Świeżakowe szaleństwo :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Świeżakowe szaleństwo :)

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 126 z 126 ]

66

Odp: Świeżakowe szaleństwo :)

Masz rację, adiaphoro. Seler Staś o wiele lepiej brzmi.

Ten seler to chyba z pierwszej serii. Mam w domu gdzieś aktualną ulotkę, ale nie kojarzę tego warzywka.

Zobacz podobne tematy :

67

adiaphora napisał/a:

ale durne imię dla tego ślicznego selerka. Powinien być seler Stasio wink

Albo Stefanek big_smile.

No właśnie, w przypadku jabłuszka też złamano zasadę - powinno mieć imię Jadwinia, Jagunia albo choćby Józio smile.

I_see, w nowej ulotce nie ma selerka. Poza tym co to za imię dla warzywka? Bambus big_smile.

68

albo Jędruś smile

69

Byle nie Jarek wink

70

santapietruszka napisał/a:

Byle nie Jarek wink

big_smile To się rozumie samo przez się. wink

Jędruś ładnie. big_smile

71

Nie ma odmiany Jadwinowka. Jabłka. Jest Antonowka.

72

Snake napisał/a:

Nie ma odmiany Jadwinowka. Jabłka. Jest Antonowka.

Jeśli poszli tym tropem, to chyba można przymknąć oko wink. Z drugiej strony trudno doszukać się analogii u Groszka Grzesia czy Truskaweczki Tosi. Jednym słowem reguły tutaj nie ma żadnej big_smile.

73 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2017-10-13 21:34:19)

Dają za darmo to na pewno coś dobrego ..
O tyle o ile smile

74

Właśnie leżę i 5 swiezakow mi tu zniesli na kanapę...

75

Ech.. ta kobieta co zjadła naklejki  na oczach całej kolejki, to musiała mieć ciężkie dzieciństwo- pewnie ktoś zeżarł coś na jej oczach złośliwie..
mam nadzieję, że cierpiała po tych naklejkach..;)

76

I_see_beyond napisał/a:

Ja też nie widzę różnicy między zbieraniem maskotek przez dzieci w takim czy takim kształcie.

Nie napadłam na nikogo w kasie i nikt mnie NIGDY nie poprosił o naklejki. Temat jest lekki i żartobliwy, tak go odbieram.

Nie jest problemem dla mnie uzbieranie naklejek na DWIE małe maskotki przy niemalże codziennych zakupach w Biedronce. Szczególnie, że kupuję dużo warzyw i owoców. Jem ich dużo, bo są smaczne i zdrowe. Nie ze względu na "szaleństwo".

gojka102, a Ty co zbierałaś kiedy byłaś dzieckiem?

Tylko,że to nie dzieci wydzierają sobie z rąk pluszaki ale dorosłe baby i chłopy smile
No więc cos tu nie halo w narodzie skoro jakieś tandetne pluszaki wywołują tyle emocji.I to w dorosłych ludziach.I emocje nie do opanowania,którymi zarażają swoje dzieciaki.
Dla mnie  też nie jest problemem.Ale szczęśliwie,nie mam dla kogo zbierać.Moja córka ma lat 12 i nie jarają ją takie rzeczy.Ale jakiś czas temu były jakieś takie karty,które można było w biedrze dostać za zakupy i były tam chyba info o takich dość unikatowych zwierzakach-o ile dobrze pamiętam.To nawet ciekawe było.
Ale się ludzie nie rzucali-bo to trzeba było przeczytać big_smile

Wiesz,tu nie chodzi o to,że dziwi mnie,ze dzieci cokolwiek zbierają.Mnie dziwi,że niektórzy rodzice po prostu przy tym zbieraniu idiocieją.I ich idiotyzm udziela się dzieciom-bo jak matka pisze,że córka cały dzień płakała bo nie dostali jakiejś tam borówki Basi.
Ja także zbierałam różne rzeczy jako dziecko-i to nie w tym problem-powtarzam.

77 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2017-10-14 21:22:14)

Ktoś tam wkleił wyżej cały gang zwierzaków ale ja to widziałem w realu.
Mowie Wam te "zabawki", to nawet pies nie zaciągnąłby do swojego legowiska.

