obraza uczuć religijnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » obraza uczuć religijnych

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 405 ]

66

Odp: obraza uczuć religijnych

Co do terroryzmu islamskiego - wynika on z samego koranu, a nie jak twierdzą poprawni politycznie - z jego błędnej interpretacji.
Słowa Mahometa: „Zwyciężyłem dzięki terrorowi” (52:220).
W koranie jest około 100-110 wersetów, które w różny sposób nawołują do zwalczania „niewiernych”.
Niektóre z nich mówią wprost o zabijaniu, torturowaniu, biciu; inne, w mniej lub bardziej zawoalowany sposób, o innych rodzajach przemocy, opresji wobec innowierców, ateistów, a także wobec samych muzułmanów uznanych przez koran za heretyków i „hipokrytów”.
Są wersety, które łaskawie proponują „niewiernym” wybór: albo islam, albo potępienie w życiu przyszłym i doczesnym, z karą śmierci włącznie. Niemuzułmanie porównywani są w koranie do świń, małp i „brudu”.
Przykłady:
Werset 191 drugiej sury: „I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili – Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. – I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! – Taka jest odpłata niewiernym!”.
„A kiedy miną święte miesiące, wtedy zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich, oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki!
Ale jeśli oni się nawrócą i będą odprawiać modlitwę, i dawać jałmużnę, to dajcie im wolną drogę. Zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy!” (9:5).

„Zwalczajcie tych, którzy nie wierzą w Boga i w Dzień Ostatni, którzy nie zakazują tego, co zakazał Bóg i Jego Posłaniec, i nie poddają się religii prawdy – spośród tych, którym została dana Księga – dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie zostaną upokorzeni” (9:29).

Ale miało być o obrazie uczuć religijnych.

Polski katolicyzm - który powoli przestaje być religią a staje się ideologią, no i islam - czyli klasyczna ideologia.
W obu powyższych przypadkach jakiekolwiek krytykowanie, nawet słuszne i poparte faktami, jest gorszą obrazą świętości niż w III Rzeszy krytykowanie Hitlera.

Chociaż akurat to ostatnie, mimo że niebezpieczne, miało jakiś sens.
Hitler - niestety - istniał naprawdę.

Natomiast pomimo wielkich postępów w nauce, lotów kosmicznych itd. nie ma ŻADNYCH dowodów na istnienie JAKIEGOKOLWIEK boga.
Więc czy można obrazić coś co nie istnieje?

Dla ludzi rozsądnych odpowiedź jest jasna - NIE.

Natomiast dla ludzi ograniczonych, ciemnoty i fanatyków jak najbardziej.
Wszak w imię swoich  wymysłów, omamów i zwidów wymordowali wielokrotnie więcej ludzi niż Hitler, i mordują dalej...

Religie  powinny łączyć ludzi.
Tymczasem ich dzielą, a oprócz podziałów powodują niechęć, wrogość i nienawiść.
To samo tyczy się uczuć religijnych.

Zobacz podobne tematy :

67

mrd - nie ujelabym lepiej.

Fahkir - jestes taki pewny, ze pierwszenstwo koranu przed hadisami jest respektowane? taaa? Proponuje kilka ksiazek o historiach znanych apostatow - najlepsza chyba autobiografia "why i am not a muslim" Ibn Warraqa, przy czym imie i nazwisko autor zmienil, jak myslisz, z jakiego powodu? Nie lubi wlasnego? Co ze sprawa Malali? Dlaczego srodowiska muzulmanskie wznosza sprawy o obraze uczuc religijnych i obrazanie islamu zalozycielkom fundacji zwalczajacych FGM na calym swiecie? A podobno o FGM nie ma nic w koranie, wiec jakim cudem mala wzmianka w jezyku urdu o koniecznosci obrzezania ma tak duzy wplyw na utozsamanie sie arabow z ta praktyka?

To proste - dzisiejsza ideologia islamska jest tworzona glownie przez muzulmanskie tradycje. Nie maja czesto odwzierciedlenia w tresci koranu. ani w niczym innym.

68 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2017-03-02 10:42:21)

Snake napisał/a:

Oczywiście ale co nas obchodzi po co Jordania kupuje te czołgi? Jest klient, to się sprzedaje. Szczególnie jak Wujek Sam patrzy na to przychylnie, a nawet jakby patrzył nieprzychylnie, to też jest interes.

To zalezy za jaka kwote zostaly sprzedane, bo sam transport do Jordanii jest kosztowny. Czesi sa jednak bardziej operatywni bo opchneli t-27 irackiej armii. .
Hipokryzja jest narzekanie na uchodzcow muzulmanskich w kontekscie aktualnych wydarzen w Europie, a jednoczesnie popieranie sprzedazy broni dla grup fundamnetalistycznych na Bliskim Wschodzie (tak tak wiem, ze nie jest to sprzedaz bezposrednia bo wszystko idzie przez Jordanie albo KSA, ale kazdy glupiec zdaje sobie sprawe dla kogo ten sprzet jest docelowo przeznaczony).

vicky85 napisał/a:

Fahkir - jestes taki pewny, ze pierwszenstwo koranu przed hadisami jest respektowane? taaa?

Tak jestem pewien, ze Koran stanowiacy slowo Boskie dla muzulmanow, jest ponad hadisami - czyli ludzkimi relacjami nt zycia Mahometa. Jedynie jedna szkola w islamie sunnickim: Hanabali (popularna wsrod fundamentalistow), zrownuje ze soba zarowno sunne, Koran jak i hadisy. Poczytaj o Abu Hanifie zalozycielu najwiekszej szkoly sunnizmu (Hanafickiej), ktory wlasciwie z sunna i hadisami mial minimalny kontakt. Oprocz tego masz obecnie nusajrytow i marginalnych mutazillow, ktorzy w ogole zredukowali teologiczne znaczenie hadisow prawie do zera.

vicky - klitoridektomia, w przeciwienstwie do obrzezania mezczyzn, nie ma zwiazku z religia, a jedynie prymiwtywna tradycja danego plemienia/ regionu. Dlatego m.in wyrzezanie dziewczat jest spopularyzowane rowniez wsrod chrzescijan Czarnej Afryki (np Kenii), Ameryki Poludniowej, niegdys Koptow w Egipcie, a takze wsrod zydow etiopskich, itp.

69

Fahkir napisał/a:

To zalezy za jaka kwote zostaly sprzedane, bo sam transport do Jordanii jest kosztowny.

No wiesz, nie sądzę aby nasi byli tak głupi, że wynegocjowali satysfakcjonującą kwotę i nie uwzględnili kosztu transportu.

Fahkir napisał/a:

Czesi sa jednak bardziej operatywni bo opchneli t-27 irackiej armii.

A to jakaś różnica Jordania czy Irak? Z tego co pamiętam w przypadku naszych T-72, chodziło o sprzedaż pojazdów zakonserwowanych w głębokiej rezerwie WP, bo ktoś bardzo chciał je kupić smile Oczywiście są to pojazdy sprawne ale u nas traktowane jako w zasadzie 3 rzutowe, bo za polską pancerną pięść robią niemieckie Leopardy plus PT-91. Gołe T-72 służą chyba w batalionach pancernych przy brygadach zmechanizowanych, a większość jest właśnie zakonserwowana na czas mobilizacji. 

Fahkir napisał/a:

Hipokryzja jest narzekanie na uchodzcow muzulmanskich w kontekscie aktualnych wydarzen w Europie, a jednoczesnie popieranie sprzedazy broni dla grup fundamnetalistycznych na Bliskim Wschodzie (tak tak wiem, ze nie jest to sprzedaz bezposrednia bo wszystko idzie przez Jordanie albo KSA, ale kazdy glupiec zdaje sobie sprawe dla kogo ten sprzet jest docelowo przeznaczony).

