zwykłe EGO, czyli brak własnego poczucia wartości. Bardzo słabe i puste laski. Bez tych rzeczy praktycznie nie istnieją, są zerem. tzn. bez tego tak się czują. Liczba stulejek też ich dowartościuje. Są takie słabe, że szok. Za słabe, jak dla mnie.

Dla takich tu jest ich miejsce: big_smile

https://www.youtube.com/watch?v=WHM513DKuxc

Chodzi też często o to, aby dojebać facetowi i wykorzystać go do własnych celów. Zwykły egoizm i kalkulacja zysków. Tu nie chodzi o miłość czy dobro. To czysty szatan, który bardzo kusi.

412 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-30 22:40:46)

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

"Nie znam żadnych ogólnych zasad obowiązujących w zakresie obdarowywania się prezentami, oprócz tej, że prezent powinien być kupiony z myślą o sprawieniu radości obdarowanemu. Edit: Zawsze zamiast perfum możesz kupić w prezencie zmywarkę albo termomix, ale na ten ostatni też Cię pewnie nie stać i stąd ta żałosna frustracja skierowana pod moim adresem"

A ty co kupisz facetowi w zamian na jego okazję? Wygląda na to, że nie masz pojęcia o relacjach z facetami. Może z idiotami czy simpami.

Ojojoj lecę pędzę udowadniać, że mam big_smile
Spokojnie, jeszcze aż tak mi się nie nudzi. A ostatnio jedyni faceci z jakimi ma do czynienia to Ci z forum netkobiety, także tego big_smile

413 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-04-30 23:59:15)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ojojoj lecę pędzę udowadniać, że mam big_smile
Spokojnie, jeszcze aż tak mi się nie nudzi. A ostatnio jedyni faceci z jakimi ma do czynienia to Ci z forum netkobiety, także tego big_smile

Czyli masz zerowe doświadczenie i masz lat 16.

Pytałem, co kupisz w zamian? Stać cię na 1,500 zł? Ile sama zarobisz? Dorównasz? Jakby nie było każdy prezent trzeba odwzajemnić. Chociażby znajomemu.

Z gnidami i sukami trzeba zrobić porządek, ale trzeba faceta wychować i od dziecka nauczyć, jak postępować, z takimi trollami. Pokazać gdzie ich miejsce big_smile

414

KoralinaJones napisał/a:

Edit: Zawsze zamiast perfum możesz kupić w prezencie zmywarkę albo termomix, ale na ten ostatni też Cię pewnie nie stać i stąd ta żałosna frustracja skierowana pod moim adresem big_smile

big_smile Widzę że nacisnąłem odpowiedni guziczek i Koralinka-materialistka zaczęła otwarcie zrzucać maskę. Jeszcze trochę i otwarcie napisze w jakiej pogardzie ma facetów zarabiających poniżej "ponadprzeciętnej" i jak w życiu by sobie takiego nie wzięła. Twoje nastawienie i ekwilibrystka słowna od początku pokazywały jaka jaet Twoja prawdziwa natura i stanowisko i po kolei, wybijając Ci kolejne argumenty zbliżamy się do wybuchu Twojego prawdziwego ja big_smile

Akurat jeśli chodzi o wspomniane przedmioty, to zmywarka ma sens przy rodzinie (kiedy trzeba ją odpalać przynajmniej raz dziennie), a nie kiedy zapełnienie jej zajmuje kilka dni). I gdyby takie okoliczności zaszły, to bym ją jak najbardziej kupił. Jeśli chodzi o Thermomix, to gdybym naprawdę mocno się uparł, to też bym kupił (co prawda pochłonąłby większość moich aktualnych oszczędności w gotówce, ale zaraz premia kwartalna, więc pewnie znaczną część bym szybko znów miał na koncie). Sęk w tym że od dawna uważam Thermomix za niepotrzebny i bardzo drogi gadżecik, który jakiejkolwiek mającej pojęcie o gotowaniu osobie (a do takich sam się zaliczam, nie muszę się wyręczać kobietą; zresztą moja gf też potrafi w to grać) jest zbędny.