78

Mnie ta swiezakowa akcja bawi. Robie zakupy w Biedronce codziennie i mam osmioletnia corke ale NIE zbieram naklejek. Corka sama stwierdzila ze nie chce,nie potrzebuje miskow. Dwa razy zdarzylo mi sie robic zakupy i po moich slowach"nie zbieram" dwie panie rzucily sie na mnie po naklejki. Oczywiscie oddalam,chociaz smialam sie jeszcze cala droge do domu.
Akcja "swiezaki" jest napedzana przez rodzicow,glownie. Przeciez male dzieci same do sklepu nie chodza,mala dziewczynka na pewno od borowki Basi woli kucyka a chlopiec Mc Quinna. Biedronka robi kase na nas,rodzicach. A my jak konie z klapkami na oczach dobieramy zakupy do tych wymaganych 40zl zeby tylko dostac naklejke smile

79

Świeżaki są fajne, takie urocze smile
Ostatnio nie mogę dogadać się z córką, bo ona chce właśnie borówkę Basię, a mi się podoba groszek Grześ lol
Tylko jeszcze brakuje mi 18 naklejek, pomożecie??? tongue

80

kwadrad napisał/a:

Ktoś tam wkleił wyżej cały gang zwierzaków ale ja to widziałem w realu.
Mowie Wam te "zabawki", to nawet pies nie zaciągnąłby do swojego legowiska.

Kwadrad, wyobraź sobie, że my też widzieliśmy te świeżaki w realu, nawet je macalismy a niektorzy nawet leżą z nimi na kanapie big_smile więc nie zniechęcisz nas tym swoim nieustannym narzekaniem jakie to one okropne i w ogóle. Daj ludziom zyć malkontencie Ty big_smile

81

A wiesz, że już zastanawiałam się czemu ma służyć to kwadradowe obrzydzanie zwykłych maskotek? big_smile 

O, przypomniało mi się właśnie, że jak mój syn był mały, to BP miało jakąś promocję, w której na kartę nabijało się punkty stanowiące równowartość dokonywanych w sieci zakupów, a te można było potem wymienić na samochodziki. Młody był na ich punkcie chory, więc mąż tankował na tym BP, pomimo że gdzie indziej paliwo mieli nieco tańsze (to jest dopiero głupie! big_smile), a potem jeździł po stacjach, żeby zdobyć taki samochodzik, którego jeszcze w kolekcji brakowało, a był takim świeżakowym czosneczkiem, czyli "tylko ten i żaden inny" wink.

Doprawdy nie wiem w czym lepsze są autka czy jakieś zabawki z jajka Kinder Niespodzianka od maskotek w formie brokułka albo truskawki? No chyba, że wszystkie te zachcianki sprowadzimy do tego samego poziomu z napisem "dali się nabrać" cool i wtedy nawet nie ma co porównywać. Z drugiej strony może i dali, ale jeśli decyzję podjęli świadomie, a przy tym mają trochę zabawy, to w czym problem?

82

Widziałam niedawno w sklepie dziewczynkę mówiącą "mama mi kupi i czosnka i brokułka i truskawkę..." - tutaj mama staje się prawdziwą bohaterką, sama miałabym problem z odmówieniem tego moim dzieciom.

83

Olinka napisał/a:

A wiesz, że już zastanawiałam się czemu ma służyć to kwadradowe obrzydzanie zwykłych maskotek? big_smile 

O, przypomniało mi się właśnie, że jak mój syn był mały, to BP miało jakąś promocję, w której na kartę nabijało się punkty stanowiące równowartość dokonywanych w sieci zakupów, a te można było potem wymienić na samochodziki. Młody był na ich punkcie chory, więc mąż tankował na tym BP, pomimo że gdzie indziej paliwo mieli nieco tańsze (to jest dopiero głupie! big_smile), a potem jeździł po stacjach, żeby zdobyć taki samochodzik, którego jeszcze w kolekcji brakowało, a był takim świeżakowym czosneczkiem, czyli "tylko ten i żaden inny" wink.

