czy facetom przeszkadza jesli dziewczyna jest otyla? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » czy facetom przeszkadza jesli dziewczyna jest otyla?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 113 z 113 ]

66

Odp: czy facetom przeszkadza jesli dziewczyna jest otyla?

Oo, i widzisz karlayn. Ty juz nie musisz sie meczyc z bucem i mozesz czekac na kochajacego faceta, ktory sie bedzie cieszyl, ze ma taka ''modeleczke'' wink

Mareczek napisał/a:

Chociaż mam swój typ, mianowicie bardzo podobają mi się kobiety z lekką nadwagą, które właśnie często ten lekki nadmiar tłuszczyku tu i ówdzie uznają za niedoskonałości swojego ciała, a który w moich oczach właśnie potrafi dodawać atrakcyjności uwydatniając pewne kształty.

O, a to ciekawe wink Tyle ze pewnie przez 'nadmiar tluszczyku' rozumiesz kobiety w stylu M Belucci big_smile A ona na wielu zdjeciach wyglada po prostu szczuplo.

Zobacz podobne tematy :

67

Paulino, heh tak ale wiesz, serce swoje rozum swoje:) Mam nadzieję, że szybko się uporam z uczuciami i będę się cieszyć ze swojego wyboru.
Zwłaszcza, że ,Scarlet, nie siedziałam przed tv i zajadalam sie chipsami, ale chciałam tez cos dla siebie zrobić choćby biegac. Nawet mu proponowałam żebysmy razem biegali. Na to on: no to biegaj. Ale on nie zamierzał tylko głupkowato się naśmiewał ze mnie. Bezczelne. Bo sam nie jest chudy!!

I pojawił się taki jeden co to widać, że mu się podobam:) I co, chyba bym mu się nie podobała, gdyby uważał że jestem gruba??:)

Scarlet, to bardzo przykre:(( Nie wiem nawet co powiedzieć.

68

obejrzyjcie sobie tego demotywatora

http://demotywatory.pl/2104030/Slub

ja uwazam ze laska jest urocza i na pierwszej i na drugiej fotce.
bez sciemy- mam figure jak ona na fotce u dolu. i w sumie jestem porownywalnie ladna z urody tongue

co sadzicie? czy taka kobieta powinna miec kompleksy?
dla mnie jest przepiekna

69 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-09-22 11:00:03)

Laska jest super:)) opalona, zadbana, ładna..!!

Mam znajomą, która ma podobny typ urody, i też ma mniej więcej taką wagę. Mój były już;) powiedział o niej, no że z twarzy ładna, ale to że jest gruba ją dyskwalifikuje.... ;|

Ehh nie mogę uwierzyć, jak mogłam być przez tyle czasu z takim człowiekiem...

70

mnie kurcze strasznie odpycha od takich mezczyzn. nie chodzi o to, ze ja jestem gruba i zal mi ze taki by mnie nie chcial... tylko przeraza mnie plytkosc i malostkowosc takich ludzi.
bo np mialabym wypadek, skonczylabym na wozku inwalidzkim, to partner by mnie zostawil bo by patrzec na kaleke nie mogl? ja sobie tego nie wyobrazam... milosc tak nie wyglada.

71 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-09-22 11:34:33)

No rozumiem...
Też mnie odpychaja tacy ludzie. To jest żałosne dla mnie, bo żyją w tym swoim pustym świecie i ciekawe czy tak naprawdę potrafią być szczęsliwi...

Szkoda że od początku nie wiedziałam jaki jest naprawdę...:/

A ta moja znajoma ma faceta i dziecko i jest szczęśliwa. A on uwielbia takie kobiety. Hmm tak się zastanawiam. Bo jego mama też jest dośc duża, a mama mojego byłego jest chuda jak patyk. Gdzieś kiedyś słyszałam, że faceci podświadomie szukaja kobiet takich jak ich matki... ;| Tzn może nie dosłownie, ale maja jakiś tam typ w głowie, bo przez całe życie mieli puszysta mamę,więc w pewnym sensie im to nie przeszkadza, a nawet lubią jak kobiety mają więcej ciałka tu i ówdzie;) Jeśli to prawda to nie dziwię się,że mój tak ubolewał nad moja wagą. .. hyhy:)

72

karlayn to nie regula smile
matka mojego narzeczonego to cale zycie na diecie, ma 50 lat, a chodzi na fitness 4 razy w tygodniu, nie je chleba w zadnej postaci, tylko robi sobie do jedzenia wiecznie jakies gów*a...
a moj narzeczony co? mial w zyciu trzy partnerki, kazda byla puszysta. i to serio puszysta- ponizej 100 kg to zadna nie miala.
i naprawde go takie kreca.

a z kolei- moja mama jest puszysta, zawsze byla. a moj brat wzial sobie za zone mega koscista laske, ktora na drugie imie moglaby miec z powodzeniem Anoreksja...

73

Hehe no nie mówię, że to reguła, tak się tylko zastanawiałam:) Bo czasami się sprawdza

74

Scarlet, nie zauwazylam twojego postu wink Chyba napisalysmy w tym samym czasie.