Nie zmienia to jednak wszystko faktu że nawet jak kogoś najdzie ochota na takie zakupy, to na innych etapie związku (tym etapie z mieszkaniem razem, jakby kto pytał).

415 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 10:20:17)

Jak byłem mały, to oglądałem włoskie porno ROCCO. Traktował kobiety jak zwierzęta np. filmy z serii ANIMALS. A one mu robiły... big_smile No tak, typowa Elka z netkobiet.

Pieniądz czyni cuda!

416 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-01 12:33:15)

GOSTY napisał/a:

Z gnidami i sukami trzeba zrobić porządek, ale trzeba faceta wychować i od dziecka nauczyć, jak postępować, z takimi trollami. Pokazać gdzie ich miejsce big_smile

Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

big_smile Widzę że nacisnąłem odpowiedni guziczek i Koralinka-materialistka zaczęła otwarcie zrzucać maskę. Jeszcze trochę i otwarcie napisze w jakiej pogardzie ma facetów zarabiających poniżej "ponadprzeciętnej" i jak w życiu by sobie takiego nie wzięła. Twoje nastawienie i ekwilibrystka słowna od początku pokazywały jaka jaet Twoja prawdziwa natura i stanowisko i po kolei, wybijając Ci kolejne argumenty zbliżamy się do wybuchu Twojego prawdziwego ja big_smile

Akurat jeśli chodzi o wspomniane przedmioty, to zmywarka ma sens przy rodzinie (kiedy trzeba ją odpalać przynajmniej raz dziennie), a nie kiedy zapełnienie jej zajmuje kilka dni). I gdyby takie okoliczności zaszły, to bym ją jak najbardziej kupił. Jeśli chodzi o Thermomix, to gdybym naprawdę mocno się uparł, to też bym kupił (co prawda pochłonąłby większość moich aktualnych oszczędności w gotówce, ale zaraz premia kwartalna, więc pewnie znaczną część bym szybko znów miał na koncie). Sęk w tym że od dawna uważam Thermomix za niepotrzebny i bardzo drogi gadżecik, który jakiejkolwiek mającej pojęcie o gotowaniu osobie (a do takich sam się zaliczam, nie muszę się wyręczać kobietą; zresztą moja gf też potrafi w to grać) jest zbędny.

Nie zmienia to jednak wszystko faktu że nawet jak kogoś najdzie ochota na takie zakupy, to na innych etapie związku (tym etapie z mieszkaniem razem, jakby kto pytał).

Nic skarbie nie zrobisz kobiecie, która jest materialnie samowystarczalna. I tu jest ten problem, którego większość facetów nie potrafi przeskoczyć. Dlatego pozwalam sobie na takie a nie inne opinie i nastawienie, bo zwyczajnie mogę.

Zmywarka i Termomix to był sarkazm.

417

Ale Ty na zmianę piszesz, że to na poważnie raz, a potem żart...;)

418

Be. napisał/a:

Dla mnie cała ta dyskusja o 1,5 tys za prezent jest żartem.

419 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 15:00:57)

KoralinaJones napisał/a:
Be. napisał/a:

Dla mnie cała ta dyskusja o 1,5 tys za prezent jest żartem.

Tysiąc do tysiąca i robi się 100,000 big_smile Typowe odwracanie kota ogonem, ale lustro nie kłamie!

KoralinaJones napisał/a:

Nic skarbie nie zrobisz kobiecie, która jest materialnie samowystarczalna. I tu jest ten problem, którego większość facetów nie potrafi przeskoczyć. Dlatego pozwalam sobie na takie a nie inne opinie i nastawienie, bo zwyczajnie mogę.

Skarbie, nie ma tak, że co moje to i twoje, a co twoje to nie ruszaj. Tylko jelenie się na to godzą.

420

GOSTY napisał/a:

Skarbie, nie ma tak, że co moje to i twoje, a co twoje to nie ruszaj. Tylko jelenie się na to godzą.

