Zdrada męża co robić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada męża co robić

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 213 ]

131

Odp: Zdrada męża co robić
IsaBella77 napisał/a:

A co, jeśli Autorka użyła hasła do poczty małżonka, które on sam był uprzejmy jej kiedyś podać ?

W moim przypadku tak właśnie było i sędzia spuscil po brzytwie tajemnicę korespondencji, papuge i zastrzeżenia z tym związane.

ano wlasnie
moj tez mi podał wszystkie hasla (pewnie liczył, ze sie odwdziecze - a tu zonk big_smile), mowil ze nic nie ma do ukrycia, proponowal czytanie, az skorzystalam z propozycji, kiedy go nie bylo wink

nie mialby szans w oskarŻeniu mnie o naruszenie tajemnicy korespondencji smile

Zobacz podobne tematy :

132

Snake napisał/a:
moniaCo napisał/a:

Widze Snake że solidarność plemniczków na całego big_smile

Wcale nie. Zwróciłem tylko uwagę, że udzielając porad, które wiążą się z łamaniem prawa wypadałoby o tym informować. Tak żeby adresat porady mógł podjąć świadomie decyzję, znając potencjalne ryzyko. A jest on choćby takie, że nawet nie zakładając sankcji w postaci grzywny, to trzeba się liczyć z procesem. I co, tak bez papugi pójdziecie? A papuga za darmo nie robi, więc już chociażby konieczność opłacenia prawnika jest konsekwencją, którą trzeba by wkalkulować w ryzyko. Proste ale jak widać niektórzy są tak bardzo rozgarnięci, że aż takie proste rzeczy im umykają. Jak widać nie tylko to zresztą im umknęło...

Snejku drogi owszem korzystałam z pomocy papugi, żeby dobrze sporządzić pozew rozwodowy. więc wiem co ile kosztuje.
A co do poczty mailowej haha, tyle lat byliśmy małżeństwem, że mieliśmy pocztę dostepną dla obojga. Więc i moja i jego poczta się automatycznie ściągała, bez konieczności logowania się. Zapomniał o tym chłopina pisząc miłosne listy do swej Julii big_smile

133

Witaj,
Moja kolezanka jest w zwiazku malzenskim od 4 lat. Maja małą dwuletnią corkę.  Dwa miesiace temu znalazla w jego telefonie smsy i nagie zdjecia kolezanki z pracy, ktora notabene znala i jeszcze miesiac przed odkryciem zdrady rozmawiala z nia na obiedzie wiosennym w pracy u meza. Byla zalamana, przyszla do mnie i wprost krzyczala i upadla na podloge, nie miala sily wstac az zwymiotowala z emocji... Bardzo jej wspolczulam. Płakała, wyzywala go i mowila ze go zabije. Potem poszla do domu i zapytala go wprost (tak jej poradzilam), zapytala co go łączy z tą anetą. On powiedzial zmkeszany ze nic. Ona na to zeby nie klamal bowidziala fotki i sms. Mowi ze malo go nie pobila. On trzasnal ddzwiami i wyszedl, nic jej nie powiedzial. Dzwonila do niego, nie odbieral. Wrocil nast dnia po pracy. Ona w tym czasie u mnie byla z dzieckiem bo psychicznie ledwo zyla. Nic nie jadla ttlko powtarzala "jak on mogl". Jak wrocil do domu to zadzwonil do niej gdzie jest. Ona poszla, zostawila corke u mnie. Mowi, ze jak rozmawiala z mezem to on jej powiedzial, ze nie chce jej oklamywac, i sie zakochal, ale nie chce rozbijac rodziny i nie chce zeby wszyscy (rodzice, tesciowie etc) sie o tym dowiedzieli. Czujesz? Ona go oczywiscie nie wyrzucila bo z zazdrosci o tą druga postanowila o nich walczyc. On w chwili szoku i slabosci powiedzial jej ze zostawi tamtą drugą. Miala to samo co ty, siedzial w domu wieczorami, zamyslony i jakis wkurzony. Ona mowi ze po jakoms miesiacu uprawiali sex to pod koniec mu opadł... ona ciagle patrzyla czy on nie pisze z tamtą, kontrolowala go, meczyla sie, a on chyba z odpowiedzialnosci tez sie meczył bo kochal juz kogos innego a z zona byl tylko ze strachu co sie stanie dalej. Rozwod, cala rodzina sie dowie otd. W loncu koedys jak rozmawiali szczerze to powiedzial jej ze ona juz go nie pociaga, ze ja kocha i troszczy sie o nia, ale nie pociaga go. Powiedzial cos takiego ze czasami czlowiek chce sid napic wody a czasami soku.. czaicie? Czyli ze raz jedna a raz druga kobieta. Byli wtedy podpici i on jej wszystko mowil a ona jakos udawala ze to znosi po pijaku zeby od niego wyciagnac. Mowila mi ze on jej powiedzial, ze on tamta naprawde kocha, ale zone tez tylko inaczej. Powiedzial ze tej anity nie zostawi. Moja kolezanka po tej rozmowie wybuchla, po kilku dniach wywalila go z domu. Kazala mi nie wracac ktorego dnia. On wydzwanial ona na to zsby wypier***al. I w koncu on sie wyprowadzil do tej drugiej. Potem jej powiedzial ze chcial to zrobic juz dawno ale z litosci i strachu byl z zona w domu. Tylko czekal az ona go wyrzuci. Ulatwila mu sprawe, co jest bardzo dobre bo on w koncu i tak by sie wyniosl albo dymal tamtą  w kazdej wolnej chwili a w domu siedzial niby jiz spokojny - bo pobzykal kogo chcial. Takiego juz nie upilnujesz, 30 minut starczy braku kontroli a on juz bedzie bzykal kochanke. Teraz matka do niej przyjechala i zajmuje sie dzieckiem a kolezanka do psychologa chodzi, coraz jej lepiej. Jeszcze decyzji nie podjeli co do rozwodu.

134

Ela210 napisał/a:

Snake, jesteś ostatni z męskiego rodu, który nie podał żonie haseł? My dostajemy co rano  świeże z kawą do łóżka big_smile

Mam jeden adres ogólnodostępny, powiedzmy taki służbowy. Ten może sobie przeglądać. Mam kilka innych, które nie są dostępne na programach pocztowych i hasel nie zapamietuje. Hasla do fejsa nie zna i się wylogowuje jak kończę. Hasel do kont bankowych nie zna też wink Tak samo jak ja jej. Telefon nie zabezpieczony haslem choć część jego zawartości tak ale ogólnie leży sobie dostępny. Tylko co to za problem miec drugi, inną kartę itd. No ale to trzeba pamietac, chować. Męczące i zniechęcające... wink

135

Ta cała dyskusja powyżej dotyczy granicy prywatności w małżeństwie versus ew.zdrada współmałżonka.Z mojego doświadczenia wiem,że prywatność jest mocno ograniczona,i owszem,istnieje,ale próba jej ochrony przed ew.żądaniem drugiej strony jej ujawnienia zawsze rodzi podejrzenia o ukrywanie czegoś.Nie wiem jak to wygląda od strony prawnej,i czy można (trzeba) ujawniać zawartość prywatnej korespondencji przed małżonkiem,tutaj prawnik pomoże.

