Samotne damy bez rycerzy i rycerze bez dam-GRUPA WSPARCIA. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Samotne damy bez rycerzy i rycerze bez dam-GRUPA WSPARCIA.

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 41 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 456 do 520 z 2,640 ]

456

Odp: Samotne damy bez rycerzy i rycerze bez dam-GRUPA WSPARCIA.
Summertime napisał/a:

Ja też lubię rozluźnić się przy komedii.Jedną przy, której płakałam ze śmiechu była o fabule śmierci ojca..który miał kochanka liliputa...niestety tytułu nie pamiętam, ale łzy cisnęły się do oczów z rozbawienia:D

Zgon na pogrzebie

Summertime napisał/a:

Lubię też komedie francuskie..A podaj tytuł jakiegoś ulubionego filmu w żartobliwym tonie:)

Plotka - nabijają się genialnie z poprawności politycznej, jest ogrom romantyzmu smile

Zobacz podobne tematy :

457

Ponieważ jest to film francuski, którego akcja rozgrywa się w Paryżu, więc historia wydaje się na pewno Francuzom bardziej autentyczna czy bliższa, jeśli bohaterem jest Murzyn, a nie Arab.
Czemu miałaby się za tym kryć poprawność polityczna?

458

cb napisał/a:

Ponieważ jest to film francuski, którego akcja rozgrywa się w Paryżu, więc historia wydaje się na pewno Francuzom bardziej autentyczna czy bliższa, jeśli bohaterem jest Murzyn, a nie Arab.

W Paryżu też mieszka spora grupa Arabów, może nie taka jak na południu Francji w Marsylii, ale sporo...
Dlaczego miałaby kryć się za tym poprawność polityczna? Po pierwsze ludzie lubią przenosić fikcję z filmów do rzeczywistości, po drugie ludzie szufladkują na podstawie jednej osoby całe grupy społeczne, gdy to jest zła osoba jest to bardzo krytykowane nazywane szowinizmem, rasizmem i nacjonalizmem, w drugą stronę jest używane bezkarnie i nikt nie widzi hipokryzji, że przez takie filmy chcę się "wybielić" całe grupy społeczne, wystarczy spojrzeć na to co jest promowane w filmach, zasiewane jest ziarnko niepewności ludzie myślą przykładowo to taki fajny człowiek jak z tego i tego filmu... Tak samo jest ze zmianą bohaterów na czarnych w USA, niedługo pewnie okaże się, że wszyscy wielcy ludzie w historii byli czarni, a Kopernik kobietą....

459

AloneWolf90 napisał/a:
cb napisał/a:

W Paryżu też mieszka spora grupa Arabów, może nie taka jak na południu Francji w Marsylii, ale sporo...
Dlaczego miałaby kryć się za tym poprawność polityczna? Po pierwsze ludzie lubią przenosić fikcję z filmów do rzeczywistości, po drugie ludzie szufladkują na podstawie jednej osoby całe grupy społeczne, gdy to jest zła osoba jest to bardzo krytykowane nazywane szowinizmem, rasizmem i nacjonalizmem, w drugą stronę jest używane bezkarnie i nikt nie widzi hipokryzji, że przez takie filmy chcę się "wybielić" całe grupy społeczne, wystarczy spojrzeć na to co jest promowane w filmach, zasiewane jest ziarnko niepewności ludzie myślą przykładowo to taki fajny człowiek jak z tego i tego filmu... Tak samo jest ze zmianą bohaterów na czarnych w USA, niedługo pewnie okaże się, że wszyscy wielcy ludzie w historii byli czarni, a Kopernik kobietą....

Ta historia jest faktycznie cukierkowa wręcz. Może coś w tym jest, że wybiela, ale jeśli ogląda się to z pewnym dystansem, że jednak ten film ma na celu wzbudzenie określonych reakcji, to chyba nie jest taki zły? smile W końcu kino to też sztuka, nie musi przecież odzwierciedlać rzeczywistości 1:1, bo niekonieczne po to oglądamy filmy.

