Zdrada męża co robić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada męża co robić

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 213 ]

66

Odp: Zdrada męża co robić

Kobieta zdradzona i szukająca porady na forum otrzymuje tu różne cudowne porady co powinna zrobić a co nie..
I super bo po to się loguje na forum, aby ktoś, kto był w podobnej sytuacji wypowiedział się z własnego doświadczenia.
Czasem jednak dzieje się tak, ze jeśli ta zdradzona robi inaczej niż radzi forumowiczka, to otrzymuje atak krytyki ..
Nie rozumiem dlaczego ?

Przecież to, że ktoś nas zdradził nie oznacza, że jesteśmy bezmózgowymi idiotkami, które nie potrafią podjąć żadnej mądrej decyzji i bezwzględnie muszą słuchać porad innych!!
Magdalenka podjęła decyzję i bez względu na to czy komuś się to podoba czy nie, to jest jej decyzja!

Dlatego troszkę szacunku wobec i tak doświadczonej przez życie kobiety, bo każda z Was która, nie doświadczyła takiej sytuacji, tak naprawdę nie wie jakby się zachowała..

Zobacz podobne tematy :

67

takata napisał/a:

Przecież to, że ktoś nas zdradził nie oznacza, że jesteśmy bezmózgowymi idiotkami, które nie potrafią podjąć żadnej mądrej decyzji i bezwzględnie muszą słuchać porad innych!!

Jedynymi osobami, które traktują Autorkę jak bezmózgową idiotkę są:  jej mąż i jego romantyczna białogłowa.
Podobnie jest z szacunkiem

I gdzie ta bezwzględna krytyka jej decyzji?
Oraz podstawowe pytanie  - gdzie są te JEJ DECYZJE? tutaj karty rozdaje "zakochany" mąż i jakże łaskawa koleżanka. To ich postawa jest złośliwie komentowana , a nie poturbowana życiowo autorka.

68

Ale Magdalenka wie, że decyzje podjął jej mąż i jego kochanka o tym żeby został z nią. A ona podjęła decyzję, że zgadza się na to pod pewnymi warunkami..
MamaMamusia cicha zgoda to też decyzja. Magdalenka, aby zaznać spokoju potrzebuje tej próby, ona jako kobieta. Jeśli myślisz, ze nie ma w niej wątpliwości czy rozterek to się mylisz.., ale mimo to podjęła to ryzyko!! Ona wie, że to co robi nie musi się udać ale zaryzykowała  - nie dla niego, nie dla kochanki ale dla siebie.
Wiesz czasem sami sobie musimy spuścić tzw. życiowy wpier...l, aby coś do nas dotarło..

69

takata napisał/a:

Ona wie, że to co robi nie musi się udać ale zaryzykowała  - nie dla niego, nie dla kochanki ale dla siebie.

Nie sądzę...
Tzn, nie wydaje mi się , że robi to dla siebie i w zgodzie z ta swoją częścią , która jest jej samej przychylna . Sorry... Inaczej postrzegam decyzyjność. Owszem, brak decyzji , to tez decyzja, ale po przekroczeniu granicy bezradności i oddaniu swojego zycia w ręce innych już sie samodzielnie nie decyduje. Tu jest raczej osaczenie,chora  wspólodpowiedzialność , strach. To nie ma nic wspólnego ze ŚWIADOMYMI WYBORAMI. Zauważ jak często autorka uzależnia swoje "decyzje " od tego co zrobił bądź zrobi mąż.

70

Magda czytając to co piszesz najpierw wkurzyłam się na Twojego męża, który stosuje wszystkie chwyty nawet te niedozwolone by Cię stłamsić, ale teraz też widzę, że Ty ciągle uczepiona jesteś tej wizji super rodzinki, którą masz w głowie... Super rodzinki kosztem siebie. Ja bym zaproponowała byś zastanowiła się nad sobą w tej sytuacji... Gdzie Ty w tym jesteś... Jestem ciekawa, czy masz jeszcze szacunek do samej siebie? Jak Twoje poczucie własnej wartości? Życzę Ci byś poczuła, że to Ty jesteś teraz najważniejsza - Twoje cierpienie jest ważniejsze od cierpienia człowieka, który się zakochał, ale zdecydował zostać z Tobą. Wielką Ci łaskę robi, obarczając Cię jeszcze swoimi konsekwencjami tej decyzji. Ile cierpienia jesteś w stanie znieść, bo to że cierpisz to widzę? Zobacz jak dodaje Ci poczucia winy, bo biedny tak się poświęca - rezygnuje z pracy, siedzi z Tobą a nie z nią - on taki biedny i tak mi się nasuwa, że u Ciebie od razu wychodzi myśl "przytul kropka".

Myślę również, że będzie wykorzystywał to, że przecież odszedł z pracy. Będzie na Tobie wymuszał poczucie wdzięczności, bo tak się postarał, a Ty napewno będziesz chciała zmienić wszystko inne kosztem siebie, które myślisz że trzeba zmienić w związku z kryzysem. Mam wrażenie, że to taki typ człowieka.

71

Otóż okazalam sie kompletna idiotka
Dzisiaj odkrylam że ciagle pisza ze soba tym razem mailowo
Wyznania typu kocham cie, zdjecia itd
W pracy też ciagle romansowali
Także moje życie leglo w gruzach
Mialyscie wszyscy rację a ja okazalo sie jestem glupsza niż myslalam
Najgorzej że nie chce sie dzisiaj wynieść
Możecie teraz po mnie jechać jaka ja jestem glupiutka i naiwna

72

Magdalenka83 napisał/a:

Pudło.
Twoje życie ma sie świetnie. Teraz masz znowu realny wybór.
w gruzach legł pałac iluzji , która cię karmił.
tylko od ciebie zależy, czy pozwolisz mu znowu powstać.

Jakkolwiek to brzmi - to jest dobra wiadomość. Jasnym było, że kiedyś to się stanie i bardzo dobrze, że stało sie tak szybko, bo być może nie wrosłaś jeszcze w tą  żałosną , sentymentalną bajeczkę , którą cie otoczył.

Teraz jest czas na złość , na żal, na przyglądanie sie sobie. Otwieranie oczu jest bolesne. Czasem do tego stopnia, że pozwalamy je sobie znowu mydlić, byleby nie widzieć prawdy. miejmy nadzieję, że ty etap mydlenia masz już za sobą. Oby tak było.

73

Magdalenko nikt nie ma zamiaru po tobie jechać. To twój mąż ci zrobił krzywdę.
Miałaś tak naprawdę szczęście, że twój mąż nie krył się wystarczająco dobrze i szybko wpadł po raz drugi, inaczej uwierzyłabyś tym, które tak przekonywująco pisały, że dobrze zrobiłaś.

74

Magdalenka83 napisał/a:

Może teraz jeszcze tego nie widzisz, ale dobrze się stało. Dotarłaś do prawdy, a najgorsze jest trwanie w niewiedzy, niepewności.
Gdyby nie to odkrycie nadal robiłabyś do niego maślane oczy, prała skarpetki i szykowała trzydaniowy obiadek.
Nadal traciłabyś siły na ratowanie małżeństwa w pojedynkę, w międzyczasie katując się domysłami i wyobrażeniami o ich romansie.
Nadal ukradkowo zerkałabyś w jego telefon i wypatrywała podejrzanych śladów.
A oni w tym samym czasie uprawialiby tę swoją miłosną gimnastykę z oszukiwaną żoną w tle.
Dobrze się stało, bo później upokorzenie byłoby nie do zniesienia. Byłoby więcej dni straconych na nadziei i fałszywym poczuciu "odratowanego" szczęścia.
Odkryłaś zdradę stosunkowo szybko, więc teraz masz więcej czasu na odbudowanie poczucia własnej wartości i więcej sił na kopnięcie męża w odwłok.
Nie patrz na to, co straciłaś - widać twoje małżeństwo było kolosem na glinianych nogach skoro mąż nawet nie zadał sobie trudu, żeby je ratować.
Zatroszcz się wreszcie o siebie, bo poza tobą - nikt inny tego nie zrobi. No i uważaj, bo teraz mąż sprzymierzony z kochanką może wreszcie pokazać swoje prawdziwe oblicze i stosować chwyty poniżej pasa.

75

No cóż, niezależnie jak się sprawy potoczą.. zabezpiecz dowody- przykro mi..

76

Ja chyba nigdy nie zrozumiem, co takim ludziom siedzi w głowie. 9 lat małżeństwa, dzieci i żeby żonie nie należała się zwyczajna ludzka uczciwość. To jest niepojęte.