136

Udowodnienie naruszenia tajemnicy korespondencji byłoby karkołomną gimnastyką. Gdybym ja (zawodowy specjalista ds zabezpieczeń IT) czytał maile żony, to ona mogłaby mnie spuścić w toalecie. Jak odwrotnie, to nie ma opcji. W 90% przypadków znikoma wiedza informatyczna kobiety jest zakładana a priori, więc łamanie zabezpieczeń jest tutaj pustym hasłem. Babka odpaliła wspólnego kompa i wpadły jej w oko maile męża. Żaden sąd nie będzie za mocno wnikał tylko klepnie to bez skrupułów. Żadne hasło które ona znała nie będzie tu argumentem, bo skoro ona je znała, to znaczy że tajemnica nie istniała. To tak jak policjant nie ma prawa wejść do naszego mieszkania dopóki nie ma uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa. Czyli zawsze może wejść.
Moja żona kilka razy pomyliła telefony i grzebnęła w moim. Są podobne. Gdyby miała co znaleźć i wpadło jej to w oko, to moja strata. Nikt nie zrobiłby jej wyrzutów z tego powodu. A gdybym zaczął się rzucać o naruszenie tajemnicy korespondencji, to wystarczyłoby wyciągnąć w sądzie oba aparaty i porównać.
Facet ewidentnie dał ciała i jeśli autorka tematu zechce zrobić mu za to krzywdę, to zrobi to bez najmniejszego problemu.

Jak autorka zechce mu kiedyś wybaczyć, to gratuluję wielkiego serca i współczuję małego rozumku. Tak jak to że się zakochał, to peszek. Coś jakby wdepnąć w g...o. To że nawet już przyłapany dalej to ciągnął i kłamał jej w żywe oczy, to już pełnowymiarowe skur....stwo, a co już niewybaczalne
- skrajny debilizm.

137 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-15 23:56:34)

Snake napisał/a:
moniaCo napisał/a:

Widze Snake że solidarność plemniczków na całego big_smile

Wcale nie. Zwróciłem tylko uwagę, że udzielając porad, które wiążą się z łamaniem prawa wypadałoby o tym informować. Tak żeby adresat porady mógł podjąć świadomie decyzję, znając potencjalne ryzyko. A jest on choćby takie, że nawet nie zakładając sankcji w postaci grzywny, to trzeba się liczyć z procesem. I co, tak bez papugi pójdziecie? A papuga za darmo nie robi, więc już chociażby konieczność opłacenia prawnika jest konsekwencją, którą trzeba by wkalkulować w ryzyko. Proste ale jak widać niektórzy są tak bardzo rozgarnięci, że aż takie proste rzeczy im umykają. Jak widać nie tylko to zresztą im umknęło...

Nie masz bladego pojęcia jak skomplikowanym procesem w praktyce jest postępowanie dowodowe, wprowadzanie dowodów do procesu, ocena dowodów i wydanie na ich podstawie wyroku. Od treści przepisu do prawomocnego wyroku przypisującego oskarżonemu popełnienie czynu zabronionego  jest naprawdę daleka droga. Daleka i nie taka prosta. Z automatu tu nic nie następuje. A o tym czy prawo zostało "złamane" decyduje ktoś inny. Przepis jest tylko określoną treścią i nie kreuje rzeczywistości. Poza tym jest to przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego, a więc to prokuratura musi dopatrzec się podstaw do wnoszenia aktu oskarżenia w takiej sprawie, i to na niej ciąży ciężar dowodu. Życzę powodzenia, biorąc pod uwagę że oczywistym jest iż próba wytoczenia takiego procesu będzie w 99% przypadków zemstą na byłym małżonku, a jego obrona w sądzie może spowodować że sprawa nie potoczy się po myśli pokrzywdzonego.

138 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-05-16 09:04:21)

Magdalenka83 napisał/a:

Nie chciał sie wyprowadzić mówił że nie ma gdzie że on zbudowal ten dom itp
Mieszkamy na wspolnej działce z moja mama w 2 osobnych domach wiec ja napewno sie nie wyprowadzę
Wczoraj dalam spojoj z tym tematem bo nie bylam wstanie i nie mialam sil nasza corka slyszala jak sie klocimy i byla przerażona więc dalam spokój i spal w salonie
Dzisiaj poszedl do pracy a ja mysle jak to rozwiązać
Nawet nie mam sily nikomu o tym powiedzieć a zwlaszcza mojej mamie ktora też w życiu przeszla piekło a mojego męża uważa za ideala.

Tak mieliśmy poważny kryzys obydwoje odpuscilismy nasze ciche dni ciagnely sie w nieskończoność ale to nie jest zaden piwod do zdrady

Wczoraj byl wielce obrażony że przejrzałam mu meile bo jak bym tego nie zobaczyla to by wszystko bylo ok bo w przyszlym tyg odchodzi z pracy i by to wszystko zakonczyl. Kretyn
Czulam się jak bym to ja zrobila cos zlego

Mam wrażenie że to nie dzieje sie naprawdę

A to dobre, czyli mąż nie widzi problemu w tym co napisał i że napisał, ale w tym że Ty się o tym dowiedziałaś.
Czyli dla niego wszystko jest dobrze dopóki da się żonę oszukiwać.

On zdradził, złamał przysięgę małżeńską i to nie stanowi problemu, tylko to że żona zajrzała do maili.

I dalej - on widzi problem w tym że się zakochał, a nie w tym że zdradził i zniszczył rodzinę za którą jest odpowiedzialny.
Uczyniono problem z zakochania. Co to za facet jest, że poddaje się emocjom?

Od kiedy to zakochanie zwalnia z myślenia i odpowiedzialności za czyny.

Co do granicy zdrada emocjonalna - fizyczna.
Dla niektórych może ona mieć znaczenie, bo o ile można zrozumieć że się człowiek zapędzi i powie o słowo za dużo albo zacznie fantazjować, ale zda sobie sprawę z przekroczenia granicy i odetnie się od tego, o tyle żeby zdradzić fizycznie trzeba podjąć decyzję i ją zrealizować. To jest świadome przekroczenie granicy, spoza której już nie ma powrotu.

Magdalenko nie kryj męża, niech ponosi konsekwencje, jeśli będzie Ci lżej porozmawiaj z mamą.