460 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 14:27:54)

Summertime napisał/a:

mergi
Lubię też komedie francuskie..A podaj tytuł jakiegoś ulubionego filmu w żartobliwym tonie:) Bo ciekawa jestem ...co Ci się podoba:)

Komedie ,na których się uśmiałam:
1.Wyszłam za mąż,zaraz wracam
2.Narzeczony mimo woli
3.Żona na niby
4.Zamiana ciał z R.Reynolds
5.Podróż przedślubna
6.Zostańmy przyjaciółmi
7.Wieczny student z R.Reynolds
8.Dziewczyna z Alabamy
9.Duma i uprzedzenie film i książka,książka rozbawiła mnie do łez:)

Komedia romantyczna,która zrobiła na mnie wrażenie to "Penelope".
To film baśń.Z pięknym , mądrym przesłaniem wink

A współczesne polskie komedie omijam szeroooookim łukiem.

Jeśli chodzi o ambitniejsze filmy to:

1.Doskonały świat
2.Morderstwo I stopnia
3.12 gniewnych ludzi
4.Wyścig z czasem
5.Ostatni Mohikanin
6.Przeczucie
7.Czas zabijania
8.Strzelając do psów
9.Mój przyjaciel Hachiko

Jest jeszcze jeden film,który zrobił na mnie ogromne wrażenie.Jak przypomnę sobie tytuł, napiszę.
Edit: Mam.Ten film to"lęk pierwotny"
Rewelacyjna rola E.Norton'a.

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Mergi, "Zamrożone marzenia" właściwie nie są komedią romantyczną, ale posiadają wielkie pokłady romantyzmu smile
Przeżyłem już kilka wakacji marzeń i czekam na kolejne.....

Pochwal się,gdzie .... wink

Mam dzisiaj leniwy dzień.Nic mi się nie chce.
Chyba zrobię sobie coś dobrego do jedzenia i obejrzę jakiś film wink

461 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2017-08-13 15:26:53)

Fakt mergi, "Lęk pierwotny" dobry film smile ale dla mnie rewelacyjna rola E.Nortona to American History X/Więzień nienawiści, ten film daje do myślenia....nigdy nie przepadałam za tym aktorem(chociaż talentu nie można mu odmówić), po tym filmie spojrzałam inaczej na tego aktora smile

p.s kojarzy może ktoś tytuł filmu, chyba produkcji rosyjskiej.....kilka kobiet(Rosjanek) z małymi dziećmi czeka na małej wyspie, obóz przejściowy, na zesłanie do łagrów, za to, że w czasie wojny związały się z niemieckimi żołnierzami, niektóre z miłości, niektóre z konieczności....koniec wojny, cieszą się, że zostaną uwolnione, a to tylko mrzonki i wkrótce mają tego świadomość...są pilnowane przez wysokiej rangi oficera, który gardzi takimi kobietami, ale z czasem zaczyna zmieniać zdanie....ostatecznie pozwala im uciec, sam skazując się na śmierć...spokojny film, leniwa akcja, ale bardzo mi się spodobał, tylko nie wiem jaki tytuł smile może ktoś, coś smile

462

Zapomniałam  o Więźniu nienawiści.
Faktycznie,rewelacyjnie tam zagrał.

Mergi, w ukochanej Chorwacji smile Filmem, który mnie poruszył jest "Woda dla słoni".

464

Chorwacja stała się ostatnio bardzo popularna.

465

"Mall" (2014) a romantycznie to "Mr. Right" smile

466

Gdyby nie aktorka,to obejrzałabym tę komedię.
Strasznie mnie denerwuje.

467 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-08-13 16:27:28)

Hahaha! Mnie też denerwowała ale chyba właśnie bardziej powinna kobiety bo...... tego.... tongue (nie, że ładna taka, nie...)

468

Moje ulubione filmy to: "Eurotrip", "Niepokonani", "Moj przyjaciel Hachiko" (ryczę za każdym razem), "Już za tobą tęsknię".

Pozdrawiam smile

469 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 16:31:53)

Wyłączyłam chyba po 15 min.
Nie szło oglądać.

Hachiko ,też uwielbiam ten film.
Doskonały świat  widziałam x razy i za każdym razem kiedy oglądam nie mogę powstrzymać łez.

470

grapytka napisał/a:

..., "Niepokonani", ...

Proponuję coś nieamerykańskiego i jak kto nie widział to się może zdziwić: "Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą"

mergi napisał/a:

Wyłączyłam chyba po 15 min.
Nie szło oglądać.

Znaczy się, że charakter 'takich' kobiet Ci się nie podoba...

471

A ja polecam "Me before you", "Sully". wink

472 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 16:52:37)

Sully widziałam,gdyby nie to,że oglądałam ten film u kogoś też bym wyłączyła szybko lol

rh72 napisał/a:

Wizualnie mnie coś w niej denerwowało. lol
A Tobie co się w niej nie podobało?

