50 dowodów że pandemia jest oszustwem! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » 50 dowodów że pandemia jest oszustwem!

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 215 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-06-16 09:36:00)

Temat: 50 dowodów że pandemia jest oszustwem!

Widzę coraz więcej ludzi, którzy zaczynają uświadamiać sobie prawdę. Politycy straszyli nas wirusem, którego śmiertelność miała wynosić nawet 10%. Po kilku miesiącach, gdy koronawirus został dogłębnie przebadany okazuje się, że zostaliśmy okłamani, a koronawirus wcale nie jest taki groźny.
Wiem, że niektórzy ludzie z poczucia obowiązku pilnie przestrzegają zaleceń politykówi i to, co piszę może im się wydawać szokujące, ale to sama prawda poparta opiniami wybitnych lekarzy i wirusologów.
Wszystkie ciekawostki i linki źródłowe do nich znajdziesz na stronie nieregulaminowy link
Proszę wejdźcie na tę stronę i przeczytajcie cały artykuł o pandemii i o tym, co następnego się szykuje (a nie będzie to przyjemne).

50 dowodów że pandemia jest oszustwem:

1. Nowe badanie serologiczne przeprowadzone w hrabstwie Santa Clara w Kalifornii przez Uniwersytet Stanforda wykryło przeciwciała u 50 do 85 razy większej liczby osób, niż wcześniej szacowano. To wskazuje na śmiertelność COVID-19 w granicach od 0,12% do 0,2%, lub nawet mniej (śmiertelność porównywalna do ciężkiej grypy). Według byłego izraelskiego ministra zdrowia, profesora Yorama Lassa, nowy wirus korony jest mniej niebezpieczny niż grypa, a godziny policyjne zabiły więcej ludzi niż wirus.
2, Wielka Brytania usunęła COVID-19 z listy niebezpiecznych chorób zakaźnych, ponieważ ogólny wskaźnik umieralności jest „ogólnie niski”.
3, W nowym arkuszu informacyjnym WHO pisze, że zgodnie z obecną wiedzą COVID-19 rozprzestrzenia się wolniej niż grypa (o około 50%), oraz że bezobjawowe przenoszenie COVID-19 jest znacznie niższe niż w przypadku grypy.
4. Model z Imperial College London przewidywał od 250 000 do 500 000 zgonów „przez” COVID-19 dla Wielkiej Brytanii. Jednak autorzy badania przyznali teraz, że wiele z tych zgonów nie jest dodatkowych, ale są częścią normalnej rocznej umieralności w Wielkiej Brytanii wynoszącej 600 000 osób rocznie.
5. Wiele doniesień medialnych o młodych i zdrowych ludziach umierających na COVID-19 okazało się fałszywymi: wielu z tych młodych ludzi albo nie zmarło z powodu COVID-19 i byli już poważnie chorzy (np. z powodu niezdiagnozowanej białaczki), albo w rzeczywistości mieli 109 zamiast 9 lat.
6. Jak zauważają dwaj profesorowie Ioannidis i Bhakdi, kraje jak Korea Południowa i Japonia, które nie wprowadziły zaostrzeń dla obywateli, doświadczyły niemal zerowej śmiertelności związanej z COVID-19, podczas gdy statek wycieczkowy Diamond Princess miał ekstrapolowaną śmiertelność, tj. na poziomie lub poniżej poziomu sezonowej grypy lub silnego przeziębienia.
7. Wiele klinik w Europie i USA pozostało silnie niewykorzystanych lub prawie pustych podczas szczytu COVID-19, a w niektórych przypadkach musiano odsyłać personel do domu. Liczne operacje i terapie zostały anulowane, w tym niektóre przeszczepy narządów i badania przesiewowe w kierunku raka.
8. Brytyjski Guardian przytacza badania, zgodnie z którymi zanieczyszczenie powietrza może być „kluczowym czynnikiem” przyczyniającym się do śmierci z COVID-19. Na przykład 80% zgonów w czterech krajach miało miejsce w najbardziej zanieczyszczonych regionach (w tym w Lombardii i Madrycie). Zobacz mapę zanieczyszczenia na stronie źródłowej.
9. Nawet 50% wszystkich dodatkowych zgonów mogło być spowodowane nie przez COVID-19, ale przez skutki wprowadzonych restrykcji, panikę i strach. Na przykład leczenie zawałów serca i udarów mózgu zmniejszyło się nawet o 60%, ponieważ wielu pacjentów nie odważyło się już pójść do szpitala.
10. Szpitalna lekarz z hiszpańskiego miasta Malaga pisze na Twitterze, że ludzie częściej umierają na skutek paniki i zapaści systemu niż na wirusa. Ogromna ilość ludzi, którzy napływają do szpitala z przeziębieniem, grypą i ewentualnie z COVID-19 doprowadziła do załamania się procedur. Nowe danej z Wielkiej Brytanii pokazują, że obecnie około 2000 osób tygodniowo umiera w domu nie z powodu COVID-19, ale ponieważ nie mogą lub nie chcą korzystać z systemu opieki zdrowotnej. Są to głównie pacjenci z nagłymi przypadkami jak zawał serca czy udar, a także osoby przewlekle chore. Naukowcy z Austrii doszli do wniosku, że w marcu zmarło tam więcej osób z powodu nieleczonych zawałów serca, niż z powodu COVID-19.
11. Jeśli chodzi o sytuację we Włoszech: większość mediów błędnie informuje, że we Włoszech dochodzi do 800 zgonów z powodu korona-wirusa dziennie. W rzeczywistości prezydent włoskiej ochrony cywilnej podkreśla, że zgony są „z koronawirusem, a nie z powodu koronawirusa”. Innymi słowy, osoby te zmarły i dodatkowo zostały pozytywnie przetestowane.
12. Organizacje charytatywne ostrzegają, że „znacznie więcej ludzi” umrze z wyniku restrykcji ekonomicznych podjętych z powody pandemii, niż z samego COVID-19. Prognozy przewidują teraz, że od 35 do 65 milionów ludzi popadnie w absolutną biedę, a wielu z nich grozi głód.
13. W 2019 r. badanie WHO pokazało, że “jest niewiele lub nawet w ogóle nie ma dowodów naukowych” na skuteczność takich środków, jak „dystans społeczny”, ograniczenia podróży czy blokady. Nie ma również dowodów naukowych na skuteczność maseczek na twarz u osób zdrowych lub bezobjawowych. Wręcz przeciwnie, eksperci ostrzegają, że takie maski utrudniają normalne oddychanie i mogą stać się “źródłem rozprzestrzeniania się zarazków“.
14. Politycy nie przestrzegają nakazów noszenia maseczek, które sami wprowadzili. Wyciekł film, na którym prezydent Niemiec ściąga maskę zaraz gdy kamera zostaje wyłączona. Zobacz film na nieregulaminowy link
15. Producent zestawu testowego COVID-19 stwierdza, że powinien on być wykorzystywany wyłącznie do celów badawczych, a nie do zastosowań diagnostycznych, ponieważ nie został jeszcze klinicznie zatwierdzony.
16. Twórca tego testu, Kary Mullis, laureat nagrody Nobla, stwierdził, że test RT-PCR absolutnie nie nadaje się do wykrywania wirusów, bo nie jest testem specyficznym, tylko wskazuje na obecność pewnej sekwencji białek, która może pojawić się w organizmie w bardzo różnych okolicznościach np. w zakażeniu chlamydiami, mykoplazmą, grypą lub innym wirusem.
17. Na zlecenie prezydenta Tanzanii – Johna Magufuli, przeprowadzono testy na obecność koronawirusa na kozach oraz owocach papai. Okazało się, że zarówno kozy, jak i owoce otrzymały pozytywne wyniki testu!
18. Test na koronawirusa nie daje wyników binarnych (pozytywny lub negatywny), ale wynik z pewnego continuum. Każdy test wychodzi w pewnym stopniu pozytywny i negatywny jednocześnie, a tylko od polityków zależy gdzie postawią granicę. W różnych krajach te standardy są różne. Laboratoria badawcze mogą dowolnie manipulować czułością testu i w ten sposób otrzymać na zamówienie taką liczbę zakażonych, jaka jest im potrzebna.
19. Aż 80% pozytywnych wyników tego testu to wyniki fałszywie pozytywne. Oznacza to, że jeśli w telewizji słyszymy, że zakażonych jest 10 tys. osób, to tak naprawdę może ich być tylko 2 tys.!
20. Obserwowany szybki wzrost nowych infekcji wynika prawie wyłącznie z faktu, że liczba testów gwałtownie wzrosła w czasie (zobacz wykres na stronie źródłowej). Tak więc w rzeczywistości nigdy nie nastąpiło wykładnicze rozprzestrzenianie się koronawirusa. Podane liczby dotyczące nowych infekcji ukrywają fakt, że liczba nowych infekcji spada od około początku lub połowy marca.
21. Dyrektor Departamentu Zdrowia w Illinois potwierdził, że nawet śmiertelnie chore osoby, które wyraźnie umierają z innej przyczyny, ale które wykazują pozytywny wynik testu na obecność nowego koronawirusa przed lub po śmierci, są rejestrowane jako zgony z powodu COVID-19.
22, Według ujawnionego protokołu austriackiej grupy zadaniowej do spraw koronawirusa, kanclerz Kurz domagał się w marcu, aby ludność „bardziej bała się” infekcji lub śmierci rodziców lub dziadków. Dokument strategiczny niemieckiego Federalnego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, który również ujrzał światło dzienne, wzywa do prowadzenia kampanii strachu psychologicznego, którą rzeczywiście wdrożyli politycy i media.
23. Szwajcarski rząd twierdził że sytuacja w południowej Szwajcarii czyli bezpośrednio przy Włochach jest dramatyczna ale miejscowi lekarze zaprzeczyli – sytuacja nie jest w żadnym przypadku dramatyczna.
24. W internecie pojawiła się akcja pod tagiem #filmyourhospital, gdzie ludzie z całego świata, nagrywają szpitale w swojej okolicy. Okazuje się, że są one puste jak nigdy!
25. Wielu seniorom w szwedzkich domach opieki zamiast leczenia COVID-19 podawany jest paliatywny koktajl z morfina, która hamuje oddychanie i prowadzi do śmierci – pisze tvp.info. To aktywna eutanazja – wskazuje prof. geriatrii Yngve Gustafson.
26. Zdaniem naukowców koronawirus SARS-CoV-2 nie mógł powstać naturalnie. Profesor Luc Montagnier, francuski wirusolog, zdobywca nagrody Nobla za odkrycie wirusa HIV, powiedział że po przeprowadzeniu szczegółowych badań uzyskał całkowitą pewność, że wirus powstał w laboratorium.
27. O tym, że pandemia była planowana świadczy też wiele innych przesłanek np. ćwiczenia w zakresie kontroli rozprzestrzeniania się koronawirusa, które zorganizowano w Wuhan na dwa miesiące przed pojawieniem się pierwszych zachorowań.
28. Miesiąc przed wybuchem pandemii Fundacja Billa Gatesa zorganizowała „Event 201″, który był symulacją przebiegu pandemii wirusa, a dokładniej mówiąc – właśnie koronawirusa.
29. Ceremonia otwarcia Igrzysk Olimpijskich dokładnie zobrazowała obecną pandemię - zobacz zdjęcia na stronie.