139

Słusznie napisałaś Lilka. Póki co, mężuś Magdalenki ma komfortowe warunki na rozkminy i wzdychanie do księżyca.
A to, że się fochnął o przejrzane maile pogrążyło go już na całego.
W tym momencie należało panu podziękować i wskazać drzwi. Ale Magdalenka będzie naginać nadal tą nieprzekraczalną niby granicę., byle jeszcze nie odszedł, byle został.
Kochana nie popełniaj mojego błędu. szkoda życia.

140

Wrócę jeszcze do sprawy domu, na którym jak widać bardzo zależy mężowi Magdalenki.
On zdradził i wybrał inną kobietę - on zniszczył rodzinę i on powinien za to zapłacić.
Nie wyobrażam sobie żeby żona i dzieci miały odejść ze wspólnego domu i przeżywać dodatkową traumę z tym związaną, a pan mąż zostaje w domu i sprowadza tam sobie obiekt westchnień. Ale może on tak to sobie wyobraża.
Są dzieci i to o nie należy zadbać w pierwszej kolejności, ale czy on o nich pomyślał?
Czy pomyślał o nich kiedy świadomie brnął w romans, czy pomyślał o żonie w jak podły sposób z nią postępuje - może i pomyślał - ale wybrał siebie.

141

Lilka787 napisał/a:

O matko ale pojechałaś. Facet=robot. Najlepiej taki co umie dobrze zarobić, wszystko naprawić, drinka zrobić i podać księżniczce, a jak skończy pójdzie stanie sobie w kącie i nie będzie przeszkadzał...

Lilka787 napisał/a:

Popieram! Nie powinno zwalniać i gdyby nie zwalniało, to pewnie większość facetów nigdy nie weszło by w żadne związki lol

Lilka787 napisał/a:

Nie wyobrażam sobie żeby żona i dzieci miały odejść ze wspólnego domu i przeżywać dodatkową traumę z tym związaną, a pan mąż zostaje w domu i sprowadza tam sobie obiekt westchnień. Ale może on tak to sobie wyobraża.

To się nazywa podział majątku. Pani zostaje, to spłaca pana z jego części lub odwrotnie. Ewentualnie sprzedaje się dom i dzieli po połowie należność.

142 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-16 13:37:43)

Nie sądzę by tu było po połowie..
Ale to melodia przyszłości..
Na razie jak przypuszczam Pan zaszyje się gdzieś w kącie domu i będzie lawirował pomiędzy dwiema, więc żelaznych nerwów jej zyczę.
Być może błaga o wybaczenie, albo odwrotnie- atakuje autorkę ale obstawiam, że rozwodu nie chce.

143

Po połowie to hasłowo. Z tego co autorka pisała o działce, gdzie stoi też dom mamy można wnioskować, że jest to działka mamy lub wręcz jej. Jeśli na jej działce wybudowali wspólnie dom, to nawet jeśli małżonek włożył w tą budowę większość funduszy dom jest tylko jej. On może dochodzić zwrotu poniesionych nakładów na budowę ale własność jest jej. Co nie zmienia faktu, że będąc w związku małżeńskim ma prawo z tego domu korzystać i wyrzucić go z niego nie można.

144

Snake napisał/a:
Lilka787 napisał/a:

O matko ale pojechałaś. Facet=robot. Najlepiej taki co umie dobrze zarobić, wszystko naprawić, drinka zrobić i podać księżniczce, a jak skończy pójdzie stanie sobie w kącie i nie będzie przeszkadzał...

Lilka787 napisał/a:

Popieram! Nie powinno zwalniać i gdyby nie zwalniało, to pewnie większość facetów nigdy nie weszło by w żadne związki :

Ha ha, Lilka tutaj to serio pojechałaś.
Może napisz to na forum o miłości, na pewno się młode dziewczyny czegoś dowiedzą, w szczególnosci te, które oczekują od swoich chłopaków okazania jakichś emocji smile.
Niektóre kobiety są strasznie wyrachowane w tym podejściu do facetów - najpierw ma okazywać uczucia, zakochać się bez pamięci, bo inaczej jest zimnym draniem. A potem jak już jest w związku to ma stać się robotem działającym pod dyktando żony. Kastrujecie tych facetów w ten sposób. Nie umiecie utrzymać relacji z mężczyzną na takim poziomie aby on uważał was za najcudowniejszą kobietę na ziemi i jeszcze winę widzicie tylko w facecie.

145

Z całym szacunkiem Tulinko - bzdety.
Kiedy dwoje ludzi decyduje się wejść w związek (niekoniecznie uświęcony papierkiem), założyć rodzinę i powołać na świat dzieci - to wierność i uczciwość jest w takim wypadku zrozumiałą przez się odpowiedzialnością i naturalną konsekwencją owych decyzji.
Niezależnie od kochliwych koleżanek, romantycznych współpracowniczek itp.
Poziom relacji uczuciowej w związku ma to do siebie, że nie jest stałą niezależną od żadnych czynników.

Twierdzenie, że oczekiwanie od partnera wierności i uczciwości jest kastrowaniem go, to śmiechu wart idiotyzm.

146 Ostatnio edytowany przez Tulinka80 (2017-05-16 15:08:30)

IsaBella77 napisał/a:

Z całym szacunkiem Tulinko - bzdety.
Kiedy dwoje ludzi decyduje się wejść w związek (niekoniecznie uświęcony papierkiem), założyć rodzinę i powołać na świat dzieci - to wierność i uczciwość jest w takim wypadku zrozumiałą przez się odpowiedzialnością i naturalną konsekwencją owych decyzji.
Niezależnie od kochliwych koleżanek, romantycznych współpracowniczek itp.
Poziom relacji uczuciowej w związku ma to do siebie, że nie jest stałą niezależną od żadnych czynników.

Twierdzenie, że oczekiwanie od partnera wierności i uczciwości jest kastrowaniem go, to śmiechu wart idiotyzm.

Zdecydowanie należy oczekiwać uczciwości i wierności, sama tego oczekuję. Ale pisanie "co to za facet co poddaje się emocjom" uważam za jakąś pomyłkę. Mężczyzna ktory nie ma w sobie emocji, nigdy nie będzie dobrym męzem i przede wszystkim ojcem - będzie wyrachowanym samcem. Takich należy się wystrzegać. Lilka w swojej logice po prostu za daleko się posunęła. Oczywiście chodziło jej o to, że facet w związku nie ma prawa do żadnych uczuć poza uczuciami do żony i dzieci, bo już matki pewnie za bardzo kochać mu nie wolno. Faktycznie Snake ma rację - takie kobiety powinny miec możliwosc wyjść za mąż za robota, którego odpowiednio zaprogramują.