Czemu zaraz hipokryzja? Jak ktoś chce się zabijać, to czemu na tym nie zarobić? Ale ofiary wojny, to niech sobie trzymają u siebie. Brutalne ale tak jest. Oczywiście pomijam ile z tego aktualnego napływu imigrantów ma cokolwiek wspólnego z zagrożeniem życia tych ludzi.

70

Fakhir - a czy - według Ciebie - słowo boskie jest zmienne czy też nie?
Bo to kluczowa kwestia...

71 Ostatnio edytowany przez kacerz (2017-03-02 17:13:18)

mrd napisał/a:

Natomiast pomimo wielkich postępów w nauce, lotów kosmicznych itd. nie ma ŻADNYCH dowodów na istnienie JAKIEGOKOLWIEK boga.

Istnieje cały szereg dowodów na istnienie Boga. Niektóre zostały nawet formalizowane na gruncie logiki matematycznej i teorii mnogości. Patrz tutaj:

http://bazhum.muzhp.pl/media//files/Stu … s27-33.pdf

Problem w tym, że każdy dowód posiada pewne założenia tj. coś w oparciu o co został przeprowadzony. Każda teza musi być wyprowadzona z innej tezy. Udowodnienie istnienia Boga na podstawie jakiejkolwiek tezy jest dla wielu ludzi mało satysfakcjonujące i przekonujące. Większość niedouczonych ateistów życzyłaby sobie dowodu, który jest pozbawiony jakichkolwiek założeń. To strasznie naiwne oczekiwanie, które wskazuje na ich problem ze zrozumieniem tego, że każda poprawna argumentacja potrzebuje przesłanek.

mrd napisał/a:

Więc czy można obrazić coś co nie istnieje?

Dla ludzi rozsądnych odpowiedź jest jasna - NIE.

Bardzo mało trafna wypowiedź. Nie chodzi o to, że ktoś obraża Boga. Cała dyskusja dotyczy obrazy uczuć religijnych. Krótko mówiąc, jest coś do czego masz osobisty stosunek i co jest dla Ciebie jakoś tam ważne, a ktoś inny pokrywa symbole z tym związane odchodami w imię jego wolności do wyrażania swojej twórczości artystycznej.

Nie jestem chrześcijaninem w sensie religijnym. Jestem jednak trochę zniesmaczony tym powszechnym atakiem na tradycję i wartości jakie reprezentuje chrześcijaństwo. Chrześcijaństwo to oprócz religii wielka tradycja moralno-filozoficzna i intelektualna. Nie zawsze się z nią zgadzam(np. w kwestii aborcji, antykoncepcji itd.), ale trochę to przykre, kiedy depczą ją niedouczeni głupcy, którzy mają tendencję do jednowymiarowych uproszczeń lub co gorsza kierują się doraźnym materialnym interesem.

72

Udowodnienie istnienia boga na podstawie jakiejkolwiek tezy jest dla wielu ludzi mało przekonujące i satysfakcjonujące...
BZDURA.
Istnienie boga to teza.
A jak wiadomo,  każda teza musi zostać potwierdzona.
Jeśli nie można jej potwierdzić - uważana jest za błędną.
Proste.

Swoją drogą - obraza uczuć religijnych - czyli jeśli ktoś za bóstwo uzna spidermana,  to każdy kto go wyśmieje obrazi uczucia religijne?
Takie myślenie prowadzi do paranoi.

I jeszcze jedno - chrześcijaństwo to nie jest wielka tradycja moralno - filozoficzna i intelektualna.
Chrześcijaństwo to zlepek pradawnych wierzeń, tradycji, legend i zwyczajów.
Skopiowanych i przerobionych pod własne potrzeby.
Nie bez przyczyny chrześcijanie puścili z dymem największą bibliotekę świata,  bezpowrotnie pozbawiając nas naszej własnej historii.

73

kacerz
uwazasz ze jak ktos wyprodukuje belkot, a potem ten belkot przedstawi w formie literek to jest to dowod? Przeciez to Goedel, troche ozdobiony. Ja na podstawie wzoru Goedla udowodnilam ze mam smoka w lazience.

74

Tu nie chodzi nawet o uczucia religijne. Wystarczy zobaczyć poprzednie spektakle tego "reżysera". Chce poprostu wywołać tanią sensacje i rozpromować to coś. I nie tylko w tym spektaklu kpi z polaków.

75 Ostatnio edytowany przez mrd (2017-03-03 00:37:06)

Jak Polak kpi z innych, to dobrze.
Ale jak inni kpią z Polaka - to źle.
Mentalność Kalego...

Reżyser kpi z Polaków?
A niech sobie kpi, niech sobie wywołuje sensację - jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda.
Gdy kpiarz nie będzie miał widzów i poklasku - przestanie kpić, proste.
A dopóki ich ma - trzeba uszanować ich wolę - niech sobie oglądają i klaszczą.
Przecież nikomu krzywdy nie robią.

Ja nie oglądałem i nie zamierzam, nie ciekawi mnie to, ale nikomu nie zabraniam.

Swoją drogą - krytykować religię jest PRAWEM każdego człowieka.
To jest wolność słowa.
Wolność do krytykowania wszelkich idei - także tych powiązanych z uczuciami religijnymi - jest jednym z fundamentalnych praw wolnego społeczeństwa.

Ja na przykład - tu, teraz, na forum, publicznie - nazywam Karola Wojtyłę - tak tak, tego z Wadowic - hipokrytą, obłudnikiem, obrońcą pedofilów, zwyrodnialców i zbrodniarzy.
Obraziłem czyjeś uczucia religijne?
Mam to gdzieś.
Bo wolno mi mieć swoje zdanie (tym bardziej że poparte faktami) i je wypowiadać.
A inni maja prawo mnie za to zdanie pochwalić albo skrytykować - ale NIE MAJĄ PRAWA zabronić mi wypowiedzi.

76

mrd napisał/a:

Reżyser kpi z Polaków?
A niech sobie kpi, niech sobie wywołuje sensację - jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda.

O ile wiem robi to za pieniądze wszystkich Polaków, bo teatr ten jest publiczny i żyje z publicznych środków. Zdanie tej części niezadowolonej, która również to coś sfinansowała ma tu więc znaczenia. Jak sobie założy swój prywatny teatr i za swoje prywatne pieniądze będzie realizował swoje "wizje" to droga wolna.

mrd napisał/a:

Ja na przykład - tu, teraz, na forum, publicznie - nazywam Karola Wojtyłę - tak tak, tego z Wadowic - hipokrytą, obłudnikiem, obrońcą pedofilów, zwyrodnialców i zbrodniarzy.
Mam to gdzieś.
Bo wolno mi mieć swoje zdanie (tym bardziej że poparte faktami) i je wypowiadać.
A inni maja prawo mnie za to zdanie pochwalić albo skrytykować - ale NIE MAJĄ PRAWA zabronić mi wypowiedzi.

Mocne, mocne aż mnie coś ścisnęło w dołku...uwaga sarkazm.
A teraz weź się skup i zastanów jaka jest różnica między twoją wygłoszoną opinią na temat Karola Wojtyły, a przedstawianiem kobitki robiącej Wojtyle laskę. Wydaje mi się, że pewien podstawowy poziom inteligencji taką różnicę pozwala dostrzec.
Co prawda jak widać coś z tą wolnością słowa chyba kuleje, bo ponoć mają znowu karać finansowo JKM za wypowiedź na forum parlamentu UE, że kobiety są przeciętnie słabsze, mniejsze, mniej inteligentne niż mężczyźni i dlatego powinny przeciętnie mniej od nich zarabiać.