ScarletO'Hara napisał/a:

paulina najmniejszy moj rozmiar to byl 44, a jeansow 31 (one maja jakas inna troche rozmiarówke). Zawsze mialam- i nadal mam- wciecia tu i ówdzie smile ciezko mi powiedziec, czy mialam sadełko wtedy, czy nie, ale powiem tyle, ze zarowno wtedy jak i teraz te kilogramy mi sie dosc proporcjonalnie rozchodzily.
ja sie uwazam za laske nawet teraz smile
wiadomo, czlowiek ma ten swoj rozmiar obecnie 52 (doł) i 48 (gora)  i nie probuje oszukiwac samej siebie co by sie wciskac w mniejsze rzeczy. Musze sie czuc wygodnie. Nie cierpie jak mnie cos spina.
na szczescie mozna dostac bez problemu modne rzeczy w takich rozmiarach, chocby na allegro (kroluja tam rzeczy sprowadzane z anglii)

No to ja teraz mam 38/40 bluzek i 40/42 spodni (wlasnie jeansy 31 sa dobre, ponizej nie bardzo,z kolei 32 troche za luzne). Ciasny 44/46 to byl moj max tongue  I wtedy sadzilam, ze dla chlopakow powinnam byc niewidzialna. Jak teraz sobie przypomne to gdy zdarzylo mi sie zrobic lekki makijaz to jeden mnie jakby podrywal,ale to tam...
Serio nie wiem, jak ty to robisz z tym powodzeniem, bo ja z twarzy tez brzydka nie jestem smile Chociaz wyjatkowo ladna tez nie. Moze szkopul w tym, ze nie umiem o siebie zadbac (ani makijaz,ani ciuchy) no i trudno mi uwierzyc w atrakcyjnosc. Ech. Zazdroszcze ci pewnosci siebie wink

75

Do fantastycznej:

Ja nie rozumiem, dlaczego jest to dla Ciebie taki problem,
chyba powinnaś żyć też trochę dla siebie a nie tylko patrzeć na zdanie swojego męża na Twój temat. Powinnaś odpowiedzieć sobie na pytanie, czy Tobie jest dobrze z taką wagą jaką masz, a nie wpędzać się w depresję myśleniem o tym co mąż myśli lub nie na Twój temat. Poza tym sama napisałaś, że nie chciał na ten temat rozmawiać, więc może zacznij żyć pełnią życia, a wtedy będzie lepiej Tobie z samą sobą i mężowi z Tobą wink Pamiętaj, że myślenie o złych rzeczach po prostu je ściąga...

76

paulina, to nie jest takie wiesz- fajne zycie rozami uslane. bo nieraz ide ulica to slysze jak jakies gowniarze sie smieja, odchodza ironiczne hasla typu "ale bym ja ruchal" albo "kochanie jaka ty piekna jestes", tudziez bardziej wymowne "ale spasiona", "ale gruba berta"

mialam taka sytuacje nie tak dawno, ze stalam w krakowie na przystanku mpk i jadlam obwarzanka, bylam padnieta po calym dniu bieganiny i zalatwiania spraw. a tu do mnie podchodzi jakas babka i mi mowi "no taka gruba i jeszcze je..." z taka nagana w glosie.

byla tez sytuacja, ze stoje w c&a w galerii krakowskiej w kasie, a za mna jakies dwie dziewczyny sie ze mnie nasmiewaja, ze o boze jaka gruba etc...

inna sytuacja- weszlam sobie do sklepu pimkie, bo szukalam jakiejs fajnej bluzeczki siostrze na urodziny. podeszla do mnie ekspedientka z haslem- przepraszam bardzo ale nic tu na pania nie mamy.

no i w sumie nie ma tak, ze czasem nie lapie doła. ale to dlatego, ze ludzie sa tacy a nie inni.
ja znam swoja wartosc i staram sie to sobie obijac o obydwa posladki, co o mnie mysla inni, liczy sie dla mnie narzeczony i syn.
no i ogolnie to czesto tez bywa tak, ze mezczyzni sie na ulicy za mna ogladaja.
kiedys mialam sytuacje, ze czekajac na tramwaj podszedl do mnie facet- calkiem przystojny  i powiedzial, ze jestem taka piekna ze on by chcial ze mna wypic kawe zeby choc sie na mnie napatrzec... jak sie pozniej okazalo, to nie byl zaden zboczeniec ani psychol, tylko szanowany krakowski prawnik. kilka razy sie spotkalismy smile ale to bylo niedlugo przed spotkaniem narzeczonego oczywiscie smile

tak wiec blaski i cienie.
ale ludzie sa tacy, ze ze wszystkiego beda sie smiac, u siebie nie popatrza a szydza z drugiego. na kazdego cos sie znajdzie- brzydka twarz, tradzik, duzy nos, waskie usta, male piersi, krzywe nogi... nie trzeba daleko szukac. ale najwazniejsze to miec poczucie wlasnej wartosci i sie nie dac takim pastuchom. inteligentny czlowiek- nawet jak cos mu sie nie podoba w drugiej osobie- to tego nie wysmieje

77

karlayn3 napisał/a:

A ja mam takie pytanie. Ok, rozumiem, że może niektórzy, bądź może nawet i większość nie zwracają uwagi na puszyste dziewczyny, ale gdy poznacie szczupłą dziewczynę, zakochacie się w niej, a ona z czasem przytyje to już jej nie będziecie kochaĆ?? czy to jest powód do złego traktowania kobiety??

Zakładam, że nawiązujesz do własnego przypadku ze swoim już byłym chłopakiem tymi pytaniami.

