Polak szuka Ukrainki na żonę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polak szuka Ukrainki na żonę

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 13 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 784 ]

326 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-27 17:17:01)

Odp: Polak szuka Ukrainki na żonę

Jeśli oczekujesz, że dopiero konkretna wartość prezentu, odpowiednio wysoka, świadczy o sile czyichś uczuć, to moim zdaniem jest właśnie roszczenie. Oczekujesz, że prezent musi być odpowiednio wysoki, bo inaczej odbierasz to, jak oskąpstwo czy brak dowodu na okazywanie Ci szacunku. Widzisz albo coś (bardzo) kosztoewnego albo najtańszy szmelc.. Nie widzisz nieczego pośrodku?

Dodatkowo założyłaś, że ci wszyscy, którzy nie chcą wydawać odpowiednio wysokiej sumy, w ogóle by niczego nie kupili.  I to jest błąd.

Nie znam się aż tak na perfumach, ale czy takie za, powiedzmy, 200 zł, to jest szmelc? Czy można ładnie pachnieć i gustownie się czuć za niższą cenę czy to jest jakoś niemożliwe?

Aha, i żeby była jasność: to też kwestsia częstsości obdarowywania kogoś. Jeśli kobieta oczekuje niemal przy KAŻDEJ okazji takich prezentów, to czy to nie jest jednak przesada? Próbuję nieco oddzielić to, ile kto zarabia, ale potrzebę dostawania takich rzeczy, niby jako niezbity dowód zaangażowania..

Zobacz podobne tematy :

327

Nowe_otwarcie napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:

Koralina, nie sądzisz że za bardzo odbiegłaś od tematu mojej pierwotnej intencji wspomnienia o tych perfumach? Bo to ostatnie zdanie świadczy że albo nie załapałaś o co chodziło albo... udajesz że nie załapałaś.

O rany! Jeśli Ukrainka jest ładna, to znajdzie chętnego na zakup tych perfum. O co wam chodzi? Bo chyba nie o to że to nie będzie żaden z was? tongue

Muszę chyba jednak stwierdzić że udajesz że nie rozumiesz o co chodziło.

Baw się może w intelektualne sprawdzanki - przepytywanki z kimś innym.

328

bagienni_k napisał/a:

Jeśli oczekujesz, że dopiero konkretna wartość prezentu, odpowiednio wysoka, świadczy o sile czyichś uczuć, to moim zdaniem jest właśnie roszczenie. Oczekujesz, że prezent musi być odpowiednio wysoki, bo inaczej odbierasz to, jak oskąpstwo czy brak dowodu na okazywanie Ci szacunku. Widzisz albo coś (bardzo) kosztoewnego albo najtańszy szmelc.. Nie widzisz nieczego pośrodku?

Dodatkowo założyłaś, że ci wszyscy, którzy nie chcą wydawać odpowiednio wysokiej sumy, w ogóle by niczego nie kupili.  I to jest błąd.

Nie znam się aż tak na perfumach, ale czy takie za, powiedzmy, 200 zł, to jest szmelc? Czy można ładnie pachnieć i gustownie się czuć za niższą cenę czy to jest jakoś niemożliwe?

Nie oczekuję, dopowiadasz sobie. Jeśli sobie sama nie kupię, to nie liczę na to, że mi ktoś da bądź spadnie z nieba. Po drugie, no cóż - jakość ma jednak swoją cenę wink

329 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-27 17:41:54)

Z pewnością w wielu przypadkach cena przekład asię na jakość, ale czy wszędzie różnica jest aż tak widoczna? Wątpię..Więc bardziej musi się tu liczyć ów "gest"

edit: Jeszcze jedno: Jeśli jest rzeczywiście jakaś szczególna okazja, to nier widzę powodu, żeby się nie "szarpnąć" na więcej. Ale na codzień, tak regularnie....
Nie chciałbym, aby moja wartość była okreslan przez kase i prezenty, jakie komuś funduję..

330

Nowe_otwarcie napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Al ten znowu swoje :-D
Nie kolego :-)
Przytocz fragment, gdzie cokolwiek wspominam o Ukraince. Nie trudź się, nie znajdziesz, bo odniosłam się do tego co pisał bagienny! A Ty to wykoślawiłeś, bo sobie założyłeś, że odniosłam się do tego, o czym piszesz powyżej, podczas gdy zupełnie nie o to chodziło,
Doczepiłam się do czepiania się o rzekome „obnoszenie się”, szpanowanie” i „wydawanie na głupoty”. Bo rzeczywiście nie lubię, jak ktoś komuś narzuca, co jest warto, co nie warto wg jego standardów :-P
Kazdy ma swój rozum, serce i pasje i dysponuje własnymi środkami tak, jak jemu pasuje, a nie anonimkom z internetu :-D

Już się uspokój z tą pogardą, bo ja naprawdę nie jestem Twoją żoną, ani nawet jak Twoja żona, a to ona Tobą pogardzała :-P

A jak już miałabm się wypowiedzieć w temacie Ukrainki, która szuka sponsora, to czym to się różni od kobiet, które szukają frajera, który będzie je utrzymywał? Chyba tylko tym, że tamta drożej sobie liczy i nie owija w bawełnę :-D
Ale jakby nie było popytu, to i by nie było podaży. Tutaj mamy ten osławiony „rynek” ;-)

PS Dziękuję za gratulacje :-)

Ale coś się z tą moją ex tak przypieprzyła? Ona ma z tym mniej wspólnego niż nawet baby wypowiadające się w tych kwestiach. Pogardę okazywałaś TY i to kilkukrotnie: pogardliwymi komentarzami dziś o  zarabiających średnią krajową (zarzucając im pośrednio lenistwo i niezaradność), wymyślając mniej zarabiającym (znów pytanie: poniżej jakiej granicy) od gołodupców... No weź przestań proszę, przecież sama to pisałaś i nie do kosmitów.

Zauważyłam, że dostajesz białej gorączki na wspomnienie o ex, to naciskam guzik i patrzę jak podskakujesz :-D. Ot, cała tajemnica.

