Niski facet - szczera opinia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 1,705 ]

391

Odp: Niski facet - szczera opinia.
Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:

Google > "average height by country 2020" > pierwszy wynik od góry.

Przejrzyj, wyciągnij wnioski.

Nie rozumiem, co to ma wspólnego z moim pytaniem dotyczącym postrzegania moj go niskiego wzrostu w kontekście atrakcyjności? wink

I nie będziesz rozumiał, dopóki wpierw nie zrozumiesz tych liczb ze wskazanej strony.

Samlorek napisał/a:
rossanka napisał/a:

Zależy od innych cech. Co z tego, że ktoś wysoki, a nie pociągający fizycznie. O charakterze już nie mówię, bo rozmawiamy o cechach fizycznych.

No nic, przecież chociażby twarz jest ważniejsza dużo od wzrostu partnera. Ja zwracam uwagę na wzrost, bo tego mi brakuje, a z natury jestem perfekcjonistą i będę zawsze dążył do doskonałości wink Tak, wiem, że ona nie istnieje

A jaki wzrost jest doskonały?

P.S. Pewnie wiesz, że w miarę rozkręcania się tej imprezy i tak prędzej czy później czeka Cię ban za trolling, ale w sumie co powkurzasz tu ludzi  to twoje lol

Myślę, że gdzieś w okolicach 185 cm. Sęk w tym, że nie trolluję wink

Zobacz podobne tematy :

392

Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:

Nie rozumiem, co to ma wspólnego z moim pytaniem dotyczącym postrzegania moj go niskiego wzrostu w kontekście atrakcyjności? wink

I nie będziesz rozumiał, dopóki wpierw nie zrozumiesz tych liczb ze wskazanej strony.

Samlorek napisał/a:

No nic, przecież chociażby twarz jest ważniejsza dużo od wzrostu partnera. Ja zwracam uwagę na wzrost, bo tego mi brakuje, a z natury jestem perfekcjonistą i będę zawsze dążył do doskonałości wink Tak, wiem, że ona nie istnieje

P.S. Pewnie wiesz, że w miarę rozkręcania się tej imprezy i tak prędzej czy później czeka Cię ban za trolling, ale w sumie co powkurzasz tu ludzi  to twoje lol

185 mnie pasuję Biorę w ciemno ::)

393

A to ile ma zatem idealna kobieta? big_smile

394

jjbp napisał/a:

A to ile ma zatem idealna kobieta? big_smile

Mniej niż 30 lat (jeśli operujemy internetowymi opiniami)

395

I max 55 kilo zapewne big_smile

396

Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:

Samlorek napisał/a:

To tym gorzej dla ciebie.  Możesz wziąć się w garść, albo dalej obrażać się na świat i płakać nad swoimi 174 cm. Twój wybór. Forum nie wyleczy cię z kompleksów.

397 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 15:38:35)

Ale autor mówi że to nie tyle kompleksy co hobby

398

Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:

To tym gorzej dla ciebie.  Możesz wziąć się w garść, albo dalej obrażać się na świat i płakać nad swoimi 174 cm. Twój wybór. Forum nie wyleczy cię z kompleksów.

Nie obrażam się przecież na świat, co to znaczy wziąc się w garść niby? wink Zarabiam na tyle, że zastanawiam się na operację wydłużania kończyn dolnych tak poza tym (10 cm wydłużą mnie do 185 big_smile)

399 Ostatnio edytowany przez Belzebiusz (2020-12-19 15:59:53)

jjbp napisał/a:

Dziwne to hobby mnożyć wątki po internetach i zawracać ludziom gitarę, zamiast konfrontować się z rzeczywistością.  Trochę to nie przystoi perfekcjoniście, ale, zresztą, co ja tam wiem tongue

EDIT: "Cześć, mam 26 lat i tylko 174 cm - rano 176. Mam z tego powodu bardzo duże kompleksy. Nie ukrywam, że duża część z nich związana jest z wpływem tak niskiego wzrostu na atrakcyjność w oczach kobiet. Co Wy myślicie o takim wzroście? Nie chcę pocieszania i wycierania łez, a jedynie szczerych odpowiedzi"

No błagam roll

400

Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:

Nie obrażam się przecież na świat, co to znaczy wziąc się w garść niby? wink Zarabiam na tyle, że zastanawiam się na operację wydłużania kończyn dolnych tak poza tym (10 cm wydłużą mnie do 185 big_smile)

Plus buty na obcasie to i 195 można miec.

