Niesprawiedliwość w relacjach z kobietami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niesprawiedliwość w relacjach z kobietami

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 69 ]

Temat: Niesprawiedliwość w relacjach z kobietami

Cześć. Chcę poruszyć niezwykle ciekawy temat. Zauważyłem ogromną nierówność w świecie randek w zależności od płci. Mam 30 lat i pewne porównanie z tym co było kiedyś.
W czasach gdy stale łącze nie gościło w prawie każdym domu w Polsce i gdy nie było smartfonów faceci nie mieli większych problemów z pójściem na randkę. Pamiętam jak wystarczyło wejść na czat, pogadać z dziewczyną i po godzinie umawiało się na spotkanie. W serwisie fotka też szło dość prosto się umówić. Warto dodać, że przed 2010 rokiem środowiska były bardziej hermetyczne. Co znaczy, że kobiety nie miały takich zasięgów jak obecnie. Bez wychodzenia z domu wiele kobiet ma możliwość kontaktu z bardzo atrakcyjnym fizycznie facetem. Kiedyś mało która na takiego trafiała. Internet w sztuczny sposób rozszerza zasięgi kobiet.

Znajoma wytknęła. że kobiety mają prawo mieć wymagania, przebierać i nie ma nic złego w tym, że rozmawiają z jednym, spotykają się z nim, poznają innego i tego pierwszego olewają.
Tylko, że dawniej takich sytuacji nie było w takiej ilości jak w czasie korzystania z portali randkowych.

Przeciętny facet na portalu randkowym nie ma właściwie wyboru. Może się w ciągu roku umówić co najwyżej z 2-3 kobietami. Za to przeciętna kobieta ma setki opcji. To już jest niesprawiedliwe. Gdyby nie internet takich absurdów by nie było.

Mam znajomą ważącą 90kg przy 158cm wzrostu. Z twarzy też zbyt atrakcyjna nie jest. Ale wiecie co? Olała całkiem dobrze wyglądającego kolegę bo gdy złapał anginę źle się czuł i nie chciał z nią się spotkać. Oznajmiła mu, że w takim razie mu dziękuje, ale ona ma 100 chętnych na portalu randkowym i go olała. Ot tak.

W normalnym świecie bez tindera taka dziewczyna z tak trywialnego powodu by nie zakończyła relacji. A tu proszę chociaż sama niezbyt atrakcyjna to ma dużo innych potencjalnych facetów to wybrzydza. Czy to jest ok?

Inna znajoma napisała, że problemem współczesnych facetów jest zle nastawienie. Przedmiotowo traktują laski i uważają, że kobiety im się należą. Dodała również, że nie każdy musi być w związku i uprawiać seks. Sporo dziewczyn ma podobne podejście do niej. Tylko skoro są takie mądre czemu same nei zrezygnują ze związków, czy seksu? Skoro ich zdaniem nie każdy musi?
Poza tym to kobiety bardziej przedmiotowo traktują mężczyzn. Pisza z jednym, odezwie się atrakcyjniejszy, pierwszego oleją. Spotkają się z drugim, potem napisze jeszcze ciekawszy to tego drugiego również oleją. Ponadto kobiety nie tylko uważają, że facet im się należy, ale do tego przystojny i oczywiście jeszcze przypisują sobie prawo do przebierania. Nasuwa się pytanie jak to możliwe że kobiety nie dostrzegają nieprawidłowego podejścia, zaś wytykają je mężczyznom, którzy mają o wiele mniejsze oczekiwania?
Roszczeniowa postawa kobiet - chcę przystojnego faceta i mam prawo przebierać VS postawa mężczyzn - chcę poznać dziewczynę. Która z nich bardziej jest przedmiotowa?

Dodatkowo, faceci nie mają parcia by znaleźć majętną partnerkę. Nawet jak różowa nie ma pieniędzy, mieszkania czy samochodu nie skreśla ją. Odwrotnie jest w drugą stronę, brak sukcesów zawodowych i finansowych często sprawia że mężczyzna będzie samotny i odrzucany przez dziewczyny.

Mężczyźni są mniej wymagający odnośnie wyglądu, nie wybrzydzają. Mężczyźni nie mają (tak jak kobiety) jednego ustalonego kanonu piękna. Na każdą różową znajdzie się facet który będzie uważał ją za ładną. Przykładowo:
- wszystkie kobiety lubią tylko wysokich a mężczyźni mają różne gusta, niektóry lubią wysokie, inny niskie;
- kobiety lubią szczupłych, umięśnionych facetów a niebiescy różnie, są tacy co lubią chude, tacy co lubią grube, inni wolą wysportowane itd;
- kobiety zazwyczaj wolą ciemnych brunetów a mężczyźni mają różne gusta, każdy kolor/odcień znajdzie swojego amatora.
Nie trzeba być miss ani wpisywać się w wąskie granice urody by znaleźć wartościowego faceta.

Reasumując, kobiety mają zdecydowanie większe wymagania od mężczyzn, łatwiej im znaleźć partnera, a zarzucają facetom, że to oni mają złe podejście bo uważają, że im się należy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niesprawiedliwość w relacjach z kobietami

Po raz n-ty. hmm

3

No i w czym problem Autorze? Polecam zmienić podejście na:  "bez łaski", tudzież w mowie potocznej "pies buźki wam lizał".