Podobnie działają na Ciebie nawiązania do niezaradności, gołodupców itp. Kompleksiki wyłażą jak trzeba i kolejny guziczek można naciskać i patrzeć jak się szamoczesz :-D

Nawet masz pretensje do Ukrainki, że sobie zażyczyła drogiego prezentu a Ciebie nie stać, więc Cię krew zalewa, że jak można. Widać można, ale nie dla psa kiełbasa :-P
Sorry, u Ukrainek też nie będziesz miał wzięcia :-D

331

Gdyby teraz ktoś chciał napisać artykuł na temat tego, dlaczego faceci tak nienawidzą współczesnych kobiet miałby świetny materiał. Nie jakieś tam badania w których nikt prawdy nie mówi, nie jakieś wywiady, rozmowy podczas których nie dowiesz się tyle ile tutaj.
Wow.
Wy dalej o tych perfumach.
A jakby założyć, że te dziewczyny które jeśli nawet nie traktują nabożne każdego flakona, a faktycznie oczekują od kolesia takiego prezentu to najwidoczniej faktycznie taka kobieta jest nie dla Was z wielu względów. Jeśli używasz mydła, siedzisz cały dzień na babskim forum, podczas gdy ten czas możesz poświęcić na to aby chociażby klepnąć kilka ćwiczeń z języka obcego aby więcej zarabiać, dla siebie, nie dla tych roszczeniowych okropnych głupich bab, to się  nie dziw, że fajne laski możesz oglądać tylko z daleka.
Bieda to stan umysłu, a tutaj chłopaki mało który z Was jest zamożny. Dajcie żyć, żyjcie po swojemu i podbijajcie do lasek z Waszej ligi smile
nie musicie dziękować.

332

bagienni_k napisał/a:

Bo ktoś może nie widzieć ŻADNEGO sensu w wydawaniu bajońskich sum na TE KONKRETNE RZECZY. I ma do tego prawo, tak samo, jak ty chciałabyś sobie paradowąć w bluzeczce za ileś tam czy pachnieć Diorem.
Jeśli jesteś taka roszczeniowa to sobie znajdź jakiegoś jelenia.. Nie każdy przywiązuję wagę do takich rzeczy, co bynajmniej NIE ŚWIADCZY, że jest kimś bezwartościowym

W czym problem? Jeśli to Ci dodaje w jakikolwiek sposób atrakcyjności czy wyjątkowości, to czemu nie..Może nie każdy będzie chciał, mimo, że go na to stać, ale prędzej czy później kogoś znajdziesz..
Jesli cena prezentu jest wyznacznikiem szacunku w stronę drugiej osoby to sobie żyj w tym złudzeniu..

Mam obowiązek wydawać owe bajońskie sumy na coś, co uważam za kompletnie bezsensowne, bo jaśnie Pani sobie tego życzy/wymaga..

Nie dlatego, że sobie życzy/wymaga. Dlatego, że - jeśli Cię stać, oczywiście - to chcesz sprawić radość tej, którą kochasz. I nie ma znaczenia, co TY myślisz o danej rzeczy, bo kupujesz ją KOMUŚ, a nie sobie. Sporo rzeczy, które kupiłam mojemu partnerowi, dla mnie są niewartymi złamanego grosza bzdurami, ale one jemu mają się podobać, nie mi. Tak samo dobrze wiem, co on myśli o niektórych rzeczach, które mi kupował (albo - które ja sobie sama kupowałam), ale to przecież nie ma nic do rzeczy. Prezenty nie są od łechtania ego kupującego, tylko od sprawiania przyjemności obdarowanemu.

333

Ale skąd wniosek, że ja w ogóle takiej chce?
Wasza logika jest o tyle dziwna, że zarzucanie nam tu coś, czego sami nie chcemy. Myślisz, że byłoby mi po drodze z kimś, kto mierzy wartość związku za pomocą drogich perfum? I to ma być dowód na niby jakąś nienawiść do kobiet? Serio? Serio, porządnym jest oczekiwanie od kogoś wypaśnych prezentów w dowód zaangażowania? Nawet, jeśli sam ma co do tego sceptyczne nastawienie? Gwarqantuję CI, żę zwiewałbym w podskokach czy raczej kopnął w nie powiem co, gdyby kobieta zarzucała mi skąpstwo, jeśli jej cregularnie nie funduję takich zachcianek.Serio, nie bierzecie pod uwaę, że można się gdzieś pośrodku zatrzymać a nie cały czas się odbijając od ściany do ściany. Zatem albo dajemy prezenty drogie albo nie dajemy wcale?

Retoryka jest taka: jeśli nie spełniam ścisłych, konkretnych oczekiwań i przedstawiam tu swoją opinię, to znaczy, że od razu kogoś nienawidzę, bo mam inne zdanie na temat podejścia do pewnych rzeczy? Jeśli nie kupię kobiecie prezentu za odpowiednią kwotę, oznacza, że jej nienawidzę?
Ja się nie uważam za biedaka, skoro mnie nie stać na perfumy za 1, 5 tysiąca. Dlaczego? Bo to sa TYLKO perfumy! Uważam się za średniaka, ale najwidoczniej Wy śrendiaków nie tolerujecie. Uważam się za Ale mi to zwisa, bo gdzie stam są kobiety, któe nie wymagają takich wyczynów(regularnych), aby mieć dowód zaangażowania. Nie uznaję pojęcia "liga" bo wiem, że sam bym się niekomfortowo czuł przy nich. Stać mnie na obiad za 3 czy nawet 4 cyfrową kwotę, czy to oznacza, że muszę tak się stołowąć, bo inaczej będę uznany za biedaka. Nie mogę na niczym zaoszczędzić, musże zawsze wydawać kasę, kiedy tylko ktoś sobie zażyczy?
Serio używanie mydła czy zwykłego szamponu jest tak karygodne, jeśli SPEŁNIA swoją rolę? Nie obawiaj się, znajduję czas na wszystko smile

Powtarza się po raz kolejny przeświadczenie, żę skoro nie chcę czegoś kupować, to znaczy, że mnie nie stać albo jeśli zarabiam tyle i tyle, to musze na wszystko wydawać sporo. Widać tu też pogardę dla tych, którzy zarabiają mniej bądź właśnie nie chcą wydawać kasy na to, co zdaniem innych jest oczywiste.