W moim przypadku na pewno nie było by tak, że przestałbym kochać. Prawdziwie kocha się nie tylko za coś, ale i też pomimo czegoś. Przytyć parę kilo każdemu może się zdarzyć, ale kilkadziesiąt to już trzeba się trochę postarać. Raczej miałbym wątpliwości co do uczuć ze strony lubej, czy już jej na mnie nie zależy, skoro sukcesywnie zamienia się w osobę dla mnie nieatrakcyjną.
Jednak jak ktoś ma fioła na punkcie wagi jak Twój były chłopak no to jest już jego problem, z którym powinniście jeszcze będąc razem się zmierzyć wspólnie (na tym chyba polega partnerstwo w związku). Sam przytył, a czepiał się Twojej wagi i do tego dobrej wagi, napisałaś "mam 172 wzrostu i ważę ok60 kg" przy tym wzroście, odnosząc się do BMI prawidłowy przedział wagowy (prawidłowa waga) to 58kg - 74kg, zresztą sprawdź sobie sama jak mi nie wierzysz: http://bmi.pasiasty.pl/ (takich kalkulatorów w necie jest więcej, wystarczy wpisać w google "kalkulator BMI" (wszystkie jednak opierają się na tym samym wzorze matematycznym). Jak widzisz bliżej Ci niedowagi niż nadwagi.
Do BMI jednak nie można podchodzić w sposób bezwzględny, bo np. są ludzie o grubszym i cieńszym kośćcu albo kulturyści o zwiększonej masie mięśniowej, wtedy to ona będzie powodem nadwagi, a nie tłuszcz, także pewne czynniki należy brać pod uwagę.

A co do powodów złego traktowania kobiety, heh, to w ogóle ciężko mi jakieś znaleźć smile Może gdybym sam był źle traktowany to wtedy, chociaż znając siebie, prędzej zacząłbym domyślać się i pytać, dochodzić powodów takiego traktowania smile Zresztą ja jestem spokojnym i cierpliwym człowiekiem, bo wiem, że gniew i krzyk najczęściej jest powodem nie(z)rozumienia czegoś.
Dziewczyny, a może Wy znacie jakieś usprawiedliwione powody złego traktowania Was przez mężczyznę? smile (sado-maso od razu wykluczam wink )

78

Nie no, nie sadzilam, ze jednak tez masz ciezko. Kurcze, to tym bardziej - skad ty masz ta sile?
Ja to chyba rzeczywiscie niezauwazalna na ulicy jestem, bo ani sie nie spotkalam z jakimis docinkami, ani z podrywaniem. Ewentualnie jacys chlopcy mi powiedzieli,ze mi zycza milego dnia ;P

A czy zawsze bylas pewna siebie? No, Scarlet, naprawde rowna z ciebie babka, ze tak nie dajesz sobie wejsc na glowe i doceniasz to co masz. Tak trzymaj wink Ja tez daze do takiej postawy,ale jeszcze wiele wody w Wisle uplynie, nim mi sie to w pelni uda. Moze masz jakies rady, ktore w tym pomoga tongue

79

fantastyczna napisał/a:

Mam 130 kg wagi.nie umiem siebie zaakceptowac.Boje sie ze moj maz mnie opusci z powodu tych kilogramow bo gdy mnie poznal wazylam70 kg.Ciaza,leki i deoresja zrobily swoje.Co o tym myslicie?

Dla siebie i dla zdrowia powinnaś schudnąć. I nie przejmuj sie facetem. Wolisz być z kimś kto jest Twoim prawdziwym partnerem, czy z kimś kto go udaje? Jeśli ma udawać to niech sobie idzie ...

80

ważyłam kiedyś hm... 120 kg. Pfff... okropieństwo!!! Ile dni i nocy przepłakanych to nikt nie jest w stanie powiedzieć. Ile sytuacji nieprzyjemnych spotkało mnie na ulicy/ w szkole to już nawet wszystkich nie zapamietalam. Mam paniczny lęk przed jedzeniem przy ludziach ( na ulicy bym nic nie mogła zjeść) mimo ze schudłam 40kg i utrzymuje swoją wagę.
Pewnego pięknego dnia wyszłam na spacer, jak tu mały chłopczyk z tatą na spacerze dosyć głośno powiedział do tatusia: Zobaaacz jaka gruba!
No tak, robi wrażenie. Na mnie też zrobiło i zmotywowało mnie do pójścia do dietetyczki. Oczywiscie byłam taaaaak bardzo sceptycznie nastawiona, że byłam przekonana, ze na jednej wizycie się zakonczy i będą takie same wnioski: nie jedz i cały czas ćwicz. A tu bah. Okazało się, że jeść można i to nawet bardzo smacznie i ruszać też nie trzeba się tak dużo smile
Baaardzo przyjemny okres, kiedy byłam na diecie.
No i co, schudłam, więc i nareszcie mogłam znaleźć ubrania w sklepie smile
Zaczęłam się ubierać już nie jak stara babcia/na sportowo, ale w bardziej kobiece ubrania. Oczywiście moje ciało pokryte jest bliznami, zwanymi również rozstępami. Niby jest okej, ale jest to dla mnie wieeelki kompleks. Ubrania kupuję w jasnych kolorach. Pokazuję co mogę, co mam całkiem ładne. I tak ta transformacja trwała ze 2 lata. Teraz jestem osobą pewną siebie, maluję się, mam swój styl, jestem miła i energiczna!
Kiedyś też tak marudziłam, płakałam w poduszkę i chyba każdy z poważnymi kompleksami musi to przeżyć, przepłakać, aż w końcu znajdzie się ta energia, motywacja, żeby to przezwyciężyc. I KAŻDY FACET to zauważy smile
Jak najbardziej służę pomocą i TRZYMAM KCIUKI!!!