Układaj sobie relacje z kobietą jak chcesz.
Ani nie zachęcam ani nie zabraniam robienia drogich prezentów.

421 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 15:11:02)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Układaj sobie relacje z kobietą jak chcesz.
Ani nie zachęcam ani nie zabraniam robienia drogich prezentów.

Za 1,500 zł to większość będzie skakać do góry, jak kangury. Samowystarczalne od razu łatwe robią się...

422 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-01 15:12:25)

GOSTY napisał/a:

Za 1,500 zł to większość będzie skakać do góry, jak kangury. Samowystarczalne od razu łatwe robią się...

I teraz nie wiem, to źle czy dobrze w końcu?

Aczkolwiek widziałam tekst przed zmianą tongue

423 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 16:38:29)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

I teraz nie wiem, to źle czy dobrze w końcu?

Aczkolwiek widziałam tekst przed zmianą tongue

Doprecyzowałem samowystarczalne

Bo takim zawsze będzie mało. Studnia bez dna, życie w niewoli.

Stać mnie przynajmniej na wodę kolońską za 1,500 zł czy inne takie tam big_smile

424 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-01 16:43:05)

GOSTY napisał/a:

Stać mnie przynajmniej na wodę kolońską za 1,500 zł czy inne takie tam big_smile

Ach, doprecyzowałeś big_smile Niech będzie. Istotnie, istnieją takie jak samowystarczalne materialnie (czyt. nie pachnące lenie, lecz pracujące i płacące swoje rachunki), którym z tego właśnie powodu nie przeszkadza bycie singielkami. Przynajmniej w jedynym się zgadzamy - po co komu wrzód na czterech literach tongue

425 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 16:48:15)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Ach, doprecyzowałeś big_smile Niech będzie. Istotnie, istnieją takie jak samowystarczalne materialnie (czyt. nie pachnące lenie, lecz pracujące i płacące swoje rachunki), którym z tego właśnie powodu nie przeszkadza bycie singielkami. Przynajmniej w jedynym się zgadzamy - po co komu wrzód na czterech literach tongue

Ale dalej uważam, że to jakieś takie uchybienie i wykroczenie poza pewną normalność. big_smile Z takim myśleniem, to nie byłoby nas tu.

426

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Ale dalej uważam, że to jakieś takie uchybienie i wykroczenie poza pewną normalność. big_smile

Ale uważaj jak chcesz. Nikt Cię nie zmusza do łamania własnych zasad moralnych i wydawania pieniędzy na rzeczy o wartości, które dla Ciebie tej wartości nie mają. Nie przekraczaj ich zatem i po sprawie.

427 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 16:54:50)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale dalej uważam, że to jakieś takie uchybienie i wykroczenie poza pewną normalność. big_smile

Ale uważaj jak chcesz. Nikt Cię nie zmusza do łamania własnych zasad moralnych i wydawania pieniędzy na rzeczy o wartości, które dla Ciebie tej wartości nie mają. Nie przekraczaj ich zatem i po sprawie.

I co? Czy to nie wpływa, jak ja czy inne osoby myślą o Tobie? Też powiesz mi, że mogą o Tobie myśleć, co chcą. big_smile

I to nie ma na Ciebie żadnego wpływu, powiesz mi. W ogóle się nie przejmiesz i takie tam. Nie będziesz o tym myśleć, jakim człowiekiem jesteś. Wartościowym czy nie? Po co w ogóle żyjesz? Dla perfum za 1,500 zł. To da ci szczęście?

Raczej wątpię. No, chyba że rozmawiam z "botem".

428

GOSTY napisał/a:

I co? Czy to nie wpływa, jak ja czy inne osoby myślą o Tobie? Też powiesz mi, że mogą o Tobie myśleć, co chcą. big_smile

I to nie ma na Ciebie żadnego wpływu, powiesz mi. W ogóle się nie przejmiesz i takie tam. Nie będziesz o tym myśleć, jakim człowiekiem jesteś. Wartościowym czy nie? Po co w ogóle żyjesz? Dla perfum za 1,500 zł. To da ci szczęście?