77

Snake napisał/a:

O ile wiem robi to za pieniądze wszystkich Polaków, bo teatr ten jest publiczny i żyje z publicznych środków. Zdanie tej części niezadowolonej, która również to coś sfinansowała ma tu więc znaczenia. Jak sobie założy swój prywatny teatr i za swoje prywatne pieniądze będzie realizował swoje "wizje" to droga wolna.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś,  tylko w miejsce słowa "teatr"  wstaw "kościół".

Co do JKM i jego wypowiedzi - cóż,  czasem się z nim zgadzam,  czasem nie,  ale akurat w tej kwestii chłop nie ma racji.  I za nazwanie kobiet mniej inteligentnymi kara będzie słuszna.

Krytykowanie kogoś za jego płeć czy rasę jest po prostu głupie.
Krytykowanie religii to zupełnie inna sprawa.

78

mrd napisał/a:
Snake napisał/a:

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś,  tylko w miejsce słowa "teatr"  wstaw "kościół". .

Brawo Ty! Lepiej nie można było tego napisać.
Sztuka nie może być pod dyktando kościoła, rządu, powinna być wolna! Kilka miesięcy temu byłam na przedstawieniu "Polska krew", przedstawienie, które żaden teatr w Polsce nie chciał wystawić, aż w końcu się udało... no i teraz teatr podobnież ma problemy, chociaż tam nie ma takich tanich chwytów jak poniewieranie krzyża - jest to dobra i mocna współczesna sztuka.

79

mrd napisał/a:

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś,  tylko w miejsce słowa "teatr"  wstaw "kościół"

A to kościół żyje z publicznych pieniędzy? Ja zawsze naiwnie myślałem, że z dobrowolnych datków swoich wiernych

mrd napisał/a:

Co do JKM i jego wypowiedzi - cóż,  czasem się z nim zgadzam,  czasem nie,  ale akurat w tej kwestii chłop nie ma racji.  I za nazwanie kobiet mniej inteligentnymi kara będzie słuszna.

Ha, ha, a mnie się najbardzie spodobał jego komentarz do tej sprawy, że nie mogli podważyć jego słów w części dotyczącej wzrostu i siły bo to widać gołym okiem więc się oburzają na inteligencję. Gdzie chłop używa magicznego słowa przeciętnie i jest dla niego zrozumiałem, że jest wiele kobiet, które jego na przykład biją na głowę inteligencją.  Przy czym zupełnie nie rozumiem, gdzie ty w jego wypowiedzi widzisz krytykę?

80

Snake napisał/a:
mrd napisał/a:

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś,  tylko w miejsce słowa "teatr"  wstaw "kościół"

A to kościół żyje z publicznych pieniędzy? Ja zawsze naiwnie myślałem, że z dobrowolnych datków swoich wiernych

mrd napisał/a:

Ha, ha, a mnie się najbardzie spodobał jego komentarz do tej sprawy, że nie mogli podważyć jego słów w części dotyczącej wzrostu i siły bo to widać gołym okiem więc się oburzają na inteligencję. Gdzie chłop używa magicznego słowa przeciętnie i jest dla niego zrozumiałem, że jest wiele kobiet, które jego na przykład biją na głowę inteligencją.  Przy czym zupełnie nie rozumiem, gdzie ty w jego wypowiedzi widzisz krytykę?

Snake, ty to nie dosc ze naiwny to chyba jeszcze głupi jak but  z lewej nogi big_smile

serio z datków???

"1 364 557 tys. zł na pensje katechetów oraz 456 739 tys. zł m.in. na katolickie uczelnie, ubezpieczenia zdrowotne duchownych oraz renowację religijnych zabytków – łącznie ponad 1,8 mld zł. Tyle wedle ministerialnych statystyk, opublikowanych przez posła TR Artura Dębskiego, państwo przeznaczyło w 2013 roku na kościoły i związki wyznaniowe."

nie mowiac o ulgach na ziemie,budynki i inne

81

W 2013  -  i to dane oficjalne,  nie uwzględniające np. nieruchomości które katabasy wyłudzily za grosze.
Obecnie kwota ta znacznie wzrosła - łapówki dla Rydzyka,  betonowa wyciskarka do cytryn, ŚDM, po ostatnich wyborach wzrost ilości pokropków i katabasów na uroczystościach państwowych itd.

Snake - gdzie w słowach JKM widzę krytykę?
W stwierdzeniu że kobiety są mniej inteligentne.
Nazwanie kogoś mniej inteligentnym tylko ze względu na płeć to krytyka płci.

I słowo "przeciętnie"  w tym akurat przypadku nic nie zmienia.

Ogólnie JKM potrafi czasem dobrze gadać - na przykład w genialny sposób powiedział idiotom z PE że są idiotami.
Ale często  gada też głupoty.

82

_v_ napisał/a:

serio z datków???

"1 364 557 tys. zł na pensje katechetów oraz 456 739 tys. zł m.in. na katolickie uczelnie, ubezpieczenia zdrowotne duchownych oraz renowację religijnych zabytków – łącznie ponad 1,8 mld zł. Tyle wedle ministerialnych statystyk, opublikowanych przez posła TR Artura Dębskiego, państwo przeznaczyło w 2013 roku na kościoły i związki wyznaniowe."

Proponuję mniej demagogii i propagandy. Katecheci dostają normalne wynagrodzenie jak każdy zatrudniony w szkolnictwie i proszę sobie sprawdzić ilu z nich, to osoby świeckie. Ubezpieczenia zdrowotne? W jednym, konkretnym przypadku są dofinansowane z funduszu kościelnego, który dlaczego powstał też radzę doczytać. Reszta duchownych płaci normalne składki ubezpieczeniowe, tak jak płaci podatki. Religijne zabytki dostają dofinansowanie, bo o zgrozo są zabytkami... SDM? Macie dowody, że złamano prawo, a tu jasne jest co tam jest dofinsowane, to zgłaszajcie do prokuratury smile

mrd napisał/a:

Nazwanie kogoś mniej inteligentnym tylko ze względu na płeć to krytyka płci.

A określenie, że przeciętna kobieta jest niższa, lżejsza, słabsza fizycznie i ma mniejszy mózg od przeciętnego mężczyzny to też krytyka płci lol O matko, trzeba będzie spalić wiele podręczników, roczników statystycznych itp...

83 Ostatnio edytowany przez _v_ (2017-03-03 17:48:12)

jak widac na zalaczonym obrazku wiekszy mozg nie przekłada sie na wieksza inteligencje  big_smile
zreszta i tak jest zdecydowanie wiecej wykształconych kobiet niz mezczyzn smile

a najwiekszy mozg na swiecie ma kaszalot - nie zauwazylam natomiast zeby te sliczne zwierzatka dostawaly nobla, tworzyly wynalazki itp smile

84

mrd napisał/a:

Jak Polak kpi z innych, to dobrze.
Ale jak inni kpią z Polaka - to źle.
Mentalność Kalego...

Reżyser kpi z Polaków?

Ja nie oglądałem i nie zamierzam, nie ciekawi mnie to, ale nikomu nie zabraniam.

Swoją drogą - krytykować religię jest PRAWEM każdego człowieka.
To jest wolność słowa.
Wolność do krytykowania wszelkich idei - także tych powiązanych z uczuciami religijnymi - jest jednym z fundamentalnych praw wolnego społeczeństwa.

Mam to gdzieś.