77

Magdo to nie Ty jesteś idiotką, tylko on... On jest krętaczem, oszustem i brak mu przyzwoitości i uczciwości. Za taką jazdę to na Twoim miejscu bym  mu jaja w imadle ścisnęła (chociaż zastanawiam się czy jest prawdziwym facetem). Nie dość, że Cię zdradza to jeszcze robi szopki, jak on się poświęca by być z Tobą, bo przecież rezygnuje z pracy, mydli Ci oczy. 
Dobrze, że wpadłaś na to, że jesteś oszukiwana. Nie jesteś idiotką i nigdy tak o sobie nie myśl. Masz dla kogo walczyć i mam nadzieję, że chociaż trochę energii (z negatywnych emocji jakie napewno masz w sobie) przekształcisz na działanie. Zadbanie o siebie i córkę.

Nienawidzę takich facetów jak Twój... Czyli zdradzaczy, kombinatorów, oszustów ehhh Ja takiemu facetowi, po takiej akcji łącznie z tym co bym znalazła w mailach nigdy nie zaufała...

78

zachowaj się wreszcie racjonalnie i zabezpiecz dowody, niedługo będziesz toczyć długą i gorącą wojnę, mogą ci się przydać...........

79

Smutna refleksja- Magdzie wszystko toczy się błyskawicznie i oszczędziła sobie rozkmin bo sprawdziła maile i telefon- grzech śmiertelny...
I na co ta cała szlachetność?
Nie będę dzisiaj spać tylko zastanawiać się, czy nie jestem naiwną idiotką bo nigdy sie na to nie zdobyłam.. eeech..
Nie ufam jednak..

80 Ostatnio edytowany przez pannapanna (2017-05-12 22:42:19)

Ela210 napisał/a:

Smutna refleksja- Magdzie wszystko toczy się błyskawicznie i oszczędziła sobie rozkmin bo sprawdziła maile i telefon- grzech śmiertelny...
I na co ta cała szlachetność?
Nie będę dzisiaj spać tylko zastanawiać się, czy nie jestem naiwną idiotką bo nigdy sie na to nie zdobyłam.. eeech..
Nie ufam jednak..

Nikt normalny nie sprawdza telefonu gdy czuje że jest ok.
To te malutkie sygnały budzą intuicję. ..
Ja za każdym razem jak czułam ze coś nie halo i zajrzałam w telefon to coś znalazłam sad znalazłam całą rozmowę ex jak on się umawia z inną. To było 10 lat temu więc byłam taka głupia że dał mi radę wcisnąć jakiś kit nawet na to.
Teraz nie ruszam bo boję się ze coś znajdę,hehe. A tak serio jakoś mam przeczucie że teraz facet mnie nie robi w konia i nie chcę zaglądać bo to takie..  zgniłe.... A poza tym - może ktoś coś głupiego i bez znaczenia napisać i afera gotowa.
Z drugiej strony on nie chowa telefonu wiec się jakoś nie martwię, ja też nie chowam bo nie mam nic do ukrycia - jak dziecko (choć to złe porównanie bo moje dzieci to dopiero mają za uszami.. )

81 Ostatnio edytowany przez troll (2017-05-12 22:49:45)

MamaMamusia napisał/a:

troll napisał/a:

Facet podjal ze swej strony pewien wysilek

W którym momencie? Kiedy przepłakał z nią całą noc bo zapachniało mu stratą domowego ciepełka? Czy wtedy , gdy łaskawie jednak wybrał żonę? a nie , sorry... on przecież wybrał już 9 lat temu... czy wtedy to sie nie liczy?

Wtedy gdy zlozyl wypowiedzenie zeby nowej panny nie spotykac w pracy?

Rozumiem ze wiele z was dostalo od zycia po tylku, ale niektorzy faceci, mimo chwilowego zauroczenia inna pania, potrafia sie ogarnac i wracaja emocjonalnie do zony.
Zerwanie stosunkow z nimi moze doprowadzic do zakonczenia malzenstwa na czym straca obie strony.

82

troll napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

troll napisał/a:

W którym momencie? Kiedy przepłakał z nią całą noc bo zapachniało mu stratą domowego ciepełka? Czy wtedy , gdy łaskawie jednak wybrał żonę? a nie , sorry... on przecież wybrał już 9 lat temu... czy wtedy to sie nie liczy?

Trollu, masz do nadrobienia ostatnie wpisy- autorka pisze że cały czas są miłosne maile- no chyba że stare a treść tak ją zabolała? Co innego usłyszeć, a co innego zobaczyć na własne oczy.

83 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2017-05-13 08:18:17)

troll napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

troll napisał/a:

Ojej... biedactwo.. Tako heroiczny  akt ...

A tak naprawdę , porażka naiwnego i życzeniowego myślenia w stylu - pokonam pokusę, gdy odetnę jej źródło. Zgodnie z taką logiką należałoby alkoholikom zakazać chodzenia na wesela wink Tylko wiesz kiedy alkoholik jest zdrowy? Kiedy idzie na wesele i mówi - dziękuję, nie piję. I podobnie - człowiek nie wykazujący skrajnego egoizmu jako cechy dominującej nie ma problemu z tym , aby pracować i utrzymywać pozamałżeńskie relacje z osobnikami płci przeciwnej. Każdy ma mnóstwo okazji do zdrady, bo każdy jest atrakcyjny dla pewnej grupy osób (nie jedynie dla partnera) i każdy ma grupę osób atrakcyjną dla siebie . Powiem więcej - każdy ma lub miał kryzys małżeński , problemy rodzinne, zdrowotne, finansowe i jakie tam chcesz jeszcze i nie u każdego wygenerowały one zdradę jako rozwiązanie .
Nie myśl też, że mam złudzenia co do intencji opisanego męża podczas podejmowania tej dramatycznej decyzji. On nie zrobił tego dla żony, ale dla siebie, bo myślał, ze dzięki temu łatwiej mu będzie zapomnieć o wielkiej miłości (czytaj - o seksie, który smętnie przeleciał mu koło nosa, gdyż postanowił postąpić "szlachetnie" )
Zresztą , w świetle tego co Autorka napisała wczoraj, skutki owego rzekomego poświecenie są opłakane i żenujące. To jest tragiczny facet. Nic go nie obroni, przykro mi

84 Ostatnio edytowany przez Han_Na (2017-05-13 08:31:53)

Magdalenka83 napisał/a:

Teraz powinnaś się zachować jak dobra żona i po prostu pomóc mu się spakować wink Zresztą postawiłaś mu ultimatum - będzie kontakt, będzie wyjazd z domu. Musisz tego bronić jak życia własnych dzieci, bo inaczej on po prostu nie będzie Cię szanował. Ot pogadała i jej przeszło więc wszystko w porządku. Konsekwencja w bronieniu własnych granic to podstawa nawet nie tyle szczęśliwego związku, co szczęśliwego życia w ogóle.

EDIT
Pisałaś coś jeszcze, że mieliście porblemy w małżeństwie. Powiedz czy on tak Ci się tłumaczył, czy Ty tak tłumaczysz jego? Sorry ale problemy w związku rozwiązuje sie w związku a nie latając ca kimś trzecim.

85

Nie chciał sie wyprowadzić mówił że nie ma gdzie że on zbudowal ten dom itp
Mieszkamy na wspolnej działce z moja mama w 2 osobnych domach wiec ja napewno sie nie wyprowadzę
Wczoraj dalam spojoj z tym tematem bo nie bylam wstanie i nie mialam sil nasza corka slyszala jak sie klocimy i byla przerażona więc dalam spokój i spal w salonie
Dzisiaj poszedl do pracy a ja mysle jak to rozwiązać
Nawet nie mam sily nikomu o tym powiedzieć a zwlaszcza mojej mamie ktora też w życiu przeszla piekło a mojego męża uważa za ideala.

Tak mieliśmy poważny kryzys obydwoje odpuscilismy nasze ciche dni ciagnely sie w nieskończoność ale to nie jest zaden piwod do zdrady

Wczoraj byl wielce obrażony że przejrzałam mu meile bo jak bym tego nie zobaczyla to by wszystko bylo ok bo w przyszlym tyg odchodzi z pracy i by to wszystko zakonczyl. Kretyn
Czulam się jak bym to ja zrobila cos zlego

Mam wrażenie że to nie dzieje sie naprawdę

86

Współczuję.
Może powiedz mu, że chcesz dać sobie komfort pomyślenia o wszystkim w spokoju bez niego chcesz i  by się wyprowadził na jakiś czas.
Jeśli tego nie zrobi,powiedz myślisz nad złożeniem papierów od razu i rozwodzie z jego winy - to powinno go skłonić do wyprowadzki- gdzie - jego sprawa.