Więcej dowodów oraz zdjęcia, filmy i wykresy zobacz na stronie nieregulaminowy link

Wiem, że trudno w to wszystko uwierzyć, skoro w telewizji od miesięcy słyszymy zupełnie inną wersję, ale zastanówcie się, komu powinniśmy bardziej ufać - politykom, czy naukowcom i lekarzom? Proszę nie dajmy się nabierać politykom. Kopiujcie i przeklejajcie ten tekst wszędzie gdzie się da i wysyłajcie znajomym. Przeczytajcie cały artykuł na nieregulaminowy link
Jeśli się nie obudzimy, politycy nigdy nie przestaną wykorzystywać naszej niewiedzy i naiwności, a na jesień zorganizują nam jeszcze większą epidemię strachu i jeszcze więcej ludzi umrze z powodu kryzysu i niewydolności szpitali!

Jesteś tu w celach dyskusyjnych czy marketingowych? Umieszczanie reklam na naszym Forum jest płatne.
Moderatorka Cyngli

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-06-16 09:36:29)

Odp: 50 dowodów że pandemia jest oszustwem!

nieregulaminowy link to nie jest dla mnie dobre zrodlo informacji. Wolalabym linki do tych badan, ktore wymieniasz lub tekst tych badan.
Nie mowie, ze to nie jest prawda. Mowie, ze potrzebuje dowodow.

3

Znałem człowieka który zmarł na covid-19. Ta choroba to nie mit, a zagrożenie nie jest wirtualne. Rządy wykorzystują je do zasilania paniki i spacyfikowania społeczeństwa, to prawda, ale twierdzenie że Covid-19 jest niezarazliwy i niegroźny jest nadużyciem. To jest realne zagrożenie i ludzie na nie umierają. Nie jacyś tam ludzie gdzieś tam w świecie, a realne osoby z krwi i kości mieszkające w naszej okolicy.

4

EEhh te teorie spiskowe. Już jakiś czas temu było głośno o tych "argumentach" i większość została pięknie obalona.

5

Mojej przyjaciólki mąż 24 kwietnia zmarl na koronawirusa w szpitalu.
Mieli takie plany ! Chcieli kupić dom w Bieszczadach, bo on był miłosnikiem gór i wspinaczek. Rozmawiałysmy tylko raz po jego śmierci, bo ona nie może mówić mimo, że jest na lekach. Wszyscy razem chodzilismy do szkoły, potem jeździliśmy na żagle i spędzliśmy razem wakacje, a teraz go już nie ma. Zostawił dwoje dzieci.
Mój drugi kolega wyszedł ze szpitala w połowie maja. Cudem go uratowali. Spotkalam go w ubiegłym tygodniu. Cień mężczyzny. Płuca zniszczone, nie wiadomo czy wróci do pracy.

Co ty za pierdolety ludziom wmawiasz !?

6

Zgadzam się z tobą prawie w każdym punkcie.
To pandemia strachu nam zagraża i załamanie gospodarcze.
Nikt nie mówi, że nie ma wirusa, tylko, że nie jest on tak niebezpieczny jak nam wmówiono.
Ale.....nie mam pewności czy Covid-19 nie jest przykrywką dla czegoś dużo bardziej groźnego.
Na jesieni pewnie będzie druga odsłona i dalsze ograniczenia wolności.
Covid-19 uświadomił mi, że ludzie mało cenią sobie wolność i są strasznymi egoistami (oczywiście nie wszyscy).
Plus logiczne myślenie jest na wymarciu.
Ostatnio dostałam litanię jak to nieodpowiedzialnie ludzie sobie chodzą po ulicach zamiast siedzieć w domu. Osoba, która mnie uświadamiała wykorzystuje to, że pracuje w budżetówce i siedzi (odpowiedzialnie) na chorobowym. Ciekawe co by się wydarzyło, gdyby wszyscy przestali chodzić do pracy;)

7 Ostatnio edytowany przez Znerx (2020-06-21 21:31:15)

kejt38 napisał/a:

Ale.....nie mam pewności czy Covid-19 nie jest przykrywką dla czegoś dużo bardziej groźnego.

- ekspansja Chin w Afryce,
- konflikt Turecko-Grecko-Libijsko-Syryjsko-itd... o złoża gazu/ropy odkryte na morzu Śródziemnym,
- niskie ceny ropy i bankrutująca Rosja,
- rozpychanie się biurokratów z UE - w kierunku superpaństwa rządzonego z Brukseli,
- migracja muzułmanów do Europy,
- kryzys gospodarczy wywołany zamykaniem gospodarek/2 falą wirusa (która, bo pewnie już nikt nic za szybko nie zamknie, może się okazać groźniejsza w skutkach),
- lewacka rewolucja w USA.

edit:
- postęp technologiczny (AI, robotyzacja) który w perspektywie wyrzuci większość ludzi z rynku pracy (i to pewnie za naszego życia),
- starzenie się społeczeństw w krajach rozwiniętych,
- coś tam jeszcze pewnie mógłbym dopisać.

Świat to jedna wielka beczka prochu, naprawdę nie trzeba szukać dodatkowych spisków.

8

Straszny wirus nie odwiódł od wzywania rezerwistów na ćwiczenia wojskowe. Liczba wykrywanych przypadków zarażeń wciąż duża, a od 15-stgo czerwca, po ponad 3 miesięcznej przerwie znowu do koszar przybywają przypadkowi ludzie z różnych części kraju, którzy po zakończeniu zabawy rozjadą się do domów, ale wcześniej przez parę dni pomieszkają razem w ciasnych pokojach, bez zachowywania tzw. "dystansu społeczenego".
Czy minister zdrowia już interweniował u ministra obrony, stwierdzając, że ten drugi chyba upadł na głowę?

9

Kejt, a ja polecam, żebyś spotkała i porozmawiała z kimś, kto przeszedł pełnoobjawową wersję zakażenia. Oni już nie chojrakują tylko wprost mówią, że to były dramatyczne chwile.
Ja jestem egoistką, bo nie chcę, zeby ktoś mnie zaraził.
Znajomy wrócił do biura po kilku miesiącach na HO i teraz całe biuro jest na kwarantannie, bo się okazało, że mają zakażonych.

10 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-06-22 19:20:41)

" Ku Pamięci"
Tu leży bojownik antymaseczkowy,
odważny był młodzian i na śmierć gotowy.
Więc umarł na covid biedaczek za młodu,
a nieśli go jak starego nogami do przodu.
Gdy żył ten biedaczek to się denerwował,
maskę zamiast nosić do kieszeni chował.
Na forach ogłaszał że covid to ściema,
a dzisiaj biedaka pośród nas już nie ma.

11

Janix2 napisał/a:

" Ku Pamięci"
Tu leży bojownik antymaseczkowy,
odważny był młodzian i na śmierć gotowy.
Więc umarł na covid biedaczek za młodu,
a nieśli go jak starego nogami do przodu.
Gdy żył ten biedaczek to się denerwował,
maskę zamiast nosić do kieszeni chował.
Na forach ogłaszał że covid to ściema,
a dzisiaj biedaka pośród nas już nie ma.