147 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-05-16 15:26:54)

A ja wcale nie sądzę że pojechałam.
Dla mnie poddawanie się emocjom to jest wyłączenie rozumu.
Uczucia uczuciami, ale przed nimi jest jeszcze rozum i choćby lojalność i uczciwość, wywiązanie się z przysięgi, zobowiązań.
Czy w takim razie kobieta/mężczyzna ma lecieć za każdym kto się jej tylko spodoba, albo kiedy tylko nadarzy się okazja i nie zastanawiać się nad konsekwencjami?
Jeżeli mam żonę/męża to nie szukam sobie miłostek na boku. Żeby mieć taką miłostkę, to trzeba się trochę postarać, to się nie robi samo.
Chodzi mi o działanie. Nie rozumiem dlaczego zakochaniem usprawiedliwia się oszukiwanie czy zdradzanie.

Ja o podziale majątku nie wypowiadam się. Magdalenka wspomniała tylko o tym, że mąż chce zostać w domu. A ja uważam, że w pierwszej kolejności ma do tego prawo ten rodzic który zostaje z dziećmi.

Nie mogę pojąć jak w tym przypadku tatuś rozczula się nad sobą (dla mnie zachowanie totalnie niemęskie) a nie pomyśli o tym jak cierpią dzieci i żona. Powołał dzieci na świat i jest za nie odpowiedzialny, za stworzenie im bezpiecznego domu, za dawanie im miłości, dbanie o nie na co dzień, bycie z nimi w chorobie, w sprawach szkolnych, za wspólną zabawę. Bo tego właśnie potrzebują dzieci do szczęśliwego wzrastania.

Jest też odpowiedzialny za żonę, bo jej ślubował. Można by rzec umówili się na stworzenie rodziny, a on nawalił. Co to za facet co leci za spódniczką a nie dba o swoje małe stadko. Mówię tu o facecie akurat, bo taki mamy przypadek, ale gdyby chodziło o kobietę miałabym podobne zdanie.

Tulinko nie mów za mnie o co mi chodziło. smile

148

IsaBella77 napisał/a:

Jeśli ma być otwarty na emocje to tak. Jak człowiek jest otwarty na emocje, to nigdy nie wiadomo w jakim kierunku one podążą wink Jak już podążą niekoniecznie w kierunku o jakim myśli dotychczasowy partner, to wierność i uczciwość są tylko kotwicami blokującymi przed odpłynięciem. Taa... kotwica czy kamień u szyi? Uczucia to emocje, wierność i uczciwość to zasady. Jedni są bardziej zasadniczy, drudzy mniej. Zresztą jeśli już przy uczciwości jesteśmy. Wierność - ok, rozumiem. Człowiek wierny nie chadza na boki, przynajmniej w kwestii czynów. No ale właśnie pojawiło mu się nowe uczucie do kogoś innego. Pozostaje wierny to jest jest przy starym obiekcie uczuć, a nowe uczucie trzyma na uwięzi. Teraz uczciwość. Dla mnie uczciwość to powiedzenie dotychczasowemu partnerowi - nic już do ciebie nie czuję lub to już nie jest to coś co kiedyś. Za to czuję to coś do kogoś innego. Jestem uczciwy i ci to mówię. Co z tym zrobisz, to twój problem. Ja jestem uczciwy i powiedziałem. Jestem też wierny, bo nic z tym nowym uczuciem nie robię, jestem z tobą. Jeśli chcesz żyć dalej z osobą, która jest z tobą z przyzwyczajenia, sympatii, wspólnych zobowiązań, dzieci ale "to coś" czuje do kogoś innego, to ok. jestem zasadniczy i będę z tobą.
Teraz partnerze takiej zasadniczej i uczciwej osoby czy gwarantujesz, że dokonując tego wyboru czyli zostając z nim nigdy nie wypomnisz mu, że jak się chwilę zamyśli, to na pewno myśli o niej/nim? A jeśli nawet to co? Przecież uczciwie przyznał, że tak jest ale to jego myśli, a nie twoje.

149 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-16 15:49:02)

Snake napisał/a:

Po połowie to hasłowo. Z tego co autorka pisała o działce, gdzie stoi też dom mamy można wnioskować, że jest to działka mamy lub wręcz jej. Jeśli na jej działce wybudowali wspólnie dom, to nawet jeśli małżonek włożył w tą budowę większość funduszy dom jest tylko jej. On może dochodzić zwrotu poniesionych nakładów na budowę ale własność jest jej. Co nie zmienia faktu, że będąc w związku małżeńskim ma prawo z tego domu korzystać i wyrzucić go z niego nie można.

Czyli jak się rozwiodą z orzeczeniem jego winy, pójdzie z niczym? A to co dostanie jako zwrot wkładu za dom żona może odebrać w alimentach na siebie?
No to będzie miał okazję sprawdzić prawdziwą miłość kochanki..

150 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-05-16 15:53:44)

Snake
Moim zdaniem to właśnie jest uczciwość i wierność. I szacunek. I prawo do wyboru dla jednej i drugiej strony.
Powinno powiedzieć się o swoich uczuciach.
I wcale nie chodzi o to, że on musi zostać z kimś z kim być nie chce. Zresztą kto by chciał być z kimś kto go nie chce.
I gdyby uczciwie tak właśnie powiedział to i drugiemu było by łatwiej przeżyć takie rozstanie.

W zdradzie dla mnie osobiście najgorsze jest to, że zdradzacz decyduje za drugiego. Dla mnie to rodzaj ubezwłasnowolnienia.
Jakim prawem zdradzacz decyduje za partnera, bo decyduje oszukując go.

Dla mnie małżeństwo i rodzina to jedność (w sensie emocjonalna bliskość między żoną i mężem oraz rodzicami i dziećmi) a nie ubezwłasnowolnienie. Dla mnie jest MY a nie ja i ty. To zmienia perspektywę.
Mówię to w kontekście tych słów - to twój problem, bo dla mnie to problem dla całej rodziny.

151 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-16 16:05:49)

Mąż Magdaleny nie zachował się ani uczciwie ani wiernie.
Bo spotkania, przytulania, pocałunki to nie wierność, tak samo jak miłosne wyznania.
A uczciwość nakazałaby powiedzieć o swoich odczuciach zanim cokolwiek się zrobi.
Istnieje jeszcze rozum i empatia.- czasami w opozycji z uczciwoscią.
czasami warto coś przetrawić w sobie a nie od razu biegać do partnera z informacją- Jacek z księgowości mnie kręci..
Bo za miesiąc na tego Jacka patrzeć nie będę mogła, a co powiedziane, to się nie odpowie.
Nie jesteśmy głusi i ślepi żeby nie zauważać innych ludzi a przemijających fascynacji obrączka nie odpędza.
Na rozwinięcie takiej fascynacji w romans trzeba sobie pozwolić- a do tego trzeba mieć spore pokłady egoizmu i niedowartościowania w sobie.