Z polskich to"Róża" i"Bogowie".

473

A gadajcie co chcecie ale mi się Kac Vegas podobało tongue

474

Wszystkim się podoba.
Tylko ja siedziałam  i nie rozumiałam co w tym filmie śmiesznego.
Ani razu się nawet nie uśmiechnęłam.

A....jeszcze jeden film mi się przypomniał.
60 sekund z N.Cage'em.
Wilczek to Twoje klimaty wink

475 Ostatnio edytowany przez AloneWolf90 (2017-08-13 16:59:04)

rh72 napisał/a:

Ja wyłączyłem po 30 min. big_smile Tak dennego i płytkiego filmu dawno nie widziałem...
Podobnie jak mergi nic mnie tam nie śmieszyło...

A 60 sekund to faktycznie moje klimaty, ale oglądałem to wieki temu. big_smile

476

mergi napisał/a:
rh72 napisał/a:

Wizualnie mnie coś w niej denerwowało. lol
A Tobie co się w niej nie podobało?

Zachowanie typu 'mam być przegrywem' ale takim, że super-fajna jednak jestem... Taki klasyk - toksyk dla umysłów kobiet, że trzeba być wycofaną, zdradzoną, rozgoryczoną i żalącą się aby przyszedł niespodziewanie 'ON' i była LF&E!

PS. mi się teraz w ogóle skojarzyło... Amerykanin pisał, że w Polsce miał duży problem z tankowaniem samochodu bo w Polsce 'ON' oznacza olej napędowy a on myślał, że znaczy to co po angielsku 'ON' - włączone, czyli czynne i ... sobie do samochodu zasilanego benzyną próbował diesla tankować tongue

477

A mergi jeszcze Cloverfield lane 10 fajny film. wink

478

AloneWolf90 napisał/a:
rh72 napisał/a:

Ja wyłączyłem po 30 min. big_smile Tak dennego i płytkiego filmu dawno nie widziałem...
Podobnie jak mergi nic mnie tam nie śmieszyło...

A 60 sekund to faktycznie moje klimaty, ale oglądałem to wieki temu. big_smile

Piszę właśnie, że sobie gadajcie tongue Najpierw miałem to samo - 'debilizm' ale potem zluzowałem... Jednak polskiego odpowiednika nie dałem rady, tego już nie tongue

479

rh72 napisał/a:

Zachowanie typu 'mam być przegrywem' ale takim, że super-fajna jednak jestem... Taki klasyk - toksyk dla umysłów kobiet, że trzeba być wycofaną, zdradzoną, rozgoryczoną i żalącą się aby przyszedł niespodziewanie 'ON' i była LF&E!

Tak jest w 99% komedii romant. lol

480

rh72 napisał/a:

No i dlatego ja tu siedzę w tym temacie, bo niepodatna na toksyki jestem big_smile

481

Eeee... to trzeba powiedzieć o 'Czułych słówkach' czy 'Lepiej być nie może' z Jacusiem big_smile

482 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-08-13 17:18:49)

santapietruszka napisał/a:
rh72 napisał/a:

No i dlatego ja tu siedzę w tym temacie, bo niepodatna na toksyki jestem big_smile

Hihihi... Ty to w ogóle fenomen. big_smile Ale filmowego Borata to Ci nie daruję tongue

483

Mężczyźni lubią takie sierotki. tongue

484

mergi napisał/a:

No przecie... jakbyście nie wiedziały i nie potrafiły wykorzystać. tongue Męscy się czujemy wtedy smile

485

mergi napisał/a:

Bo sami są sierotki i nie znieśliby, jakby ktoś sobie lepiej radził od nich tongue

Rh - a co ja poradzę, że mi się tak z Boratem skojarzyło? big_smile
Włączę moją magiczną pralkę, to i Pamelę Ci znajdę jakąś big_smile

486

rh72 napisał/a:
mergi napisał/a:

No przecie... jakbyście nie wiedziały i nie potrafiły wykorzystać. tongue Męscy się czujemy wtedy smile

No ja nie potrafię.