4 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2021-05-22 14:33:39)

jak ktoś chcę to zawsze kogoś pozna, niby kobiety mają taki ogromny wybór a często na tym forum widać że jakości w tych wyborach mało, mniej się przejmuj i analizuj a więcej działaj w terenie, znacznie łatwiej poznać facetowi kogoś w prawdziwym życiu niż tym wirtualnym, jeżeli faceci popełniają jakiś błąd to po prostu zbytnio kobietom nadskakują, płaszczą i klękają, z tego syndromu trzeba wyjść, jak szanujesz siebie to może i opcji jest mniej ale ich jakość znacząco wzrasta, zresztą to działa w obie strony

5

Cześć Viktorian. Chętnie dorzucę swoje 3 grosze. Po pierwsze raczej nie ma co liczyć że jakaś kobieta się z tobą zgodzi. Nikt nie lubi mówić źle o grupie ludzi do której należy. Po drugiej mam nadzieje że zdajesz sobie sprawę że cokolwiek zostanie napisane na tym forum sytuacja się nie zmieni. Takie czasy.

Viktorian napisał/a:

Znajoma wytknęła. że kobiety mają prawo mieć wymagania, przebierać i nie ma nic złego w tym, że rozmawiają z jednym, spotykają się z nim, poznają innego i tego pierwszego olewają.

Wybierać to jedno ale olać po chamsku to drugie. Niestety takich przypadków jak opisujesz jest sporo i nie zapowiada się aby się polepszyło.

Viktorian napisał/a:

Przeciętny facet na portalu randkowym nie ma właściwie wyboru. Może się w ciągu roku umówić co najwyżej z 2-3 kobietami. Za to przeciętna kobieta ma setki opcji. To już jest niesprawiedliwe. Gdyby nie internet takich absurdów by nie było.

Tu się akurat nie zgodzę. Statystyki pokazują że na portalach jest mniej więcej tyle kobiet co mężczyzn wiec żeby tak było każda z tych dziewczyn musiałaby chodzić na randki z 2-3 facetami w roku. Fakt że kobietą łatwiej jest się tam umówić ale nie jest tam aż tak źle.

Viktorian napisał/a:

Mam znajomą ważącą 90kg przy 158cm wzrostu. Z twarzy też zbyt atrakcyjna nie jest. Ale wiecie co? Olała całkiem dobrze wyglądającego kolegę bo gdy złapał anginę źle się czuł i nie chciał z nią się spotkać. Oznajmiła mu, że w takim razie mu dziękuje, ale ona ma 100 chętnych na portalu randkowym i go olała. Ot tak.

Nie fajna osoba. Ale prawda jest taka że jeżeli olała gościa z tak błahego powodu oznacza to że nigdy jej się nie podobał. Pewnie przeżyje szok kiedy samiec którego uważa za godnego niej potraktuje ją tak samo.

Viktorian napisał/a:

W normalnym świecie bez tindera taka dziewczyna z tak trywialnego powodu by nie zakończyła relacji. A tu proszę chociaż sama niezbyt atrakcyjna to ma dużo innych potencjalnych facetów to wybrzydza. Czy to jest ok?

A w nienormalnym świecie możesz w ciągu godziny zobaczyć więcej nagich kobiet niż wszyscy twoi przodkowie aż do małp kiedykolwiek widzieli. Tak już jest z postępem. Czasem ty korzystasz, czasem ktoś inny.

Viktorian napisał/a:

Inna znajoma napisała, że problemem współczesnych facetów jest zle nastawienie. Przedmiotowo traktują laski i uważają, że kobiety im się należą. Dodała również, że nie każdy musi być w związku i uprawiać seks. Sporo dziewczyn ma podobne podejście do niej. Tylko skoro są takie mądre czemu same nei zrezygnują ze związków, czy seksu? Skoro ich zdaniem nie każdy musi?
Poza tym to kobiety bardziej przedmiotowo traktują mężczyzn. Pisza z jednym, odezwie się atrakcyjniejszy, pierwszego oleją. Spotkają się z drugim, potem napisze jeszcze ciekawszy to tego drugiego również oleją. Ponadto kobiety nie tylko uważają, że facet im się należy, ale do tego przystojny i oczywiście jeszcze przypisują sobie prawo do przebierania. Nasuwa się pytanie jak to możliwe że kobiety nie dostrzegają nieprawidłowego podejścia, zaś wytykają je mężczyznom, którzy mają o wiele mniejsze oczekiwania?
Roszczeniowa postawa kobiet - chcę przystojnego faceta i mam prawo przebierać VS postawa mężczyzn - chcę poznać dziewczynę. Która z nich bardziej jest przedmiotowa?

Zapomniałeś o tym że ten przystojny facet musi też być ponadprzeciętnie inteligentny, mieć świetną bajerę, dobrze zarabiać (czy jak to panie ładnie nazywają być zaradnym życiowo) i oczywiście pokazywać że mu zależy (nawet na pierwszym spotkaniu z przypadkową dziewczyną z tindera). Ale oczekiwania to jedno a to na co rzeczywiście mogą sobie pozwolić to co innego.

Viktorian napisał/a:

Dodatkowo, faceci nie mają parcia by znaleźć majętną partnerkę. Nawet jak różowa nie ma pieniędzy, mieszkania czy samochodu nie skreśla ją. Odwrotnie jest w drugą stronę, brak sukcesów zawodowych i finansowych często sprawia że mężczyzna będzie samotny i odrzucany przez dziewczyny.

To akurat czysta biologia. Tak jak każdy facet chce młodej pięknej, zdrowej dziewczyny.

Viktorian napisał/a:

Mężczyźni są mniej wymagający odnośnie wyglądu, nie wybrzydzają. Mężczyźni nie mają (tak jak kobiety) jednego ustalonego kanonu piękna. Na każdą różową znajdzie się facet który będzie uważał ją za ładną. Przykładowo:
- wszystkie kobiety lubią tylko wysokich a mężczyźni mają różne gusta, niektóry lubią wysokie, inny niskie;
- kobiety lubią szczupłych, umięśnionych facetów a niebiescy różnie, są tacy co lubią chude, tacy co lubią grube, inni wolą wysportowane itd;
- kobiety zazwyczaj wolą ciemnych brunetów a mężczyźni mają różne gusta, każdy kolor/odcień znajdzie swojego amatora.
Nie trzeba być miss ani wpisywać się w wąskie granice urody by znaleźć wartościowego faceta.