152

Dokładanie o to mi chodziło Ela.

153

Snake napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

Jeśli ma być otwarty na emocje to tak. Jak człowiek jest otwarty na emocje, to nigdy nie wiadomo w jakim kierunku one podążą wink Jak już podążą niekoniecznie w kierunku o jakim myśli dotychczasowy partner, to wierność i uczciwość są tylko kotwicami blokującymi przed odpłynięciem. Taa... kotwica czy kamień u szyi? Uczucia to emocje, wierność i uczciwość to zasady. Jedni są bardziej zasadniczy, drudzy mniej. Zresztą jeśli już przy uczciwości jesteśmy. Wierność - ok, rozumiem. Człowiek wierny nie chadza na boki, przynajmniej w kwestii czynów. No ale właśnie pojawiło mu się nowe uczucie do kogoś innego. Pozostaje wierny to jest jest przy starym obiekcie uczuć, a nowe uczucie trzyma na uwięzi. Teraz uczciwość. Dla mnie uczciwość to powiedzenie dotychczasowemu partnerowi - nic już do ciebie nie czuję lub to już nie jest to coś co kiedyś. Za to czuję to coś do kogoś innego. Jestem uczciwy i ci to mówię. Co z tym zrobisz, to twój problem. Ja jestem uczciwy i powiedziałem. Jestem też wierny, bo nic z tym nowym uczuciem nie robię, jestem z tobą. Jeśli chcesz żyć dalej z osobą, która jest z tobą z przyzwyczajenia, sympatii, wspólnych zobowiązań, dzieci ale "to coś" czuje do kogoś innego, to ok. jestem zasadniczy i będę z tobą.
Teraz partnerze takiej zasadniczej i uczciwej osoby czy gwarantujesz, że dokonując tego wyboru czyli zostając z nim nigdy nie wypomnisz mu, że jak się chwilę zamyśli, to na pewno myśli o niej/nim? A jeśli nawet to co? Przecież uczciwie przyznał, że tak jest ale to jego myśli, a nie twoje.

Snake moj byly  ma dzis 48 lat, zdradzil i odszedl od pierwszej narzeczonej po 10 latach, druga po dwoch latach, trzecia dala mu kosza, pozniej pojawilam sie ja. Ciagle kierujac sie emocjami i  plomiennym uczuciem do 15 lat mlodszej pani  odszedl po 6 latach. Teoretycznie zawsze byl szczery, prawie plakal iz uczucie sie skonczylo ale osobiscie zycze sobie abym potrafila juz kolejnego Piotrusia Pana rozpoznac.
Moja sytuacja nie ma wiele wspolnego z zalozycielka watku moze jedyna plaszczyzna jest brak dojrzalosci owych panow

154

Ela210 napisał/a:

Czyli jak się rozwiodą z orzeczeniem jego winy, pójdzie z niczym? A to co dostanie jako zwrot wkładu za dom żona może odebrać w alimentach na siebie?

Jeśli pominiesz w rachunkach różnicę zer, to może i tak. Alimenty na dziecko w skali roku, to powiedzmy 5-6 tys. Wklad faceta w budowę domu, to np. 100 tys. No to jak ona go splaci, to on ma na 20 lat płacenia alimentów smile To może lepiej załatwić, to bezgotowkowo. Ty mnie nie spłacasz i nie dostajesz alimentów.

155 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-16 17:59:07)

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jeśli pominiesz w rachunkach różnicę zer, to może i tak.

Nie istnieje coś takiego jak 'zwrot wkładu za dom (ani za nic innego) odebrany w alimentach na siebie', ale widzę że jest ekspert jakich mało lol
Nie dość tego, że się zdradzaną dziewczynę podstrasza paragrafami o odpowiedzialności karnej mad to jeszcze teraz takie kwiatki big_smile

Autorko, nie czytaj tych prawniczych głupot !!!

156

Sony, chyba nie o to chodziło że wprost taką transakcję można zrobić.
nie wiem co do zwrotu wkładu w dom- pewnie coś się mu należy, a alimenty przy jego winie moze uzyskać na siebie- więc jest jakby górą.

Nie sądzę by Snakowi chodziło o straszenie, a zwrócenie uwagi, że upierdliwy małżonek mógłby się czepić i miałby paragrafy. włąśnie przeczytałam taką historię  z policją w tle. Dobrze wiedzieć..

157

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Jeśli pominiesz w rachunkach różnicę zer, to może i tak. Alimenty na dziecko w skali roku, to powiedzmy 5-6 tys. Wklad faceta w budowę domu, to np. 100 tys. No to jak ona go splaci, to on ma na 20 lat płacenia alimentów smile To może lepiej załatwić, to bezgotowkowo. Ty mnie nie spłacasz i nie dostajesz alimentów.

W sprawach w sadzie rodzinnym taka prosta ta arytmetyka nie jest. Po pierwsze jesli bezgotowkowe rozliczenie alimentow, to tylko na zone a i tego nie bylbym pewien. Dzieci musza miec zapewnione utrzymanie i dom, samochod, jacht nie maja tu nic do rzeczy.
Po drugie jak ktorys sad w polsce zasadzilby na dwojke dzieci 500 zl, to gratulacje dla papugi. Po trzecie niejest to tak ze bedzie 50:50. Ona ma dzieci wiec ma wieksze potrzeby, a on do tego jest winien, wiec w efekcie moze byc ze dostanie przy podziale majatku miotle do posprzatania balaganu ktorego narobil.
Oczywiscie gratuluje wiary w mozliwosci zwyciestwa nieuczciwych malzonkow w sadzie. Moze nawet w sytuacji duzej dysproporcji pomiedzy mozliwosciami malzonkow (np on sedzia, ona sprzataczka), to twoje teorie by zadzialaly, ale tu mysle ze to ona jest “w prawie“ i to ona moze dyktowac warunki

158 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-16 18:46:58)

Ela210 napisał/a:

Sony, chyba nie o to chodziło że wprost taką transakcję można zrobić.
nie wiem co do zwrotu wkładu w dom- pewnie coś się mu należy, a alimenty przy jego winie moze uzyskać na siebie- więc jest jakby górą.

Nie sądzę by Snakowi chodziło o straszenie, a zwrócenie uwagi, że upierdliwy małżonek mógłby się czepić i miałby paragrafy. włąśnie przeczytałam taką historię  z policją w tle. Dobrze wiedzieć..

Zboczenie zawodowe.
Po prostu nie mogę czytać czegoś takiego, tym bardziej, że ktoś faktycznie może mieć do tego zaufanie.
A tak jak napisałam 'mieć paragraf' to za mało wink

159

SonyXperia napisał/a:

Zboczenie zawodowe.
Po prostu nie mogę czytać czegoś takiego, tym bardziej, że ktoś faktycznie może mieć do tego zaufanie.

