"Zabawa w chowanego" braci Sekielskich. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "Zabawa w chowanego" braci Sekielskich.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

66

Odp: "Zabawa w chowanego" braci Sekielskich.
Lady Loka napisał/a:
Kleoma napisał/a:

A gdyby tak któryś z księży się odważył powiedzieć na początku mszy: "Słuchajcie bracia i siostry, ja wiem, że wy wiecie, że jestem grzeszny, mam kobietę w sąsiedniej parafii, cudzołożyłem z nią parę godzin temu, nie wyspowiadałem się, będę odprawiał niegodnie mszę ale msza jest ważna a poza tym nie macie wyjścia musicie w niej uczestniczyć aby zostać zbawieni. I nawet jak mnie zgłosicie do biskupa to ktoś na moje miejsce może mieć jeszcze cięższe grzechy np. homoseksualizmu czy pedofilii." To by było takie uczciwe. A nie tak jak teraz, że się to ukrywa, udaje.

Idźmy dalej smile
może jako kolejna Ty wyjdź na środek i powiedz "Słuchajcie, jestem Kleoma, jestem grzeszna i w sumie tak naprawdę nie wierzę, ale przychodzę tutaj, bo tak wypada, bo to polska tradycja. Musicie ze mną żyć i udawać, że Wam bardzo zależy na moim zbawieniu, a ja będę szukać każdego miejsca, żeby wbić Wam szpilę". To też by było takie uczciwe.

Po to spowiedź nie jest jawna, żeby właśnie nikt nie musiał mówić o tym, co zrobił.

To o czym piszesz to się zdarza na grupach wspólnot religijnych.
Zwykli ludzie przyznają się do dawnego życia w grzechu, proszą o modlitwę, mają wsparcie grupy.
Chcą poprawić swoje relacje z Bogiem.

Natomiast kler nie chce się przyznać, namawia młodych kandydatów na księży aby ukrywali zło mające miejsce wśród duchownych "dla dobra wszystkich, dla dobra KK".

Zobacz podobne tematy :

67

Kleoma napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Kleoma napisał/a:

A gdyby tak któryś z księży się odważył powiedzieć na początku mszy: "Słuchajcie bracia i siostry, ja wiem, że wy wiecie, że jestem grzeszny, mam kobietę w sąsiedniej parafii, cudzołożyłem z nią parę godzin temu, nie wyspowiadałem się, będę odprawiał niegodnie mszę ale msza jest ważna a poza tym nie macie wyjścia musicie w niej uczestniczyć aby zostać zbawieni. I nawet jak mnie zgłosicie do biskupa to ktoś na moje miejsce może mieć jeszcze cięższe grzechy np. homoseksualizmu czy pedofilii." To by było takie uczciwe. A nie tak jak teraz, że się to ukrywa, udaje.

Idźmy dalej smile
może jako kolejna Ty wyjdź na środek i powiedz "Słuchajcie, jestem Kleoma, jestem grzeszna i w sumie tak naprawdę nie wierzę, ale przychodzę tutaj, bo tak wypada, bo to polska tradycja. Musicie ze mną żyć i udawać, że Wam bardzo zależy na moim zbawieniu, a ja będę szukać każdego miejsca, żeby wbić Wam szpilę". To też by było takie uczciwe.

Po to spowiedź nie jest jawna, żeby właśnie nikt nie musiał mówić o tym, co zrobił.

Zwykli ludzie przyznają się do dawnego życia w grzechu, proszą o modlitwę, mają wsparcie grupy.

Natomiast kler nie chce się przyznać, namawia młodych kandydatów na księży aby ukrywali zło mające miejsce wśród duchownych "dla dobra wszystkich, dla dobra KK".

Oczywiście, że się zdarza. Ale wtedy księża też dzielą się swoim życiem, proszą o modlitwę i mają wsparcie grupy. Wiem, bo uczestniczyłam w czymś takim.
Ty widocznie nie.

Gdzie ktokolwiek namawia młodych kandydatów na księży do ukrywania czegokolwiek? Ci młodzi mogą mieć podejrzenia, mogą wiedzieć o jednostkach tak jak i my, ale nikt ich nie namawia do ukrywania tego. Oni podlegają biskupom, tym biskupom, którzy wiedzą o wszystkim. Tak naprawdę to w KK trzeba wymienić całą kadrę. Trzeba wymienić większość proboszczów. Nie ma na to możliwości. Bo tak to jest tak, że biskup często nie ruszy, bo dany oskarżany proboszcz ma na niego jakieś haki. Więc chronią się wzajemnie, bo wzajemnie mogą siebie mocno pogrążyć.

68 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2020-05-25 00:39:08)

Lady Loka napisał/a:
Kleoma napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Idźmy dalej smile

Oczywiście, że się zdarza. Ale wtedy księża też dzielą się swoim życiem, proszą o modlitwę i mają wsparcie grupy. Wiem, bo uczestniczyłam w czymś takim.
Ty widocznie nie.

Gdzie ktokolwiek namawia młodych kandydatów na księży do ukrywania czegokolwiek? Ci młodzi mogą mieć podejrzenia, mogą wiedzieć o jednostkach tak jak i my, ale nikt ich nie namawia do ukrywania tego. Oni podlegają biskupom, tym biskupom, którzy wiedzą o wszystkim. Tak naprawdę to w KK trzeba wymienić całą kadrę. Trzeba wymienić większość proboszczów. Nie ma na to możliwości. Bo tak to jest tak, że biskup często nie ruszy, bo dany oskarżany proboszcz ma na niego jakieś haki. Więc chronią się wzajemnie, bo wzajemnie mogą siebie mocno pogrążyć.

Gdzie namawia? W sobotę, w Koszalinie podczas święceń 3 diakonów biskup senior/ten w zastępstwie/  użył takich właśnie słów.
Była dostępna bezpośrednia relacja tej mszy w internecie. Są artykuły prasowe.

69

Wyszukajcie: >>"Przez 30 lat oddawali bezdomne dzieci pedofilom". Szokujące wyniki raportu<<

Wyskoczy link do artykułu w polsatnews...

70

assassin napisał/a:

Wyszukajcie: >>"Przez 30 lat oddawali bezdomne dzieci pedofilom". Szokujące wyniki raportu<<

Wyskoczy link do artykułu w polsatnews...

Zajrzałam i jestem przerażona.

71

Witamy w świece postępowej nauki.
Nauka, która zakłada, że moralność to zbędny balast.

Polecam poczytać o eksperymencie dr Money

72

Na drugim zaś biegunie... W Stanach zostało uchylone postanowienie lokalnego sądu przez sąd federalny, blokujące egzekucje kilku pedofili. Zatem niedługo trafią tam, gdzie jest ich miejsce i właśnie tak powinno być wszędzie...

73

Lady Loka napisał/a:
Kleoma napisał/a:

Idźmy dalej smile

Jestem Czarna Kotka, od kilkunastu lat ten sam mąż, którego nigdy nie zdradziłam, bo to miłość mojego życia. Bywam aspołeczna, do tego jestem ateistka, tzn uważam, że to życie, które mamy powinniśmy spędzić najlepiej jak możemy, dla nas i dla innych. Nie jestem idealna i mam swój wachlarz wad, ale nie dopuściłam się czynów pedofilskich, ani nie kryłam pedofila. Czy w związku z tym, że nie jestem idealna i mam wady, powinnam z pobłażaniem podejść do pedofilii i ukrywania jej sprawców dziekolwiek? W jakiejkolwiek instytucji?

74

Okropne. Włos się jeży na głowie.

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "Zabawa w chowanego" braci Sekielskich.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024