Gdyby faceci mogli pewnie zachowywali by się tak samo. Nie zapominaj też że biologicznie faceci mają większy popęd seksualny a w związku z tym mniejszą wybredność na początkowych etapach. Ale to z kim się zwiążą na stałe to już inna sprawa.

Viktorian napisał/a:

Reasumując, kobiety mają zdecydowanie większe wymagania od mężczyzn, łatwiej im znaleźć partnera, a zarzucają facetom, że to oni mają złe podejście bo uważają, że im się należy.

Jak napisałem na początku nie ma co liczyć że jakaś kobieta się z tobą zgodzi oraz cokolwiek zostanie napisane na tym forum sytuacja się nie zmieni

6

Ach, no tak. Bo żeby było sprawiedliwie to kobiety powinny równo chodzić do łóżka z każdym napotkanym facetem, bo mieć wymagania to skandal, a posiadanie jakichś cech osobowości (np. bycie niemiłą) to już w ogóle nieludzkie i żadna kobieta nie powinna mieć prawa taka być.

7

No chodzić do łóżka z każdym napotkanym żeby była ta sprawiedliwość i jednocześnie być dziewicą, bo jak się miało za dużo partnerów czy to seksualnych czy w ogóle dużo związków/partnerów to łatwa i tylko do jednego big_smile
Autorze, radzę przyjąć jak jest i żyć, lepiej na tym wyjdziesz. A że życie nie jest sprawiedliwie to inna kwestia, ale tak jest i nic się na to wiele nie poradzi, nie ma w życiu równości i to nie tylko na polu kontaktów damsko-męskich.  I nie jest wcale tak cukierkowo jak piszesz być kobietą, bo i na nas też ciazy presja bycia ładna, zgrabna, wiecznie młoda, taka która urodzi dziecko albo kilka i mnóstwo innych rzeczy, życie big_smile

8

Monoceros napisał/a:

Ach, no tak. Bo żeby było sprawiedliwie to kobiety powinny równo chodzić do łóżka z każdym napotkanym facetem, bo mieć wymagania to skandal, a posiadanie jakichś cech osobowości (np. bycie niemiłą) to już w ogóle nieludzkie i żadna kobieta nie powinna mieć prawa taka być.

Nie chodzi o to by każda kobieta musiała umówić się z każdym kto chce. Miejcie wymagania. Tylko niech nie będą aż takie gigantyczne.

9

Swoją drogą to zadziwiające zjawisko: zarejestrować się na kobiecym forum po to, by narzekać na kobiety, że dokonują wyboru partnerów wedle swego gustu.

10

Wielokropek napisał/a:

Swoją drogą to zadziwiające zjawisko: zarejestrować się na kobiecym forum po to, by narzekać na kobiety, że dokonują wyboru partnerów wedle swego gustu.

Mamy wolność słowa. Nikogo nie obraziłem, zachowuję się kulturalnie.

Zwróciłem uwagę że świat się zmienił. Dawniej wystarczyło, że facet nie straszy wyglądem, a jest ciekawy z charakteru i zawsze miał dziewczynę. Teraz panie śmiało mówią, że facet musi być zarówno atrakcyjny fizycznie jak i być interesujący. Kobiety dokonują wyborów na zasadzie przebierania, a zarzucają facetom, że to ci traktują kobiety przedmiotowo.

Według mnie gdyby zamknąć 20 osobową grupę, 10 facetów i 10 kobiet, gdzie 1 z facetów byłby klasycznie przystojny, a pozostali, niebrzydcy, ale przeciętni, to założę się, że ten najatrakcyjniejszy miałby powodzenie większe niż pozostali razem wzięci. Większa szansa, że on przespałby się z połową kobiet, niż by tamta 9 łącznie zabawiłaby się z 5 dziewczyn.

Zauważyłem, że mężczyźni w kwestii wyglądu są mniej wybredni bo "każda potwora znajdzie amatora" w przypadku mężczyzn to się nie sprawdza.

11

Zacytuj, proszę, ten fragment, w którym zabraniam Ci wypowiadania się, albo imputuję Ci chamstwo. Napisałam jedynie, że Twój wątek (nie pierwszy, myślę, że niestety nie ostatni) jest zadziwiającym zjawiskiem. Tylko tyle i aż tyle.

12

Co jest zadziwiającego w moim wątku? Podzieliłem się jedynie refleksją dotyczącą relacji damsko męskich. Jeśli uważasz, że się mylę, napisz proszę jakie jest Twoje zdanie.

13

Przeczytaj post nr 9, tam odpowiedź na Te pytanie.

14

Ale ja nie narzekam tylko zwracam uwagę na pewne prawidłowości. Co do gustu kobiet, ten jest najczęściej taki sam - przystojny facet brunet z zadbaną brodą, wysportowany, a jednocześnie dobrze zbudowany, wysoki, modnie ubrany.

15 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-05-22 16:24:43)

Wybacz autorze, ale powiedzmy sobie szczerze, jak komus się dobrze wiedze, ma możliwości, powodzenie, w sumie można to odniesc do różnych rzeczy, to po co ma obniżać swoje oczekiwania/wymagania, żeby...no nie wiem, żeby innym nie było przykro? big_smile przykładowo masz możliwość wybrania sobie fajnej pracy, za dobre pieniądze, w miłej atmosferze itd, to ja odrzucisz i obnizysz swoje wymagania żeby innym nie było przykro, że oni tak nie mają big_smile na związki też to się przekłada, jak mam powodzenie i faceci się mną interesują to wybiorę tego najbardziej interesujacego dla mnie, dlaczego mam obniżać swoje wymagania( tak na marginesie nie lubię tego słowa w odniesieniu do wyboru partnera) skoro nie muszę?