401 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 16:03:05)

Ale będziesz idealny żyć nie umierać big_smile

A tak na marginesie ją trochę nie wierze w likwidowanie kompleksów operacjami i zabiegami. No ale dla każdego coś dobrego. I powiem szczerze że dowiaduje się dziś o wielu rzeczach - wzrost poranny i wieczorny, operacje wydłużenia konczyn, boje się co będzie następne big_smile

402

Belzebiusz napisał/a:
jjbp napisał/a:

Dziwne to hobby mnożyć wątki po internetach i zawracać ludziom gitarę, zamiast konfrontować się z rzeczywistością.  Trochę to nie przystoi perfekcjoniście, ale, zresztą, co ja tam wiem tongue

EDIT: "Cześć, mam 26 lat i tylko 174 cm - rano 176. Mam z tego powodu bardzo duże kompleksy. Nie ukrywam, że duża część z nich związana jest z wpływem tak niskiego wzrostu na atrakcyjność w oczach kobiet. Co Wy myślicie o takim wzroście? Nie chcę pocieszania i wycierania łez, a jedynie szczerych odpowiedzi"

No błagam roll

No właśnie konfrontuję to z rzeczywistością, m.in. prosząc o szczere odpowiedzi? wink

403

Samlorek napisał/a:

Nie obrażam się przecież na świat, co to znaczy wziąc się w garść niby?

Na początek przestać pisać takie pierdoły tongue

404 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 16:04:41)

Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:

No bo to jest frazes, który nic konkretnego nie mówi ;P

jjbp napisał/a:

A tak na marginesie ją trochę nie wierze w likwidowanie kompleksów operacjami i zabiegami. No ale dla każdego coś dobrego. I powiem szczerze że dowiaduje się dziś o wielu rzeczach - wzrost poranny i wieczorny, operacje wydłużenia konczyn, boje się co będzie następne big_smile

A malujesz się np.? To jest dokładnie to samo wink

405

Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:

Tak jak ten: Feeding time finished cool
Chociaż co bardziej rozgarnięci się domyślą.

406

Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:
Samlorek napisał/a:

jjbp napisał/a:

rossanka napisał/a:
Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:

To nic śmiesznego z tymi obcasami, ale niestety z jakichś względów nie ma społecznego przyzwolenia i akceptacji na noszenie takich butów przez mężczyzn, mimo że pierwotnie to faceci w takich chodzili - później dopiero kobiety sobie niejako przywłaszczyły prawo do ich noszenia wink

407 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 16:13:48)

Sorry ale nałożenie pudru to nie to samo co inwazyjna operacja. Malowanie się możesz porównać do zmiany fryzury, zapuszczenia zarostu albo wymiany garderoby. Do operacji wydłużenia kończyn bardziej adekwatne byłoby porównanie operacji piersi albo brazilian butt lift a w przypadku obu tych zabiegów powiedziałabym to samo wink

408 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 16:17:14)

jjbp napisał/a:

Sorry ale nałożenie pudru to nie to samo co inwazyjna operacja. Malowanie się możesz porównać do zmiany fryzury, zapuszczenia zarostu albo wymiany garderoby. Do operacji wydłużenia kończyn bardziej adekwatne byłoby porównanie operacji piersi albo brazilian butt lift a w przypadku obu tych zabiegów powiedziałabym to samo wink

Ja bym powiedział, że w gruncie rzeczy chodzi dokładnie o to samo - czyli każda kobieta, która się maluje ma kompleksy swojego wyglądu bez tony tapety na twarzy? "Inwazyjność" konkretnego rozwiązania kompletnie nie ma tutaj w ogóle żadnego znaczenia wink

409

Z moim wzrostem, wiele kobiet jest dla mnie po prostu za małych. Było mi z nimi niewygodnie. Nawet podczas tańca ciężko się np. całować - bo trzeba było się ostro gimnastykować do wysokości jej ust. big_smile A co dopiero jak się ma np. 190. Widziałem kilka takich par, gdzie dziewczyna, widzi jego pępek. tongue

410 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 16:18:26)

Tylko jest różnica między ulepszeniem swojego wyglądu za pomocy makijażu gdzie największe ryzyko polega na dzgnieciu się szczoteczka od maskary w oko, a leczeniem kompleksów zabiegiem który może mieć powikłania zagrażające życiu albo zdrowiu. Więc wybaczył porównanie w dalszym ciągu nietrafione smile