Nie umiem nawet  udawać  głupiej, naiwnej idiotki,która robiąc maślane oczy mówi'...Ale ja tego nie umiem" .
Dlatego pewnie jestem sama lol

487

Włączę moją magiczną pralkę, to i Pamelę Ci znajdę jakąś big_smile

Jeśli o tej Pameli piszesz to bleee... tongue

Mergi... to moje ulubione... 'maślane oczy'... tongue Ja osobiście, jak je widzę to... spierdzielam big_smile

488

mergi napisał/a:

Nie umiem nawet  udawać  głupiej, naiwnej idiotki,która robiąc maślane oczy mówi'...Ale ja tego nie umiem" .

Ja to nawet w drugą stronę przesadzam. Wkurza mnie, jak facet czegoś nie umie big_smile

489 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 17:30:33)

rh72 napisał/a:

Mergi... to moje ulubione... 'maślane oczy'... tongue Ja osobiście, jak je widzę to... spierdzielam big_smile

...bo Ty żonaty,to się nie dziwię,że spierdzielasz.Dziwne by było, gdyby było inaczej wink

Santa,ja mam to samo! haha!

490

mergi napisał/a:

...bo Ty żonaty,to się nie dziwię,że spierdzielasz.Dziwne by było, gdyby było inaczej wink

Tia... od prawie roku sam tylko doświadczenie zostało tongue Z maślanymi oczami nie pokonwersujesz chyba że do nich ale tak to sobie i do pieska mogę gadać big_smile

491 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 17:37:03)

rh72 napisał/a:
mergi napisał/a:

Tia... od prawie roku sam tylko doświadczenie zostało tongue Z maślanymi oczami nie pokonwersujesz chyba że do nich ale tak to sobie i do pieska mogę gadać big_smile

Ups....to chyba mi coś umknęło.
Doświadczenie cenna rzecz wink

AloneWolf90 napisał/a:

A mergi jeszcze Cloverfield lane 10 fajny film. wink

Nie widziałam,.
Musze dodać na listę oczekujących do obejrzenia smile
Jesienią będzie jak znalazł.

492

mergi napisał/a:

Ja to nawet w drugą stronę przesadzam. Wkurza mnie, jak facet czegoś nie umie big_smile

Nooo... tu by się facet stresował dopiero... big_smile Czekajcie, czekajcie... a szukajcie takiego co wszystko wie i umie... taaaa... a podobno nie jesteście naiwne tongue

493

mergi napisał/a:
rh72 napisał/a:
mergi napisał/a:

Ups....to chyba mi coś umknęło.
Doświadczenie cenna rzecz wink

Technicznie rzecz ujmując nic nie umknęło, przecież Słoneczko tongue musi każdą kobietę poinformować aby się z daleka trzymała, więc nic nie umknie tutaj big_smile lol Spoko...

494 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 17:43:40)

Rh,tu chodzi o takie podstawy.
Przykład;Jadę na stację,tankuję paliwo sama( nauczyłam się jupiiiii), pompowanie kół też sama,wymiana opon też sama, tzn.jadę z nimi gdzie trzeba ,żeby nie było,że sama je wymieniam, płyny dolewam sama....a jak widzę na stacji takiego Pana w garniturku co woła obsługę,żeby mu samochód zatankował to mnie skręca.....
Gdzie Ci mężczyźni?

rh72 napisał/a:

Technicznie rzecz ujmując nic nie umknęło, przecież Słoneczko tongue musi każdą kobietę poinformować aby się z daleka trzymała, więc nic nie umknie tutaj big_smile lol Spoko...

To są tutaj takie co się rzucają? lol
Biedaku.....

495

rh72 napisał/a:
mergi napisał/a:

Nooo... tu by się facet stresował dopiero... big_smile Czekajcie, czekajcie... a szukajcie takiego co wszystko wie i umie... taaaa... a podobno nie jesteście naiwne tongue

Wszystko nie musi, no, bez jaj. Ale jak faceta umiejętność używania śrubokręta jest jeszcze mniejsza niż moja, to wybacz.

Znałam kiedyś takiego. Zaoferował się, że mi meble skręci. I niby skręcił. Wiedzieliście, że da się skręcić meble na odwrót?
Na dodatek zwalił na to, że meble kijowe... Sorry, ale taki ktoś jest u mnie przegrany. Jakbym wiedziała, to po prostu skręciłabym je sama...