Wniosek ogólny: skoro zarabiasz powiedzmy 10 tys/miesiąc, Twoim obowiąkiem jest w pełni i całkowicie korzystać z tych środków, kiedy tylko partnerka sobie tego zażyczy. Skoro zarabiasz, musisz kupować odpowiednie produkty po odpowedniej cenie, bo jeśli zaczniesz oszczędzać, to nienawidzisz kobiet.

Jeśli "fajna laska" to taka, jak ta Ukrainka(czy o podobnej mentalności), to ja dziękuję, że ich w ogóle nie oglądam.

334 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 18:40:42)

bagienni_k napisał/a:

Ale skąd wniosek, że ja w ogóle takiej chce?
Wasza logika jest o tyle dziwna, że zarzucanie nam tu coś, czego sami nie chcemy. Myślisz, że byłoby mi po drodze z kimś, kto mierzy wartość związku za pomocą drogich perfum? I to ma być dowód na niby jakąś nienawiść do kobiet? Serio? Serio, porządnym jest oczekiwanie od kogoś wypaśnych prezentów w dowód zaangażowania? Nawet, jeśli sam ma co do tego sceptyczne nastawienie? Gwarqantuję CI, żę zwiewałbym w podskokach czy raczej kopnął w nie powiem co, gdyby kobieta zarzucała mi skąpstwo, jeśli jej cregularnie nie funduję takich zachcianek.Serio, nie bierzecie pod uwaę, że można się gdzieś pośrodku zatrzymać a nie cały czas się odbijając od ściany do ściany. Zatem albo dajemy prezenty drogie albo nie dajemy wcale?

Wiesz co, z takim wręcz agresywnym podejściem, to Ty możesz w ogóle nie mieć nigdy okazji do tego aby jakąkolwiek kopnąć ... Dośpiewałeś sobie idealnie założenia pod wygłoszenie własnej teorii nacechowanej już wyraźną niechęcią, jakąś pogardą do kobiet. Nikt nie pisze tutaj o mierzeniu wartości związku za pomocą drogich perfum, ani o oczekiwaniu wypasionych prezentów a sprawieniu partnerce zwykłej przyjemności i radości. Mnie na samą myśl o takiej postawie partnera odbija się czkawką ta połowa, którą  by uiszczał tytułem udziału w związku.
Oczywiście rzeczona Ukrainka ma się do tego jak pięść do oka, bo ona jasno i wyraźnie zasugerowała zwykły sponsoring.

335

Problem SaraS pojawia się wtedy, jeśli wartość prezentu ma zawsze i wszędzie świadczyć o tym, jak bardzo mi na kimś zależy..Nie widzę problemu, żeby komuś coś takiego fundnąć, ale żeby to nie była reguła..Czy naprawdę popełnię przestepstwo wobec nienaruszalności kobiecej "wyjątkowości", jeśli kupię coś tańszego? Nie badziewie za parę złowych, ale powiedzmy NIECO tańsze?

336 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 18:42:51)

bagienni_k napisał/a:

Czy naprawdę popełnię przestepstwo wobec nienaruszalności kobiecej "wyjątkowości", jeśli kupię coś tańszego?

Tak!  Naruszenie kobiecej "wyjątkowości" przez partnera to zbrodnia. Załapał w końcu!

Księżniczka Koralina tongue

337 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-27 18:46:57)

Powściągliwość w REGULARNYM wydawniu kupy kasy na pierdoły = nienawiść do kobiet big_smile

Świetny wniosek, naprawdę świetny..

Czy ja kuźwa nie mogę ŻADNEJ kobiecie spawić przyjemnośći, za pomocą stosusnkowo niedrogiego prezentu? Bo nigdzie nie napisałem, że żadnego prezentu bym nie sprawił..

Każda, dosłownie każda najmniejsza kontra czy inne zdanie od kobiecego jest zamachem na Waszą "świętość"?

edit: Jeśli w tym wesolutkim komentarzu jest choć cień prawdy, to cieszę się, że to tylko forum..

338 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 18:48:43)

bagienni_k napisał/a:

Powściągliwość w REGULARNYM wydawniu kupy kasy na pierdoły = nienawiść do kobiet big_smile

Świetny wniosek, naprawdę świetny..

Czy ja kuźwa nie mogę ŻADNEJ kobiecie spawić przyjemnośći, za pomocą stosusnkowo niedrogiego prezentu? Bo nigdzie nie napisałem, że żadnego prezentu bym nie sprawił..

Ależ możesz sprawdzić kobiecie przyjemność nawet bez żadnego prezentu big_smile Ale dodatkowo z prezentem byłoby jeszcze przyjemniej tongue

339 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-27 18:51:08)

Pierwsza część zdania baaardzo mi się podoba. Druga też, jeśli jest zachowany umiar i rozsądek..

Co poradzę, że takimi ludźmi się otaczam: UMMIARKOWANYMI smile

A no nic, czuję się, jak ryba w wodzie smile

340 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 18:53:51)

bagienni_k napisał/a:

Pierwsza część zdania baaardzo mi się podoba. Druga też, jeśli jest zachowany umiar i rozsądek..

I jak zwykle wszystko popsułeś tongue

Ale po co zachowywać umiar jeśli można iść na całość? big_smile tongue

341

Można iść na całość, ale czy warto? Można też iść, ale nie we wszystkich sferach smile

Wiem, w psuciu jestem dobry. smile

342

bagienni_k napisał/a:

Wiem, w psuciu jestem dobry. smile

Nie no, nie zaczynaj teraz Ty big_smile

343 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-27 19:05:59)

Chyba doszliśmy do punktu zwrotnego... smile

Z tymi perfumami: zobaczę co da się zrobić..

344

bagienni_k napisał/a:

KoralinaJones napisał/a:

*pod choinkę, na gwiazdkę, urodziny, imieniny, naszą rocznicę - wstaw dowolne.

Na waszą rocznicę smile że pozwolę sobie zasugerować subtelnie

345

paslawek napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

KoralinaJones napisał/a:

Podobno rzuciłeś to niewdzięczne zajęcie big_smile

346

KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

KoralinaJones napisał/a:

Podobno rzuciłeś to niewdzięczne zajęcie big_smile

W sumie rzuciłem tak mi się wyrwało ,niechcący smile
miewam wątpliwości czy to nie był błąd,
może błędem było oczekiwanie wdzięczności hmm ?

