naiwna911 napisał/a:adrian37 napisał/a:Nie zastanawialiśmy się nad tym co będzie za 5 lat jeśli zechce mieszkać ze mną lub z nią. Staram się aż tak nie wybiegać w przyszłość...a już na pewno nie myśleć o takiej sytuacji, co nie oznacza że owszem może taka zaistnieć.
O no to fajnie że wszystko dobrze u Ciebie.
Nie wiem ale myślę że takie porównania zawsze będą miały miejsce zarówno u Ciebie jak i zapewne kiedyś u mnie.
Nie można co prawda mierzyć wszystkich jedną miarą (wiem łatwo się mówi), ale pewnie z czasem zaczniesz podchodzić do tego z większym dystansem, nie porównując facetów z Twoim byłym, zaczniesz ufać choć pewnie nigdy do końca, ale trzeba czasu.
Będzie dobrzeJasne, rozumiem że nie chcesz wyciągać tak w przyszłość ale równie dobrze za parę miesięcy młody może zacząć lamentować, że chce zostać tylko z Tobą i tyle. Lepiej przyszykuj się na kazdy scenariusz
No wiesz mam akurat określony typ faceta, w który idealnie wpisywał się mój ex więc jego następny siła rzeczy muszą być podobni (fizycznie i jeżeli chodzi o pasje)
.
Ufać to już nigdy na 100% nie będę, mojemu byłemu też z resztą nie ufałam bezgranicznie. Ludzie z natury są podli i wszystkiego można się po nich spodziewać.
Nie chcę póki co o tym myśleć. Jeśli zajdzie taka potrzeba z jego strony to będziemy rozmawiać. Najpierw trzeba załatwić wszystkie sprawy związane z rozwodem itp
.
Może jeśli masz typ faceta który idealnie wpisuje się w twojego ex...to będziesz pewnie zawsze porównywała swoich przyszłych partnerów do byłego męża a to będzie Tobie przypominać niestety jaką jest szują...i wszystkie złe wspomnienia zawsze będą wracać
Niestety może tak być, ale ciężko spotykać się z facetem, który cie nie pociąga. Fizycznie faceci, z którymi się spotykałam byli do siebie podobni. Różnili się charakterami, najgorszy z nich wszystkich okazał się mój mąż, mimo że na początku robił najlepsze wrażenie.
W czasem wspomnienia zaczynają blaknąć, liczę więc, że w końcu całkowicie zapomnę mojego męża a wtedy skończą się głupie porównania.
Kolesiom jest chyba łatwiej im podoba się wszystko co się rusza, jest chętne i na drzewo nie ucieka, dlatego łatwiej im znalezc kogoś zupełnie innego od poprzedniczki
.