O umiejętnościach codziennych typu używanie pralki czy wymiana żarówki nie wspomnę. Przecież nikt nie wymaga, żeby to miał być naukowiec z NASA... chociaż w sumie taki naukowiec z NASA to pewnie nawet skarpetek dobrać do pary nie umie big_smile

496

mergi napisał/a:

Przykład;Jadę na stację,tankuję paliwo sama( nauczyłam się jupiiiii), pompowanie kół też sama,wymiana opon też sama, tzn.jadę z nimi gdzie trzeba ,żeby nie było,że sama je wymieniam, płyny dolewam sama....a jak widzę na stacji takiego Pana w garniturku co woła obsługę,żeby mu samochód zatankował to mnie skręca.....
Gdzie Ci mężczyźni?

To ten co przyjdzie pomóc tankować tongue

Wiesz kiedy źle się ostatnio poczułem? Musiałem, z powodu nogi, wezwać hydraulika do samodzielnie zainstalowanego odpływu ze zlewozmywaka w kuchni sad Jeszcze mu śrubokrętu użyczałem bo wpadł bez narzędzi (to było ok, nie wiedział co będzie, oblukać przyszedł)... i muszę drzwi wewnętrzne wymienić i kiedyś bym sam podjechał pod Castoramę czy inne, taksi bagażowe wezwał i się sam męczył z satysfakcją własną (jak z meblami Ikea, które zawsze sam składałem). A teraz? Muszę innego samca prosić... tongue Wiesz jak to redukuje poczucie własnej wartości? Wiesz? tongue Już nie będę porównania pisał ale...

497

rh72 napisał/a:

Umknęło mi, o jakim filmie mówicie, ale powinien być natychmiast wpisany do indeksu filmów zakazanych! big_smile Dżizes! Aż się zatrzęsłam z oburzenia. wink

Pytanie KTÓRY facet da / nie da się na tę "gierkę" nabrać. Ale część to kupuje.

Taki "ON" jest w ogóle poza moimi kryteriami jakiegokolwiek zainteresowania.

498 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-13 17:52:52)

rh72 napisał/a:

Muszę innego samca prosić... tongue Wiesz jak to redukuje poczucie własnej wartości? Wiesz? tongue Już nie będę porównania pisał ale...

Kobietę poproś tongue może wreszcie jakaś da Ci się poderwać tongue

Mergi, z tankowaniem zajebisty przykład big_smile

499

Znałam kiedyś takiego. Zaoferował się, że mi meble skręci. I niby skręcił. Wiedzieliście, że da się skręcić meble na odwrót?
Na dodatek zwalił na to, że meble kijowe... Sorry, ale taki ktoś jest u mnie przegrany. Jakbym wiedziała, to po prostu skręciłabym je sama...
big_smile

Kobieto! Doceń... na artystę trafiłaś big_smile Wiecie, ja sam lubię takie rzeczy robić jednak chyba nie w tym męskość siedzi aby meble skręcać... a kobiecość aby gotować... No? To słucham teraz... big_smile

500 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 17:55:28)

Ja tam lubię gotować... tongue

501

I_see_beyond napisał/a:
rh72 napisał/a:

Umknęło mi, o jakim filmie mówicie, ale powinien być natychmiast wpisany do indeksu filmów zakazanych! big_smile Dżizes! Aż się zatrzęsłam z oburzenia. wink
Pytanie KTÓRY facet da / nie da się na tę "gierkę" nabrać. Ale część to kupuje.
Taki "ON" jest w ogóle poza moimi kryteriami jakiegokolwiek zainteresowania.

Ale młode babki się na tym uczą życia... tongue Tamta komedia na tyle fajna, że po prostu widać od 1 spojrzenia, że bajka nieżyciowa i nic wspólnego z życiem nie ma smile Trudno się tam pomylić, że to real, coś jak 'Straszne filmy' smile

http://i.imgur.com/AkWPS.jpeg

502

mergi napisał/a:

Ja tam lubię gotować... tongue

Acha... tongue No dobra, pobiłaś mnie tym argumentem... big_smile

503 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-13 18:01:56)

rh72 napisał/a:

big_smile

Kobieto! Doceń... na artystę trafiłaś big_smile Wiecie, ja sam lubię takie rzeczy robić jednak chyba nie w tym męskość siedzi aby meble skręcać... a kobiecość aby gotować... No? To słucham teraz... big_smile

Nie chodzi o podział na zajęcia męskie i kobiece.