Edit: nie przesadzajmy też z tym że większość kobiet ma tylko jeden gust urodowy i w ogóle nie są elastyczne w tej kwestii, kobietom także różni panowie się podobają. Odnosząc się do tego co napisałeś, fakt bardziej podobają mi się bruneci/szatyni, nie musi być wysoki, wolę panów średniego wzrostu, nie musi być zbudowany, może być szczupły może być trochę przy kości, modnie ubrany też nie musi być, lepiej żeby miał swój styl, a nie podążał ślepo za modą itd moj gust co do męskiej urody jest bardzo szeroki i z tego co widzę dookoła siebie, po znajomych kobietach to też tak maja

16

Prawidłowości?
Jak dobrałeś grupę badawczą? Jakie warunki spełniać musiała grupa kontrolna? Czy zadbałeś o rzetelność, trafność doboru osób badanych, ilość osób była statystycznie istotna? Jeśli nie, to dokonujesz nieuprawnionych uogólnień.

17

Przychodzisz na forum kobiet powiedzieć: jesteście takie, owakie, niesprawiedliwe, jesteście nie okej, jesteście płytkie, interesowne, traktujecie mężczyzn przedmiotowo, macie gigantyczne wymagania. Wszystkie jesteście takie same.

Twoja refleksja jest zakrzywiona jakąś goryczą, nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, najwyżej z jakimś wąskim wycinkiem, podajesz dane anegdotyczne, wysnuwasz wnioski o wszystkich kobietach na przykładzie swoich doświadczeń. Zarzucasz 20 milionom kobiet w Polsce dokładnie te same cechy, nie widzisz żadnej kobiety jednostkowo.

Polecam poradź sobie ze swoją traumą i goryczą w jakiś konstruktywny i dorosły sposób, pogadaj z kimś w realu, umów się z 25 dziewczynami w celu sprawdzenia swoich hipotez, idź na terapię, poczytaj wypowiedzi tutaj kobiet, porozmawiaj z kolegami w szczęśliwych związkach, z ojcami. Rozejrzyj się na ulicy i ponotuj ilu facetów z dziewczynami to same adonisy, ile ojców w mieście to tylko wysocy i piękni. I zastanów się czy warto zamykać się w swoim (wyimaginowanym bądź realnym) poczuciu krzywdy.

18

lody miętowe napisał/a:

Wybacz autorze, ale powiedzmy sobie szczerze, jak komus się dobrze wiedze, ma możliwości, powodzenie, w sumie można to odniesc do różnych rzeczy, to po co ma obniżać swoje oczekiwania/wymagania, żeby...no nie wiem, żeby innym nie było przykro? big_smile przykładowo masz możliwość wybrania sobie fajnej pracy, za dobre pieniądze, w miłej atmosferze itd, to ja odrzucisz i obnizysz swoje wymagania żeby innym nie było przykro, że oni tak nie mają big_smile na związki też to się przekłada, jak mam powodzenie i faceci się mną interesują to wybiorę tego najbardziej interesujacego dla mnie, dlaczego mam obniżać swoje wymagania( tak na marginesie nie lubię tego słowa w odniesieniu do wyboru partnera) skoro nie muszę?

Wiesz co zaskoczę Cię. Zgadzam się z Tobą smile

ALEEEEEEEEEE

ok, gdy dziewczyna jest atrakcyjna i w realu ma spore powodzenie, to ok niech przebiera, to naturalne.

Ale jeśli mocno przeciętna panna przebiera jak jakaś modelka to coś jest już nie tak.

Inna sprawa jeśli kobieta ma powodzenie w naturalnym środowisku, a inna jeśli w sposób sztuczny przez internet.

Na portalach randkowych każda laska ma powodzenie, ale to jest sztuczny świat.

Kolejna sprawa, mówi się że kobiety mniej zwracają uwagę na wygląd, że można nadrobić niedoskonałości fizyczne, że najważniejszy charakter, a prawda jest inna. Kobieta ma w zanadrzu innego to tego wcześniej skreśla. Gdyby nie portale randkowe kobiety nie miałyby takich możliwości przebierania, bo te w sposób sztuczny powstają.

19

Ja jestem zbulwersowany dlaczego w "Nowym Ładzie" nie ma nic, żeby rozwiązać tą kwestię.
Powinien być jakiś przydział randek dla singli, które po prostu muszą odbyć i koniec. Oczywiście przepis nie dotyczyłby Jarosława K. i Krystyny P. big_smile

20

Wielokropek napisał/a:

Prawidłowości?
Jak dobrałeś grupę badawczą? Jakie warunki spełniać musiała grupa kontrolna? Czy zadbałeś o rzetelność, trafność doboru osób badanych, ilość osób była statystycznie istotna? Jeśli nie, to dokonujesz nieuprawnionych uogólnień.

Na portalach randkowych pisałem z kont średnich z wyglądu facetów do średnich lasek. Słabo wychodziło. Potem z kont z atrakcyjniejszymi facetami odezwałem się do tych samych lasek i efekt był zupełnie inny, wszystko układało się jak z płatka. Napiszecie to normalne, że osoby atrakcyjniejsze fizycznie mają większe powodzenie. Ok, ale różnica staje się ogromna. Poza tym co z możliwością nadrobienia charakterem? Gdyby nie portale randkowe kobiety by nie wybrzydzały aż tak. No i najważniejsza sprawa, jakoś przeciętne laski mają powodzenie, może nie tak olbrzymie jak te ładne, ale mają. Za to średni faceci w porównaniu do średnich lasek w ogóle nie mają brania smile

Monoceros napisał/a:

Przychodzisz na forum kobiet powiedzieć: jesteście takie, owakie, niesprawiedliwe, jesteście nie okej, jesteście płytkie, interesowne, traktujecie mężczyzn przedmiotowo, macie gigantyczne wymagania. Wszystkie jesteście takie same.

