Georginiaaa
mialam podobnie,
nauczylo mnie to ,ze nie mozna faceta sluchac, tylko patrzec na to co robi jesli obiecuje.
Jesli tylko pieknie mowi i pisze,a tego nie robi, to po kilku razach faceta daje sie na odstrzal.
Cytowalas ze "slowo cialem sie stalo" ,do tego trzeba dodac "po owocach ich poznacie" czyli po uczynkach a nie po slowach.
Ty wbij sobie do glowy ze jestes wkrecona jak miliony innych dziewczyn, kazda przezywa podobnie , jedna sie nauczy i nie robi wiecej tego bledu, inna powtarza schematy.
Ja mialam cale zycie tylko mojego meza, 12 lat,ma dziecko z inna, odeszlam.Na pocieszenie, ja tez zostawil, chce wrocic do mnie, ale czasami mysle ze juz ma inna-dramatyczne, ale sama widzisz , i tacy ludzie zyja na tym swiecie.
Zostalam sama, bez doswiadczenia, z mysla ze zycie to rodzina- ja , maz, dzieci, pies, takie super normalne zycie.
Po 4 latach poznalam faceta, ktory tak pieknie mowil, szalal za mna, wydzwanial, kupowal prezenty, jak zakochany nastolatek, a ja bez doswiadczenia, naiwna matka polka, wkrecilam sie , a to byly tylko slowa.
Mialam szacunek do niego, do siebie, do nas, bo przeciez byl kochany, ale to byly tylko slowa.
Wydzwanialismy, czesto pisalismy, on probowal organizowac wyjazdy, porostu idealnie, ale to wciaz byly tylko slowa.
Mowil ze nie ma szczescia w zyciu, ze zona ma dziecko z innym, ze odeszla, bla bla, to tylko slowa, do tego nieprawdziwe, ze pojedziemy w weekend, ale cos wypadlo, pojedziemy w nastepny, to tylko slowa.
W sumie to nie wiem czy slowa, czy klamstwa.
Jednym slowem, nazwijmy to "slowa" ktore nie maja nic wspolnego z tym co robi naprawde.
Facet- jesli kobieta jest dla niego wazna, mowi i robi, nie czasami, tylko zawsze, stajesz sie nieodzowna czescia jego zycia, poprostu.
Jesli to byly tylko spotkania, od czasu do czasu na 1-2 godziny w kotrych byl sex, to tak jak pisali wszyscy inni, on chcial tylko sexu, bajerowal zeby go miec, jesli nie udaloby mu sie zbajerowac ciebie, zbajerowalby inna.
I powiem ci na pocieszenie, ze jesli ten twoj gogus by sie w tobie zakochal i czynil wiele , tez by cie zdradzal, robilby to z innymi.Taki facet.
Ja dzis trzymam sie twardo, bo zrozumialam ze slowa musza pokrywac sie z uczynkami, im wiecej uczynkow tym lepiej, oczywiscie nie tylko z ich strony, ale wtedy i z naszej