Jeśli myślisz to co napisałeś to nic ci już nie pomoże.
Każdemu wedle jego potrzeb.

12

kejt38 napisał/a:

O ja biedny, już po mnie. Jedyna nadzieja że zabójcze promieniowanie z anten 5G zabije wirusa.

13

Janix2 napisał/a:
kejt38 napisał/a:

O ja biedny, już po mnie. Jedyna nadzieja że zabójcze promieniowanie z anten 5G zabije wirusa.

Wybacz. Szkoda mojego czasu:)

14

Wiecie co, ja trochę spinałam wcześniej, ale teraz mam kolejnych znajomych z podejrzeniem covidu. Tylko teraz nikt już tego tak nie rozgłasza i ciężko się doprosić o badania, nawet jeżeli miało się bezpośredni kontakt z zarażonym.

15

Lady Loka napisał/a:

Tylko teraz nikt już tego tak nie rozgłasza i ciężko się doprosić o badania, nawet jeżeli miało się bezpośredni kontakt z zarażonym.

Ooo, czyli w tej materii nic się nie zmienia w podejściu władz?

16

Snake napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Tylko teraz nikt już tego tak nie rozgłasza i ciężko się doprosić o badania, nawet jeżeli miało się bezpośredni kontakt z zarażonym.

A skąd. Przynajmniej w małopolsce.
Znajomy siedzi na kwarantannie, ma ognisko zakażeń w pracy, ale nie chcą go przebadać, bo mieszka w mieście obok, więc w sumie to jego miasto zamieszkania powinno być odpowiedzialne za badania, a oni nie chcą go zbadać dopóki nie będzie miał objawów. W pracy u niego przebadali wszystkich, którzy mieszkają w "mieście głównym" i jest coraz więcej pozytywnych wyników, ale on zamiast zrobić badanie i wiedzieć czy może wyjść z domu czy nie, siedzi na 14dniowej kwarantannie z żoną i małym dzieckiem.
Tylko to się spoko mówi, ale przykładowo, jeżeli on byłby pozytywny, to musieliby przebadać też jego rodziców, z którymi się widział, jego rodzeństwo, rodziców żony, rodzeństwo żony, a to już widocznie za dużo środków, więc lepiej nie robić nic.

To teraz pomyślcie z iloma ludźmi powielającymi powyższy przykład możemy się codziennie spotykać. Bo jeżeli znajomy byłby pozytywny to miał mozliwość zakażenia swoich rodziców, a rodzice przekazać to dalej, bo przecież rodzice normalnie wychodzą, nikt ich nie trzyma na kwarantannie. I tak dalej i tak dalej. Przeraża mnie to. Wydaje mi się, że wcześniej jednak, w marcu, kwietniu, było to może z większą ilością paniki, ale też to badanie by miał pewnie szybciej zrobione.

17

Lady Loka napisał/a:
Snake napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A skąd. Przynajmniej w małopolsce.
Znajomy siedzi na kwarantannie, ma ognisko zakażeń w pracy, ale nie chcą go przebadać, bo mieszka w mieście obok, więc w sumie to jego miasto zamieszkania powinno być odpowiedzialne za badania, a oni nie chcą go zbadać dopóki nie będzie miał objawów. W pracy u niego przebadali wszystkich, którzy mieszkają w "mieście głównym" i jest coraz więcej pozytywnych wyników, ale on zamiast zrobić badanie i wiedzieć czy może wyjść z domu czy nie, siedzi na 14dniowej kwarantannie z żoną i małym dzieckiem.
Tylko to się spoko mówi, ale przykładowo, jeżeli on byłby pozytywny, to musieliby przebadać też jego rodziców, z którymi się widział, jego rodzeństwo, rodziców żony, rodzeństwo żony, a to już widocznie za dużo środków, więc lepiej nie robić nic.

To teraz pomyślcie z iloma ludźmi powielającymi powyższy przykład możemy się codziennie spotykać. Bo jeżeli znajomy byłby pozytywny to miał mozliwość zakażenia swoich rodziców, a rodzice przekazać to dalej, bo przecież rodzice normalnie wychodzą, nikt ich nie trzyma na kwarantannie. I tak dalej i tak dalej. Przeraża mnie to. Wydaje mi się, że wcześniej jednak, w marcu, kwietniu, było to może z większą ilością paniki, ale też to badanie by miał pewnie szybciej zrobione.

Tak jest od początku. Gdzieś czytałem artykuł o facecie który był miesiąc na kwarantannie, bo miał decyzję o nałożeniu kwarantanny, a nikt nie chciał wydać decyzji o jej zdjęciu. Przez ten miesiąc nikt mu nie zrobił badania. Komuś innemu nałożyli kwarantannę i pacjent zmarł zanim ktoś się nim znów zainteresował. Ale najważniejsze że nie zmarł na COVID-19, bo nikt nie zrobił testu.

18 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-06-23 10:00:08)

Snake napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Plan władz jest prosty: tam, gdzie nie musimy, bo nie ma objawów, tam nie testujemy, dzięki czemu nie mamy nowych przypadków i można odtrąbić sukces, jak świetnie sobie radzimy z koronawirusem ;-)

Uważam, że ratuje nas wciąż niezidentyfikowany „factor x”, dzięki któremu mamy mniej przypadków objawowych, ciężkich zachorowań i zgonów, bo na instytucje i procedury państwowe liczyć nie możemy.

19

Tylko ten dpadek ilosci zhonów w PL troche nie pasuje do epidemii. Moze trzeba jeszcze troche poczekac, mozy cześć zakazonych ktorzy przechodzą bezobjawowo bedzie miec dopiero długafalowo problemy zdrowotne - fsltem jest natomiast, ze w skali kraju ani zgonów nie przybyło, ani łózek w szpitalach nie brak.

20

Zastanawia mnie odporność na wirusa powszechnie znanych ludzi, zamieszkujących nasz nieszczęsny kraj. Złapał go ostatnio A.Małysz, który jak twierdzi, czuje się dobrze, a wcześniej minister środowiska i jeden ogólnie mało szanowany, szczeciński radny. Ciężko z pamięci wymienić więcej chorych z kwitem po teście.
Ale celebrytów zaraza jakoś nie tyka - inaczej zrobiłby jeden z drugą aferę medialną na skalę galaktyki. Poza tym, to wydają się oni grupą zwiększonego ryzyka, z uwagi na mnogość kontaktów społecznych i ponadprzeciętną skłonność do podróżowania, nawet jeżeli chodzi już teraz tylko o terytorium RP.

21

A bezdomni? Czyz nie są bardziej narażeni, nie maja chorób wspólistniejących, nie są niedożywieni i klapa. Covid ich nie wybija.

22

foggy napisał/a:

A bezdomni? Czyz nie są bardziej narażeni, nie maja chorób wspólistniejących, nie są niedożywieni i klapa. Covid ich nie wybija.

Nie poruszam się środkami komunikacji masowej ale od kolegi wiem, że jeśli taki przeciętny przedstawiciel pojawi się w środku komunikacji, to nie ma kłopotów z zachowaniem tzw. dystansu społecznego wink

23

Mirko_81 napisał/a:

Ale celebrytów zaraza jakoś nie tyka - inaczej zrobiłby jeden z drugą aferę medialną na skalę galaktyki. Poza tym, to wydają się oni grupą zwiększonego ryzyka, z uwagi na mnogość kontaktów społecznych i ponadprzeciętną skłonność do podróżowania, nawet jeżeli chodzi już teraz tylko o terytorium RP.

Skąd o tym możesz wiedzieć? Nie każdy "celebryta" musi podać te informacje do opinii publicznej to raz... a dwa, teraz gdy wszystko było wstrzymane, to nawet celebryci siedzieli na tyłku.

24

Niestety nie jest to wymysł ani bzdura. Bardzo bym sobie tego życzyła, marzę o szpitalu i wzroku ludzi sprzed epidemii.
Chciałabym także przestać nosić strój ochronny, który rani mi każdego dnia twarz. Chciałabym przestać z uporem maniaka mierzyć temperaturę i zastanawiać się czy mój partner przeze mnie nie zachoruje.

25

Tak na marginesie włoski urząd statystyczny podał dane dotyczące śmiertelności we Włoszech dla I kwartału 2020 roku - 165 tysięcy zgonów. Dla I kwartału 2019 roku - 185 tysięcy. Ktoś coś wie o ubiegłorocznej epidemii we Włoszech? Co to za zmowa milczenia?

26 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2020-06-25 20:14:22)

Snake napisał/a:

Tak na marginesie włoski urząd statystyczny podał dane dotyczące śmiertelności we Włoszech dla I kwartału 2020 roku - 165 tysięcy zgonów. Dla I kwartału 2019 roku - 185 tysięcy. Ktoś coś wie o ubiegłorocznej epidemii we Włoszech? Co to za zmowa milczenia?