Szkoda, że w zboczeniu zawodowym nie masz czytania ze zrozumieniem. Dajesz z tym radę funkcjonować zawodowo? Może te dni czy słoneczko przygrzało? Spróbuj, skup się i przeczytaj raz jeszcze (u dzieci taka zachęta działa).

Troll napisał/a:

Po drugie jak ktorys sad w polsce zasadzilby na dwojke dzieci 500 zl, to gratulacje dla papugi.

Troll.... chłopie.

160 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-16 19:14:10)

Snake napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Zboczenie zawodowe.

Szkoda, że w zboczeniu zawodowym nie masz czytania ze zrozumieniem. Dajesz z tym radę funkcjonować zawodowo? Może te dni czy słoneczko przygrzało? Spróbuj, skup się i przeczytaj raz jeszcze (u dzieci taka zachęta działa).

A jak myślisz? big_smile Czy czytanie ze zrozumieniem zawsze się przydaje w tej branży? lol Tak zupełnie szczerze - to dzięki takim jak Ty te tzw. papugi, bez których byś zginął w sądzie na miejscu, mają się bardzo dobrze, bo mają potem co odkręcać tongue Inna sprawa czy sie da czy nie tongue

Więc daruj sobie cytowanie paragrafów i  ich interpretację i "przestrzeganie" zadradzonych osób  o tym co ich czeka kiedy małżonek postanowi wprowadzić paragraf w życie big_smile

161

Czyli dalej nie przeczytałaś albo dalej nie rozumiesz. Oj jaka szkoda...

162 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-16 19:43:55)

Kto żałuje? Ja czy Ty? big_smile Oświeć mnie big_smile Błyśnij paragrafem tongue Może coś w temacie z KRiO zamiast z K.K? Zaskocz mnie big_smile
Postrasz, co czeka osoby, które udzielają informacji zmierzających do złamania prawa lol
Była żona Ci dokopała czy jak? tongue

163 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-16 21:09:55)

SonyXperia napisał/a:

Kto żałuje? Ja czy Ty? big_smile Oświeć mnie big_smile Błyśnij paragrafem tongue Może coś w temacie z KRiO zamiast z K.K? Zaskocz mnie big_smile
Postrasz, co czeka osoby, które udzielają informacji zmierzających do złamania prawa lol

Sony, wyluzuj... nie każdy ma tu byłe żony big_smile
Proponuję zakończyć ten poboczny wątek..

164

ja tam żałuję, że nie zostałem prawnikiem... zawsze chciałem zostać naukowcem, a jak się udało, to stwierdziłem, że ratowanie ludzi z prawnych opresji (czy - generalnie - opresji!) brzmi ciekawiej niż nowy protokół telekomunikacyjny... rychło w czas, co? wink

przepraszam za drobne odejście od tematu, ale trochę tu się przyda chyba rozluźnienia atmosfery wink

165

Strasznie sie ten watek rozbodowal:)

A czy autorka nadal tu zaglada??
Jak Tam Magdalenko83 - nadal pan maz taki zakochany?
Jak sie czujesz?

166

Snake napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nie ma szans na takie załatwienie sprawy w sądzie.
Alimenty musza być płacone na bieżące potrzeby dzieci i tyle.

167 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-17 10:20:29)

Ela210 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Sony, wyluzuj... nie każdy ma tu byłe żony big_smile

Nie ma najmniejszych szans, jeżeli czyta się tego rodzaju "porady" hmm

Snake napisał/a:

168

SonyXperia napisał/a:

Ha, ha ok. niech ci będzie. Pani spłaca nakłady męża na budowę czyli powiedzmy te 100 tys. Jeśli się uda dogadać spłaca go w ratach po powiedzmy 500 zł miesięcznie. Pan ma zasądzone alimenty powiedzmy 500 zł więc płaci jej co miesiąc te 500 zł i pieniądz sobie krąży...

169

I niech krąży, to jest dozwolone i akceptowane przez sąd.
Może być również orzeczone odpowiednim wyrokiem.
Natomiast kompensaty - ktoś pół domu, a ktoś komuś alimenty na 20 lat umorzy - są niemożliwe.

170

IsaBella77 napisał/a:

Natomiast kompensaty - ktoś pół domu, a ktoś komuś alimenty na 20 lat umorzy - są niemożliwe.

Kwestia dogadania się w sądzie, co jest możliwe.
W moim przypadku, eks mąż zrzekł się praw do połowy naszego mieszkania. W zamian za to nie chciałam orzekania winy i tym samym alimentów na siebie (ale na córkę oczywiście są zasądzone).

171 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-17 15:39:31)

Snake napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Ha, ha ok. niech ci będzie. Pani spłaca nakłady męża na budowę czyli powiedzmy te 100 tys. Jeśli się uda dogadać spłaca go w ratach po powiedzmy 500 zł miesięcznie. Pan ma zasądzone alimenty powiedzmy 500 zł więc płaci jej co miesiąc te 500 zł i pieniądz sobie krąży...

Nie łącz instytucji alimentacji ze zwrotem nakładów na majątek osobisty współmałżonka. Nie masz bladego pojęcia o czym piszesz.
Alimenty są świadczeniem (nie wiem, czy wiesz) ale także takim, które może być zasądzone w naturze, niekoniecznie musi być to świadczenie pieniężne, uzależnionym od usprawiedliwionych potrzeb uprawnionego i jednocześnie od możliwości zobowiązanego. Nie pisz bzdur o jakiś wzajemnych kompensatach, które są możliwe w ten sposób. Obowiązek alimentacyjny nie trwa wiecznie. Jedno uprawienie z drugim nie ma nic wspólnego, ich uzyskanie oraz wysokość nie jest ze sobą powiązane. Pomijam już to ze wzajemnych rozliczeń z tytułu nakładów na majątek osobisty małżonka można dokonywać także w trakcie trwania małżeństwa. Generalnie w małzeństwie pieniądz krąży tongue
Ale widzę że koniecznie chcesz udowodnić że istnieje sposób żeby z byłym małżonkiem i tak wyjść "na swoje" tongue

172

Bla, bla, bla, a 500 minus 500 dalej równa się zero... Rachunek za bla, bla wystawiasz?

173 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-17 15:54:35)

Snake napisał/a:

Bla, bla, bla, a 500 minus 500 dalej równa się zero... Rachunek za bla, bla wystawiasz?

Nie wysilaj się i nie popisuj domorosłymi pesudoprawniczymi poradami, bo możesz komuś, mimo, że robisz to w dobrej wierze,  niepotrzebnie w głowie namieszać. Dla Ciebie to bla bla bla, dla kogoś jego sytuacja, w której się znajduje lub znajdzie.