Prywatnie każdy ma prawo mieć własne zdanie i kpić z czego chce. Ale jeżeli mówimy o "sztuce" w publicznym teatrze który jest finansowany za Polskie pieniądze nie powinno być takiego przyzwolenia. Nie ważne czy ktoś na takie dno przyjdzie (widać sporo lewusów jednak pszyszło mając ubaw) czy nie. Dlatego w tym jednym popieram muzułmanów, nie dają obrażać swojej religi. I nikt nie chce im publicznie podskoczyć, bo zaraz jest reakcja. Tylko głupich katolików z łatwością można mieszać z błotem.

Jana Pawła II nie znam, nie wiem jakim był naprawde człowiekiem, kogo chronił a kogo nie. Wiem że przyczynił się do obalenia socjalizmu (który nadal w polsce pod przykrywką jest, cały okrągły stolec to była farsa) i połączył polaków w trudnej chwili. Swoją drogą jestem przeciwny kultowi świętych i jakichkwiek papieży czy księży.

A o JKM nie będe się wypowiadał bo nie ma o czym. Jedynie popieram dostęp do broni krótkiej w polsce bez zezwolenia ale reszta to demagogia.

85 Ostatnio edytowany przez mrd (2017-03-03 20:12:21)

Snake napisał/a:

Proponuję mniej demagogii i propagandy.

Prosty przykład - Na etaty dla księży i zakonnic budżet państwa szacunkowo wydaje rocznie około 700 mln zł. (Dane z 2014 roku).
Bo to nie tylko katecheci czy kapelani Ordynariatu Polowego WP - duchowni są zatrudnieni w policji, straży pożarnej, BOR, resorcie finansów czy szpitalach.
Wiesz co to fundusz kościelny?
I konkordat?
A tylko wierzchołek góry lodowej.
Ale aby to pojąć, trzeba korzystać z pewnego narządu, który przeciętnie jest większy u mężczyzn.

Snake napisał/a:

A określenie, że przeciętna kobieta jest niższa, lżejsza, słabsza fizycznie i ma mniejszy mózg od przeciętnego mężczyzny to fakty, a nie krytyka.

Kłania się po raz kolejny nieużywanie pewnego przeciętnie większego narządu.

Revenn - a nie przeszkadza Ci jak  katabasy odstawiają swoje teatrzyki  i indoktrynują dzieci zatruwając im mózgi swoimi zabobonami -  i to wszystko za publiczne polskie pieniądze?
Muzułmanów popierasz... bo drwić z religii nie pozwalają.
Czytając twoje posty mam wrażenie ( i chyba nie tylko ja) że nie tylko dlatego.
Szariat w wydaniu katolickim Ci się marzy...

86

_v_ napisał/a:

a najwiekszy mozg na swiecie ma kaszalot - nie zauwazylam natomiast zeby te sliczne zwierzatka dostawaly nobla, tworzyly wynalazki itp smile

Ja natomiast zauważyłem, że kobiety stanowią 5,5 % wśród laureatów nagrody Nobla. Duży może więcej? lol

mrd napisał/a:

I konkordat?

No właśnie ja wiem ale odnoszę wrażenie, że ty jednak nie wiesz, szczególnie w odniesieniu relacji państwo-teatr publiczny, państwo-kościół katolicki.

mrd napisał/a:
Snake napisał/a:

A określenie, że przeciętna kobieta jest niższa, lżejsza, słabsza fizycznie i ma mniejszy mózg od przeciętnego mężczyzny to fakty, a nie krytyka.

Unik i głupawa złośliwość smile zieeeew...

87

Snake napisał/a:
_v_ napisał/a:

Ja natomiast zauważyłem, że kobiety stanowią 5,5 % wśród laureatów nagrody Nobla. Duży może więcej? lol
?

Tylko bez takich. Ktoś tych Noblistów urodził i wychował. Z resztą jakkolwiek 95% Noblistów to mężczyźni, z mężczyzn piszących na tym forum Nobla nie ma ani jeden .

88

Snake - nie unik i złośliwość,  tylko fakty.
A że dla Ciebie niewygodne - Twój problem.

89 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2017-03-03 20:51:23)

Snake napisał/a:

Czemu zaraz hipokryzja? Jak ktoś chce się zabijać, to czemu na tym nie zarobić? Ale ofiary wojny, to niech sobie trzymają u siebie. Brutalne ale tak jest. Oczywiście pomijam ile z tego aktualnego napływu imigrantów ma cokolwiek wspólnego z zagrożeniem życia tych ludzi.

Hipokryzja, dlatego ze problem z uchodzcami w Europie, ktory bedzie narastal jest wlasnie konsekwencja dozbrajania najmenikow i grup fundamnetalistycznych na Bliskim Wschodzie, w zwiazku z obalaniem sekularystycznych rezimow. Idelnym przykladem jest tutaj zniszczenie Libii Gaddafiegi i dozbrajanie tamtejszej rebelii - obecnie przez niepatrolowane wybrzeza libijskie do Europy naplywaja ludzie z calej Afryki Subsaharyjskiej i czesci Maghrebu (tak, tak Gaddafi ostrzegal zachod, ze jezeli Libia padnie, to kazdy chetny z Afryki bedzie mogl bezkarnie przekroczyc granice i miec dostep do Morza Srodziemnego). Do tego europejscy muzulmanie jada sie szkolic na froncie ktory im zorganizowano. No po prostu fucklogic. To przyczyny sa najwazniejsze a nie skutki. Oczywiscie pod warunkiem ze chce sie rozwiazac problem.
A roznica miedzy Irakiem a Jordania jest taka, ze ci pierwsi zwalczaja terroryzm w regionoie, a nie go wspieraja.

90

rossanka napisał/a:

Tylko bez takich. Ktoś tych Noblistów urodził i wychował.

No i brawo! Korwin też to docenia smile

rossanka napisał/a:

Z resztą jakkolwiek 95% Noblistów to mężczyźni, z mężczyzn piszących na tym forum Nobla nie ma ani jeden.

Argument z rodzaju "nie widziałem na tym forum ani jednej kobiety o holyłódzkiej urodzie..."

mrd napisał/a:

Gdzie ty chłopie widzisz te swoje fakty?
A teraz przepraszam towarzystwo ale jak na wzorowego katolika-hipokrytę przystało idę się bawić lol

91

Snake napisał/a:
rossanka napisał/a:

Tylko bez takich. Ktoś tych Noblistów urodził i wychował.

No i brawo! Korwin też to docenia smile

rossanka napisał/a:

Z resztą jakkolwiek 95% Noblistów to mężczyźni, z mężczyzn piszących na tym forum Nobla nie ma ani jeden.

Argument z rodzaju "nie widziałem na tym forum ani jednej kobiety o holyłódzkiej urodzie..."

:

Za to argument, że 5% Noblistów  to kobiety był na miejscu. W zasadzie czemu miał służyć?

92

może dlatego tylko tyle noblistek, bo posiadacze penisow robili wszystko, zeby kobiety sie nie mogly ksztalcic?
i dlatego meskosc przezywa obecnie kryzys, bo sie nagle okazalo, ze samo posiadanie penisa powoli przestaje nobilitowac.
patrząc ostatnio na swiat i mezczyzn, zaczynam sadzic, ze kobiety sa o wiele mądrzejsze,więcej ogarniaja, sa silniejsze psychicznie. niestety wiele kobiet nadal bawi sie wg patrialchalnych zasad, czyli rywalizuja. ale wiele tez zmienia siebie i zaczyna robic to,co jest sila kobiet: wspolpracuja.