Twoja refleksja jest zakrzywiona jakąś goryczą, nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, najwyżej z jakimś wąskim wycinkiem, podajesz dane anegdotyczne, wysnuwasz wnioski o wszystkich kobietach na przykładzie swoich doświadczeń. Zarzucasz 20 milionom kobiet w Polsce dokładnie te same cechy, nie widzisz żadnej kobiety jednostkowo.

Polecam poradź sobie ze swoją traumą i goryczą w jakiś konstruktywny i dorosły sposób, pogadaj z kimś w realu, umów się z 25 dziewczynami w celu sprawdzenia swoich hipotez, idź na terapię, poczytaj wypowiedzi tutaj kobiet, porozmawiaj z kolegami w szczęśliwych związkach, z ojcami. Rozejrzyj się na ulicy i ponotuj ilu facetów z dziewczynami to same adonisy, ile ojców w mieście to tylko wysocy i piękni. I zastanów się czy warto zamykać się w swoim (wyimaginowanym bądź realnym) poczuciu krzywdy.

Moi koledzy są sami, nie mają dziewczyny. Dziwnym trafem mają identyczne spostrzeżenia do moich. Ale co ja tam wiem, toż to na pewno przypadek smile

21

Misinx,
oplułam monitor. big_smile

Poniżej opinia mądrego mężczyzny, niezbyt atrakcyjnego fizycznie. smile

Jean Paul Sartre napisał/a:

Ważnie jest nie to, co ze mną zrobiono, ale to, co ja sam zrobiłem z tym, co mnie zrobiono.

22

Każdy mądry facet ma problem z kobietami, bo najczęściej atrakcyjność fizyczna nie idzie w parze z rozumem. Za to tępy pan ciacho zbiera atencję u wielu dziewczyn. Ok faceci też polecą na głupią piękność, ale wiedzą że poza ciałem nic nie oferuje, natomiast w przypadku kobiet działa efekt halo, dopisują pozytywne cechy charakteru na podstawie wyglądu.

23

Viktorian napisał/a:

Każdy mądry facet ma problem z kobietami, bo najczęściej atrakcyjność fizyczna nie idzie w parze z rozumem. Za to tępy pan ciacho zbiera atencję u wielu dziewczyn. Ok faceci też polecą na głupią piękność, ale wiedzą że poza ciałem nic nie oferuje, natomiast w przypadku kobiet działa efekt halo, dopisują pozytywne cechy charakteru na podstawie wyglądu.

W przyszłości genetyka rozwiąże ten problem.
Będą odpowiednio mieszane geny tępych ciach z mniej atrakcyjnymi inteligentami.
Ja to się już nie mogę doczekać jak sobie poprawię parę genów big_smile

24

lody miętowe napisał/a:

Edit: nie przesadzajmy też z tym że większość kobiet ma tylko jeden gust urodowy i w ogóle nie są elastyczne w tej kwestii, kobietom także różni panowie się podobają. Odnosząc się do tego co napisałeś, fakt bardziej podobają mi się bruneci/szatyni, nie musi być wysoki, wolę panów średniego wzrostu, nie musi być zbudowany, może być szczupły może być trochę przy kości, modnie ubrany też nie musi być, lepiej żeby miał swój styl, a nie podążał ślepo za modą itd moj gust co do męskiej urody jest bardzo szeroki i z tego co widzę dookoła siebie, po znajomych kobietach to też tak maja

Tam gdzie pogrubiłem to geneza problemów z kobietami. Do dziewczyny napisze facet a,b,c. Facet a nie jest w ogóle w typie, odpada. Ok. Facet b się całkiem z wyglądu podoba, fajnie się z nim pisze. Odzywa się c, najprzystojniejszy, też niezły  charakteru, więc wybór pada na pana c. Co ciekawe ten trzeci mieszka na drugim końcu miasta, pracuje na drugą zmianę, więc w realu raczej by go dziewczyna nie poznała. Tego b są większe szanse. Ale z powodu możliwości to c dostaje szanse.

Tak samo jest w realu. Potem gdzieś człowiek jest między ludźmi, poznaje kobiety, ale one nie biorą go pod uwagę jako faceta, bo mają na tinderze dostęp do tych klasycznie przystojnych.

Nie to faceci mają bardziej różnorodny gust. Kobiety mają zbliżone upodobania. Większe powodzenie mają otyłe kobiety niż panowie z nadwagą. Większe branie mają niskie dziewczyny niż niscy panowie. Większe powodzenie mają przeciętne kobiety niż przeciętni panowie. Gust nie jest różny u pań. Miałem kilka fikcyjnych kont na portalach randkowych i tam jeśli facet na zdjęciu był przystojny to bez względu czy blondyn, czy brunet, czy łagodne rysy, czy bardziej męskie, te same kobiety na nich leciały.

25

Mam rozwiązanie: należy zlikwidować internet. W niektórych krajach próby już trwają.

26 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2021-05-22 16:42:16)

Viktorian napisał/a:

Skoro faceci lecą na głupią piękność wiedząc , że poza ciałem nic nie oferuje, to znaczy, że lecą wyłącznie na ciało i ono im wystarczy, proste.
Jeśli kobiety przystojniakowi dopisują pozytywne cechy osobowości, to znaczy, że ich szukają, inaczej po co miałyby to robić i w ogóle zawracać sobie głowę tym, co się kryje pod ładnym opakowaniem.
Sam pod sobą dołki kopiesz.
W ramach twojego światopoglądu odpowiadam - co nie znaczy, że go podzielam.