Wiem, ze brzmi jak szantaż, ale jak chcesz mieć ten komfort to tak zrób.
Jak mu zależy NAPRAWDĘ na Was- to wróci i będzie walczył-
Jak nie to pobiegnie do niej.. ale wtedy po co Ci taki facet...
Widzenia z dzieckiem ustalcie od razu.

Dom na działce mamy? smile widzę, że masz więcej asów niż on...
Dbaj o siebie fizycznie.

Trzymam za Ciebie kciuki

87

Magdaleno, jak się trzymasz? Jest mi bardzo przykro. Przechodziłam przez to, z tą różnicą, że   ,, mąż,, romansu się wypierał. Długie lata w tym tkwiłam i mam do siebie pretensje, że nie zakończyłam tego wcześniej...
Mimo upływu czasu nadal nie ufałam i ciągle to we mnie siedzi. Przechodziłam przez różne etapy- złość, obojętność, pytania jak to? Dlaczego? Na te pytania nie mam odpowiedzi i teraz już są nieistotne.
Zadbaj o siebie i córkę. To, przez co teraz przechodzisz to koszmar

88

Witaj Magdalenko

Przeczytałam Twoją historię i nasunęło mi się kilka przemyśleń.

Twój mąż cały czas Cię okłamuje, a więc od tej pory nie ma powodu by wierzyć w słowa kłamcy.

Mówi, że zwalnia się z pracy, by ratować małżeństwo. Czyżby? A może po prostu w pracy już wszyscy wiedzą co łączy go z koleżanką i podśmiechują się, a może zwalnia się by właśnie lepiej ukryć swój romans. Bo jak inaczej to rozumieć - Tobie mówi, że zwalnia się by nie mieć kontaktu, a w tym czasie pisze i podtrzymuje kontakt.

Tobie mówi, że były tylko pocałunki. Czyżby? To dlaczego pisze do tamtej że kocha. To klasyczne kłamstwo zdradzacza. Każdy tak mówi, w swoim interesie oczywiście.

Zakochał się? No i co z tego. W Tobie też się kiedyś zakochał, a teraz odkochał. Więc w czym problem, nie podtrzymując z kochanką kontaktu, wnet motylki zdechną. Zakochał się na własne życzenie, romansując z tamtą. Nie zakochałby się gdyby nie było potajemnych flirtu, spotkań, smsów maili, itd.
Można się zauroczyć, zafascynować kimś, ale to tylko uczucie, jeśli nie robię nic w tym kierunku, aby to rozwijać samo minie.
On jednak zdecydował inaczej. Miał wybór i go dokonał. Wybrał zdradę.

Moim zdaniem powinien ponieść konsekwencje swego wyboru. Nie zwalniaj go z żadnych obowiązków wobec rodziny i dzieci. Nie może być absolutnie tak, że ty będziesz dbała o dom, obiady, dzieci, a on w tym czasie będzie podtrzymywał romans i użalał się nad sobą. Ale z niego egoista. On zawalił i jeszcze robi z siebie ofiarę. A gdzie w tym wszystkim Twój ból i los dzieci?

Jeżeli zbierzesz siły i postawisz sprawę jasno, masz jeszcze jakieś szanse na ocalenie rodziny. Przypomnij mu, że decydując się na małżeństwo i założenie rodziny wziął na siebie obowiązki z tym związane. I czy się mu to podoba czy nie ma się z nich wywiązywać. Być może spakowanie mu manatków, mogłoby nim potrząsnąć. W wielu przypadkach to się sprawdziło. Jeżeli będziesz uległa i pozwolisz jemu rozdawać karty - już przegrałaś. Musisz zrobić wszystko, żebyś to Ty decydowała. Przemyśl, ułóż plan a potem działaj. Ja wiem, że w tej chwili jesteś w rozsypce, ale od tego jak teraz postąpisz zależą losy Twojej rodziny. Na jego myślenie nie licz, on w tej chwili jest w amoku i potrzeba nie lada wstrząsu, żeby z niego wyszedł. Groźba utraty rodziny może nim wstrząsnąć.  Przed dziećmi go nie tłumacz, jeśli zapytają każ jemu się tłumaczyć.

Pamiętaj, że to jak Twój mąż się w tej chwili zachowuje to standard. Jeśli zrozumiesz mechanizm i jak go przełamać masz szansę.
Posłuchaj doświadczenia innych.

Zrób kopie sms-ów i maili, to bardzo ważne choć teraz w to nie wierzysz. Jednak ze względu na zabezpieczenie bytu dzieci - po prostu to zrób.

Trzymaj się

89 Ostatnio edytowany przez Roxann (2017-05-13 12:52:38)

Magdalenka,  tu się wypowiadają głównie żony zdradzone a ja coś napisze jako ta zła 'kochanka', która się wdała w romans.
Zachowanie twojego męża nie jest standardowe dla typowych zdradzaczy. Raz że nie ukrywał tego jakoś specjalnie (bo szybko się dowiedziałaś) a dwa od razu przyznał z się zakochał. Nie wiem czy to plus czy minus. Plus taki że nie masz (jeszcze) w domu starego wyjadacza a minus że to jego uczucie do tamtej może przysłonić mu rozum. Bo pierwsze takie.
Wydawałoby się że wszyscy tu chcą czy chcieli być szlachetni. Ona rezygnując z miłości mówiąc by wrócił do żony. On zmieniając pracę, ty chcąc to ratować.  Niby wszysko ok tylko ...tak jak Ty musiałaś się zmierzyć z emocjami/uczuciami tak i oni. Oni też już mieli swoją relację. To dla Ciebie ta osoba jest obca, nie dla niego.
Tak się lakonicznie mówi "kleżanka z pracy"..a co się pod tym kryje? Zwykle chce się myśleć, że to tylko jakaś dziunia siedząca gdzieś za biurkiem i wdzięcząca się przed kimś. W pracy jednak spędzamy znaczącą część swojego czasu. Są wspólne sprawy, też problemy. Często wspólne wyjazdy. Ludzie się wspierają, pomagają, rozmawiają, rozwiązują problemy. Rodzi się sympatia, zaufanie... tworzy się wieź. Tak przynajmniej u mnie było. I tu nie chodzi o to, że koleżanka z pracy zawsze ładnie ubrana I wymalowana a żona w domu w dresie...że  mąż idzie do pracy robi swoje i wraca do domu gdzie jest jedyne życie. W pracy też są różne sytuacje i ludzie się poznają, wspierają. Jak nie ma dialogu w domu to automatycznie ta druga osoba staje się atrakcyjniejsza. Żona tego mojego też nie pracowała tylko zajmowała domem. On był i jest pracoholikiem.  Nie trudno się domyślić z kim miał więcej tematów. Kobiety które się nie rozwijają zawsze będą na straconej pozycji.
No chyba ze facet też się nie rozwija. Obiad? Mogę zjeść ma mieście. Pranie? Mogę oddać do pralni? Posprzątany dom? Mogę kogoś wynając by to zrobił...itd.
Do czego dążę?
U nich się pojawiło uczucie, wieź...i nie dziwi mnie, że jeszcze ze sobą pisali. Emocji nie da się zgasić z dnia na dzień. Tak jak Ty pisałaś, że nie możesz postępować jak ci tu radzono tak i oni. Jeszcze kilka ckliwych maili czy smsów. W koncu taka piękna romantyczna, niespelniona miłość się kończy...Wszyscy 'szlachetni'.
Oni też muszą to po swojemu zakończyć.
Ja nie twierdzę, że to małżeństwo jest nie do odratowania ale jak ktoś wcześniej napisał nie w tym czasie kiedy on jeszcze przeżywa tą 'miłość' i rozstanie. To jednak minie. Prędzej czy później. Pytanie czy będziesz chciała czekać aż to minie. 
Nie wiem co powinnaś zrobić.  Tu różnie Ci radzą. Jedno jest pewne na ten moment on nawet będąc z Tobą fizycznie myślami będzie z nią. Musi dostać jakiś zimny prysznic by się ocknać. Ludzie zakochani są nieracjonalni. Szczególnie w tej pierwszej fazie. Na to nie ma lekarstwa lepszego niż czas. On teraz buja w obłokach.  Im bardziej pokazujesz swoją słabość tym bardziej on o niej myśli.
To minie za jakiś czas. Pytanie czy chcesz na to czekać i co w tym czasie zrobisz. Separacja? A potem odbudiwywanie małżeństwa czy od razu wniosek o rozwod? Opcja że on teraz o niej zapomni jak widzisz nie wchodzi w grę. Tak się oboje poświęcają dla tej miłości ... teraz z nim się nie dogadasz bo on jest na "haju".
Zmiana pracy, urwanie kontaktu to podstawa. On podjął pierwszy krok. Drugi idzie mu gorzej. Da się odkochac i żałować nawet (jestem tego przykładem) ale na to trzeba czasu. .
Czy będziesz chciała go dla niego mieć?
Czy on będzie po tym amoku o Was walczyć?
To już są indywidualnie kwestie.
Rozwalić można szybko wszystko. Ja chyba na twoim miejscu wybrałabym separację. Niech się facet ogarnie a jak wroci to dlatego bo chce bo mu zależy a nie dlatego bo tak trzeba czy żona płacze... A jak nie to wielki rozbieg i...