347

bagienni_k napisał/a:

Problem SaraS pojawia się wtedy, jeśli wartość prezentu ma zawsze i wszędzie świadczyć o tym, jak bardzo mi na kimś zależy..Nie widzę problemu, żeby komuś coś takiego fundnąć, ale żeby to nie była reguła..Czy naprawdę popełnię przestepstwo wobec nienaruszalności kobiecej "wyjątkowości", jeśli kupię coś tańszego? Nie badziewie za parę złowych, ale powiedzmy NIECO tańsze?

Nie zrozumiałeś mnie. Odnosiłam się w poprzednim poście do tego, że napisałeś: "Bo ktoś może nie widzieć ŻADNEGO sensu w wydawaniu bajońskich sum na TE KONKRETNE RZECZY". Chyba wszyscy zgadzamy się, że jeśli drogie prezenty są warunkiem trwania związku, jest źle, bo to raczej sponsoring. Tyle że Twoje podejście również jest skrajnością: Ty nie kupisz, bo Ty uważasz... A przecież nie kupujesz komuś tego, w czym Ty widzisz sens, tylko - w czym widzi sens ta druga osoba. Nie wiem, dla mnie to jest całkiem naturalne - jeśli tylko mogę kupić coś, co mojemu partnerowi sprawi radość, to kupuję, nie analizuję tego pod kątem moich poglądów na daną rzecz. Jeśli wiedziałabym, że uwielbia jakieś konkretne perfumy za 1500, to czemu nie. On mnie np. po miesiącu związku zabrał na krótkie wakacje. Ja go niewiele później na trochę przedłużony weekend w raczej drogim hotelu. Po pół roku kupił mi telefon za jakieś 2 tys. zł, a ja mu raz kupiłam większość sprzętu narciarskiego (narty, buty, kije). A przecież moglibyśmy siedzieć i się nadymać, że nie będziemy nic temu drugiemu kupować, jeszcze czego, niech sobie zarobi. A po co? Przecież to nie oznacza, że wszystkie prezenty muszą być drogie; kupujemy to, o czym akurat myślimy, że drugiemu będzie pasowało. I jasne, czasem to będzie coś za czterocyfrową kwotę, a czasem za 50 zł, co z tego? Po prostu moim zdaniem upieranie się, że się nie kupi nic powyżej danej kwoty, mimo że ma się możliwość, jest tak samo niesmaczne, jak żądanie regularnych dowodów miłości w postaci drogich prezentów. Ostatecznie mówimy o ukochanej osobie, to nie są szkolne mikołajki z ustaloną formie kwotą.

Naprawdę nie wyobrażasz sobie, że mogłaby istnieć osoba, przy której nie myślałbyś, że "ojej, za drogie i za bardzo bez sensu", tylko chciał tak zwyczajnie sprawić jej radość? Bo ja mam w takim razie wrażenie, że ja cieplej myślę o wielu członkach mojej rodziny czy przyjaciołach, niż Ty o potencjalnej partnerce. tongue

348

Wątek trochę zrobił się o perfumach, ale rzeczywiście zaczynam denerwować sie na to jak mężczyźni oglądają się za Ukrainkami, jakby mogli sobie chodzić i wybierać podnoszać z ziemi. Nie rozumiem tej polityki, że tylko same dziewczyny mogą przyjeżdżać, no ale cóż, nie jestem specjalistką.

349

Bagiennik Ty naprawdę nie rozumiesz podstawowych zasad damsko męskiego świata.
A podobno biolog z Ciebie  smile
Szczodrość jako cecha charakteru, a nie sama majętnosć jest cnotą męską.
Sama nie wymagam drogich prezentów od mężczyzny a perfumy kupowałam sobie sama będąc w związku też. Tu chodzi o gotowość łożenia na partnerkę.
Bez dostrzezenia takiej gotowości niezależnie jak faktycznie będzie przebiegał ten podział dóbr żadna kobieta nie potraktuje poważnie mężczyzny jako potencjalnego osobnika który zrobi jej brzuszek i powinien opiekować się potomstwem.
I nieważne jakie ma zasoby, ważne czy jest chęć ich poświęcenia.
Dlatego często to samce budują gniazda i dopiero wtedy zapraszają tam samice.
Chyba inaczej jest u gatunków gdzie samice są na tyle samodzielne, gdzie po kopulacji  odgryza się  samcowi łeb? smile
No i wtedy problem wydatków  ma on "Z glowy" tak dosłownie raczej smile
Więc chyba w jakąś feministkę celujesz:)

350

Tylko jak to się ma do równouprawnienia? Kobiety już dawno nie spełniają kobiecej roli w relacjach to może i gotowość do obdarowywania powinna odejść do lamusa? W tej chwili mamy na tej planecie bardziej istoty z penisami i istoty bez penisow, tego chciał przecież feminizm

351 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-04-28 07:42:10)

Nijak sie ma do rownoprawnienia.
Równouprawnienie jest polisą którą pozwala kobiecie na samodzielność i samostanowienie.
Natomiast jak ma być w związku seks to mogą być dzieci. A dzieci to zdanie na łaskę  mężczyzny latami bo pampersy kosztują więcej niż perfumy.
To jest naprawdę  proste.

352

To pewnie ten patriarchat czy coś. Swoją drogą jak czytam posty bagiennika to uważam, że skoro od jego zdziwienia na zaczepki typu "kobiecie trzeba robić drogie prezenty" jesteśmy nagle na etapie, że jego sprzeciw oznacza, że nie zadbałby o własne dziecko (to nie jest dziecko kobiety, tylko dwójki ludzi)...to trochę odlecieliśmy i wydaje mi się, że to jednak próba wytłumaczenia pazerności płci przeciwnej

353 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-04-28 08:23:57)

Przecież te Panie które można kupić za perfumy po 1500 są naprawdę tanie ! smile
Dlatego to jest śmieszna dyskusja.
Żona, dzieci kosztują więcej.
A czas poświęcamy mężczyźnie jako strazniczka domowego ogniska kosztem swojej kariery to setki tysięcy złotych które mogłaby w tym czasie zarobić  kobieta.
Ale przecież nikt nikogo nie zmusza do posiadania rodziny.

