Nie myślałam o Tobie w ten sposób... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie myślałam o Tobie w ten sposób...

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

66

Odp: Nie myślałam o Tobie w ten sposób...

daj sobie spokój
nie zgadzam się z tym, że dziewczyna kręci czy kombinuje, ona pewnie lubi naszego autora i wyczuła, że coś jest grane ale skoro on się jasno nie deklarował, to przyjęła taktykę nie odpowiadania na jego flirty i zaczepki oraz nie reagowania na sygnały (ignorowanie ich), bo niby dlaczego to ona miała wyskakiwać z tekstem pt. nic z tego nie będzie?
to normalne zachowanie, jeśli nie wie się na 100% na czym się stoi i gdyby to ona się pomyliła, to wyszłaby na przewrażliwioną albo z przerośniętym ego laskę
nie było jasnej deklaracji, zatem delikatnie zbywała jego zaloty, co autor jak sam pisze zauważył ale olał
idziemy dalej
nagle jemu się zmienia i po wielu miesiącach prób, postanawia jej powiedzieć co czuje- ok. super
dziewczyna jest w szoku i prawidłowo, bo pewnie liczyła raczej na to, że on zrezygnuje niż będzie brnął dalej ale chce być miła, nie skrzywdzić go a jednocześnie jasno zakomunikować, że nic z tego nie będzie, wiec mówi mu jasno- słucha, ja do ciebie nic nie czuję i nigdy nie rozpatrywałam twojej osoby w kontekście partnera dla mnie- przepraszam, co jest tutaj nie jasne?

wg mnie, to się skończy ucieczką z jej strony, całkowitą
dlaczego? bo on będzie krążył i kombinował a ona powoli będzie się czuła z tym coraz gorzej, będzie miała poczucie winy i jednocześnie poczucie kontroli jej

jestem w bardzo podobnej sytuacji obecnie i powiem tak, facet, który udaje, że nie słyszy albo nie rozumie co się do niego mówi, zaczyna się robić w pewnym momencie wręcz przerażający
dla mnie to już obsesja
ja przeżyłam totalny szok dowiadując się co facet ma w głowie, w życiu nie pomyślałabym, że można samemu tak zabrnąć i się wkręcić bez żadnych powodów a każdy głupi i zwykły uśmiech traktować jak wyznanie miłości
nie idz tą drogą

a ad sytuacji przyjaźni, która zamienia się w miłosną relację, to są to zupełnie inne historie prawdopodobnie i nie do porównania

Zobacz podobne tematy :

Aaa przypomniało mi się pewne zdarzenie z firmy, w której kiedyś pracowałem.
On i ona samotni, po trzydziestce.
On zabiegał o jej względy, ona z dystansem.
On starał się, pomagał, nadskakiwał, zapraszał .........
Ona zimna, wiecznie niezadowolona, stale go krytykująca, zdecydowanie odrzucająca jego zaloty.
On po pewnym czasie odpuścił.

Mineło pół roku....... aż do firmy przyszlo zawiadomene o jego ślubie......
Ona zaskoczona.....jak to? Dlaczego?? Jak on mógł?? Przecież byliśmy parą???
Rozpacz, depresja. Mało się samobójstwem nie skończyło.

Ot, miłość krętymi drogami chodzi.

68

zwyczajny gość napisał/a:

Ona zimna, wiecznie niezadowolona, stale go krytykująca, zdecydowanie odrzucająca jego zaloty.

Sama kiedyś miałam znajomość z facetem, który uznał, że nie bedziemy razem, bo nic z tego nie wyjdzie. Czasem popisalismy, gdy mnie zaczel nudzic ta znajomsc, on byl zly ze nie dbam o naszą relację

69 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 15:22:20)

zwyczajny gość napisał/a:

A gdzie tu w tym przykładzie jest miłość? Raczej rozpacz, bo zabaweczka nie chciała się dawać dłużej dymać i poszła sobie do innej piaskownicy... Ty serio wierzysz w to, że ta babka taki cyrk z miłości odstawiła? Ja bym raczej mówiła o problemach psychicznych...