90

Lilka787 napisał/a:

Jednak ze względu na zabezpieczenie bytu dzieci - po prostu to zrób.

Nie żyjemy dla męża, nie żyjemy dla dzieci - żyjemy dla siebie. Dzieci kiedyś odejdą, mąż już odszedł, a od siebie nie da się odejść. Można próbować udawać że mnie nie ma, że są dzieci, że jest mąż. Ale takie udawanie z reguły źle się kończy. To takie nieświadome życie. To co Autorka zrobi, niech zrobi przede wszystkim dla siebie, niech nie tłumaczy sie jak teraz bo dzieci, bo mąż, bo rodzina.

91

Ja miałam na myśli zabezpieczenie dowodów na wypadek rozwodu, teraz się o tym nie myśli, a potem jest za późno.

92

Nie jestem zapuszczona zona w wyciagnietych dresach która tylko sprzata i gotuje. Dbam o siebie regularnie chodzę na fitness i do kosmetyczki. Nie pracuje bo jestem na urlopie wych ale za miesiąc juz wracam.
Mialam pare okazji będąc juz w zwiazku małżeńskim wdac sie w romans ale nigdy tego nie zrobilam bo sumienie by mi na to nie pozwoliło.
Mój maz okazal sie palantem i tchórzem.
A ta dziewczyna w tych mailach jak sie okazało wcale nie namawiala go do ratowania rodziny.
Napisala że zawsze bedzie na niego czekać .

93

Na tamtej nie masz się co skupiać, w jej szlachetność nie wierzyłam od początku. To nie ona Ci ślubowała cokolwiek, tylko mąż.
Tak jak dziewczyny piszą, jemu potrzebny jest wstrząs, a Tobie poczucie, że panujesz nad sytuacją.
Na początku zapytałaś, czy sa tu historie na forum, które dobrze się skończyły?
Otóż dla większości kobiet skończyły się dobrze- poczuły się silniejsze i zrobiły krok w rozwoju. Dla ich małżeństw różnie.
Wierzę, że jesteś na dobrej drodze. Audyt Twojego małżeństwa przed Tobą i co będzie zobaczysz.. Ale dobrze będzie, chociaż teraz trudno w to uwierzyć.

94

Lilka787 napisał/a:

. Zakochał się na własne życzenie, romansując z tamtą. Nie zakochałby się gdyby nie było potajemnych flirtu, spotkań, smsów maili, itd.
Można się zauroczyć, zafascynować kimś, ale to tylko uczucie, jeśli nie robię nic w tym kierunku, aby to rozwijać samo minie.
On jednak zdecydował inaczej. Miał wybór i go dokonał. Wybrał zdradę.

Zgadzam się z Lilką i generalnie z przedmówcami, a także z Roxann, chociaż jej argumenty mogą budzić żal, a nawet sprzeciw osób zdradzonych, jest wiele racji w tym co pisze.
Z jednym tylko jej stwierdzeniem nie mogę sie zgodzić:

Roxann napisał/a:

...to jego uczucie do tamtej może przysłonić mu rozum. Bo pierwsze takie.

Z pewnością nie pierwsze i nie wyjątkowe, żonę też kiedyś kochał, skoro zdecydował się na założenie z nią rodziny i wspólne życie, tylko teraz z różnych względów o tym zapomniał.
Magdalenka83, podobnie, jak inni uważam, że Wasza separacja byłaby jakimś rozwiązaniem, o ile w ogóle bierzesz jeszcze  pod uwagę dalsze życie z nim.
W tej chwili jesteś w takim stanie, że trudno podejmować ostateczne decyzje, jednak może warto odciąć źródło stresu tzn. niewiernego i dążyć do jego wyprowadzki z domu.
W którymś ze swoich wcześniejszych postów wyraziłaś obawę, że on, wyrzucony z domu, pójdzie do tamtej (tylko mu tego nie proponuj w złości), nawet gdyby się tak stało, byłby to dla Ciebie dowód jego nieszczerych deklaracji, co do ratowania rodziny.
Zgadzam się niestety z tym, że skoro się zakochał, to nie odkocha się z dnia na dzień, mimo, że Ty cierpisz, dlatego jego wyprowadzka byłaby sprawdzianem jego silnej woli i sczerości.
Niestety, dał plamę kontaktując się z nią nadal, nie wykazał sie silną wolą, niestety.
Nie szukałabym jednak drugiego dna w kwestii jego zmiany pracy. Jeżeli sam to zaproponował, to można potraktować jego decyzję na plus (chyba, że nie mówi prawdy i dostał wypowiedzenie).
Magdalenka83, zastanów się, czy po tych wszystkich wydarzeniach, Waszym 2-letnim kryzysie, jego zdradzie, czy bylibyście w stanie zakochać się w sobie ponownie?
Jego stwierdzenie, że kocha Was obydwie jest oczywistym kłamstwem rzuconym przez przypartego do muru zdrajcę, a czy Ty go kochasz, czy wyobrażałaś sobie Wasze dalsze wspólne zycie po...?
Pierwszym odruchem większości zdradzonych osób jest ratowanie rodziny, zatrzymanie przy sobie niewiernego,  ale co potem?

95 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-13 15:56:05)

Josz, na tym etapie nie da się na to pytanie odpowiedzieć. Co do separacji mam wątoliwości, bo zdradzający czasem traktuje ją jako czas do namysłu.. który namysłem nie jest ale sprawdzaniem jak ułoży się z drugą. Lepiej złożyć o rozwód, można wycofać.Lub nie wiem czy to nie TY pisałąś w wątku Jessiki o sądowy rozdziale majatku- to można załatwić

96

Ela210 napisał/a:

Josz, na tym etapie nie da się na to pytanie odpowiedzieć. Co do separacji mam wątoliwości, bo zdradzający czasem traktuje ją jako czas do namysłu.. który namysłem nie jest ale sprawdzaniem jak ułoży się z drugą. Lepiej złożyć o rozwód, można wycofać.Lub nie wiem czy to nie TY pisałąś w wątku Jessiki o sądowy rozdziale majatku- to można załatwić

Jeśli on wyprowadzając się pójdzie prosto w objęcia kochanki, to pozbawi złudzeń Magdę, a przecież nie o złudzenia chodzi. Pozostając w domu, nieszczęśliwy, cierpiący, tęskniący za kochanką, będzie właśnie uprawiał taką fikcję.
Chyba żadna zdradzona osoba, nie odczuwa satysfakcji z "uratowania" małżeństwa, gdy na codzień w domu pozostał, nieszczęśliwy lub obojętny (dopiero co niewierny) małżonek.
Tak, pisałam w wątku Jessiki, być może o podziale majątku, ale nie pamiętam w jakim kontekście. Myślę, że w przypadku Magdy jeszcze trochę za wcześnie na takie kroki, chyba, że wyczuje ona, że mąż coś kombinuje i zachodzi obawa matactwa, czy pozbawienia Magdy jej części majątku.
Zawsze warto zabezpieczyć dowody zdrady i generalnie trzymać rękę na pulsie, chociażby ze względu na to, że teraz Magda ma do czynienia z człowiekiem dla którego rodzina przestała być priorytetem i jest on w stanie zrobić wiele dla kochanki, raczej nie dla żony, a przede wszystkim jest nieuczciwy.
Z pewnością działanie w emocjach może doprowadzić do podjęcia pochopnych decyzji, ale też wiadomo, że uległa postawa w stosunku do zdradzającego też często przynosi odwrotny skutek.
Uważam, że warto, choć na chwilę  ogarnąć emocje, wziąć męża na (w miarę możliwości) spokojną rozmowę, wyłuszczyć mu swoje racje, uświadomić mu jego nieuczciwe zachowanie i swoje z w związku z tym uczucia (on być może nie zdaje sobie z tego sprawy, skoncentrowany na miłości własnej, uczuciach do kochanki, jest może przekonany o swoim wyjątkowym poświęceniu dla rodziny w tych okolicznościach), spokojnie zaproponować separację i związaną z tym konieczność jego wyprowadzki (cóż, dom budował, ale zdradził na własne życzenie, więc takie tego konsekwencje) i...dać sobie nawzajem szanse na poukładanie w głowie i w sercu.
Ani żona, ani mąż nie muszą w tym momencie podejmować dezycyzji o ostatecznym rozstaniu, czy powrocie, po za sprawami formalnymi jak kwestie finansowego zabezpiczenia rodziny.