Doprawdy nie wiem w czym lepsze są autka czy jakieś zabawki z jajka Kinder Niespodzianka od maskotek w formie brokułka albo truskawki? No chyba, że wszystkie te zachcianki sprowadzimy do tego samego poziomu z napisem "dali się nabrać" cool i wtedy nawet nie ma co porównywać. Z drugiej strony może i dali, ale jeśli decyzję podjęli świadomie, a przy tym mają trochę zabawy, to w czym problem?

tez nie wiem z jakiego powodu z taka wzgardą pisze o tych maskotkach i ewidentnie probuje nas zniechęcić do nich. Zaczynam podejrzewac, ze sam zbiera i boi sie, ze zabraknie dla niego big_smile big_smile

84

adiaphora napisał/a:
Olinka napisał/a:

tez nie wiem z jakiego powodu z taka wzgardą pisze o tych maskotkach i ewidentnie probuje nas zniechęcić do nich. Zaczynam podejrzewac, ze sam zbiera i boi sie, ze zabraknie dla niego big_smile big_smile

Oj tam oj tam.Maskotki rzeczywiście są z tanich,chińskich materiałów,którch ja bym nie kupiła bo mam alergiczne dziecko.Ale pies może i by się ucieszył smile
A tak serio-kwadrat napisał to już pierdylion razy smile Może taką ma misję smile

85

adiaphora napisał/a:

Jeśli tak, to mnie nie trzeba się obawiać, bo nie mam ani jednej i raczej nie zanosi się na zmianę tego stanu rzeczy big_smile, ale naklejkami chętnie się dzielę. Sam temat zainteresował mnie głównie jako zjawisko socjologiczne, bo w pewnym momencie słowo "Świeżak" stało się wokół mnie, także w sieci, wyjątkowo często powtarzane, a Kwadrad, nawet jeśli o tym nie wie, również mógłby być całkiem interesującym odłamem przedmiotu badań - jako zagorzały przeciwnik. Skądś to mu się przecież bierze wink.

gojka napisał/a:

Może taką ma misję smile

Pozostaje pytanie: czemu ta misja ma służyć? wink Bo jeśli ten czarny PR miałby kogoś zniechęcić do wzięcia udziału w promocji, to obawiam się, że szybciej wywoła zasadę przekory big_smile.

86

Chciałabym tylko powiedzieć, że zakończyłam "akcję" ze Świeżakami. Do Truskawki Tosi dołączył wymarzony przez Małą Brokułek Bartuś.

Wiecie jaka maskotka cieszy się największym powodzeniem w Biedronkach w mojej okolicy?...

Czosneczek Czesio. wink Maskotki były już przebrane, kiedy szukałam właściwej dla zainteresowanego nimi dziecka.

Czesław rulez! big_smile

87

I_see_beyond napisał/a:

Wiecie jaka maskotka cieszy się największym powodzeniem w Biedronkach w mojej okolicy?...

Czosneczek Czesio. wink Maskotki były już przebrane, kiedy szukałam właściwej dla zainteresowanego nimi dziecka.

Czesław rulez! big_smile

Bo Czesio faktycznie jest najładniejszy big_smile. Jeszcze to pociągające, wytworne imię... cool

Maskotki są przebrane z powodu kończącej się akcji, bo nowych nie dowożą? To teraz przyznaj się ile Biedronek zaliczyłaś, żeby namierzyć wymarzonego przez Małą Bartusia? big_smile

strzała napisał/a:

Tylko jeszcze brakuje mi 18 naklejek, pomożecie??? tongue

Jeśli nie stanowi dla Ciebie problemu podanie swojego adresu, to w poniedziałek rano (a nawet jutro) kopertę z naklejkami w ilości 64 sztuki, czyli wystarczy dodatkowo na Juniora, wrzucam do skrzynki i wysyłam priorytetem - przed końcem miesiąca powinno spokojnie dojść smile.

88

A u nas taka sytuacja: syn i moja przyszła synowa byli z wizytą u cioci, która niestety nie będzie mogła przyjść na ich ślub, ale prosiła, żeby wpadli na kawę i "po prezent". Wypili kawę, otrzymali prezent, gadu gadu, co słychać, rozmowa zeszła na świeżaki - i w dodatkowym prezencie otrzymali od cioci 94 naklejki. Za wyjaśnienie, o co właściwie z tym chodzi big_smile

Tak więc - ślub dopiero za tydzień, ale świeżaków się już dorobili big_smile

89

To może - biorąc  pod uwagę zamiłowanie przyszłej synowej do biedronkowych Świeżaków - zgodnie z coraz częściej pojawiającą się tradycją, która mówi, że młodzi proszą, by zamiast kwiatów przynosić alkohol albo maskotki (na przykład w celu przekazania ich do wybranego domu dziecka), niech zażyczą sobie właśnie takich pluszaków? wink Zdobywanie ich, to by dopiero był niezły akt oddania ze strony gości! big_smile