81

Ja od jakiegos czasu zaczełam miec mega kompleksy. Kiedys miałam nadwage wazyłam 69 kg przy wzroscie 166 kg miałam krzywe zęby zniszczone włosy zaniedbana cere ale jakos mi to wszystko tak strasznie nie przeszkadzało. Dobrze czułam sie sama ze soba i nawet czułam sie atrakcyjna. Po pewnym czasie udało mi sie zrzucic 9 kg zmieniłam tez fryzure zadbałam o włosy cere i zęby. Jednak  przestałam siebie akceptowac. Zaczełam bardziej widziec swoje wady. Najwiekszy problem mam jednak z włosami chce zapuscic naturalne bo mam juz dosc farbowania ale boje sie ze zle bede wygladac z odrostami. Juz tyle pieniedzy wydałam na fryzjera, w kazdej fryzurze czy kolorze zle sie czuje. Nie akceptuje siebie, doszło do tego ze nie moge ogladac swoich zdjęc ani filmów z wakacji. Próbowałam wiele razy ale nie umiem siebie zaakceptowac. Kazda dziewczyna czy kobieta wydaje mi sie byc atrakcyjniejsza. Zle sie czuje sama ze soba, izoluje sie od ludzi, juz prawie nigdzie nie wychodze z nikim sie nie spotykam. Najchętniej nie wychodziłabym nigdzie z domu. Z moim facetem dobrze mi się układa ale ja czuje sie coraz gorzej. Straciłam sens życia. Nie wiem co mam zrobic, jak sobie pomóc. Prosze o jakas rade

82

Nie wiem czemu kobiety mają taką naturę, że zawsze muszą szukać dziury w całym jeśli chodzi o wygląd. Ja też kiedyś uważałam się za nieatrakcyjną. Też wydawało mi się, że każda dziewczyna lepiej wygląda niż ja. Mogę powiedzieć, że przeszło mi z wiekiem. Wiem, że to głupio brzmi w ustach 22 latki, ale naprawdę dopiero niedawno zaczęłam siebie akceptować.

Nie wiem jaką dać Ci radę, Stella. To chyba samo musi przyjść. Nie możemy doszukiwać się w sobie samych wad. Nikt nie jest idealny i na pewno inne kobiety, które my uważamy za atrakcyjne, same mają do siebie jakieś "ale". Szkoda życia na zamartwianie się i unikanie ludzi. Każda kobieta może wyglądać dobrze, nieważne czy waży 50kg czy 100kg. Tak mi się wydaje.

Jasne, że duża nadwaga jest niefajna. Nie ukrywajmy, nie zawsze wygląda to estetycznie, ale przede wszystkim nadwaga szkodzi naszemu zdrowiu. Nie mam jednak nic do ludzi grubszych. Nie traktuję ich gorzej, bo to nie moja sprawa. Znam dziewczyny, które są pulchne, ale uwielbiają swoje ciało i nie chcą się odchudzać. Mają powodzenie u facetów i są pełne życia. Także wszystko jest w naszych głowach i od nas zależy jak ludzie będą nas postrzegać.

Zawsze znajdą się tacy, którzy ocenią nas negatywnie, będą niemili, czy wręcz chamscy, ale ich trzeba olewać. Ich zachowanie świadczy o nich a nie o nas. To oni powinni się czuć źle z tym co robią i mówią a nie my. Ludzie, którzy wyśmiewają się z innych sami mają mega kompleksy i w ten sposób chcą się dowartościować.

83

Nie wiem czy nie powtarzam czegoś(kogoś),bo nie czytałam wszystkich wypowiedzi."Fantastyczna",nie powiem "nie przejmuj się,będzie ok." bo wyobrażam sobie jakie to dla Ciebie trudne.Żyjemy w świecie pełnym "plastikowych ideałów",przez co uroda i figura stała się dziś tematem numer 1 wśród wielu.Niestety w dzisiejszych czasach 98% (mniej więcej ;p ) ludzi zwraca uwagę na wygląd.Wszystko zależy od nastawienia i od tego jakim człowiekiem jest Twój mąż i jaki ma system wartości.Jeśli nie jest z Tobą tylko dlatego że w dniu ślubu i przed nim ważyłaś 70 kg (a nie sądzę,żeby tak było),to zrozumie Cię,będzie wspierał i zaakceptuje taką jaka jesteś.Jeśli masz wpływ na swoją wagę,może udaj się do specjalisty,może powinnaś coś zmienić.Ale przede wszystkim dużo rozmawiaj z mężem.Niech wie że Ci ciężko i że go potrzebujesz.Jeśli Cię kocha,zrozumie.Przede wszystkim się nie załamuj,tylko zasięgnij porady specjalisty.powodzenia!i przepraszam jeśli ktoś już o tym pisał.

84

Przez mój wygląd wpadam chyba w jakąś depresje. Nie chodzi co inni powiedzą bo nimi się nie przejmuję ale chce się choć trochę czuć się dobrze sama ze sobą. Zdaje sobie sprawę że większość zdjęć w dzisiejszym świecie jest poprawianych i nie każda kobieta musi być super piękna. Kiedy idę ulicą myślę sobie dlaczego nie mogę wyglądać jak ta czy tamta dziewczyna. Nie chodzi mi o to żeby zwracać uwagę facetów po prostu chcę rano wstać, popatrzeć w lustro i poczuć się dobrze. To już trwa od jakiś 2 lat, nic nie pomaga, nie przechodzi. Wiem że moje nastawienie wpływa na moje relacje z bliskimi i z chłopakiem. On mnie pociesza prawi mi komplementy ale ja nie mogę tego w sobie przezwyciężyć. Myślałam żeby pójść do specjalisty jakiegoś psychologa ale niektórzy mi odradzają, mówią ze ja sama muszę być dla siebie psychologiem i zrozumieć pewne sprawy. Bardzo chciałabym się zmienić, ciągle z tym walczę. Najbardziej nie podoba mi się moja twarz. Od czasu gdy to się zaczęło prawie się nie uśmiecham stałam się cicha nieśmiała przygnębiona. Kiedyś byłam bardzo wesołą optymistycznie nastawioną osobą, chciałabym znów taka być. Co mam zrobić po prostu??Bardzo proszę o pomoc

85

Stella, a co się takiego wydarzyło, że przestałaś się akceptować??