97

Tak sobie myślę, że Magdę nie tylko boli ta zdrada, ale i późniejsze oszustwo, czyli dalszy kontakt mailowy, lub też przedstawienie faktów inaczej, by się wybielić. Nie do końca wiem jaka była kolejność. Jeszcze sprzedał hasło, że kochanka niby odesłała go do żony, a tutaj zobaczyła, że napisała że będzie na niego czekać. No przepraszam bardzo, ale to jest takie masakryczne, że nie wiem czy jest możliwość budowania, a jeżeli jest to na jakiej podstawie... Szczerości i uczciwości? - no przepraszam mąż szczery nie jest i jak tu zaufać.

A to, że odchodzi z pracy - to co Magda ma mu pomnik postawić do końca życia bo tak Misiek się poświęca - wszedł w relacje i teraz musi ponosić konsekwencje - jest dorosłym człowiekiem. Wkurza mnie takie myślenie. Moim zdaniem to on na kolanach jakby mu zależało powinien prosić o wybaczenie i robić wszystko by powoli odbudowywać zaufanie i miłość. A Magda dostała krętactwa, kłamstwa i została potraktowana jakby była idiotką.

98 Ostatnio edytowany przez josz (2017-05-13 17:53:17)

Łezka05 napisał/a:

Moim zdaniem to on na kolanach jakby mu zależało powinien prosić o wybaczenie i robić wszystko by powoli odbudowywać zaufanie i miłość. A Magda dostała krętactwa, kłamstwa i została potraktowana jakby była idiotką.

Niestety, tak dokłanie została potraktowana. On nie będzie prosił o wybaczenie, przynajmniej nie w tym momencie, a jeśli już, to nieszczerze, ponieważ on nie żałuje swojego czynu, tylko tego, że się wydało. On z pewnością ma mnóstwo argumentów w swojej obronie i tyle samo zarzutów wobec żony, więc żadne błaganie na kolanach nie wchodzi w grę.
Na kolanach to on może raczej przepraszać kochankę za swoją decyzję pozostania z rodziną, a i to nie jest pewne.

99

Osobiście uważam, że powinnaś stanąć twardo na nogi. Wiem, że to bardzo trudne, ale weź się w garść. Idź do fryzjera, kosmetyczki, jakieś zakupy, nowe fajne ubrania. Nie narzucaj się mu. Bądź miła, ale nie natrętna. Nie proponuj wspólnego spędzania czasu, absolutnie nie przekonuj do siebie. Poinformuj go, że masz jakieś swoje plany, niech on zostanie z dziećmi. Nie proś go , po prostu poinformuj, że wychodzisz na np. spotkanie ze znajomymi. Zapisz się na jakiś kurs, np. taniec. Pokaż, że nie rusza cię to jakoś, że oswoiłaś się z tą myślą. Olewaj go, ale nie bądź przy tym wredna. Daj mu zajęcie w postaci dzieci, nie mówię abyś je zadniedbała, ale znajdź czas dla siebie. Wróć kilka razy później do domu. W weekned poświęć trochę czasu dzieciom, później zostaw je mężowi i idź np. na siłownie, basen, do kina. Może zrób sobie prezent i pojedź na weekend do spa. Dzieci na tym nie ucierpią, że 2dni nie zobaczą mamy, czy kilka godzin w sobotę i niedziele.

100

Najważniejsze, nie pokazuj, że cię to boli. Choćby nie wiem co się działo, nie daj po sobie poznać cierpienia. Jeśli pójdzie do kochanki, to znaczy, że nie jest nic wart. Facet ma czelność jeszcze być na Ciebie zły?? Za co pytam, że przysięgał wierość i uczciwość małżeńską i mu się w głowie poprzewracało? Jeszcze masz chodzić koło gnoja na paluszkach. Szczerze, wywaliłabym na zbity pysk z domu, zajęłąbym się sobą i dziećmi, a wielkiego kochasia rąbnęła o alimenty, puściłabym w samych skarpetach. Dzieci to dzieci, niczemu nie winne, nawet codziennie by mógł odwiedzać żeby cierpiały jak najmniej. Ale tkwić w związku tylko dla dzieci to głupota. Bo jeśli między wami będzie oziębłość, to nie będziecie w stanie zapewnić dzieciom szczęścia. Zobaczy co stracił to wróci. Lalunia z pracy nie będzie z gościem, który pół wypłaty odda na alimenty.

101

peggybrown1 napisał/a:

Osobiście uważam, że powinnaś stanąć twardo na nogi. Wiem, że to bardzo trudne, ale weź się w garść. Idź do fryzjera, kosmetyczki, jakieś zakupy, nowe fajne ubrania. Nie narzucaj się mu. Bądź miła, ale nie natrętna. Nie proponuj wspólnego spędzania czasu, absolutnie nie przekonuj do siebie. Poinformuj go, że masz jakieś swoje plany, niech on zostanie z dziećmi. Nie proś go , po prostu poinformuj, że wychodzisz na np. spotkanie ze znajomymi. Zapisz się na jakiś kurs, np. taniec. Pokaż, że nie rusza cię to jakoś, że oswoiłaś się z tą myślą. Olewaj go, ale nie bądź przy tym wredna. Daj mu zajęcie w postaci dzieci, nie mówię abyś je zadniedbała, ale znajdź czas dla siebie. Wróć kilka razy później do domu. W weekned poświęć trochę czasu dzieciom, później zostaw je mężowi i idź np. na siłownie, basen, do kina. Może zrób sobie prezent i pojedź na weekend do spa. Dzieci na tym nie ucierpią, że 2dni nie zobaczą mamy, czy kilka godzin w sobotę i niedziele.

Peggi, trzeba czytać więcej niż 1 post..

102 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-05-13 22:20:35)

Magdalenko, mąż serwuje Ci kłamstwo za kłamstwem, ale czego innego można spodziewać się po zdradzaczu.
Niestety, ale Ty już prawdy od niego nie usłyszysz.
Po tym jak napisałaś o tym, że kochanka ma na niego czekać ja myślę, że oni jak się wydało opracowali sobie plan.

Tobie wcisnąć bajeczkę, że kończą romans, z pracy się zwolnić bo przecież nie da się ukryć w pracy romansu, zawsze wszyscy wiedzą.
Będą spotykać się w ukryciu, może aż dzieci podrosną, może aż wymyśli coś żeby nie stracić domu, na którym mu zależy.
Ty w tym czasie będziesz opiekować się domem, dziećmi, obsługiwać jaśnie pana, będziesz gasnąć dzień po dniu, a on będzie się bawił z kochanką.
Ty stracisz najlepsze lata, zdrowie, szansę na ułożenie sobie życia na nowo, będziesz cierpieć katusze gdy będzie Ci serwował kolejne kłamstwa i emocjonalny chłód, a potem zaśmieje Ci się w twarz i Cię zostawi.

Magdalenko poskładaj fakty w całość, przemyśl sobie jakie masz możliwości, a potem zakomunikuj mężowi co i jak postanowiłaś.
Powiedz mu jak Ty się czujesz, kiedy on Cię zdradza i oszukuje. Od niego natomiast wiele się nie dowiesz, będzie kłamał i mataczył, zrzucał winę na Ciebie. Więc nie bierz na poważnie tego co będzie mówił.
I zabezpiecz dowody zanim je zniszczy lub się wyprowadzi. Wszystko może się zdarzyć więc nie licz na to, że w razie rozwodu on zachowa się uczciwie.
Zdradził Cię i oszukał, spodziewaj się więc po nim wszystkiego.
Moim zdaniem takie wyznania i deklaracje jak między nimi padają tylko po zdradzie fizycznej. Licz się z tym, choć on się przed Tobą do tego nie przyzna. Taki schemat.