Tylko jak ktoś się oferuje, że jest taki męski i mi poskręca meble (w domyśle - chcę Ci zaimponować, bo mi się podobasz i może chociaż z tego będzie seks), to niech je umie poskręcać... Bo ja umiem zrobić to sama, chociaż teoretycznie wolę, żeby zrobił to facet, z prostego powodu, że jest np. większy i silniejszy i łatwiej mu podnieść bok szafy i ustawić na miejscu czy coś w tym guście. A jak nie umie czy się pomylił, to niech powie "o, kurde, ale ze mnie idiota, zrobiłem to na odwrót"... A nie najpierw tłumaczy mi, że to niemożliwe, a jak ja mu wykazuję z dowodami, że jednak, to on mi, że skoro takie meble wybrałam, to co ja się dziwię...

Równie dobrze może to dotyczyć zaproszenia na kolację, którą on sam ugotuje, nie będzie dało się zjeść, a on będzie twierdził, że to wina kijowej paszy dla świń, z których powstało mięso na gulasz czy wina sklepu, bo źle naklejkę z ceną nakleił... Nie musi umieć gotować gulaszu. Ale niech nie robi z siebie idioty.
I nie chodzi też o to, że facet ma umieć te meble skręcać. Nie musi. Niech jest dobry w czymś innym na tyle, żeby móc wezwać fachowca, żeby to zrobił za niego...

504

Kiedyś mój kumpel stwierdził, że by nie przeżył, gdyby kobieta wyręczała go w typowo męskich zajęciach, on z tych co prawie wszystko potrafi smile ja wychodzę z założenia, że nawet jeśli coś sama potrafię zrobić, to wolę się dać wykazać facetowi i patrzeć jaki jest dumny z siebie, to podnosi poczucie jego wartości i fajno smile

505

mergi napisał/a:

Gdzie Ci mężczyźni?

rh72 napisał/a:

To są tutaj takie co się rzucają? lol
Biedaku.....

Nalanie paliwa to wyzwanie, dobre sobie big_smile, widzisz ja zdemontowałem tłumik bez żadnych narzędzi (oprócz lewarka z bagażnika nie miałem nic) jak się urwał w trasie. tongue  Pompowanie koł to też nie jest niewiadomo jak wymagająca czynność, a autko sama myjesz? wink Jakbyś umiała sama dobrać sobie części do samochodu, to byłby coś. wink A co do Pana w garniturze, to stanę w Jego obronie na stacjach Orlen i shell pracownik dostaje premie, jak zatankuję osobiście samochód klientowi, także to mógł być Jego gest dobrego serca (ja uwielbiam sam tankować, ale jak podochodzą i chcą to pozwalam wink), albo nie chciał się po prostu pobrudzić. wink

A odnośnie rh72 to jego status wciąż nie jest urgulowany i to zarzuca mu Sony i ma rację, jak chcę podrywać następne, niech ureguluję przeszłość. smile

506

... z tego będzie seks....

Tyle zrozumiałem... Dobrze to? tongue

507

lody miętowe napisał/a:

Kiedyś mój kumpel stwierdził, że by nie przeżył, gdyby kobieta wyręczała go w typowo męskich zajęciach, on z tych co prawie wszystko potrafi smile ja wychodzę z założenia, że nawet jeśli coś sama potrafię zrobić, to wolę się dać wykazać facetowi i patrzeć jaki jest dumny z siebie, to podnosi poczucie jego wartości i fajno smile

No to różnorodność charakterów kobiet mamy... Chociaż w życiu Lody o maślane oczy nie podejrzewam smile

508

lody miętowe napisał/a:

Tylko że musi mieć się czym wykazać, i o to głównie chodzi big_smile
A nie o udowadnianie, że ja potrafię lepiej big_smile

509 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 18:06:00)

Tyle,że ja nie mam komu dać się wykazać.
Wszystko robię sama.
I nawet gdyby teraz się ktoś pojawił, to podejrzewam ,że ciężko by mi było się przestawić na"proszenie o pomoc".
Chociaż kiedyś tak robiłam.... w min.stopniu ;)ale to dawno było lol
Przeważnie dot. to spraw kiedy faktycznie sama nie dawałam rady.