90

Olinka napisał/a:

Maskotki są przebrane z powodu kończącej się akcji, bo nowych nie dowożą? To teraz przyznaj się ile Biedronek zaliczyłaś, żeby namierzyć wymarzonego przez Małą Bartusia? big_smile

Tego nie wiem jak z dostawą. Na początku było wszystkiego pełno. Dziś w mojej lokalnej Biedronce zostały TYLKO dwa rodzaje Juniorów - marchewka i brokułek. Na szczęście Mała chciała właśnie Brokułka Bartusia, to nie musiałam objeżdżać innych sklepów. wink big_smile

Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie dzieci upatrują sobie konkretne Świeżaki. Natomiast Czosneczek Czesio wzbudził największy zachwyt wśród moich DOJRZAŁYCH WIEKIEM koleżanek. To one pewnie dla siebie samych te maskotki wybrały. To musi być magia tego imienia - CZESŁAW. wink

91 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-10-20 22:49:31)

Olinka napisał/a:

To może - biorąc  pod uwagę zamiłowanie przyszłej synowej do biedronkowych Świeżaków - zgodnie z coraz częściej pojawiającą się tradycją, która mówi, że młodzi proszą, by zamiast kwiatów przynosić alkohol albo maskotki (na przykład w celu przekazania ich do wybranego domu dziecka), niech zażyczą sobie właśnie takich pluszaków? wink Zdobywanie ich, to by dopiero był niezły akt oddania ze strony gości! big_smile

Proponowałam, no, ale na to już za późno big_smile
Myśleli też o karmie dla zwierząt do schroniska, ale to trzeba by było uwzględnić już przy zaproszeniach - a wtedy o tym nie pomyśleli wink

92

Olinka napisał/a:

Jeśli nie stanowi dla Ciebie problemu podanie swojego adresu, to w poniedziałek rano (a nawet jutro) kopertę z naklejkami w ilości 64 sztuki, czyli wystarczy dodatkowo na Juniora, wrzucam do skrzynki i wysyłam priorytetem - przed końcem miesiąca powinno spokojnie dojść smile.

Olinko, dla Ciebie mogłabym podać adres na maila.
Bardzo dziękuję, ale w sumie to trochę byłoby mi głupio.
Podobają mi się świeżaki, ale ja już jestem duża, dzieci 12, drugie 16 lat.
Może są jakieś młodsze dzieci, które bardzo by się ucieszyły z nowego świeżaka?

U nas w sklepach nie ma problemów ze znalezieniem maskotki.
Akcja trwa w ogóle do 19 listopada, także jeszcze na spokojnie.

93

Hmm,ppff uhm, ten no, odnośnie tematu

http://www.chamsko.pl/demot/0_1_85701_Wszystko_dla_zdrowia_przez_pluszowymis.jpg

94

strzała napisał/a:

Olinko, dla Ciebie mogłabym podać adres na maila.
Bardzo dziękuję, ale w sumie to trochę byłoby mi głupio.
Podobają mi się świeżaki, ale ja już jestem duża, dzieci 12, drugie 16 lat.
Może są jakieś młodsze dzieci, które bardzo by się ucieszyły z nowego świeżaka?

U nas w sklepach nie ma problemów ze znalezieniem maskotki.
Akcja trwa w ogóle do 19 listopada, także jeszcze na spokojnie.

Strzało, głupio, no coś Ty, po co mają się zmarnować? wink
Zaproponowałam pomoc, bo o nią prosiłaś, jeśli jednak ostatecznie zrezygnujesz, to oferta jak najbardziej przechodzi na tego, kto się do mnie zgłosi wink.

zabpth napisał/a:

Hmm,ppff uhm, ten no, odnośnie tematu

Borówka Basia jest... ekhem... urocza inaczej big_smile.

95

Olinka napisał/a:

Strzało, głupio, no coś Ty, po co mają się zmarnować? wink
Zaproponowałam pomoc, bo o nią prosiłaś, jeśli jednak ostatecznie zrezygnujesz, to oferta jak najbardziej przechodzi na tego, kto się do mnie zgłosi wink.

Jeśli tak, to ja jestem chętna smile
Chociaż nadal trochę mi głupio.
I oczywiście zwrócę za koszty przesyłki.
Adres wyślę zaraz na maila.
Z góry bardzo dziękuję.