174

Rachowac na szczęście uczą wszystkich ale jak widać nie wszystkim to odpowiada...

175

Na szczęście stosowania prawa w praktyce wszystkich nie uczą, co pozostałym bardzo odpowiada wink

176

SonyXperia napisał/a:
Snake napisał/a:

Nie wysilaj się i nie popisuj domorosłymi pesudoprawniczymi poradami, bo możesz komuś, mimo, że robisz to w dobrej wierze,  niepotrzebnie w głowie namieszać. Dla Ciebie to bla bla bla, dla kogoś jego sytuacja, w której się znajduje lub znajdzie.

po tym wątku to już pewne że snake ma zerową wiedzę ale wielkie mniemanie o sobie, lol.

177

moniaCo napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

Kwestia dogadania się w sądzie, co jest możliwe.
W moim przypadku, eks mąż zrzekł się praw do połowy naszego mieszkania. W zamian za to nie chciałam orzekania winy i tym samym alimentów na siebie (ale na córkę oczywiście są zasądzone).

I pewnie nagada wszystkim iż było to z twojej winy a tak musiałby się wytłumaczyć ze wszystkiego.

178

Magdalenka jesteś tu jeszcze?

179

Podejrzewam, ze mąż wybłagał pozostanie w domu i może przyszło otrzeźwienie. Oby nie chwilowe..

180

Jestem czytam Was ale boje sie cokolwiek napisać.
Mąż sie nie wyprowadził powiedział że teraz czynami a nie słowami mi udowodni ze chcę byc tylko ze mna.
Drugi tydz juz tam nie pracuje. Do innej pracy zamierza pójść po wakacjach.
Nigdzie nie jezdzi a jak juz ro zakupy z dziećmi
Zachowuje sie tak jakby wsystko chcial naprawić.
Ja naprzemian cieszę sie a jednoczesnie jestem na siebie wkurzona że zostal z nami i kiedy i czy znowu mnie oszuka i zawiedzie.
Trudne to wszystko...

181 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-24 17:14:20)

Magdalenka83 napisał/a:

Jestem czytam Was ale boje sie cokolwiek napisać.
Mąż sie nie wyprowadził powiedział że teraz czynami a nie słowami mi udowodni ze chcę byc tylko ze mna.
Drugi tydz juz tam nie pracuje. Do innej pracy zamierza pójść po wakacjach.
Nigdzie nie jezdzi a jak juz ro zakupy z dziećmi
Zachowuje sie tak jakby wsystko chcial naprawić.
Ja naprzemian cieszę sie a jednoczesnie jestem na siebie wkurzona że zostal z nami i kiedy i czy znowu mnie oszuka i zawiedzie.
Trudne to wszystko...

tak podejrzewałam, bo to ten typ tak ma...
Niech On ma jednak świadomość, że chodzi nie tylko o jego udowadnianie, ale też o to, że Ty masz prawo do wątpliwości, niezależnie od jego zachowania.
I jego "ofiarę" masz prawo też mieć w dalekim poważaniu- jeśli tak będziesz czuć.
Świadomość jego, że sam odpowiada za to, że znalazł się w tym miejscu gdzie jest a nie żadne siły wyższe czy dopust boży który na niego spadł też jest ważna.
Jesli to poczujesz, i nie chodzi bynajmniej o jego łzawe samobiczowanie się ale o prawdziwą refleksję- przyjdzie czas na analizę związku.
życzę Ci, by wszystko ułożyło się dobrze, ale to długa droga i pełna zwrotów. Zadbaj teraz o siebie- a na nim nie skupiaj- ma swoja działkę do sprzatania, nie musisz mu w tym pomagać.
Ja osobiście wysłałabym go do pracy z powrotem- jak wybrał Was, to nie dlatego, ze tamta jest daleko.

182

Minął miesiąc.... Jak teraz wygląda sytuacja Magdalenko?

183

Han_Na napisał/a:

Minął miesiąc.... Jak teraz wygląda sytuacja Magdalenko?

Maz jest z nami. On sie stara i zachowuje sie tak
jak kiedys gdy nasze malzenstwo było szczesliwe.  Ja staram sie nie poruszać tematu zdrady chociaż czasami nie wytrzymuje on wtedy mowi że to juz przeszłość i że bardzo mnie kocha.
Paradoksalnie bardzo sie do siebie zbliżyliśmy w kazdej dziedzinie życia ale we mnie ciągle jest niepewność...

184 Ostatnio edytowany przez stlamszona.stlamszona (2017-06-18 23:21:00)

On zawsze byl taki uczuciowy i idealizowal kobiety poprzez zakochanie?
Nie martw sie nie ty pierwsza i ostatnia, niestety wiele jest takch sytuacji gdzie zakompleksiona kobicina pragnaca za wszelka cene uczucia czepia sie zajetego a co gorsza dzieciatego (juz wtedy musi byc okropnie zdesperowana i z zerowym poczuciem wartosci) i adoruje go, chwali, idealizuje itp. a facet jak to dziecko we wszystko uwierzy aby tylko mial bardziej emocjonujacy seks-chodzilo mu tylko o bardziej uczuciowy seks z nowa gaska, niestety wiekszosc facetow ktorzy zostawiaja rodziny mysla tylko kutas*m, maja klapki na oczach bo idealizuja nowa panienke i wydaje im sie ze nowa panienka jest lepsza od starej partnerki, a prawda jest inna nowa panienka jest taka sama jak ta stara smile tylko ci faceci maja na tyle "CHORE MOZGI" ZE UWIELBIAJA STAN ZAKOCHANA to jest dla nich jak narkotyk, uwielbiaja myslec wtedy tylko kutas*m, i kochaja to jak trafia na glupia gaske ktora bedzie go idelizowac, zycze ci aby twoj facet znowu myslal rozumem a nie glupim stanem zakochania
Jestem ciekawa jakby poczul sie gdybys ty sie w kims zakochala i tak balansowala?

185

Przeczytaj moje posty ,mnie mąż zostawił 2 razy,i też było pięknie ,miłe słowa,gesty ,sprawy łóżkowe lepsze niż wcześniej , i co ? Kazałam mu się wyprowadzić bo nie będę żyła w trójkącie.a jakie miał plany,marzenia ze mną związane,teraz wiem ze nie był tego wart.zniszczył mnie psychicznie .

186

Aż mi się przypomina historia znajomego, który miał na boku panienkę młodszą z 10 lat.
Żona się dowiedziała, afera, lamenty, wojna, w końcu sprawa rozwodowa. Żona chciała z orzeczeniem o winie, ale pojawił się mały zgryz, kiedy sędzia zapytała o to, kiedy ostatnio ze sobą spali. Okazało się, że dobre 5 lat temu, bo żonie jakoś się z czasem odechciało (co zresztą było przyczyną posiadania kochanki przez męża).
Sąd uznał winę obojga...