A inwazyjnosc ma ogromne znaczenie. Jeśli z powodu jednej skazy w urodzie jesteś gotowy ryzykować życiem to jest to poważny problem a nie jakiś tam mierny kompleksik

411

prego napisał/a:

Z moim wzrostem, wiele kobiet jest dla mnie po prostu za małych. Było mi z nimi niewygodnie. Nawet podczas tańca ciężko się np. całować - bo trzeba było się ostro gimnastykować do wysokości jej ust. big_smile A co dopiero jak się ma np. 190. Widziałem kilka takich par, gdzie dziewczyna, widzi jego pępek. tongue

Jesteś mojego wzrostu, więc nie wiem wokół kogo się Ty obracasz? Wokół Azjatek lub pań 40+? wink

412

jjbp napisał/a:

Tylko jest różnica między ulepszeniem swojego wyglądu za pomocy makijażu gdzie największe ryzyko polega na dzgnieciu się szczoteczka od maskary w oko, a leczeniem kompleksów zabiegiem który może mieć powikłania zagrażające życiu albo zdrowiu. Więc wybaczył porównanie w dalszym ciągu nietrafione smile

A inwazyjnosc ma ogromne znaczenie. Jeśli z powodu jednej skazy w urodzie jesteś gotowy ryzykować życiem to jest to poważny problem a nie jakiś tam mierny kompleksik

Nie, to jest to samo jeżeli chodzi o przyczynę. Sposób realizacji przecież nie ma znaczenia na powód takiego działania

413 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 16:25:31)

Ma. Pojdzmy tropem tego makijażu. Jeśli kobieta się maluje aby zakryć drobne mankamenty i poczuć się lepiej to nie widzę większego problemu. Natomiast jeśli ma takie kompleksy że jak w jej domu wybuchnie pożar i ona nie wyjdzie z płonącego budynku bo jest bez mejkapu to uważam że problem jest poważny. Tak samo wzrost - jeśli kupisz sobie te buty na obcasie to nie widzę problemu jesli poczujesz się z tym lepiej. Natomiast jesli to Cię boli do tego stopnia że chcesz ryzykować kalectwem, sepsa czy tam śmiercią to uważam to za problem.

Każdy ma kompleksy i jakoś chce je ukryć ale niektórzy przeginaja strunę i wchodzą w stan obsesji.

Już rozumiesz co mam na myśli? smile

414 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 16:28:59)

jjbp napisał/a:

Ma. Pojdzmy tropem tego makijażu. Jeśli kobieta się maluje aby zakryć drobne mankamenty i poczuć się lepiej to nie widzę większego problemu. Natomiast jeśli ma takie kompleksy że jak w jej domu wybuchnie pożar i ona nie wyjdzie z płonącego budynku bo jest bez mejkapu to uważam że problem jest poważny. Tak samo wzrost - jeśli kupisz sobie te buty na obcasie to nie widzę problemu jesli poczujesz się z tym lepiej. Natomiast jesli to Cię boli do tego stopnia że chcesz ryzykować kalectwem, sepsa czy tam śmiercią to uważam to za problem.

Każdy ma kompleksy i jakoś chce je ukryć ale niektórzy przeginaja strunę i wchodzą w stan obsesji.

Już rozumiesz co mam na myśli? smile

Rozumiem, tyle że to nie jest poważne zagrożenie, tak jak to przedstawiasz. Chodzenie w niewygodnych butach na obcasach zarówno przez mężczyzn i kobiet uważam za oznakę większych kompleksów, bo to przecież musi być strasznie niewygodne i sprzyja problemom z kręgosłupem, stopami itp. A operację zrobi się raz i ma się problem z głowy na całe życie wink

415 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-12-19 16:33:09)

Autorze, zaskoczę Cię, ale również taki wzrost wydaje mi się "prawie" idealny smile dla faceta, bo już wyżej, im dalej w stronę 1,9 i więcej to mi się nie uśmiecha, widzę to akurat po niektórych znajomych - nie we wszystkim taki wzrost pomaga..
Co nie oznacza, że nie akceptuję swojego(173) a pomysł wydłużania sobie kończyn uznałbym za jeden z głupszych pomysłów, jak wywalić niepotrzebnie kasę.
Dlaczego niepotrzebnie? Bo właśnie jest to już tak radykalne posunięcie, że świadczy o niemożności zaakceptowania siebie takim, jakim się jest. Do tego dochodzi ryzyko ewentualnych komplikacji, wynikających z poważnej operacji a takowa rzeczywiście nią jest.
Akceptuję swój wygląd w pełni i gdzieś mam opinie kobiet czy facetów do mojego wzrostu. Żyje mi się świetnie, wolę pracować na innymi kwestiami niż narzekać na to, że ktoś mnie uważa za niskiego.