70

Czy ktoś może za Ciebie przeżyć życie, nawet trudno się wypowiadać , to Ty jesteś tu ekspertem. Nie mogę tutaj napisać tego co od razu zmieniło by tą sytuację, bo osoby z malutkim wnętrzem i wielkim EGO, które potrzebują sie dowartościować, a nic w temacie nie wiedzą, od razu to skrytykują, a widzę, że takich jest u sporo.
Jednak uwierz w siebie i swoje odczucia, zadaj pytane,

71 Ostatnio edytowany przez authority (2018-08-23 23:22:18)

hehheh napisał/a:

Czyż kobiety nie są od sprawiania nam problemów? tongue Biblia, mitologia już same coś mówią tongue.
A staraj się. I oczywiste jest, że możesz na marne.

Biblia to wymysł. Boy Żeleński podsumował by to jednym zdaniem w tym jest ambaras by dwoje chciało na raz. Znam dokładnie odwrotną sytuację pewna baba lata dotąd za chłopem który w ogóle się ją nie podnieca big_smile
santapietruszka w sedno niektórzy maja zwichrowane umysły. Nie miłość w wyjdzie z tego toksyczny związek.

72

tak czy inaczej: bardzo dobrze że jej powiedziałeś to. bo teraz spojrzy na Ciebie pod tym właśnie kątem, efektu nie przewidzisz. ale wcześniej byłeś bez szans. a teraz może są , a może nie. zachowuj się wobec niej normalnie, chociaż kontakt możesz ograniczyć trochę

73

MagdaLena1111 napisał/a:
puchaty34 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Niektóre dziewczyny i kobiety są szczere i mówią to, co myślą, a inne kręcą i mieszają, używają słów, ale nie mówią wprost tylko dają do zrozumienia. Znasz tę dziewczyny i sam się najlepiej orientujesz, czy jest to typ bezpośredniej szczerej dziewczyny, która jest zaskoczona i potrzebuje czasu, czy tak jak Cyngli, ktoś, kto daje coś do zrozumienia i nie mówi wprost, co myśli i czuje, tylko bawi się Twoim kosztem.

Ludzie raczej nie ściemniają gdy mówią o braku uczuć, jeśli juz to kłamią zapewniając o ich żarliwości. Czy jak ktoś mówi nie, to znaczy być może?

Jak łatwo zauważyć różnie to może być. Ty piszesz, że ludzie raczej nie ściemniają, jeśli mówią o braku uczuć, a Cyngli post wyżej napisała, że rzadko mówią wprost. Każdy jest innyi nie ma co wkładać wszystkich do jednego wora, tym bardziej, że nic nie wiesz o tej dziewczynie, ale bardzo chcesz przekonać chłopaka do swojej racji. Przykre doświadczenia?

Cyngli napisał/a:

Bardzo mało jest osób, które mówią wprost o tym, co czują.

puchaty34 napisał/a:

Ludzie raczej nie ściemniają gdy mówią o braku uczuć

Jeszcze pominąłeś fakt, że ona nie mówiła o braku uczuć, ale że jest zaskoczona i dotychczas nie myslała o nim w ten sposób. Przecież w tym komunikacie nie ma słowa o istnienie uczuć lub ich braku. Wszystko to projekcje własnych doświadczeń i własnego sposobu postępowania innych osób. Daje to KK120 obraz ludzkich zachowań, ale to nie wyrocznia.

Powiedziałem jej wszystko co o niej myślę, a ona mi powiedziała, że nic do mnie nie czuje

Nie wiem co powiedziała, bo mnie tam nie było, ale autor przekazał nam jej słowa jednoznacznie.

74

hmm... gdyby tylko powiedziała, że nigdy nie myślała o Tobie w ten sposób to jeszcze byłby cień nadziei ale niestety dodała, że nic do Ciebie nie czuje... i tu jest wielki znak zapytania hmm czy powiedziała tak, bo tak myśli i faktycznie nie czuje żadnej sympatii, czy powiedziała tak pod wpływem chwili, szoku, który jej zafundowałeś. Jeśli budujesz relację typowo koleżeńską to taka informacja ni z gruszki ni z pietruszki jest jednak szokiem... niestety odpowiedz na to zna tylko i wyłącznie Twoja koleżanka smile

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie myślałam o Tobie w ten sposób...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024