Perfumy za 1,5 tys. w dalszym ciągu pachną tak samo.

429 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 17:46:51)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Szczególnie jak ktoś da Ci za darmo. Ale życie to nie bajka big_smile

Masz myślenie małego dziecka, bo są o wiele ważniejsze w życiu rzeczy niż konkretny zapach perfum za 1,500 zł. A gdzie reszta?

Poza tym nie uważam, aby inne zapachy perfum do 100 zł były jakoś gorsze. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dlatego tego nie rozumiem.

430 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-01 19:01:52)

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Szczególnie jak ktoś da Ci za darmo. Ale życie to nie bajka big_smile

Masz myślenie małego dziecka, bo są o wiele ważniejsze w życiu rzeczy niż konkretny zapach perfum za 1,500 zł. A gdzie reszta?

Poza tym nie uważam, aby inne zapachy perfum do 100 zł były jakoś gorsze. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dlatego tego nie rozumiem.

Skoro nie rozumiesz, to na jakiej podstawie krytykujesz i oceniasz cudze tak możliwości jak i wybory.?
Wiem jakie rzeczy w moim życiu są dla mnie ważne. Na jakie mnie stać oraz dlaczego i co ma dla mnie taką a nie inną wartość.
Nie oczekuję że ktokolwiek obcy będzie te wybory popierał a już na pewno nie oczekuję cudzej aprobaty.

431 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 19:09:49)

KoralinaJones napisał/a:

na pewno nie oczekuję cudzej aprobaty.

Haha...  taką odpowiedź już wcześniej uprzedziłem, bo wiedziałem, że to powiesz.  No nie wmówisz mi, że zdanie większości bliskiego otoczenia się nie liczy. To już jakieś totalne bzdury są.

Dokładnie rozumiem, tylko czepiasz się słówek, które są narzędziem w prowadzeniu takiej, a nie innej retoryki.

Można nie rozumieć coś, co się rozumie, w sensie rozumiem, ale się z tym nie zgadzam.

432 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-01 19:21:56)

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Haha...  taką odpowiedź już wcześniej uprzedziłem, bo wiedziałem, że to powiesz.  No nie wmówisz mi, że zdanie większości bliskiego otoczenia się nie liczy. To już jakieś totalne bzdury są.

Dokładnie rozumiem, tylko czepiasz się słówek, które są narzędziem w prowadzeniu takiej, a nie innej retoryki.

Można nie rozumieć coś, co się rozumie, w sensie rozumiem, ale się z tym nie zgadzam.

Retoryka jest taka że nie widzę niczego zdrożnego w cenie perfum wynoszącej 1,5 tys. jeśli kogoś na perfumy w takiej cenie stać - tak kupić sobie samemu, jak kupić komuś w prezencie lub zostać takimi obdarowanym. Taka cena za taką rzecz nie powoduje ani mojego zgorszenia ani oburzenia, w tym kupno takiej rzeczy w tej cenie mieści się w granicach mojej ... moralności (wtf?).  Tylko tyle, i aż tyle- jak widać po tym, jak to niektórych potrafiło rozjuszyć.

Stać Cię, uważasz że to fanaberia - nie kupujesz. Nie stać Cię - nie masz tego problemu, nie zaglądasz do portfela innym.

433 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 19:29:17)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Retoryka jest taka że nie widzę niczego zdrożnego w cenie perfum wynoszącej 1,5 tys. jeśli kogoś na perfumy w takiej cenie stać - tak kupić sobie samemu, jak kupić komuś w prezencie lub zostać takimi obdarowanym. Taka cena za taką rzecz nie powoduje ani mojego zgorszenia ani oburzenia, w tym kupno takiej rzeczy w tej cenie mieści się w granicach mojej ... moralności (wtf?).  Tylko tyle, i aż tyle- jak widać po tym, jak to niektórych potrafiło rozjuszyć.

Stać Cię, uważasz że to fanaberia - nie kupujesz. Nie stać Cię - nie masz tego problemu, nie zaglądasz do portfela innym.