Za chwilę okaże się, że świat walczy z czymś czego nie ma.
W stanach za marzec  podobna umieralność do 2019 r.
A na nas policja z sanepidem poluje w sklepach i daje mandaty za durne maseczki, w których przy tej temperaturze można się udusić. Czas rozliczyć władzę, Duda na początek do odstrzału w wyborach.

27

To ciekawe co było w tych trumnach, które tak masowo wywozili we Włoszech, skoro rok temu nic takiego w mediach się nie pojawiało.

Wiecie, dużo ludzi tak kozaczy. Ale ci, którzy faktycznie przeszli ciężko covid jakoś kozaczyć przestali. Albo realnie zobaczyli co to jest, albo cóż, są martwi.

28

Lady Loka napisał/a:

Wiecie, dużo ludzi tak kozaczy. Ale ci, którzy faktycznie przeszli ciężko covid jakoś kozaczyć przestali. Albo realnie zobaczyli co to jest, albo cóż, są martwi.

Ciężki przebieg każdej choroby zazwyczaj nie jest fajny i może źle się skończyć. Największa umieralność na Covid jest w grupie od 60+, gdzie ze względu na obciążenia wiekiem każda infekcja dróg oddechowych jest zagrożeniem. Zapalenie płuc to jedna z najczęstszych przyczyn umierania ludzi w podeszłym wieku. Takie zwykłe zapalenie płuc, które to zwykłe zapalenie może mieć różne przyczyny łącznie z tzw. przyczynami nieustalonymi. Każda przebyta infekcja dolnych dróg oddechowych prowadzi do trwałych zmian w płucach, które to zmiany są przyczyną gorszego przebiegu przy kolejnych infekcjach.
Natomiast na poziomie społecznym zagrożeniem są takie choroby, które mają swój wyraz w krzywych śmiertelności wieloletnich.

29

No właśnie jakos nie tylko starsi ludzie umoerali, Snake.

Sorry, ja wiem, że jesteśmy polakami i szukanie teorii spiskowych mamy we krwii i każdemu się wydaje, że tylko on jeden wpadł na to, jaka to wielka teoria spiskowa i jak to korona nie istnieje, ale serio uważacie, że cały świat by się przeorganizował, bo takie miał ktoś widzimisię?

Przecież już teraz się mówi, że nie wróci to, co już było. Nie w 100%. Nie tak bardzo. Światowi specjaliści nie szukaliby leku albo szczepionki, gdyby to była taka bzdura. Co innego gdyby jedno państwo sobie wymyśliło, a co innego, kiedy mamy panikę na całym świecie.

30

Lady Loka napisał/a:

Sorry, ja wiem, że jesteśmy polakami i szukanie teorii spiskowych mamy we krwii i każdemu się wydaje, że tylko on jeden wpadł na to, jaka to wielka teoria spiskowa i jak to korona nie istnieje, ale serio uważacie, że cały świat by się przeorganizował, bo takie miał ktoś widzimisię?

Przecież już teraz się mówi, że nie wróci to, co już było. Nie w 100%. Nie tak bardzo. Światowi specjaliści nie szukaliby leku albo szczepionki, gdyby to była taka bzdura. Co innego gdyby jedno państwo sobie wymyśliło, a co innego, kiedy mamy panikę na całym świecie.

Może ktoś ma w tym interes aby robić tą panikę, a media mają dodatkowy żer i tematy. Snake przedstawił oficjalne dane które obrazują jasno umieralność rok do roku i to z państwa które zdawało się mieć poważny problem z Covid. Chiny zablokowały niewielki obszar państwa a ogromna część firm produkowała dla innych krajów maseczki, respiratory i inne. Robią cały czas interesy gdy u nas gospodarka ledwo dyszała. Chiny przejmują od pewnego czasu potężne firmy i ustanawiają monopol np. Syngenta, Adama, to wielkie koncerny chemiczne które już są made in China. Osłabienie gospodarek i lokowanie własnych produktów to dziś wojna bez dział.

31

Prosiaczkowo napisał/a:

Skąd o tym możesz wiedzieć? Nie każdy "celebryta" musi podać te informacje do opinii publicznej to raz... a dwa, teraz gdy wszystko było wstrzymane, to nawet celebryci siedzieli na tyłku.

Ale jest pato-grupa z Instagrama Tik-Toka, Youtube, Facebooka dla której liczy się tylko klikalność. I jakoś nikt[!] się nie chce wybić na najmodniejszym wirusie? 

Celebryci siedzieli, ale już nie siedzą, tylko dokumentują podróże po kraju i spotykania z ziomami, choć niby zaraza się wciąż rozprzestrzenia.

Trwa kampania wyborcza: setki wieców, tysiące ludzi, rozmowy, wspólne zdjęcia, tłok... i polityczni celebryci ze świtami też są bezwzględnie uodpornieni?
Jakże mam nie pomyśleć, że to jest co najmniej dziwne?

32

Morfeusz1 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Może ktoś ma w tym interes aby robić tą panikę, a media mają dodatkowy żer i tematy. Snake przedstawił oficjalne dane które obrazują jasno umieralność rok do roku i to z państwa które zdawało się mieć poważny problem z Covid. Chiny zablokowały niewielki obszar państwa a ogromna część firm produkowała dla innych krajów maseczki, respiratory i inne. Robią cały czas interesy gdy u nas gospodarka ledwo dyszała. Chiny przejmują od pewnego czasu potężne firmy i ustanawiają monopol np. Syngenta, Adama, to wielkie koncerny chemiczne które już są made in China. Osłabienie gospodarek i lokowanie własnych produktów to dziś wojna bez dział.

No i to jest właśnie to, o czym pisałam wcześniej big_smile
my jesteśmy tacy super i przejrzeliśmy teorię spiskową na skalę światową. Nikt jej nie przejrzał, a nam się udało.

33

Snake napisał/a:

Tja, a skąd te dane?
Bo z danych, które udostępnili Włosi wynika, że w pierwszym kwartale w czteroletnim okresie 2015-2019 średnio odnotowano 158 139 zgonów, natomiast w roku 2020 liczba zgonów wzrosła do 175 631: krótko mówiąc, wzrost o 11,1%. Koronawirus we Włoszech zaczął jednak uderzać od końca lutego, dlatego został wyodrębniony okres od 20 lutego (dzień odkrycia pierwszego przypadku w Codogno) do 31 marca. W tym okresie liczba zgonów wynosiła średnio w latach 2015-2019 65,592, co w stosunku do 90 946 w 2020 r., oznacza wzrost o 38,7%.

Dokładne dane źródłowe można znaleźć w raporcie włoskiego GUSu po wyguglaniu: „IMPATTO DELL’EPIDEMIA COVID-19 SULLA MORTALITÀ TOTALE DELLA POPOLAZIONE RESIDENTE PRIMO TRIMESTRE 2020”.
W niektórych regionach wyglada to przerażajaco.

34 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2020-06-26 08:02:56)

Lady Loka napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

No i to jest właśnie to, o czym pisałam wcześniej big_smile
my jesteśmy tacy super i przejrzeliśmy teorię spiskową na skalę światową. Nikt jej nie przejrzał, a nam się udało.

Przecież nie chodzi o teorie spiskowe i o to, że Covida nie ma. Koronawirusy zostały już rozpoznane w 60 latach 20 wieku. Są z nami od bardzo dawna i mutują tak jak grypa. Chodzi o środki nieadekwatnie stosowane wobec nas, zastraszanie i sianie paniki. Nawet jak ktoś z środowiska lekarskiego ma odmienne swoje zdanie to jest narażony na ostracyzm. Nie można mieć odmiennego zdania bo w telewizji mówią prawdę objawioną, trzeba czekać najlepiej zamknięty w domu i czekać grzecznie za szczepionką, za którą wszyscy tak czekają a nie mówią o tym, że będzie taka jak te na grypę. Zrobiona na jakiś szczep który już dawno zmutował.
Wkurza mnie ograniczanie naszej wolności i kary.
Niedawno byłem w Warszawie na proteście, było sporo ludzi, myślisz, że media wspomniały choć słowo na ten temat? Był z nami poseł Braun z konfederacji, były wystąpienia, ogólnie manifestacja pokojowa, media oficjalne ani słowa nie wspomniały i nie pokazały. Po nas szedł Tanajno z dużo mniejszą grupą i owszem on już miał asystę policji i mediów.

Mirko 81
,, Trwa kampania wyborcza: setki wieców, tysiące ludzi, rozmowy, wspólne zdjęcia, tłok... i polityczni celebryci ze świtami też są bezwzględnie uodpornieni?
Jakże mam nie pomyśleć, że to jest co najmniej dziwne?"

No dziwne, mają może wykupiony abonament antycovid i ich nie tyka. Nikt nie dostrzega bezsensów prawnych?
mogę bawić się na weselu do 150 osób czy być na szkoleniu, ale w małym sklepie muszę mieć już maskę i policja czy sanepid może nałożyć karę co też skrzętnie robią.
Wiceminister nawołuje do kontroli i karania obywateli podczas gdy sami mają to wszystko głęboko w d....
Pozdrawiam.