93 Ostatnio edytowany przez rossanka (2017-03-03 21:51:41)

_v_ napisał/a:

może dlatego tylko tyle noblistek, bo posiadacze penisow robili wszystko, zeby kobiety sie nie mogly ksztalcic?
i dlatego meskosc przezywa obecnie kryzys, bo sie nagle okazalo, ze samo posiadanie penisa powoli przestaje nobilitowac.
patrząc ostatnio na swiat i mezczyzn, zaczynam sadzic, ze kobiety sa o wiele mądrzejsze,więcej ogarniaja, sa silniejsze psychicznie. niestety wiele kobiet nadal bawi sie wg patrialchalnych zasad, czyli rywalizuja. ale wiele tez zmienia siebie i zaczyna robic to,co jest sila kobiet: wspolpracuja.

Czytałam kiedyś o Marii Curie. Teraz tego nie doceniamy, kobiety mogą studiować państwowo, prywatnie, moga być lekarzem, profesorem na uczelni , nawet astronomem, matematykiem.
Kiedyś naprawdę kobieta na uczelni to był ewenement a i to były jednostki. Bo jeszcze ponad 100 lat temu, na uczelnie wyższe wstęp mieli tylko mężczyźni.
Nie wiem jak było ze szkolnictwem średnim, trzeba by doczytać jak tam było.

Nie lubie takich dyskusji.
Jest tu jeszcze jedna sprawa. Oczywiście, że ci wszyscy wielcy wynalazcy to mężczyźni, ale jak tak spojrzeć z boku, to kiedyś model był taki, ze mężczyzna mógł się kształcić, zarabiał, pracował.
nie było tak, ze była para bez dzieci albo tylko z 1 czy 2giem, ale tych dzieci były chmary. Po 8-12. Z tego jak 3 dożyło do wieku dorosłego, to już było coś.
Ktoś z tymi dziećmi musiał w domu siedzieć, pomijam już okres ciąż, przerywanych okresami połogu.
Oprócz tego nie było tylu udogodnien. Uprać - ręcznie - jeśli sobie jeszcze wode przyniesiesz i  zagrzejesz. Jedzenie - jakieś kiełbasy, sery , chleby - robiło się w domu.
Opał - przynieś nagrzej w chałupie. Ubrania noszono latami -ceruj, przerabiaj. W międzyczasie zajmuj się tymi dziećmi.
No noestety, ktoś ogarniał życie i sprawy domowe, a ktos zarabiał pieniądze na utrzymanie, ale mógł się kształcić.

Z resztą ci wszyscy wynalazcy - większośc miała żony. Jedzenie samo się nie zrobiło, koszule same nie uprasowały itd.

Nie ma sobie co wrzucać kamyków. No tak było. Dopiero w XX wieku ruszyła edukacja dla kobiet. I powoli się wszystko zmienia.

94 Ostatnio edytowany przez mrd (2017-03-04 01:17:59)

Snake napisał/a:
mrd napisał/a:

Nie widzisz?
Cóż, boga też nie widziałeś...

95

Obrażanie żydów to antysemityzm.
Obrażanie muzułmanów to islamofobia.
Obrażanie chrześcijan to "sztuka".

Jeśli już to niech reżyserują to gówno za swoje pieniądze. Bez dotacji z de facto również i mojej kasy - nie byliby w stanie utrzymać się nawet przez kwartał.

96

mrd napisał/a:
Snake napisał/a:
mrd napisał/a:

Nie widzisz?
Cóż, boga też nie widziałeś...

Co ja widzę, to ty raczej nie wieez... co ty widzisz, to ja nie wnikam..

97

Mnie ta sztuka obrażałaby, gdyby gówno miało takie kompetencje, aby mnie urazić, ale do tak ekskluzywnego klubu nie każdy ma dostęp.
Podobno "starsi bracia w wierze" z zadowalaniem twierdzili, ze aktorzy mieli wkładać sobie w dupę krucyfiksy.
No ale tak to jest, gdy komunistyczne ścierwa dostają dotacje. Z kolei, co znamienne, nie są zdolni do stworzenia prawdziwej sztuki, tak więc bujają się od wypierdu do wypierdu i żyją z tego jak pączki w maśle. A Bóg patrzy... Nierychliwy, lecz sprawiedliwy.

98

mrd napisał/a:
Snake napisał/a:

Proponuję mniej demagogii i propagandy.

Prosty przykład - Na etaty dla księży i zakonnic budżet państwa szacunkowo wydaje rocznie około 700 mln zł. (Dane z 2014 roku).
Bo to nie tylko katecheci czy kapelani Ordynariatu Polowego WP - duchowni są zatrudnieni w policji, straży pożarnej, BOR, resorcie finansów czy szpitalach.
I konkordat?
A tylko wierzchołek góry lodowej.
Ale aby to pojąć, trzeba korzystać z pewnego narządu, który przeciętnie jest większy u mężczyzn.

Snake napisał/a:

Revenn - a nie przeszkadza Ci jak  katabasy odstawiają swoje teatrzyki  i indoktrynują dzieci zatruwając im mózgi swoimi zabobonami -  i to wszystko za publiczne polskie pieniądze?
Muzułmanów popierasz... bo drwić z religii nie pozwalają.
Czytając twoje posty mam wrażenie ( i chyba nie tylko ja) że nie tylko dlatego.
Szariat w wydaniu katolickim Ci się marzy...

Zanim naplujesz na KK w Polsce - poczytaj jakiego pochodzenia jest większość szych w tej organizacji (od 2 soboru to już nie jest kościół, są nim jedynie i aż wierni), okaze się, że plujesz nieświadomie na tych, których dupę chciałbyś całować.

No ale to typowe - infiltracja.

Snake - zadziwiłeś mnie na plus. Czytam to forum już jakiś czas, spodziewałam się wysypu komunistycznego rynsztoka, miłe zaskoczenie smile

99

https://www.youtube.com/watch?v=dA8M6D_j7Eo
szalom! hehe

100 Ostatnio edytowany przez lubiecie74 (2017-03-04 04:54:42)

.

101 Ostatnio edytowany przez _v_ (2017-03-04 07:29:49)

zamiast klepać zdrowaski pod teatrem, te stare baby i chlopy powinny sie pomodlic za ofiary pedofilii koscielnej. wczoraj kosciol oglosil taki dzien. ciekawe ilu sie modlilo.

swoja droga, to pokazuje tez hipokryzje kosciola, bo modla sie za ofiary, jakby te ofiary byly zagrozone piekłem. paradne smile

dziwe, ze pedofilia, gwałcenie i zabijanie dzieci, ukrywanie zbrodni was nie rusza, a rusza was glupia sztuka. to trzeba miec iscie katolickie sumienie i katolicka empatię. a dobrotliwy Franciszek właśnie złagodzil kary dla pedofilii.