Stać mnie, ale nie dam tyle za jakiś zapach. Masz obsesję, albo chora jesteś? Są lepsze zapachy za niższą cenę. I tyle. Kupuj sobie to sama dla siebie i nie wymagaj, aby facet utrzymywał cię.

Jak mówię, jesteś przykładem studni bez dna i takich bab mało który normalny facet będzie chciał.

434

GOSTY napisał/a:

Stać mnie, ale nie dam tyle za jakiś zapach. Masz obsesję, albo chora jesteś? Są lepsze zapachy za niższą cenę. I tyle. Kupuj sobie to sama dla siebie i nie wymagaj, aby facet utrzymywał cię.

Jak mówię, jesteś przykładem studni bez dna i takich bab mało który normalny facet będzie chciał.

To nie dawaj tyle za jakiś zapach. Mnie to naprawdę lotto czym Ty pachniesz, i nie czynię z tego powodu dywagacji na temat Twojego zdrowia, obsesji, ani tego czego jesteś przykładem.

435 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 19:37:50)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

To nie dawaj tyle za jakiś zapach. Mnie to naprawdę lotto czym Ty pachniesz, i nie czynię z tego powodu dywagacji na temat Twojego zdrowia, obsesji, ani tego czego jesteś przykładem.

Innym też to zapewne loto. Więc po co ci ten zapach? Mało kto będzie wiedział, że to 1,500 zł.

Ale ja robię. I uważam, że to takie jakieś zboczenie.

436

GOSTY napisał/a:

Innym też to zapewne loto. Więc po co ci ten zapach? Mało kto będzie wiedział, że to 1,500 zł.

A to ktoś ma wiedzieć? Nie wiedziałam.

437 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 19:49:59)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Zboczenie. Wydać 10,000 zł na perfumy, tak by nikt nie wiedział...

438 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-01 19:49:55)

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Życie, skarbie, życie.. Zboczeńcy są wśród nas, strzeż się big_smile Jeszcze Cię napadną i poperfumują tongue

439 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:03:37)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Życie, skarbie, życie.. Zboczeńcy są wśród nas, strzeż się big_smile Jeszcze Cię napadną i poperfumują tongue

Nie brnij w to dalej... bo się po prostu sama orasz big_smile

I nie. Ty życia nie znasz. Jak uroda i krótka młodość przeminie, to co dalej?

Perfumy, torebka za 10,000? Czy szpital psychiatryczny?

Zapłać mi 1,000 zł, to Ci wyjaśnię, jak profesjonalny psycholog. Jesteś bogata, a na YouTube dają donejty za nic. Za darmo. Za granie w gierki itp. Bo na razie, to nic z tego nie mam.

440

GOSTY napisał/a:

Zapłać mi 1,000 zł, to Ci wyjaśnię, jak profesjonalny psycholog. Jesteś bogata, a na YouTube dają donejty za nic. Za darmo. Za granie w gierki itp. Bo na razie, to nic z tego nie mam. big_smile

Dziecko drogie ... Udanej majówki życzę , bo znudziły mi się już te szczeniackie przepychanki.

441 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:04:01)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Zapłać mi 1,000 zł, to Ci wyjaśnię, jak profesjonalny psycholog. Jesteś bogata, a na YouTube dają donejty za nic. Za darmo. Za granie w gierki itp. Bo na razie, to nic z tego nie mam. big_smile

Dziecko drogie ... Udanej majówki życzę , bo znudziły mi się już te szczeniackie przepychanki.

Nie szczeniackie, tylko po prostu żałosne.

Nawet taki szczyl na Youtube, który ma więcej niż te 1,500 zł na jeden dzień, mówi, że szkoda kasy tak po prostu.

Proponuję wizytę u specjalisty big_smile

442

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

No to żałosne mi się znudziły.

443 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:09:27)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Bo nie masz żadnych sensownych argumentów.

Wpłać na konto 500 zł, to ci wyjaśnię, co i jak.