416

Każda inwazyjna operacja jest zagrożeniem życia. Taka prawda

417

bagienni_k napisał/a:

Autorze, zaskoczę Cię, ale również taki wzrost wydaje mi się "prawie" idealny smile dla faceta, bo już wyżej, im dalej w stronę 1,9 i więcej to mi się nie uśmiecha, widzę to akurat po niektórych znajomych - nie we wszystkim taki wzrost pomaga..
Co nie oznacza, że nie akceptuję swojego(173) a pomysł wydłużania sobie kończyn uznałbym za jeden z głupszych pomysłów, jak wywalić niepotrzebnie kasę.
Akceptuję swój wygląd w pełni i gdzieś mam opinie kobiet czy facetów do mojego wzrostu. Żyje mi się świetnie, wolę pracować na innymi kwestiami niż narzekać na to, że ktoś mnie uważa za niskiego.

Można się przecież skupić na kilku rzeczach? A swojego wzrostu sam nie postrzegasz jako niskiego? wink

418

jjbp napisał/a:

Wyjście na ulicę jest zagrożeniem życia tak samo i chyba wychodzisz? wink

419

Nie patrzę na siebie pod takim kątem, czy jestem niski czy nie..
Moooże, jakbym miał poniżej 1,6, to może wtedy miałbym powody do narzekania. Jestem taki, jaki jestem i w pełni to akceptuję. Mogę co najwyżej porównać mój wzrost do średniej wzrostu facetów w kraju. Ale co mi z tego? Nie jestem zainteresowany tym od strony naukowej, więc tego tak nie rozstrząsam.

420 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 16:42:06)

bagienni_k napisał/a:

Nie patrzę na siebie pod takim kątem, czy jestem niski czy nie..
Moooże, jakbym miał poniżej 1,6, to może wtedy miałbym powody do narzekania. Jestem taki, jaki jestem i w pełni to akceptuję. Mogę co najwyżej porównać mój wzrost do średniej wzrostu facetów w kraju. Ale co mi z tego? Nie jestem zainteresowany tym od strony naukowej, więc tego tak nie rozstrząsam.

No to może to reakcja obronna, żeby nie patrzeć na siebie pod tym kątem? Wiem, że każdy chce patrzeć tylko na swoje dobre strony, ale może czasem warto też przyznać się do swoich wad i spróbować nad nimi popracować aniżeli żyć w przeświadczeniu że jestem idealny i siebie w pełni akceptuję? wink
Ile masz lat i jakbyś porównał swój wzrost w porównaniu do swojego otoczenia?

421 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 16:55:31)

Samlorek napisał/a:
jjbp napisał/a:

Tak ale nie wbiegam z zamkniętymi oczami na ruchliwe skrzyżowanie albo nie klade się w poprzek na ścieżce rowerowej smile

Żyć jakoś muszę ale mogę nie podejmować bezsensownego ryzyka

422 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:06:40)

jjbp napisał/a:
Samlorek napisał/a:
jjbp napisał/a:

Tak ale nie wbiegam z zamkniętymi oczami na ruchliwe skrzyżowanie albo nie klade się w poprzek na ścieżce rowerowej smile

Żyć jakoś muszę ale mogę nie podejmować bezsensownego ryzyka

Ok, z tym, że przecież możesz iść prawidłowo na chodniku, a i tak zostać śmiertelnie potrąconym? Musisz żyć, albo i nie - poza tym wychodzenie na ulicę nie jest przecież nieodzownym elementem życia, są przecież przypadki ludzi, którzy nie wychodzili całe lata, a nawet całe życie na ulicę? Natomiast w nawiązaniu do rzekomej bezsensowności operacji - dlaczego uważasz, że jest ona bez sensu, skoro już większość tutaj się zgodziła że obiektywnie dla faceta wzrost 185 jest lepszy od 175? wink Mówiłaś, że Twój partner jest niski, a konkretnie - ile on ma wzrostu, możesz zdradzić?

