Dlaczego krwawię po pół roku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Dlaczego krwawię po pół roku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Dlaczego krwawię po pół roku?

Tabletki zaczęłam brać ponad pół roku temu. Współżyję regularnie.
Wszystko było dobrze, po 3 miesiącach, jak pisało w ulotce - wszystko się unormowało. Żyłam sobie od cyklu do cyklu i nic mnie nie męczyło.
Od soboty zaczęły mi się plamienia (17 tabletka), które dziś przerodziły się w mocno-czerwone normalne krwawienie (to Z PEWNOŚCIĄ NIE JEST plamienie).
Z racji tego, że mój ginekolog dziś przyjmuje, pobiegłam spytać, czy mnie przyjmie (NFZ), niestety nie miał czasu, więc zapisałam się na najbliższą wizytę za 1,5 tygodnia sad

W internecie przeczytałam, że takie zachowanie może świadczyć o niskiej zawartości hormonów. Ale jak? To znaczy, że przez pół roku było OK, a teraz już jest coś nie tak?
Nie mam pojęcia co robić...Jeszcze mam 3 tabletki z blistra do przerwy Czy to znaczy, że będę krwawić od teraz, poprzez przerwę i dodatkowo krwawienie?
Wcale mi się to nie uśmiecha sad

Czy ktoś miał podobną sytuację?
Proszę o pomoc, jak zwariuję przez 1,5 tygodnia...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego krwawię po pół roku?

Nawet jeśli ktoś miał podobną sytuację to każdy organizm jest inny. U jednej kobiety będą to zaburzenia hormonalne a u innej coś innego. Ginekolog musi Cie zbadać. Do tego czasu należy się dodatkowo zabezpieczać.

3

Miałam tak samo tylko, że ja przyjmowałam tabletki przez 4 lata i wszystko było normalnie aż do czasu kiedy postanowiłam się odchudzać - dieta i ciężki trening 6x tyg, schudłam wtedy bardzo dużo i każdego miesiąca przez ok 14-17 dni miałam okres (nie plamienie, był zbyt obfity!). Zaczynał się już po wzięciu ok. 12 tabletki i trwał do końca blistra + trwał także podczas 7-dniowej przerwy. Potem znowu kilkanaście dni spokoju i od nowa. Wydałam majątek na podpaski i tampony, moje odchudzanie trwało 8 miesięcy, non stop musiałam uważać. I tak, jeśli okres pojawia się tak nagle i trwa tak długo, znaczy to że poziom hormonów jest zachwiany i najprawdopodobniej jest go za mało. Ja podczas tego czasu dla bezpieczeństwa zabezpieczałam się prezerwatywą i w ciążę nie zaszłam. Po 8 miesiącach odchudzania przeszłam na stabilizację, normalne 2000kcal dziennie, i wszystko wróciło do normy, znowu jest jak w zegarku.

4

Tylko jak mnie zbada,jak ciągle krwawię sad

Do powyższej odpowiedzi - nic takiego u mnie się nie dzieje, nie odchudzam się, cały czas tak samo funkcjonuję. Ja chyba zwariuję przez te 1,5 tygodnia.

Ale mnie zastanawia jedno - czy nagle po ponad pół roku organizm zaczyna potrzebować więcej hormonów? Dlaczego tak się dzieje? Jeśli 6 miesięcy jest OK, czemu 7 miesiąca potrzebuje więcej hormonów?

5 Ostatnio edytowany przez sugar (2016-09-05 18:06:54)

ewe-12 napisał/a:

Tylko jak mnie zbada,jak ciągle krwawię sad

Do powyższej odpowiedzi - nic takiego u mnie się nie dzieje, nie odchudzam się, cały czas tak samo funkcjonuję. Ja chyba zwariuję przez te 1,5 tygodnia.

Ale mnie zastanawia jedno - czy nagle po ponad pół roku organizm zaczyna potrzebować więcej hormonów? Dlaczego tak się dzieje? Jeśli 6 miesięcy jest OK, czemu 7 miesiąca potrzebuje więcej hormonów?

Nie ma co panikować. Takie plamienia śródcyklowe zdarzają się z róznych powodów...stres,odchudzanie... Nie da się postawić diagnozy przez internet. Poczekaj na wizyte spokojnie

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Dlaczego krwawię po pół roku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024