Dla mnie tak to wygląda.

103

Lilka787 napisał/a:

Magdalenko, mąż serwuje Ci kłamstwo za kłamstwem, ale czego innego można spodziewać się po zdradzaczu.
Niestety, ale Ty już prawdy od niego nie usłyszysz.
Po tym jak napisałaś o tym, że kochanka ma na niego czekać ja myślę, że oni jak się wydało opracowali sobie plan.

Tobie wcisnąć bajeczkę, że kończą romans, z pracy się zwolnić bo przecież nie da się ukryć w pracy romansu, zawsze wszyscy wiedzą.
Będą spotykać się w ukryciu, może aż dzieci podrosną, może aż wymyśli coś żeby nie stracić domu, na którym mu zależy.

Nie sądzę, że opracowli sobie plan. Zgadzam się, że Magda być może nigdy nie dowie się prawdy o tym, co naprawdę ich łączy, ale czy ta prawda jest jej potrzebna tzn. czy może bzykali się? Wystarczy jej wiedza, że jej mąż jest zakochany w innej, to wystarczająco dołujące.
Kochanka nie opduszcza wysyłając ckliwe wiadomości, a on biedny walczy...z sobą; wybrać miłość, czy szare rodzinne życie?
Oczywiście na tym etapie nie wyobraża sobie szarości z kochanką. Fakt, kłamie, dlatego uważam, że trzeba puścić go wolno dzieląc się opieką nad dziećmi.
W tej kwestii nie odpuszczć panu.
Myśle, że Magda mogłaby zastanawiać się nad ewentualnym ratowaniem małżeństwa, gdyby on faktycznie przyszedł i błagal o wybaczenie, całkowicie przekonany o tym że zależy mu na rodzinie, pod warunkiem, że Magda będzie go jeszcze chciała.
Zgadzam sie z tym, że powinna być czujna.

104 Ostatnio edytowany przez Bulka (2017-05-14 01:07:07)

W jakim celu utrzymywać przy sobie, w swoim łożu zdrajcę, oszusta, obłudnika? Słabego, taniego dziada? Nawet wątek finansowy tego nie tłumaczy. Finanse można zabezpieczyć w inny sposób. A honor jest jeden. Dać mu reklę i niech idzie w pipą szukać swego szczęścia.

105 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-14 11:10:00)

On oszukuje Was obie. Nie zamierza od Ciebie odchodzić, bo już dawno by to zrobił, nie zamierza też wiązać się z kochanką (na razie przynajmniej), bo mógłby wpaść z deszczu pod rynnę, wszak kochanka w codziennym życiu mogłaby okazać się mało atrakcyjna, przecież wspólne życie to nie zabawa, a on już jakieś zobowiązania posiada. Sprawa sie rypła, a nie tak miało być, i ma problem - bo on chciałby utrzymać status quo i na razie jakoś mu się to udaje. Kochance pewnie opowiada, że teraz nie może się rozwieść (idę o zakład, że powołuje się na Wasze małe dzieci) stąd te jej zapewnienia, że "zawsze będzie na niego czekać".
Dla mnie jest to facet, który nie podejmie żadnej decyzji. Będzie tak dryfował, aż w końcu któraś z Was z tym coś zrobi, albo Ty go wykopiesz ze swojego życia, albo jej się znudzi czekanie lub rola kochanki. Osobiście wątpię, czy czeka Cię z mężem happy end. Wątpię także czy tamta kobieta w dłuższej perspektywie również będzie z niego coś miała. Ten typ tak ma.

106

Magdalenko,
współczuję Ci sytuacji.
Napisałaś, że schudłaś w kilka dni 5 kg, więc chyba miałaś z czego? Zamiast zamartwiać się nad swoim misiem, proponuję zająć się sobą. Spójrz w lustro i zastanów się - co widzisz?
Piszesz, że od dwóch lat przechodzicie kryzys. Czy potrafisz odpowiedzieć sobie dlaczego? Czy żyliście razem, czy jednak osobno? Jak często się kochaliście?
Dla mnie facet jest skończonym idiotą i jest skreślony. Fiut gra na dwa fronty. Nigdy już mu nie zaufasz bo to nie jest ktoś godny krzty zaufania, co ślicznie udowodnił. Wyrzuć jego walizki i zmień zamki. Ewentualnie oddaj jego rzeczy biednym.
Doprowadź się do porządku, zrób sobie profil na jakimś portalu randkowym i znajdź sobie kogoś odpowiedniejszego.
Nie marnuj życia na takiego zadumanego krętacza i pasożyta.
Miej godność.
Życzę szczęścia smile

107

Zrób print screeny z jego maili. Musisz mieć dowody w sądzie. Z orzeczeniem o winie. Zastanów się nad podziałem majątku i alimentami.

108

oBela napisał/a:

Napisałaś, że schudłaś w kilka dni 5 kg, więc chyba miałaś z czego?

Ekhhmm

oBela napisał/a:

Wyrzuć jego walizki i zmień zamki. Ewentualnie oddaj jego rzeczy biednym.

Chyba nie przeczytałaś wszystkiego od początku. Pan mąż nie ma zamiaru wyprowadzić się, a wyrzucenie jego maneli wbrew jego woli nie jest takie proste, a przede wszystkim nie zgodne z prawem.
Mozna mu co najwyżej wjechać na ambicję i zasugerowac wyprowadzke, dla dobra wszystkich zainteresowanych stron.

109

josz napisał/a:
oBela napisał/a:

Napisałaś, że schudłaś w kilka dni 5 kg, więc chyba miałaś z czego?

Ekhhmm

oBela napisał/a:

Wyrzuć jego walizki i zmień zamki. Ewentualnie oddaj jego rzeczy biednym.

Chyba nie przeczytałaś wszystkiego od początku. Pan mąż nie ma zamiaru wyprowadzić się, a wyrzucenie jego maneli wbrew jego woli nie jest takie proste, a przede wszystkim nie zgodne z prawem.
Mozna mu co najwyżej wjechać na ambicję i zasugerowac wyprowadzke, dla dobra wszystkich zainteresowanych stron.

Czytałam wszystko. Myślę, że misiu ma tyle za uszami, że wyrzucenie walizek za drzwi i wymiana zamków go nie zaskoczy, a co najwyżej zasmuci, bo przecież liczył na komfortowe gniazdko zony i ćwierkanie w łóżku z kochanką, a tak poczuje pewien dyskomfort na który przecież nie jest przygotowany, bo żona dała mu do zrozumienia, że wszystko może... zawsze czekała na niego z obiadkiem i smuciło ją że on się smuci, kogo wybrać...
To farsa i komedia, niestety smutna...

110

A on wstawi nowy zamek... może chwilę na ogarniecie się przed pisaniem takich glupawych porad? Rozumiem damskie zacietrzewienie ale jest jeszcze coś takiego jak prawo. Jak sobie wyobrazasz wyrzucenie kogoś z jego domu? A moze to on wyrzuci ją? Gorzej brzmi? Jest tylko jeden przypadek kiedy mozna wspolmalzonka zmusić do opuszczenia wspólnego mieszkania - przemoc. I to też trzeba zalatwic formalnie. Ech...

111

Magdalenka83 napisał/a:

Nie chciał sie wyprowadzić mówił że nie ma gdzie że on zbudowal ten dom itp
Mieszkamy na wspolnej działce z moja mama w 2 osobnych domach wiec ja napewno sie nie wyprowadzę
Wczoraj dalam spojoj z tym tematem bo nie bylam wstanie i nie mialam sil nasza corka slyszala jak sie klocimy i byla przerażona więc dalam spokój i spal w salonie
Dzisiaj poszedl do pracy a ja mysle jak to rozwiązać
Nawet nie mam sily nikomu o tym powiedzieć a zwlaszcza mojej mamie ktora też w życiu przeszla piekło a mojego męża uważa za ideala.

Tak mieliśmy poważny kryzys obydwoje odpuscilismy nasze ciche dni ciagnely sie w nieskończoność ale to nie jest zaden piwod do zdrady

Wczoraj byl wielce obrażony że przejrzałam mu meile bo jak bym tego nie zobaczyla to by wszystko bylo ok bo w przyszlym tyg odchodzi z pracy i by to wszystko zakonczyl. Kretyn

Magdalena, zdrada to tak jak rak dla związku

Po pierwszym odkryciu wali Ci się świat i nie wiesz co robić. Potem szukasz informacji, czy da się to wyleczyć i zaczynasz walkę..
Tu jest podobnie.
To nie Ty jesteś idiotką tylko Twój maż, próbuje zrobić z Ciebie idiotkę. Działa podstępnie..
Pamiętamy, ze jest tchórzem, wiec chce przerzucić odpowiedzialność na Ciebie.

