kwiaty w pokoju - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » kwiaty w pokoju

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: kwiaty w pokoju

Witam jaki kwiaty posiadacie w pokoju;) ja osobiście mam storczyka, który póki co nie kwitnie, kaktusa, i jeszcze dwa i nigdzie nie mogę znaleźć jak się nazywają nie polecam zatem by w pokoju trzymać hoję- no chyba że ktoś lubi duszący mdły zapach jak kwitnie:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kwiaty w pokoju
klaudia010 napisał/a:

Witam jaki kwiaty posiadacie w pokoju;) ja osobiście mam storczyka, który póki co nie kwitnie, kaktusa, i jeszcze dwa i nigdzie nie mogę znaleźć jak się nazywają nie polecam zatem by w pokoju trzymać hoję- no chyba że ktoś lubi duszący mdły zapach jak kwitnie:)

Mam figowca bengalskiego,figowca beniaminka-wszystko w wielkich ozdobnych donicach stojące na podłodze.
Na parapecie mam niewiele kwiatów.Na półkach mam jeszcze jakieś bluszcze i cos takiego zwisającego i żywozielonych,sercowatych liściach.
Nie lubie kwitnących kwiatów w domu więc z hoją nie pomogę.Ale dla mnie wygląda ona tandetnie.

3 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-09-05 11:57:39)

sztuczne, bo tylko takie maja jakies szanse na...przezycie.
Nie mam reki do kwiatow. Albo zapominam podlac prez miesiac, albo podlewam na okraglo, az plywaja razem z doniczka wink
Za to na balkonie mam prawdziwe i sie trzymaja. Ale w pielegnacji pomaga mi deszcz big_smile

4

gojka102 napisał/a:
klaudia010 napisał/a:

Witam jaki kwiaty posiadacie w pokoju;) ja osobiście mam storczyka, który póki co nie kwitnie, kaktusa, i jeszcze dwa ine gdzie nie mogę znaleźć jak się nazywają nie polecam zatem by w pokoju trzymać hoję- no chyba że ktoś lubi duszący mdły zapach jak kwitnie:)

Mam figowca bengalskiego,figowca beniaminka-wszystko w wielkich ozdobnych donicach stojące na podłodze.
Na parapecie mam niewiele kwiatów.Na półkach mam jeszcze jakieś bluszcze i cos takiego zwisającego i żywozielonych,sercowatych liściach.
Nie lubie kwitnących kwiatów w domu więc z hoją nie pomogę.Ale dla mnie wygląda ona tandetnie.

Tandetnie wyglądająca hoja? smile
Przecież to żywa roślina. Żadna roślina nie wygląda tandetnie.

A odpowiadając na pytanie to mam np. zielistki bo bardzo dobrze wpływają na zdrowie człowieka. Tak samo jak paprocie.

5

Zlikwidowałam hodowlę fiołków  afrykańskich, więc zostały mi storczyki i mała szeflera, która nie wymaga specjalnej pielęgnacji, bo jest rośliną bardzo wytrzymałą.Co do hoi, to nie zawsze zakwita. Jeśli już- można ją przenieść w inne miejsce.

6

My  mamy normalne, zwyczajne wrzosy.

7

Nie wiedziałam,że (w porównaniu do Was) mam tak dużo kwiatów: zielistkę,skrzydłokwiat,paproć,asparagus,grudniki dwa,dwie sansewierry,zamiokulkas,dracenę,jukę.mimozę,aloes i kilka pnączy.Nie wyobrażam sobie domu bez kwiatów

8

Diana45, kwiaty dodają uroku, ale jak się rozrosną, to mogę mieć w domu las. Tak miałam z oleandrem, który wyrósł z 'patyka" oraz grejpfrutem wyhodowanym z pestki:) Od tej pory staram się kontrolować przyrost flory w mieszkaniu.

9

Ja mam sporo. Bardzo lubię bluszcze i dekoracyjny pnący filodendron, ale największa słabość mam do dużej pięknej draceny, "adoptowanej "przeze mnie ze śmietnika kilka lat temu. Jak zobaczyłam,że ktoś wyrzucił na wpół uschłe drzewko nie wytrzymałam i przytargałam do domu. drzewko się odwdzięcza bo rośnie pięknie:)

10 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-08-24 16:53:31)

Zazdroszczę wam dziewczyny, że tak dobrze sobie radzicie z kwiatami… ja jakoś nie mam do nich ręki! Nawet kaktus potrafi u mnie umrzeć śmiercią naturalną xd od jakiegoś roku zamawiam sztuczne bukiety do praktycznie wszystkich pomieszczeń z [spam] i… stoją! big_smile tego chyba nie da się zepsuć!

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » kwiaty w pokoju

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024