102

A skad wiadomo, ilu sie nie pomodlilo? Dlaczego sadzisz, ze katolikow nie rusza sparawa pedofilii? Kazdy jeden, ktorego o to zapytam, mowi, ze to niegodziwe, straszne, karygodne. A nie maja na tyle kompetencji, by wsadzic winowajce za kraty. Tak samo jak i niewierzacy. Przeciez Wasza ''obrona'' ofiar rowniez konczy sie na zwyklej gadce. Bo co zrobili niewierzacy, czego nie zrobili katolicy w tej sprawie? Katolicy tak samo mowia, ze to jest problem w kosciele. A tym starym ''babom'' i ''chlopom'' to bym dala spokoj. Co taka babinka moze? Co zlego jest w tym, ze sie modli? Najpierw piszesz: '' te stare baby i chlopy powinny sie pomodlic za ofiary pedofilii koscielnej. wczoraj kosciol oglosil taki dzien. ciekawe ilu sie modlilo''.  A za chwile: ''swoja droga, to pokazuje tez hipokryzje kosciola, bo modla sie za ofiary, jakby te ofiary byly zagrozone piekłem''. To maja sie modlic, czy sie nie modlic, bo co by te biedne babcie nie zrobily, to i tak dla Ciebie bedzie zle. Kto chce zbic psa, to i kija znajdzie. Wybacz, ale to z Twej strony straszna hipokryzja. Zreszta, co Ciebie, ateistke, jak sie domyslam, interesuje, w jakim celu modla sie chrzescijanie? Jestes pewna na 100%, ze Twoje wypowiedzi nie sa pelne hipokryzji? Tak poza tym pewnie nie ogarniasz tego, jako osoba niewierzaca, wiec Ci wyjasnie- mozna sie modlic w roznych intencjach, nie tylko o to, by panu X czy pani Z uratowac dusze. Modlic sie mozesz o zdrowie dla kogos, rowniez psychiczne (wazne w kontekscie pedofilii), mozesz sie modlic o to, by ofiara, na ile sie da, zapomniala te horror i jej zycie bylo w miare normalne... Naprawde to jest takie trudne do zrozumienia? Chcesz, masz prawo nie wierzyc w sile modlitwy i sama modlitwe, pewnie. Ale dlaczego kpisz z ludzi, ktorzy w nia wierza i byc moze czerpia sile ze swej wiary? Dlaczego nie powiesz muzulmaninowi, ze jego Boga nie ma? Kazdy chojrak, bo stanie przed ta babinka z rozancem w reku i bedzie sie pienil, bo ona glupia, ciemnota, i nagada jej, ze wierzy w gusla. Juz nieraz pisalam na tym forum, ze szanuje zdanie ateistow w kwestii podejscia do Boga i wiary, ale nigdy nie dawalam przyzwolenia na obrazanie czyichs uczuc religijnych.

103

ano stąd, że jakoś nie widziałam spontanicznych zgrupowań katolików na ulicach jak ujawniano kolejne pedofilskie skandale. babcie w moherach i patridioci-katolicy jskos sie nie mobilizowali do protestow.

a pod teatrem, z powodu sztuki, potrafili się zorganizować. jesli to nie jest hipokryzja, to nie wiem co.

po drugie nie jestem ateistką i malo mnie obchodzi, który bog istnieje, a który nie. i tak zadnego nie zamierzam czcić, nawet gdyby przede mna staneli w rzedzie i przescigali sie w udowadnianiu swojego istnienia.
po drugie i pół: jest takie powiedzenie: katolik nie wierzy w 499 bogów, ateista nie wierzy w jeszcze jednego wiecej. co tez obnaza hipokryzje. nie mowiac juz o tym, ze nawet sam żydowski bóg w przykazaniach powiedział: nie bedziesz mial bogów cudzych przede mną. a to znaczy,ze inni bogowie istnieją i istnieli i nikt nie robil z tego problemu. po prostu bog zydowski chcial,zeby jak najwięcej ludzi czcilo jego. pojedynkowal sie nawet z bogami egipskimi (Mojżesz i kaplan egipski).

po trzecie: uwielbiam argument o muzulmanach smile i mówię: jak zaczna sie panoszyc w moim kraju, ustawiac moje zycie i prawo pod ich zasady, których ja nie podzielam, a jednocześnie beda takimi hipokrytami jak katolicy, to tez ich bede punktowac.

po czwarte: spektakl obraza uczucia religijne, a ksiądz-pedofil nie. gdyby obrazal, to powinny byc pozwy do sądu za to, tak jak były na nergala czy dode. a nie ma. chyba ze ktos mi poda przykłady.

104

_v_ napisał/a:

i mówię: jak zaczna sie panoszyc w moim kraju, ustawiac moje zycie i prawo pod ich zasady, których ja nie podzielam, a jednocześnie beda takimi hipokrytami jak katolicy, to tez ich bede punktowac.

Biorąc pod uwagę statystyki, to wciąż jest bardziej ich kraj niż twój ha, ha. Może pora się dostosować? Wiesz, nawrócona owieczka więcej warta...

105 Ostatnio edytowany przez _v_ (2017-03-04 11:01:15)

wybacz, ale nie czuję więzi z hipokrytami i obrońcami pedofili w sukienkach smile

wolę jednak równać w górę niż w dół.

edit: i widać kto tu jest owieczka, a kto... baranem big_smile

106

_v_ napisał/a:

ano stąd, że jakoś nie widziałam spontanicznych zgrupowań katolików na ulicach jak ujawniano kolejne pedofilskie skandale. babcie w moherach i patridioci-katolicy jskos sie nie mobilizowali do protestow.

a pod teatrem, z powodu sztuki, potrafili się zorganizować. jesli to nie jest hipokryzja, to nie wiem co.

po drugie nie jestem ateistką i malo mnie obchodzi, który bog istnieje, a który nie. i tak zadnego nie zamierzam czcić, nawet gdyby przede mna staneli w rzedzie i przescigali sie w udowadnianiu swojego istnienia.
po drugie i pół: jest takie powiedzenie: katolik nie wierzy w 499 bogów, ateista nie wierzy w jeszcze jednego wiecej. co tez obnaza hipokryzje. nie mowiac juz o tym, ze nawet sam żydowski bóg w przykazaniach powiedział: nie bedziesz mial bogów cudzych przede mną. a to znaczy,ze inni bogowie istnieją i istnieli i nikt nie robil z tego problemu. po prostu bog zydowski chcial,zeby jak najwięcej ludzi czcilo jego. pojedynkowal sie nawet z bogami egipskimi (Mojżesz i kaplan egipski).

po trzecie: uwielbiam argument o muzulmanach smile i mówię: jak zaczna sie panoszyc w moim kraju, ustawiac moje zycie i prawo pod ich zasady, których ja nie podzielam, a jednocześnie beda takimi hipokrytami jak katolicy, to tez ich bede punktowac.

po czwarte: spektakl obraza uczucia religijne, a ksiądz-pedofil nie. gdyby obrazal, to powinny byc pozwy do sądu za to, tak jak były na nergala czy dode. a nie ma. chyba ze ktos mi poda przykłady.