96

Mówisz i masz - jutro wysyłam smile.

Naprawdę nie masz powodu czuć się niezręcznie, bo kiedy zorientowałam się, że tak wiele Netkobietek zbiera naklejki, by potem wymienić je na Świeżaki, to uznałam, że zamiast oddawać swoje przypadkowym ludziom, będę je gromadzić na karcie, by na koniec komuś przekazać. Akurat wszystkie wybrałam i już miałam zapytać czy ktoś jest na nie chętny, kiedy zauważyłam Twój post. Tak więc takie było założenie, a Ty po prostu odezwałaś się we właściwym momencie wink.

97

Jeszcze raz dziękuję smile

Wychodzi na to, że nieraz mam dużo szczęścia w życiu i wiem w którym momencie się odezwać.
Będziemy mieć borówkę Basię i groszka Grzesia, albo jeszcze moje dzieci inne wymyślą smile

98 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2017-10-23 00:11:55)

W zasadzie to nigdy nie kręciły mnie promocje  na stacji benzynowej lub gdzieś indziej.

Punkty payback wymieniam np. na kawę w knajpie.
Nie wymieniam na produkty z katalogu, bo sam znalazłbym sobie lepsze i ciekawsze za te same pieniądze.

Ktoś tam cieszy się że dostał coś za "darmo", a potem ma te kurzołapy które tylko zajmują miejsce.
Gromadzenie śmieci nie jest zdrowe.

99

ja chyba zamiast Czesia weźmie Basie smile
Co to w ogóle za pomysl, żebym uganiala się za facetem wink Basia tez jest śliczna! A w dzisiejszej Angorze swiezaczki na okładce. Normalnie celebryci przez duze C, hi, hi.

100

Angora robi przedruk z Dziennika Wschodniego, który to ma 25 tyś odbiorców ?
To przeca gazeta opini- tfu-rcza , taka ilość odbiorców.

Może jak im sypną dużo złota, to zamieszczają reklamę na pierwszej stronie spreparowaną na artykuł.

101

adiaphora napisał/a:

ja chyba zamiast Czesia weźmie Basie smile
Co to w ogóle za pomysl, żebym uganiala się za facetem wink Basia tez jest śliczna!

Mówisz, że Czesio nie jest tego wart? big_smile

adiaaphora napisał/a:

A w dzisiejszej Angorze swiezaczki na okładce. Normalnie celebryci przez duze C, hi, hi.

To teraz chyba pora na ścianki? lol
A tak poważniej, to ciekawe czy po takim sukcesie celebryckiej gromadki ich pomysłodawca zgarnął jakąś premię specjalną?

kwadrad napisał/a:

Ktoś tam cieszy się że dostał coś za "darmo", a potem ma te kurzołapy które tylko zajmują miejsce.
Gromadzenie śmieci nie jest zdrowe.

Jesteś tak niestrudzony w prowadzeniu tej swojej antyświeżakowej kampanii, że chętnie bym Ci jednego w nagrodę podarowała big_smile.
Ale fakt - gromadzenie śmieci zdrowe nie jest, przy czym dużo innych rzeczy również, a jednak niekoniecznie z nich rezygnujemy. I nie bądźmy znowu tacy sztywni wink.

102

Wreszcie mam już borówkę Basię, a co do drugiego świeżaka, to zmieniłam zdanie.
Miał być groszek Grześ, ale będzie jednak kobieta smile
Czyli rzodkiewka Żaneta, bo jest większa od Grzesia i taka ładna czerwona.

Olinko, jeszcze raz dzięki za dzisiejsze 64 naklejki smile

103

Proszę bardzo, ogromnie cieszę się, że dotarły i że masz kolejnego, świeżakowego malucha wink. W sumie nawet dwa smile. Jakby były potrzebne, to informuję, że mam kolejnych 9 naklejek do podarowania, a pewnie trochę się ich jeszcze uzbiera smile.