354

Ja się zgadzam, dlatego lepiej nie mieć żony i dzieci big_smile

355

Be. napisał/a:

Ja się zgadzam, dlatego lepiej nie mieć żony i dzieci big_smile

Całkowicie popieram smile W twoim wypadku to naprawdę lepiej żebyś się nie rozmnażał smile

356

Ela210 napisał/a:

Równouprawnienie jest polisą którą pozwala kobiecie na samodzielność i samostanowienie.

Taka ciekawostka, że rządzący Polską wyszli feministkom naprzeciw i w nowej ustawie o obronie Ojczyzny objęli ogół kobiet obowiązkiem wojskowym, czyli w praktyce zakazem opuszczania kraju w razie ogłoszenia odpowiedniego stanu wyjątkowego. No i w różnych mediach społecznościowych jest teraz spory ból dupy, że jak to ja Grażyna nie będę mogła uciec do innego kraju? lol
Oczywiście z tego obowiązku/zakazu wyłączone są kobiety ciężarne, matki nieletnich dzieci ale to chyba w kręgach feministycznych jeszcze tylko bardziej je rozjuszyło wink

357

No niestety feministki dzisiaj to ugrupowanie na poziomie plaskoziemcow...

358

Ela210 napisał/a:

Natomiast jak ma być w związku seks to mogą być dzieci. A dzieci to zdanie na łaskę  mężczyzny latami bo pampersy kosztują więcej niż perfumy.
To jest naprawdę  proste.

O to to to, dlatego, panowie, pamietać: żeby nie wyladować tak że subskrypcja skończy się po kilku latach bo płatności są rozłożone na min. 26 lat wink

359

Proporcjonalnie do ilości rządzących na najwyższym  szczeblu jest kobiet w wojsku i tak.
Są dyskusje czy za takiego czy innego prezydenta amerykańskiego wybuchlaby wojna
Ja myślę że oprócz Reagana to tylko Hillary Clinton by nie była naiwna.
Bidena też nie jest ale on zbiera pokłosie Trumpa.
Zwykle wojny to ambicje starych facetów którzy już nie mogą  cieszyć się z seksu i reperują ego rozróbą wysyłać na front młodych.
A Ty byś chciał jeszcze  kobiety w to wciagać Snake big_smile
Przecież wiesz że wartość bojową kobiet jest słaba, chyba że w kontrwywiadzie;)
A ktoś musi urodzić dzieci po wojnie..

360

Dlatego trzeba pracować nad inkubatorami, a wtedy faceci sobie zostaną w domach ciężko harując kiedy ich kobiety pójdą obijać się na front. Mmm taka kobieta żołnierz-twardzielka, ale by mi skórę przetrzepala po powrocie z boju, mrrrau.

361

Ela210 napisał/a:

To nie ja, to nowa ustawa, która właśnie weszła w życie.

Ela210 napisał/a:

Przecież wiesz że wartość bojową kobiet jest słaba, chyba że w kontrwywiadzie;)

A w tej kwestii będę się mógł wypowiedzieć "z pierwszej ręki" za miesiąc jeśli wytrzymasz wink

Ela210 napisał/a:

A ktoś musi urodzić dzieci po wojnie..

Biorąc pod uwagę chęć do rodzenia dzieci u współczesnych Polek, to żadna różnica. Może ta ustawa coś zmieni lol

362

Dobra, to gdybyśmy mieli stworzyć np 5-osobowe komando forumowiczek, to kogo byśmy tam posłali?

363

Mamy duże wsparcie z Polski, a to jest ważne. Polacy są wspaniali, chetnie wezme ktoregos na meza, ostatnio jeden z nich przywiózł kilka paczek do mojego mieszkania, pomogłam mu wnieść kilka i na koniec poprosiłam w żart czy zasłużyłam chociaż na masaż stóp, zgodził się i został ze mną jeszcze 20 minut i dokladnie wymasowal i wycalowal moje stopy, to bylo wspaniale. Tutaj mezczyzni sa bardziej otwarci niz u nas na Ukrainie smile

364 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-28 11:59:46)

Ciekawe do którego trolla należy to nowe multikonto z posta wyżej tongue

365

Be. napisał/a:

Dobra, to gdybyśmy mieli stworzyć np 5-osobowe komando forumowiczek, to kogo byśmy tam posłali?

To zależy czy to ma być komando karne ,czy elitarne do zadań specjalnych i czy spisane z góry na straty czy powrót z misji wchodzi w grę .

366 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-28 12:12:18)

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Haha  Ciekawa jestem, co na samą myśl o tym zawodowi wojskowi, gdyby miało dojść do powszechnej mobilizacji i przyszło im zarządzać sztabem rozhisteryzowanych bab big_smile Przecież większość będzie kulą u nogi. Nie mówię o sobie tongue

367

KoralinaJones napisał/a:
Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Haha  Ciekawa jestem, co na samą myśl o tym zawodowi wojskowi, gdyby miało dojść do powszechnej mobilizacji i przyszło im zarządzać sztabem rozhisteryzowanych bab big_smile Przecież większość będzie kulą u nogi. Nie mówię o sobie tongue

Tu norweskie doświadczenia są interesujące ,tyle że w krajach skandynawskich obywatelki/obywatele znacznie częściej chętnie i świadomie dobrowolnie podejmują obowiązek służby .
W Norwegi koszary są mieszane  kobiety mieszkają i dzielą pomieszczenia z facetami ,nie ma podziału na żeńskie męskie izby,tylko na początku tego doświadczenia były problemy teraz podobno spokój i wszyscy zadowoleni ,u nas to raczej trudniej chyba by było .

368

paslawek napisał/a:

Tu norweskie doświadczenia są interesujące ,tyle że w krajach skandynawskich obywatelki/obywatele znacznie częściej chętnie i świadomie dobrowolnie podejmują obowiązek służby .
W Norwegi koszary są mieszane  kobiety mieszkają i dzielą pomieszczenia z facetami ,nie ma podziału na żeńskie męskie izby,tylko na początku tego doświadczenia były problemy teraz podobno spokój i wszyscy zadowoleni ,u nas to raczej trudniej chyba by było .