35

MagdaLena1111 napisał/a:

Bo z danych, które udostępnili Włosi wynika, że w pierwszym kwartale w czteroletnim okresie 2015-2019 średnio odnotowano 158 139 zgonów, natomiast w roku 2020 liczba zgonów wzrosła do 175 631: krótko mówiąc, wzrost o 11,1%.

Tak, jest wyższa niż średnia dla 5-latki ale nie najwyższa odnosząc rok do roku. W tej 5-latce były zdaje się dwa lata z większą śmiertelnością, w tym ubiegły rok. Ponawiam więc pytanie - jaka epidemia grasowała we Włoszech w tych latach kiedy śmiertelność była wyższa niż w 2020 (a zatem wyższa także od średniej i to więcej)? Co więcej, krzywa wzrostów śmiertelności odnosząc do jej przebiegu w odcinku czasu jest dokładnie taka sama. Gdzie są naturalne zwyżki zgonów, to były i w 2020, gdzie spadki, to były i w 2020.
Jest coś takiego jak siatka centylowa, gdzie za normę uważa się taki przebieg, który mieści się między zakresami dolnym i górnym normy. Otóż taka właśnie jest krzywa śmiertelności dla 2020 roku. Mieści się w centylu.

36 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-06-26 11:33:39)

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Bo z danych, które udostępnili Włosi wynika, że w pierwszym kwartale w czteroletnim okresie 2015-2019 średnio odnotowano 158 139 zgonów, natomiast w roku 2020 liczba zgonów wzrosła do 175 631: krótko mówiąc, wzrost o 11,1%.

Tak, jest wyższa niż średnia dla 5-latki ale nie najwyższa odnosząc rok do roku. W tej 5-latce były zdaje się dwa lata z większą śmiertelnością, w tym ubiegły rok. Ponawiam więc pytanie - jaka epidemia grasowała we Włoszech w tych latach kiedy śmiertelność była wyższa niż w 2020 (a zatem wyższa także od średniej i to więcej)? Co więcej, krzywa wzrostów śmiertelności odnosząc do jej przebiegu w odcinku czasu jest dokładnie taka sama. Gdzie są naturalne zwyżki zgonów, to były i w 2020, gdzie spadki, to były i w 2020.
Jest coś takiego jak siatka centylowa, gdzie za normę uważa się taki przebieg, który mieści się między zakresami dolnym i górnym normy. Otóż taka właśnie jest krzywa śmiertelności dla 2020 roku. Mieści się w centylu.

Zauważyłeś, że rozjeżdża nam się liczba zgonów w I kwartale 2020 roku?
Korzystam z danych oficjalnych, więc musieliby je zafałszowywać w opublikowanym, publicznym raporcie.

Nie potrafię poruszać się po tym włoskim GUSie, żeby wykręcić dane o śmiertelności tylko w I kwartale 2019 roku, ale mam porównanie, jak w marcu 2020 kształtowała się umieralność w kilkunastu włoskich prowincjach w stosunku do 2020 (dane prasowe):

https://pbs.twimg.com/media/EUiXVdjWkAAfgUu?format=jpg&name=medium

37

Morfeuszu - ja telewizji nie oglądam, wiadomości nie czytam, ale mam znajomych na kwarantannie. Moja mama miała pacjentów z koroną. Oni wszyscy mówią dokładnie to samo - są madrzejsi po szkodzie.

Ja akurat uważam, że kontrolowanie i kary powinny być dla wszystkich, bo jak widzę ludzi z maseczkami pod nosem to czasami się zastanawiam po co oni z domu wychodzą. Niech siedzą z tymi maseczkami w domu, zamówią sobie zakupy online. Nie będą narzekać.
Wesela to ostatnio wylęgarnia zakażonych tak swoją drogą.

Nigdy nie powiedziałam i nie powiem, że nasze państwo obrało dobrą drogę w ogarnianiu tego wirusowego syfu, bo tak nie jest. Wprowadzili chaos i zamieszanie. Ale nie da się zaprzeczyć temu, że zagrożenie jest i teraz nawet większe niz wcześniej.

38

Lady Loka podobno 80 % ludzi przechodzi to bezobjawowo lub jak grypę, dlatego daleki jestem od karania ludzi i zmuszaniem. Zostawiłbym dobrowolność z prośbą o zachowanie ogólnie przyjętych zasad higieny.
Mieliśmy w rodzinie przypadek w styczniu, wszystko wskazuje, że był to korona i rzeczywiście były objawy jak przy zapaleniu płuc (osoba starsza). Znajomy wrócił z Włoch nawet nie wiedzieliśmy, córka u nich była, za chwilę u nas gorączka i kaszle, mnie ominęło. Trwało kilka dni i ok.
W naszym małym mieście możesz zapomnieć o zakupach z dowozem, mam problemy z sercem, napadowe, ta maska w te upały mi nie służy, wkurza mnie to tłumaczenie się i groźby.

39

Morfeusz1 napisał/a:

Lady Loka podobno 80 % ludzi przechodzi to bezobjawowo lub jak grypę, dlatego daleki jestem od karania ludzi i zmuszaniem. Zostawiłbym dobrowolność z prośbą o zachowanie ogólnie przyjętych zasad higieny.
Mieliśmy w rodzinie przypadek w styczniu, wszystko wskazuje, że był to korona i rzeczywiście były objawy jak przy zapaleniu płuc (osoba starsza). Znajomy wrócił z Włoch nawet nie wiedzieliśmy, córka u nich była, za chwilę u nas gorączka i kaszle, mnie ominęło. Trwało kilka dni i ok.
W naszym małym mieście możesz zapomnieć o zakupach z dowozem, mam problemy z sercem, napadowe, ta maska w te upały mi nie służy, wkurza mnie to tłumaczenie się i groźby.

Tylko problem jest taki, że jak zostawiasz ludziom dobrowolność, to większość ludzi ma to gdzieś.
Gdyby wszyscy zdrowi nosili maseczki, to ludzie z problemami byliby bardziej chronieni. Tymczasem ludzie wchodzą wszędzie byle jak, a na prośbę w sklepie i zdezynfekowanie rąk i założenie maseczek jest wielki bulwers, bo jak to ktoś im mówi, że mają ubrać maseczkę.

40

Lady Loka napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Tylko problem jest taki, że jak zostawiasz ludziom dobrowolność, to większość ludzi ma to gdzieś.
Gdyby wszyscy zdrowi nosili maseczki, to ludzie z problemami byliby bardziej chronieni. Tymczasem ludzie wchodzą wszędzie byle jak, a na prośbę w sklepie i zdezynfekowanie rąk i założenie maseczek jest wielki bulwers, bo jak to ktoś im mówi, że mają ubrać maseczkę.

Ten wirus zostanie z nami, musimy się uodpornić, piszesz gdyby zdrowi nosili maseczki to chroniliby innych. Od czego mają chronić skoro są zdrowi, mają nosić bo taka moda, nakazy? Co jeszcze, zamykać osoby starsze w domach? Na ile, na tyg, miesiące, lata? Co z ludzką psychiką, ludzkie jest mieć wybór. Nie jestem już najmłodszy, mam dziecko do odchowania, jakieś zobowiązania, zdrowie czasem szwankuje, ale podchodzę, że co ma być to będzie. Nie ograniczę kontaktów z ludźmi bo praca mi na to nie pozwala, mam kontakt z środowiskiem gdzie nikt nie nosi maseczek,musiałbym niezłą pracę zmienić.
Społeczeństwo chce już normalnie żyć, nie koniecznie pod dyktando kilku osób. Zaczynają się wakacje, wyjazdy, a tu słychać o ograniczeniach na plażach, chore to. Jeszcze brakuje komisji sanepidu przy wejściach na plażę smile

41

Zaczynają się wakacje i ogniska zachorowań w ośrodkach wczasowych smile

42

Cały problem z zakazami czy obostrzeniami jest taki, żę ludzie się temu poddają, jak ślepi i głusi. Minimalna, ale jednak istniejąca forma ograniczenia transmisji wirusa przy pomocy maseczki czy dezynfekcji rąk nie jest chyba wyczynem nadludzkim, żeby nie móc samemu na to wpaść, iż może to uchronić kogoś wrażliwszego przed zagrożeniem. Gdyby to była dużo groźniejsza epidemia, to też ludzie zaczęli by się tłumaczyć, że mają dość i chcą normalnie żyć? Może mówię to przez pryzmat osoby, mającej w najbliższej rodzinie dwie osoby z grupy wysokiego ryzyka, ale niestety nie jesteśmy niezniszczalnymi cyborgami. Pech chciał, że akurat to cholerstwo roznosi się drogą kropelkową, bo pewnie większość innych schodzeń, o ile tak łatwo się nim nie zarazić, nie wywołuje zrozumiale takiej paniki. Sam s**łem po gaciach, jak kiedyś mnie pogryzł nietoperz i mimo podania surowicy, człowiek miał tą obawę. Wtedy nic tylko zacząć się żegnać ze wszystkimi...Inna sprawa, jeśli ktoś ma problemy ze zdrowiem, ale sporo osób po prostu ma wywalone i tyle..Pewnych spotkań czy okazji, gdzie ludzie się gromadzą nie da się uniknąć, ale czy np zakaz organizowania masowych imprez to aż taka tragedia?

