Nie rób tego sobie.
Wiele książek jest pisanych przez amatorów, którzy piszą dla komercji.
Zamiast porządkować zrobisz większe zamieszanie.
Znajdź kogoś z certyfikatem psychoterapeuty i umów się na spotkanie.
Niektórymi couchami można sobie krzywdę zrobić.
Od jakiego psychopaty chcesz się uwolnić?
Jak uważasz narzeczonego za psychopatę to oddaj mu pierścionek po prostu może?
Napisałam tutaj akurat o moim pierwszym chłopaku , który był do tego stopnia zazdrosny , że zabraniał mi wszystkiego. Przeszkadzało mu że mam znajomych ( w większości to byli koledzy , ale z facetami lepiej się dogaduje ) , kiedy szłam na spotkanie z koleżanką , on dzwonił do niej pytając czy na pewno jestem umówiona z nią , oczywiście nawet jak to potwierdziła , on dalej nie wierzył . Wyszłam na spotkanie z przyjaciółką nie minęło pięć minut a co widzą moje oczy ? Mojego chłopaka , który zwolnił się wcześniej z pracy , żeby zobaczyć czy na pewno się spotkałam z nią ... No i zamiast spotkać się we dwie, to był z nami i on ... Był strasznie kontrolujący , na każdej imprezie kiedy tańczyłam sama na parkiecie kiedy tylko zbliżył się do mnie jakiś koleś ( również po prostu tańczący ) to mój były zawsze pojawiał się obok w przeciągu sekundy pląsając koło mnie niczym wąż i pokazując że ja jestem z nim . Zabronił mi chodzić głównymi ulicami miasta kiedy szłam do niego do domu - żeby faceci się na mnie nie patrzyli . Odciął mnie od wszystkiego a wzamian za to spotykaliśmy się tylko z jego znajomymi . A potem kiedy byłam tylko i wyłącznie dla niego i nie miałam nawet do kogo gęby otworzyć - to nagle zaczęło mu nie pasować we mnie mnóstwo rzeczy. To o tym związku mówiłam , i to po tym właśnie związku mam dziwne jazdy w głowie .