Izrael jest chyba jedynym państwem na świecie, które nakłada obowiązek służby wojskowej na kobiety. Ale tam kobiety odbywają przeszkolenie, zdaje mi się że jedynie krótsze w czasie niż mężczyźni.
Tak z ciekawości:
http://cejsh.icm.edu.pl/cejsh/element/b … 6-4008.pdf

369 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2022-04-28 12:26:02)

Ela210 napisał/a:

Bagiennik Ty naprawdę nie rozumiesz podstawowych zasad damsko męskiego świata.
A podobno biolog z Ciebie  smile
Szczodrość jako cecha charakteru, a nie sama majętnosć jest cnotą męską.
Sama nie wymagam drogich prezentów od mężczyzny a perfumy kupowałam sobie sama będąc w związku też. Tu chodzi o gotowość łożenia na partnerkę.
Bez dostrzezenia takiej gotowości niezależnie jak faktycznie będzie przebiegał ten podział dóbr żadna kobieta nie potraktuje poważnie mężczyzny jako potencjalnego osobnika który zrobi jej brzuszek i powinien opiekować się potomstwem.
I nieważne jakie ma zasoby, ważne czy jest chęć ich poświęcenia.
Dlatego często to samce budują gniazda i dopiero wtedy zapraszają tam samice.
Chyba inaczej jest u gatunków gdzie samice są na tyle samodzielne, gdzie po kopulacji  odgryza się  samcowi łeb? smile
No i wtedy problem wydatków  ma on "Z glowy" tak dosłownie raczej smile
Więc chyba w jakąś feministkę celujesz:)

Elu, ale zdajesz się nie dostrzegać pewnego niuansu. Owszem, takie prezenty (i nawet droższe) mogą być dawane, ale przy tej skali już absolutnie nie można mówić że kobiecie się coś takiego należy i że ma prawo oczekiwać takich prezentów. Nikt nie ma i nikomu się nie należy! Przy tej skali to już może być co najwyżej dobra wola faceta i jego indywidualna chęć nadzwyczajnego okazania uczuć/ wdzięczności za coś kobiecie. Niemożność czy nawet niechęć wręczenia takiego akurat prezentu kobiecie w żaden sposób nie może być rozpatrywana ani przez pryzmat braku odpowiedniej wielkości uczucia ani w kwestiach prowadzących do dyskryminacji. I jeśli kobieta ma tu inne zdanie, to wybacz ale zdecydowanie i z pełną świadomością wchodzi w szufladkę materialistki, rozpatrującej przez pryzmat kasy kwestie, które nie powinny być tak rozpatrywane.

I a propos tych cen: uważam że przykład telefonu za 2 koła był absolutnie z doopy, bo raz że średnia cena smartfona operuje w znacznie wyższych obszarach niż średnia cena perfum, a dwa że smartfon jest urządzeniem tak powszechnym i tak wielofunkcyjnym (a przez to wszechstronnie przydatnym, o obecności w naszym codziennym życiu znacznie bardziej umotywowanej niż perfumy za 1,5 koła) że naprawdę nieporozumieniem było wmontowanie go w tę dyskusję.

370

Odkąd pamiętam zawsze kobiety podlegały obowiązkowi służby wojskowej w warunkach wojny. Tak było i jest, dlatego nie rozumiem czym tu się ekscytować. Mobilizacja dotyczy każdego obywatela Polski, z wyjątkiem jakiegoś tam wieku, kobiet w ciązy i matek z maleńkimi dziećmi. Są grupy zawodowe które specjalnie będą powoływane do wojska gdy zajdzie taka potrzeba; Lekarki, pielęgniarki, programistki, psycholożki.

371 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-28 12:29:29)

Nie, nie, podlegały kobiety posiadające określony zawód, to jest lekarki, pielęgniarki, ale nie że wszystkie jak leci.
Nie wiem czy to jest dobry pomysł.

372

Salomonka napisał/a:

Odkąd pamiętam zawsze kobiety podlegały obowiązkowi służby wojskowej w warunkach wojny. Tak było i jest, dlatego nie rozumiem czym tu się ekscytować. Mobilizacja dotyczy każdego obywatela Polski, z wyjątkiem jakiegoś tam wieku, kobiet w ciązy i matek z maleńkimi dziećmi. Są grupy zawodowe które specjalnie będą powoływane do wojska gdy zajdzie taka potrzeba; Lekarki, pielęgniarki, programistki, psycholożki.

Moja żona ma wyższy stopień wojskowy ode mnie smile

373

paslawek napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Ale czy Twoja żona nie jest przypadkiem lekarzem?

374

Nowe_otwarcie napisał/a:

Elu, ale zdajesz się nie dostrzegać pewnego niuansu. Owszem, takie prezenty (i nawet droższe) mogą być dawane, ale przy tej skali już absolutnie nie można mówić że kobiecie się coś takiego należy i że ma prawo oczekiwać takich prezentów. Nikt nie ma i nikomu się nie należy! Przy tej skali to już może być co najwyżej dobra wola faceta i jego indywidualna chęć nadzwyczajnego okazania uczuć/ wdzięczności za coś kobiecie. Niemożność czy nawet niechęć wręczenia takiego akurat prezentu kobiecie w żaden sposób nie może być rozpatrywana ani przez pryzmat braku odpowiedniej wielkości uczucia ani w kwestiach prowadzących do dyskryminacji. I jeśli kobieta ma tu inne zdanie, to wybacz ale zdecydowanie i z pełną świadomością wchodzi w szufladkę materialistki, rozpatrującej przez pryzmat kasy kwestie, które nie powinny być tak rozpatrywane.

Problem w tym, że nie każdy mężczyzna ma problem z problemem ceny prezentu i kupienie takiego o jakiej cenie perfum mowa nie stanowi poczucia bycia wykorzystanym przez rzekomą materialistkę tongue

375 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2022-04-28 12:34:13)

Nieprawda. Obowiązkowi temu podlega KAŻDY OBYWATEL POLSKI.