86

karlayn3
Stella, a co się takiego wydarzyło, że przestałaś się akceptować??

Wiesz dokładnie nie było chyba takiego momentu przełomowego, to sie powoli rozwijało.
W sumie zaczęłam się gorzej czuć od momentu kiedy wróciliśmy z wakacji i zobaczyłam siebie na filmie. Podziwiam dziewczyny które np mają nadwagę albo są otyłe jednak potrafią siebie zaakceptować, fajnie ubrać. Ja figury nie mam najgorszej jestem raczej szczupła więc pewnie gdybym sporo przytyła to już kompletnie bym się załamała. Zauważyłam że bycie atrakcyjnym to też pewność siebie i zadowolenie ze swojego wyglądu. Ja staram się nie oceniać ludzi po wyglądzie. Zawsze najważniejsze jest dla mnie wnętrze człowieka.

87

Stella2112 a co Twoim zdaniem jest nie tak w Twojej twarzy (jeśli można wiedzieć)?

88

Moje zdanie na ten temat brzmi tak: kwestia gustu.
Jednym się podoba, albo tolerują, a niektórym się nie podoba i tyle.
Ale to nie znaczy, że mamy popadać w kompleksy, bo ktoś nas skrytykuje, komuś się nie podoba, ktoś uważa, ze moglibyśmy coś z sobą zrobić. Znam tyle osób, które starają się schudnąć i bez efektu. I co? Mają się powiesić przez to? Nie! Starać się schudnąć nadal, zacząć się uśmiechać, nabrać wiary w siebie i pewności i nie poddawać się. Najważniejsze jest to, aby się nie poddawać. I zaakceptować siebie, swoje ciało.

Dlatego jeśli coś wam nie pasuje, to starajcie się to zmienić w miarę możliwości ale dla siebie w szczególności. smile

89

Zgadzam się z Natalią.Każdy ma wady,nie ma ideałów.Nawet te z pozoru idealne kobiety,wcale idealne nie są.Spróbuj popatrzeć na to z innej strony.Podkreślaj swoje zalety (mówiłaś że masz ładną figurę) więc wykorzystaj to!powodzenia!

90

Dziewczyny z okładek (nie wszystkie ale większość) są ładne i wspaniałe z makijażem, czasem dość mocnym, seksownymi ciuchami i odpowiednim światłem podczas zdjęć. Ale jak wstają rano, to są nie do poznania.
Niektóre są wręcz straszne naturalnie, bo mają zniszczoną cerę, włosy. Ale dobry kamuflaż i znów wygląda ślicznie.
Facet jest krótkowzroczny i nie sięga wzrokiem dalej niż poza okładki, reklamy itp. Nie zdaje sobie sprawy z tego, jak taka dziewczyna po paru ładnych latach intensywnego malowania wygląda na prawdę bez makijażu. Całe szczęście mój M. zdaje sobie z tego sprawę. tongue Naturalność i naturalne piękno jest najważniejsze. A kilogramy zawsze możesz zrzucić. smile

91

Stella2112 a co Twoim zdaniem jest nie tak w Twojej twarzy (jeśli można wiedzieć)?

Jestem trochę pulchna na twarzy, żebym nie wiadomo ile się odchudzała to twarz nie będzie szczuplejsza, poza tym mam trochę wysokie czoło i nos jak kartofel.  Oczywiście wszystko jest kwestią gustu, uroda też jednemu się podoba innemu nie. Chodzi o moje samopoczucie o to żeby poczuć sie dobrze we własnej skórze. Może znacie jakiś sposób jak choć trochę podwyższyć swoją samoocenę. Kupowanie ciuchów nie skutkuje, fryzjer itp już niestety też nie.

92

A nowy makijaż? Jak się malujesz? Czego używasz?

93

Na co dzień maluję się raczej delikatnie. Zazwyczaj tusz do rzęs jakis cień podkład i błyszczyk staram się nie przesadzać z makijażem bo uważam ze nietrafnie dobrany makijaż może jeszcze dodatkowo oszpecić kobietę. Czy jeżeli mam taki problem z zaakceptowaniem swojej osoby powinnam udać się do specjalisty, psychologa????Czy to coś pomoże? Próbowałam nowej fryzury makijażu niestety bez efektów, czuję ze mój problem jest poważniejszy i tkwi w psychice.

94

Jeśli sama to czujesz, to zgłoś się do psychologa. Jeśli poprawa wyglądu poprze fryzurę czy makijaż, to nie widzę innej rady.