27

Viktorian napisał/a:

Tam gdzie pogrubiłem to geneza problemów z kobietami. Do dziewczyny napisze facet a,b,c. Facet a nie jest w ogóle w typie, odpada. Ok. Facet b się całkiem z wyglądu podoba, fajnie się z nim pisze. Odzywa się c, najprzystojniejszy, też niezły  charakteru, więc wybór pada na pana c. Co ciekawe ten trzeci mieszka na drugim końcu miasta, pracuje na drugą zmianę, więc w realu raczej by go dziewczyna nie poznała. Tego b są większe szanse. Ale z powodu możliwości to c dostaje szanse.

Tak samo jest w realu. Potem gdzieś człowiek jest między ludźmi, poznaje kobiety, ale one nie biorą go pod uwagę jako faceta, bo mają na tinderze dostęp do tych klasycznie przystojnych.

Nie to faceci mają bardziej różnorodny gust. Kobiety mają zbliżone upodobania. Większe powodzenie mają otyłe kobiety niż panowie z nadwagą. Większe branie mają niskie dziewczyny niż niscy panowie. Większe powodzenie mają przeciętne kobiety niż przeciętni panowie. Gust nie jest różny u pań. Miałem kilka fikcyjnych kont na portalach randkowych i tam jeśli facet na zdjęciu był przystojny to bez względu czy blondyn, czy brunet, czy łagodne rysy, czy bardziej męskie, te same kobiety na nich leciały.

Właśnie !! Jak żyć panie premierze ? Jak żyć ?? big_smile

28

niepodobna napisał/a:

Skoro faceci lecą na głupią piękność wiedząc , że poza ciałem nic nie oferuje, to znaczy, że lecą wyłącznie na ciało i ono im wystarczy, proste.
Jeśli kobiety przystojniakowi dopisują pozytywne cechy osobowości, to znaczy, że ich także szukają, inaczej po co miałyby to robić.

Nie, po prostu faceci są świadomi, że jeśli dziewczyna poza urodą nic sobą nie reprezentuje to potrafią obiektywnie to stwierdzić. Natomiast kobiety dopisują stado cech i widzą coś czego nie ma.

29

Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Jeśli kobiety przystojniakowi dopisują pozytywne cechy osobowości, to znaczy, że ich także szukają, inaczej po co miałyby to robić.

Nie, po prostu faceci są świadomi, że jeśli dziewczyna poza urodą nic sobą nie reprezentuje to potrafią obiektywnie to stwierdzić. Natomiast kobiety dopisują stado cech i widzą coś czego nie ma.

No ale jeśli są świadomi, że dziewczyna poza urodą nic sobą nie reprezentuje, to czemu na nią lecą?

30

A ja autorowi i podobnym do niego ludziom (płci obojga) współczuję.
Tyle wysiłków a potrzeby ciągle niezaspokojone. To bardzo frustrujące, a i zazdrość (o zawiści nie wspominając) nie pomaga.

31

Wiedzą, że na stałą partnerkę się nie nadaje, więc gdy szukają przygody to się z nią będą chcieli zabawić. Ale lepsze to niż lecenie na przystojniaczka, który choć jest narcyzem, egoistą i bucem
jest przez kobiety odbierany za idealny materiał na stałego chłopaka.

Poza tym o czym my w ogóle mówimy. Przeciętna dziewczyna ma w swoim życiu znacznie więcej seksu i związków od przeciętnego faceta.

32

Viktorian napisał/a:

Wiedzą, że na stałą partnerkę się nie nadaje, więc gdy szukają przygody to się z nią będą chcieli zabawić. Ale lepsze to niż lecenie na przystojniaczka, który choć jest narcyzem, egoistą i bucem

Aha, wiedzą, że na stałą partnerkę się nie nadaje, ale puknąć to czemu nie. To jest ta głębia, już ogarniam.

33 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-05-22 16:56:59)

Wielokropek napisał/a:

A ja autorowi i podobnym do niego ludziom (płci obojga) współczuję.
Tyle wysiłków a potrzeby ciągle niezaspokojone. To bardzo frustrujące, a i zazdrość (o zawiści nie wspominając) nie pomaga.

I to jest całkiem pokaźny elektorat. Aż się dziwię, że żadna strona polityczna nie pomyślała o ich problemach, postulatach. Ciągle tylko jakieś pielęgniarki, albo frankowicze...
big_smile

34

niepodobna napisał/a:
Viktorian napisał/a:

Aha, wiedzą, że na stałą partnerkę się nie nadaje, ale puknąć to czemu nie. To jest ta głębia, już ogarniam.

Nie, za to głębia jest na pewno tam by widzieć u chama i prostaka pozytywne cechy charakteru, których nie ma i olać wszystkich porządnych mężczyzn dla takiego faceta, który poza wyglądem nie ma żadnych atutów.

Głębia z pewnością przemawia przez dziewczyny, które każdemu przeciętnemu facetowi dają na portalach randkowych w lewo i skupiają się tylko na ciastkach, chociaż same są przeciętne.

35

Nie ma to jak wszystkich chłopów wrzucać do jednego męskiego wora i wszystkie baby do jednego kobiecego wora. To są najbardziej "wartościowe" dyskusje.

36

Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:
Viktorian napisał/a:

Nie, za to głębia jest na pewno tam by widzieć u chama i prostaka pozytywne cechy charakteru, których nie ma i olać wszystkich porządnych mężczyzn dla takiego faceta, który poza wyglądem nie ma żadnych atutów.

Głębia z pewnością przemawia przez dziewczyny, które każdemu przeciętnemu facetowi dają na portalach randkowych w lewo i skupiają się tylko na ciastkach, chociaż same są przeciętne.

To zupełnie inaczej niż przeciętni faceci, którzy wyszukują brzydkie, bo to takie glębokie jest i same pozytywne cechy charakteru one mają, czyż nie wink

37

Viktorian napisał/a:

Moi koledzy są sami, nie mają dziewczyny. Dziwnym trafem mają identyczne spostrzeżenia do moich. Ale co ja tam wiem, toż to na pewno przypadek smile

To absolutnie nie jest żaden przypadek .