Musisz być twarda. Dałaś mu szansę wiec nie ma powodów dla, których musisz dalej znosić jego oszustwo.
Poproś męża o podział majątku i o to aby się wyprowadził. Powiedz mu, że dom ma zostać w Twoim posiadaniu, bo to jest również dom Twojej córki, która po rozwodzie zostanie z Tobą.
Powiedz mu, ze nie wyobrażasz sobie aby on zaczął zapraszać kochankę do waszego domu a ponieważ oszukiwał Was ( Ciebie i córkę ) to nie uwierzysz już w nic.
On jest teraz w szoku, dalej boi się, co powie rodzina, znajomi i całe otoczenie, dlatego wykorzystaj to.
Zabezpiecz siebie i córkę bo podział majątku na tym etapie jest najprostszy do zrealizowania. Potem jak on się otrząśnie - będzie tylko gorzej.

Pisałam Ci na początku, że zakochanie to nie grypa, to musi trwać i nie kończy się po tygodniu.
Przerwij sytuacje w której jesteś bezwolną ofiarą zdaną na to co zdecyduje kochanka.
Weź los w swoje ręce i odejdź od męża.
Potrzebna Wam jest separacja, Tobie aby odzyskać poczucie godności, a jemu aby zobaczył co jest naprawdę ważne.
I jeszcze jedno - nie kryj go! To co zrobił musi zostać napiętnowane, bo inaczej poczuje się bezkarny..

Dasz radę kobietko - wszystkie dałyśmy..

112

Magdalenka83 napisał/a:

Otóż okazalam sie kompletna idiotka
Mialyscie wszyscy rację a ja okazalo sie jestem glupsza niż myslalam
Możecie teraz po mnie jechać jaka ja jestem glupiutka i naiwna

Przykro mi.....wiedziałam, że taki wpis się pojawi sad
Klasyk niestety

113

Magdalenka83 napisał/a:

To takie typowe, przerzucać winę i się obrażać.
Miałas prawo mu przejrzeć maile, po tym jak on nie był lojalny wobec Ciebie.
I nie wierz w to, że za tydzień by to skończył.
Zawsze będzie te to już ostatni mail, ostatnie pożegnalne spotkanie.
Szok jak się historie powielają sad

114

takata napisał/a:

Poproś męża o podział majątku i o to aby się wyprowadził.

Właściwe słowo. Nawet gdyby dom był własnością tylko autorki, to mężowi do chwili rozwodu przysługuje prawo korzystania z tego domu. Na każdą zmianę zamków on może przyjść i wstawiać nowy zamek. Nawet po rozwodzie trzeba przeprowadzić formalnie jego eksmisję, a kto wie, może zażąda lokalu socjalnego...

moniaCo napisał/a:

Miałas prawo mu przejrzeć maile, po tym jak on nie był lojalny wobec Ciebie

Nie miałaś. Zdrada nie jest przestępstwem. Naruszenie tajemnicy korespondencji jest.

Art. 267
§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.
§ 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3 ujawnia innej osobie.
§ 5. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

115

Snake napisał/a:
takata napisał/a:

Właściwe słowo. Nawet gdyby dom był własnością tylko autorki, to mężowi do chwili rozwodu przysługuje prawo korzystania z tego domu. Na każdą zmianę zamków on może przyjść i wstawiać nowy zamek. Nawet po rozwodzie trzeba przeprowadzić formalnie jego eksmisję, a kto wie, może zażąda lokalu socjalnego...

moniaCo napisał/a:

Nie miałaś. Zdrada nie jest przestępstwem. Naruszenie tajemnicy korespondencji jest.

Art. 267
§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.
§ 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3 ujawnia innej osobie.
§ 5. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Nie rozśmieszaj mnie Snake. Jakoś w sądzie nie usłyszałam, że złamałam prawo, gdy cytowałam maile czy smsy eks męża do kochanki.
Chociaż owszem, są na to paragrafy.

116 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-15 12:34:03)

Snake napisał/a:
takata napisał/a:

moniaCo napisał/a:

Art. 267

Widzę, że aby obronić się przed snakowymi zarzutami należałoby przed ślubem spisywać 100 stronicowy kontrakt małżeński gdzie wszystkie elementy w tym prawo do przeglądania korespondencji byłoby uzwzględniane. W spółce wspólnicy prawdopodobnie  nie naruszają tego prawa gdyby maile były na firmowym serwerze.- aż sprawdzę z ciekawości.
W takim kontrakcie możnaby zawrzeć wiele spornych spraw a przy okazji jego negocjowania poznać głęboko małżonka.

Snake, wiesz że państwowa instytucja Poczta Polska wyda list polecony małżonkowi zameldowanemu pod tym samym adresem?

117

Snake

Widzisz w przypadku zdrady prawo idzie swoja droga a życie swoją.
Z prawnego punktu widzenia autorka nie ma prawa wyrzucić męża z domu czy nawet przeglądać mu korespondencji, ale z moralnego może, a nawet powinna, zrobić obie te rzeczy.
Dlatego teraz poprosi męża o wyprowadzkę, a jeśli się z nią nie dogada, to zrobi mu z dupy jesień średniowiecza i prawnie otrzyma rozwód z jego winy upokarzając przy tym w sądzie jego o jego kochankę..

Myślisz, ze tchórzliwy misiu pójdzie z żona na wojnę - nie sądzę..

118

Ja zrobiłam inaczej. Wynajęłam pokój w spa i na kilka dni wyprowadziłam się do hotelu zostawiając męża bez informacji gdzie jestem i kiedy wrócę.
Dobry masaż trochę mi pomógł, ale najbardziej chwilowa separacja.

119 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-15 13:10:38)

Snake napisał/a:
takata napisał/a:

moniaCo napisał/a:

Art. 267

Teoria, teoria, teoria lol  a prawo w PRAKTYCE lepiej zostawić prawnikom tongue

Autorko, to może jeszcze przeproś męża i jego kochankę, że ich nakryłaś. Moze dorób jej klucze do Twojego domu aby mogła ze swoją nową miłością, Twoim mężem mieszkać w spokoju, w domu, do którego on ma prawo bądąc Twoim mężem big_smile I bój się przepisów K.K. tongue bo z pewnością za ten niecny czyn, jakim było odkrycie dowodów zdrady męża, z pierdla byś nie wyszła big_smile tongue

Jeżeli ktoś Cię postraszy na serio w ten sposób (np.mąż), to pamiętaj, że zawsze jest coś takiego jak okoliczności sprawy, i to jest słowo klucz każdej odpowiedzialności, w tym karnej tongue

120 Ostatnio edytowany przez Snake (2017-05-15 13:04:55)

moniaCo napisał/a:

Nie rozśmieszaj mnie Snake. Jakoś w sądzie nie usłyszałam, że złamałam prawo, gdy cytowałam maile czy smsy eks męża do kochanki.

W Polsce nie obowiązuje anglosaska zasada owocu zatrutego drzewa. Dowody zdobyte nielegalnie mogą być przedstawiane w sądzie, przynajmniej w takich sprawach jak rozwodowe. Od sądu zależy czy pouczy pokrzywdzonego jeśli chodzi o naruszenie tajemnicy korespondencji o możliwości złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa. Bo jak mówi paragraf 5 cytowanego artykułu ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Dlatego wesołe porady w typie "przejrzyj mu mejle, telefon itp." są zwyczajnie głupie jeśli nie towarzyszy temu ostrzeżenie, że są to czynności, które mogą mieć skutek w postaci oskarżenia. Jeszcze pół biedy jak ktoś przejrzy i w ten sposób po prostu wejdzie w posiadanie niewygodnej dla współmałżonka wiedzy. Zawsze może się tego wyprzeć. Słowo przeciwko słowu. Tyle, że to samo obowiązuje kiedy wytoczy się małżonkowi sprawę o rozwód, bo zdradzał. Liczą się dowody, a nie czyjaś "wiedza". Oczywiście idąc na wojnę kalkuluje się bilans zysków i potencjalnych strat więc ostatecznie pewnie się to opłaca wink

Ela210 napisał/a:

Snake, wiesz że państwowa instytucja Poczta Polska wyda list polecony małżonkowi zameldowanemu pod tym samym adresem?