423 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 17:10:32)

Twoje porównania są z kosmosu. Za chwilę porównasz pod kątem bezpieczeństwa skok że spadochronem do brydża bo przecież oba to sporty a to że jeden ekstremalny a drugi karciany to taki tam nie istotny szczegół big_smile

Jeśli idę po chodniku a i tak mnie ktoś potrąci to sorry nic nie mogłam zrobić, ot złe zrzadzenie losu. Tak samo jeśli nagle dostaniesz zapalenia wyrostka to oczywiście że będę za operowaniem Cię bo po prostu stało się samo z siebie, operacja dalej niesie ze sobą ryzyko ale wszak służy ratowaniu Twojego zdrowia. Natomiast jeśli jako kompletnie zdrowy człowiek podejmiesz to co jak co poważne ryzyko to jest to to samo co latanie na ślepo po skrzyżowaniu - może Cię coś potrąci, a może nie ale ryzyko podjales nie dlatego że byłes do tego zmuszony a dlatego że była to Twoja fanaberia.

Mój partner ma poniżej 170

424

Samlorek napisał/a:
Samlorek napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:

jjbp napisał/a:

rossanka napisał/a:
Samlorek napisał/a:

To nic śmiesznego z tymi obcasami, ale niestety z jakichś względów nie ma społecznego przyzwolenia i akceptacji na noszenie takich butów przez mężczyzn, mimo że pierwotnie to faceci w takich chodzili - później dopiero kobiety sobie niejako przywłaszczyły prawo do ich noszenia wink

To się ciesz. Po paru godzinach na obcasach czasami siada już kręgosłup.
Wolałbym być facetem. Nie musiałabym farbiwac włosów, golić nóg i malować się.

425 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:15:56)

jjbp napisał/a:

Twoje porównania są z kosmosu. Za chwilę porównasz pod kątem bezpieczeństwa skok że spadochronem do brydża bo przecież oba to sporty a to że jeden ekstremalny a drugi karciany to taki tam nie istotny szczegół big_smile

Jeśli idę po chodniku a i tak mnie ktoś potrąci to sorry nic nie mogłam zrobić, ot złe zrzadzenie losu. Tak samo jeśli nagle dostaniesz zapalenia wyrostka to oczywiście że będę za operowaniem Cię bo po prostu stało się samo z siebie, operacja dalej niesie ze sobą ryzyko ale wszak służy ratowaniu Twojego zdrowia. Natomiast jeśli jako kompletnie zdrowy człowiek podejmiesz to co jak co poważne ryzyko to jest to to samo co latanie na ślepo po skrzyżowaniu - może Cię coś potrąci, a może nie ale ryzyko podjales nie dlatego że byłes do tego zmuszony a dlatego że była to Twoja fanaberia.

Mój partner ma poniżej 170

No nie do końca - z Twoich wypowiedzi można by wysunąć wniosek, że nadrzędnym celem życia jest życie samo w sobie, nie jest istotne jak, czy przysłowiowa wegetacja czy robienie tego, czego się lubi nawet jeżeli niesie to ze sobą nieco większe ryzyko utraty życia. Porownałbym to do posiadania rolek (życia), którego nie do końca są sprawne i możesz podjąć ryzyko naprawy ich lub cieszyć się że są jakie są i zamiast jeździć na nich tak, jak lubisz to wolisz je nosić w torbie - ważne jedynie żeby cokolwiek z nimi robić i jak najdłużej  wink

426 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-12-19 17:19:06)

Autorze, możesz wierzyć lub nie, ale to po prostu fakt. Mogę pracować nad sobą, jednocześnie wady mam, jak każdy. Staram się pracować nad tym, co SAM uważam za konieczne. Nie jest tym z pewnością mój wzrost. Nie widzę w nim rzeczy decydującej o mojej wartości, jako człowieka. Dlatego nie porównuję swojego wzrostu do wzrostu innych ludzi w moim wieku, bo mnie to najzwyczajniej nie interesuje.
W odniesieniu do sensu podejmowania ryzyka, to spróbuję takowe podjąć, jeśli mam szansę odnieść sukces zawodowy czy spróbować spędzić miło czas, ale nie widzę sensu w operacjach wydłużania kończyn, czy też w znacznej mierze innych operacji z grupy tzw "ulepszania" swojego wyglądu, z wyjątkiem przypadków ekstremalnych,jak choćby po wypadkach.

427 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 17:17:53)

Ale czy Ty serio mając przeciętny wzrost nazwałbys swoje życie wegetacja? Jeszcze do tego podobno dobrze zarabiając, nie mając problemu z kobietami itd? Sorry jakbys był karłem to bym zrozumiała ale Ty masz naprawdę przeciętny wzrost i mówilo to wiele innych użytkowników.