38

Niech mi ktoś przypomni... Jak się nazywał autor w poprzednim wcieleniu ? big_smile

39

niepodobna napisał/a:

To zupełnie inaczej niż przeciętni faceci, którzy wyszukują brzydkie, bo to takie glębokie jest i same pozytywne cechy charakteru one mają, czyż nie wink

Przeciętni piszą do przeciętnych i poniżej przeciętnych, ale one najczęściej olewają ich bo wolą ciachów.

40 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2021-05-22 17:12:50)

Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Przeciętni piszą do przeciętnych i poniżej przeciętnych, ale one najczęściej olewają ich bo wolą ciachów.

Noo, kiedy żadna z atrakcyjnych nie reaguje, to w końcu piszą do przeciętnych, bo pili. Ale nie myl tego z tolerancją, a tym bardziej gustem, a już tym bardziej z kierowaniem się cechami osobowości.

41

Misinx napisał/a:

Niech mi ktoś przypomni... Jak się nazywał autor w poprzednim wcieleniu ? big_smile

W którym wcieleniu ,"albowiem jest ich wiele"

42

paslawek napisał/a:
Misinx napisał/a:

Nazywam się Legion big_smile

43

paslawek napisał/a:
Misinx napisał/a:

No nie tak dawno.... big_smile Był tu taki wątek. Identyko.

44

niepodobna napisał/a:
Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Noo, kiedy żadna z atrakcyjnych nie reaguje, to w końcu piszą do przeciętnych, bo pili. Ale nie myl tego z tolerancją, a tym bardziej gustem, a już tym bardziej z kierowaniem się cechami osobowości.

Za to przeciętne szukające najbardziej atrakcyjnych są w porządku big_smile

Chodzi o to, że te portale randkwoe sprawiają, że dziewczyny mają za duży wybór Maja po 100 i więcej wiadomości i trudno się przebić. Dlatego powinny zostać zakazane.

45

Misinx napisał/a:

Ja jestem zbulwersowany dlaczego w "Nowym Ładzie" nie ma nic, żeby rozwiązać tą kwestię.
Powinien być jakiś przydział randek dla singli, które po prostu muszą odbyć i koniec. Oczywiście przepis nie dotyczyłby Jarosława K. i Krystyny P. big_smile

Nie martwcie się towarzyszu cool bykowe jest już soon(tm).

46

Misinx napisał/a:

No nie tak dawno.... big_smile Był tu taki wątek. Identyko.

Przecież pan co jakiś czas pojawia się i znika, a raczej zostaje zniknięty.

47

Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:
Viktorian napisał/a:

Chodzi o to, że te portale randkwoe sprawiają, że dziewczyny mają za duży wybór Maja po 100 i więcej wiadomości i trudno się przebić. Dlatego powinny zostać zakazane.

Straśne. smile Bo przecież kiedy nie będą miały wyboru na tych portalach randkowych, to zaczną lecieć na Ciebie i podobnych Tobie frustratów. To tak nie działa. To wy musicie, nie laski smile

48

niepodobna napisał/a:
paslawek napisał/a:
Misinx napisał/a:

a po nocy co tu się wyprawia smile
nawet mnie się ostatnio oberwało smile i bogu ducha winnej jjbp

49

niepodobna napisał/a:
Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Straśne. smile Bo przecież kiedy nie będą miały wyboru na tych portalach randkowych, to zaczną lecieć na Ciebie i podobnych Tobie frustratów. To tak nie działa. To wy musicie, nie laski smile

Ale zrozum, że portale randkowe to sztuczny twór. To nie jest real. To jest cos nienaturalnego i to kobiety tak uwielbiają bo w nienaturalny sposób mają mnóstwo opcji randkowych.
A to jest wymysł, który nie istnieje na prawdę. I dlatego tak chcecie aby te aplikacje istniały. Wtedy nie miałybyście bez wychodzenia z domu 100 chętnych na randkę, trzeba byłoby się postarać, wyjść do ludzi a i tak mniej kandydatów byłoby niż przez internet.

50

Znerx napisał/a:
Misinx napisał/a:

Nie martwcie się towarzyszu cool bykowe jest już soon(tm).

Ale to nie rozwiązuje problemu autora big_smile Mało tego. "Bykowe" będzie tworzyło dodatkową presję big_smile

51

Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:
Viktorian napisał/a:

Ale zrozum, że portale randkowe to sztuczny twór. To nie jest real. To jest cos nienaturalnego i to kobiety tak uwielbiają bo w nienaturalny sposób mają mnóstwo opcji randkowych.
A to jest wymysł, który nie istnieje na prawdę. I dlatego tak chcecie aby te aplikacje istniały. Wtedy nie miałybyście bez wychodzenia z domu 100 chętnych na randkę, trzeba byłoby się postarać, wyjść do ludzi a i tak mniej kandydatów byłoby niż przez internet.

Ja akurat mam gdzieś, czy te aplikacje będą istniały, nie używam i ani mnie one ziębią, ani grzeją.

52

Viktorian napisał/a:

Ale zrozum, że portale randkowe to sztuczny twór. To nie jest real. (...)

Dlatego zarejestrowałeś się na forum. Ot, logika.