510

rh72 napisał/a:

Ta, wiedziałam tongue Nie wiem, co miał na myśli, oferując się z tymi meblami... seksu nie było, bo skręcenie mebli na odwrót i zasłanianie się głupotą producenta mebli działa na mnie wprost aseksualnie tongue

511 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2017-08-13 18:07:10)

rh72 napisał/a:

Ale młode babki się na tym uczą życia... tongue

Co prawda to prawda. Mnie tam, jak byłam "młoda", to literatura w głowie namieszała. wink No a potem robiłam rozrachunki ze zderzenia z rzeczywistością na forum. wink

Na szczęscie oglądałam w młodości filmy ze Schwarzeneggerem. Też INSTRUKTAŻOWE. wink

512

AloneWolf90 napisał/a:

A odnośnie rh72 to jego status wciąż nie jest urgulowany i to zarzuca mu Sony i ma rację, jak chcę podrywać następne, niech ureguluję przeszłość. smile

Wilczunio mój kochany... smile Rozczuliłem się... tak, z takim PR to na 100% podrywam i to forum traktuję jak portal randkowy tongue Się zafiksowałeś na swoich priorytetach Wolfik ale wiesz co? Z nami jak z kobietami - różnimy się tongue

513 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-08-13 18:11:13)

lody miętowe napisał/a:

ja wychodzę z założenia, że nawet jeśli coś sama potrafię zrobić, to wolę się dać wykazać facetowi i patrzeć jaki jest dumny z siebie, to podnosi poczucie jego wartości i fajno smile

JA bym wolała,aby ten mężczyzna sam się domyślił,że trzeba by kobiecie pomóc.

AloneWolf90 napisał/a:

Nalanie paliwa to wyzwanie, dobre sobie big_smile, widzisz ja zdemontowałem tłumik bez żadnych narzędzi (oprócz lewarka z bagażnika nie miałem nic) jak się urwał w trasie. tongue  Pompowanie koł to też nie jest niewiadomo jak wymagająca czynność, a autko sama myjesz? wink

Możesz się śmiać,ale dla mnie to wyzwanie było tongue
Czy myję sama samochód?Zwariowałeś! Nie wydałam ani 1 zł na myjnie,sam się myje jak pada tongue
Wolę kieckę sobie kupić wink

514 Ostatnio edytowany przez AloneWolf90 (2017-08-13 18:11:21)

mergi napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

ja wychodzę z założenia, że nawet jeśli coś sama potrafię zrobić, to wolę się dać wykazać facetowi i patrzeć jaki jest dumny z siebie, to podnosi poczucie jego wartości i fajno smile

To my się mergi nie dogadamy. tongue Nie cierpię jak kobieta mówi domyśl się... Czy ja czytam w myślach?

Jak widzę, że z czymś się męczy to mogę spytać czy pomóc, a w innym wypadku skąd mam wiedzieć. big_smile

515

I_see_beyond napisał/a:

Co prawda to prawda. Mnie tam, jak byłam "młoda", to literatura w głowie namieszała. wink

A też szkodliwe tongue Kultura szkodzi big_smile

I_see_beyond napisał/a:

Na szczęscie oglądałam w młodości filmy ze Schwarzeneggerem. Też INSTRUKTAŻOWE. wink

Ooooo... A 'tych' filmów to z nim nie widziałem! wink

516

rh72 napisał/a:

...Nie wiem, co miał na myśli, oferując się z tymi meblami...

tongue

517

Nie trzeba czytać w myślach!
Jak widzisz,że dźwiga coś ciężkiego to normalne chyba,że powinieneś pomóc.
Czy czekasz aż Cię poprosi?

518

mergi napisał/a:

Też bym tak chciała. smile

Ale JEST jak JEST i trzeba jasno najczęściej powiedzieć, czego się chce.
A ogromnie ważny jest ton wypowiedzi. Czyż nie, panowie? wink

519

I_see_beyond napisał/a:
mergi napisał/a:

Też bym tak chciała. smile

Ale JEST jak JEST i trzeba jasno najczęściej powiedzieć, czego się chce.
A ogromnie ważny jest ton wypowiedzi. Czyż nie, panowie? wink

Zgadza się. wink

520

mergi napisał/a:

Nie trzeba czytać w myślach!
Jak widzisz,że dźwiga coś ciężkiego to normalne chyba,że powinieneś pomóc.
Czy czekasz aż Cię poprosi?

Takie oczywiste rzeczy to się domyślam. wink Zresztą dopisałem to, bardziej chodziło mi oto co nie widać na pierwszy rzut oka. tongue

Posty [ 456 do 520 z 2,640 ]

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 41 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Samotne damy bez rycerzy i rycerze bez dam-GRUPA WSPARCIA.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024