428 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:18:07)

rossanka napisał/a:
Samlorek napisał/a:
Samlorek napisał/a:

rossanka napisał/a:

Przecież nie musisz, ale masz takie Prawo i społeczne przyzwolenie? Faceci takiego powszechnego przyzwolenia nie mają   wink

429 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:25:46)

jjbp napisał/a:

Ale czy Ty serio mając przeciętny wzrost nazwałbys swoje życie wegetacja? Jeszcze do tego podobno dobrze zarabiając, nie mając problemu z kobietami itd? Sorry jakbys był karłem to bym zrozumiała ale Ty masz naprawdę przeciętny wzrost i mówilo to wiele innych użytkowników.

Przeciętny wzrost, licząc osoby płci męskiej w przedziale wiekowym 20-30 narodowości polskiej to zakres 178-182, więc jestem niski. Nie, wegetacja to skrajny przykład, nieco hiperbolizuję, bo na zasadzie kontrastu łatwiej przedstawić swoje przemyślenia - miało to na celu oddanie jedynie ogólnego sensu. Poza tym, każdego zadowala co innego - jeden chce mieć złote rolki, jeden zwykłe jakieś przeciętne, a jeszcze inny zadowoli się dziurawymi, niesprawnymi i za ciasnymi o 2 rozmiary wink Nie ma się wpływu na to, co kogo zadowala przecież i też bym chciał być zadowolony z mojego wzrostu. Niestety nie wiem, jak tego dokonać bez rzeczywistej ingerencji w zmianę wzrostu wink

430 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 17:27:37)

No cóż zrobisz jak zechcesz, dla mnie to grubą przesada ale każdy myśli inaczej jak widać.

Nota bene muszę mojemu chłopakowi przekazać jakimi badziewnymi rolkami się zadowala w życiu lol

431 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:33:07)

jjbp napisał/a:

No cóż zrobisz jak zechcesz, dla mnie to grubą przesada ale każdy myśli inaczej jak widać.

Nota bene muszę mojemu chłopakowi przekazać jakimi badziewnymi rolkami się zadowala w życiu lol

Nie mów mu, skoro nie zwraca na to uwagi to tym lepiej dla niego wink Ja mam to do siebie, że jestem typem analityka i analizuję wiele rzeczy, nie tylko wzrost. Powiedz mu, że jest wysoki - pewnie się ucieszy big_smile Chyba że uzna to za sarkazm i drwinę z Twojej strony, to już sama musisz ocenić, jak jest z oceną rzeczywistości w jego przypadku

432

To jest akurat osoba która od podszewki zna swoje wady i zalety. Tyle że cały wysiłek przez lata wkładał w rozwijanie zalet zamiast maskowanie wad, trzeba mu przyznać że jest w 100% sobą i dobrze się z tym czuje smile i nie powiem, bardzo mi to podejście imponuje big_smile

433 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:37:10)

jjbp napisał/a:

To jest akurat osoba która od podszewki zna swoje wady i zalety. Tyle że cały wysiłek przez lata wkładał w rozwijanie zalet zamiast maskowanie wad, trzeba mu przyznać że jest w 100% sobą i dobrze się z tym czuje smile i nie powiem, bardzo mi to podejście imponuje big_smile

Można być w 100% sobą i jednocześnie być psychopatycznym mordercą, gwałcicielem, z genetycznymi predyspozycjami do takich zachowań. Czy to też by Ci imponowało? No właśnie, chyba nie - więc to nie chodzi o "podejście" wink

434 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 17:38:49)

Imponuje mi to w nim bo widze że jest człowiekiem który się siebie samego nie wstydzi, jest jaki i jest i zamiast się nad tym rozwodzic idzie do przodu, działa, robi co lubi, rozwija się.

Nie wiem skąd wziales psychopatycznego mordercę ale zostaw to dla siebie smile

435 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:42:36)

jjbp napisał/a:

Imponuje mi to w nim bo widze że jest człowiekiem który się siebie samego nie wstydzi, jest jaki i jest i zamiast się nad tym rozwodzic idzie do przodu, działa, robi co lubi, rozwija się.

