Czego nie lubicie robić w kuchni? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Czego nie lubicie robić w kuchni?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

66

Odp: Czego nie lubicie robić w kuchni?

Dotykanie surowego mięsa jest dla mnie PRZERAŻAJĄCE i OBRZYDLIWE tongue
Poza tym, nie mam w domu zmywarki (mam mamę, która kocha sprzątać i na zmywarkę sie nie zgadza tongue) i najgorsze co tylko może być to wyciąganie ze zlewu namokniętych resztek jedzenia, fu fu fuuuuu !! A niestety, moj brat ma tendencję do wkladania do zlewu talerza po zupie z kawałkami ziemniaków, mięsa czy marchewki...

Zobacz podobne tematy :

67

Nienawidzę zmywać.
Zajmować się surowym mięsem.
Czyścić piekarnika, bo zawsze przypadkiem muszę się oparzyć lub ubrudzić i do czegoś tłustego przykleić tongue
obierać ziemniaków.
Szorować patelni i wszelkich blach po pieczeniu
Robić bardzo duże ilości jedzenia, zwłaszcza kanapek bo to jest uciążliwe zwłaszcza jak ktoś stoi nad głową i dryguje

68

Ja jak większość z Was, także nie cierpię zmywać! Ścieranie ziemniaczków na moje ulubione placki ziemniaczane zawsze wiąże się z uszkodzonymi palcami, więc tego też nie lubię robić!

69

Masz rację mika84, plascki ziemniaczane są pyszne, ale okupione paznokciami, dlatego u mnie placki  nie goszczą często na stole.

70

moNniaaaa napisał/a:

Ja nienawidzę kroić i wogóle dotykać mięsa wink. Ale może dlatego, że jestem wegetarianką. No i oczywiście nie lubię kroić cebuli, obierać ziemniaków i myć naczyń smile.
Choć kiedy ma się sporo nauki, mycie naczyń wydaje się takie fascynujące wink.

I jeszcze:
-nie lubię ścierać ziemniaków na tarce, na placki ziemniaczane (które niestety uwielbiam), bo zawsze się skaleczę.
-nie cierpię robić ciasta na pierogi, bo później mam całe ręce poobklejane, a ciasto dostaje się pod paznokcie. FUUUJ tongue,
-nie lubię obierać ugotowanych buraków na sałatkę, bo mam później czerwone dłonie,
-nie lubię obierać młodych ziemniaków, bo też farbują ręce i ciężko je domyć tongue.

71

zmywac,czyscic piekarnika,obtaczac w panierke i siekac..bo pozostawiam slady :-)

72

Czyścić zlewu, szczególnie gdy są tam jakieś resztki, bllleeeeee smile

73

Nie będę oryginalna, jeśli napiszę, że też nie lubię czyszczenia piekarnika i ścierania ziemniaków na tarce.. Jednak mam pomoc i mój mąż chętnie ściera ziemniaki, a i przy piekarniku stara się pomóc, kiedy może. wink

74

Kuchnia to moje królestwo. wink Lubię wszystko, gotować a nawet zmywać naczynia. A z obrzydliwym papraniem się z mięsem nie mam problemu, bo go nie przyrządzam i nie spożywam. wink

75

ZMYWAĆ. Zdecydowanie nie lubię, chociaż trzeba.
Nie zajmuję się też nigdy patroszeniem zwierząt, odrzuca mnie... Na szczęście u mnie robi to tata i to w zasadzie raz w roku, gdy kupi całego karpia tongue

76

Nie lubię zmywać plastikowych naczyń, w których było wcześniej coś tłustego.
Nie lubię porcjować kurczaka.

resztę nieprzyjemności typu tarcie ziemniaków, przy czym zawsze ścierałam też pół paznokci, ułatwiłam sobie robotem kuchennym smile

77

Jedyna rzecza, ktorej nie znosze w kuchni jest sciaganie naczyn z suszarki.Zebym nie wiem jakie musiala konstrukcje budowac-nie sciagam.
Moj slubny nie zmywa, poniewaz............lapska ma tak wielkie, ze mu sie do kubka nie mieszcza jak chce umyc-tak mi zatekscil pol wieku temu.Podzielilismy sie-ja zmywam(i nie stanowi to zadnego problemu), on sciaga(a czy to problem jakis-to juz mnie nie interesuje-umowa obowiazuje)

78 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-01-07 23:22:59)

Ja nienawidzę porcjować kurczaka i wyciągać czystych naczyń ze zmywarki (bo trzeba je porozkładać po szafkach tongue), wole wkładać brudne do zmywarki wink... i nienawidzę szorować piekarnika big_smile

79

lubię zmywać naczynia, i to bardzo, mogę się u was zatrudnić wink
za to brakuje mi cierpliwości do przyrządzania skomplikowanych dań - najczęściej już samo przeczytanie przepisu mnie wyczerpuje wink no i nie lubię robić zakupów, nie dość, że bez listy sobie nie radzę, zapominam połowy, to jeszcze irytuje mnie kolejka (zawsze wybieram tę najwolniejszą), dlatego wybawieniem są dla mnie zakupy internetowe. A ostatnio smartfonowe w tesco, nawet jakoś sprawniej mi idą. A zaoszczędzony czas mogę wykorzystać na sprzątanie lodówki, bo to też nie jest dla mnie problem.
Żeby nie było, że lubię wszystko - w ogóle nie prasuję, no - nie mogę jakoś. Więc jakby co, pozmywam za prasowanie smile

80

Prawie wszystko robię w kuchni w rękawicach.Od zmywania przez obieranie warzyw po dotykanie mięsa.
Ale nie cierpię sprzątać:)

81

Nie cierpię sprawiania ryb.
Sprzątania też, dlatego robi to mój mąż smile

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Czego nie lubicie robić w kuchni?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024