Ustawa o powszechnym obowiązku obrony RP z 1967 roku z późniejszymi zmianami:

"Obowiązkowi służby wojskowej, w zakresie określonym w niniejszej ustawie, podlegają obywatele polscy, począwszy od dnia, w którym kończą osiemnaście lat życia, do końca roku kalendarzowego, w którym kończą pięćdziesiąt pięć lat życia, a posiadający stopień podoficerski lub oficerski - sześćdziesiąt trzy lata życia".

Wyjątki w poprzedniej ustawie zawarto w art. 58. w punkcie trzecim. Według starych regulacji obowiązkowi służby wojskowej nie podlegają kobiety w ciąży oraz w okresie sześciu miesięcy od porodu, sprawujące opiekę nad dziećmi do lat 16 (w nowej ustawie do 18 lat) czy nad osobami obłożnie chorymi.

"Powszechnemu obowiązkowi obrony podlegają wszyscy obywatele polscy zdolni ze względu na wiek i stan zdrowia do wykonywania tego obowiązku. Obywatel polski będący równocześnie obywatelem innego państwa nie podlega powszechnemu obowiązkowi obrony, jeżeli stale zamieszkuje poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej"

376 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-28 12:37:13)

KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Jest ,kiedyś szukaliśmy jej książeczki wojskowej to się zdziwiła i ucieszyła jak dziecko ,że jest kapitanem rezerwy.
smile

Co tam ja skromny marynarz lądowy big_smile

377

paslawek napisał/a:
Be. napisał/a:

To zależy czy to ma być komando karne ,czy elitarne do zadań specjalnych i czy spisane z góry na straty czy powrót z misji wchodzi w grę .

Mimo wszystko kobiet na straty spisywać nie można, przecież zawsze się do czegoś przydadzą. Także zdecydowanie musi to być elitarna jednostka.

(Tylko czekałem aż podlapiesz)

Ja bym zaproponował LL

378

Dobra, ja tych przepisów nie śledzę i nieszczególnie chce mi się to czytać, ale to gdzie w takim razie różnica i o co ten krzyk? big_smile
Bo teraz jest tak.

Art. 3. 1. Obowiązkowi obrony Ojczyzny podlegają obywatele polscy zdolni ze względu na wiek i stan zdrowia do
wykonywania tego obowiązku. Obywatel polski będący równocześnie obywatelem innego państwa nie podlega obowiąz-
kowi obrony, jeżeli stale zamieszkuje poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej.
2. W ramach obowiązku obrony Ojczyzny obywatele polscy są obowiązani do:
1) pełnienia służby wojskowej, z wyłączeniem osób, o których mowa w art. 5 ust. 2 i 3,
2) wykonywania obowiązków wynikających z nadanych przydziałów mobilizacyjnych i pracowniczych przydziałów mobili-
zacyjnych,
3) pełnienia służby w jednostkach zmilitaryzowanych,
4) wykonywania świadczeń na rzecz obrony
– na zasadach i w zakresie określonych w ustawie.
Dziennik Ustaw – 6 – Poz. 655
Art. 4. 1. Podstawowym sposobem spełniania obowiązku obrony Ojczyzny jest pełnienie służby wojskowej.
2. Spełnianie obowiązku służby wojskowej może nastąpić również przez odbywanie służby zastępczej.
3. Spełnianie obowiązku służby wojskowej ma pierwszeństwo przed innymi rodzajami obowiązku obrony Ojczyzny.
Art. 5. 1. Obowiązkowi pełnienia służby wojskowej, w zakresie określonym w niniejszej ustawie, podlegają obywatele
polscy, począwszy od dnia, w którym kończą 18 lat życia, do końca roku kalendarzowego, w którym kończą 60 lat życia,
a posiadający stopień podoficerski lub oficerski – 63 lat życia.
2. Obowiązkowi służby wojskowej nie podlegają osoby wymienione w ust. 1, które zostały uznane ze względu na
stan zdrowia za trwale niezdolne do tej służby.
3. Obowiązkowi służby wojskowej nie podlegają kobiety w ciąży oraz w okresie 6 miesięcy po porodzie, a także osoby:
1) sprawujące opiekę nad dziećmi do lat 8;
2) sprawujące opiekę nad:
a) dziećmi od lat 8 do 18,
b) osobami obłożnie chorymi,
c) osobami, wobec których orzeczono trwałą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym na podstawie ustawy
z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2021 r. poz. 266, 1535 i 1621),
d) osobami, wobec których orzeczono całkowitą niezdolność do pracy oraz samodzielnej egzystencji na podstawie
ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 2022 r.
poz. 504),
e) osobami zaliczonymi do znacznego stopnia niepełnosprawności w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r.
o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2021 r. poz. 573 i 1981
oraz z 2022 r. poz. 558)
– jeżeli osoby te wspólnie z nimi zamieszkują i opieki tej nie można powierzyć innym osobom.

379

Właśnie, smile Tak było i jest i nie rozumiem o co ten cały harmider?

380

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:

Jest ,kiedyś szukaliśmy jej książeczki wojskowej to się zdziwiła i ucieszyła jak dziecko ,że jest kapitanem rezerwy.
smile

Co tam ja skromny marynarz lądowy big_smile

Ja to raczej Szeregowiec Benjamin big_smile

381

Witam. Nie czytałam wszystkich postów, bo nie mam tyle czasu, ale opowiem trochę o moich doświadczeniach z Ukrainkami i to już sprzed 10 lat, kiedy byłam we Włoszech.Wlosi mówili na nie, że.sa łatwe, cwane, chcą się błyskawicznie wzbogacić kosztem krzywdy innych ludzi. Bardzo dużo tych, które tam były to twierdziły, że są wdowami, a mąż z dziećmi był na Ukrainie. Polowały na żonatych facetów. Z tego co ja tam widziałam to 2 na tysiąc były można powiedzieć dosyć ładne i w porządku . Tutaj natomiast parę lat temu mój znajomy był samotny i chciał kogoś poznać. Koledzy poznali go z Ukrainka. Ładna co prawda nie była, ale bardzo obrotna. Pół mieszkania mu wyniosła. Od tego czasu odechciało mu się cudzoziemek. A teraz w dzisiejszych.czasach chodzi do nas na zakupy taki pan co jest z Ukrainką. Najpierw wykończył swoją żonę. A potem związał się z tą Ukrainka, która była u nich służąca. Ona strasznie go traktuje. Tylko na niego krzyczy kup to, kup tamto. Wcale mi go nie żal. Polki by sobie nie znalazł tutaj, bo wszystkie za dobrze go znają. Znam też parę fajnych Ukrainek. Jedna handluje.bielizna. Lubię u niej kupować, bo zawsze dobrze doradzi itd. Kto tam chce za żonę Ukrainkę to niech. ma. Niektórzy nie uwierzą, dopóki sami się nie przekonają.