A to, zeby byc przeciwko pedofilii w kosciele i ja potepiac, to trzeba w ugrupowania sie zbierac, zeby _V_ widziala? Ksiadz pedofil to przestepca i powinien byc tak samo karany jak pedofil-aptekarz, pedofil-policjant, czy pedofil-niewierzacy (tak, bo ksiadz nie rowna sie pedofil, pedofilami sa tez Ci, ktorzy tak chetnie krzycza o hipokryzje w kosciele). To nie ma nic wspolnego z wiara, a po prostu z byciem zlym lub dobrym czlowiekiem. Tak samo jak bycie chrzescijaninem nie gwarantuje tego, ze ktos bedzie dobry. Mozna byc zlym chrzescijaninem i dobrym. Tak samo jak ateista moze byc zly lub dobry. Mamy wolna wole i od nas zalezy, czy z niej skorzystamy. Najpierw twierdzisz, ze nie wierzysz w zadnego boga, potem, by potwierdzic swoja teze podajesz slowa, ktore de facto Bog wypowiedzial: ''nawet sam żydowski bóg w przykazaniach powiedział: nie bedziesz mial bogów cudzych przede mną''. Twierdzisz, ze nie ma zadnych bogow, a za chwile piszesz: '' inni bogowie istnieją i istnieli i nikt nie robil z tego problemu. po prostu bog zydowski chcial,zeby jak najwięcej ludzi czcilo jego. pojedynkowal sie nawet z bogami egipskimi ''. Wybacz, ale baaardzo pokretna logika. A tak z ciekawosci: jesli nie jestes ateistka ani osoba wierzaca, to kim jestes? Agnostyczka raczej nie, bo jestes przekonana o nieistnieniu Boga. Kim wiec jestes?  A argument o muzulmanach to bardzo dobry argument. U nich nie ma niby hipokryzji? No prosze Cie. Znalam osobiscie muzulmanow, ktorzy muzulmanami przestawali byc w momencie wyjazdu do europejskiego kraju. U siebie w domu papierosa nie zapalil, bo religia mu nie pozwala, a w UK kopcil, az milo. I nie, nigdy w zyciu bys sobie nie pozwolila na takie slowa, jakie kierujesz do chrzescijan, w stosunku do muzulmanow. Dobrze wiesz, dlaczego. Mozesz sobie wypisywac na forum o hipokryzji i zaklamaniu chrzescijan, ale nie powiedzialabys tych samych slow do muzulmanina, osobiscie. Bo moglby Cie oskarzyc o islomofobie, w najlepszym wypadku, a konsekwencje sa duzo gorsze niz gdybys obrazila katolikow. Hehe, nie ma pozwow do sadu w przypadku, gdy na jaw wyjdzie, ze ksiadz to pedofil? Jak to nie ma pozwow? Przeciez nikt nie bedzie Tobie specjalnych informacji o tym wysylal.

107

_v_ napisał/a:

wybacz, ale nie czuję więzi z hipokrytami i obrońcami pedofili w sukienkach smile

wolę jednak równać w górę niż w dół.

edit: i widać kto tu jest owieczka, a kto... baranem big_smile

Ale podaj choc jedna osobe tu, na tym forum, ktora broni pedofili. Twoje myslenie jest bardzo generalizujace. Nie lubisz chrzescijan i masz okazje sie po nich przejechac, chocbys miala wszystkich do jednego worka wrzucic. A co tam, przeciez KAZDY ksiadz to pedofil, a KAZDY katolik to hipokryta. Zmartwie Cie, ale jak juz pisalam wczesniej sa pedofile-nauczyciele, pedofile-strazacy, pedofile-bezrobotni... W kazdej grupie spolecznej moze sie taki zwyrodnialec trafic. I trafia sie. Jest taki fajny program ''Lowca pedofili'', facet podszywa sie pod dzieci i umawia z mezczyznami, ktorz maja ochote na seks z dzieciakami. Wielu udalo mu sie wsadzic za kratki. I nie- wiekszosc to nie byli ksieza.

108

nigdzie nie pisalam, ze boga nie ma smile czy ze bogow nie ma smile nie wiem skad Ty to wyczytalas???

pisze i zawsze powtarzam to samo: jest mi dokładnie OBOJĘTNE czy jakikolwiek bog istnieje czy nie. nie twierdze ani jednego,ani drugiego,bo skad mam wiedziec?  a jeśli istnieja, to i tak mam to gdzies i zadnego czcic nie zamierzam (no może poza Latającym Potworem Spaghetti). gdzie więc stwierdziłam, ze boga nie ma?

no tak, powinni odpowiadac za przestepstwo. dlatego właśnie kazdy kolejny papiez utrzymuje nakaz zachowywania wiedzy o tym przestępstwie dla siebie smile czyli jestes ksiedzem, wiesz  o przypadku pedofilii - masz zakaz zglaszania tego na policje. nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak tacy ksieza moga funkcjonowac. przeciez sumienie im nie powinno dawac spac. wystarczy sobie obejrzec film "spotlight" zeby zobaczyć jaka moze byc skala ukrywanych gwałtów.
dzisiejszy polski katolicyzm ma tyle wspolnego z bogiem i nauczaniem Jezusa, co koń z koniakiem albo rum z rumakiem.
pokusze sie tez o teorie, ze gdyby dzisish ten sam Jesus sie pojawil na świecie to znow zostalby ukrzyzowany, tylko tym razem przez tych najgorliwszych katolikow smile

109

No wiec jestes agnostyczka. Ale nie wiem, dlaczego tak generalizujesz? Chrzescijanie nie sa wiekszymi hipokrytami niz jakakolwiek inna grupa spoleczna, czy religia.

110

w chwili obecnej mało mnie obchodza hipokryci-buddysci, hipokryci-shintoisci, czy hipokryci-rodzimowiercy. bardziej za to hipokryci-katolicy, bo wg swoich durnych wierzen probuja ustalac prawo w moim kraju.

111

W ich kraju lol

112

_v_ napisał/a:

w chwili obecnej mało mnie obchodza hipokryci-buddysci, hipokryci-shintoisci, czy hipokryci-rodzimowiercy. bardziej za to hipokryci-katolicy, bo wg swoich durnych wierzen probuja ustalac prawo w moim kraju.

No widzisz, kolejny raz obrazasz. Obrazasz moja wiare nazywajac ja bzdurna. Jakby inaczej tego sie napisac nie dalo, prawda? Ja nie rozumiem, jakie prawo probuja ustalic katolicy w TWOIM kraju? Czyli skoro w Polsce jest jakies, strzelam, 80% katolikow to nie jest ich kraj, tylko Twoj? No ale dobrze- prawo wiekszosci, mowi Ci to cos? Mniejszosc nigdy nie bedzie miala takich samych praw, jak wiekszosc, bo nie bedzie wtedy mniejszoscia. Tylko na zachodzie Europy jest tak, ze mniejszosc ma wieksze prawa od wiekszosci. Tylko co w takim razie prawem demokracji? Czy wiekszosc jest tylko po to, by nadawac wiecej praw mniejszosci? No ale nie o tym. Jakie to prawo znowu, ktore Ci bardzo przeszkadza, jak sie domyslam, utworzyli katolicy?

113

no sorry, ale dla mnie klekanie przed narzędziem tortur i śmierci jest durnota - nic na to nie poradze smile

114

A potrafisz pojac swoim oswieconym umyslem, ze nie dla wszystkich jest to durnota? Czy tylko Twoja tolerancja konczy sie, gdy chodzi o Twoje poglady? Widzisz, jako osoba wierzaca potrafie zrozumiec, ze ktos nie wierzy. Naprawde potrafie i nie namawiam do zmiany swiatopogladu. Pytanie, czy Ty potrafisz zrozumiec ludzi wierzacych i nie kpic z nich i ich wiary? Jesli nie potrafisz, to nie irytuj sie, ze ktos nie chce zrozumiec Ciebie. Jeszcze raz napisze: ja daje Ci prawo do niewierzenia i do wlasnych mysli, ale czy Ty mi dasz prawo do mojej religi bez obawy, ze zostane przez Ciebie wysmiana i nazwana ciemnota?

115

Ewiko, nie dawaj się prowokować. Jak ktoś ma puste i przekichane życie, to będzie się rzucał jak g w przerębli choćby po to żeby wciągnąć w nią innych.