104

Olinko, jeżeli można to ja chętnie przygarnę smile
rozdzielam wszystko między moje kuzynki i brata chłopaka, więc zawsze przyda się jakaś dodatkowa ilość smile

105

Lady Loka napisał/a:

Olinko, jeżeli można to ja chętnie przygarnę smile

Mówisz i masz, jak najbardziej będą Twoje smile.
Będziesz tylko musiała podać mi adres, jaki mam wpisać na kopercie (mój adres mailowy: olina@netkobiety.pl), jak również zdecydować czy chcesz te, które już mam, czy mam jeszcze coś dozbierać i wysłać ile mi się uda gdzieś z początkiem listopada? Wspominam o tym terminie, bo podobno 19-ego kończy się akcja, więc nowemu właścicielowi trzeba jeszcze dać chwilę, aby zdążył wymienić je na maskotkę. 
Być może jednak (ktoś wie?) do 19-ego wydaje się naklejki, ale wymiana będzie trwać dłużej?

106 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-10-26 23:30:10)

Akcja trwa do 19 listopada, czyli do tego dnia są naklejki i pewnie do tego dnia przyjmują albumy.
Zaś odbiór świeżaków jest do 3 grudnia lub do wyczerpania zapasów. Ale raczej wszyscy dostają.
W moim najbliższym mieście nie ma problemu z dostaniem wybranego, także idzie to na bieżąco.
Jeśli jutro będę w mieście to już będę miała rzodkiewkę Żanetę smile
A z tamtego roku to mam tylko brokuła Bartka i pamiętam, że czekaliśmy na niego ze dwa, trzy miesiące.

107

Ooo, jak widać Strzała jest świetnie poinformowana smile. Datę pomyliłam o dwa dni (już poprawiłam, żeby przypadkiem nie wprowadzić kogoś w błąd), ale w sumie nie jest to ważne, bo cała reszta pozostaje aktualna - naklejki muszą dotrzeć przed 19-tym, żeby zdążyć oddać album.

Zapytam z ciekawości - to nie jest tak, że oddaje się album i od razu wymienia go na Świeżaka? Czy może poślizg następuje tylko wtedy, kiedy nie jest dostępny ten, na którego ma się chrapkę?

108 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-10-26 23:54:26)

Strzała, jasne, że wszystko wie na temat świeżaków smile

U nas jest teraz tak, że właśnie oddaje się album i od razu dostaje się świeżaka.
Ale u nas nie ma braków, wszystkie te duże są dostępne.

W tamtym roku w całej Polsce zabrakło świeżaków, dlatego panie przy kasie robiły listy, zbierały albumy od klientów i tam każdy się podpisywał i podawał, którego świeżaka chce. Potem po kilku miesiącach dostawało się esemesa z Biedronki z zaproszeniem po odbiór świeżaka.
Nie wiem, jak jest teraz w innych miastach, jeśli nie ma wybranej maskotki.

109

strzała napisał/a:

Strzała, jasne, że wszystko wie na temat świeżaków smile

Nie da się ukryć big_smile.

strzała napisał/a:

W tamtym roku w całej Polsce zabrakło świeżaków, dlatego panie przy kasie robiły listy, zbierały albumy od klientów i tam każdy się podpisywał i podawał, którego świeżaka chce. Potem po kilku miesiącach dostawało się esemesa z Biedronki z zaproszeniem po odbiór świeżaka.

Haha, przypomina to czasy komuny, kiedy na towar były kartki albo talony, a jak towaru nie było, robiło się na niego zapisy big_smile. Tylko trzeba było chodzić i osobiście w sklepie dopytywać, bo przecież sms-ów nikt nie wysyłał ani nie odbierał cool.

110 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-10-27 00:24:24)

Olinka napisał/a:

Haha, przypomina to czasy komuny, kiedy na towar były kartki albo talony, a jak towaru nie było, robiło się na niego zapisy big_smile. Tylko trzeba było chodzić i osobiście w sklepie dopytywać, bo przecież sms-ów nikt nie wysyłał ani nie odbierał cool.

Niestety, tak to wyglądało lol, bo chyba nikt się nie spodziewał, że będzie tak ogromne zainteresowanie całą akcją smile
U mnie dzieci trochę większe, ale i tak dopytywały, kiedy w końcu dostaniemy Świeżaka.
Ale można sobie wyobrazić marudzenie młodszych dzieci, które nie mogły się doczekać tongue

111

Poniżej autentyk znaleziony przeze mnie na Allegro. Ktoś chętny na takiego Świeżaka z ceną wywoławczą 500 zł? big_smile Dodam, że to ten sam sprzedający, który nie tak dawno wystawiony na aukcję "woreczek ziemi, po której stąpał Kaczyński" sprzedał za nieco ponad 10 tys. złotych, więc a nuż i tym razem znajdzie amatora na swoją marchewkę cool

http://puu.sh/y7ZTR/85e6e24f84.jpg
            http://puu.sh/y7ZYJ/f7454fcac4.jpg

112

ha, ha a ta "gwarantowana zabawa na cały dzień" to zapewne dla rodziców, którzy zbieraliby te puzzle po całym domu big_smile

113

Nie zauważyłam u mnie w miejscowości jakiegoś szaleństwa. Fakt ludzie zarabiają na sprzedaży maskotek czy na tych naklejek.