95

Jesli masz wysokie czoło to zrob sobie grzywkę:] Ja swoje wadyzamieniłam na zalety. Np, mam od urodzenia cienie pod oczami. Zawsze starałam sie je ukryć, żeby nie wyglądać na zmęczoną a co gorzej na cpunkę;/ więc uzywałam masy korektorów. potem zobaczyłam się na zdjeciu i stwierdziłam że wogóle nie mam oczu! tylko jakies  małe kropki. i przestałam uzywac, a teraz uważam że to jest charakterystyczne dla mojej urody i jak ktoś okreslił dodaje mi uroku:] postaraj sie znaleźc w sobie jak najwiecej pozytywnych rzeczy. Zrób liste: nie mam nosa jak kartofel! mam śliczny okrągły nosek który mój misio uwielbia całować! Mam śczupła sylwetke, nie musze sie tyranizować dietami! Do tego wąska talia, skromne nieodstające uszka, smukłe dłonie i tą super barwę warg! Naprawdę postaraj sie dostrzec coś pięknego w każdej części swojego ciała. I nie użalaj sie nad tym na co wpływu nie masz! A staraj sie zmienić to co możesz! A nie nos, twarz itd... Może faktycznie nie ten makijaz? zafunduj sobie wizyte u kosmetyczki niech Cie profesjonalnie pomaluje i pokaże co będzie Tobie pasować.

Jest tez taka rzecz, że na zdjeciach jednak inaczej sie siebie widzi niz inni nas postrzegaja. Może Ci sie jedynie wydawać że źle wyglądasz. Naoglądałaś sie pięknych dziewczyn na wakacjach a teraz myslisz że ty jestes najbrzydsza:) No nie kochana, nie użalamy sie nad sobą!! Poproś kogoś by sam Cie wystylizował wymalował ubrał i porobił Ci zdjęcia. Sesje zdjęć! Nie ma bata, z któregoś będziesz musiała być zadowolona:P

96

Dziękuje Ci karalyn3 za Twoją odpowiedz (innym również), po przeczytaniu Twojej wiadomości jakoś trochę mi lżej na sercu. Chyba masz rację na niektóre rzeczy mamy wpływ na inne nie, nikt nie jest doskonały. Każdy ma swoje wady i zalety. Jedna dziewczyna ma kompleksy na punkcie włosów inna na punkcie wagi ale nie ma ludzi doskonałych. Twoje słowa podtrzymały mnie na duchu. Chyba spróbuje zrobić coś większego typu wizyta u fryzjera kosmetyczki może jakieś nowe ciuchy. A z tymi dziewczynami to masz rację w tym roku byłam akurat w Hiszpanii a tam jest masa pięknych dziewczyn. Na ulicach jest sporo dziewczyn naprawdę naturalnie pięknych bez tony makijażu czy jakiś super fryzur. Poprostu naturalna uroda. Jak się tak poprzyglądałam to trochę samoocena spadła. Muszę jakoś spróbować przezwyciężyć w sobie te smutne myśli. Nie wiem czy się uda ale przynajmniej podejmę walkę bo co mi szkodzi spróbować. Będę próbowała zmienić to co się da a to czego nie poprostu zaakceptować. Ważne żeby czuć się dobrze z samym sobą i zaakceptować się. Jeszcze raz dziękuje bardzo za Twoją radę

97

"A z tymi dziewczynami to masz rację w tym roku byłam akurat w Hiszpanii a tam jest masa pięknych dziewczyn. Na ulicach jest sporo dziewczyn naprawdę naturalnie pięknych bez tony makijażu czy jakiś super fryzur. Poprostu naturalna uroda. Jak się tak poprzyglądałam to trochę samoocena spadła."   
- No i tego też nie zmienisz. Musisz myśleć, ok są piękne, ale ja też brzydka nie jestem, podobam się swojemu facetowi, one podobają się jednym ,a ja podobam się drugim. I nie przejmuj się naprawde rzeczami na które nie masz wpływu. Nie możesz się dołować dlatego że zobaczyłaś parę ładnych dziewczyn. Przecież one też mają wady. A ty masz też zalety. Nie skupiaj sie tylko na jednym. i serio próbuj, działaj i nie zniechęcaj się.
"Jedna dziewczyna ma kompleksy na punkcie włosów inna na punkcie wagi" -  o i widzisz, to że potrafisz tak myśleć to już jest super:)

98

To, że dziewczyny z okładek są odpowiednio zrobione i nie mają wiele wspólnego z "normalnymi" dziewczynami przekonałam się na własnej skórze. Zawsze wydawało mi się, że jestem przeciętna, że moja twarz jest bez wyrazu, taka zwykła. Nic nadzwyczajnego. Poza tym mam cienie pod oczami, jestem raczej blada, nie mam takiej świetlistej cery... Pewnego dnia, na ulicy, zaczepiła mnie kobieta. Zaczęła się wypytywać gdzie pracuję, czy jestem zadowolona z pracy itd. Na początku nie wiedziałam o co chodzi. Później okazało się, że ta kobieta ma agencję fotomodelek. Chciała żebym przyszła na zdjęcia próbne. Ja nie chciałam, jestem zbyt nieśmiała żeby pozować, poza tym nie lubię oglądać siebie na zdjęciach. Kobieta bardzo nalegała, dała mi wizytówkę i powiedziała żebym się zastanowiła, bo takich twarzy szuka się przez całe życie... Zastanawiałam się czy nie spróbować, bo to nie pierwsza tego typu przygoda w moim życiu, ale w końcu się nie zdecydowałam. Trochę teraz żałuję, ale i tak nie chce mi się wierzyć, że mogłabym być fotomodelką.

Przepraszam za offtopic, ale chciałam tylko powiedzieć, że te dziewczyny ze zdjęć nie koniecznie są tak piękne w rzeczywistości.

