czy warto zaczynać tę znajomość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » czy warto zaczynać tę znajomość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: czy warto zaczynać tę znajomość?

Witajcie!
Tydzień temu poznałam na portalu randkowym faceta, z którym od początku świetnie mi się rozmawiało, mamy te same poglądy i wartości. Po kilku wiadomościach okazało się, że mieszka on od jakiegoś czasu za granicą, ale coraz częściej myśli o powrocie do PL. Niedługo przyjeżdża na urlop i chce się spotkać, ale ja mam wątpliwości, czy warto cokolwiek zaczynać skoro dzieli nas taka odległość a dodatkowo jestem osobą wrażliwą, która szybko się angażuje. Potrzebuję rady, a może ktoś był już w takiej sytuacji? Boję się, że spodoba mi się a potem wyjedzie i kontakt się urwie...

Zobacz podobne tematy :
Odp: czy warto zaczynać tę znajomość?

Zrób to, czego po prostu chcesz. Żyj chwilą. Nie myśl za bardzo o tym, co kiedyś będzie. Korzystaj z życia teraz.

3 Ostatnio edytowany przez Ajaks (2016-10-08 16:37:50)

Ja bym ostrożnie podchodził, tym bardziej, że tak jak mówisz jesteś wrażliwa. Poczekał aż facet rzeczywiście przyjedzie do Polski

4

Ale to do niczego nie zobowiązuje takie spotkanie. Nie wiem czy coś więcej wiesz o nim. Czy przeprowadza się do Polski czy nie ? Czy tylko tak pisze. No i co najważniejsze w jakiej miejscowości będzie mieszkał ? Wszystko jest możliwe. Jeśli po kilku spotkaniach okaże się,że niestety nic z tego nie będzie to nie będzie. Szukasz dalej.

5

Ja miałam trochę podobną historię, ponieważ też na początku dzieliła nas odległość. I też poznaliśmy się przez internet. Ale na początku zaczęliśmy ze sobą rozmowę, zachęciło nas bardzo duże dopasowanie, jakie mieliśmy na mydwoje i pomyślałam, że to o czymś świadczy, więc nawiążę z nim kontakt. Rzeczywiście, bardzo dobrze nam się rozmawiało, wiele nas łączyło, ale na odległość... po prostu nie zwróciłam uwagi.

Wyszłam z założenia, że mieszka niedaleko mnie, ale jakoś po prostu nie sprawdziłam tego, w rozmowach też o tym jakoś nie rozmawialiśmy. Okazało się, że dzieliło nas sporo kilometrów i zaczął się dylemat, co w tym przypadku zrobimy. Jednak w związku z tym, że tak dobrze nam się rozmawiało, postanowiliśmy się mimo wszystko spotkać. Spotkanie tylko potwierdziło, że do siebie pasujemy, bardzo dobrze nam było ze sobą, tylko ta odległość przeszkadzała... Jednak z czasem udało nam się to ogarnąć, początkowo spotykaliśmy się weekendowo, ale finalnie udało nam się wspólnie zamieszkać. Początki były trudne, ale warto było. Tobie również życzę powodzenia w tej sytuacji!

6

Oj przypomniało mi się jak to było kilka lat temu.mój mąż mieszkał w uk na stałe kiedy się poznaliśmy.wtedy też miałam wątpliwości i nie sądziłam że coś z tego wyjdzie.i proszę jesteśmy małżeństwem i mamy dzieci.rzucił wszystko dla mnie tam i zjechał do pl.nie twierdzę iż twój nowy znajomy postąpi tak samo bo każdy jest inny ale warto jest się spotkać by poznać realnie osobę z którą dobrze nam się pisze.ważne by w realu mieć o czym gadać by się zainteresować nawzajem. Życzę Ci powodzenia :-)

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » czy warto zaczynać tę znajomość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024