187

Mad_Max napisał/a:

Aż mi się przypomina historia znajomego, który miał na boku panienkę młodszą z 10 lat.
Żona się dowiedziała, afera, lamenty, wojna, w końcu sprawa rozwodowa. Żona chciała z orzeczeniem o winie, ale pojawił się mały zgryz, kiedy sędzia zapytała o to, kiedy ostatnio ze sobą spali. Okazało się, że dobre 5 lat temu, bo żonie jakoś się z czasem odechciało (co zresztą było przyczyną posiadania kochanki przez męża).
Sąd uznał winę obojga...

Drogi  Kolego, ciekawa historia i słuszna decyzja sędziego, ale co to ma do tematu autorki?

188

Ela210 napisał/a:
Mad_Max napisał/a:

Sąd uznał winę obojga...

Drogi  Kolego, ciekawa historia i słuszna decyzja sędziego, ale co to ma do tematu autorki?

Też sie zastanawiam

189

Ela210 napisał/a:
Mad_Max napisał/a:

Sąd uznał winę obojga...

Też sie zastanawiam

190

Ela210 napisał/a:
Mad_Max napisał/a:

Sąd uznał winę obojga...

Też sie zastanawiam

191

Ela210 napisał/a:

Przeczytałem 5 stron tego wątku i jakoś tak mi się smutno zrobiło, bo znamy całą relację tylko z jednej strony, a na faceta wylano wiadro pomyj. W małżeństwie nie układało się 2 lata (wg męża może to były 4 lata?), pewnie były jakieś rozmowy, wzajemne żale, ale autorka obudziła się dopiero jak już mąż stracił cierpliwość i sobie poszedł. Nie wytykam niczego nikomu, ale z doświadczenia wiem, że wina zwykle umiejscowiona jest gdzieś po środku. Nie wierzę, że facet jednego dnia się odkochał, a drugiego zakochał w kimś innym jakby dostał strzałą amora. Bądźmy poważni.

Piszę to tylko dlatego, że chyba gdzieś podskórnie włączyła mi się męska solidarność. Wiem, że zaraz zostanę za to zjedzony żywcem, no ale. Odważni żyją dłużej.

192

Mad_Max napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Przeczytałem 5 stron tego wątku i jakoś tak mi się smutno zrobiło, bo znamy całą relację tylko z jednej strony, a na faceta wylano wiadro pomyj. W małżeństwie nie układało się 2 lata (wg męża może to były 4 lata?), pewnie były jakieś rozmowy, wzajemne żale, ale autorka obudziła się dopiero jak już mąż stracił cierpliwość i sobie poszedł. Nie wytykam niczego nikomu, ale z doświadczenia wiem, że wina zwykle umiejscowiona jest gdzieś po środku. Nie wierzę, że facet jednego dnia się odkochał, a drugiego zakochał w kimś innym jakby dostał strzałą amora. Bądźmy poważni.

Piszę to tylko dlatego, że chyba gdzieś podskórnie włączyła mi się męska solidarność. Wiem, że zaraz zostanę za to zjedzony żywcem, no ale. Odważni żyją dłużej.

Eee nie zostaniesz zjedzony żywcem, a na pewno nie przeze mnie bo się z tobą zgadzam wink. Też nie wierzę, że facet jest tu jedynym winnym. Niestety często budzimy się z ręką w nocniku, jak juz pojawia się zdrada. Z tymże nie tylko kobiet to dotyczy, równie często zdarza się to mezczyznom.

193

Ela210 napisał/a:

Nie skupiaj się na nim, rób to co zwykle- moze jakiś dobry obiad?. Zostaw mu córkę, niech się nią zajmie a Ty idź na fitness, albo do kosmetyczki, kup nowe perfumy. Nie traktuj go jak porcelanową lalę, którą możesz uszkodzić. zejdź mu z pola widzenia..

Absolutnie niech tego nie robi.Zadnych kosmetyczek,zadnych kin,zadnych fitnessow nic a nic.Jestem facetem i wiem co mowie.To nie Ona jest winna tylko On i to On powinnien zawalczyc jak czuje sie winny jak mu zalezy.Takie cos robi sie jak juz by odszedl i by zobaczyl co stracil jak by Ona zaczela tutaj radzic sobie bez niego.Mam tutaj na mysli autorke.Co do reszty Droga autorko jezeli dasz rade zyc z nim po takiej akcji to obiadek mozesz zrobic dla calej rodzinki oczywiscie.Jak dla mnie to On i tak bedzie sie staral potajemnie z nia spotykac nawet jak juz miedzy wami wszystko ochlonie.

194 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-11-15 21:02:13)

Szary80 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nie skupiaj się na nim, rób to co zwykle- moze jakiś dobry obiad?. Zostaw mu córkę, niech się nią zajmie a Ty idź na fitness, albo do kosmetyczki, kup nowe perfumy. Nie traktuj go jak porcelanową lalę, którą możesz uszkodzić. zejdź mu z pola widzenia..

Absolutnie niech tego nie robi.Zadnych kosmetyczek,zadnych kin,zadnych fitnessow nic a nic.Jestem facetem i wiem co mowie.To nie Ona jest winna tylko On i to On powinnien zawalczyc jak czuje sie winny jak mu zalezy.Takie cos robi sie jak juz by odszedl i by zobaczyl co stracil jak by Ona zaczela tutaj radzic sobie bez niego.Mam tutaj na mysli autorke.Co do reszty Droga autorko jezeli dasz rade zyc z nim po takiej akcji to obiadek mozesz zrobic dla calej rodzinki oczywiscie.Jak dla mnie to On i tak bedzie sie staral potajemnie z nia spotykac nawet jak juz miedzy wami wszystko ochlonie.

.

Szary, to stare posty, ale odpiszę Ci- Ta kosmetyczka czy fittnes to przykłady zajęć DLA SIEBIE- a nie po to, by zdobywać faceta- Nie szystko kręci się wokół facetów- jesli dla autorki miałby to być boks czy szydełkowanie, też OK.:)

Magdalenko, co u Ciebie słychać?

195

Ela210 napisał/a:
Szary80 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

.

Szary, to stare posty, ale odpiszę Ci- Ta kosmetyczka czy fittnes to przykłady zajęć DLA SIEBIE- a nie po to, by zdobywać faceta- Nie szystko kręci się wokół facetów- jesli dla autorki miałby to być boks czy szydełkowanie, też OK.:)

Magdalenko, co u Ciebie słychać?

Dla siebie oczywiscie ze tak a dla niego nic z tych rzeczy,popieram twoja wypowiedz;)

Posty [ 131 do 195 z 213 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada męża co robić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024