Nie wiem skąd wziales psychopatycznego mordercę ale zostaw to dla siebie smile

Bo to można podpiąć pod każdego, więc dlaczego nie jego - naturalnego, urodzonego z takimi predyspozycjami psychopaty mordercy i  gwałciciela? Sęk w tym, że Tobie nie chodzi o "podejście" akceptacji w 100% takim, jakim się jest, skoro psychopaty byś np. nie zaakceptowała wink

436

Osobiście doceniam różnorodność w przyrodzie smile O ile dziwi mnie podejście Autora, to przecież nie zmuszę go do opamiętania się - zrobi co zechce, według swojego uznania. O tyle nie rozumiem jego podejścia, gdzie próbuje na siłę przekonać choćby Ciebie jjbp, że coś w twoim życiu czy moim jest nie tak..
Niech każdy postępuje i żyje zgodnie ze swoimi przekonaniami.

437

Samlorek napisał/a:
rossanka napisał/a:
Samlorek napisał/a:

Przecież nie musisz, ale masz takie Prawo i społeczne przyzwolenie? Faceci takiego powszechnego przyzwolenia nie mają   wink

Na kobietę niezadbaną, żaden facet nie spojrzy. Więc chcąc nie chcąc trzeba te nogi golić i malować się. I chodzić na obcasach.

438

Tak samo można powiedzieć że na faceta 2 metry kobiety nie będą lecieć jak będzie psychopatycznym morderca. No ale jakby wtf, o czym wgl rozmawiamy.

Powiedziałam jasno że imponuje mi to W NIM wraz z szeregiem innych cech. To nie znaczy z automatu że ta konkretna cecha spodoba mi się w każdym niezależnie od reszty jego charakteru. Jak mówiłam wcześniej, atrakcyjność to miks cech a w jego konkretnym miksie ta cecha mi imponuje smile

439

jjbp napisał/a:

Tak samo można powiedzieć że na faceta 2 metry kobiety nie będą lecieć jak będzie psychopatycznym morderca. No ale jakby wtf, o czym wgl rozmawiamy.

Powiedziałam jasno że imponuje mi to W NIM wraz z szeregiem innych cech. To nie znaczy z automatu że ta konkretna cecha spodoba mi się w każdym niezależnie od reszty jego charakteru. Jak mówiłam wcześniej, atrakcyjność to miks cech a w jego konkretnym miksie ta cecha mi imponuje smile

No właśnie, czyli nie imponuje Ci fakt, że jest w 100% sobą, tylko że jest taki, jaki jest, mimo wad, ale wad takich, które Ty jesteś w stanie zaakceptować na tle jego zalet. To coś zupełnie innego wink

440 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 17:49:30)

Nie zrozumiales. Ją widzę jego wady, on też je widzi. Ale zamiast siedzieć i jeczec i karmic kompleksy w pełni się do nich przyznaje i skupia swoją uwagę na plusach zamiast na minusach. Tak więc powtarzam: imponuje mi to że jest w 100% sobą to znaczy nie próbuje się ukrywać, chować, udawać, zmieniać rzeczy które są jego czułym punktem a w 100% sie do nich przyznaje i z nimi żyje

441 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 18:01:09)

rossanka napisał/a:
Samlorek napisał/a:
rossanka napisał/a:

Na kobietę niezadbaną, żaden facet nie spojrzy. Więc chcąc nie chcąc trzeba te nogi golić i malować się. I chodzić na obcasach.

Kto tak powiedział? Oczywiście że znajdzie się jakiś, kto spojrzy czy tam "zaakceptuje taką wadę". Mieliśmy nie sugerować się ogólnymi tendencjami ani statystyką, bo rzekomo nic ona nie wnosi, przy czym sama się nią sugerujesz w tym przypadku. Tak samo można powiedzieć, że na niskiego faceta nikt nie spojrzy (statystycznie), no bo oczywiscie też znajdą się jakieś anegdotyczne przykłady wink

442

Obiektywnie wzrost jest jednak taką cechą, którą bardzo ciężko zmienić lub jest to prawie niemożliwe. Tak radykalne rozwiązania zazwyczaj nie zyskują poparcia, bo ludzie stwierdzają, że skoro jedni ich nie akceptują to znajdą się inni, którym to będzie pasować. Ponadto można przypuszczać, że nie chcą podejmować ryzyka lub/wydatku. Dlatego pracuje się nad tymi cechami, nad którymi łatwiej zapanować smile

443

jjbp napisał/a:

Nie zrozumiales. Ją widzę jego wady, on też je widzi. Ale zamiast siedzieć i jeczec i karmic kompleksy w pełni się do nich przyznaje i skupia swoją uwagę na plusach zamiast na minusach. Tak więc powtarzam: imponuje mi to że jest w 100% sobą to znaczy nie próbuje się ukrywać, chować, udawać, zmieniać rzeczy które są jego czułym punktem a w 100% sie do nich przyznaje i z nimi żyje