Przestaniesz robić z siebie głupka. To tylko 1/3 perfum. Przecież to grosze, i tylko mały pryszcz dla ciebie.

444

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Nie zamierzam nawet ich szukać dla celów tej dyskusji, bo nie są mi potrzebne do życia według własnych wartości. Błędnie przyjmujesz że ja chcę do czegoś przekonać lub uzyskać akceptację. Popełniasz błąd co do moich motywów w udziale w dyskusji o perfumach za 1,5 tys.

445 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:10:20)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie zamierzam nawet ich szukać dla celów tej dyskusji, bo nie są mi potrzebne do życia według własnych wartości. Błędnie przyjmujesz że ja chcę do czegoś przekonać lub uzyskać akceptację. Popełniasz błąd co do moich motywów w udziale w dyskusji o perfumach za 1,5 tys.

Ale dlaczego? 500 zł za psychologiczną radę, to tak dużo? Ludzie na to więcej potrafią wydać.

446

GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Ale dlaczego?

Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.

447 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:19:21)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale dlaczego?

Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.

Poważnie? To co masz w środku? Pustkę?

Ile masz lat? Bo jak ci uroda minie, to prezydent powie, bye bye big_smile

Wtedy właśnie zmiękniesz i poznasz trochę życia. Jak dostaniesz po dupie...

448

GOSTY napisał/a:

Ile masz lat?

20 big_smile

449 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:24:07)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Ile masz lat?

20 big_smile

Pewnie mieszkasz z rodzicami. Wypaczona wizja faceta... jak dla mnie jesteś jeszcze małym dzieckiem. smile

Cóż, życzę powodzenia w takim razie. big_smile  Z takimi dziećmi ciężko się rozmawia big_smile

450

GOSTY napisał/a:

Pewnie mieszkasz z rodzicami. Wypaczona wizja faceta... jak dla mnie jesteś jeszcze małym dzieckiem. smile

Cóż, życzę powodzenia w takim razie. big_smile  Z takimi dziećmi ciężko się rozmawia big_smile

Kiedyś tak było. W szczególności zemściła się na mnie wypaczona wizja faceta big_smile

451 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:51:17)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Kiedyś tak było. W szczególności zemściła się na mnie wypaczona wizja faceta big_smile

Jak miałem 20 lat, słuchałem tego: Tak, miałem iść na studia z powołania i skończyłem. big_smile Mam stopień naukowy. big_smile

Ale kur*y chcą mnie ciągle deptać. Jak to jest?

https://www.youtube.com/watch?v=-SeVN2u5Axc

452 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-01 20:51:18)

GOSTY napisał/a:

Jak kury chcą Cię ciągle deptać, to pewnie masz kurze łapki pod oczami big_smile

453 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 20:53:48)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

Jak kury chcą Cię ciągle deptać, to pewnie masz kurze łapki pod oczami big_smile

Od razu mówię, swojej kochanej dziewczynie nigdy nie puszczę tego, ale tutaj mogę. To jest specjalnie dla takich jak ty big_smile big_smile

Jak chcesz więcej materiału, to daj znać. Po angielsku czy po polsku? Już dawno tego nie słucham, wyrosłem w sumie, mam co innego, ale.... mogę dać, znam tonę tego...

454

GOSTY napisał/a:

. To jest specjalnie dla takich jak ty big_smile big_smile

Oh, dziękuję smile

455 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-01 21:06:34)

KoralinaJones napisał/a:
GOSTY napisał/a:

. To jest specjalnie dla takich jak ty big_smile big_smile

Oh, dziękuję smile

Nie ma za co. Proszę specjalnie dla Ciebie z dedykacją (ten sam album)

Znasz angielski?  Fajne, co?

https://www.youtube.com/watch?v=j8zRlLHheb0

Moje młode lata 20 latka.

Jak widać to murzyni w USA byli bardziej rozwinięci niż nie jedna laska w Polsce big_smile

Posty [ 391 do 455 z 784 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 13 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polak szuka Ukrainki na żonę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024