116

E tam, ja sie wcale nie daje prowokowac. Ot, zwykla dyskusja. Najbardziej jednak fascnuje mnie, gdy ktos wyzywa od hipokrytow, swojej hipokryzji nie widzac nawet odrobine. Bo czym sie rozni katolik-hipokryta od ateisty? I co do tego ma w ogole fakt, czy wierzy czy nie? Jeszcze tylko takie male pytanie: kim jest, wedluG Ciebie v, osoba, ktora nie chodzi do kosciola, nie przestrzega zasad wiary, nie modli sie, ale za to w swieta zasiada do wieczerzy, dzieli sie oplatkiem, spiewa koledy, w ktorych wyznaje wiare w Jezusa (jednoczesnie twierdzac w powszednie dni, ze jest bardziej niewierzacym niz wierzacym)? Czy jest to bardziej katolik-hipokryta czy niewierzacy-hipokryta? I czy w takim wypdaku znowu winne jest chrzescijanstwo, religia? Czy jednak okazuje sie, ze Ci wszyscy obsmiani i wytykani palcami ostatnimi czasy przez ludzi niewierzacych, katolicy-hipokryci, to tak naprawde niewierzacy-hipokryci? Z katolikami nie majacy nic wspolnego? A skoro tak, to dlaczego o cale zlo i hipokryzje oskarza sie katolikow?

117

Ty masz prawo do wierzenia, a ja do wysmiewania smile

118

Nie, ja mam prawo do wierzenia, a Ty do niewierzenia. Wysmiewac to by Ci przystawalo, gdybys miala 15 lat. Ale jestes chyba duza dziewczynka, prawda? Ale skoro twierdzisz, ze masz prawo wysmiewac moja wiare, to napisze kolejny raz: sprobuj wysmiac muzulmanow. Dlaczego tego nie zrobisz? Przeciez oni rowniez wierza w Boga. Ha! Nawet czcza Mahometa, ktory uprawial seks z dziecmi, a wiec byl pedofilem. Idz i wysmiej ich. Przeciez masz prawo.

119 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-03-04 15:44:12)

[Post poniżej poziomu forum]

120

Ewika99 napisał/a:

Nie, ja mam prawo do wierzenia, a Ty do niewierzenia. Wysmiewac to by Ci przystawalo, gdybys miala 15 lat. Ale jestes chyba duza dziewczynka, prawda? Ale skoro twierdzisz, ze masz prawo wysmiewac moja wiare, to napisze kolejny raz: sprobuj wysmiac muzulmanow. Dlaczego tego nie zrobisz? Przeciez oni rowniez wierza w Boga. Ha! Nawet czcza Mahometa, ktory uprawial seks z dziecmi, a wiec byl pedofilem. Idz i wysmiej ich. Przeciez masz prawo.

Ewika,głupotę się wyśmiewa - no co ja Ci poradzę, ze to najlepsza "broń" smile

121

_v_ napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Ewika,głupotę się wyśmiewa - no co ja Ci poradzę, ze to najlepsza "broń" smile

Coz, niektorzy wysmiewaja, inni podchodza z szacunkiem dla innego swiatopogladu. Tylko zeby Ci, co wysmiewaja nie domagali sie szacunku dla wlasnych pogladow.

122

Pedofilia to straszne przestępstwo i powinno być karane niezależnie kto się jego dopuścił. Nie ma miejsca na przyzwolenie na takie rzeczy. O ile mogę zrozumieć ukrywanie faktu ale jednoczesne egzekwowanie prawa przez kościół, bo wiadomo że się iluś takich zwyrodnialców trafi a obsmarowują całą społeczność, a zły tylko się cieszy że powoli niszczy wiare. Bo najlepiej posłać słabą osobe do środka i rozwalić jak koń trojański od wewnątrz niż atakować mury. Dlatego też tylu masonów w kościele rzymskokatolickim mamy. Ale katolicyzm i nie tylko on to przedewszystkim społeczność wierzących i słowo Boże. Nie księża czy papież.

Ewika99 naprawde chce ci się polemizować z taką osobą ? Szkoda nerwów, niech wyśmiewa. Wszystko jest do czasu.

123

Revenn, akurat nie mam dzis nic innego do roboty wink

124

Ewika99 napisał/a:

Revenn, akurat nie mam dzis nic innego do roboty wink

Przyjęło się że chrześcijanina można wyśmiewać bo jego wiara nie pozwala mu się obronić (co jest nieprawdą) a jak ktoś nie wytrzyma i się zniży do poziomu takiej osoby to zaraz ooo co za hipokryta nie nadstawia drugiego policzka. Nie chce żeby muzułmanie zalali Europe ale jeżeli udało im by się to chciałbym zobaczyć twarze tych wszystkich feministek, lewaków i osób pokroju tej na górze tematu. O ile bym zobaczył bo na łbie pewnie musiały by mieć worki.

125 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-03-04 16:42:43)

Zgodze sie. Polska od wiekow jest chrzescijanskim krajem (byly okresy, gdzie byla jednym z najbardziej tolerancyjnych panstw w Europie, jesli chodzi o wyznanie). Nadal jest tolerancyjna, bo zyja tu ludzie roznych wyznan. I nie rozumiem tej masowej nagonki na chrzescijanstwo w Polsce. Nagle wszystkim zaczelo to przeszkadzac. Coz, jesli komus bardziej podoba sie w ateistycznej Europie, to jego sprawa, ale zwroccie uwage, ze to ''odchrystianizowanie'' Europy powoli zamienia sie w jej islamizacje. Nie chcecie chrzescijanskiej Europy, to bedziecie mieli islamska. To nie dzieje sie bez powodu. Ktos sobie szykuje grunt- musi wyrwac stare korzenie, by zasadzic nowe ''owoce''.

126

Ewika99 napisał/a:

Zgodze sie. Polska od wiekow jest chrzescijanskim krajem (byly okresy, gdzie byla jednym z najbardziej tolerancyjnych panstw w Europie, jesli chodzi o wyznanie). Nadal jest tolerancyjna, bo zyja tu ludzie roznych wyznan. I nie rozumiem tej masowej nagonki na chrzescijanstwo w Polsce. Nagle wszystkim zaczelo to przeszkadzac. Coz, jesli komus bardziej podoba sie w ateistycznej Europie, to jego sprawa, ale zwroccie uwage, ze to ''odchrystianizowanie'' Europy powoli zamienia sie w jej islamizacje. Nie chcecie chrzescijanskiej Europy, to bedziecie mieli islamska. To nie dzieje sie bez powodu. Ktos sobie szykuje grunt- musi wyrwac stare korzenie, by zasadzic nowe ''owoce''.

Ja myśle że pewne osoby chcą na siłę doprowadzić do wojny między chrześcijanami i muzułmanami a niedobitki wykończyć. Prawdopodobnie szare eminencje wybudowały już podziemne miasta na wypadek wojny czy paruzji. Dla nich całe lewactwo, feministki i ateiści którzy walczą z kościołem jest na ręke, takie mięso armatnie które wykorzystają i porzucą. Takie przedstawienia to badanie gruntu na ile mogą sobie jeszcze w naszym kraju pozwolić.

Bawi mnie też pisanie że dzieci są poddawane indoktrynacji ale jakoś pełno jest dzisiaj nieletnich "ateistów", rodzice coraz częściej kładą lage na sprawy wiary, wzrasta liczba samobójstw, narkomani i prostytucji wśród młodych ludzi. A czy indoktrynacją nie jest pranie mózgów dziecią teoriami które nie są w 100 % udowodnione i wyśmiewanie tych którzy mają inny poglad na pewne rzeczy?

127

inny poglą serio "ziemia jest plaska" niektorych katolików to jest inny poglad?

ale tak, wiem, zydzi to robią, oszukuja nas, chca nas wykończyć i przejac wszystko big_smile

128

To to forum ma jakis poziom? ahahahahaha

129 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-03-04 21:30:12)

[post wulgarny, agresywny, poniżej poziomu forum - usunięte przez moderację]

130 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-03-04 21:30:24)

[post wulgarny, agresywny, poniżej poziomu forum - usunięte przez moderację]

Posty [ 66 do 130 z 405 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » obraza uczuć religijnych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024