No nie do końca. Imponuje Ci, że jest jaki jest mimo wad. Reszta to już nie jest prawdą wink

444 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 17:55:52)

Ciesze się że wiesz co co naprawdę myślę lepiej ode mnie big_smile zawsze miło. Ale jest to naturalny etap tego typu wątków więc nie jestem zbyt zaskoczona

445 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 17:57:01)

bagienni_k napisał/a:

Obiektywnie wzrost jest jednak taką cechą, którą bardzo ciężko zmienić lub jest to prawie niemożliwe. Tak radykalne rozwiązania zazwyczaj nie zyskują poparcia, bo ludzie stwierdzają, że skoro jedni ich nie akceptują to znajdą się inni, którym to będzie pasować. Ponadto można przypuszczać, że nie chcą podejmować ryzyka lub/wydatku. Dlatego pracuje się nad tymi cechami, nad którymi łatwiej zapanować smile

Jest wiele rzeczy, ktore były rzekomo niemożliwe, dopóki ktoś o tym nie wiedział i to zrobił wink

446

jjbp napisał/a:

Ciesze się że wiesz co co naprawdę myślę lepiej ode mnie big_smile zawsze miło. Ale jest to naturalny etap tego typu wątków więc nie jestem zbyt zaskoczona

Wiem, co naprawdę myślisz, mimo że niezbyt dobrze ubierasz to w słowa wink

447 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 18:01:00)

Dostosowuje poziom do Twoich mało adekwatnych porównań big_smile

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, już kończe offtopik (moderacjo wybacz)

448 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 18:05:02)

jjbp napisał/a:

Dostosowuje poziom do Twoich mało adekwatnych porównań big_smile

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, już kończe offtopik (moderacjo wybacz)

Wybaczam Ci, wszak to chyba reakcja obronna, bo jednak Twój facet jest bardzo niski, a mimo to Ci imponuje, jakbyś miała jakieś małe wymagania, czyli zadowalasz się brzydko mówiąc takim, a nie innym "towarem", bo na inny Cię nie stać  wink

449 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 18:05:16)

A to uwazasz że mężczyzna może zaimponować kobiecie jedynie wzrostem? smile

Poza tym mówiłam że mój były miał pod dwa metry to jak mnie nie stać? big_smile

450 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 18:06:44)

jjbp napisał/a:

A to uwazasz że mężczyzna może zaimponować kobiecie jedynie wzrostem? smile

Poza tym mówiłam że mój były miał pod dwa metry to jak mnie nie stać? big_smile

Absolutnie nie - nic takiego przecież nie napisałem wink

Nie stać na 2 metrową wersję obecnego

451 Ostatnio edytowany przez jjbp (2020-12-19 18:07:43)

Bo obecny jest jedyny w swoim rodzaju występuje w jednym jedynym egzemplarzu smile

452 Ostatnio edytowany przez Samlorek (2020-12-19 18:13:45)

jjbp napisał/a:

Bo obecny jest jedyny w swoim rodzaju występuje w jednym jedynym egzemplarzu smile

Mówisz trochę jak posiadacz fiata 126p, patrząc na Lamborghini, na które go nie stać wink Na zasadzie "moje jest mojsze"

453

Samlorek napisał/a:
jjbp napisał/a:

Mówisz trochę jak posiadacz fiata 126p, patrząc na Lamborghini, na które go nie stać wink Na zasadzie "moje jest mojsze"

Nudny jesteś kolego. Co konkretnie chcesz udowodnić ? Poza tym, że jesteś monotematyczny.

454

Misinx napisał/a:
Samlorek napisał/a:
jjbp napisał/a:

Nudny jesteś kolego. Co konkretnie chcesz udowodnić ? Poza tym, że jesteś monotematyczny.

Argumentum ad personam. Dyskusja dotyczy jednego tematu, więc wszystko sprowadza się do jednej rzeczy. Same oczywistości, ale niektórzy próbują im zaprzeczyć wink

455

jjbp napisał/a:

To jest właśnie dokładnie takie spojrzenie, jakie większość osób akceptujących siebie prezentuje i z jakim większość osób postronnych się zgodzi. Choćby i było obok Lamborghini czy Masseratti to i tak zostaną przy fiacie 126p smile

Posty [ 391 do 455 z 1,705 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024