43

Lady Loka napisał/a:

Zaczynają się wakacje i ogniska zachorowań w ośrodkach wczasowych smile

Trzeba będzie wyciągnąć namiot, albo jak już to na kwaterę, chyba na ten sezon pewniejsze, bo można mieć przymusowe 2 tyg. siedzenia w hotelu  smile

44 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-06-27 09:18:43)

Maski ze 100 % bawełny do prania, dużo lepiej sie sprawdzają w upalne dni niż jednorazowe, lepiej sie oddycha.
O wirusie juz mi sie nie chce pisać, bo tyle wątkow bylo.
Szczerze to szlag mnie trafia, jak widzę ludzi bez masek w tramwaju, głównie mlodych i na dodatek gadajacych glośno.

45

Taki artykuł w prasie, że realnie w Polsce jest już ok. 1,5 miliona osób zakażonych. Z tego system wyłapał te ponad 30 tysięcy, głównie tych co dawali jakieś objawy co się zgadza z wynikami badań przesiewowych wśród górników. 98 % zakażonych nie wykazuje żadnych objawów chorobowych lub są one tak nikłe, że identyfikowane jako drobna infekcja.

46

Ela210 napisał/a:

Maski ze 100 % bawełny do prania, dużo lepiej sie sprawdzają w upalne dni niż jednorazowe, lepiej sie oddycha.
O wirusie juz mi sie nie chce pisać, bo tyle wątkow bylo.
Szczerze to szlag mnie trafia, jak widzę ludzi bez masek w tramwaju, głównie mlodych i na dodatek gadajacych glośno.

Tylko jako sobie pogoglasz, po badaniach naukowych, to szybko znajdziesz informacje, że maski z tkaniny mają maksymalnie kilku % skuteczność w zatrzymywaniu wirusów a nawet mogą być szkodliwe. Sens mają tylko atestowane maski ffp3 lub podobne, które oczywiście trzeba regularnie zmieniać. 

Albo o

In conclusion, both surgical and cotton masks seem to be ineffective in preventing the dissemination of SARS–CoV-2 from the coughs of patients with COVID-19 to the environment and external mask surface

47 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-07-27 13:38:18)

One nie są przeciwwirusowe, tylko zapobiegają rozprzestrzebianiu się wydzielin : aerozolu oddechowego, śliny przy kichanou itd.
Dlatego po weselach jest tyle zakazeń.
Poza tym z maską na twarzy nie wkladasz sobie paluchów zakazonych do nosa i ust mimowolnie.
O to chodzi.

48

Janix2 napisał/a:
kejt38 napisał/a:

Ej, no coś Ty. Przecież 5G wirusa przenosi! To Ty nie wiedziałeś?

49

Czy obejrzeliście już film "Plandemia", który pokazuje, jak nas oszukali?

"Plandemia - indoktornacja" to długo oczekiwany film dokumentalny, który od razu stał się hitem internetu. Tutaj można go obejrzeć z polskim lektorem: globawake.org/#plandemia

Wiem, że część Polaków już przejrzała na oczy, ale niestety jest jeszcze wielu, którzy czerpią wiedzę tylko z telewizji i głównych serwisów internetowych i którzy ciągle boją się koronawirusa. Prawie wszyscy Polacy stosują się do nakazu noszenia masek w sklepach, a niektórzy noszą je nawet na ulicy. Jeśli Polacy dalej będą bezgranicznie ufać politykom to będzie po nas...

Wszystkie podane niżej fakty poparte są źródłami, które znajdziecie w tekście lub na stronie z filmem. Zauważcie, że politycy nigdy nie podadzą wam źródeł naukowych, na których opierają swoje decyzje.

Chyba wszyscy pamiętamy wczesne doniesienia o koronawirusie, mówiące o jego śmiertelności wynoszącej 15%. Pamiętamy groźby polityków, mówiące że zarazi się nawet 80% ludzi. Te dane już dawno zostały zdementowane. Już w marcu Wielka Brytania wykreśliła COVID-19 z listy niebezpiecznych chorób zakaźnych, a WHO przyznała, że COVID-19 jest mniej zaraźliwy niż grypa. WHO nigdy nie wprowadziła stanu pandemii. Nie ma na to żadnego oficjalnego dokumentu. Jedynie dyrektor WHO powiedział przed kamerami, że "ten stan można określić jako pandemię", co nie jest prawnie wiążące. Najpoważniejsza na świecie instytucja ds. chorób zakaźnych - amerykańska CDC - określiła śmiertelność COVID-19 na zaledwie 0,26%. Niezależne badania podają jeszcze niższe liczby. Dla porównania, śmiertelność mocnej grypy sezonowej z lat 2017/2018 wynosiła około 0,45%. Rzeczywiste zagrożenie okazało się kilkaset razy mniejsze, niż nam mówili! Restrykcje jednak pozostały. Dlaczego Polacy ciągle dają się nabierać telewizyjnej propagandzie? Czas z tym skończyć! Nie ma żadnej epidemii COVID-19, jest tylko epidemia testów!

1. Czy do wszystkich Polaków dotarła już informacja, że testy stosowane do wykrywania koronawirusa nigdy nie zostały zatwierdzony klinicznie?! Wiosną tłumaczyli nam, że nie było czasu, by sprawdzić ich wiarygodność. Mimo braku potwierdzonych danych, wprowadzili ogromne restrykcje. To jest kompletnie nielogiczne podejście. Od tamtej pory minęło jednak kilka miesięcy. Był czas na uzyskanie atestu dla tych testów. Dlaczego ciągle tego nie zrobili?!
2. Czy wszyscy Polacy wiedzą, że producent tych testów twierdzi, że nadają się one tylko do badań naukowych i nie powinny być stosowane do wykrywania koronawirusa?!
3. Czy wszyscy Polacy wiedzą, że Kary Mullis, który wynalazł tę metodę (PCR), za co zresztą dostał Nagrodę Nobla, stanowczo odradzał stosowanie jej do wykrywania wirusa?!
4. Czy wszyscy Polacy wiedzą, że liczba wykrytych przypadków jest zawsze proporcjonalna do liczby wykonanych testów? W czerwcu postanowili masowo przebadać górników i nagle powstała "epidemia" na Śląsku. Co z tego, że górnicy nie mieli żadnych dolegliwości... Prezydent Tanzanii wykonał test na koronawirusa na kozach i owocach papai. Testy wyszły pozytywnie! Nie ma żadnej epidemii, testy są fałszywe!

Na początku sierpnia 1,3 mln ludzi protestowało w Niemczech przeciwko, jak to nazywają, korona-oszustwu. Niemcy to naród, który najlepiej rozumie, jak wygląda faszyzm i totalitaryzm. Oni widzą, co się święci. W Polsce protesty gromadzą najwyżej 6 tysięcy osób. Ta bierność bardzo źle się dla nas skończy. Chiński autorytaryzm to nic, w porównaniu do tego, co nam szykują. Czas się przebudzić i zacząć działać.

Po pierwsze, każdy powinien obejrzeć film "Plandemia - indoktornacja", który w pełni dowodzi, że pandemia jest oszustwem. Tutaj link do filmu i ogromnej liczby innych dowodów.

globawake.org/#plandemia

Po drugie, bardzo ważne jest, aby każdy rozumiał, po co nam to korona-oszustwo wprowadzili. A ich plany są naprawdę przerażające.

Po trzecie, każdy powinien przekazać link do tego filmu jak największej liczbie znajomych i wszystkim członkom rodziny. Od miesięcy walczę o to, by dotrzeć z tą wiedzą do jak największej liczby ludzi. Samemu sobie jednak nie poradzę. To nasza wspólna walka. Proszę o kopiowanie tego tekstu w inne miejsca w internecie. Tylko jeśli będzie nas więcej, damy radę się obronić.

50

antn780 napisał/a:

"Plandemia - indoktornacja" to długo oczekiwany film dokumentalny, który od razu stał się hitem internetu. Tutaj można go obejrzeć z polskim lektorem: globawake.org/#plandemia

Wiem, że część Polaków już przejrzała na oczy, ale niestety jest jeszcze wielu, którzy czerpią wiedzę tylko z telewizji i głównych serwisów internetowych i którzy ciągle boją się koronawirusa. Prawie wszyscy Polacy stosują się do nakazu noszenia masek w sklepach, a niektórzy noszą je nawet na ulicy. Jeśli Polacy dalej będą bezgranicznie ufać politykom to będzie po nas...

Wszystkie podane niżej fakty poparte są źródłami, które znajdziecie w tekście lub na stronie z filmem. Zauważcie, że politycy nigdy nie podadzą wam źródeł naukowych, na których opierają swoje decyzje.