A to, czy faceci lubią pulchne, to kwestia gustu. Wydaje mi się, że każda kobieta, która ma w sobie to "coś" i akceptuje swoje ciało na pewno znajdzie partnera, któremu nie będą przeszkadzać jej dodatkowe kilogramy. To nasze zachowanie i okazywanie niezadowolenia zniechęca bardziej niż sama waga.

99

Dziewczyny jak uważacie, czy każda kobieta gdy jest odpowiednio umalowana uczesana i ma ubrania dopasowane do swojej figury może być piękna??? Jak myślicie na co głównie faceci zwracają największą uwagę w wyglądzie kobiety???

100 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-10-01 20:06:53)

Najważniejsze by była zadbana:) co z tego jak będzie miec piękna twarz, ale czarno za paznokciami i bedzie miec nieuczesane włosy, śmierdziec potem itd itd big_smile

Tak wię musi byc zadbana, i podkreslac swoje atuty. Wydaje mi sie tez że nie powinna sie garbic, chodzic ponuro, tylko iść pewna siebie, byc pogodna i usmiechnietą. To chyba to mi przychodzi do głowy:P ale nie wiem nie jestem facetem big_smile

A co do pierwszego pytania, myslę że tak, jesli... patrz punkt 1:)

101

Stella,jeśli masz okrągłą twarz,modeluj ją odpowiednio brązerem,różem,rozświetlaczem itd.(jak to robic znajdziesz w internecie) A podkreślaj swoje atuty (np.oczy).Jakie masz oczy (kolor,kształt)?co do twarzy jeszcze,możesz ja odpowiednio wyszczuplić.Też nie mam drobnej twarzy i mam ten sam problem.Nawet jak schudnę,"rozbudowana" twarz pozostaje ;] pomaga przedziałek na boku i wycieniowane włosy opadające na policzki i brodę.A poza tym znam się na fryzjerstwie,dlatego wiem coś o tym wink nie załamuj się,napewno nie jest tak zle.A jeśli spotkasz chłopaka swojego życia napewno nie będzie mu to przeszkadzało bo pokocha Cię taką jaka jesteś smile 3maj się!

102

aha,przepraszam.Już masz faceta,nie doczytałam wink to super,więc nie jest Toba tak zle skoro akceptuje Cię taka jaka jesteś.A jakie masz włosy?(przepraszam jeśli już o tym pisałaś).

103

Oczy mam zielone, kształt raczej przeciętny ale jak je umaluje to jest nawet ok( tu się nie czepiam) włosy mam długie do połowy pleców, proste nie wycieniowane. Są cienkie ale jest ich dużo. Nosze też grzywkę na bok, nie mam żadnych pazurków czy czegoś takiego poprostu prosta grzywka i proste włosy. Czy ktoś może mi poradzić jaka fryzura pasuje gdy ktoś nie ma wystających kości policzkowych tylko trochę więcej ciałka w tych miejscach?? Lepsze będą włosy krótsze czy dłuższe przy takiej twarzy jaka długość jaka fryzura, proste czy wycieniowane???Ostatnio też trochę zniszczyły mi się włosy od farbowania i dlatego i tak chyba będę musiała je podciąć ale boje się że krótkie włosy nie będą mi pasować. Joelle20 pisałaś że znasz się na fryzjerstwie proszę doradź coś.

104

Tak,musisz podciąć tak czy siak.Ja też podcinam co jakiś czas bo mi się końcówki rozdwajają.Ale do rzeczy.Moim zdaniem pasują Ci włosy półdługie,czyli takie troszkę za ramiona i wycieniowane.Jeśli wycieniujesz je na całości,dodasz im lekkości i łatwiej je ułożysz.Polecam też "pazurki" z przodu (koniecznie),czyli włosy "otulające" twarz.Powiedz fryzjerce mniej więcej o co Ci chodzi wink a oczy.Hm...zielone?super!pasuje wiele kolorów (oprócz zielonego),a najlepiej kontrasty.Może pomyśl nad wyrazniejszym podkreślaniem oczu smile pozdrawiam

105

A propo włosów jeszcze.Jeśli chcesz dobrać kolor,musisz wziąć pod uwagę ich naturalny kolor.Włosy rozjaśniaj lub przyciemniaj max o 2 tony od naturalnego (wyjściowego).Np.jak masz blond,może być to jasny blond,jasny brąz lub średni brąz..W takim kolorze wygląda się najlepiej i naturalnie.Ale nie wiem czy koloryzacja Cię interesuje też.Pozdrawiam smile

106

Tak, mam z tym czasem wiele kłopotu. Jestem naturalną blondynką, kolor włosów taki ciemny blond. Kiedyś je rozjaśniałam ale od roku farbuje na jasny brąz. Dobrze się czuje w tym kolorze nawet lepiej niż w jasnych. Tylko czasem jest problem z farbowaniem (chodzę do fryzjera) bo nieraz po nałożeniu farby wychodzą za ciemne (ciemny brąz) i są fajne dopiero po czasie kiedy farba się zmyje. Od jakiegoś czasu postanowiłam zapuścić naturalne, trzeba będzie się przemęczyć z odrostami ale później już za to będzie spokój. Ostatnio pojawił mi się następny problem bo włosy się nierównomiernie zafarbowały po nałożeniu farby grzywka i boki są ciemniejsze od reszty włosów, trochę to głupio wygląda dlatego je upinam. Boję się że nawet gdy farba się zmyję i tak będzie ta różnica widoczna. Nie wiem co zrobić. Ciężko mi trafić na dobrego fryzjera bo już wiele razy się sparzyłam.