Naprawdę sądzisz, że to uprawnia do otwarcia tego listu? Jakby kochanka pisała miłosne wyznania i wysyłała poleconym, to otwarcie takiego listu przez żonę jest oczywistym złamaniem tajemnicy korespondencji. Już zdecydowanie łatwiej wybronić się z czytania mejli, bo jeśli mąż nie miał hasła na komputerze i skrzynce pocztowej, to trudno mówić o przełamywaniu zabezpieczeń. Jeśli miał, a żona cierpliwie wstukiwała kolejne hasła jakie jej przychodziły do głowy, to już było przełamanie zabezpieczeń.

A swoją drogą co za jeleń trzyma takie rzeczy na dostępnych urządzeniach...

121

Snake napisał/a:
moniaCo napisał/a:

W Polsce nie obowiązuje anglosaska zasada owocu zatrutego drzewa. Dowody zdobyte nielegalnie mogą być przedstawiane w sądzie, przynajmniej w takich sprawach jak rozwodowe. Od sądu zależy czy pouczy pokrzywdzonego jeśli chodzi o naruszenie tajemnicy korespondencji o możliwości złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa. Bo jak mówi paragraf 5 cytowanego artykułu ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Dlatego wesołe porady w typie "przejrzyj mu mejle, telefon itp." są zwyczajnie głupie jeśli nie towarzyszy temu ostrzeżenie, że są to czynności, które mogą mieć skutek w postaci oskarżenia. Jeszcze pół biedy jak ktoś przejrzy i w ten sposób po prostu wejdzie w posiadanie niewygodnej dla współmałżonka wiedzy. Zawsze może się tego wyprzeć. Słowo przeciwko słowu. Tyle, że to samo obowiązuje kiedy wytoczy się małżonkowi sprawę o rozwód, bo zdradzał. Liczą się dowody, a nie czyjaś "wiedza". Oczywiście idąc na wojnę kalkuluje się bilans zysków i potencjalnych strat więc ostatecznie pewnie się to opłaca wink

Ela210 napisał/a:

Naprawdę sądzisz, że to uprawnia do otwarcia tego listu? Jakby kochanka pisała miłosne wyznania i wysyłała poleconym, to otwarcie takiego listu przez żonę jest oczywistym złamaniem tajemnicy korespondencji. Już zdecydowanie łatwiej wybronić się z czytania mejli, bo jeśli mąż nie miał hasła na komputerze i skrzynce pocztowej, to trudno mówić o przełamywaniu zabezpieczeń. Jeśli miał, a żona cierpliwie wstukiwała kolejne hasła jakie jej przychodziły do głowy, to już było przełamanie zabezpieczeń.

Nie, wydają korespondencję jako papier toaletowy.
Podpisanie poleconego jest równoznaczne z zapoznaniem się z treścią.

122 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-05-15 13:14:19)

Snake napisał/a:
moniaCo napisał/a:

Ela210 napisał/a:

A swoją drogą co za jeleń trzyma takie rzeczy na dostępnych urządzeniach...

Inne magiczne słowo w procesie karnym to UDOWODNIĆ big_smile

123 Ostatnio edytowany przez Snake (2017-05-15 13:57:11)

Ela210 napisał/a:

Podpisanie poleconego jest równoznaczne z zapoznaniem się z treścią.

Nie, jest równoznaczne z doręczeniem. Rozumiesz różnicę? Poczta ci wydaje list polecony, bo masz awizo i pozostajesz we wspólnym gospodarstwie z adresatem, a więc raczej doręczysz list małżonkowi. Jak doręczysz, to on się zapozna lub nie... Tak na marginesie musiałem na poczcie przedstawiać pełnomocnictwo dla małżonki żeby mogła odbierać polecone adresowane do mnie więc coś chyba niechętnie poczta wydaje?

SonyXperia napisał/a:

Inne magiczne słowo w procesie karnym to UDOWODNIĆ big_smile

A co ja pisałem? Tak samo zdradę trzeba udowodnić, bo se gadać przed sądem, że się małżonka podejrzewa można i można...

To się jeszcze zapytam, jak do waszych dzieci piszą sympatie, to też otwieracie listy, bo przyszły na ten sam adres? No i to przecież może jakiś pedofil, to lepiej sprawdzić...

124

po co dyskusje z tym Snake - już nie raz się popisał na forum jako mało.... rozgarnięty życiowo. Przepisy każdy głupek umie wyguglować, znać się na życiu to już trzeba mieć trochę w głowie.
Autorko, pieprz przepisy - mój ex (też zdrajca nota bene), zarabiając kasę o jakiej nie śniłam (ponad 10.000) miał na papierze tylko minimum i zaproponował dzieciom po 150 zł, hahaha (bez innego udziału własnego, nie widuje się z dziećmi teraz). Czy sędzia by mi uwierzył gdybym nie miała dowodów zdobytych nielegalnie - wątpię..........
tu chodzi o życie twoje i dzieci.
Jak się ex w sądzie pultał to go sędzia uciszał............
fakty to fakty.

125

pannapanna napisał/a:

po co dyskusje z tym Snake - już nie raz się popisał na forum jako mało.... rozgarnięty życiowo. Przepisy każdy głupek umie wyguglować, znać się na życiu to już trzeba mieć trochę w głowie.
Autorko, pieprz przepisy - mój ex (też zdrajca nota bene), zarabiając kasę o jakiej nie śniłam (ponad 10.000) miał na papierze tylko minimum i zaproponował dzieciom po 150 zł, hahaha (bez innego udziału własnego, nie widuje się z dziećmi teraz). Czy sędzia by mi uwierzył gdybym nie miała dowodów zdobytych nielegalnie - wątpię..........
fakty to fakty.

Ano właśnie. Tu nie chodzi o zemstę, ale o zabezpieczenie bytu swojego i dzieci. Jesłi się udowodni zdradę męża/żony, można się starać o alimenty również  na siebie, nie tylko na dzieci.

126

pannapanna napisał/a:

Autorko, pieprz przepisy

A ty tak wybiórczo czy lecisz po calaku? Na przykład przepisy drogowe też pieprzysz?

pannapanna napisał/a:

A - mój ex (też zdrajca nota bene), zarabiając kasę o jakiej nie śniłam (ponad 10.000)

Trzeba popracować nad wyobraźnią. Dycha to nie taki problem smile

pannapanna napisał/a:

miał na papierze tylko minimum

Bystry chłopak...

pannapanna napisał/a:

i zaproponował dzieciom po 150 zł

... ale skąpy.

pannapanna napisał/a:

Czy sędzia by mi uwierzył gdybym nie miała dowodów zdobytych nielegalnie - wątpię..........
fakty to fakty.

Skąpy ale nie taki znów mściwy. Jak zarabia dychę, to na papugę ma i mógł pociągnąć sprawę o naruszenie tajemnicy korespondencji na tyle żeby była upierdliwa dla ciebie. Kto wie, może nawet jaką grzywnę wyciągnąć, tak z 10 razy alimenty.

127

Widze Snake że solidarność plemniczków na całego big_smile

128

moniaCo napisał/a:

Widze Snake że solidarność plemniczków na całego big_smile

Wcale nie. Zwróciłem tylko uwagę, że udzielając porad, które wiążą się z łamaniem prawa wypadałoby o tym informować. Tak żeby adresat porady mógł podjąć świadomie decyzję, znając potencjalne ryzyko. A jest on choćby takie, że nawet nie zakładając sankcji w postaci grzywny, to trzeba się liczyć z procesem. I co, tak bez papugi pójdziecie? A papuga za darmo nie robi, więc już chociażby konieczność opłacenia prawnika jest konsekwencją, którą trzeba by wkalkulować w ryzyko. Proste ale jak widać niektórzy są tak bardzo rozgarnięci, że aż takie proste rzeczy im umykają. Jak widać nie tylko to zresztą im umknęło...

129

A co, jeśli Autorka użyła hasła do poczty małżonka, które on sam był uprzejmy jej kiedyś podać ?

W moim przypadku tak właśnie było i sędzia spuscil po brzytwie tajemnicę korespondencji, papuge i zastrzeżenia z tym związane.

130 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-15 16:10:59)

Snake, jesteś ostatni z męskiego rodu, który nie podał żonie haseł? My dostajemy co rano  świeże z kawą do łóżka big_smile

Posty [ 66 do 130 z 213 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada męża co robić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024