Chyba wszyscy pamiętamy wczesne doniesienia o koronawirusie, mówiące o jego śmiertelności wynoszącej 15%. Pamiętamy groźby polityków, mówiące że zarazi się nawet 80% ludzi. Te dane już dawno zostały zdementowane. Już w marcu Wielka Brytania wykreśliła COVID-19 z listy niebezpiecznych chorób zakaźnych, a WHO przyznała, że COVID-19 jest mniej zaraźliwy niż grypa. WHO nigdy nie wprowadziła stanu pandemii. Nie ma na to żadnego oficjalnego dokumentu. Jedynie dyrektor WHO powiedział przed kamerami, że "ten stan można określić jako pandemię", co nie jest prawnie wiążące. Najpoważniejsza na świecie instytucja ds. chorób zakaźnych - amerykańska CDC - określiła śmiertelność COVID-19 na zaledwie 0,26%. Niezależne badania podają jeszcze niższe liczby. Dla porównania, śmiertelność mocnej grypy sezonowej z lat 2017/2018 wynosiła około 0,45%. Rzeczywiste zagrożenie okazało się kilkaset razy mniejsze, niż nam mówili! Restrykcje jednak pozostały. Dlaczego Polacy ciągle dają się nabierać telewizyjnej propagandzie? Czas z tym skończyć! Nie ma żadnej epidemii COVID-19, jest tylko epidemia testów!

1. Czy do wszystkich Polaków dotarła już informacja, że testy stosowane do wykrywania koronawirusa nigdy nie zostały zatwierdzony klinicznie?! Wiosną tłumaczyli nam, że nie było czasu, by sprawdzić ich wiarygodność. Mimo braku potwierdzonych danych, wprowadzili ogromne restrykcje. To jest kompletnie nielogiczne podejście. Od tamtej pory minęło jednak kilka miesięcy. Był czas na uzyskanie atestu dla tych testów. Dlaczego ciągle tego nie zrobili?!
2. Czy wszyscy Polacy wiedzą, że producent tych testów twierdzi, że nadają się one tylko do badań naukowych i nie powinny być stosowane do wykrywania koronawirusa?!
3. Czy wszyscy Polacy wiedzą, że Kary Mullis, który wynalazł tę metodę (PCR), za co zresztą dostał Nagrodę Nobla, stanowczo odradzał stosowanie jej do wykrywania wirusa?!
4. Czy wszyscy Polacy wiedzą, że liczba wykrytych przypadków jest zawsze proporcjonalna do liczby wykonanych testów? W czerwcu postanowili masowo przebadać górników i nagle powstała "epidemia" na Śląsku. Co z tego, że górnicy nie mieli żadnych dolegliwości... Prezydent Tanzanii wykonał test na koronawirusa na kozach i owocach papai. Testy wyszły pozytywnie! Nie ma żadnej epidemii, testy są fałszywe!

Na początku sierpnia 1,3 mln ludzi protestowało w Niemczech przeciwko, jak to nazywają, korona-oszustwu. Niemcy to naród, który najlepiej rozumie, jak wygląda faszyzm i totalitaryzm. Oni widzą, co się święci. W Polsce protesty gromadzą najwyżej 6 tysięcy osób. Ta bierność bardzo źle się dla nas skończy. Chiński autorytaryzm to nic, w porównaniu do tego, co nam szykują. Czas się przebudzić i zacząć działać.

Po pierwsze, każdy powinien obejrzeć film "Plandemia - indoktornacja", który w pełni dowodzi, że pandemia jest oszustwem. Tutaj link do filmu i ogromnej liczby innych dowodów.

globawake.org/#plandemia

Po drugie, bardzo ważne jest, aby każdy rozumiał, po co nam to korona-oszustwo wprowadzili. A ich plany są naprawdę przerażające.

Po trzecie, każdy powinien przekazać link do tego filmu jak największej liczbie znajomych i wszystkim członkom rodziny. Od miesięcy walczę o to, by dotrzeć z tą wiedzą do jak największej liczby ludzi. Samemu sobie jednak nie poradzę. To nasza wspólna walka. Proszę o kopiowanie tego tekstu w inne miejsca w internecie. Tylko jeśli będzie nas więcej, damy radę się obronić.

Nie bardzo rozumiem po coz ludzie, ktorym brak rozumu i rozsadku biora sie za takie rzeczy? Przeciez i tak nic nie wiesz i nie rozumiesz.
Moj maz jest Masonem i zapewniam, ze nie chce zrobic z was niewolnikow haha. WIEDZIALAM, ze na tej stronce bedzie o tym bo to jest stronka jakby wrzucic pare teorii konspiracyjnych w blender i to wylac.

51

Winter.Kween napisał/a:

Nie bardzo rozumiem po coz ludzie, ktorym brak rozumu i rozsadku biora sie za takie rzeczy? Przeciez i tak nic nie wiesz i nie rozumiesz.
Moj maz jest Masonem i zapewniam, ze nie chce zrobic z was niewolnikow haha. WIEDZIALAM, ze na tej stronce bedzie o tym bo to jest stronka jakby wrzucic pare teorii konspiracyjnych w blender i to wylac.

Bo w końcu odkrywamy zakryte to prawdziwe źródło wiedzy, a nie jakieś książki wink
Choć w każdej teorii też jakieś fakty idzie wyłapać.

Jakiego odłamu Masonem jest Twój mąż Winter?

52

Winter.Kween napisał/a:
antn780 napisał/a:

globawake.org/#plandemia

Tu nie strona chyba jest ważna ale film, jakby nie było sporo info jest w nim zebrane. Lobby farmacji jest strasznie mocne, swojego czasu nawet heroina była legalna, firma ta na B miała to w swojej ofercie. Dziś trzęsie rynkiem farmacji i nie tylko, to też środki ochrony roślin. To fakty nie fikcja. Mam z tym styczność codziennie. Jestem w branży.

53 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-08-27 02:42:30)

Morfeusz1 napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:
antn780 napisał/a:

globawake.org/#plandemia

Tu nie strona chyba jest ważna ale film, jakby nie było sporo info jest w nim zebrane. Lobby farmacji jest strasznie mocne, swojego czasu nawet heroina była legalna, firma ta na B miała to w swojej ofercie. Dziś trzęsie rynkiem farmacji i nie tylko, to też środki ochrony roślin. To fakty nie fikcja. Mam z tym styczność codziennie. Jestem w branży.

Oj, to wiadomo, ze sa przerozne matactwa.
Przeciez firmy przekonywaly swoich pracownikow i mialy falszywych naukowcow, ktorzy mowili, ze rad nie jest grozny dla zdrowia.
Mase rzeczy historycznie ludzie podaja i mowia, ze sa grozne, a nie sa lub sa niegrozne, a nie sa.
Sa zle praktyki wszedzie, nawet teraz.
Tylko co z tego? Pandemia nadal nie jest wymyslona, pandemia jest rozdmuchana bo ludzie maja wielkie zaskoczenie, ze cos takiego sie nadal dzieje w nowoczesnych czasach. Tak jest zawsze. Przeciez jak w UK spadnie snieg to zaraz tragedia bo malo kiedy bywa by drogi byly oblodzone. Tak samo tutaj, malo kiedy tak bywa to jest panika teraz.

Jak mozna byc tak glupim, zeby wierzyc, ze ta pandemia jest zaplanowana? I nie mowie tutaj o Tobie, tylko mowie ogolnie. 
Czy ludzie maja swiadomosc tego, ze pandemia to jest NORMALNE zjawisko i w historii jest co chwile?
Nie wiem jak mozna oczekiwac, ze nagle jestesmy ponad natura i nagle nie bedzie pandemii juz nigdy bo my mamy komputery, bo my mamy paracetamol. No bo jest 2020 to pandemia musi byc falszywa.

No moze Taniec sw Vitusa to tez byl plan rzadow? Moze czarna smierc to tez byla zeby kontrolowac umysly? Zeby czipa wszczepic. No, glupota ludzka jest nieskoczona.

Lucyfer666, Tak w niektorych teoriach sa jakies fakty, ktore sa rozdmuchane albo przeinaczone. To samo zreszta robi kazdy kto ma jakas ideologie. Patrz na ludzi 'woke'. Problem jest, ze oni podciagaja i interpretuja rzeczy pod ta teorie.
Ogolnie to w jednym spotkaniu oni tam razem sie spotykaja z roznymi odlamami i swoje maja poglady, wiadomo. On bylby w strone mistyczno-ezoteryczna. Z kolei sama zamierzam dolaczyc do Gwiazdy Wschodniej.

54

To super, ze nie wierzysz w koronawirusa, bo w MOPSach szukają wolontatiuszy do pomocy, którzy się nie boją big_smile pójdziesz?

55

Z tego co zrozumiałam, to nie jest tak, że ten film podważa istnienie koronawirusa i choroby, którą wywołuje, ale stawia znak zapytania przy istnieniu pandemii. Pokazuje też grupy interesów, którym pandemia jest na rękę i powody, dla których warto podtrzymywać ludzi w przeświadczeniu o totalnym zagrożeniu.

56

Ale zarządzanie przez kryzys to polityczna zagrywka z bardzo długą historią niestety.

57

Lucyfer666 napisał/a:

Ale zarządzanie przez kryzys to polityczna zagrywka z bardzo długą historią niestety.