107

Jak Cię kocha powinien Cię zaakceptować taką jaką jesteś. Jesteście rodziną

108

Całkiem niedawno, bo 10 dni temu odeszłam od mojego faceta.
Myślałam, że to będzie "to" i to będzie wszystko już "tak" pomimo wielu wielu czynników. Byłam zakochana. Początkowo bardzo nawet szczęśliwa.
Nie jestem szczupła, mam 168cm wzrostu i oscyluję w okolicach 80kg. Albo więcej? Sama nie wiem, bo nie wchodzę na wagę. Kiedyś chorowałam na zaburzenia ED i ciężko było mi się z tego podnieść. Ale się podniosłam. Potem długo czekałam na to, aż ktoś zainteresuje się mną na poważnie.
W końcu trafił się ON. Wychwalał, że jest talia, jest proporcja.
Heh... ciężko się o tym pisze. Zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, czuję że przytyłam jakieś 4kg, może mniej.
Wiedziałam od samego początku, że utyję, bo ja mam tendencje do tycia. Cholernie muszę uważać.
Żeby schudnąć, muszę się nieźle nagimnastykować.
Zaczęło się: jesteś obleśna. Jesteś obrzydliwa. Jesteś okropna. Jesteś taka, siaka, jesteś mutantem, wyglądasz jak clown.
To w zasadzie mi wystarczyło. Odeszłam.
Ciężko mi.
Czuję się strasznie.
Czuję się tak jakbym naprawdę była mutantem. Jakbym rzeczywiście... Boże.
Może ja taka jestem? Wstrętna. Obleśna.
...

Włożyłam tyle pracy i łez w to, żeby wyzdrowieć. Włożyłam cholernie dużo serca, w relację o której opowiadam.
Starałam się zawsze być fair wobec niego, tym bardziej że był to mój pierwszy związek na "poważnie".
Mało był poważny...
Czuję się niepotrzebna i kompletnie do niczego. Patrzę w lustro i widzę nie siebie... widzę mutanta.
Widzę siebie jego oczyma i to mnie dobija.
Nie wierzę w nic.

109

Nie on pierwszy i nie ostatni. Moim zdaniem orti dobrze zrobiłaś ze od niego odeszłaś. Gorzej jakbyście wzięli ślub, później zaszłabyś w ciąże i też wtedy byś pewnie przytyła a on tak by Cię obrażał. Na pewno o wiele trudniej byłoby Ci wtedy odejść. Dobrze że teraz pokazał swoje prawdziwe oblicze. Ja wiem, że to jest jeszcze świeże i na pewno cierpisz ale lepiej być samą niż dać się upokarzać. Facet powinien kochać kobietę nawet gdy przytyję wypadną jej włosy itp. Widocznie on jest pusty i liczy się dla niego tylko wygląd fizyczny. Faceci mają taką dziwną przypadłość że chcieliby żeby dziewczyna była szczupła a jednocześnie miała duży biust odstającą pupę, owszem zdarzają się takie dziewczyny ale rzadko. Jak kobieta jest szczupła to ma zazwyczaj mały biust a jak ma duży to ma trochę więcej ciałka i to właśnie jest naturalne. Musisz poprostu o nim zapomnieć, nie był Ciebie wart. Na pewno kiedyś spotkasz kogoś kto będzie Cię akceptował taką jaka jesteś. Pokocha Twoje wnętrze i będzie z Tobą na dobre i na złe. 3maj się

110

Myślę, że powinnaś zapytać o to swojego męża, a nie nas, bo my możemy tylko przypuszczać. Powinnaś udać się z Twoją nadwagą do lekarza, porozmawiaj z mężem może on Cię wspomoże wink

111 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-10-17 11:44:58)

Ortie prosze, przestan patrzec na siebie oczami pacana ktorego (na szczescie!!!) zostawilas!
Popatrz na swoje sukcesy- przy chorobach ciężko jest zachowac wage a Ty nie wygladasz koszmarnie!
Nie ważysz 90, 100 albo i wiecej kg. Nawet zaczęłaś brac tabsy wiedzac ze mozesz po nich utyc.
Szkoda ze wykorzystal Ciebie ale to jest nauczka- szanuj siebie i kochaj bo bez tego kazdy Ci bedzie wrzucal a Ty biedna nie bedziesz sie bronila tylko brala punkt widzenia oszczercy za własny.

112

Przeczytalam wszystkie posty i postanowilam dodac swoje 5 groszy. Mieszkam w Irlandii Pln. od 5 lat ,nie wiem dlaczego ale tak od razu po przyjezdzie przybylo mi z 15 kg. Dodatkowe 10 jak rzucilam palenie 2 lata temu. Razem z 65 na 90kg. Z czego chyba polowa w biust.  Musze powiedziec,ze nie wyrozniam sie z tlumu bo tutejsze dziewczyny wyznaja chyba zasade im wieksza tym sexowniejsza. dziewczyny wazace 120kg nosza krotkie koszulki odslaniajace pempek i ich chlopcy nie moga oczu od nich oderwac. Nie zaprzecze staram sie zrzucic a przynajmniej nie tyc dalej ale moj narzeczony Irlandczyk ze 20 razy dziennie zachwyca sie moimi ksztaltami i nawet najwieksze jego wady bledna. Pozdrawiam wszystkie puszyste smile

Posty [ 66 do 113 z 113 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » czy facetom przeszkadza jesli dziewczyna jest otyla?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024