Ja sama zbieram naklejki.
Skoro i tak robię zakupy i się należą to czemu nie wziąść?
Więc biorę. Trochę tych maskotek się uzbieralo.

114

adiaphora napisał/a:

ha, ha a ta "gwarantowana zabawa na cały dzień" to zapewne dla rodziców, którzy zbieraliby te puzzle po całym domu big_smile

Zastanawiam się tylko czy można złożyć reklamację, kiedy warzywo wyschnie i kawałki nie będą do siebie pasować? big_smile

115 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-11-06 13:24:44)

Olinka napisał/a:

Zastanawiam się tylko czy można złożyć reklamację, kiedy warzywo wyschnie i kawałki nie będą do siebie pasować? big_smile

będziesz dopasowywać na sile, w koncu to wersja hard, wiec nie moze byc łatwo lol

p.s mam Basie wink

116

No fakt, jak już płacić za tę 'rozrywkę' pięć stów, to niech przynajmniej będzie naprawdę ekstremalnie. Niemniej myślę sobie, że jakby tak pociąć jakiś ładny brokuł albo kalafior, mogłoby być jeszcze trudniej lol.

117

A propo świeżaków , to tez ich nie zbierałam , a mam małe dzieci : jedno ma 3,5 roku , a drugie 5 lat . I równiez mimo tego ,zę robię zakupy  w Biedronce , to swieżaków  nie zbieram ani żadnej naklejki . Za to kupuje co jakiś czas , jak mam ochotę , słodycze , między innymi ciastka paryskie - delicje .I z tego co widze , to ... popsuły sie  i to znacząco . Widzi tez któraś z Was ta rożnicę ? Nawet opakowanie się nieco zmieniło .

118

to polega na utajnionym myslistwie i zasadzie ze ja mam a ty nie wiec jestem lepszy

119

Ja też nie przepadam za zbieraniem tych maskotek. a co do paryskich to niestety czuje dokladnie tak samo . Biszkopt jest cienki i zwyczajnie niedobry :/Poza tym ciastka smakuja jakby były kilka dni po terminie .A jak patrzyłam to data jest w porządku ...

120

Przyznajcie się, czyja to? big_smile

http://puu.sh/yOooe/703f4ad3b7.jpg

(źródło: serwis bornintheprl.pl)

121

nie moja,  brakuje kalafiora i arbuza tongue

122

Właśnie na swój adres mailowy dostałam reklamę, a w niej zajawka nowej akcji Biedronki. Widzę, że po Świeżakach przyszła pora na... Słodziaki big_smile, których wizerunek wygląda tak:

http://puu.sh/BkSH7/9ea9a25200.jpg

Przypuszczam, że to jeszcze nie wszystkie, ale tylko te znalazły się w wiadomości. Ciekawe czy zrobią tak samo oszałamiającą karierę jak poprzednicy wink.

123

Olinka napisał/a:

Właśnie na swój adres mailowy dostałam reklamę, a w niej zajawka nowej akcji Biedronki. Widzę, że po Świeżakach przyszła pora na... Słodziaki big_smile, których wizerunek wygląda tak:

Przypuszczam, że to jeszcze nie wszystkie, ale tylko te znalazły się w wiadomości. Ciekawe czy zrobią tak samo oszałamiającą karierę jak poprzednicy wink.

O mamo... Znowu będzie szał :-D

124

Ale te słodziaki są słodkie smile. Jak z jakiejś bajki na minimini+ smile.

125

Olinka napisał/a:

Szczerze to daleko im do swieżaków, które zdecydowanie się różniły miedzy sobą a te słodziaki to wszystkie spod jednej sztancy. Nie ma szału wink

126

Sama zbierałam i się opłacało.

Posty [ 66 do 126 z 126 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Świeżakowe szaleństwo :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024