Dlatego w życiu przydaje się znajomość historii i technik manipulacyjnych, ale głównie tzw. zdrowy rozsądek ;-)

58 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-27 10:20:12)

Zarządzanie przez kryzys??? żartujecie sobie.
Tu nie ma zarządzania tylko kompletny chaos.
A epidemia tego typu byla opisana juz dawno przez wirusologów, nawet ksiazki są.
Oczekiwano wirusa ktory bedzie sie przenosil bezobjawowo, by zainfekowac jak najwiekszą liczbę ludzi, wirusa o dlugofalowym oddzialywaniu na zdrowie.
Pasie się to na takich teoriach, ze nie ma wirusa smile
Moze linka znajdę, w marcu był wywiad z wirusologiem  na ten temat.

Wpiszcie w google Steven Hatfill wywiadu sluchalam na zywo w TVP chyba, ale są opisy
Szczerze to wolalabym posluchac polskich spexjalistow w tej dziedzinie, ale ich nie widać w mediach, za to Mateusz Morawiecki oglasza ze wirusa nie trzeba sie bać.
Za dużo politykow w tym temacie.

59 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-27 10:18:27)

Nikt tu nigdzie nie twierdzi, że koronawirus nie istnieje. Jest całkiem realny, jak i wiele innych wirusów, które już oswoiliśmy i wiele innych chorób, z którymi obok na codzień społeczeństwo funkcjonuje.

Nie wierzę, że koronawirus został sztucznie stworzony, ale że wykorzystano go w różnorakich celach, to już bardziej. Chociaż bliżej mi do tego, że wykreowano poprzez zmasowane informacje i obrazki podłączonych do respiratorów chorych ludzi poczucie zagrożenia bliskie paniki.

60 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-27 10:25:14)

Ale esperyment traktowania wirusa na równi z grypą był we Wloszech i wiadono jaki efekt przyniósl. Wczesniej nikt sie nie bał wirusa.

Swoją drogą grypy sezonowej powinnismy miec malo przy dzisiejszych srodkach ostrożnosci.

61

Mało wiemy o koronawirusie.
Wciąż nie wiadomo dlaczego nasz region został przez niego potraktowany raczej łagodnie, a w gdzie indziej przy zachowaniu tych samych środków ostrożności sytuacja wygląda zgoła inaczej.

Oglądałam kiedyś dokument (chyba to „Pandemia” na Netflixie), gdzie było info jak wielkim zagrożeniem dla imigrantów, szczególnie wśród dzieci jest grypa, która zbiera śmiertelnie żniwo. Wynika to z mniejszej odporności grup, które z uwagi na dotychczasowe miejsce zamieszkania nie miały tak wielkiej styczności z wirusami atakującymi górne drogi oddechowe.

62

Ela210 napisał/a:

One nie są przeciwwirusowe, tylko zapobiegają rozprzestrzebianiu się wydzielin : aerozolu oddechowego, śliny przy kichanou itd.
Poza tym z maską na twarzy nie wkladasz sobie paluchów zakazonych do nosa i ust mimowolnie.
O to chodzi.

Nie ma ognisk zakażeń w sklepach. Żadnych małych, czy dużych. Były tylko jakieś incydentalne historie. Każdy kto ma oczy widzi jak jest egzekwowany nakaz noszenia maseczek tj., że większość nosi jak ja tzn. ze swobodnym nosem, a spora część luźno w okolicach brody. Ogólnie taki stan nie przeszkadza nikomu, byle jakaś szmata była w okolicach twarzy. Bez jaj, że taka forma przestrzegania nakazu zatrzymuje rozprzestrzenianie się wirusa.
Nie ma ognisk zakażeń w fabrykach samochodów, części motoryzacyjnych, artykułów budowlanych, cukrowniach, zakładach zbożowych, więzieniach. Ogniska są za to w nierentownych kopalniach i domach opieki społecznej.

Co do tego, że się nie pcha paluchów do nosa. Bez jaj, używam tej samej maseczki od ponad 3 miesięcy. Raz była prana, bo wycierałem nią coś przy samochodzie. Wala się po samochodzie, jedną mam jeszcze w schowku dla dzieci lub żony jakby co. Dlatego aż się popłakałem ze śmiechu oglądając taki obrazek ze strony ministerstwa zdrowia żeby maseczkę chować za każdym razem do hermetycznego opakowania i jak ją bezpiecznie ściągać i takie tam. Normalny widok jest taki, że pan wychodzi ze sklepu i ściąga garścią maseczkę i wtyka ją sobie do kieszeni spodni. Tak jak i ja robię. W sklepie normalnie drapię się po nosie czy ogólnie twarzy. Już nie pamiętam kiedy widziałem kogoś w rękawiczkach. W moich Biedronkach od ok. czerwca nie jest uzupełniany płyn do dezynfekcji.
Od czerwca w moim otoczeniu wszyscy zachowują się normalnie tj. chodzimy do pracy, witamy się przez uścisk dłoni, w tym z nieznajomymi.

63

Ela210 napisał/a:

Zarządzanie przez kryzys??? żartujecie sobie.

Grupy interesów wykorzystają każdą tragedię do podniesienia swojego znaczenia, a co za tym idzie, powiększenia władzy.
To moralnie paskudne zjawisko.

A co sądzicie, jakby nie patrzeć po pół roku, o eksperymencie w Szwecji?

64 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-08-27 11:00:55)

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

O to chodzi.

Nie ma ognisk zakażeń w sklepach. Żadnych małych, czy dużych. Były tylko jakieś incydentalne historie. Każdy kto ma oczy widzi jak jest egzekwowany nakaz noszenia maseczek tj., że większość nosi jak ja tzn. ze swobodnym nosem, a spora część luźno w okolicach brody. Ogólnie taki stan nie przeszkadza nikomu, byle jakaś szmata była w okolicach twarzy. Bez jaj, że taka forma przestrzegania nakazu zatrzymuje rozprzestrzenianie się wirusa.
Nie ma ognisk zakażeń w fabrykach samochodów, części motoryzacyjnych, artykułów budowlanych, cukrowniach, zakładach zbożowych, więzieniach. Ogniska są za to w nierentownych kopalniach i domach opieki społecznej.

Co do tego, że się nie pcha paluchów do nosa. Bez jaj, używam tej samej maseczki od ponad 3 miesięcy. Raz była prana, bo wycierałem nią coś przy samochodzie. Wala się po samochodzie, jedną mam jeszcze w schowku dla dzieci lub żony jakby co. Dlatego aż się popłakałem ze śmiechu oglądając taki obrazek ze strony ministerstwa zdrowia żeby maseczkę chować za każdym razem do hermetycznego opakowania i jak ją bezpiecznie ściągać i takie tam. Normalny widok jest taki, że pan wychodzi ze sklepu i ściąga garścią maseczkę i wtyka ją sobie do kieszeni spodni. Tak jak i ja robię. W sklepie normalnie drapię się po nosie czy ogólnie twarzy. Już nie pamiętam kiedy widziałem kogoś w rękawiczkach. W moich Biedronkach od ok. czerwca nie jest uzupełniany płyn do dezynfekcji.
Od czerwca w moim otoczeniu wszyscy zachowują się normalnie tj. chodzimy do pracy, witamy się przez uścisk dłoni, w tym z nieznajomymi.

Snake, przeciez w twojej miejscowosci szansa na spotkanie osoby zakazinej jestvpoki co mała, wiec nic dziwnego ze się nie zarazacie, bo od kogo?
Na Ślasku powstalo ognisko i przypadkiem malopolskie co jest obok tez:)
Sytuacja sie zmieni gdy faktycznie ludzie zakażeni tam bedą. Bo badahia przesiewowe pokazują, ze tam gdzie nie ma ognisk, masz mało zakazonych na ulicy. PÓKI CO.

Do Szwecji niech sie porownuje Norwegia itd.
Nie wiem, czy wy na studiach bie mieliscie zajęc z eksperymentów, z wnioskowania, z analizy zmiennych wplywajacych na cos tam? smile nie mamy szwedzkiego trybu zycia, zagęszczenia zwyczajow.
Swoją drogą jak tylu chetnych uczestnikow to juz dawno powinno sie przeprowadzic eksperyment zamkniecia ich gdzieś na 2 tygodbie z zakazonymi czynnie i opisania wnioskow z normalnego trybu zycia. smile

65 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-08-27 11:05:29)

Ponad 80% Szwedów mieszka w miastach.
Szwecja to nie Dziki Zachód (czy też Dzika Północ), gdzie ludzie żyli porozrzucani i oddaleni od siebie o dziesiątki kilometrów ;-)

Dla porównania: w Polsce 60% ludzi mieszka w miastach.

Już wspominałam o Szwecji i o tym, że na porównywanie różnych strategii będzie odpowiedni czas przy końcu tej pandemii.
Wydaje mi się, że jedyny twardy zakaz, który wprowadzili Szwedzi, czyli ograniczenie zgromadzeń do 50 osób, to było świetnie posunięcie, bo jak pokazują nasze rodzime doświadczenia, wiele ognisk zakażeń to wesela, gdzie często gości było ponad limit 150 osób.

Jeszcze doświadczenie Szwedów że szczególną ostrożnością wobec domów, w których żyją seniorzy, trzeba sobie wziąć do serca.

Posty [ 1 do 65 z 215 ]

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » 50 dowodów że pandemia jest oszustwem!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024