382

KoralinaJones napisał/a:
Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Oni nic na to albowiem w wojskach operacyjnych czyli zawodowych kobiety stanowią 5 % stanu liczebnego, a w wojskach obrony terytorialnej już 15%. No teraz jest to być może nawet 20 %. Co oznacza, biorąc pod uwagę strukturę i specyfikę WOT, że co piąty żołnierz obrony terytorialnej biegający normalnie po polach i lasach z karabinem i 20 kilogramowym plecakiem jest kobietą. Podstawą jednostką w WOT jest 12 osobowa sekcja, więc przeciętnie są w niej 2 kobiety. Również na stanowiskach dowódczych. Mogę rozwinąć strukturę sekcji żebyś mogła sobie pomyśleć czy do którejś funkcji nie pasuje ci kobieta:
- dowódca sekcji,
- z-ca dowódcy,
- saper,
- starszy saper,
- strzelec wyborowy,
- starszy strzelec wyborowy,
- strzelec UKM (Uniwersalny Karabin Maszynowy),
- celowniczy RPG (Ręczny Granatnik Przeciwpancerny),
- radiotelegrafista,
- starszy radiotelegrafista,
- strzelec/medyk,
- strzelec/starszy medyk

383 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-28 13:16:28)

Snake napisał/a:

Mogę rozwinąć strukturę sekcji żebyś mogła sobie pomyśleć czy do którejś funkcji nie pasuje ci kobieta:
(...)
- strzelec wyborowy,
- starszy strzelec wyborowy,

Uważam, że pasuje bardzo. Nikt tak nie potrafi ustrzelić faceta jak kobieta smile

384 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-28 13:23:20)

Jeśli rzeczywiście kobiety od początku podlegają obowiązkowi wosjkowemu, to nic tylko się cieszyć. Przyznam szczerze, że nawet nie byłem tego świadomy. Przy najbliżsej okazji za to wypiję.
Bo czemuż to niewiasty miałyby się uchylać od służby? Wystarczyłoby pójść w ślady takiej Ludmiły Pawliczenko(mniejsza o narodowość) smile

Odnosząc się po raz ostatni do tych nieszczęsnych prezentów:

1. Nie czuje się w obowiązku nikomu takowych sprawiać, to jest jedynie kwestia mojej woli i/lub ochoty, aby komuś sprawić przyjemność.
2. Jeśli ktokolwiek będzie ode mnie wprost tego WYMAGAŁ,(tym bardziej cześto i regularnie), to raczej się nie dogadamy( nie mówię tutaj o spornsoringu, bo to oczywiste)
3. Tak samo, jesli będzie twierdził, że cena prezentu(odpowiednio wysoka) świadczy dopiero o moim zaangażowaniu i pokazuje, kim ta osoba dla mnei jest.
4. Niezależnie od tego, ile zarabiam wydawanie STOSUNKOWO znacznej sumy na pewne KONKRETNE towary wydaje mi się przesadą, tym bardziej, jeśli mają za niedługi czas być wymienione(telefony)
    albo nie wiadomo czemu służą, poza czysto utilitarnymi rzeczami(ubrania, buty, kosmetyki, bagaż, zegarki, telefony, biżuteria, noże, scyzoryki itp). Będzie to tym silniejsze, jeśli generuje to
    np dodatkowe śmieci, w postaci elektronicznych odpadów.
5. Prędzej takie prezenty będą dla mnie oczwystą formą pokazania, że mi na kimś zależy, jeśli będę wiedział, że jednak zdecydowanie inne rzeczy, przyciągnęły i zatrzymały partnera przy mnie.
    Inaczej mówiąc: nie chcę, aby partnerka uważała, iż sprawienie jej przyjemności czy pokazanie jak bardzo jest dla mnie wyjątkowa opierało się przede wszystkim na prezentach stricte materialnych,
    bo prezenty niejedno mają imię smile

Tyle smile

edit: Ustrzelić? Zatem Ludmiła pasuje jak znalazł smile

385

Be. napisał/a:
paslawek napisał/a:
Be. napisał/a:

Mimo wszystko kobiet na straty spisywać nie można, przecież zawsze się do czegoś przydadzą. Także zdecydowanie musi to być elitarna jednostka.

(Tylko czekałem aż podlapiesz)

Ja bym zaproponował LL

Tylko 5 trudny wybór smile Nie kierując się sympatiami i "podpadnięciem"tylko pewnymi cechami to
1.Noben
2.LL
3.Cat Lady
4. ML1111
5.Symbi

386

Myślałem, że noben to facet. Tak czy siak uważam, że Twój wybór jest niemal perfekcyjny. Faktycznie z 5 takimi naraz to nawet stary Be. by miał nie najłatwiej.

387

Żeby tylko niektóre się między sobą nie pozabijały smile

388

bagienni_k napisał/a:

Nie przesadzajmy smile spróbuj się wtrącić jak się sprzeczają
zobaczysz jak zgodnie Cię popędzą

389

paslawek napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Nie przesadzajmy smile spróbuj się wtrącić jak się sprzeczają
zobaczysz jak zgodnie Cię popędzą

Nic tak nie jednoczy jak wspólny wróg tongue

390 Ostatnio edytowany przez Be. (2022-04-28 22:20:59)

CatLady to jedna z niewielu osób na tym forum, które mi nigdy nie podpadły. Co to musi być za kobieta. Lepsza pewnie nawet od Ukrainek.

Edit: Snake, whaaat?

Posty [ 326 do 390 z 784 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 13 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polak szuka Ukrainki na żonę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024