53

niepodobna napisał/a:
Viktorian napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Ja akurat mam gdzieś, czy te aplikacje będą istniały, nie używam i ani mnie one ziębią, ani grzeją.

ok ale mnóstwo kobiet używa tego j jak normalnie poznałyby może 15 zainteresowanych przez rok, tak mają w 7 dni ponad 100. Więc kobiety uwielbiają takie portale bo mają łatwo.
Ciekawe czy gdyby portale miały zasadę że to panie muszą 1 pisać, a faceci by je traktowali tak jak kobiety mężczyzn na portalach, to czy by kobiety podobne wątki nie zakładaly smile

54

Misinx napisał/a:

Ale to nie rozwiązuje problemu autora big_smile Mało tego. "Bykowe" będzie tworzyło dodatkową presję big_smile

Znajdą się też chętne do uniknięcia opodatkowania. lol

55 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-05-22 17:36:34)

Mnie w tych wątkach zawsze dziwi to zdanie że "jakby kobiety miały mniejszy wybór to bym miał szanse". Czy wynika z tego że takich panów by zadowalało że dziewczyna jest z nimi z braku laku, innych opcji i desperacji? Bo ja myslalam ze celem jest raczej poznać dziewczynę która serio będzie nami zainteresowana

56

jjbp napisał/a:

Mnie w tych wątkach zawsze dziwi to zdanie że "jakby kobiety miały mniejszy wybór to bym miał szanse". Czy wynika z tego że takich panów by zadowalało że dziewczyna jest z nimi z braku laku, innych opcji i desperacji? Bo ja myslalam ze celem jest raczej poznać dziewczynę która serio będzie nami zainteresowana

Nie o to chodzi. Zobacz, bez portalu randkowego dziewczyna ma mniej potencjalnych facetów. O wiele mniej. Więc ma się większe szanse. A tak nawet w realu przeciętnego faceta kobieta oleje  gdyż na tinderze ma dostęp do klasycznych przystojniaków. Po prostu laski na portalach skupiają się na tych najatrakcyjniejszych i potem zwykły facet jest odrzucany. Bez takiego dostępu zwykłemu facetowi byłoby prościej zainteresować sobą. A tak dziewczyny odrzucają każdego kto nie wpisuje się w kanon współczesnego piękna.

57

paslawek napisał/a:
niepodobna napisał/a:
paslawek napisał/a:

a po nocy co tu się wyprawia smile
nawet mnie się ostatnio oberwało smile i bogu ducha winnej jjbp

Oj tak, to był jakiś rage mode big_smile za dnia wcielenia są subtelniejsze wink

58 Ostatnio edytowany przez Viktorian (2021-05-22 17:52:19)

Jako nastolatek sądziłem, że dla kobiet wygląd faceta ma drugorzędne znaczenie. Najważniejszy jest bowiem charakter. A potem przeżyłem silny wstrząs odkrywając jak istotną rolę odgrywa szata zewnętrzna przy wyborze partnera. Boli mnie to tym bardziej, że od dziecka wmawia się, iż to faceci są płcią kierującą się w znacznej mierze wyglądem, kobiety zaś w większym stopniu zwracają uwagę na wnętrze. Portale randkowe są zmorą naszych czasów bo umożliwiają kobietom kontakt z największymi ciachami.

59

Viktorian napisał/a:

Jako nastolatek sądziłem, że dla kobiet wygląd faceta ma drugorzędne znaczenie. Najważniejszy jest bowiem charakter. A potem przeżyłem silny wstrząs odkrywając jak istotną rolę odgrywa szata zewnętrzna przy wyborze partnera. Boli mnie to tym bardziej, że od dziecka wmawia się, iż to faceci są płcią kierującą się w znacznej mierze wyglądem, kobiety zaś w większym stopniu zwracają uwagę na wnętrze. Portale randkowe są zmorą naszych czasów bo umożliwiają kobietom kontakt z największymi ciachami.

No za czasów naszych ojców i dziadków to wystarczyło, że facet założył spodnie rozporkiem do przodu. Ale technologia poszła do przodu big_smile Nie ma zmiłuj.

60

Misinx napisał/a:
Viktorian napisał/a:

No za czasów naszych ojców i dziadków to wystarczyło, że facet założył spodnie rozporkiem do przodu. Ale technologia poszła do przodu big_smile Nie ma zmiłuj.

Problem w rym, że kobiety mają łatwiej, a mężczyźni trudniej, to jest ta niesprawiedliwość.

Kiedyś facet by znaleźć dziewczynę miał trudność 5/10, kobieta by poznać faceta 4/10. Dzisiaj facet mowa o przeciętnym ma 9/10, a panna 1/10. I to mnie bardzo frustruje.
Zdaniem kobiet to użalanie się, łatwo jednak tak mówić gdy im jest niezwykle prosto o 2 połowę, a facetowi nigdy w historii świata nie było tak ciężko.

61

To jest Twój n-ty wątek, w którym na wszystkie strony, nie bacząc na opinie innych, obracasz swe poglądy. Czy poza wylaniem jadu i/lub zabawą masz jakiś cel prezentowania swego, tego samego od dawna, stanowiska?

62

Jak n-ty wątek jak jestem tu od dzisiaj?

Możecie uważać, że to co mówię nie jest prawdą. Zakłamanie rzeczywistości nic nie da. To jak wejść na dach i skoczyć wierząc, że się poleci. Czy wierzysz w grawitację, czy nie i tak spadniesz.
Możesz wątpić w to co piszę, ale gdy wejdziesz na portal randkowy przekonasz się jak jest. Wstaw zdjęcie przeciętnej kobiety, na drugim koncie przeciętnego faceta, na trzecim przystojnego.
Założę się, że największe powodzenie uzyska kobieta, potem przystojny, a z niemal zerowym wynikiem na końcu będzie średni koleś.

63

Żałosne.

64

Ale jakie prawdziwe.

65 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-22 18:16:03)

https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=116729
ten wątek jest w bardzo podobnej tematyce i uważam go za w miarę wartościowy ze względu na Autora co się nie za bardzo przejął dyktatem i magią portali randkowych tymi wszystkimi BMI rankingami czarnymi tabletkami i innymi pierdołami i znalazł dziewczynę po prostu.

Posty [ 1 do 65 z 69 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niesprawiedliwość w relacjach z kobietami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024